
De ce fug oamenii de terapie
Dacă ar exista o pilulă magică împotriva traumelor, am deveni plictisitor de monotoni. Tot ceea ce ni s-a întâmplat ne defineşte şi ne diferenţiază.
Dacă ar exista o pilulă magică împotriva traumelor, am deveni plictisitor de monotoni. Tot ceea ce ni s-a întâmplat ne defineşte şi ne diferenţiază.
Utilizarea barocamerelor pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 este încă dezbătută în lumea medicală românească şi, dincolo de discuţiile pur ştiinţifice, intervin şi cele administrative. Medicul Raed Arafat a explicat pentru News.ro de ce nu se pot folosi pentru pacienţii cu Covid cele patru barocamere mobile cumpărate de statul român prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după incendiul de la Colectiv.
Adina Buzgău, psihoterapeut sistemic de familie şi cuplu, vorbeşte într-un interviu pentru “Adevărul” despre provocările din relaţia de cuplu, dar şi despre rolul terapiei în momentele de cotitură dintre parteneri.
Poate că nu ai gândit în modul asta niciodată până acum şi nici nu te-ai întrebat încă cum lucrează durerea asupra ta. Cum te presează să creşti, să evoluezi, să-ţi lărgeşti conştiinţa de la nivelul personal la cel universal şi cum te ajută să depăşeşti defectele de caracter pentru a te elibera de iluzie.
Modulul dat Spitalului Judeţean din Botoşani pentru bolnavii de COVID-19 a funcţionat doar o lună, fiind închisă din cauza deteriorării acoperişului. Echipa turcă chemată să repare modulul a intrat în izolare fiindcă unul dintre specialişti a fost depistat pozitiv la SARS-COV 2.
Prin vocea preşedintelui Dan Coman, fosta campioană a Ligii I şi-a expus poziţia, într-un moment în care riscă excluderea din Liga I.
În noiembrie 2019, sportul românesc era lovit din plin din scandalul dopajului de la Corona Braşov, unde handbalistele au postat imagini pe Instagram, în timp ce făceau o terapie interzisă la o clinică privată. Acum, un caz similar s-a născut în fotbalul românesc!
Virusul Sars-cov-2 lasă urme adânci acolo unde găseşte slăbiciune în organism. Statisticile arată că peste 25% din pacienţii vindecaţi de COVID-19 rămân cu sechele respiratorii şi pulmonare. Din fericire, există soluţii pentru o recuperare eficientă a capacităţii pulmonare în urma infecţiei cu SarS-CoV-2.
Noua terapie implică dezactivarea genei numite kat7. Testele au fost efectuate până acum pe şoareci şi au dat rezultate.
Pacienţii diagnosticaţi cu cancer au avut de înfruntat, în ultimele luni, nu doar temerile privind evoluţia bolii de care suferă, ci şi frica de a se infecta cu virusul SARS-CoV-2, spune psihoterapeuta Florina Pop. Potrivit acesteia, spijinul psihologic pentru bolnavii de cancer trebuie să vină de la experţi, dar şi de la familie.
Uneori visăm iubirea perfectă fără a accepta că aceasta este doar un mit, aşa cum şi „normalitatea” poate avea sensuri diferite pentru fiecare dintre noi. Anxietatea în cuplu apare de cele mai multe ori ca un rezultat direct al modului în care am experimentat iubirea şi ataşamentul în copilărie.
Sorin Matei (53 de ani), unul dintre cei mai vechi poliţişti locali din Ploieşti, a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
Omul de afaceri, patron al clubului Astra Giurgiu, a ajuns la Terapie Intensivă, după ce a contractat noul coronavirus.
Omul de afaceri Ioan Niculae, patron al clubului Astra Giurgiu, e ultimul nume important din lumea fotbalului românesc care s-a infectat cu noul coronavirus.
Peste 10% dintre copiii născuţi în judeţul Botoşani vin pe lume înainte de termen. Cauzele acestui fenomen par mai degrabă de Evul Mediu decât de secolul XXI. Între acestea, sărăcia, abuzul în familie sau lipsa de cultură sanitară. Mulţi copii rămân cu sechele sau au probleme medicale de durată.
Familia preşedintelui unei organizaţii municipale este în izolare la domiciliu şi nu ştie cum îşi va putea îngropa ruda moartă în incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ, soldat cu zece morţi şi mai mulţi răniţi.
Guvernul României a aprobat achiziţia unei secţii mobile de Terapie Intensivă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţe Focşani, aceasta urmând a ajunge în viitorul apropiat la Focşani. Conducerea spitalului doreşte dublarea secţiei ATI.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi Direcţia de Sânătate Publică au puncte de vedere opuse pe tema existenţei documentului respectiv.
Un altar de candele, lumânări şi flori a fost amenajat pe treptele Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, unde 10 pacienţi au murit sâmbătă seara, în incendiul din secţia ATI, iar 7 au fost grav răniţi.
Fostul internaţional, în vârstă de 53 de ani, are deja aproape o săptămână de când a fost internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Colentina, bolnav fiind de COVID-19.
Doar două spitale din Craiova dispun de secţii ATI pentru persoanele infectate cu COVID 19: Spitalul Judeţean şi Spitalul de Boli Infecţioase. Cadrele medicale spun că sunt disperate pentru că au ajuns să aibă în UPU persoane intubate pe care nu au unde să le transfere.
Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Galaţi dedicată bolnavilor de Covid-19 este arhiplină, iar cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile, astfel încât să încapă mai mulţi pacienţi. Medicii sunt disperaţi că nu mai au alte soluţii la îndemână pentru a-i îngriji pe bolnavi.
În vârstă de 53 de ani, Lupu a avut o viaţă dezordonată, după ce s-a lăsat de sport, s-a îngrăşat foarte mult, a fumat până acum patru ani, iar în 2016 a fost la un pas de moarte din cauza unui edem pulmonar.
Medicamentele care vin prin circuit închis, direct de la Ministerul Sănătăţii, lipsesc în spitale sau sunt alocate în doze insuficiente. Situaţia de la SJU Slatina este deja dramatică, însă tot mai multe spitale din ţară anunţă epuizarea stocului de Redemsivir, medicamentul considerat cel mai eficient contra Covid-19.
Gáspár György, unul dintre cei mai apreciaţi psihoterapeuţi din România, spune că drumul profesional i-a fost influenţat de copilăria umbrită de relaţia instabilă a părinţilor. A început să profeseze convins că va salva toate cuplurile care-i vor cere ajutorul, a fost dezamăgit şi furios când nu a reuşit, până şi-a dat seama că rolul psihoterapeutului este cu totul altul.
Unitatea medicală a fost inaugurată vineri, 16 octombrie, fiind internate doar cazurile uşoare de Covid-19. Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au tot fost amânate.
Un nou sport care este pentru „trup, minte şi suflet“ vine în ajutorarea a mii de femei care suferă sau au suferit în trecut de cancer la sân. În Satu Mare, Simona Niste, una dintre fondatoarele Şcolii de bodyART din România, a iniţiat această terapie de recuperare prin mişcare în anul 2017, după ce chiar ea a reuşit să învingă această boală.
Copilul din Buzău infectat cu noul coronavirus care a ajuns în terapie intensivă într-o clinică din Capitală va fi transferat în secţia de pneumologie. Starea lui este bună şi nu mai depinde de masca de oxigen.
Un băiat de 8 ani din Buzău este primul copil din România infectat cu SARS-CoV-2 care a ajuns la Terapie Intensivă. Acesta a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, care ar fi fost declanşată de coronavirus.
Spitalele din Olt care tratează pacienţi COVID-19 au primit de curând tratamentul considerat cel mai eficient în tratarea acestei boli. Ce spun medicii.