Stiri despre macron

  62 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Netanyahu, către
Macron: Acordul nuclear cu Iranul nu va supravieţui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Netanyahu, către Macron: Acordul nuclear cu Iranul nu va supravieţui

  Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a îndemnat Franţa să-şi concentreze atenţia către „agresiunea regională” pe care o manifestă Iranul, precizând că nu mai e nevoie să convingă Parisul să renunţe la acordul iranian, pentru că presiunea economică oricum îl va face să se dizolve de la sine, relatează Reuters.

 • Vladimir Putin
redevine un lider frecventabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin redevine un lider frecventabil

  Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul nipon Shinzo Abe sunt liderii care l-au vizitat pe Vladimir Putin în mai puţin de două săptămâni, asta deşi sunt încă  destule dosare internaţionale unde viziunea Federaţiei Ruse diferă de cea a statelor occidentale.

 • Germania nu se grăbeşte să restituie vestigiile fostelor sale colonii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania nu se grăbeşte să restituie vestigiile fostelor sale colonii

  Cel mai bătrân african din Berlin are 13 metri înălţime şi poartă cu sine o înţelepciune acumulată în 150 de milioane de ani. Scheletul de Brachiosaurus brancai, vedeta Muzeului de Istorie Naturală din oraş, a fost descoperit de un paleontolog german între 1909 şi 1913 în Tanzania, pe atunci parte a Imperiului German, relatează The Guardian.

 • Extinderea europeană: aşteptări diferite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extinderea europeană: aşteptări diferite

  Asistăm oare la o criză trecătoare, sau ne găsim în punctul în care ”mitul” occidental al unificării europene şi cel răsăritean al regăsirii libertăţii şi capitalismului s-au dovedit a fi lucruri diferite?

 • România indecisă şi noul context european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România indecisă şi noul context european

  Uniunea Europeană se confruntă în momentul de faţă cu o diviziare foarte clară pe axa Est-Vest. Brexitul a deschis cutia Pandorei, iar politica Europei cu două viteze propusă de Franţa şi Germania nu a făcut decât să lărgească falia deja existentă între statele mai dezvoltate din Vest şi statele foste comuniste din Est.

 • SUA-Iran:
Diplomaţia forţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA-Iran: Diplomaţia forţei

  Donald Trump a luat cea mai riscantă decizie a sa de până acum în plan internaţional. Dincolo, însă, de denunţarea acordului nuclear cu Iranul, preşedintele american lasă uşa întredeschisă: embargoul ar urma să fie restabilit în maxim şase luni. Începe, aşadar, o negociere în forţă, sub presiunea ultimatumului dat ieri şi, probabil, după modelul testat de secretarul de stat Mike Pompeo în relaţia cu Coreea de Nord.

 • Europa doamnei Grapini. Şi
cealaltă Europă, cea a marilor proiecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa doamnei Grapini. Şi cealaltă Europă, cea a marilor proiecte

  Doamna Grapini, europarlamentar român încă în funcţie, are, cel puţin din punctul meu de vedere, un merit uriaş: e sinceră şi, pentru că are nelămuriri importante despre Europa aceea care o plăteşte cu 7.000 de euro lunar (plus celelalte beneficii superconsistente ataşate funcţiei), vrea să afle răspunsuri.

 • Macron dă mai mulţi bani la Apărare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron dă mai mulţi bani la Apărare

  La şase luni de la spectaculoasa şi inedita demisie a şefului de Stat Major al Armatei franceze, generalul Pierre de Villiers, care dorea să protesteze faţă de economiile pe 2017 cerute militarilor, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a demarat operaţiunea de recâştigare a simpatiei militarilor.

 • China, noua poartă obligatorie de trecere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China, noua poartă obligatorie de trecere

  Parcă blocaţi într-o completă indiferenţă şi, în orice caz, într-un dezinteres total, politicienii noştri nu pomenesc nimic, dar absolut nimic despre ce se întâmplă în lumea care ne înconjoară.