PPDA a protestat faţă de iniţiativa amnistiei fiscale 1

Partidul Politic Platforma „Demnitate şi Adevăr” a organizat o acţiune de protest în centul Capitalei joi, 23 februarie. Manifestanţii s-au expus împotriva proiectului de lege privind liberalizarea capitalului şi amnistia fiscală. Aceştia au cerut demisia preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi lansarea urmăririi penale a autorilor proiectului. Protestatarii au mers la Parlament, dar şi CNA, scandând lozinci antiguvernamentale.

PPDA a protestat faţă de iniţiativa amnistiei fiscale Vezi comentarii 1

Sergiu Mocanu: Biserica din Moldova este mai periculoasă decât Armata a 14-a. Este frâna spre Europa şi România

Sergiu Mocanu: Biserica din Moldova este mai periculoasă decât Armata a 14-a. Este frâna spre Europa şi România

Preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că cel mai mare pericol pentru Republica Moldova îl consituie biserica. Potrivit fostului deputat, în mare parte preoţii ar fi agenţi ai FSB-lui rusesc, iar propaganda pe care ar face-o ei în ţară, menţin cetăţenii într-o stare care nu le permite să aspire spre valorile europene.

Dodon refuză să semneze decretul pentru numirea în funcţia de ambasador a trei din cei nouă candidaţi propuşi de către Guvern

Dodon refuză să semneze decretul pentru numirea în funcţia de ambasador a trei din cei nouă candidaţi propuşi de către Guvern

După ce premierul Filip i-a transmis lui Igor Dodon o listă cu nouă candidaţi pentru funcţia de ambasador, vineri, 24 februarie, şeful statului a respins trei dintre candidaţii propuşi de către Guvern. În acest context, preşedintele propune consultări adiţionale pentru a conveni asupra numelui altor candidaţi, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca el să accepte, în cele din urmă, lista.

Octavian Ţîcu: Plahotniuc se află sub influenţa Moscovei. I s-a spus clar că Dodon trebuie să câştige alegerile VIDEO

Octavian Ţîcu: Plahotniuc se află sub influenţa Moscovei. I s-a spus clar că Dodon trebuie să câştige alegerile VIDEO

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, nu este doar un produs moldovenesc, ci şi unul românesc, aflat sub influenţa Kremlinului. De această părere este istoricul Octavian Ţîcu, care în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7 a declarat că victoria lui Igor Dodon la prezidenţiale a fost posibilă datorită lui Plahotniuc, cel care l-ar fi ajutat pe socialist la comanda Moscovei.

Socialiştii au depus o moţiune simplă pe numele ministrului Sănătăţii şi solicită audierea premierului Filip

Socialiştii au depus o moţiune simplă pe numele ministrului Sănătăţii şi solicită audierea premierului Filip

Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor a depus vineri, 24 februarie, o moţiune simplă pe numele ministrului Sănătăţii. Deputaţii sunt nemulţumiţi de politicile în domeniul sănătăţii realizate de Ruxanda Glavan. Totodată, fracţiunea Partidului Liberal Democrat a solicitat audierea ministrului în plen, însă această propunere nu a fost susţinută, transmite IPN.

Dodon a felicitat moldovenii cu prijelul zilei Armatei Sovietice. Munteanu: Cum poate fi sărbătorită ziua armatei care a ocupat Basarabia cu tancul?

Dodon a felicitat moldovenii cu prijelul zilei Armatei Sovietice. Munteanu: Cum poate fi sărbătorită ziua armatei care a ocupat Basarabia cu tancul?

Sărbătoare pentru unii, doliu şi zi falsă pentru alţii. În timp ce preşedintele Dodon, în rolul său de comandant suprem al Forţelor Armate, a felicitat moldovenii cu prilejul zilei de 23 februarie, numită în fostul spaţiu sovietic ca Ziua Armatei Sovietice sau Ziua Apărătorului Patriei, vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, refuză să recunoască această zi drept prilej de sărbătoare pe motiv că tancurile sovietice au ocupat Basarabia.

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 12 luni · comentarii (19)

Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, kremlin.ru, a apărut ieri un comunicat din care aflăm că preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care dă instrucţiuni autorităţilor ruse să recunoască pretinsele acte de identitate eliberate populaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei de către autoproclamatele autorităţi separatiste.

acum 5 zile · comentarii (9)

Din cele 31 de partide active din Republica Moldova, patru se declară unioniste (Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Dreapta), ce reprezintă cca. 13%. Printr-o coincidenţă, media scorului electoral al Partidului Liberal la ultimile patru scrutine parlamentare a constituit cca. 12%, iar celelalte partide au acumulat împreună în medie 1%.

acum 17 zile · comentarii (8)

A venit acest avertisment transmis de Moscova către România şi, mai departe, către NATO şi UE: oricând se pot scoate hărţi care să fundamenteze cereri de tip revendicare teritorială. În orice moment, pentru orice ţară din această parte a Europei, pe o asemenea bază, pot fi realimentate, instantaneu şi cu o forţă destructivă potenţială enormă, vechile uri şi tensiuni, reformulate în termenii geopoliticii secolului XXI.

luna trecuta · comentarii (215)

Este de înţeles nemulţumirea primelor persoane din statul rus faţă de expulzarea a 35 de diplomaţi ai Federaţiei Ruse din SUA. Este de înţeles şi indignarea serviciilor de informaţii ale Rusiei pentru că au intrat în „hora” sancţiunilor, primele persoane din Serviciul Federal de Securitate (FSB) şi din Direcţia Generală de Spionaj al armatei ruse (GRU) fiind incluse pe lista celor care nu pot călători în SUA sau deţine proprietăţi acolo.

acum 2 luni · comentarii (68)

Un grup de foşti deputaţi ai poporului (membri ai unei camere a parlamentului sovietic create de Gorbaciov la sfârşitul anilor ’80), un deputat în funcţie al Dumei de Stat şi reprezentanţi din Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Kîrgîzstan, Estonia, şi autoproclamatele republici din estul Ucrainei, au semnat, pe 24 decembrie, o rezoluţie de „restaurare a URSS, în cadrul hotarelor sale”.

acum 2 luni · comentarii (123)

Aşa s-a întors Dodon de la Moscova. Gazdele, diplomaţi versaţi, au aplaudat discret la toate aberaţiile rostite de el în materie de „identitate moldovenească” şi, în general, la tot discursul anti-european, dar nu i-au dat nimic. Nici măcar praf în ochi — cum ar fi scăderea preţului la gaze sau ştergerea datoriilor Transnistriei — nu i-au oferit!

acum 2 luni · comentarii (16)

Procesul de schimbare a puterii din Uzbekistan, prilejuită de moartea fostului preşedinte, Islam Karimov, a luat sfârşit. Ţara are un nou preşedinte. Tranziţia a decurs în mod paşnic şi aproape fără să producă schimbări în societate – poate şi pentru că, de fapt, nici nu trebuia să se schimbe ceva, la putere rămânând aceeaşi grupare.

acum 3 luni · comentarii (1)

După ce s-a mai lămurit şi el că „brânza” se află în dreapta Prutului, în timp ce, în stânga, situaţia economică este catastrofală, Dodon a dat la întors (după tipicul sovietic) proverbul românesc. Pe care l-a transformat, peste noapte, din „frate, frate, dar brânza e pe bani” în „frate, frate, dar fiecare la casa lui”: proverb atestat, sub această formă, numai în visele identitare (tâmpite, vorba lui Vasile Dâncu) de la Tiraspol.

acum 3 luni · comentarii (23)
Postari Recente