Gigantul Naspers a cumpărat cu 100 de milioane de euro pachetul majoritar de acţiuni eMAG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul media sud-african Naspers, cu o cifră de afaceri globală de peste 5 miliarde dolari, a cumpărat pentru suma de circa 100 milioane euro pachetul de acţiuni majoritar la cel mai mare magazin online românesc, eMAG, conform unor surse din piaţă, citate de Money Magazine.

Sursele citate au precizat că Naspers a cumpărat tot pachetul de acţiuni pe care omul de afaceri Sebastian Ghiţă îl deţinea la eMAG, precum şi, proporţional, o parte din acţiunile celorlalţi doi acţionari, Iulian Stanciu şi Radu Apostolescu.

Conform ultimelor date disponibile, Radu Apostolescu avea 16,33%, Asesoft Web (Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu) avea 3%, iar Asesoft Distribution (jumătate Iulian Stanciu, jumătate Sebastian Ghiţă) avea 80,67% din acţiunile eMAG.

Naspers a intrat pe piaţa din România în 2010, achiziţionând de la omul de afaceri Radu Georgescu compania de intermediere de plăţi online ePayment, rebranduită ulterior în PayU România. De asemenea, Naspers mai este prezent prin intermediul uneia din companiile sale, Allegro, care deţine mai multe site-uri de anunţuri, precum autovit.ro, mercador.ro, compari.ro sau trendzone.ro.

Naspers Ltd este un grup internaţional care oferă servicii în industriile online, media şi de telecomunicaţii în întreaga lume. În Africa de Sud, Naspers desfăşoară activităţi în special în industriile TV şi media tipărită. În Europa Centrală şi de Est, Asia şi America de Sud, activităţile grupului vizează în special operaţiuni de comerţ electronic şi furnizare de servicii online.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite