Rezultate Evaluare Naţională 2015. Rezultate online, pe inspectoratele judeţene. Cum a fost la română şi matematică

Evaluare Naţională 2015: Rezolvarea subiectelor la Matematică 

Vineri, 26 iunie 2015, inspectoratele judeţene anunţă online rezultatele la examenul de Evaluare Naţională 2015. Luni şi miercuri, Adevărul.ro a publicat subiectele de la proba de Matematică, susţinută de peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu în cadrul Evaluării Naţionale 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

adevarul.ro va prezintă cele mai importante ştiri despre rezultatele de astăzi de la examenul de Evaluare Naţională 2015 şi paşii pentru admiterea la liceu în 2015.

Rezultate Evaluare Naţională 2015. Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională, procentul notelor peste 5 fiind de 79,3% la nivel naţional. Şcolile au început de la 13:00 să publice rezultatele parţiale la aviziere. Adevarul.ro publică în timp real informaţiile privind rezultatele de la Capacitate 2015.

UPDATE: Rata de promovare a Evaluării Naţionale 2015 este de 79,3%, cu 10 provcente mai mare ca anul trecut, a anunţat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 158.568 candidati, 409 medii de 10, în condiţiile în care anul trecut au fost 225 medii de 10. Procentul notelor peste 5 s-a mărit în toate judeţele mai puţin în Teleorman, care a scăzut de la 74% anul trecut la 67%. În Bucureşti, procentul notelor peste 5 este de 89% faţă de faţă de 82% anul trecut. La nivel naţional, procentul notelor peste 5 la Limba Română este de 85,4%, iar la matematică este de  73,5%.

Procentul de note peste 5 la matematică este de 73,5%. Judeţul Brăila este pe primul loc având un procent de 92,4% de note peste 5, Clujul are 82,8%, fiind pe locul al doilea. Pe ultimele locuri sunt Teleorman şi Giurgiu, care anul acesta au un procente de 65,2% de note peste 5. Bucureşti are 13 medii de 10, la fel ca anul trecut.

UPDATE: Rezultate Evaluare Naţională 2015. Ministerul Educaţiei anunţă care sunt rezultatele la Evaluarea Naţională 2015, astăzi la 14:30. Experţii vor dezbate procentele comunicate de minister şi subiectele primite de elevi, cât şi ce va urma la admiterea de la liceu, la Adevărul Live de la 15:00. Invitat în platou este profesorul George Trifan de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", unul dintre cele mai bune licee din ţară. George Trifan este unul dintre profesorii care pregăteşte olimpicii României la Informatică. De asemenea, prin Skype ni se va alătura psihologul Mihai Copăceanu, blogger adevarul.ro, iar prin telefon va interveni directorul-adjunct de la Colegiul Naţional "Sf. Sava", profesorul Adrian Troie.

UPDATE: Rezultate Evaluare Naţională 2015 Sibiu. Iuliana Poplăcean este unul dintre cei 7 elevi din judeţul Sibiu care au reuşit să obţină nota 10 la examenul de Evaluare Naţională 2015. Elevă a Liceului Teoretic Constantin Noica din Sibiu, Iuliana a termiant cu media 10 cei opt ani de şcoală generală şi a obţinut de asemenea 10 curat la examenul de evaluare naţională 2015. A mers în fiecare an la olimpiade, anul acesta reuşind să obţină, spre exemplu, menţiuni la fazele judeţene ale olimpiadelor de istorie şi fizică. 

”Mă aşteptam la subiecte mult mai grele, la matematică a fost foarte uşor, am evut emoţii la română, nu ştiam cât se va puncta compunerea, la matematică am avut ceva emoţii la ultimul subpunct”, a povestit Iuliana, emoţionată, pentru Adevărul.

 

Rezultate Evaluare Naţională 2015. Live text cu toate evenimentele importante de astăzi:

- rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2015 au fost afişate la avizierele centrelor de examinare;

- După aflarea rezultatelor la Evaluare Naţională 2015, elevii trebuie să se orienteze spre licee potrivite mediei lor. Un ghid complet pentru admiterea la liceu puteţi citi aici;

UPDATE Rezultate Evaluare Naţională 2015. Rezultatele din toate judeţele vor fi afişate aici (click pe numele judeţului tău):

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bucureşti, publicate pe Edu.ro. Ce note au luat elevii din Capitală la Capacitate 2015

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPDATE. Baremul la Matematică, în acest articol: Evaluare Naţională 2015. Barem şi subiecte la matematică

Evaluare Naţională 2015 Matematică. Cum a fost ultima probă a examenului de Capacitate din acest an: „Astea sunt subiecte de corijenţă, nu de examen“

UPDATE 10.15: Elevii au primit corpurile rotunde şi piramida, iar elevii care au susţinut proba la matematică de la Evaluarea Naţională 2015 spun că subiectele au fost uşoare. De asemenea, ei au mai avut o problemă cu un dreptunghi cu două triunghiuri în el, au avut de calculat aria şi unghiurile, iar la algebră au avut de rezolvat exerciţii cu funcţii.

"A fost de două ori mai uşor decât a fost la simulare, dacă ştiai puţin materia, rezolvai tot", a spus un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 27 din Braşov, la ieşirea din sala de examen, după proba de matematică de la examenul de Evaluare Naţională 2015.

Evaluare Naţională 2015. Reacţiile elevilor la vederea subiectelor la matematică

  • Ăstea sunt subiecte de corijenţă, nu de examen. Eu sunt de 6 la matematică, dar aici iau 10”, a spus Marc Negrean de la Şcoala ”Gheorghe Lazăr” din Zalău, care s-a declarat şocat de simplitatea subiectelor. ” 
  • A fost de două ori mai uşor ca la simulare. Dacă acolo am luat 7.00, acum cred că iau 9.00. Se puteau rezolva într-o oră. Au fost subiecte uşoare, nu mă aşteptam, dar mă bucur“, a spus Adrian B din Braşov.
  • ”În general, subiectele nu au fost chiar atât de dificile, mai ales că au fost punctaje peste punctaje care permiteau oricui, chiar dacă nu ştia un subiect să îl rezolve integral, să obţină la final cel puţin nota 5. Eu, unul, le-am rezolvat pe toate, dar acum nu ştiu sigur dacă le-am şi făcut bine pe toate; mai ales la subiectul 3 cu piramida, dar cred că i-am dat de capăt“, a spus o elevă la ieşirea din examen.
  • “La subiectul III am avut o piramidă patrulateră. A fost un subiect interesant, dar puţin greu. M-am descurcat şi mi-au folosit şi meditaţiile pe care le-am luat”, spune Toni, un alt elev care a susţinut astăzi proba la matematică
  • Am învăţat, dar nu pot să spun c-am rupt cartea. Mi s-a părut dificil. Am noroc să prind repede din clasă, când mi se predă. Vreau să ajung horticultor, e meserie de viitor, mai ales că bunicii mei au pământ. Nu prea sunt oameni să-l lucreze”, spune Mihai Toma din Călăraşi. 
  • „Pentru mine subiectele au fost cât de cât uşoare. Mai greu a fost subiectul de la geometrie, am avut multe desene şi calcule foarte multe. Cred că voi lua o notă peste cinci“, spune Ana Maria Stroe, elevă la Şcoala „Alice Voinescu” din Mehedinţi.
 

Subiectele la matematică la Evaluare Naţională 2015, publicate de Adevărul:

Rezolvare subiectele la matematică la Evaluare Naţională 2015:

Subiectul I

1. 20 - 20 = 0

2. a = 6 (2 a=4x3=12, rezultă că a=6)

3. 5

4. 24 cm

5. 90 de grade 

6. 3 elevi 

 

 

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2015. Noţiuni în plus faţă de anul trecut

În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut mai mult de învăţat pentru Evaluarea Naţională. Asta după ce Ministerul Educaţiei a modificat programa pentru examen, în toamna anului trecut. Astfel, proba de Matematică va conţine noţiuni suplimentare faţă de examenele de anul trecut, cum ar fi ecuaţia de gradul al II-lea, la algebră, sau corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă, la geometrie.

Evaluare Naţională 2015. Când se afişează rezultatele provizorii

Pe 26 iunie se afişează rezultatele provizorii ale examenului, urmând ca în aceeaşi zi elevii nemulţumiţi de note să depună contestaţii. Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale vor fi publicate în ultima zi a lunii iunie.
 
Iar emoţiile absolvenţilor de gimnaziu nu se sfârşesc aici. În perioada 3-7 iulie, ei trebuie să completeze opţiunile pentru liceu, repartizarea urmând să fie făcută în funcţie de media de admitere, compusă din media de la Evaluarea Naţională, în proporţie de 75 la sută şi din mediile anilor de gimnaziu, care cântăresc 25 la sută. În final, elevii vor afla unde îşi continuă studiile în următorii patru ani, pe data de 15 iulie.

Adevărul te ţine la curent cu situaţia din ţară şi impresiile profesorilor şi elevilor despre proba de Matematică de la examenul de Evaluare Naţională 2015:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pe aceeaşi temă:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările