Algele au invadat din nou litoralul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Algele marine sunt ridicate doar noaptea.
Algele marine sunt ridicate doar noaptea.

Turiştii sunt nemulţumiţi că şi în acest sezon estival sunt nevoiţi să se lupte cu algele urât mirositoare înainte de a intra în mare. Cei care se îmbăiază în apa în care sunt alge nu sunt în pericol.

Sănătatea turiştilor poate fi afectată însă, spun specialiştii, dacă algele intră în descompunere şi nu sunt adunate de pe ţărm.

Aministratorul plajelor, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, a strâns în ultima lună de pe plaje aproximativ 2.000 de tone de alge. De la începutul anului, au fost colectate de pe întreg litoralul 9.300 de tone de alge. Cele mai afectate plaje sunt Mamaia, Constanţa şi Eforie Sud.

Nu doar plajele româneşti se confruntă cu astfel de probleme, ci şi cele bulgăreşti, numai că la vecinii noştri fenomenul este mult diminuat. Principala cauză este tipul de fund de mare: la noi este stâncos, pe când la vecinii bulgari este nisipos.

Citeşte în de astăzi ce spun specialiştii de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ din Constanţa despre apariţia algelor în Marea Neagră. 

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite