Este România furnizoare de turişti de lux?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răspunsul este: da! Turismul de lux este gândit pentru oamenii cu gusturi sofisticate, deschişi experienţelor noi, scopul lor fiind de a avea parte de tot ceea ce este mai bun în materie de călătorii.

Este pentru cei care caută cele mai luxoase unităţi de cazare, serviciile de cea mai înaltă calitate şi personalizarea până la ultimul detaliu a călătoriei lor. Gradul înalt de personalizare a acestui tip de turism cere o foarte bună pregătire a agentului de turism şi capacitatea de a efectua o consiliere complexă, gata să rezolve şi să aducă la îndeplinire orice dorinţă a acestui segment de clienţi.

Lux nu înseamnă numai exotismul destinaţiei, ci şi unicitatea experienţelor trăite

Pentru cei pentru care călătoriile reprezintă ştiinţa şi arta de a trai la un anumit nivel, vacanţele pot îmbrăca un evantai de destinaţii şi de experienţe dintre cele mai diverse, pe toate continentele lumii.

Destinaţii de lux:

o vacanţă în safari şi o călătorie cu exclusivistul tren-hotel Pride of Africa al companiei feroviare private a Africii de Sud (Rovos Rail), care îi poartă pe turişti prin splendidele peisaje ale Africii. Cazarea se poate face, beneficiind fie de resorturile de lux aflate în oraşele principale, fie în cadrul rezervaţiilor naturale;

- o croazieră de lux în largul mărilor şi oceanelor, având ca destinaţie insulele Galapagos, Antarctica, America de Sud, Alaska, Africa;

- un circuit privat în Cambodgia-Vietnam-Laos, India, Bhutan, Tailanda de Nord, Australia, Noua Zeelanda, Peru şi Bolivia, Brazilia;

- sau, de ce nu, prezenţa în tribună la finala de la Roland Garros sau Wimbledon

Experienţe de lux:

În ultimii ani, urcă vertiginos în preferinţele turiştilor destinaţiile de spa şi wellness, locuri exotice considerate repere de gust şi creativitate în lumea SPA, graţie terapiilor sofisticate şi inovative precum şi asocierii cu cele mai celebre brand-uri de produse Spa din lume.

Din Azerbaijan pana în Cancun şi din Arizona pana în Dubai, spa-urile oferă tratamente cunoscute şi mai puţin cunoscute precum: masajul de relaxare sau terapeutic, pietre fierbinţi, reflexologie, masaj cranio-sacral, tratamente ayurvedice şi Watsu, aromoterapia, thalassoterapia, hidroterapia terapia sunetului relaxarea şi eliberarea de tensiunile vieţii de zi cu zi fiind inima experienţei Spa&Wellness. Detoxifierea trupului, şedinţele de fitness, meniurile, tratamentele cosmetice, toate fac parte dintr-un program special creat acest segment de „connaiseuri” ai acestui tip de răsfăţ.

Românii au un apetit dovedit pentru lux, de la cel mai accesibil, cum ar fi achiziţionarea unei maşini după care lumea întoarce capul, până la vacanţe care costă zeci de mii de euro.

Desigur că segmentul care preferă luxul în orice aspect al vieţii, de la obiectele cu care conferă culoare şi stil vieţii domestice până la cele de răsfăţ şi relaxare este unul de nişă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite