Constanţa: Alte 150 de tone de alge au fost strânse de pe plaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa a strâns aseară de pe plajele litorale aproximativ 150 de tone de alge, 68 de tone fiind adunate numai din staţiunea Mamaia.

Echipele ABADL intervin, potrivit reprezentanţilor instituţiei, numai în zonele unde se constată o prezenţă masivă a algelor. În celelalte cazuri, obligaţia revine operatorilor de plaje.

„De la începutul anului s-au strâns de pe plajele litorale 1.800 de tone de alge. În anul 2010, cantitatea totală de alge a fost de 19.943 de tone, iar în 2009, 35.542 de tone“, a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL.

Pentru a diminua efectele acestui fenomen, ABADL a mărit numărul de utilaje şi de forţe umane, care intervin pentru curăţarea plajelor. Totodată, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa va interveni în fiecare seară pentru a ridica algele aduse la mal. 

Deşi generează un disconfort prin consistenţa pe care o au, dar şi pin mirosul pe care îl împrăştie, algele nu sunt dăunătoare sănătăţii.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite