Cristina Cîcău Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Adrian Nistor, fiul unui fost poliţist din Satu Mare, va sta doi ani după gratii, după ce a pus un băieţel de şapte ani să-l masturbeze. Sentinţa e definitvă

VIDEO Adrian Nistor, fiul unui fost poliţist din Satu Mare, va sta doi ani după gratii, după ce a pus un băieţel de şapte ani să-l masturbeze. Sentinţa e definitvă

Adrian Nistor, fiul unui fost poliţist din Satu Mare, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de Judecătoria Satu Mare şi obligat să plătească daune morale de 30.000 lei. Decizia este definitivă. Tânărul a obligat un băieţel de doar şapte ani să-l masturbeze.

VIDEO Desigernul sătmărean Zsolt Popa uimeşte din nou. Haine accesorizate cu cranii de cal, în ultima lui colecţie

VIDEO Desigernul sătmărean Zsolt Popa uimeşte din nou. Haine accesorizate cu cranii de cal, în ultima lui colecţie

După ce a şocat lumea modei cu o colecţie masochistă, designerul sătmărean Zsolt Popa uimeşte din nou. Tema de inspiraţie a celor mai recente creaţii ale sale este una cel puţin neobişnuită, şi anume, caii. Astfel, hainele purtate de manechine la ultima prezentare au fost accesorizate cu obloane şi cranii de cal, iar culoarea dominantă a colecţiei a fost negrul.

Care este preţul trădării de la sate. Mii de voturi s-au întors împotriva primarilor traseişti din Satu Mare. Grigore Pop: "votul pentru preşedinte este personal"

Care este preţul trădării de la sate. Mii de voturi s-au întors împotriva primarilor traseişti din Satu Mare. Grigore Pop:

Înaintea începerii campaniei electorale, opt primari din Satu Mare au schimbat tabăra pe cea social-democrată, dar şi pe cea a PLR. Însă scorurile obţinute la alegerile prezidenţiale de majoritatea traseiştilor demonstrează că migraţia acestora nu a avut un efect electoral foarte mare. Cel puţin la Satu Mare, unde doar trei primari din cei opt au strâns mai multe voturi pentru candidatul PSD.

Klaus Iohannis, şah şi mat în fiefurile PSD din ţară. Victorie absolută în ”republica” baronului Mircea Govor | klaus iohannis

Klaus Iohannis, şah şi mat în fiefurile PSD din ţară. Victorie absolută în ”republica” baronului Mircea Govor

În spatele eşecului lui Victor Ponta la alegerile din 16 noiembrie, o armată întreagă de baroni a fost zguduită. Chiar şi după mai bine de două decenii în care au dominat judeţele, unii dintre cei mai importanţi lideri locali ai PSD au pierdut lupta în faţa electoratului. Surpriză a fost în fieful PSD din Satu Mare, unde înfrângerea baronului Mircea Govor a fost pe cât de neaşteptată, pe atât de categorică.

FOTO VIDEO Alegeri prezidenţiale 2014. Preşedintele, prin ochii sătenilor din judeţul Satu Mare. Cu ce gânduri au mers ţăranii să-şi aleagă viitorul preşedinte | victor ponta

FOTO VIDEO Alegeri prezidenţiale 2014. Preşedintele, prin ochii sătenilor din judeţul Satu Mare. Cu ce gânduri au mers ţăranii să-şi aleagă viitorul preşedinte

Alegeri prezidenţiale 2014 La sate, câte bordeie, atâtea opinii. Care mai de care mai originale şi, de fiecare dată prezentate de oameni simpli. Cum ar trebui să fie noul şef al statului, din perspectiva ţăranului român, şi cu ce gânduri au mers astăzi la vot sătmărenii de la sate, vedeţi în materialul următor.

Directorul unui liceu din Carei, surprins făcând campanie în intervalul în care ar fi trebuit să se afle în incinta şcolii

Directorul unui liceu din Carei, surprins făcând campanie în intervalul în care ar fi trebuit să se afle în incinta şcolii

Directorul Colegiului “Iuliu Maniu” din municipiul Carei a fost surprins vineri, făcând campanie electorală în intervalul în care ar fi trebuit să se afle în incinta şcolii pe care o conduce. Adrian Micovschi a fost fotografiat împărţind pliante în piaţa din faţa Liceului Teoretic. Directorul susţine însă că se află în concediu.

Scriu acest articol sîmbătă, 15 noiembrie, aşadar în ajunul votului. Luni, cînd va apărea pe blogul Adevărul.ro, vom şti deja cine a cîştigat alegerile. Dacă, aşa cum mă tem, va cîştiga Victor Ponta, electoratul nostru va avea ocazia – pentru a cîta oară? – să-şi descopere „inocenţa”, adică aptitudinea incorigibilă de a se lăsa păcălit.

acum 10 zile · comentarii (123)

Ieri aţi trecut cum laudæ examenul consacrării voastre civice, oferindu-ne tuturor lecţia de neuitat a forţei dreptului la vot. Vi l-aţi exercitat cu impact colosal, incontestabil, decisiv. Şi aţi făcut istorie de două ori, nu o dată: aţi ieşit să votaţi masiv, ca nimeni de vârsta voastră până la voi; şi aţi votat tranşant, cu precizie de laser. RESPECT!

acum 10 zile · comentarii (1)

Veţi reuşi unde toţi predecesorii dumneavoatră de după 1989 au eşuat lamentabil. Veţi schimba paradigma Educaţiei în România. Aveţi la dispoziţie un mandat excepţional, dat de şansa colosală ca dumneavoastră să prezentaţi raportul României la întâlnirea cu istoria, pe 1 Decembrie 2018. Generaţia Marii Uniri vă priveşte şi vă judecă. Eu sunt câinele de pază.

acum 10 zile · comentarii (0)

Ironia sorţii sau Nu, dar tot un neamţ va avea sarcina, deloc uşoară, dar în nici un caz dificilă, de a Reunifica cele două Românii. Acum 25 de ani germanii se regăseau într-un singur stat, acum măsura reparatorie asupra României va fi realizată de un român, dar etnic neamţ, cum spunea chiar el, de mai bine de jumătate de mileniu pe acest pământ.

acum 10 zile · comentarii (0)

Românii au votat împotriva lui Victor Ponta şi a PSD-ului în 16 Noiembrie 2014. Nu Klaus Johannis a câştigat alegerile, ci românii l-au ales pe Klaus Johannis pentru că a devenit simbolul speranţelor românilor pentru reformarea României. Singura şansă pentru ca România să se schimbe este reformarea clasei politice. Este imperios necesară organizarea alegerilor parlamentare anticipate pentru confirmarea votului românilor pentru schimbare.

acum 10 zile · comentarii (5)

La ora când apare această postare, s-au  inchis urnele pentru românii din München, care de alaltaieri stăteau la coadă, cu periuṭele de dinṭi în mână (că nu se ṣtie cât de lungă poate fi aṣteptarea), pentru a reuṣi să-ṣi exercite dreptul la vot, în turul al II-lea al alegerilor prezidenṭiale din 2014. Dar cozile au continuat la Paris, la Londra si în Spania pina la inchiderea urnelor, in unele locuri insotite si de gaze lacrimogene.

acum 10 zile · comentarii (1)

Când prin intermediul Documentului Interim Report Alleged Assassinaton Plots Involving Foreign Liders , întocmit şi publicat în 1975, de Comitetul Church de investigare a activităţilor ilegale ale CIA, s-au dezvăluit tentativele de asasinat puse la cale de Agenţie în timpul Războiului Rece, n-a fost prea greu de remarcat preferinţa  preferinţa pentru otrăvire, în dauna împuşcării.

acum 10 zile · comentarii (0)

Românii de pretutindeni îşi vor ţara înapoi. În Leeds, UK, sute de români din Sheffield, Lincoln, York, Bradford, Huddersfield şi alte oraşe şi orăşele, stau azi la coadă – „că doar aşa e învăţat românul, să stea la coadă”, spune unul dintre ei – pentru a-şi putea exercita dreptul la vot.

acum 10 zile · comentarii (3)

Vă mulţumesc pentru şansa pe care mi-aţi oferit-o astăzi. Mi-a sunat ceasul la 6 dimineaţa, fapt care m-a făcut să mă simt mai harnică decât toţi vecinii mei, cu excepţia familiei de la apartamentul 1. Sunt români şi ei, domnule ministru, şi nu puteau nici ei să doarmă de bucuria de a putea, după 25 de ani, să stea la o coadă înainte de răsăritul soarelui.

acum 10 zile · comentarii (10)

Defectele birocratice ale votului din Diaspora au atras atenţia asupra dreptului la vot în România, restrâns de lipsa de interes a autorităţilor. Deşi nu le sunt suspendate drepturile electorale categorii întregi de populaţie nu votează, fie pentru că nu au domiciliu, deci nici buletin de identitate, fie că au dizabilităţi fizice sau intelectuale.

acum 10 zile · comentarii (0)

Urmăresc cu mare atenţie alegerile prezidenţiale şi n-am cum să nu observ avalanşa de mesaje care ridică-n slăvi votul şi bagă la înaintare importanţa acestuia pentru viitorul ţării noastre. Ba mai mult, citesc că asistăm la o "revoluţie prin vot". E foarte interesantă această formulare şi veţi vedea diseară de ce, pe străzile din România.

acum 10 zile · comentarii (5)

Gardurile sunt expresia controlului Puterii asupra ta. Coada la care trebuie să stai cu orele, la fel.  Te supui limitărilor pe care Puterea ţi le impune cu de-a sila în timp ce crezi că-ţi exprimi votul liber şi democratic.  Democraţia ar fi însemnat şanse egale de a vota fără cozi, fără garduri, fără jandarmeria statelor-gazdă. Deomocraţia şi România sunt încă noţiuni care nu au prea multe în comun.

acum 11 zile · comentarii (6)