Ce se întâmplă cu creierul tău când îmbătrânești? Descoperirea neurologilor

0
Publicat:

Creierul este unul dintre cele mai importante oragane umane, care găzduiește miliarde de neuroni. Pe măsură ce îmbătrânești, stratul exterior al creierului se subțiază. Materia albă se micșorează, iar creierul generează mai puțină dopamină și serotonină.

Creierul produce mai puțină dopamină și serotonină pe măsură ce îmbătrânim FOTO arhivă Adevărul
Creierul produce mai puțină dopamină și serotonină pe măsură ce îmbătrânim FOTO arhivă Adevărul

Pe măsură ce înaintezi în viață, cortexul celebral, care este stratul exterior al creierului, se subțiază. Acest lucru este vizibil, în special, în lobul frontal și hipocamp, care sunt importante pentru emoțiile memoriei și navigație, potrivit unei analize realizate de The Economist.

Materia ta albă se micșorează, iar creierul generează mai puțini mesageri chimici, precum dopamina și serotonina, care duc la procesarea cognitivă mai lentă.

Ce se întâmplă cu creieruul uman după moarte?

În urma decesului unui pacient care a suferit un atac de cord, neurologii străini au descoperit modificarea unei benzi specifice de unde cerebrale, implicate în funcții cognitive înalte, precum concentrarea viselor și recuperarea memoriei.

Chiar înainte de a muri, creierul tău își poate aminti evenimente importante din viață, ceea ce ar putea explica de ce cei care au experiențe de moartă iminentă raportează raportează că și-au văzut viețile trecând prin fața lor. Iar creierul tău nu încetează să funcționeze nici dacă ești mort.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite