Litoralul românesc, invadat de alge şi de radiaţii ultraviolete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Algele marine sunt ridicate doar noaptea
Algele marine sunt ridicate doar noaptea

De la un capăt la altul al litoralului românesc, algele au invadat ţărmul Mării Negre. Fenomenul este frecvent la malul mării, când temperaturile sunt ridicate. Un alt fenomen semnalat de meteorologi la malul mării este indicele ridicat de radiaţii ultraviolete.

În cel mai aglomerat weekend de pe litoral, turiştii sunt goniţi de alge. În zonele Malibu, Parc, Cazino, dar şi în nordul staţiunii Mamaia sunt mormane de alge care zac pe ţărmul mării.

Cei mici nu sunt lăsaţi să se joace la malul mării, întrucât algele atrag musculiţe şi bacterii. Cei mari cu greu îşi găsesc un loc bun de plajă. Ei sunt deranjaţi fie de nisipul bătătorit, fie de şezlongurile întinse pe nisip până în mare.

Atenţie la ultraviolete!

image

Harta indicelui de radiaţie ultravioletă de la ora 12.00. Sursa: www.meteoromania.ro

Turiştii prezenţi la plajă astăzi sunt alungaţi şi de radiaţiile ultraviolete crescute, semnalate de meteorologi. Valoarea indicelui UV este de 9, în condiţiile în care el se măsoară pe o scară de la 0 la 11+. Specialiştii vă sfătuiesc să vă feriţi pielea de razele soarelui: cu cât este mai mare valoarea indicelui cu atât este mai puternic potenţialul pentru deteriorarea pielii şi a ochilor.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite