Efectul algelor de pe litoral: turişti cu măşti pe faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În staţiunea Mamaia, mirosul algelor moarte este atât de puternic, încât unii turişti au cerut măşti ca să poată sta la plajă. Chiar şi aşa, nu au rezistat prea mult: alungaţi de mirosul respingător turiştii au fugit de pe plaje. 

Mirosul fetid al algelor moarte a început să se facă simţit încă de duminică. Luni după-amiază, plaja de la Tan Tan din staţiunea Mamaia era aproape goală de turişti, goniţi de mirosul puternic de alge. Puţinii turişti rămaşi au cerut măşti celor de la terasa de pe plajă, Europe Beach.

„Mirosul e foarte deranjant. Am stat cu veceul în braţe toată dimineaţa. Au venit vreo 20 de turişti şi ne-au cerut măşti chirurgicale, că nu mai suportau mirosul. Ca anul ăsta n-a mai fost niciodată de rău! E plaja goală din cauza algelor“, a spus Daniel Pleşoianu (26 de ani), barmanul terasei. „Am cerut o mască şi un pahar cu apă, pentru că nu mai făceam faţă mirosului“, a arătat Marian Bănică, turist (24 de ani).

Turiştii care au încercat să se relaxeze pe şezlonguri nu au rezistat miasmele. În schimb, personalul teraselor din jur trebuie să reziste atacurilor olfactive. „Mirosul e foarte deranjant. Am stat cu veceul în braţe toată dimineaţa. Au venit vreo 20 de turişti şi ne-au cerut măşti chirurgicale, că nu mai suportau mirosul. Ca anul ăsta n-a mai fost niciodată de rău. E plaja goală din cauza algelor. Am sunat la Administraţia Dobrogea Litoral, le-am zis ca nu poate sta lumea pe plajă, şi mi-au zis că vin la noapte să facă curăţenie“, a spus Daniel Pleşoianu (26 de ani), barmanul terasei.

Antonio, unul dintre angajaţii terasei Europe Beach, este cel care a cumpărat măştile de protecţie pentru turişti.

Citiţi mai multe în de astăzi!

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite