Stiri despre memorie

  413 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Peste
alte opt decenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste alte opt decenii

  Recenta rezoluţie a Parlamentului European referitoare la importanţa memoriei trecutului istoric pentru viitorul continentului este foarte bine venită, dar reprezintă nu mai puţin un semnal de alarmă. De ce?

 • Care sunt beneficiile terapiei prin
călătorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt beneficiile terapiei prin călătorii

  Oamenii care călătoresc des sunt mai sănătoşi şi fericiţi. Iar această concluzie este reliefată de zeci de studii făcute în ultimele trei decenii pe mii de persoane. Vă prezentăm în materialul de mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei prin călătorii.

 • Sfidarea
memoriei românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfidarea memoriei românilor

  Aparent, ziua de 10 august 2019 ar fi fost una fără istoric. La Bucureşti, în Piaţa Victoriei, s-a atins, pare-se, un număr apreciabil de participanţi , vreo 25.000 de oameni, însă în celelalte mari oraşe ale ţării replicile au fost puţine, afluxul de demonstranţi de acolo,mi s-a părut modest.

 • Şantierul memoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şantierul memoriei

  Precum o casă, un spital sau o autostradă, memoria se construieşte. În timp, cu răbdare şi cu bani. Dar şi cu oameni, dacă îi ai. Dacă nu, este mult mai greu, lent, aşa cum se întâmplă pe unele dintre şantierele patriei.

 • Am uitat...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am uitat...

  Textul pe care-l scrii acum ţine locul altui text. Pentru că ai uitat subiectul textului pe care-l înlocuieşti. Ai avut în minte subiectul vreo săptămână, nu l-ai notat pe o bucată de hârtie, foarte rău, foarte trist. Uite că l-ai uitat!

 • Desant memorial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Desant memorial

  Nu ştiu cum se face, de câţiva ani, că tocmai la final de legislatură, în pragul vacanţei de vară, se iau decizii îndelung amânate până atunci, croite însă prost, la limită, suspecte. Cultura memoriei nu face excepţie.

 • Ipocrizia
europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizia europeană

  S-au împlinit, pe 4 iunie, trei decenii de la reprimarea sângeroasă a protestelor studenţeşti din Piaţa Tiananmen. Mă întreb cum o să marcăm, la final de an, treizeci de ani de la căderea simbolică a comunismului în Europa de Est.

 • O reuşită
excepţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O reuşită excepţională

  Acum, dacă oricum m-am pus, pare-se pe viaţă, rău cu feministele din teatru pentru simplul fapt că nu voi da vreodată nici curs, dar nici crezare smintelii în conformitate cu care femeia-regizoare ar trebui promovată, nominalizată, premiată eminamente pe criterii de „gender“, adică numai fiindcă este femeie, de ce nu mi-aş asuma riscul de a proceda deopotrivă cu promotoarele feminismului din literatură?