Beneficiile ceaiului de salvie. Planta care ne face pielea frumoasă și ne ajută în depresie

0
Publicat:

Salvia are o aromă specifică și vine cu numeroase beneficii pentru sănătate, spun specialiștii.

Ceai de salvie
Ceai de salvie

În mod tradițional, oamenii folosesc ceai de salvie pentru că poate ajută la tratarea mai multor probleme de sănătate, cum ar fi ulcerul, reumatismul, bronșită, chiar depresia, scrie Catena.

Frunzele de salvie conțin vitaminele A, B, C și K în cantități mari și un număr important de uleiuri volatile, flavonoizi, acizi fenolici și alți constituenți activi. Prin fierberea frunzelor, eficientă acestor substanțe naturale crește și, astfel, devin mai ușor de asimilat în corp.

Antioxidanții au capacitatea de a anihila radicalii liberi. Ceaiul de salvie are un conținut bogat de acid rozmarinic. În urmă unor studii pe animalele de laborator s-a demonstrat că acest antioxidant oferă o mulțime de beneficii, cum ar fi reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.

De asemenea, salvia conține și o cantitate importantă de vitamina K, cunoscută și sub denumirea de vitamina antihemoragică. Această este esențială pentru sănătatea oaselor, circulație și coagularea corespunzătoare a sângelui.

Unii oameni obișnuiesc să aplice local produse cosmetice care conțin salvie pentru a-și îngriji pielea. Specialiștii susțin că și consumul de ceai de salvie poate să ofere aceleași beneficii.

S-a demonstrat că salvia poate ameliora durerea, inflamatia și respirația urat mirositoare (halenă). În plus, are proprietăți antibacteriene și de vindecare a leziunilor.

O mulțime de produse alternative pentru controlul glicemiei conțin și salvie pentru capacitatea să de a îmbunătăți nivelul zahărului din sânge și de a preveni diabetul de tip 2.

Specialiștii în medicină alternativă recomandă ceai de salvie pentru îmbunătățirea stării de spirit și a memoriei. În plus, contribuie la prevenirea afecțiunilor neurologice, cum ar fi maladia Alzheimer. Această afecțiune degenerativă avansează în timp în urmă acumulării plăcilor de amiloide care se formează în creier.

Specialiștii au efectuat anumite cercetări în urmă cărora s-a demonstrat că salvia poate ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol și trigliceride, scăzând riscul de boli cardiace.

Persoanele care consumă ceai de salvie în cantități extrem de mari - sau care consumă această plantă sub alte forme - pe o perioada îndelungată, se pot confruntă cu probleme cardiace, convulsii, vărsături și probleme renale.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite