Isărescu: Reducerea TVA ar trebui să fie un impuls dat consumului, să nu cădem în partea cealaltă, a aşteptării că se vor ieftini produsele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, crede că redcerea TVA la alimente ar trebui să impulsioneze consumul FOTO Mediafax
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, crede că redcerea TVA la alimente ar trebui să impulsioneze consumul FOTO Mediafax

Reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% începând cu 1 iunie va duce rata inflaţiei în teritoriu negativ pentru câteva luni, poate chiar pentru câteva trimestre, însă acest lucru nu înseamnă că se va înregistra deflaţie, iar scăderea acestei taxe ar trebui să constituie un impuls pentru creşterea consumului, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

"Reducerea TVA va duce inflaţia în teritoriu negativ pentru câteva luni, poate chiar pentru câteva trimestre, dar asta nu înseamnă că vom avea deflaţie. Ar trebui să fie un impuls dat consumului, să nu cădem în partea cealaltă, a aşteptării că se vor tot ieftini produsele", a declarat marţi guvernatorul BNR. 

Guvernul a decis să reducă TVA la alimente de la 24% la 9% începând cu 1 iunie 2015. Ulterior, de la 1 ianuarie 2016, ar urma să fie redusă cota standard de TVA de la 24% la 20%, potrivit proiectului noului Cod Fiscal. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite