Buzăul a rămas fără locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu COVID-19 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto I. Bunilă
Foto I. Bunilă

Valul trei al pandemiei de coronavirus a umplut din nou secţiile ATI din judeţul Buzău. După săptămâni bune în care numărul bolnavilor de COVID-19 a fost scăzut, iar în spitale secţiile au fost mai puţin aglomerate, Buzăul nu mai are niciun loc la terapie intensivă.

La Spitalul Judeţean, toate cele 12 paturi destinate pacienţilor COVID în stare gravă sunt ocupate. 

Pacienţii care ajung la Spitalul Judeţean şi sunt în stare gravă sunt îngrijiţi pe secţia de Urgenţe, acolo unde primesc tratament, dar şi oxigen. Ei sunt transferaţi pe măsură ce se găsesc locuri pentru ei.

”Pe secţia ATI a Spitalului Judeţean, toate cele 12 locuri sunt ocupate. Sunt internaţi pacienţi cu vârstele cuprinse îmtre 48 şi 93 de ani. O parte dintre aceştia sunt intubaţi, o parte sunt pe mască de oxigen. Dintre cei 12 pacienţi, 4 sunt veniţi prin transfer de la alte spitale din ţară, respectiv din Bucureşti şi un pacient este venit din Spitalul Rm. Sărat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă.

O situaţie similară este şi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. În unitate suport pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus sunt 12 paturi destinate pacienţilor COVID în stare gravă şi şase ventilatoare, care în acest moment sunt toate ocupate.

Judeţul Buzău se apropie de pragul de 10.000 de bolnavi infectaţi cu coronavirus, de la debutul pandemiei, având, totodată, 273 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite