Firmele sud-coreene vor putea furniza echipamente pentru cipuri americane către China fără aprobarea SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung Electronics și SK Hynix vor putea furniza echipamente de cipuri americane către fabricile lor din China pe termen nelimitat, fără aprobări separate din partea SUA, au declarat luni biroul prezidențial din Coreea de Sud și companiile.

Colaj foto: cipuri pentru calculator
Coreea de Sud obține o clauză pentru livrările de cipuri americane către China Foto: Shutterstock

Statele Unite erau așteptate să prelungească o derogare acordată producătorilor sud-coreeni de cipuri cu privire la cerința de a obține licențe pentru a aduce echipamente de cipuri americane în China.

„Incertitudinile legate de operațiunile și investițiile firmelor sud-coreene de semiconductori în China au fost mult atenuate; acestea vor putea să caute cu calm strategii de management global pe termen lung”, a declarat Choi Sang-mok, secretar prezidențial principal pentru afaceri economice.

Statele Unite au notificat deja Samsung și SK Hynix cu privire la această decizie, ceea ce indică faptul că aceasta este în vigoare, a declarat Choi.

Departamentul de Comerț al SUA își actualizează lista de „utilizatori finali validați”, care denotă ce entități pot primi exporturi de ce tehnologie, pentru a permite Samsung și SK Hynix să continue să furnizeze anumite instrumente americane de fabricare a cipurilor către fabricile lor din China, a precizat biroul prezidențial.

Odată inclusă în listă, nu mai este nevoie de obținerea unei autorizații pentru cazuri separate de export.

Samsung și SK Hynix, cel mai mare și al doilea producător de cipuri de memorie din lume, au investit miliarde de dolari în facilitățile lor de producție de cipuri din China și au salutat această măsură.

Prin coordonarea strânsă cu guvernele relevante, incertitudinile legate de funcționarea liniilor noastre de producție de semiconductori din China au fost eliminate în mod semnificativ”, a declarat Samsung într-un comunicat.

Salutăm decizia guvernului SUA de a extinde o derogare în ceea ce privește reglementările privind controlul exporturilor. Credem că decizia va contribui la stabilizarea lanțului global de aprovizionare cu semiconductori”, declară reprezentanții SK Hynix.

Samsung Electronics produce aproximativ 40% din cipurile sale NAND flash la fabrica sa din Xian, China, în timp ce SK Hynix produce aproximativ 40% din cipurile DRAM în Wuxi și 20% din cipurile NAND flash în Dalian.

Companiile controlau împreună aproape 70% din piața mondială de DRAM și 50% din piața NAND flash la sfârșitul lunii iunie, conform datelor TrendForce.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite