Stiri despre imbatranire

  222 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce trebuie să ştii despre glaucom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştii despre glaucom

  Ştiai că o persoană dintr-o sută care suferă de glaucom nu este conştientă că are această afecţiune? Sau că miopia sau hipertensiunea sunt cauze frecvente ale glaucomului?

 • Zece teorii greşite legate de îmbătrânire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece teorii greşite legate de îmbătrânire

  Îmbătrânirea este un proces care îi sperie pe mulţi dintre noi, iar avertizările cu privire la bolile care apar odată cu înaintarea în vârstă nu fac decât să ne îngrijoreze şi mai mult. Însă cu o dietă adecvată şi cu exerciţii constante care păstrează inima sănătoasă, există şanse mai mari să ne asigurăm o viaţă lungă şi fericită.

 • Oamenii trăiesc mai mult datorită industrializării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii trăiesc mai mult datorită industrializării

  Oamenii trăiesc mai mult decât oricând, arată un nou studiu care a comparat durata de viaţă a oamenilor moderni cu cea a grupurilor de vânători-culegători şi care a sugerat că industrializarea şi dezvoltarea începută în 1900 sunt responsabile pentru prelungirea vieţii.

 • Ce putem face ca timpul să pară mai lung
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce putem face ca timpul să pară mai lung

  În realitate nimic nu poate creşte numărul orelor dintr-o zi. Asta este imposibil. Dar există anumite trucuri prin care ne putem păcăli mintea, astfel încât timpul să pară mai lung.

 • Sistemul actual de pensii, cu un picior în groapă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul actual de pensii, cu un picior în groapă

  În condiţiile în care populaţia ţării îmbătrâneşte rapid şi tot mai mulţi cetăţeni apţi de muncă pleacă peste hotare, fondurile de pensii vor avea nevoie de subvenţii mai mari de la bugetul de stat şi ar putea intra în faliment în următorii ani, atenţionează experţii.

 • Bioindicatorii îmbătrânirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bioindicatorii îmbătrânirii

  Îmbătrânirea organismului uman este un fenomen natural cu care ne confruntăm fiecare dintre noi pe parcursul vieţii . Din păcate, nu există până astăzi nici o poţiune miraculoasă care să stopeze definitiv acest proces, în ciuda tuturor eforturilor oamenilor de ştiinţă din întreaga lume, care studiază constant fenomenele de degradare ale corpului odată cu trecerea timpului.

 • Cum vor arăta Prinţul William și ducesa de Cambridge la 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vor arăta Prinţul William și ducesa de Cambridge la 60 de ani

  Teri Blythe, o artistă experimentată în prezicerea modului în care vor arăta oamenii peste 20, 30 sau chiar 40 de ani, a realizat portrete ale personalităţilor regale, în care arată schimbările care s-ar putea produce cu acestea şi felul în care ar putea arăta la vârsta de 60 de ani, scrie „The Daily Mail".

 • 5 exerciţii pentru cei care stau mult pe scaun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 exerciţii pentru cei care stau mult pe scaun

  Orele în şir de stat la birou îţi pot afecta sănătatea. Noi îţi propunem câteva exerciţii care te ajută să combaţi durerile date de această poziţie şi care, în plus, te ajută să-ţi păstrezi silueta.

 • Cum îţi afectează somnul îmbătrânirea ochilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi afectează somnul îmbătrânirea ochilor

  Ochii îmbătrânesc odată cu noi. Ei „absorb" mai puţină lumină şi ne dau peste cap ritmul somn/veghe, atrag atenţia specialiştii americani citaţi de New York Times.

 • În ce afecţiuni se recomandă morcovii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce afecţiuni se recomandă morcovii

  Renumit îndeosebi pentru conţinutul bogat în vitamina A, morcovul este un aliment-minune recomandat într-o multitudine de afecţiuni, printre care, icterul, ulcerul gastrointestinal, anemia, guta şi litiaza. Află ce alte beneficii mai au.

 • Stresul te îmbătrâneşte cu 10 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul te îmbătrâneşte cu 10 ani

  De fiecare dată când te stresezi, sănătatea organismului tău este serios pusă în pericol. Efectele stresului sunt resimţite la nivelul inimii, plămânilor, rinichilor şi ficatului. De asemenea, stresul scade imunitatea. În timp, din cauza stresului rişti să îmbătrâneşti prematur cu 10 ani.

 • Beneficiile miraculoase ale argilei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile miraculoase ale argilei

  Argiloterapia are un efect tonic asupra sistemului nervos, alungă stresul, ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi tratează numeroase afecţiuni.

 • Rodiile încetinesc îmbătrânirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rodiile încetinesc îmbătrânirea

  Dacă bem un pahar cu suc de rodii zilnic, beneficiile pentru sănătate pot fi importante, arată studiile. Mai exact, consumul de rodii previne bolile cardiovasculare îmbunătăţeşte viaţa sexuală şi, în plus, previne degradarea ADN-ului, fiind un elixir al tinereţii.

 • 5 ingrediente-cheie în cremele antirid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 ingrediente-cheie în cremele antirid

  În funcţie de ingrediente şi de dozele de substanţe active pe care le conţin, produsele antiageing acţionează fie preventiv, pentru a întârzia apariţia primelor riduri, fie pentru a le atenua pe cele deja apărute.

 • În 2050, 40% din români vor avea peste 60 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În 2050, 40% din români vor avea peste 60 de ani

  În România, ponderea persoanelor cu vârste de peste 60 de ani se va dubla în următorii 40 de ani, ajungând să reprezinte 40% din populaţia ţării, arată studiul Allianz Demographic Pulse pe 2011.

 • Cele mai bune ceaiuri care întârzie îmbătrânirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune ceaiuri care întârzie îmbătrânirea

  Ceaiul verde, cel negru, cel alb şi cel roşu se numără printre băuturile cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi. Bogaţi în vitamine şi în săruri minerale, diverşii derivaţi din planta de ceai contribuie la menţinerea tinereţii celulare şi ne feresc de boli cronice.

 • China creşte încet şi îmbătrâneşte rapid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China creşte încet şi îmbătrâneşte rapid

  China are o populaţie de 1,339 miliarde, potrivit datelor ultimului recensământ. Cifra - mai mică decât se aşteptau analiştii, convinşi că sunt peste 1,4 miliarde de chinezi - arată o uşoară încetinire a creşterii populaţiei.

 • Oasele faciale îmbătrânesc odată cu tenul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oasele faciale îmbătrânesc odată cu tenul

  Ridurile apar nu doar din cauza modificării structurii pielii, ci şi ca urmare a reducerii volumului oaselor feţei, au descoperit specialiştii de la Universitatea „Rochester” din SUA.

 • Dr. Luiza Spiru: „Oamenii fericiţi îmbătrânesc mai greu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Luiza Spiru: „Oamenii fericiţi îmbătrânesc mai greu“

  Preşedintă a Fundaţiei Ana Aslan International, dr. Luiza Spiru vorbeşte despre cum ne ajută dragostea ca să avem o tinereţe fără bătrâneţe cât mai îndelungată. Conferenţiarul universitar Luiza Spiru iubeşte bătrânii frumoşi. Nu pe cei frumoşi fizic, ci pe cei care au ajuns la vârste înaintate cu mintea limpede, sufletul senin şi care n-au nevoie de ajutorul celorlalţi.

Modifică Setările