Reţetă VIDEO Gâscă umplută cu varză, la cuptor, reţeta festivă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

Combinăm toate reţetele de mai sus şi facem una singură: o gâscă umplută cu varză, pe pat de varză, totul copt încet, bătrâneşte şi cu răbdare, la cuptor. Câteva ore durează coptura asta, atât de înmiresmată, că sigur vă bat vecinii în ţeavă. Iar dacă staţi la casă, daţi drumul la câini, că nu mai scăpaţi de vecinii atraşi de mirozne. Vă spun din proprie experienţă. 

Gâscă umplută fac eu în mai multe feluri, că doar gospodină mare m-a făcut mama (laudă-mă gură că ţi-oi da friptură). Fac o gâscă umplută cu mere, cartofi şi ciuperci (gâscă la D'Artagnan) de arunci căiula după câine ce bună e. Sau o pastramă de gâscă, genial de bună. Gâşte să am eu, de-alea crescute-n bătătură şi hrănite cu iarbă grasă şi cu boabe, nu cu tot felul de chimicale. 

Reţetele mele cu gâscă le găsiţi pe blogul Poftă Bună, reţete cu Gina Bradea, AICI

Gâsca umplută cu varză ştiţi cum este? Carnea e suculentă şi bine condimentată, cu pielea uşor crocantă, lipicioasă şi umplutura e fragedă şi aromată....se topeste-n gura...mmmmmmmmm! Înghit în sec. :)  Gândiţi-vă că varza se face în untura aia de gâscă, topită încet, până se face ca untul. :) 

Faceţi şi-o mămăliguţa vârtoasă, de-aia tăiată cu aţă şi să vedeţi ce se bat turcii la gurile voastre. :) 

V-am făcut poftă?

Păi, este exact ce voiam :) 

Acum vă invit să vedeţi şi reţeta, e video, ca să vă dau lovitura de graţie: 

Poftă Bună şi Sărbători fericite! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite