Dezbatere: Ce statut trebuie să aibă ministrul Apărării? 0

Opinii împărţite referitor la statutul pe care trebuie să-l aibă viitorul ministru al Apărăii. În timp ce democraţii sunt de părere că un ministru non-militar este o variantă mai bună pentru Ministerul Apărării, socialiştii consideră că acesta trebuie să fie din sistem şi să aibă grad militar. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros”, la NTV Moldova.

Dezbatere: Ce statut trebuie să aibă ministrul Apărării? Vezi comentarii 0

Andrian Candu îndeamnă opoziţia să desemneze un lider care va avea acces la secretul de stat: „Nu este o ofertă de parteneriat”

Andrian Candu îndeamnă opoziţia să desemneze un lider care va avea acces la secretul de stat: „Nu este o ofertă de parteneriat”

Preşedintele Legislativului, Andrian Candu, susţine că opoziţia parlamentară şi cea extraparlamentară este dezorganizată. În acest sens, speakerul propune ca opoziţia să desemneze un lider care ar urma să participe la unele şedinţe ale Biroului permanent, ale Consiliului Superior de Securitate şi ale Guvernului, având şi acces la secretul de stat, însă fără să aibă putere de decizie în participarea la şedinţele menţionate.

Maia Sandu, despre ideea lui Igor Dodon de a trece la o republică prezidenţială: Are nevoie de o justificare când nu poate prezenta nicio realizare

Maia Sandu, despre ideea lui Igor Dodon de a trece la o republică prezidenţială: Are nevoie de o justificare când nu poate prezenta nicio realizare

Preşedintele PAS, Maia Sandu, afirmă că nu este de acord cu trecerea la o republică prezidenţială, fapt pentru care pledează tot mai insistent PSRM şi Igor Dodon. Potrivit ei, şeful statului doar încearcă „să-şi mintă propriul electorat, pentru că are nevoie de o justificare atunci când nu poate să prezinte nicio realizare”

Maia Sandu a acceptat să participe la dezbateri cu Andrian Candu: „Aşa cum am intuit, lui Plahotniuc îi este frică”

Maia Sandu a acceptat să participe la dezbateri cu Andrian Candu: „Aşa cum am intuit, lui Plahotniuc îi este frică”

Preşedintele PAS, Maia Sandu, a anunţat luni, 25 septembrie, că acceptă invitaţia televiziunii publice de a participa la dezbateri cu şeful Legislativului, Andrian Candu, preconizate pentru 4 octombrie, deşi a declarat recent că nu va accepta un duel politic cu speakerul Parlamentului, pe motiv că acesta „este doar purtătorul de cuvânt al lui Plahotniuc”.

Socialiştii vor să modifice legislaţia în favoarea lui Igor Dodon şi anunţă că vor colecta semnături pentru trecerea la o republică prezidenţială

Socialiştii vor să modifice legislaţia în favoarea lui Igor Dodon şi anunţă că vor colecta semnături pentru trecerea la o republică prezidenţială

Mai multe mii de oameni, membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor, au manifestat duminică, 24 septembrie, concomitent în trei oraşe: Anenii Noi, Bălţi şi Cahul. Participanţii au adoptat o rezoluţie şi au dispus iniţierea unei campanii de colectare a semnăturilor pentru trecerea Republicii Moldova de la republică parlamentară la una prezidenţială.

Pavel Filip îl acuză pe un fost ministru al Apărării că ar fi încercat să-l şantajeze: Cred că e corect ca opinia publică să cunoască FOTO

Pavel Filip îl acuză pe un fost ministru al Apărării că ar fi încercat să-l şantajeze: Cred că e corect ca opinia publică să cunoască FOTO

Premierul Pavel Filip a publicat duminică, 24 septembrie, un mesaj privat ce l-ar fi primit pe Facebook de la ex-ministrul Apărării Valeriu Troenco. Fostul demnitar de stat ar fi încercat să-l avertizeze pe prim-ministru că dacă soţia sa îşi va pierde funcţia de inspector la Î.S. Registru, atunci el va ieşi la proteste alături de Andrei Năstase.

PAS şi PPPDA anunţă proteste pe 1 octombrie

PAS şi PPPDA anunţă proteste pe 1 octombrie

Liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ai Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr au calificat drept neclar răspunsul conducerii televiziunii publice Moldova 1 la solicitarea de a acorda opoziţiei o oră de emisie pe săptămână. În contextul lipsei unui răspuns satisfăcător, PAS şi PPPDA anunţă proteste pentru data de 1 octombrie, transmite IPN.

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 2 ani · comentarii (19)

La Chişinău, disputa Dodon-Plahotniuc, marcată până recent şi de înţelegeri punctuale pe numiri şi legi, cu precădere legea alegerilor pe sistemul mixt într-un tur, s-a transformat într-o operaţiune de izolare a Preşedintelui pe baza aberaţiilor şi faliilor stârnite în societate.

acum 11 zile · comentarii (28)

Dodon e nefericit: taman când reuşise, în fine, după un ocol de câteva mii de kilometri, să ia lumina cunoaşterii de la stăpânul său Rogozin, propriii lui deputaţi „socialişti“ l-au făcut de râs. Cu duplicitatea caracteristică spaţiului trans-prutean, respectivii şi-au păstrat cetăţenia română, ignorând complet ordinul său din iarnă, de a renunţa la ea.

luna trecuta · comentarii (60)

Federaţia Rusă este în cea mai complicată situaţie a sa de după prăbuşirea Zidului Berlinului. După anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei, sancţiunile şi izolarea s-au abătut peste Rusia lui Putin, mai grele decât bravează Kremlinul că ar fi, ca impact.

acum 2 luni · comentarii (64)

Una dintre principalele teme ale dezbaterii politice şi mai ales războiul imagologic la nivelul Republicii Moldova, este astăzi definirea relaţiei (în evoluţie) dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi liderul coaliţiei, Oligarhul care a Capturat Statul, după propaganda opoziţiei din stradă, Vladimir Plahotniuc.

acum 2 luni · comentarii (17)

La 25 de ani de ocupaţie pe Nistru, Republica Moldova, dar în egală măsură România şi alte state europene, au fost puse în faţa unei noi provocări marca Dmitri Rogozin. Rezultatul este unul cunoscut: vicepreşedintele Federaţiei Ruse a fost întors din drum, nu a putut tranzita(din nou) spaţiul aerian al României şi nu a ajuns la festivităţile create special pentru sine şi pentru Igor Dodon, preşedintele pro-rus de la Chişinău.

acum 2 luni · comentarii (87)

E ora 10:30 dimineaţa şi Volodea se trezeşte pentru a-şi aduna gândurile. Volodea e din Soroca, are 26 de ani şi trăieşte din banii care i-au mai rămas de la munca în construcţii la Moscova. Acum se gândeşte să meargă la Chişinău, să se angajeze undeva. Primul lucru pe care-l face e să deschidă contul de Facebook pentru a mai schimba două vorbe cu un fost coleg de şcoală, stabilit acum în capitală.

acum 2 luni · comentarii (7)

Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, care a atins plafonul de creştere în opinia publică şi a început să intre pe panta descendentă, nu mai ştie ce să mai facă ca să şocheze şi să se menţine în atenţia publică.

acum 2 luni · comentarii (31)

Şi a trecut şi mixtul ca trenul prin gară, şi în a doua lectură. O strategie de imagine şi promovare câştigătoare, fără a da posibilitatea de mobilizare excesivă opoziţiei, şi în miez de vară, înainte de vacanţă, şi în ultima zi a activităţii în plen a Parlamentului, şi cu un vot copleşitor, 74 de voturi „pentru“, o majoritatea constituţională largă, la care au concurat toate resursele actualei puteri.

acum 2 luni · comentarii (12)

Pentru prima dată în viaţă, sunt şi eu de acord cu ceva spus de Iulian Fota: vizita lui Tudose la Chişinău e egală cu zero. Cu zero, pentru că perversitatea sovietică a oligarhiei basarabene a ajuns la un asemenea nivel, încât, pe lângă spectacolele de sunet şi lumini „patriotice” de care e capabilă, potemkiniadele din trecut erau biete exerciţii şcolăreşti.

acum 2 luni · comentarii (37)

Recentele declaraţii din Duma de Stat a Rusiei, aparţinând unui deputat cu nume de pistol-mitralieră, ar fi îngrijorătoare dacă ar avea acoperire în realitate. Concret, deputatul Kalaşnikov (numele nu putea fi mai sugestiv de atât!) a acuzat autorităţile de la Kiev şi Chişinău că „sugrumă Transnistria” şi „iau diferite decizii fără a consulta Tiraspolul”.

acum 3 luni · comentarii (31)

Vom continua să analizăm tipurile de manipulări de stat care se petrec în Republica Moldova. Numim aceste tipuri de manipulări acele acţiuni interne care se realizează de către lideri politici aflaţi în cele mai înalte funcţii din stat şi care sunt menite să ascundă intenţiile şi proiectele acestora în ochii partenerilor interni sau externi.

acum 3 luni · comentarii (5)
Postari Recente