Cât de rapid ar trebui să mergi pentru a reduce riscul de diabet de tip 2, potrivit unui nou studiu

0
Publicat:

Un nou studiu publicat în British Journal of Sports Medicine evidențiază importanța vitezei de mers pentru reducerea riscului de diabet de tip 2. Potrivit cercetătorilor, persoanele care mențin o viteză de cel puțin 2,5 kilometri pe oră își pot diminua semnificativ șansele de a dezvolta această afecțiune.

Mersul în pas rapid, benefic pentru sănătate FOTO Shutterstock
Mersul în pas rapid, benefic pentru sănătate FOTO Shutterstock

Experții au analizat datele a peste 500.000 de participanți din SUA, Japonia și Marea Britanie și au constatat că mersul într-un ritm susținut aduce beneficii semnificative pentru sănătate, notează Yahoo! Life.

Participanții care au mers cu o viteză medie de 2 până la 3 kilometri pe oră au prezentat un risc cu 15% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, în comparație cu cei care au adoptat un ritm mai lent.

Cu cât viteza de mers crește, cu atât scade riscul de diabet

Cei care au mers într-un ritm de 3 până la 4 kilometri pe oră au prezentat o reducere a riscului cu 24%, iar cei cu o viteză de peste 4 kilometri pe oră au avut o scădere semnificativă de 39%.

„Descoperirile noastre sugerează că încurajarea oamenilor să meargă la viteze mai mari poate intensifica beneficiile pentru sănătate ale mersului”, a declarat Ahmad Jayedi, asistent de cercetare la Centrul de Cercetare a Determinanților Sociali ai Sănătății de la Universitatea Semnan de Științe Medicale din Iran.

Mai mult, Priya Jaisinghani, medic endocrinolog și specialist în medicina obezității la NYU Langone Health, subliniază că viteza de mers mai mare crește intensitatea activității fizice. Această creștere a intensității poate reduce în mod semnificativ rezistența la insulină, un factor cheie asociat cu dezvoltarea diabetului de tip 2.

„S-a demonstrat că activitatea fizică de intensitate moderată îmbunătățește sensibilitatea la insulină și scade rezistența la insulină”, a spus Jaisinghani.

Așadar, specialiștii recomandă o viteză de cel puțin 2,5 kilometri pe oră pentru a obține beneficii semnificative.

Este esențial să adaptați viteza în funcție de nivelul de fitness și să creșteți treptat ritmul pentru a vă îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și pentru a reduce riscul de diabet.

Asociația Americană a Inimii spune că mersul într-un ritm plin de viață poate ajuta la reducerea riscului de boli grave, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral și mai multe tipuri de cancer. În plus, mersul rapid vă poate crește energia și rezistența, îmbunătăți memoria, reduce riscul de demență și previne creșterea în greutate.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite