Băuturile care fac bine creierului. Cel mai puternic „purificator al sângelui” din lume, care scade tensiunea arterială și ajută memoria
0Sucurile zaharoase sau băuturile energizante pot avea efecte negative asupra creierului, există și variante mai sănătoase cu nutrienți și beneficii, care vă pot menține memoria ascuțită și chiar vă pot stimula starea de spirit.

Experții în sănătate, cum ar fi nutriționistul Varsha Khatri, neurologul dr. Robert Love și dieteticianul Krutika Nanavati recomandă șapte băuturi sănătoase pentru creier pe care ar trebui să le consumați, potrivit shefinds.
1. Ceaiul verde
Ceaiul verde este o băutură plină de nutrienți și antioxidanți, care pot îmbunătăți multe funcții corporale atunci când îl beți în mod obișnuit. Ceaiul verde poate ajuta la pierderea în greutate prin stimularea metabolismului, dar este, de asemenea, foarte benefic pentru creier.

Nutriționistul Varsha Khatri spune că nivelurile de cafeină din ceaiul verde sunt excelente pentru a vă ajuta să vă concentrați și nu numai.
„Conținutul moderat de cafeină din ceaiul verde îmbunătățește concentrarea și vigilența fără a provoca senzația de nervozitate, adesea asociată cu cafeaua”, a explicat ea.
Ea a remarcat, de asemenea, că ceaiul verde conține un compus special, aminoacidul L-teanină, care este excelent pentru relaxare și pentru a reduce stresul, îmbunătățindu-vă astfel starea de spirit.
2. Cafeaua
Cafeaua ajută la „creșterea concentrării, memoriei și atenției” și vă poate îmbunătăți, de asemenea, tensiunea arterială în timp.
De asemenea, cafeaua, susține neurologul Robert W.B. Love, ajută la reducerea depresiei, deoarece cafeina poate „crește motivația” . Este bogată în polifenoli, care sunt buni pentru sănătatea intestinului dumneavoastră.

„Cafeaua este grozavă pentru creierul tău”, a spus el într-unul dintre videoclipurile sale.
„Ceea ce este bun pentru intestin este bun pentru creier”, a mai spus spus Dr. Love.
3. Apa
Apa este vitală pentru sănătatea generală și, mai precis, pentru funcția cognitivă. Apa este cunoscută ca fiind băutura numărul unu pentru a vă menține hidratat, care este unul dintre fundamentele de bază ale îngrijirii de sine.
„Hidratarea joacă un rol esențial în menținerea funcției cognitive și a memoriei”, a declarat nutriționistul dietetician Krutika Nanavati.

Nanavati a menționat că deshidratareaâpoate afecta „atenția, memoria și starea de spirit”.
„Asigurați-vă că beți suficientă apă zilnic, este important pentru sănătatea generală a tuturor, în special a celor care au peste 40 de ani”, susține dr. Krutika Nanavati.
4. Suc de afine
Afinele au o mulțime de nutrienți care sunt benefici pentru îmbunătățirea sănătății creierului. Consumul de afine poate ajuta la reducerea riscului de apariție a anumitor boli și afecțiuni, inclusiv boli de inimă, diabet de tip 2 și declin cognitiv.
Afinele conțin vitaminele C și A, care sunt necesare pentru a menține o vedere bună și pentru a reduce riscul de degenerescență maculară legată de vârstă, conform unei analize din 2019 din Antioxidants.

5. Latte cu turmeric
Dacă sunteți în căutarea unei pauze de la obișnuita cafea sau latte pe bază de espresso, ar trebui să încercați un latte aromat cu turmeric pentru a schimba lucrurile și a da un impuls sănătății creierului. Turmericul este plin de nutrienți și compuși sănătoși.
Este cunoscut pentru faptul că este antiinflamator, ceea ce înseamnă că poate ajuta la scăderea inflamației în creier. De asemenea, conține un compus antioxidant specific cunoscut pentru faptul că ajută la îmbunătățirea sănătății creierului, care se numește curcumină.

Potrivit dr. Khatri, curcumina a fost „legată de îmbunătățirea stării de spirit și a memoriei prin creșterea factorului neurotrofic derivat din creier (BDNF), care susține creșterea și menținerea neuronilor”.
6. Ceaiul negru
Dacă nu sunteți înnebunit după gustul cafelei sau al ceaiului verde, dar totuși doriți să profitați de beneficiile lor de îmbunătățire cognitivă, ar trebui să încercați ceaiul negru.
Potrivit UCLA Health, ceaiul negru conține și cofeină, L-teanină și polifenoli, care sunt excelenți pentru tot felul de funcții corporale și pentru sănătatea creierului tău.

7. Suc de sfeclă roșie
Acest suc vă poate „îmbunătăți” memoria și face minuni pentru funcția cognitivă. Sucul de sfeclă roșie conține niveluri ridicate de nitrați, care, potrivit dr. Khatri, pot îmbunătăți circulația în tot corpul, cum ar fi fluxul de sânge și oxigen la creier.

„O circulație mai bună poate spori funcțiile cognitive, îmbunătăți acuitatea memoriei și spori concentrarea”, a adăugat Khatri.
De asemenea, sfecla roşie este unul dintre alimentele-medicament ale naturii, cu efecte uimitoare în diverse afecţiuni, în special în bolile de sânge, cele de ficat şi în cele tumorale
Este considerată cel mai puternic purificator al sângelui. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, această legumă are puţine calorii (43 kcal/100 g), fiind un element de bază ȋn diete.