Frumoasă şi deşteaptă. Iuliana Poplăcean a luat nota 10 la Evaluarea Naţională 2015: „Nu aş pleca niciodată din ţara mea, oamenii sunt mult mai calzi aici!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana Poplacean - Foto Arhiva Personala
Iuliana Poplacean - Foto Arhiva Personala

Iuliana Poplăcean este unul dintre cei 7 elevi din judeţul Sibiu care au reuşit să obţină nota 10 la examenul de Evaluare Naţională 2015. Rezulatatele la Evaluare Naţională 2015 s-au afişat vineri pe site-ul edu.ro şi la centrele de examinare.

Rezultate Evaluare Naţională 2015

Iuliana este, cu siguranţă, unul din copiii cu care părinţii şi profesorii se mândresc. Elevă a Liceului Teoretic Constantin Noica din Sibiu, Iuliana a termiant cu media 10 cei opt ani de şcoală generală şi a obţinut de asemenea 10 curat la examenul de evaluare naţională 2015. A mers în fiecare an la olimpiade, anul acesta reuşind să obţină, spre exemplu, menţiuni la fazele judeţene ale olimpiadelor de istorie şi fizică.  

”Mă aşteptam la subiecte mult mai grele, la matematică a fost foarte uşor, am evut emoţii la română, nu ştiam cât se va puncta compunerea, la matematică am avut ceva emoţii la ultimul subpunct”, a povestit Iuliana, emoţionată, pentru Adevărul. 

Secretul fetei de 10 la Evaluare Naţională 2015

Râde fericită, şi spune că nu are nicio legătură cu imaginea tocilarului perfect. Are mulţi prieteni cu care îi place să se întâlnească şi nu a stat de dimineaţa până seara doar cu nasul în cărţi. A muncit însă constant, pe parcursul celor opt ani de şcoală, şi nu a făcut niciun fel de meditaţii pentru examenul de evaluare naţională 2015. 

”Secretul e să te pregăteşti şi să ai şi puţină încredere în tine. M-am pregătit dintotdeauna, am avut media 10 şi în gimnaziu. Eu cel puţin nu pot să stau tot timpul în casă, şi dacă stau nu înseamnă că învăţ tot timpul, mai fac şi altele. Am fost într-un schimb de experienţă şi nu s-a gândit nimeni că sunt de 10, nu arătam ca un tocilar”, povesteşte, amuzată. 

Mândră de România

Vrea să urmeze mai departe profilul de ştiinţe bilingv la Colegiul Naţional Octavian Goga, una din şcolile de elită ale Sibiului. Nu s-a hotărât încă ce va face mai departe, după liceu, probabil ceva pe limbi străine, şi nici nu e hotărâtă, ca foarte mulţi dintre colegii ei de generaţie, să plece din ţară. 

”Am fost pleactă în Olanda într-un schimb de experienţă, nu aş pleca din ţara mea pentru că oamenii sunt mult mai calzi şi avem şi noi cu ce să ne mândrim”, spune Iuliana. 

Dincolo de sala de clasă, Iuliana se întâlneşte cu drag cu colegi şi prieteni, ascultă muzică şi citeşte cu plăcere romane, ”cărţi care să te capteze”, şi multă poezie. 

Vă mai recomandăm: 

Povestea fascinantă a medicului român care a reformat sistemul de stat fără un ban de la buget: Livia Ognean, îngerul copiilor născuţi de câteva sute de grame

Medicul neonatolog Livia Ognean (46 de ani) a reuşit să mobilizeze colegi, părinţi şi oameni obişnuiţi pentru a schimba în bine viaţa unor copii de numai câteva sute de grame, internaţi la terapie intensivă neonatală în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Totul prin forţe proprii, independent de statul român.

Tizii sibieni ai unor politicieni celebri – strungarul Adrian Năstase, inginerul Ludovic Orban şi tâmplarul Mihai Ungureanu

Trei sibieni sunt posesorii unor nume cu rezonanţă în viaţa politică: Adrian Năstase, Ludovic Orban şi Mihai Ungureanu. Oamenii povestesc amuzaţi ce glume se fac pe seama lor, dar şi cum îşi văd celebrii tizi de la Bucureşti.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru

Sibiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri