Teodorovici este convins că efectele reducerii TVA la alimente se vor resimţi începând de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, consideră că efectele reducerii TVA la alimente de la 24% la 9% se vor resimţi începând de luni, de când intră în vigoare măsura, aceasta urmând să aducă economiei o creştere adiţională de 0,6% până la finalul acestui an, pe fondul majorării consumului.

„Sunt convins că efectele (reducerii TVA la alimente - n. r.) se vor simţi începând de luni. Această măsură, aplicată de la 1 iunie, de reducere a TVA la 9%, va aduce o creştere adiţională a PIB-ului de 0,6% până la finalul lui 2015. (...) Sunt convins că vor fi foarte mulţi agenţi economici care vor înţelege că trebuie să fie un efort comun al Guvernului, pe de o parte, şi al celor care sunt în piaţă, pe de altă parte“, a declarat vineri Teodorovici. 

Întrebat dacă ia în calcul reducerea TVA şi la alte produse sau servicii, ministrul Finanţelor a răspuns astfel de măsuri trebuie să poată fi susţinute. „Ne gândim la foarte multe astfel de măsuri pentru a veni în sprijinul economiei. Important este şi să putem să susţinem astfel de măsuri. Ştiţi foarte bine că au fost discuţii cu cei de la Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, săptămâna trecută, şi vor continua în perioada 19- 30 iunie, la sfârşitul căreia sperăm să avem un rezultat pozitiv din partea partenerilor internaţionali, ceea ce înseamnă că acordul cu aceste instituţii să fie din nou în curs, astfel încât, în septembrie anul acesta, să îl încheiem cu succes“, a explicat şeful de la Finanţe.

Guvernul a decis să reducă TVA la alimente de la 24% la 9%, începând cu 1 iunie 2015. Proiectul noului Cod Fiscal, aflat în dezbatere în Parlament, include reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016, însă măsura este pusă sub semnul întrebării având în vedere că România trebuie să menţină un nivel redus al deficitului bugetar în următorul an, iar măsura ar genera o reducere a încasărilor la buget. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite