Andrei Năstase: Am o echipă gata să pună imediat în aplicare programul electoral 2

Candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţine că, dacă va fi ales primar general al municipiului Chişinău, are pregătită o echipă de profesionişti, gata să transpună în practică programul său electoral imediat după alegeri. Declaraţii în acest sens a făcut marţi, 24 aprilie, în cadrul dezbaterilor publice „Vă rog să mă alegeţi primar, pentru că...”, organizate de către IPN.

Andrei Năstase: Am o echipă
gata să pună imediat în aplicare programul electoral Vezi comentarii 2

Premierul Lituaniei, Saulius Skvernelis, va întreprinde o vizită la Chişinău

Premierul Lituaniei, Saulius Skvernelis, va întreprinde o vizită la Chişinău

Premierul Republicii Lituania, Saulius Skvernelis, va efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada 26-27 aprilie. Şeful Executivului de la Vilnius va avea o întrevedere cu prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte ce ţin de evoluţia relaţiilor bilaterale şi perspectivele de realizare a unor noi proiecte comune, în contextul parcursului european al R. Moldova.

Expert-Grup: Maratonul electoral se poate transforma într-o constrângere majoră pentru economie

Expert-Grup: Maratonul electoral se poate transforma într-o constrângere majoră pentru economie

Maratonul electoral în care a intrat Republica Moldova în acest an s-ar putea transforma într-o constrângere majoră pentru economia naţională în anii ce urmează. Totodată, ritmurile modeste de creştere cu care economia moldovenească întâlneşte anii electorali viitori vor alimenta o serie de riscuri economice pe termen lung, împiedicând şi în continuare convergenţa la ţările din Europa centrală şi de est.

Valeriu Munteanu: M-am pregătit mult pentru funcţia de primar

Valeriu Munteanu: M-am
pregătit mult pentru funcţia de primar

Candidatul Partidului Liberal la alegerile locale noi din 20 mai, Valeriu Munteanu, spune că merită votul locuitorilor Chişinăului pentru că va lupta pentru democraţie şi pentru o viaţă mai bună pentru locuitorii urbei. De asemenea, se consideră unicul candidat liber, iar, pentru că anterior a exercitat şi funcţia de primar, are experienţă în administrarea treburilor locale.

Ion Ceban: Chişinăul poate deveni un oraş al culturii şi al turismului

Ion Ceban: Chişinăul poate
deveni un oraş al culturii şi al turismului

Chişinăul poate deveni un oraş al culturii, istoriei şi turismului, susţine candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar general, Ion Ceban. Imediat după preluarea funcţiei de primar, acesta promite că va dispune efectuarea unei ample evaluări a stării monumentelor. Totodată, va iniţia crearea unui nou registru al monumentelor, dar şi planuri concrete de restaurare a fiecărui monument, transmite IPN.

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 2 ani · comentarii (19)

A fost o săptămână specială în Republica Moldova şi pentru întreaga Românie. A fost ziua de 27 martie, ziua Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Un motiv de reflecţie pentru ceea ce s-a întâmplat acum un secol, dar mai ales asupra zilei de 27 martie şi a perspectivelor Republicii Moldova.

acum 20 zile · comentarii (26)

Doi candidaţi unionişti s-au declarat înscrişi la acest moment în cursa pentru ocuparea postului de primar al capitalei celui de al doilea stat românesc, Chişinău. Un vis s-a spulberat: cel al unioniştilor "Uniţi", care nu se "canibalizează" pentru o bucată cât mai importantă din "ciolan".

acum 20 zile · comentarii (4)

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova în februarie. Într-o conferinţă de presă comună, ministrul Apărării Eugen Sturza a mulţumit omologului său şi guvernului român pentru sprijinul acordat în modernizarea şi dezvoltarea cadrului juridic în domeniul

luna trecuta · comentarii (4)

Marţi, 27 martie 2018, la Hotel Capitol, în Bucureşti, va avea loc o recepţie dedicată aniversării împlinirii unui veac de la unirea Basarabiei cu România, o acţiune iniţiată de Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. 70 de conaţionali, seniori militari, experţi în securitate internaţională şi jurnalişti vor fi prezenţi la acest eveniment.

luna trecuta · comentarii (12)

„Ruşii din Moldova au suferit ruşinea de a fi numiţi minoritate naţională“, scria referindu-se la evenimentele din anii 1990-1991 Anatoli Cerniaiev, consilierul de politică externă al lui Mihail Gorbaciov. Aceasta este fraza cheie pentru înţelegerea dezbaterilor identitare din Republica Moldova care au ajuns de ceva vreme la concluzia că este nevoie să fie edificată o „naţiune civică moldovenească“.

luna trecuta · comentarii (36)

În Republica Moldova vinovaţii devin deseori cunoscuţi doar pe baza probelor din presă. Procese nu există. În presă am aflat primele detalii despre „furtul miliardului“. Tot prin intermediul mass-media autorii furtului au încercat să îngroape subiectul şi să-l facă uitat pentru cetăţenii de-a dreptul jefuiţi.

luna trecuta · comentarii (5)

Aşa cum anticipasem, după ce a luat un mic elan iniţial, mişcarea prin care administraţii locale din Republica Moldova adoptă decizii simbolice de unire cu ţara noastră s-a sufocat la prima mare încercare: Chişinăul. Depusă de aleşii locali ai Partidului Liberal, pentru a fi dezbătută în Consiliul Municipal, declaraţia nici măcar nu a intrat pe ordinea de zi.

acum 2 luni · comentarii (65)

În Republica Moldova, intrarea în an electoral afectează tot mai mult evoluţiile politice şi polarizează şi mai mult scena publică. Nu mai există nuanţe, nu mai există critici îndreptăţite sau aprecieri nevinovate, există doar alb şi negru, cu mine sau împotriva mea.

acum 2 luni · comentarii (32)

Înalta trădare reprezintă fapta comisă de un înalt demnitar al statului şi care complotează sau săvârşeşte acţiuni contrare intereselor statului şi în favoarea unor puteri străine. Deşi există dovezi inclusiv în spaţiul public cu privire la aservirea lui Igod Dodon către Federaţia Rusă, procuratura şi SIS nu au luat nicio măsură în acest sens.

acum 2 luni · comentarii (28)

Ca tot ceea ce face Viorica Vasilica Dăncilă, premierul României (vai!), a trecut neobservat şi anunţul că marţi, 27 februarie, va efectua o vizită la Chişinău. Ca să scurtez analiza, preluând o formulă memorabilă a lui Pleşu, se poate spune că vizita doamnei Dăncilă la Chişinău seamănă cu o tentativă a României de a exporta peste Prut... sarmale.

acum 2 luni · comentarii (41)

Contextul internaţional şi dezvoltările contemporane ale conflictului în direcţia războiul hibrid aduc noi provocări statelor, cu atât mai mult statelor slabe. În spaţiul post-sovietic, dar nu numai, în întreaga zonă de interes rusă, războiul informaţional permite dezvoltări ce ameninţă societăţile şi comunităţile statelor din spaţiul post-sovietic.

acum 2 luni · comentarii (25)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 2 luni · comentarii (11)
Postari Recente