Rezultate Evaluare Naţională 2015 Mehedinţi. Ce note au luat elevii din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate Evaluare Naţională 2015. Notele obţinute la Evaluarea Naţională au fost afişate vineri, pe 26 iunie, la avizierul şcolii şi pe edu.ro. În această zi, elevii nemulţumiţi de notele luate vor putea depune contestaţii.

S-au afişat rezultatele la Evaluare Naţională 2015 Mehedinţi, notele pot fi văzute pe www.edu.ro.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, în judeţul Mehedinţi, procentul obţinut la examenul de evaluare naţională este de 70,25 la sută.

“Astăzi, la ora 12,00 am confirmat centrelor de examen pentru a putea afişa rezultatele obţinute de candidaţii înscrişi. 2110 elevi au fost înscrişi pentru a participa la examenul de evaluare naţională. La limba şi literatura română dintre aceştia s-au prezentat 2057, iar la matematică 2051. Procentul obţinut - şi ne raportăm aici la medii obţinute peste 5  - este de 70,25”, spune Mirela Pintea Enea, inspectorul şcolar general, care apreciează că rezultatele sunt satisfăcătoare.

Faţă de anul trecut când s-a obţinut un procent de 65,98 la sută la examenul de evaluare naţională, se înregistrează o uşoară creştere. Doar un singur elev de la Colegiul Naţional Traian a obţinut o notă de 10 la proba de limba şi literatura română.

La matematică au fost mai multe note de 10, astfel la Colegiul Naţional Traian au fost notaţi cu 10 – 22 de elevi, iar Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica – 13 elevi.

Sunt şi unităţi şcolare în mediul rural, unde procentul este 0: la matematică – şcolile gimnaziale din Vânători, Rogova şi Jidoştiţa; la limba şi literatura română – Liceul Tehnologic Special Drobeta şi Şcoala gimnazială Jidoştiţa.

Situaţia procentelor s-ar putea schimba în urma contestaţiilor care se depun în cursul zilei de astăzi, în intervalul ora 16,00 – 20,00 la centrele de examen. Notele finale se vor afişa în data de 30 iunie.

 Potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind organizarea şi desfăşurarea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea proprie numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

În judeţul Mehedinţi s-au înscris la examenul de evaluare naţională 2110 elevi.

Pentru examenul de evaluare a absolvenţilor de clasa a VIII-a au fost organizate 75 de centre de evaluare şi două centre zonale de evaluare la Şcoala gimnazială Dimitrie Grecescu şi Şcoala Gimnazială “Mihai I”, ambele din Drobeta Turnu Severin.

Anul trecut, la examenul de evaluare naţională, aproape 66 la sută din elevii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională, înaintea depunerii contestaţiilor, un singur elev reuşind să obţină nota 10 la limba română şi alţi 47 nota 10 la matematică. Niciunul dintre absolvenţii clasei a VIII-a nu a reuşit să obţină media 10 la evaluarea naţională.

Calendar Evaluare Naţională 2015

15-17 iunie - Înscrierea la Evaluarea Naţională
22 iunie – Proba la Limba Română
23 iunie – Proba la Limba Maternă
24 iunie – Proba la Matematică
26 iunie – Afişarea rezultatelor
26 iunie – Depunerea contestaţiilor
27 – 29 iunie – Rezolvarea Contestaţiilor
30 iunie – Afişarea rezultatelor finale
 

Citeşte şi:

Evaluarea Naţională 2015 Mehedinţi. Elev, după proba la română: „A fost foarte uşor, ne-a dat basmul”

Evaluare Naţională 2015 Mehedinţi. 53 de elevi au absentat la prima probă din examenul de evaluare naţională

Evaluare Naţională 2015 Mehedinţi. Elev: „Mai greu a fost subiectul de la geometrie, am avut multe desene şi calcule foarte multe“

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite