Dumitru Mărcuţ, fost consilier local în Călineşti-Oaş, declarat incompatibil de ANI. Omul de afaceri este suspectat că a făcut afaceri de milioane cu Primăria

Omul de afaceri Dumitru Mărcuţ, fost consilier local în comuna Călineşti Oaş, judeţul Satu Mare, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Bărbatul este acuzat că a subcontractat lucrările de construcţie a reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare din comună, pe vremea când era şi consilier local.

Trafic de migranţi, la frontiera cu Ungaria. Patru români au încercat să scoată din ţară fraudulos migranţi afgani, pentru suma de 3.200 de euro

Patru români au încercat să scoată din ţară fraudulos cinci migranţi afgani, contra sumei de 3.200 de euro. Aceştia însă au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră sătmăreni şi vor fi prezentaţi instanţei de judecată din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Drumeţie spre Sfinxul Oaşului. Un traseu pentru cei care iubesc aventura

Escapadele pe munte, cu aer proaspăt, peisajele superbe şi poveştile în jurul focului sunt menite să-ţi redea energia şi pofta de viaţă. Iar atunci când le petreci în locul ideal, este cu atât mai bine. „Adevărul“ vă prezintă, în cadrul Campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un colţ de rai prin care iubitorii drumeţiilor descoperă peisaje unde timpul pare că stă în loc.

Dräxlmaier caută 500 de specialişti pentru fabrica de la Satu Mare

Dräxlmaier Group, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme de cablaje pentru industria auto mondială şi un important angajator în România a înregistrat, la finalul lunii iunie, un număr total de 7.000 de angajaţi la fabrica de la Satu Mare. Procesul de recrutare va continua, iar până la finalul lunii sunt planificate încă 500 de noi angajări.

X Factor: Povestea copilului-minune orfan din Satu Mare, care l-a impresionat până la lacrimi pe Ştefan Bănică jr

Ştefan Bănică a fost văzut pentru prima oară în lacrimi, la X Factor. Rock-starul a fost extrem de impresionat de povestea unui copil orfan. Fiind abandonat încă de mic, tânărul trăieşte la o casă de copii din Satu Mare. Dar asta nu l-a împiedicat să îşi urmeze visul şi, sprijinit de conducerea centrului, a reuşit să ajungă pe scena prestigiosului concurs.

FOTO Rudy, „omul TIR“. Povestea emoţionantă a bărbatului care îşi câştigă pâinea într-un mod inedit: trage după el două remorci care depăşesc 500 de kg

Rudy Varga, un bărbat crescut în teroarea orfelinatelor din România, a ajuns celebru în Satu Mare după ce a improvizat un TIR din două remorci construite cu mâinile lui. Dar partea cea mai ciudată e că sursa de putere a vehiculului este chiar Rudy, care se înhamă la condus pe străzile ţării. Marele iubitor de camioane a reuşit să facă din hobbyul său şi o sursă de venit, cârând tot felul de lucruri pentru diverşi clienţi.

De câteva zile deznădejdea a cuprins câteva sute de familii de români din Bucovina, din regiunea Cernăuţi, ai căror copii au primit ordin de mobilizare. Tinerii români din Cernăuţi sunt chemaţi în armata ucraineană să lupte în estul Ucrainei împotriva separatiştilor. Românii din Ucraina protestează, dar Guvernul României tace! Unde este Ministrul de Externe? Unde este Ministrul pentru românii de pretutindeni?

acum 2 zile · comentarii (54)

Părintele individualismului este Alexis de Tocqueville. Acest om a scris în tinereţe cea mai bună carte despre democraţie şi despre America, Despre democraţie în America. Tocqueville este faimos pentru că a prezis atât de bine viitorul democraţiei--lumea noastră arată mai mult ca descrierile lui decât arăta America în 1832, când a vizitat-o.

acum 2 zile · comentarii (4)

Se vorbeşte cu parapon, de cîteva zile, despre doamna Rozalia Biro, nominalizată pentru portofoliul culturii de liderii UDMR. În CV-ul Domniei Sale, limba română e trecută la „limbi străine”. E adevărat că mai toate guvernele post-revoluţionare, de regulă hiper-patriotice în declaraţii, cînd trebuie să ofere ceva partenerilor maghiari, propun cu o stranie lejeritate tocmai Ministerul Culturii.

acum 2 zile · comentarii (183)

Alo! Traiti, dom’ Presedinte, Victor sunt. Ce mai faceţi? Aţi văzut ce frumos v-au scos ăştia din imn? Mâine-poimâine, dac-ajung la putere, o să vă scoată şi din urătură… Da, da’ nu uitaţi că domnu’ Voiculescu şi cu Antenele au băgat alte versuri, ăştia au scos strofa cu totul… Da, ştiu c-o să vadă ei la alegeri, tocmai de-asta v-am sunat.

acum 3 zile · comentarii (5)

După un preşedinte zâmbăreţ (Ion Iliescu), unul grafoman ( Emil Constantinescu a scris o carte de 3500 de pagini) şi unul jucător-vorbitor (Traian Băsescu), PNL ne propune un preşedinte „tăcător“. A vorbit public câteva săptămâni în timpul unei scurte campanii care l-a detronat pe Crin Antonescu din fruntea partidului şi l-a înlăturat din cursa prezidenţială – numită de răuvoitori şi „blitzkrieg“. Apoi Klaus Iohannis a ales să tacă din nou.

acum 3 zile · comentarii (48)

Marea dispută pentru alegerile prezidenţiale se anunţă a fi religioasă. Introducerea absurdă a termenului creştin, alături de liberal, în denumirea alianţei de opoziţie, dar şi atacul subversiv al premierului Ponta la adresa etnicităţii şi aparteneţei religioase a lui Klaus Iohannis o anunţă.

acum 3 zile · comentarii (29)

Anticomunismul feroce a tratat fenomenul comunism interbelic la nivel de pamflet ieftin. Lipsa de înţelegere obiectivă, indispensabilă apropierii de orice moment istoric, simplifică realităţile, categoric complexe. Comunismul a fost de inspiraţie sovietică. S-au numărat printre comunişti şi mercenari în slujba Moscovei. Au fost însă şi oameni care au crezut. Cum, printre cei care i-au admirat pe comunişti s-au găsit şi oameni sinceri.

acum 3 zile · comentarii (45)

În aceeaşi zi, doi pământeni, unul american, celălalt ucrainean lansau semnale menite a sensibiliza pe actualul preşedinte al SUA, că este timpul să stopeze marşul lui Vladimir Putin, din estul Ucrainei. Acum, când încă nu este prea târziu, aşa cum s-a întâmplat în secolul trecut, când Adolf Hitler şi-a început, cu măsuri militare comparabile, materializarea visului său hegemonic.

acum 3 zile · comentarii (56)

Ne-am săturat de Ungaria care vrea respect pentru dispreţul ei faţă de legile româneşti, care propune un dialog în care Viktor Orbán să monologheze despre super-naţiunea maghiară, care pretinde buna vecinătate a Budapestei care să ne dicteze tuturor şi cere toleranţă pentru politica maghiară pornită să anuleze suveranitatea şi chiar existenţa statului român.

acum 3 zile · comentarii (273)

John Prescott, oficial britanic ce a deţinut şi funcţia de vice-premier, a afirmat că Israelul poate fi acuzat în acest moment de crime de război, iar situaţia din fâşia Gaza este similară cu cea din ghetourile morţii şi create de regimul nazist pentru exterminarea evrerilor. El acuză comunitatea internaţională că închide ochii la atrocităţile comise de Israel şi în care au murit doar în ultima săptămână peste 1000 de persoane.

acum 3 zile · comentarii (6)

Majoritatea localităţilor cu populaţie preponderent românofonă din regiunea Cernăuţi protestează faţă de  mobilizarea parţială a Ucrainei. Recent s-au alăturat la protestatari şi satele din Nordul Basarabiei (raionul Noua Suliţă).

acum 4 zile · comentarii (22)

Uneori mă întreb dacă politicienii români conştientizează cât de penibili sunt, sau dacă îşi dau seamă că ei aşa sunt percepuţi de către noi. Citesc că astăzi la nu ştiu ce congres PNL-PDL au omis că cânte strofa a doua şi care conţinea numele de Traian. Mi-aduc perfect aminte când eram pe stadion la un meci al Naţionalei şi am rămas uimit că imnul nu mai era cel pe care eu îl ştiam. Iată că scenele penibile se repetă.

acum 4 zile · comentarii (31)

Lansarea, susţinerea şi alegerea unui Preşedinte al României va domina viaţa politică intens în lunile care urmează. În final, un cetăţean român va ocupa cea mai înaltă funcţie în stat, devenind o instituţie. Această particularitate scoate la lumină un pachet de probleme ce ţin de rol, funcţie, relaţionare, iniţiativă, reprezentare, ş.a

acum 4 zile · comentarii (3)

Omul viitorului, dar ce spun eu al viitorului? Este deja omul prezentului. L-a întrevăzut Nietzsche, i-a anticipat sufletul de gheaţă. Forma sa masificată a fost descrisă de Ortega y Gasset. O gheaţă larvară care tinde să se reproducă şi să se înmulţească pe măsură ce dorinţa de putere devine mai sofisticată şi mai rudimentară totodată.

acum 4 zile · comentarii (0)

Şcoala de Vară de Studii Baltice şi Nordice intitulată „A piece of culture, a culture of peace” (CoolPeace) reprezintă un proiect educaţional multianual realizat de Universitatea Valahia din Târgovişte prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, programul Burse şi cooperare interinstituţională în cadrul învăţământului superior între România, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

acum 4 zile · comentarii (0)

Am parafrazat titlul unui recent articol apărut pe o platformă de opinie cu mari (şi justificate) pretenţii, unde este găzduit (prea) des mai sus-numitul autor de texte vituperant-moralizatoare. Folosind aceleaşi epitete cu care dl. Aligică îi gratulează pe români, în general, eu mă refer strict la sentimentele pe care a reuşit dânsul să mi le stârnească, de-a lungul timpului.

acum 4 zile · comentarii (31)

Diferenţa specifică dintre mine şi postacii de doi bani, haidamacii arvuniţi să denigreze orice opinie, doar pentru a atrage prostănaci la un website altfel cu pretenţii imagologice mai presus de gestionarii săi temporari, este simplă. Eu am urcat, printre altele, pe înălţimile unde au pierit mii de români, în Primul Război Mondial, acolo unde azi, un simplu cioban, român, nu străin, primeşte doar 200 de lei pe lună.  Şi ţigări aferente...

acum 4 zile · comentarii (21)

Migraţia musulmană din ţările europene provoacă reanimarea ideologiilor ultranaţionaliste şi a xenofobiei pe continentul european. În articolul „Europa revine la naţional-socialism?” am prezentat câteva date în confirmarea acestei tendinţe, mai ales cu privire la ţările vest-europene. Însă xenofobia ia amploare şi în statele Europei de Est.

acum 4 zile · comentarii (30)