Gestul emoţionant al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv în memoria lui Adrian Răspopa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Răspopa FOTO iasirally.ro
Adrian Răspopa FOTO iasirally.ro

Un video impresionant a fost realizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv în memoria pilotului băcăuan Adrian Raspopa, care şi-a pierdut viaţa la raliul Iaşiului.

Membrii Federaţiei Române de Automobilism Sportiv deplâng moartea pilotului de raliuri Adrian Răspopa şi au realizat un video emoţionant în memoria acestuia.

„Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a motorsportului românesc, Raliul Iaşului 2021 s-a încheiat cu pierderea tragică a campionului de raliuri, Adrian Răspopa. După peste 100 de starturi la raliuri, etapa de la Iaşi a fost ultima pentru pilotul din Oneşti. Astăzi, Adrian a făcut un ultim popas acasă, la Oneşti, iar, pentru el, cursa va continua acolo Sus. Drum lin, Adi!” au scris reprezentanţii Federaţiei Române de Automobilism Sportiv pe pagina oficială.

Născut în Oneşti, Adrian Răspopa s-a urcat prima dată la volan la 6 ani, la 9 a învăţat să conducă, iar pe la 16-17 ani se ducea să facă poligonul contratimp cu un grup de prieteni locali. 

„La 5-6 ani am interacţionat cu echipa IDMS de la Piteşti. Am avut ocazia să-i cunosc pe Ludovic Balint, pe Gheorghe Preoteasa, pe Ovidiu Scobai, Ovidiu Mazilu, Dacian Barna, lumea care a scris istorie. De acolo zic eu că mi s-a înfiripat această dragoste pentru curse şi pentru motorsport”, mărturisea Adrian Răspopa în 2019, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

În urmă cu două luni, Adrian Răspopa câştiga locul doi la Raliul Moldovei. Dominase evenimentul reuşind să câstige zece din cele 12 probe speciale ale concursului. Era deja al 11-lea an în care participa. Un veteran de temut pentru cei alături de care concura.

”S-a făcut tot ce e omeneşte posibil”

Pilotul Adrian Răspopa a murit sâmbătă, 4 septembrie, în urma unui accident grav produs în a doua probă specială de la Raliul Iaşului. 

Sâmbătă, 4 septembrie, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) se aliniase la start la ora 12.00. Avea de parcurs o distanţă totală de 14 kilometri şi accelera pentru a fi campion. În zona Hadâmbu, cinci kilometri mai târziu, drumul i s-a frânt. Ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat într-un cap de pod. Impactul a fost atât de violent, încât maşina a fost făcută praf. Partea din dreapta, cea a şoferului, a fost distrusă complet.

Copilotul, Cosmin Diacu, a scăpat ca prin minune, doar cu o sperietură zdravană, în timp ce pilotul abia mai respira când au ajuns medicii la el. L-au resuscitat la faţa locului şi au chemat de urgenţă un elicopter, în condiţiile în care rănile erau grave.

„S-a intervenit chirurgical şi s-a făcut tot ce e medical şi omeneşte posibil”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum arată maşina lui Adrian Răspopa după teribilul accident de la Raliul Iaşului. Pilotul a murit VIDEO

Accident teribil la Raliul Iaşului. Maşina pilotului Adrian Răspopa a avut o ieşire violentă în decor UPDATE

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite