Constanţa: Peste 1.000 de tone de deşeuri şi alge, colectate în weekend de pe plaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a ridicat de pe plajă 111 tone de deşeuri. La această cantitate se adaugă 975 de tone de alge colectate şi transportate la gropile ecologice.

De la începutul sezonului, 1.700 de tone de alge au fost colectate de pe plaje, susţine Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL. „Prezenţa masivă a algelor în apa marii nu dăunează sănătăţii turiştilor, în afara de disconfortul pe care îl provoacă", spune Anton.

Cauzele apariţiei algelor

Eutrofizarea este un fenomen care apare în timpul verii, când la temperaturi ridicate cresc şi concentraţiile de nutrienţi din apă. Un prim semn al unei cantităţi mari de nutrienţi este dezvoltarea abundentă a algelor, fenomen cunoscut sub denumirea de înflorire algală, atrage atenţia purtătorul de cuvânt al ABADL.
„Înflorirea algală şi dezvoltarea plantelor acavtice determină reducerea transparenţei apei şi a oxigenului, cu impact negativ asupra faunei", completează Cătălin Anton.

Telefonul turiştilor

ABADL a pus la dispoziţia turiştilor un număr de telefon pentru sesizări şi reclamaţii cu privire la aspectul plajelor: 0240.55.20.80. În plus, ei pot face reclamaţii la e-mail-ul: dispecer@dadl.rowater.ro.

Citeşte şi:
Peste 44.000 de turiști și-au petrecut weekendul pe litoral

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite