Descinderile de la clanul Bia s-au lăsat cu reţineri. Cămătarii sunt suspectaţi de şantaj şi violarea unui sediu profesional 0

Cămătarii clanului Bia au fost ridicaţi în această dimineaţă de poliţişti şi duşi la audieri, după ce i-au cerut unui administrator din Satu Mare, sub ameninţări, 5.000 de euro. Cei doi sunt cercetaţi în stare de reţinere şi urmează  a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecatoria Satu Mare în vederea luării măsurilor legale în acest caz.

Vezi comentarii 0

O echipă de reputaţi etnomuzicologi francezi a realizat un studiu despre muzica oşenească care s-a concretizat în CD-ul „Glasuri şi cetere din Oaş“

Compact discul „Glasuri şi cetere din Oaş” a fost lansat miercuri, 24 aprilie, la Muzeul Ţării Oaşului din Negreşti. Prin eveniment s-a marcat ultima etapă de valorificare a unor cercetări şi înregistrări realizate în satele Ţării Oaşului între anii 1969 – 2013 de către o echipă de reputaţi etnomuzicologi.

Criminalul lui Vivien, fetiţa violată şi ucisă cu sânge rece de concubinul surorii sale, condamnat la 20 de ani de închisoare. Sentinţa nu este defitinivă

Criminalul lui Vivien, fetiţa de doar 10 ani din Satu Mare violată şi omorâtă cu sânge rece la începutul lunii octombrie 2013 de către concubinul surorii sale, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Sentinţa Tribunalului Satu Mare însă nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de cinci zile.

Dräxlmaier organizează întâlniri cu primarii din judeţ, pentru stimularea creşterii numărului de angajări, în condiţiile unei rate medii a şomajului

Dräxlmaier Satu Mare, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto din Romania a demarat, în colaborare cu AJOFM Satu Mare, un program complex de instruire şi calificare a persoanelor fără ocupaţie. În acest context, compania va avea o serie de întâlniri cu primarii din judeţ, în vederea conştientizării necesităţii creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă.

Aurelian Ghiorghiu- primul şi singurul primar de judeţ. Timp de câteva luni a condus Consiliul Provizoriu de Uniunea Naţională de la Satu Mare, înfiinţat în 90

Aurelian Gheorghiu a fost imediat după decembrie ’89 primul şi singurul “primar de judeţ”, funcţie pe care a deţinut-o însă puţin timp. El a condus, timp de câteva luni, Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională Satu Mare după care a fost instalat în funcţie de arhitect şef al judeţului Satu Mare.

Tradiţie reînviată la Tur. După slujba de la biserica din Tur, oşenii s-au prins în horă împreună cu autorităţile judeţene

Tradiţia danţului la ciupercă după slujba de la biserică din a doua zi de Paşte a fost reînviată luni în cartierul Tur din oraşul Negreşti Oaş. După ce oşenii au participat la slujbă au ieşit în faţa bisericii unde au întins o horă oşenească. Din păcate, ciuperca nu a putut fi terminată, astfel că danţul s-a desfăşurat în stradă.

O româncă, şefă de promoţie la cea mai cunoscută şcoală de comerţ din Franţa: „La noi în ţară mulţi studenţi trec prin facultate ca peştele prin apă”

Camelia Mihoc (23 ani) de origine din localitatea Vama, judeţul Satu Mare, şi-a finalizat luna aceasta studiile ca şefă de promoţie la una dintre cele mai exigente şcoli de business din Franţa- INSEEC, cunoscută datorită puternicului caracter internaţional. Despre sistemul de învăţământ din România Camelia spune: „La noi în ţară mulţi studenţi trec prin facultate ca peştele prin apă”.

Există o situaţie, cu probabilitate mare de a se întâmpla, şi prin care România declanşează mecanismul NATO.Acest lucru va deschide un conflict armat între NATO şi Federaţia Rusă, în cazul în care aceasta din urmă nu va negocia. O situaţie similară a mai existat în 1989, dar cele două blocuri armate s-au înţeles, iar Federaţia Rusă a bătut în retragere.

acum 3 zile · comentarii (34)

Zilele trecute m-am întîlnit, la un eveniment academic, cu un coleg de breaslă cu care nu mai vorbisem de mult. Sau, mai exact spus, vorbisem, dar nu mai discutasem de prin anii ’90, cînd eram amîndoi la început de „drum nou“, prinşi în proiecte măreţe şi criticînd risipa de bani specifică entuziasmului acelor vremuri.

acum 3 zile · comentarii (4)

În domeniul tehnologiei informaţiei România nu duce lipsă de evenimente/conferinţe, la ora actuală având peste 34 de evenimente care se desfăşoară regulat. Techsylvania, cu desfăşurare in Cluj-Napoca (31 Mai-2 Iunie), este cea mai nouă conferinţă din peisajul românesc al acestui tip de evenimente.

acum 4 zile · comentarii (2)

Trăim într-un prezent nebulos pentru cei ce ignoră trecutul, previzibil pentru cei care ştiu precedentele unor conduite aparent noi, ale cărui rădăcini sunt temporar ascunse de ochii opiniei publice, din raţiuni conjuncturale. Trecând peste astfel de prejudecăţi pasagere am invitat la un dialog pe martorul vizitei unei delegaţii militare româneşti, la Departamentul Apărării al SUA, spre finalul epocii încheiate în decembrie 1989.

acum 4 zile · comentarii (49)

Biserica Sf. Nicolae, Mariupol. E noaptea de Înviere şi cei mai mulţi ucraineni se pregătesc să întâmpine Paştele. În ciuda filtrelor de control ce împânzesc fiecare drum de acces şi a prezenţei masive a forţelor de ordine, bisericile sunt pline, ucrainenii respectând tradiţiile şi obiceiurile pascale şi în acest an.

acum 4 zile · comentarii (3)

O capcană sau marea şansă pe care orice popor o merită într-o lume liberă şi democratică? Principiul autodeterminării este legat, în general, de afirmaţia tranşantă făcută în 1918 de Woodrow Wilson, pe atunci Preşedintele SUA :„De acum înainte, popoarele nu vor mai putea fi guvernate decât în funcţie de propriul lor consimţâmânt".

acum 4 zile · comentarii (18)

Am scris despre toate acestea pentru că an de an, nu lucrurile se schimbă, ci înţelegerea asupra lor. E mult mai important să vezi toate acestea decât să faci paradă de definiţii într-o pledoarie în care cei mai mulţi s-ar putea să nu se regăsească, din diferite pricini. Dar ca orice sărbătoare, a născut culturi şi subculturi.

acum 4 zile · comentarii (14)

O carte poate schimba o lume. E o idee care nu îmi aparţine, au spus-o mulţi alţi învăţaţi înaintea mea, dar subscriu din toată inima la acest lucru. Şi cred că Sărbătorile de Paşte sunt un răgaz cum nu se poate mai bun pentru a ne întoarce spre sine. Putem transcende înţelesul pe care ni-l oferă şi să vorbim despre sensul Reînvierii sau putem să privim totul ca pe câteva zile libere în care putem fi liniştiţi cu noi înşine.

acum 4 zile · comentarii (66)

Citesc, cu uimire, postărilor colegilor mei de spaţiu virtual referitoare la cum ar trebui să fie sărbătoarea Învierii Domnului. Privesc cu oarecare amuzament la judecăţile de valoare făcute pe seama românilor care nu mai ştiu să întâmpine această minune şi la adresa Bisericii care s-a transformat mai degrabă într-o societate comercială care obţine profit de pe urma pseudo-credincioşilor.

acum 4 zile · comentarii (25)

În acest moment de Sărbătoare supremă pentru credinţa noastră, este momentul să ne gândim şi la Învierea neamului românesc şi, mai mult, să o realizăm. Are nevoie neamul românesc de o Înviere? Afirm răspicat că da, şi e suficient în acest sens să ne uităm la tot ce am pierdut în aceşti ani din urmă, la tot ce a murit în privinţa credinţei noastre, a respectului faţă de ţară, faţă de valori, faţă de binele, adevărul şi frumosul românesc.

acum 4 zile · comentarii (9)
Postari Recente