Dodon: Dacă nu vom opri procesul de românizare, Moldova nu va avea viitor! VIDEO 56

Igor Dodon avertizează moldovenii că, dacă nu se vor consolida împotriva „românizării Republicii Moldova, ţara va dispărea. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe internaţionale organizate vineri, 24 martie, de Preşedinţie. „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, aşa suna tema evenimentului la care s-au adunat peste 80 de persoane, savanţi şi cercetărori din Moldova, Ucraina, România, Rusia etc.

Dodon: Dacă nu vom opri procesul de românizare, Moldova nu va avea viitor! VIDEO Vezi comentarii 56

Igor Dodon cere demisia Corinei Fusu

Igor Dodon cere demisia Corinei Fusu

Deranjat de circulara emisă de ministrul Educaţiei cu privire la organizarea unor acţiuni consacrate celor 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, preşedintele Igor Dodon a solicitat premierului demiterea Corinei Fusu. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către şeful statului la întrevederea în format lărgit cu mass-media de marţi seara, 28 martie, transmite IPN.

Igor Boţan: Din cele şase promisiuni pentru 100 de zile Igor Dodon nu a îndeplinit niciuna

Igor Boţan: Din cele şase promisiuni pentru 100 de zile Igor Dodon nu a îndeplinit niciuna

Directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, Igor Boţan, susţine că din cele şase promisiuni pentru 100 de zile preşedintele Igor Dodon nu a îndeplinit niciuna. Singurul lucru pe care l-a discutat cu preşedintele Federaţiei Ruse a fost problema migranţilor moldoveni şi scoaterea acestora de sub interdicţia de a intra în Federaţia Rusă, transmite IPN.

Zinaida Greceanîi a transmis un mesaj din partea lui Igor Dodon la Adunarea CSI

Zinaida Greceanîi a transmis un mesaj din partea lui Igor Dodon la Adunarea CSI

În discursul rostit la tribuna Adunării Interparlamentare a CSI, întrunite la Sankt Petersburg, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj din partea preşedintelui ţării, Igor Dodon, menţionând că „Moldova acordă o mare importanţă participării în CSI şi va continua cooperarea activă cu organismele sale interstatale”.

De Ziua Unirii, Igor Dodon îndeamnă cetăţenii să privească filmul „Unire prin ocupaţie”: Veţi afla adevărata faţă a aşa-numitei Uniri VIDEO

De Ziua Unirii, Igor Dodon îndeamnă cetăţenii să privească filmul „Unire prin ocupaţie”: Veţi afla adevărata faţă a aşa-numitei Uniri VIDEO

Igor Dodon nu renunţă nicio clipă să prezinte adevărul istoric din punctul său de vedere. În timp ce, pe 27 martie, o parte din societate sărbătoreşte Ziua Unirii Barasabiei cu România, şeful statului califică acest eveniment ca pe o zi a ocupaţiei române. Dodon a publicat pe pagina sa de Facebook un film documentar, „Unire prin ocupaţie”, şi îndeamnă moldovenii să-l privească pentru a afla „adevărata faţă a Unirii”.

Eugen Tomac: România poate investi în piaţa farmaceutică din Moldova

Eugen Tomac: România poate investi în piaţa farmaceutică din Moldova

România poate interveni cu investiţii în Republica Moldova şi poate oferi o alternativă pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea pieţei private pentru că are un capital pe care şi-l permite să-l investească în acest sens. Un domeniu ar fi piaţa producţiei de medicamente. De această părere este deputatul român Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară din România, transmite IPN.

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 1 an · comentarii (19)

Rezist tentaţiei de a scrie despre ultimele „giumbuşlucuri” ale lui Igor Dodon, cum ar fi isprava de a-i dărui lui Vladimir Putin vinuri din propria colecţie a preşedintelui rus, sau propunerea eliminării examenului de bacalaureat. Ele nu fac decât să adauge noi tuşe unui portret deja închegat, de bufon aflat într-un loc – preşedinţia Republicii Moldova – pentru care nu este absolut deloc potrivit.

acum 3 zile · comentarii (32)

România s-a umplut, în ultimii ani, de graffiti-uri care revendică adevărul istoric că Basarabia e România. În replică, la unul dintre primele evenimente care a participat în calitate de reprezentant al Chişinăului la Bucureşti, actualul ambasador al Republicii Moldova, E. S. dl Mihai Gribincea, atrăgea atenţia, pe bună dreptate, că Republica Moldova nu (mai) e Basarabia.

acum 10 zile · comentarii (118)

Republica Moldova a făcut un gest fără de precedent în ultimii 25 de ani: a luat act de abuzurile Federaţiei Ruse împotriva cetăţenilor moldoveni şi a impus oficialilor de dincolo de Prut să nu se mai deplaseze în Federaţia Rusă. Poziţia guvernului este diametral opusă celei avute de Igor Dodon, care preferă să mimeze slugărnicia faţă de Moscova, în detrimentul statului ce îl reprezintă.

acum 13 zile · comentarii (28)

Relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă au intrat în criză de joi, 9 martie, ca urmare a unei acţiuni fără precedent, ce exprimă exasperarea autorităţilor Republicii Moldova, dar şi perspectiva lansării unei acţiuni represive majore (inclusiv sub forma unor ameninţări militare sau subversive) a Federaţiei Ruse.

acum 15 zile · comentarii (54)

Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, kremlin.ru, a apărut ieri un comunicat din care aflăm că preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care dă instrucţiuni autorităţilor ruse să recunoască pretinsele acte de identitate eliberate populaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei de către autoproclamatele autorităţi separatiste.

luna trecuta · comentarii (10)

Din cele 31 de partide active din Republica Moldova, patru se declară unioniste (Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Dreapta), ce reprezintă cca. 13%. Printr-o coincidenţă, media scorului electoral al Partidului Liberal la ultimile patru scrutine parlamentare a constituit cca. 12%, iar celelalte partide au acumulat împreună în medie 1%.

acum 2 luni · comentarii (8)

A venit acest avertisment transmis de Moscova către România şi, mai departe, către NATO şi UE: oricând se pot scoate hărţi care să fundamenteze cereri de tip revendicare teritorială. În orice moment, pentru orice ţară din această parte a Europei, pe o asemenea bază, pot fi realimentate, instantaneu şi cu o forţă destructivă potenţială enormă, vechile uri şi tensiuni, reformulate în termenii geopoliticii secolului XXI.

acum 2 luni · comentarii (215)
Postari Recente