Machiajul permanent, între lux şi necesitate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
liner

Confortul psihologic al unei femei este legat esenţial de felul în care arată. Presiunea socială enormă la care suntem supuse ne lasă foarte puţin timp pentru noi însene.

În fiecare dimineaţă, înainte de a pleca la serviciu, trebui să parcurgem aceiaşi paşi pentru a obţine un look îngrijit. În fiecare dimineaţă petrecem zeci de minute în faţa oglinzii pentru a ne machia, a ne contura genele, sprâncenele, buzele în speranţa că rezultatul ne va aduce încrederea de care avem nevoie, că o nouă zi poate începe, cu toate provocările ei profesionale şi personale.

O femeie care se machiază este mult mai atrăgătoare pentru un bărbat. O spune viaţa, după cum fiecare dintre noi am constatat, şi o întăresc studiile psihologice. Atunci când o femeie se pune în valoare feminine cu ajutorul machiajului, determină din partea bărbaţilor un comportament diferit. Aceştia sunt net atraşi de femeile care au trăsăturile feţei subliniate prin machiaj.

Pornind de la realitatea zilelor noastre şi de la faptul că frumuseţea este un criteriu care te validează social, au apărut în ultimii ani o varietate extraordinară de tehnici de înfrumuseţare. Tehnica dă şi ea o mâna importantă de ajutor. Una dintre cele mai apelate intervenţii, destul de accesibilă femeii moderne se referă la pigmentarea buzelor a ochilor şi a sprâncenelor, cunoscută sub numele de machiaj permanent.

Strada este locul pe care se perindă mii de chipuri. Nu mai este deloc o raritate  să vezi un chip pe care s-a efectuat acest tip de intervenţie. Ce e rău în asta? Ei bine, tocmai faptul că se vede ca s-au efectuat corecturi. Adevărata măiestrie a cosmeticienei şi a salonului la care apelezi, este să facă în aşa fel încât acest lucru să nu se cunosc! De aceea, ai grijă pe mâna cui te laşi şi nu apela la un cabinet cosmetic ale cărui standarde nu sunt la nivelul celui cerut de o asemenea procedură.

Alina Teodorescu a simţit pe pielea ei efectele unei decizii proaste. Când şi-a contemplat chipul în oglindă, ce a văzut a făcut-o să izbucnească în plâns! Arăta ca un clovn, cu sprâncenele negre precum pana corbului, care dădeau o asprime ca de samurai întregii înfăţişări,  contrastând neplăcut cu părul deschis la culoare, aproape blond! Ca şi cum n-ar fi fost destul buzele i-au fost corectate într-o manieră care pur si simplu i-a schimbat întreaga expresie a feţei! Din păcate, lacrimile n-au şters rezultatul…!

linier lid

Cum se face această pigmentare pentru a fi exact ceea ce ne avantajează? Îi adresez întrebarea Floricăi  Munteanu, specialist dermato-cosmetic: „cu un liner-electronic-conture-make-up dotat cu ace de acupunctură, specialistul vă introduce pigmenţi coloraţi sub piele, după ce în prealabil a desenat conturul sprâncenelor în simetrie cu celelalte trăsături ale feţei. Acest tip de machiaj rezistă 3-5 ani.’’

O întreb care este diferenţa dintre un machiaj permanent şi un tatuaj. „În primul rând plecăm de la sănătatea şi confortul femeii’’, spune Florica Munteanu. ’„Acestea sunt repere esenţiale. Diferenţa între un tatuaj şi un machiaj permanent este şi diferenţa între kitsch şi bun gust. În timp ce la tatuaj se folosesc pigmenţi care se introduc adânc în piele, la machiajul permanent se folosesc pigmenţi biodegradabili pe care îi introducem la maximum 2 mm! În felul acesta se evită orice risc de a se sparge vreun vas mare de sânge. Din acest motiv ne confruntăm cu foarte multe situaţii în care trebuie să scoatem un tatuaj prost executat, care pe clientă o dezavantajează puternic, şi de care doreşte să scape! De aceea este foarte important ca femeia să se informeze despre locul în care urmează să-şi facă o asemenea procedură.’’

Cine are nevoie de un machiaj permanent? Florica Munteanu ne răspunde: ‘„Machiajul permanent este de un real ajutor pentru femeia modernă care vrea şi trebuie să arate bine tot timpul, fie ca este la serviciu sau acasă. Deşi pierzi timp în faţa oglinzii, de cele mai multe ori nu eşti mulţumită de „opera realizată". Machiajul acesta pe lângăfaptul că economiseşte timp îţi oferă cea mai buna variantă a ta, întrucât a fost ’„opera’’ unui specialist!

tatuaj buze

A doua categorie de persoane vine din rândul femeilor care au făcut chimioterapie sau radio-terapie. Din nefericire, odată cu părul de pe cap, cad şi genele şi sprâncenele. Machiajul permanent vine să remedieze acest neajuns şi să ajute femeile să recapete încrederea în sine.’’

Pe piaţa serviciilor cosmetice există o sumedenie de persoane şi cabinete cosmetice fără autorizaţie, care execută acest tip de proceduri. Unele saloane folosesc pigmenţi chinezeşti ieftini, de foarte proastă calitate, în genul unor ’„cerneluri’’, saloane în care nu se iau măsurile obligatorii de igienă, aparatele cu care se lucrează sunt rudimentare, iar posibilitatea de a contacta un stafilococ foarte ridicată.

Cum pot fi evitate experienţele neplăcute de genul celei relatate mai sus? Florica Munteanu conchide: „Înainte de a face o asemenea intervenţie, trebuie să te asiguri că ai ales un specialist şi un salon sau o clinică care îndeplineşte standardele. Poate că nu se ştie, dar machiajul permanent este de fapt un machiaj medical şi trebuie făcut în condiţii ridicate de igienă, pentru a se evita orice fel de infecţie sau neplăcere ulterioară.’’

Apelează la machiajul permanent, atât de la modă, dacă vrei să te pui în valoare şi mai bine. Vei fi sigură că ai ales un specialist de nota 10, dacă toată lumea va remarca faptul că arăţi foarte bine, fără să ştie de ce!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite