Stiri despre soare

  600 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 15% din energia necesară Europei va veni în 2050 din Africa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15% din energia necesară Europei va veni în 2050 din Africa

  Cel mai curajos proiect solar de pe planetă vine de la Uniunea Europeană şi alte 12 companii, majoritatea germane, care au decis în 2009 să construiască centrale solare în Africa de Nord şi în Orientul Mijlociu.

 • O enzimă „repară“ ADN-ul lezat de prea mult soare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O enzimă „repară“ ADN-ul lezat de prea mult soare

  O moleculă răspândită pe scară largă în lumea animală şi vegetală, dar absentă în celulele noastre, este capabilă să repare ADN-ul celulelor afectate de razele ultraviolete.

 • Soarele poate agrava acneea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarele poate agrava acneea

  Expunerea solară moderată ameliorează leziunile, dar în exces poate avea efecte nocive. Anumite medicamente antiacneice cresc sensibilitatea pielii la soare. De aceea, persoanele al căror ten se pătează uşor trebuie să evite băile de soare pe durata tratamentului.

 • Prognoza meteo: Urmează alte trei zile caniculare în Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prognoza meteo: Urmează alte trei zile caniculare în Buzău

  Meteorologii nu au veşti foarte bune pentru buzoieni. Temperaturile foarte ridicate vor reveni, iar aerul va fi din nou irespirabil. Şi medicii au intrat în alertă şi îi sfătuiesc pe buzoieni să evite să iasă din case în intervalul orar 11.00- 16.00.

 • Neamţ: Părinţii îşi uită copiii în soare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamţ: Părinţii îşi uită copiii în soare

  Medicii au tratat zeci de micuţi care suferă de pe urma arşiţei şi cred că adulţii îi neglijează. La Ştrandul Tineretului pot fi văzuţi părinţi care se răcoresc pe terasă, în vreme ce odraslele lor se joacă pe nisipul arzător.

 • Neamţ: Plaja dintre munţi, refugiul pietrenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamţ: Plaja dintre munţi, refugiul pietrenilor

  Mountain Beach este locul unde tinerii stau ziua la soare pe marginea piscinei, iar seara dansează pe muzica DJ-ilor. Cei care nu şi-au permis un concediu departe de casă consideră plaja de la Ştrandul Tineretului un bun înlocuitor al litoralului.

 • Suceava: Alternativele pentru un bronz de nota zece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suceava: Alternativele pentru un bronz de nota zece

  Cele mai accesibile zone pentru plajă sunt cele gratuite, adică pajiştile de pe dealurile din apropierea oraşului. Multe sucevence sunt puţin pretenţioase şi caută să se bronzeze cât mai rapid, fără să ţină cont de indicaţiile medicilor de a evita orele amiezii.

 • Bronzul total este un mit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bronzul total este un mit

  Cei cu pielea „ca brânza" care stau la plajă în exces în speranţa ca soarele să-i prindă uniform îşi pot lua gândul de la un bronz perfect, arată un studiu publicat în revista „Experimental Dermatology", citat de LiveScience.

 • Suceava: S-a dublat numărul cancerelor de piele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suceava: S-a dublat numărul cancerelor de piele

  În primul semestru al acestui an au fost descoperite 33 de cazuri grave noi, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2009. Specialiştii spun că principalul motiv este expunerea prelungită la soare, fără nicio protecţie în faţa razelor fierbinţi.

 • Pământul, la un pas de tsunami solar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pământul, la un pas de tsunami solar

  Planeta noastră poate fi lovită zilele acestea de un val de căldură extremă, provocat de o explozie solară masivă. Specialiştii spun că „tsunamiul solar“, cum este numită unda de şoc eliberată de explozie, riscă să distrugă sateliţii şi să afecteze comunicaţiile din întreaga lume.

 • Slobozia: Vreme capricioasă în următoarele zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Vreme capricioasă în următoarele zile

  Pentru primul interval de timp meteorologii anunță instabilitate atmosferică care se va manifesta local prin intensificări de scurtă durată ale vântului. cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse ce pot avea și caracter torențial și condiții de grindină, îndeosebi în regiunile de deal, podiș și de munte.

 • Bistriţa: Se anunţă vreme călduroasă şi posibile ploi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Se anunţă vreme călduroasă şi posibile ploi

  Pentru ziua de mâine, 2 august, meteorologii anunţă vreme călduroasă şi posibile ploi după-amiaza. Mercurul termometrelor nu va depăşi 29 de grade Celsius, dar nici nu va coborî sub 15 grade Celsius.

 • Codul roşu este ignorat de turişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codul roşu este ignorat de turişti

  Meteorologii avertizeată că în acest sfârşit de săptămână indicele radiaţiei ultraviolete a depăşit valoarea de 8 unităţi, ceea ce înseamnă un potenţial puternic pentru deteriorarea pielii şi a ochilor.

 • Început de august călduros la Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Început de august călduros la Buzău

  Meteorologii au veşti bune pentru bzuoieni. În ultima lună de vară din acest an vremea va fi caldă. În primele zile ale lui august vor fi temperaturi ridicate, perfecte pentru concediu.

 • Cum putem trata insolaţia fără riscuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum putem trata insolaţia fără riscuri

  Deshidratarea şi statul în soare timp îndelungat, cu capul descoperit, conduc, inevitabil, la insolaţie. Iată ce măsuri trebuie să iei pentru a evita complicaţiile!

 • Buzoienii vor avea parte de un week- end însorit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzoienii vor avea parte de un week- end însorit

  Meterologii au veşti bune pentru buzoieni. În acest sfârşit de săptămâni ploile nu îşi vor mai face apariţia, iar temperaturile se vor ridica la valori normale pentru această perioadă.

 • Medicamentele ne pot face sensibili la soare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicamentele ne pot face sensibili la soare

  Anumite substanţe pot provoca reacţii cutanate de tip arsură sau alergie, însoţite de pătarea pielii. Expunerea la soare poate duce la astfel de fenomene în cazul persoanelor aflate sub tratament. De aceea, citirea prospectului este obligatorie.

 • Cancerul pândeşte la piscină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancerul pândeşte la piscină

  Un nou studiu arată că dezinfectanţii reacţionează cu loţiunile de protecţie solară şi transpiraţia, formând un cocktail toxic de chimicale. Activităţile de vară, înotul în piscină sau expunerea la soare, chiar şi cu umbrelă, pot fi foarte periculoase pentru sănătate.

 • Ultraviolete. Şi ce dacă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultraviolete. Şi ce dacă?

  Avertizările meteorologilor sau ale medicilor privind pericolul expunerii prelungite la soare la orele prânzului sunt doar la televizor. Pe plajă, oamenii savurează fiecare moment de relaxare. Codul roşu de radiaţii ultraviolete nu i-a speriat pe turişti. Litoralul a fost plin de oameni dornici să trăiască din plin câteva zile de vacanţă la malul mării.

 • Şi ce dacă e caniculă la mare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi ce dacă e caniculă la mare?

  Astăzi, vremea a fost extrem de călduroasă pe litoral, iar după-amiază indicele de confort termic (ITU) a depăşit pragul critic de 80 de unităţi.

 • Vreme instabilă la Buzău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vreme instabilă la Buzău

  Vremea devine capricioasă în următoarele zile, iar temperaturile vor fi ceva mai scăzute decât cele de până acum.

 • Alegeţi corect cremele de protecţie solară!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeţi corect cremele de protecţie solară!

  Protejarea pielii cu FPS de minimum 30 este obligatorie la primele expuneri. Produsele cu filtru solar mineral sunt tolerate cel mai bine de piele. Ele trebuie aplicate nu doar înainte de a merge la plajă, ci la fiecare ieşire din casă.

Modifică Setările