Mărturisirea unui bărbat dependent de Tinder: „Dădeam swipe la 500 de femei pe zi ca să mă simt validat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a recunoscut că a fost nevoit să urmeze un tratament pentru dependența de Tinder după ce a ajuns să gliseze câte 500 de profiluri pe zi, potrivit New york Post.

Povestea mai multor femei escrocate pe Tinder a ajuns subiect de film pe Netflix. FOTO: Pixabay
Povestea mai multor femei escrocate pe Tinder a ajuns subiect de film pe Netflix. FOTO: Pixabay

Ed Turner ( 27 de ani) mărturisește că a folosit în mod obsesiv populara aplicație de întâlniri doar pentru senzația pe care o simțea atunci când membrele sexului frumos îi apreciau profilul, dar că nu avea nicio intenție de a se întâlni cu vreo femeie sau de a-și găsi o iubită.

Tânărul spune că ajunsese dependent de aplicație și că starea lui era influențată de mesajele primite.

„Dacă o persoană nu-mi răspundea sau nu-mi trimitea niciun mesaj, mă distrugea. Validarea din partea altora era singurul lucru care mă făcea să continui”, a explicat Turner pentru publicația britanică i News. 

Deși era fan Tinder, Turner a descărcat și aplicațiile de dating Hinge și Bumble, făcând swipe pe toate profilurile la care a avut acces.

Mărturisește că s-a potrivit doar cu „aproximativ cinci la sută” dintre femei, și chiar mai puține au început o conversație cu el, dar, chiar și așa, tot ajungea să vorbească în mod regulat cu 10 femei în același timp și își petrecea zilele așteptând ca ele să îi răspundă.

„Eram complet prins în <<joc>>. Mi-am pierdut orice simț al sinelui. Aplicațiile de întâlniri au transformat sexul, comunicarea și dragostea într-un adevărat joc și au distorsionat realitatea”, a recunoscut el cu durere.

„Mi-au afectat întreaga dispoziție și personalitate”  

Atunci când conversațiile se încheiau rapid, britanicul se simțea deprimat.

„Aceste aplicații mi-au afectat întreaga dispoziție și personalitate. Nu am putut niciodată să spun ce căutam cu adevărat”, a declarat Turner.

Ed Turner mai spune că atunci când se ajungea la o „întâlnire reală era aproape dezinteresat”.

A ajuns, într-un final, să aibă o relație cu o femeie pe care a cunoscut-o offline, dar spune că tot nu putea să nu se gândească la aplicații, iar după încheierea acelei relații, Turner a apelat din nou la Tinder.

Tulburare de personalitate borderline și depresie

A ajuns la terapie, fiind diagnosticat cu tulburare de personalitate borderline și depresie. A renunțat între timp la aplicații, dar se luptă să nu le mai folosească.

Tânărul nu este singurul dependent de aplicațiile de dating.

Match Group, compania mamă a Tinder și Hinge, este subiectul unui proces colectiv intentat de utilizatori care spun că aplicațiile sunt concepute pentru a-i prinde într-o spirală nesfârșită de glisare, în loc să îi ajute să găsească o relație.

Aceștia spun că modelul Match Group îi înșală pe cei care caută dragostea și se tem să nu o rateze cu un algoritm care recompensează „utilizarea compulsivă” a platformelor sale.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite