SUA: China este o bombă cu ceas pe fondul problemelor economice, este opinia președintelui Joe Biden

0
Publicat:

Președintele american Joe Biden a susținut în timpul unui eveniment că cea de a doua putere economică a lumii, China, este o bombă cu ceas, făcând trimitere la problemele de natură economică și îmbătrânirea populației, transmite AFP, conform Agerpres.

SUA vs China FOTO: Shutterstock
SUA vs China FOTO: Shutterstock

"China este o bombă cu ceas în multe privinţe", a declarat preşedintele democrat în timpul unei deplasări în Utah.

Președintele american a menționat faptul că țara asiatică se luptă cu un șomaj ridicat și că forța de muncă îmbătrânește. Din această perspectivă "China are probleme", a spus acesta. În opinia sa, acest lucru stârneşte motive de îngrijorare pentru că atunci "când oamenii răi au probleme, fac lucruri rele", adaugă sursa citată.

La sfârșitul lunii iunie, președintele Joe Biden a deranjat Beijingul din cauza declarației că omologul său Xi Jinping aparţine categoriei "dictatorilor", un comentariu văzut ca o "provocare" de către diplomaţia chineză.

Totuşi, preşedintele american a dat asigurări că depune eforturi pentru a încearca să menţină "o relaţie raţională cu China"."Nu îi doresc niciun rău Chinei, doar observ".

Statele Unite şi-a relansat discuțiile cu China printr-o serie de vizite succesive ale unor înalţi oficiali americani la Beijing, inclusiv a şefului diplomaţiei americane, Antony Blinken. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite