Turiștii, evacuați forțat de pe plajele Rex, Palm Beach și Iaki din cauza algelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la începutul anului au fost adunate 1.800 de tone de alge de pe plaje.
De la începutul anului au fost adunate 1.800 de tone de alge de pe plaje.

Cele trei zone de plajă urmează să fie curățate de alge de către reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Operațiunea va dura toată noaptea. Turiştii sunt nemulţumiţi de mirosul puternic emanat de vegetaţia adunată la mal. 

Asociația Patronală Mamaia le solicită turiștilor din stațiunea Mamaia să evacueze astăzi de la ora 18.00, porțiunile de plajă din zona hotelului Rex, a hotelului Palm Beach sau a hotelului Iaki.

Potrivit președintelui Asociației Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, această măsură vine în sprijinul turiștilor și va ajuta la înlăturarea surplusului de alge care se strânge în perioada sezonului estival, la malul apei celor trei porțiuni de plajă.

„Sunt și zone unde nu mai este nevoie să se intervină pentru înlăturarea algelor. În zona hotelului Palm Beach şi a hotelului Iaki trebuie să acționăm neapărat“, a declarat Nicolae Bucovală.

Algele sunt în mod frecvent curățate de pe plaja din stațiunea Mamaia, însă a doua zi, plantele ce emană un miros insuportabil reapar.

„Algele sunt de nesuportat. Mai ales când intră în putrefacție, emană un miros îngrozitor. Sunt prea multe alge la mal în această vară“, au declarat Liviu și Violeta Lozneanu de 35 și 41 de ani din Brașov.

Citeşte şi

Efectul algelor de pe litoral: turişti cu măşti pe faţă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite