Spectacole în aer liber, organizate în memoria marelui compozitor Ionel Perlea

0
0

Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia organizează în perioada 29-31 iulie o serie de evenimente muzicale în aer liber, cu ocazia desfăşurării festivalului dedicat memoriei marelui compozitor Ionel Perlea.

Partea de concurs a manifestării s-a amânat pentru o dată ulterioară din cauza pandemiei de COVID-19. Accesul în zona delimitată pentru public se va face în zona special amenajată, începând cu ora 19.30.

Ionel Perlea a fost unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori ai secolului trecut, cu o carieră internaţională care l-a adus la pupitrul marilor orchestre din Europa şi din Statele Unite, având colaborări cu nume sonore ale muzicii, ca Dinu Lipatti şi Anton Rubinstein.onel Perlea a văzut lumina zilei în satul ialomiţean Ograda, pe 13 decembrie 1900. De aici a plecat să cucerească lumea. A fost unul dintre cei mai mari dirijori ai secolului XX, însă pe cât de strălucitoare a fost cariera sa în faţa reflectoarelor, pe atât de grea a fost viaţa din culise. 

Vă mai recomandăm şi:

Măiestria şi patimile marelui Ionel Perlea. De ce a fost nevoit să înveţe să dirijeze cu mâna stângă

Câţi bani va încasa Smiley pentru un concert de Crăciun la Slobozia. Primăria îi achită mai mult de jumătate din bugetul pentru „Serbările Iernii“

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite