
Soluţia unui medic pentru a scăpa de diabet
Doctorul Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca a oferi în timpul unei discuţii cu prezentatorul Cătălin Măruţă, mai multe sfaturi pentru a evita şi pentru a scăpa de diabet.
Doctorul Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca a oferi în timpul unei discuţii cu prezentatorul Cătălin Măruţă, mai multe sfaturi pentru a evita şi pentru a scăpa de diabet.
Un bătrân, care a fugit din calea ororilor petrecute în ţara sa după invazia armatei ruse, a decedat într-un spital din Neamţ cu puţin timp înainte de a fi operat
În ultimele trei decenii se constată o creştere alarmantă a cazurilor de supraponderabilitate şi obezitate în rândul populaţiei, indiferent de vârstă, sex sau clasă socială. Din pricina accesului facil la o alimentaţie bogată în grăsimi şi zahăr, avem, mai mult ca niciodată, un procent semnificiativ de persoane care au depăşit deja pragul obezităţii. Acest lucru vine la pachet cu o serie de probleme de sănătate ce pot duce chiar la deces.
34 de noi denumiri comune internaţionale destinate tratării afecţiunilor oncologice, sclerozei multiple, diabetului şi unor boli rare vor fi introduse pe lista de medicamente gratuite şi compensate, începând cu data de 1 aprilie, potrivit unei Hotărâri de Guvern decisă vineri.
Un nou studiu a constatat că persoanele care s-au vindecat de COVID-19 au avut o şansă cu 40% mai mare de a fi diagnosticate cu diabet de tip 2 în comparaţie cu cele care nu au fost infectate cu virusul.
Un tânăr în vârstă de 25 de ani, diagnosticat cu COVID-19, a decedat după ce a stat mai mult timp în comă la un spital din judeţul Alba.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat miercuri că tinerii care au sub 18 ani şi care se îmbolnăvesc de COVID-19 prezintă un risc dublu de a face diabet, după vindecare.
Despre diabet, o afecţiune larg răspândită, circulă multe mituri. Medicul Vasi Rădulescu, cel care a întemeiat o adevărată comunitate căreia îi împărtăşeşte informaţii avizate din domeniul sănătăţii, a luat în discuţie patru dintre ele.
Vedere deteriorată, oboseală, diabet insulino-dependent, probleme cardiace etc., toate acestea sunt efecte ale trecerii prin COVID-19 care persistă şi astăzi pentru un român care a povestit cu ce se confruntă încă, la un an de la externare.
Medicii specialişti estimează că în următorii 25 de ani numărul persoanelor care au această boală aproape că se va dubla.
Unele persoane sănătoase dezvoltă o formă de diabet după ce au fost infectate cu SARS-CoV-2 deoarece boala Covid-19 poate afecta celulele pancreatice ce produc insulina şi le poate schimba funcţia, potrivit The Guardian. Numărul persoanelor care au făcut diabet, fie în timp ce sunt infectaţi cu coronavirus, fie la scurt timp după ce s-au recuperat, a crescut semnificativ în ultima perioadă.
Promovarea stilului de viaţă sănătos este unul dintre fenomenele la modă în Vest, în ultimii ani. Cu toate că românii adoptă şi implementează imediat orice nou trend, se pare că la acest capitol nu stăm prea bine. Specialişti în nutriţie,lifestyle şi sociologie au explicat, pentru „Weekend Adevărul“, de ce le este atât de greu românilor să ţină pasul cu Occidentul în privinţa stilului de viaţă sănătos
Numărul tinerilor diagnosticaţi cu cea mai răspândită formă de diabet, diabetul de tip 2, aproape s-a dublat în Statele Unite din 2001 până în 2017, potrivit unui studiu publicat marţi şi preluat de Reuters.
Trecerea în privat a unicului medic diabetolog din policlinica Spitalului Judeţean Buzău le creează mari neplăceri bolnavilor care obişnuiau să meargă pentru reţete şi consultaţii la cabinetul din ambulatoriu.
O familie de legumicultori din judeţul Gorj cultivă castraveţi amari, care sunt benefici pentru bolnavii de diabet. Castravetele amar este originar din Nepal, dar s-a adaptat foarte bine şi în România.
Persoanele cu diabet care au probleme cu somnul au o şansă cu 87% mai mare să moară din orice cauză în următorii nouă ani decât persoanele fără diabet sau fără probleme de somn, arată datele unui nou studiu publicat în Journal of Sleep Research.
La 100 de ani după descoperirea insulinei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri ca acest tratament, fabricat în principal de trei laboratoare farmaceutice, să fie comercializat la preţuri accesibile în contextul unei prevalenţe accentuate a diabetului la nivel mondial, informează AFP.
Compania AstraZeneca a anunţat luni că tratamentul său dezvoltat împotriva diabetului, Farxiga, nu este eficient pentru a trata pacienţii cu forme grave de COVID-19, conform primelor rezultate ale testelor clinice.
Un medic diabetolog constănţean atrage atenţia asupra pericolului depistării cu întârziere şi a tratării diabetului, o boală a omului modern. Din păcate, sunt bolnavi care apelează la leacuri băbeşti şi ajung la medic cu o glicemie foarte mare.
Diabetul este o boală care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Din fericire este o boală ce poate fi ţinută sub control cu ajutorul medicului, însă poate duce la probleme mai grave de sănătate dacă este ignorată.
Pandemia ne-a obligat pe mulţi să ne gândim cum trăim, cât de sănătos mâncăm, ce am putea îmbunătăţi. „Adevărul“ a stat de vorbă cu medicul specialist în diabet şi boli de nutriţie Anca Pavel, cea care alături de un psihoterapeut şi de un neurolog a oferit şi oferă în continuare sprijin gratuit pacienţilor care trec prin COVID sau în perioada post-COVID.
Dr. Nicolae Mircea Panduru spune că obezitatea şi diabetul zaharat cresc riscul atât pentru infecţia cu SARS CoV-2, cât şi pentru evoluţia severă a COVID-19. Aceste două afecţiuni par a fi în strânsă legătură cu deficitul de vitamina D.
Începând din această săptămână, iarna a lovit din plin România. Cu acest prilej, Prof. Univ. Dr. Doina Catrinoiu, medic primar Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice, a venit cu o serie de recomandări pentru această perioadă a anului.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că speranţa de viaţă a crescut în ultimele două decenii, oamenii trăiesc acum în medie mai mult cu 6 ani mai mult în comparaţie cu anul 2000. Astfel că speranţa medie de viaţă la nivel global a ajuns la 73 de ani în 2019, comparativ cu 67 cât era acum 20 de ani.
Pacienţii care trec prin trauma diagnosticării cu COVID-19 au posibilitatea să solicite ajutor de specialitate unor voluntari inimoşi: un psihoterapeut, un neurolog şi un medic specializat în boli de nutriţie îi ajută să recunoască şi să gestioneze simptomele.
Din păcate, restricţiile impuse de pandemie au fost interpretate greşit de unii oameni care, într-o încercare disperată de a se feri de noul coronavirus, s-au expus în faţa unei alte boli despre care se vorbeşte prea puţin.
Executivul a aprobat, în sedinta de vineri, o Hotărâre pentru introducerea a 39 molecule noi pentru tratarea bolnavilor cu afecţiuni grave în lista medicamentelor compensate şi gratuite.
Dr. Ionuţ Munteanu, medic primar chirurgie cardiovasculară, vorbeşte despre importanţa examinării periodice a pacienţilor cu diabet zaharat, care pot dezvolta complicaţii precum piciorul diabetic, fără să aibă niciun simptom care să îi trimită la cabinetul medical.
În cazul infecţiei cu virusul SARS-CoV2, evoluţia diabetului zaharat este mai greu de controlat, fapt care agravează infecţia şi influenţează în sens negativ evoluţia, spune medicul diabetolog Daniela Gabriela Zaharie.
Premierul Ludovic Orban a declarat, de Ziua Mondială a Diabetului, că Guvernul încurajează iniţiativele dedicate prevenţiei primare şi secundare, depistării precoce a diabetului şi managementului integrat al bolii.