Stiri despre alge

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Afacere de succes: cartofii mov, din Peru în Argeş. „Au de 10 ori mai mulţi
antioxidanţi, recolta ajunge la 15 tone la
hectar“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afacere de succes: cartofii mov, din Peru în Argeş. „Au de 10 ori mai mulţi antioxidanţi, recolta ajunge la 15 tone la hectar“

  De doi ani, Ilie Mădălin, un tânăr fermier de 25 de ani din comuna Budeasa, aflată la 20 de kilometri de Piteşti, cultivă cartofi mov pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, însă va creşte suprafaţa la 3 hectare, datorită cererii tot mai mari. Sămânţa a fost adusă din Peru, iar afacerea este profitabilă. În 2015, din 10 kg plantaţi a avut o recoltă de 300 de kilograme, iar anul trecut a avut o producţie de 7 tone.

 • Locuri de muncă în Coreea de Sud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locuri de muncă în Coreea de Sud

  Mai multe companii din Coreea de Sud recrutează străini care vor să muncească în această ţară. Condiţia principală este aceea că doritorii trebuie să aibă cunoştinţe medii ale limbii coreene.

 • Superalimentele anului 2016: uleiul de avocado şi algele
înlocuiesc anul acesta uleiul de cocos şi varza kale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Superalimentele anului 2016: uleiul de avocado şi algele înlocuiesc anul acesta uleiul de cocos şi varza kale

  În fiecare an apar tot felul de tendinţe în domeniul nutriţiei. În 2016, alimentele-vedetă par mai ciudate ca niciodată, notează dailymail.co.uk. În timp ce în 2015 au fost în vogă uleiul de cocos, avocado, varza kale, siropul de agave, anul acesta îşi fac intrarea în bucătării ingrediente din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: fasole neagră din America Latină, seminţe de teff din Etiopia, rădăcină de maca din Peru...

 • Cârnatul cu alge: cum a transformat un clujean produsul tradiţional într-un aliment-„medicament”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cârnatul cu alge: cum a transformat un clujean produsul tradiţional într-un aliment-„medicament”

  Cum transformi tradiţionalul cârnat, căruia nutriţioniştii îi reproşează cantintatea mare de grăsime, într-un produs sănătos şi chiar într-un superaliment? Un student clujean a găsit soluţia: înlocuirea unuia dintre ingredientele de bază ale cârnatului – slănina- cu alge marine brune. Inovaţia lui va fi testată de o carmangerie din Cluj, în vederea producerii pe scară largă.

 • Zaţul de cafea, o soluţie naturală împotriva celulitei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zaţul de cafea, o soluţie naturală împotriva celulitei

  Numeroase produse cosmetice recomandate pentru rolul lor în reducerea celulitei conţin cafeină care ajută la eliminarea grăsimilor de pe anumite părţi ale corpului, iar zaţul de cafea este considerat una dintre soluţiile naturale indicate pentru eliminarea celulelor moarte şi hidratarea pielii, potrivit passionsante.be şi elle.com.

 • FOTO Top 10 cele
mai neobişnuite plaje din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Top 10 cele mai neobişnuite plaje din lume

  Valuri fluorescente, nisip roz, verde sau de sticlă, stânci spectaculoase – plajele pot veni în multe forme şi culori spectaculoase, care se înscriu în categoria destinaţiilor inedite de vacanţă.

 • FOTO O zi de primăvară la malul mării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO O zi de primăvară la malul mării

  Constănţenii au ieşit duminică să se bucure de o zi frumoasă de primăvară pe malul mării. Au alergat, au cules scoici, au înălţat castele de nisip, s-au fotografiat sau doar s-au plimbat.

 • FOTO VIDEO Apele din China sunt invadate de alge marine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Apele din China sunt invadate de alge marine

  Fenomenul algelor marine din China a căpătat în această vară cea mai mare amploare înregistrată vreodată în ţară, acoperind o suprafaţă din Râul Galben de peste două ori decât mărimea oraşului american Los Angeles. Răspândirea incontrolabilă a algelor ar putea fi cauzată de poluarea din agricultura şi din industria din China.

 • Trendurile culinare ale lui 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trendurile culinare ale lui 2013

  Kimchi, mierea de Manuka şi homarul sunt „extravaganţele culinare“ propuse de marile restaurante anul acesta.Potrivit publicaţiei britanice „Woman&Home“, 2013 mizează pe  cocktailurile inspirate din mâncare, produsele locale şi preparatele sănătoase bazate pe mixuri din legume şi fructe.

 • Algele modificate genetic, posibil tratament împotriva cancerului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Algele modificate genetic, posibil tratament împotriva cancerului

  Alga microscopică Chlamydomonas reinhardtii, utilizată în mod tradiţional în producţia de biocarburanţi, permite obţinerea la costuri mai mici a unor proteine complexe, folosite în tratamentul contra anumitor tipuri de cancer.

 • Cum va fi mâncarea viitorului. Scenariu SF sau adaptare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum va fi mâncarea viitorului. Scenariu SF sau adaptare?

  Chiar dacă nu sunteţi fani ai filmelor SF, e puţin probabil să nu fi văzut măcar câteva secvenţe dintr-o astfel de producţie, în care oamenii apasă pe un buton şi obţin imediat o cină sau un prânz de formă, textură şi culoare îndoielnică. Viitorul nu este atât de sumbru – nu întotdeauna – însă specialiştii avertizează că mâncarea timpului ce va să vină va fi mult diferită de cea de astăzi.

 • Primul proiect-pilot de prevenire a apariției algelor a avut succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul proiect-pilot de prevenire a apariției algelor a avut succes

  În fiecare an, algele provoacă neplăceri autorităților locale dar, mai ales turiștilor. Administratorul plajei nu deține suficiente utilaje de curățare a nisipului, iar agenții economici care au închiriat suprafețele de nisip stau și așteaptă să facă alții ecologizarea.

 • Zece alimente care ajută la detoxifierea organismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece alimente care ajută la detoxifierea organismului

  Specialiştii în nutriţie recomandă detoxifierea ca pe o necesitate atunci când apar stări de oboseală nejustificate, balonări şi tulburări digestive, iar asta în ciuda unui stil de viaţă echilibrat. Cu toate acestea, există încă o oarecare dezinformare cu privire la modul în care se face o detoxifiere eficientă, în condiţii de siguranţă.

 • FOTO Cum le este indusă românilor ideea că trebuie să cumpere vacanţe în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum le este indusă românilor ideea că trebuie să cumpere vacanţe în străinătate

  În plin sezon estival, când românii caută cele mai bune oferte turistice pentru a-şi petrece concediul de vară, este de înţeles că în presa creşte numărul articolelor referitoare la turismul din ţară. Însă, deseori, prezintă o singură faţă a monedei: cea negativă. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România a atras atenţia că articolele de tipul "Litoralul românesc, înecat în alge" influenţează negativ

 • Chinezii înoată nestingheriţi printre tonele de alge care le-au invadat marea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chinezii înoată nestingheriţi printre tonele de alge care le-au invadat marea

  Cei care se plâng de starea deplorabilă a litoralului românesc pot găsi consolarea în imaginile care înfăţişează câţiva chinezi care înoată printre alge. Mii de tone de plante au invadat plajele celei mai luxoase staţiuni din China, dar turiştii nu par a fi foarte deranjaţi.

Modifică Setările