BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la matematică: profilul Pedagogic

BACALAUREAT 2013 Rezolvarea subiectelor la matematică: profilul Pedagogic

Valentin Nicula, profesor de matematică la liceul "Gheorghe Şincai", rezolvă subiectele la bac FOTO Adevărul

Elevii care au terminat o clasă cu profil de matematică-informatică au susţinut miercuri examenul la matematică. După încheierea probei, cei mai mulţi tineri au susţinut că subiectele au fost accesibile, însă cu toţii au fost de acord că pentru a obţine o notă peste 9,00 ar fi fost nevoie de studiu intens.

„Subiectele au fost mai uşoare decât la simulare. Sunt chiar prost dacă nu iau!“, a spus unul dintre elevii care au susţinut examenul la Liceul „George Coşbuc“ din Capitală.

Şi profesorii susţin că testul a fost unul accesibil. Mai mult, unul dintre profesorii de matematică bucureşteni susţine chiar că subiectele au fost foarte uşoare.

„Cred că au fost mai uşoare pentru cei de la mate-info decât pentru cei de la tehnologic. As spune chiar jenant de uşoare.  Practic, ca şi la Evaluarea Naţională, au păstrat modelul subiectelor date în sesiunea specială. Nu ar trebui să le pună probleme elevilor. În principiu a fost corect cum au procedat la Bac pentru că de la liceu nu toţi pleacă la facultate. Bacalaureatul este un test de verificare a cunoştinţelor dobândite în ultimii patru ani. Acest examen nu le trebuie tuturor mai departe si nu se face o ierarhizare a elevilor după susţinerea lui ca la Capacitate. Miza la Evaluarea Naţională este alta: în funcţie de notele dobândite copiii merg la un liceu mai bun, sau mai slab. Părerea mea este că mai marii de la Minister încercă să compenseze faptul că absolvenţii nu mai pot copia, din cauza camerelor de luat vederi instalate în clase, cu subiecte uşoare. Asta nu ajută însă pe nimeni şi mai ales pe copiii noştri”, a explicat profesorul.

Rezolvarea subiectelor la matematică, profilul pedagogic

  E c Matematica M Tehnologic Var 02 LRO

 

E c Matematica M Tehnologic Bar 02 LRO

BACALAUREAT 2013 / Subiectele la Matematică şi la Istorie şi rezolvarea acestora, la Adevărul Live / mai uşoare ca cele de la simulare

Profesorul de matematică Valentin Nicula, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai“, şi Ciprian Stoleru, editor Historia, îţi explică miercuri subiectele la BAC 2013 la cele două profiluri, la Adevărul Live.
 
 
Mai mulţi absolvenţi de clasa a XII-a au rămas blocaţi la metrou, după ce o garnitură a rămas blocată, în această dimineaţă, între staţiile 1 Decembrie şi Nicolae Grigorescu. Prin urmare, aceştia nu au reuşit să ajungă la timp pentru a susţine probele scrise la Istorie şi Matematică, programate astăzi la examenul de Bacalaureat.
 
 
Aproape 175.000 de elevi din toată ţara vor da miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului de la examenul de Bacalaureat 2013. Cei care au terminat liceul la profil Uman vor da examen scris la Istorie, iar cei de la Real vor fi testaţi la Matematică. Elevii pot recapitula materia cu cele două lecţii video adevarul.ro.
 
 
136.964 de elevi au susţinut miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Matematică, la examenul de Bacalaureat 2013. adevarul.ro a publicat subiectele la Bac 2013, pe care le rezolvă şi le dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.
 
 
37.294 de elevi au susţinut miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie, la examenul de Bacalaureat 2013. adevarul.ro a publicat, miercuri, subiectele la Bac 2013, pe care le rezolvă şi le dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: