Reţetă VIDEO Şerbet de portocale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerbet de portocale

Cine nu-şi mai aminteşte, oare, despre minunatul şerbet din copilărie? Se găsea şi-n magazine, dar cel făcut acasă, de mamele şi bunicile noastre, era şi mai bun!

Păi, făcea mama şerbet de lămâie, zmeură, căpşune, vişine, caise, mure, cacao... Aveam borcanele aliniate în cămară, viu colorate şi cu etichete.

Furam câte-un borcan şi mâncam cu degetul :) Ce linguriţă sau farfurioară? Ne băgam degeţelele în borcan şi nu ne lăsam până nu terminăm borcanul. Apoi îl ascundeam, să nu-l vadă mama :)

Când mergeam în vizite la mătuşi, invariabil eram serviţi cu ceva dulce, tot felul de prăjituri şi fursecuri sau îngheţate de casă, dar şi un pahar cu apă rece. Iar în paharul cu apă se odihnea o linguriţă dodoloaţă cu şerbet. Mmmmm ce vremuri! :)

Şi dacă tot v-am amintit de copilărie, să vă dau şi reţeta de şerbet. Am făcut acum un şerbet foarte parfumat din portocale, dar la fel se face şi din lămâie. Sau poate vreţi un şerbet parfumat, făcut din flori de trandafiri, maci, toporaşi, iasomie, liliac, şoc...

Găsiţi reţeta pe blogul Poftă bună, reţetă cu Gina Bradea, aici.

Iar reţeta de şerbet de portocale e şi mai simplă şi vă las reţeta video. Se face în 10 minute şi e o bunătate:Vă provoc să încercaţi reţeta, e atât de fin şerbetul făcut acasă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite