Macron: Nu există „nicio limită'” şi nici „linie roşie” pentru sprijinul Franţei pentru Ucraina

0
Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat joi că nu există „nicio limită” şi nici „linie roşie” în ceea ce priveşte sprijinul Franţei pentru Ucraina, potrivit şefilor partidelor politice pe care i-a primit joi, informează AFP, citată de Agerpres.

Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski, în urmă cu un an. FOTO EPA EFE
Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski, în urmă cu un an. FOTO EPA EFE

Liderul francez a reiterat astfel o poziţie considerată „iresponsabilă” de partidele de opoziţie şi denunţată de Rusia.

Macron a explicat că „trebuie susţinută Ucraina 'oricât ar costa'", a afirmat coordonatorul partidului stângii radicale Franţa Nesupusă (LFI), Manuel Bompard, exprimându-şi în context „îngrijorarea”.

„Preşedintele Republicii este gata pentru un sprijin fără limite şi pare că până la capăt pentru Ucraina", „nu există nicio limită şi nicio linie roşie", a deplâns de asemenea Jordan Bardella, preşedintele partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională (RN).

Şeful statului francez a plasat Ucraina în centrul unei dezbateri politice naţionale după ce a afirmat, pe 26 februarie, că trimiterea în Ucraina a unor trupe terestre occidentale „nu poate fi exclusă" în numele unei „ambiguităţi strategice" şi că se va face totul pentru ca Rusia lui Vladimir Putin să piardă acest război.

Liderul francez „continuă să sporească nivelul de implicare directă a Franţei" în conflictul din Ucraina, a denunţat imediat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite