Retailerul elen de îmbrăcăminte Sprider se retrage din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sprider vinde toate cele 17 magazine din România
Sprider vinde toate cele 17 magazine din România

Compania elenă Sprider a scos la vânzare subsidiara din România, care numără 17 magazine, pentru suma 640.000 de euro. Principalele cauze sunt recesiunea din Grecia şi lipsa de lichidităţi.

Magazinele vor fi cumpărate de Naqua Investments, companie înregistrată în Cipru şi specializată în retailul de îmbrăcăminte în Europa de Est.

„Sprider anunţă investitorii că, după decizia consiliului director din 30 iunie şi a memorandumului relevant de vânzare datat, de asemenea, 30 iunie, s-a hotărât ca subsidiara românească Sprider Stores SRL să fie vândută Naqua Investments Ltd, companie din Cipru, specializată în retalul de îmbrăcăminte în regiunea Europei de Est. Preţul de vânzare a fost stabilit la 640.000 de euro“, se arată într-un comunicat al Sprider.

Cinci ani de pierderi

Vânzarea va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor Sprider, întrucât subsidiara din România s-a aflat pe pierdere pe întreaga durată de operare, 2007-2011.

Subsidiara din România a generat anul trecut pierderi de 3,2 milioane de euro, la vânzări de 5,95 milioane de euro.

Recesiunea din Grecia, criza de lichidităţi şi procesul de reorganizare a reţelei de vânzări, împreună cu pierderile continue ale subsidiarei din România, au condus managementul să ia decizia că retragerea din România va fi benefică pentru grup, astfel încât să se poată concentra pe Grecia, cea mai importantă piaţă a grupului, mai spun oficialii companiei.

Totodată, Naqua Investments va prelua responsabilitatea pentru achiziţii de 3 milioane de euro derulate de grup pentru subsidiara din România.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite