Evaluare Naţională 2015 - matematică. Elev din Călăraşi: „Am învăţat, dar nu pot să spun c-am «rupt» cartea. Mi s-a părut dificil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de clasa a VIII-a au susţinut proba la matematică pe 24 iunie Foto:Adevărul
Elevii de clasa a VIII-a au susţinut proba la matematică pe 24 iunie Foto:Adevărul

Dacă la limba şi literatura română elevii de clasa a-VIII-a au reuşit să facă faţă subiectelor, deşi basmul i-a mai încurcat pe unii, proba la matematică a fost una dificilă. Copiii spun că au întâmpinat probleme în rezolvarea subiectelor la Evaluarea Naţională 2015.


Dacă la limba şi literatura română, elevii de clasa a-VIII-a au reuşit să facă faţă subiectelor, deşi basmul i-a încurcat pe unii, proba la matematică a fost una dificilă.

Copiii care nu au luat în serios pregătirea pentru examen s-au văzut puşi în încurcătură. „Sper, sincer, să iau notă mare la română, că matematica mi-a dat bătăi de cap. Nu pot să spun că n-am rezolvat nimic din subiecte, însă a fost greoi. Mă bazez pe limba română să pot să merg mai departe. Am optat pentru Liceul Tehlologic „Dan Mateescu”, profil Textile şi ar fi o mare bucurie să reuşesc aici. Mi se pare o meserie căutată în vremurile pe care le trăim. Peste tot se angajează numai croitorese. Plus că mie chiar îmi place acest lucru. Îmi cunosc limitele şi nu pot să cer mai mult de la mine”, e de părere Georgiana Stan, de la şcoala din comuna Dichiseni.

Printre primii elevi care au ieşit din examen a fost Mihai Toma. Spune că subiectele i s-au părut uşoare şi speră să obţină medie mare pentru a fi repartizat la Colegiul Agricol „Sandu Aldea”. „Am învăţat, dar nu pot să spun c-am rupt cartea. Mi s-a părut dificil. Am noroc să prind repede din clasă, când mi se predă. Eu cred că ceva, ceva am rezolvat. Vreau să ajung horticultor, e meserie de viitor, mai ales că bunicii mei au pământ. Nu prea sunt oameni să-l lucreze”, spune zâmbind elevul.

Rezolvări subiecte matematică Evaluare Naţională 2015

Adevărul oferă rezolvări pentru subiectele de la matematică, propuse la Evaluare Naţională 2015. Vă rugăm să consultaţi acest articol:

Evaluare Naţională 2015 - Rezolvare subiecte matematică

Evaluare Naţională 2015: Ce noutăţi aduce programa de examen

În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut mai mult de învăţat pentru Evaluarea Naţională. Asta după ce Ministerul Educaţiei a modificat programa pentru examen, în toamna anului trecut. Astfel, la Limba Română, elevii trebuie să cunoască, obligatoriu, mai multe specii literare, între care romanul şi balada. Totodată, a fost inclus genul dramatic, dar şi toate propoziţiile subordonate circumstanţiale condiţionale, concesive şi consecutive.  În ceea ce priveşte proba de matematică, ea va conţine  noţiuni suplimentare faţă de examenele de anul trecut, cum ar fi ecuaţia de gradul al II-lea, la algebră, sau corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă, la geometrie.

În 2015, Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75% la admitere

Faţă de Bacalaureat, examenul de Capacitate nu poate fi picat, având în vedere că învăţământul este obligatoriu până în clasa a XI-a. În consecinţă, elevii intră automat în clasa a IX-a şi, în funcţie de media obţinută la Evaluarea Naţională, ei sunt repartizaţi la licee mai bune, sau mai slabe.

Evaluare Naţională: Rezultate dezastruoase în 2014

Anul trecut, rezultatele au fost dezastruase, peste 15.000 de elevi din generaţia absolvenţilor de clasa a VIII-a intrând la liceu cu medii mai mici de 5, de două ori mai mulţi decât în 2013, când la repartizare au fost în jur de 6.700 de candidaţi cu astfel de rezultate, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Cea mai mică medie de admitere a fost 2,16, aparţinând unui elev din judeţul Argeş.


Vă recomandăm şi:

Evaluare Naţională 2015 Călăraşi. Subiectele la Matematică: elevii, puşi să rezolve exerciţii cu funcţii şi să calculeze aria

Evaluare Naţională 2015. De luni încep examenele. Totul despre Capacitate

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015 CĂLĂRAŞI. Limba română le-a jucat feste: "Pentru mine chiar a fost o supriză basmul, nu mă aşteptam!"

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite