Povestea lui Alice, superba sportivă din „cuşcă“

Povestea lui Alice, superba sportivă din „cuşcă“

La prima vedere, văzută pe stradă alături de căţelul ei, Alice Ardelean pare o tânără obişnuită, dar cu multă încredere în ea. Doar dintr-o analiză vizuală, e greu să îţi dai seama că Alice este o luptătoare de MMA, asta dacă nu o prinzi imediat după o luptă, când încă are arcadele sparte şi nevindecate.

Alegeţi dumneavoastră răspunsul care să definească cel mai corect semnificaţia directă sau/şi cea simbolică a unui doar aparent banal balet pe gheaţă în care dansatoarea este un personaj celebru în Rusia din două motive: este fostă campioană olimpică şi, totodată, soţia lui Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse.

acum 8 zile · comentarii (39)

De 23 de ani de când sunt ziarist, n-am pomenit aşa o campanie în surdină. Ce-i drept, programe nu s-au dezbătut niciodată asiduu, dar actorii măcar se atacau reciproc pe te miri ce false teme. În anul de graţie 2016, am atins culmea: nici programe, nici manipulări şi nici acuzaţii sforăitoare! „Nu vota! Sistemul veghează!” (precum FNI odinioară) e chintesenţa nerostită a acestei campanii.

acum 8 zile · comentarii (139)

Pornind de la conceptul dezvoltat de către New Strategy Center şi partenerii săi, zona 2B (Black Sea-Balkans) trebuie descrisă şi din prisma unui alt element esenţial: binomul investiţii-comerţ. La intersecţia dintre rutele comerciale, Marea Neagră şi Balcanii reprezintă o zonă de confluenţă unde numeroşi actori concurează inclusiv pentru pieţele acelor state.

acum 8 zile · comentarii (0)

Câştigând categoric şi neaşteptat alegerile primare ale dreptei franceze, François Fillon devine prima opţiune pentru Élysée, având-o în coastă pe Le Pen. Aşadar, prezidenţialele din primăvară vor fi, oricum, câştigate de Rusia. Pentru că Fillon – care consideră că „în diplomaţie, dacă le vorbeşti doar prietenilor, nu vorbeşti nimănui” – e descris de Putin ca „un mare profesionist”, care „se distinge puternic între oamenii politici ai planetei”.

acum 8 zile · comentarii (28)

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 8 zile · comentarii (94)

Pe 1 Decembrie 2016 va fi Ziua Naţională a României, care nu este ţara unui preşedinte, oricine ar fi acesta, nici a unui premier, oricum s-ar numi el, nici a unui partid, majoritar sau minoritar, reprezentat în viitorul legislativ. La 1 Decembrie 2016, toţi primarii din statul naţional unitar român trebuie să arboreze Tricolorul românesc acolo unde se cuvine. Nu în bernă! Un detaliu care nu ar fi tolerat nici în SUA, de Donald Trump.

acum 8 zile · comentarii (25)

Dragă TVR, eşti o slugă PSD-istă! Da, fix asta eşti. Eşti o televiziune de doi lei care trăieşte pe spinarea noastră, a celor care muncim până ne ia naiba, a celor care plătim taxe tot până ne ia naiba doar pentru ca tu să exişti. N-ai învăţat nimic, dragă TVR, din ultimul sfert de veac de democraţie.

acum 9 zile · comentarii (101)

Cazul Mircea Govor, baronul pesedist de Satu Mare, în legătură cu care Instanţa supremă a luat măsura arestului la domiciliu, pe motiv de 6 infracţiuni de şantaj şi trafic de influenţă, este, nu doar un exemplu de ce înseamnă politica, în România de secol XXI, ci şi un turnesol al nivelului fals/mimat de democraţie reală din ţara noastră, în ultimii 26 de ani.

acum 12 luni · comentarii (1)

Fostul Preşedinte, devenit o umbră în revers a celui ce milita pentru reformarea statului şi a justiţiei în România, probează un talent fabulos al jonglării cu autocontradicţiile, de altfel, o cauză a autodecredibilizării acestuia (în ciuda discursului semi-isteric că alţii îi atacă mandatele şi domnia-sa le apără).

acum 1 an · comentarii (25)

Senatorul Dan Şova a petrecut prima noapte – probabil nu şi ultima – privat de libertate, fiind reţinut de DNA, pentru 24 de ore. În momentul în care senatorii au votat pentru ridicarea imunităţii, senatorului i-au scăpat câteva lacrimi. Eu cred în sinceritatea lor şi o să explic cadrul pe care-l am în minte şi cu care comportamentul înlăcrimat al lui Şova este în deplină coerenţă.

acum 1 an · comentarii (6)
Postari Recente