Stiri despre diabet

  654 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce rişti când nu ai grijă de tine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce rişti când nu ai grijă de tine

  Pentru a menţine corpul sănătos, este foarte important să fie evitate şi prevenite problemele mentale şi fizice. Sănătatea fizică este strâns legată de alimentaţia pe care o ai. Dacă stilul de viaţă este unul sănătos, nu numai că este menţinut un control asupra greutăţii, ci scade şi riscul de îmbolnăvire.

 • Ce rişti dacă mănânci prea mult zahăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce rişti dacă mănânci prea mult zahăr

  Cine nu iubeşte gustul dulce al zahărului! Acest ingredient se găseşte în mult mai multe alimente decât crezi. Însă, din păcate, zahărul nu este deloc bun pentru sănătate şi pentru corp, deoarece poate creşte riscul de apariţie a diverselor afecţiuni.

 • Frunzele de dud
combat diabetul. Ce efect au fructele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frunzele de dud combat diabetul. Ce efect au fructele

  Infuzia concentrată din frunze de dud reduce zahărul din sânge, fiind indicată în formele uşoare de diabet. Alături de sucul acid are proprietăţi dezinfectante şi de reducere a secreţiilor la nivel bucal şi faringian.

 • Fructul care previne diabetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructul care previne diabetul

  Un fruct care nu lipseşte din dieta zilnică este banana. Cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii şi pentru substanţele nutritive pe care le deţine, banana a devenit în ultima perioadă preferată. Atenţie! Nu ne referim la banana galbenă, ci la cea verde.

 • Uimitoarele beneficii ale cuişoarelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uimitoarele beneficii ale cuişoarelor

  Cuişoarele sunt condimentele care dau o aromă specială mâncărurilor, dar ele sunt excelente şi pentru a preveni şi trata numeroase afecţiuni. De la vindecarea durerilor în gât, până la tratarea răcelilor uşoare, cuişoarele sunt leacuri naturale cu adevărat eficiente.

 • Spitalul Judeţean de Urgenţă atrage medici noi. Ce specializări sunt vizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spitalul Judeţean de Urgenţă atrage medici noi. Ce specializări sunt vizate

  Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi reuşeşte să atragă în continuare medici tineri pe secţiile deficitare. În acest an a fost mărită structura compartimentului de diabet de la 8 la 15 paturi, s-a înfiinţat un nou compartiment de nefrologie cu 8 paturi având medic specialist nefrolog şi se asigură garda UPU Pediatrie şi ambulatoriu Pediatrie, 7 ore zilnic.

 • Neuropatia diabetică, subdiagnosticată în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neuropatia diabetică, subdiagnosticată în România

  Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite afecţiuni cronice, atât la nivel mondial cât şi în România. Una dintre cele mai frecvente complicaţii ale acestei afecţiuni, de multe ori invalidantă, este neuropatia diabetică, care la ora actuală, potrivit specialiştilor, este subdiagnosticată.

 • Ce cauzează rezistenţa la insulină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cauzează rezistenţa la insulină

  În prezent se fac tot mai multe progrese medicale pentru a descoperi mai multe tratamente pentru afecţiunile care au provocat cel mai mare număr de decese în ultimele decenii. Însă, din păcate, sunt descoperite alte boli care trebuie analizate şi conştientizate, foarte severe, cum este rezistenţa la insulină.

 • Legumele portocalii întârzie îmbătrânirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legumele portocalii întârzie îmbătrânirea

  Atrăgătoarea culoare portocalie trădează prezenţa unui antioxidant, betacarotenul, pe care corpul îl transformă în vitamina A -  importantă pentru sănătatea ochilor, a pielii şi a plămânilor.

 • 5 probleme de sănătate care provoacă insomnie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 probleme de sănătate care provoacă insomnie

  E o problemă foarte des întâlnită şi are cauze dintre cele mai variate. În esenţă, stilul de viaţă agitat, multele probleme, statul mult cu ochii-n monitoare, alimentaţia lipsită de nutrienţi (şi lista poate să continue) sunt suficiente motive pentru care poţi să ai probleme cu somnul.

 • Care sunt cauzele amorţirii degetelor de la mâini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cauzele amorţirii degetelor de la mâini

  Poate ţi s-a întâmplat să-ţi amorţească degetele de la mâini sau de la picioare. Este o reacţie care poate apărea din mai multe motive şi este însoţită de furnicături sau de pierderea sensibilităţii pielii pe o perioadă scurtă de timp.