Luna şi Tazz, câinii de terapie recuperaţi de pe stradă. Au fost salvaţi ca să salveze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: C.M
sursa: C.M

De la maidanezi abandonaţi, fugăriţi, huliţi şi lăsaţi să flămânzească pe străzile Galaţiului, Luna şi Tazz au ajuns să fie pregătiţi pentru a fi câini de terapie. Totul datorită unor asociaţii de protecţia a animalelor.

Luna şi Tazz sunt acum doi căţei norocoşi pentru că au ajuns în casa şi inimile oamenilor de Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş“. Poveştile lor de viaţă sunt, însă triste. 

Tazz avea două luni când s-a refugiat într-o scară de bloc. Locatarii l-au alungat de acolo şi astfel a ajuns pe străzi. Luna era fugărită şi bântuia lihnită de foame pe uliţele unui sat din judeţul Galaţi. Din fericire, cei doi căţei au fost salvaţi de „Ajutaţi-l pe Lăbuş”, iar destinul lor s-a schimbat. 

În prezent, cei doi căţei sunt antrenaţi pentru a fi câini de terapie. Deşi au fost destul de rezervaţi şi timizi la început, Luna şi Tazz şi-au învins traumele şi au reuşit să facă faţă cu brio antrenamentului special pentru a deveni câini de terapie.

„A fost destul de dificil la început. Aveau traumele lor, însă, încet, cu multă răbdare, au reuşit să le învingă. Le-am câştigat mai greu încrederea, însă sunt foarte afectuoşi şi extrem de docili. După două luni se văd deja se văd rezultate. Sunt bucuroşi şi dau din coadă în prezenţa omului.”, spune Lucian Donose, dresor câini. 

Sursa: C.M.

caini

Luna şi Tazz demonstrează astfel că şi maidanezii orfani pot deveni devini câini de terapie, concept practictat cu succes de ani de zile în străinătate. Aceşti câini sunt recomandaţi în special copiilor şi bătrânilor. 

„Ne dorim ca aceşti doi căţei pe care îi educăm în acest moment să dea startul adopţiilor din adăpostul nostru. Sunt căţei de rasă comună, dar care demonstrează că pot fi educaţi la fel precum câinii de rasă. Totodată, dorim ca aceşti câini să aducă un plus de bucurie celor care se confruntă cu necazuri şi să dovedim că aceşti căţei huliţi de unii pe stradă pot fi deveni adevăraţi prieteni. Ei pot fi folosiţi pentru terapia copiilor cu autism, pemtru bătrâni care sunt cazaţi în aziluri, îi ajută să depăşească singuratea, familii cu copii cu dizabilităţi”, explică Corina Grigore, preşedinta Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş“. 

Sursa: C.M.  

caini

De asemenea, ei pot fi folosiţi să vindece frica şi fobia de câini. „Aceşti câini pot fi folosiţi să vindece frica şi fobia de câini. Noi deja avem experienţă şi am contribuit la vindecarea unui adult care avea o fobie. În clipa care vedea un câine tremura, se bloca efectiv. Genul ăsta de câini sunt folosiţi în foarte multe ţări pentru terapia copiilor internaţi, pentru bolnavii de cancer”, spune Roxana Crişan, de la „Câini pentru Oameni”, Animal Society. 

O poveste impresionantă are şi Bumie. Este un căţel de nouă ani, care a fost salvat din Serbia şi avut şansa să fie  pregătit pentru a deveni câine de terapie. “Bumie face terapie asistată de animale cam de vreo cinci-şase ani, lucrează cu copii cu dizabilităţi, cu seniori, cu copii la şcoală. A făcut demonstraţii, lucrează cu studenţii, face sesiuni de destresare”, povesteşte Iulia Miu, de la Animal Society. 

Sursa: C.M. 

caini

Luna şi Tazz au fost selectaţi pentru a face parte din proiectul „Câini pentru Oameni, Centrul de educaţie pentru bunăstarea animalelor”, iniţiat de Animal Society,  iar în urmă cu câteva zile, au mers în vizită la Primărie. De prezenţa lor s-au bucurat angajatele de la Serviciul de Registratură. 

“Eu cred că dragostea pentru animale trebuie educată, să-i spunem aşa, din fragedă pruncie. Sunt prietenoşi, jucăuşi, devotaţi şi plini de isteţime. Vorbim de câinii de terapie, care la rândul lor au poveşti impresionante, după ce au fost abandonaţi, neîngrijiţi, loviţi sau lăsaţi înfometaţi. Aceştia le sunt acum de mare ajutor celor aflaţi în suferinţă, mulţumită prietenilor noştri de la Animal Society, Four Paws International şi Help Lăbuş care au grijă de ei. Dragostea şi respectul pentru aceste fiinţe devotate se pot cultiva la orice vârstă”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi. 

Sursa: C.M. 

caini

Vă recomandăm şi:

Imagini şocante: zeci de câini băgaţi în saci de rafie şi aruncaţi la groapa de gunoi a unei mănăstiri VIDEO

Dreptate pentru Ritta, o femelă Amstaff de 13 ani, ucisă cu lovituri de cuţit. Pedeapsă cu închisoare pentru agresor

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite