Afaceri cu reţete false, la Satu Mare: şeful secţiei de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean şi soţia sa, director medical la CAS, principalii suspecţi 0

Procurorii DIICOT efectuează joi dimineaţă 18 percheziţii la mai multe adrese din Satu Mare şi Livada, într-un dosar de eliberare de reţete false cu medicamente pentru afecţiuni neurologice. Vizaţi în această anchetă sunt şeful secţiei de psihiatrie de la Spitalul Judeţean, Marius Gliga şi soţia lui, directorul medical al CAS Satu Mare.

Afaceri cu reţete false, la Satu Mare: şeful secţiei de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean şi soţia sa, director medical la CAS, principalii suspecţi Vezi comentarii 0
Cristina Cîcău Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Elevii din Satu Mare primesc din nou la şcoală acelaşi lapte din cauza căruia au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare

Elevii din Satu Mare primesc din nou la şcoală acelaşi lapte
din cauza căruia au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare

Aceeaşi firmă a cărui contract a fost reziliat de Consiliul Judeţean la începutul anului din cauză că laptele distribuit în şcoli a băgat 40 de elevi din Satu Mare în spital se va ocupa din nou de acest proces, în calitate de subcontractant al firme care a câştigat licitaţia.

Proiectul educaţional "Educaţie pentru viitor" a ajuns la final. Asociaţia Stea caută voluntari pentru noile activităţi

Proiectul educaţional

Proiectul "Educaţie pentru viitor", desfăşurat de Asociaţia Stea din Satu Mare în ultimile nouă luni a ajuns la final. Pentru a marca acest lucru dar şi faptul că activitatea caravanei va fi întreruptă pe perioada iernii, reprezentanţii Asociaţiei organizeazăo serie de acţiune în perioada 20- 31 octombrie, pentru care caută voluntari.

De la X Factor la Vocea României. Sătmăreanul Suranyi Botond a întors toate scaunele cu o piesă cântată la pian

De la X Factor la Vocea României. Sătmăreanul Suranyi Botond a întors
toate scaunele cu o piesă cântată la pian

Suranyi Botond (25 de ani) a reuşit să întoarcă toate cele patru scaune cu piesa “When i was your man". Juraţii de la Vocea României “s-au bătut” pentru el, bătălia fiind însă câştigată de Loredana. Tânărul este cunoscut din 2012, când şi-a cerut prietena în căsătorie chiar pe scena de la X Factor unde aveau loc audiţiile pentru concurs.

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

acum 4 zile · comentarii (1)

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o ”calificare” venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

acum 4 zile · comentarii (289)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

acum 5 zile · comentarii (13)

Ce a făcut Victor Ponta ca ofiţer acoperit, dacă a fost, ştie Cătălin Harnagea fost şef SIE care l-a angajat, dacă l-a angajat. Cătălin Harnagea care a simţit nevoia inexblicabilă să explice  de ce funcţia de magistrat nu era incompatibilă cu cea de ofiţer acoperit: pentru că ofiţerul acoperit nu era angajat cu contract de muncă! Probabil că era pe drepturi de autor.

acum 5 zile · comentarii (13)

Avem doi candidaţi care joacă deja pentru finala din 16 noiembrie şi alţi patru care, în funcţie de propriile calcule, se bat (conform propriilor declaraţii) pentru locurile II şi III pe 2 noiembrie. Din această divergenţă de obiective strategice se naşte imaginea unor campanii autonome. Doar gafele candidaţilor mai animă atmosfera, în lipsa dezbaterilor electorale.

acum 5 zile · comentarii (15)

S-au înmulţit scrisorile disperate către alegători, îndemnurile la vot, ultimatumurile, drumurile politicienilor la DNA, ţipetele şi glumele de campanie, cântecele şi poeziile ironice despre candidaţi. În câteva cuvinte, s-a încins atmosfera electorală. În următoarele zile o să vi se pară – după spusele unora şi ale altora – că, dacă nu faci ceva acum, după alegerile prezidenţiale vine potopul.

acum 5 zile · comentarii (21)

Duminica asta am descoperit că motanul Monicăi Macovei e fan Adevărul, iar candidatul comuniştilor are o echipă care învaţă pe braţe Photoshop-ul. Nu răspundem pentru fabricile de confecţii vizitate de Tăriceanu.

acum 5 zile · comentarii (14)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

acum 5 zile · comentarii (5)

Întâmplarea a făcut ca, în acelaşi timp cu noua premieră a lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“, să văd şi o nouă montare datorată Liei Bugnar: „Peretele“, la Teatrul Metropolis. Actorii, în cea mai mare parte tineri, sunt buni şi cântă şi (se) joacă cu vervă şi poftă de a apărea în faţa publicului, dar conceptul este în întregime liabugnarian, propunând o formulă de teatru accesibilă publicului „nedus“ la prea multe spectacole.

acum 5 zile · comentarii (0)

Nimeni nu ar fi crezut că acest început de mileniu va însemna şi o revenire cu o asemenea forţă a monstruozităţilor fanatismului şi intoleranţei. Nimic nu ne pregătise pentru asta, avertismentele că ceva foarte grav urmează să se petreacă ţineau mai degrabă de zona restrînsă şi mereu acoperită de ridicol a teoriilor conspiraţiei.

acum 5 zile · comentarii (93)

Miliarde de euro pierde România anual datorită corupţiei, devenită în acest moment principala ameninţare asupra securităţii statului român. În timp ce guvernanţii păstrează salarizarea cadrelor medicale şi a celor din învăţământ la standarde mediocre şi care afectează grav proiectul de stat românesc, banii se scurg în conturi din paradisuri fiscale.

acum 5 zile · comentarii (7)

Premiera noului spectacol al lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“ după Bertolt Brecht, a avut loc, iar producţia se dovedeşte la fel de rotundă şi impresionantă ca la repetiţiile din vară. Din păcate, publicul se arată mai interesat de soarta macilor de pe scenă sau de dilema „a aplauda sau nu în picioare“, decât de semnificaţiile profunde ale montării. Astfel, Şen Te este răstignită a doua oară, în mijlocul indiferenţei generale.

acum 5 zile · comentarii (8)

O ţară a desenelor animate. România, cu tot circul ei cotidian, cu mascarada unei campanii electorale în care nimic nu este ce pare şi în care toate loviturile sunt permise, o ţară în care preşedintele îşi acuză premierul de a fi fost ofiţer al serviciilor secrete, iar acesta nu zice nimic, în care presa şi populaţia primesc ca hrană zilnică dosare, noi şi noi dosare de corupţie, de interes naţional, cu acuzaţi miniştri.

acum 5 zile · comentarii (84)

Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

acum 6 zile · comentarii (9)

Din caracatiţa retrocedărilor de păduri lipsesc liderii UDMR, cunoscuţi ca mari latifundiari şi la fel de mari defrişatori. Prevăd încă de pe acum că imediat ce UDMR va intra în vizorul DNA, vom avea un atac ”etnic” la adresa justiţiei române care va fi acuzată de atac la adresa comunităţii maghiare. Deocamdată, UDMR este singurul grup infracţional organizat ferit de justiţie. Au căzut sforarii din toate partidele, numai UDMR zburdă.

acum 6 zile · comentarii (6)

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 6 zile · comentarii (150)
Postari Recente