O româncă, şefă de promoţie la cea mai cunoscută şcoală de comerţ din Franţa: „La noi în ţară mulţi studenţi trec prin facultate ca peştele prin apă” 5

Camelia Mihoc (23 ani) de origine din localitatea Vama, judeţul Satu Mare, şi-a finalizat luna aceasta studiile ca şefă de promoţie la una dintre cele mai exigente şcoli de business din Franţa- INSEEC, cunoscută datorită puternicului caracter internaţional. Despre sistemul de învăţământ din România Camelia spune: „La noi în ţară mulţi studenţi trec prin facultate ca peştele prin apă”.

Vezi comentarii 5

Caz de botulism, confirmat la un pacient din Satu Mare. Tânărul, salvat cu ser dintr-un aeroport pentru că spitalele din ţară nu deţin soluţia împotriva infecţiei

Un caz de botulism a fost confirmat clinic la un tânăr de 20 de ani din Satu Mare, care ar fi mâncat o şuncă preparată în gospodărie. Pacientul, internat sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost salvat cu ser antibotulinic adus de la un aeroport din ţară, în spitalele din întreaga regiune nefiind ser pe stoc. Administrarea serului era obligatorie pentru a-i fi salvată viaţa.

“Mită la ANRP”: Inculpaţii au cerut ca măsura arestării preventive să fie înlocuită cu cercetarea sub control judiciar. Curtea de Apel a respins cererea

Omul de afaceri Michael Mureşan, fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, Cătălin Dumitru, şi fiul acestuia, au cerut azi ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu cerctarea sub control judiciar. Curtea de Apel a respins însă cererile formulate de aceştia, astfel că cei trei rămân în continuare arestaţi.

FOTO Paştele la Mănăstirile din Satu Mare. Aşezări perfecte pentru rugăciune, dar cu locuri puţine de cazare

Pentru mulţi dintre români, Paştele nu poate fi petrecut altfel decât într-o chilie şi în liniştea deplină a mănăstirilor, cu sufletul mai aproape de spiritul sărbătorii Paştelui, care celebrează moartea Mântuitorului şi Învierea. Mănăstirile din Satu Mare se încadrează perfect în această atmosferă, dar deţin foarte puţine locuri de cazare.

„MITĂ la CET Oradea”, prin intermediul fostului ministru Chiţoiu: Instanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar

Viorel Amariei şi Alexandru Voinea s-au aflat în arest preventiv, însă la primul termen de azi, 10 aprilie, Tribunalul Satu Mare a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Decizia Tribunalului Satu Mare nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă de către procurorii DNA.

Testare screening pentru copiii cu nevoi speciale, la Centrul „Scheffler Janos”. Terapeuţii încearcă să-i descopere pe aceia care au probleme de dezvoltare

Terapeuţii centrului au evaluat aproape o mie de copii sătmăreni cu în cadrul unui proiect iniţiat şi derulat de Centrul “Scheffler János”, derulat pentru a-i descoperi pe aceia care  trăiesc cu o întârziere în dezvoltare sau cu un nivel mai slab de dezvoltare a anumitor domenii, dar încă nu au fost identificaţi, evaluaţi, nici măcar de părinţii lor.

FOTO Vizită de patru zile. Principele Nicoale a servit la Negreşti Oaş tradiţionalele “boace” şi “pita”de mălai

În perioada 7-10 aprilie 2014 Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României efectuează o vizită în judeţul Satu Mare. În primele trei zile petrecute pe meleagurile Sătmarului, Principelui i-au fost prezentate câteva obiective turistice dar şi tradiţiile din Ţara Oaşului, unde a servit tradiţionalele “boace” şi “pita”de mălai.

Rusia s-a lansat într-un joc foarte periculos, care o va costa enorm, din punct de vedere economic. O ţară care reclamă suma de 116 dolari per barilul de petrol, pentru a-şi păstra excedentar bugetul pe care şi-l formează, în mare parte, din exportul de hidrocarburi, este vulnerabilă în cel mai înalt grad la fluctuaţiile de pe piaţa mondială.

acum 5 zile · comentarii (100)

Există un binecunoscut aforism venit la noi din Antichitate în care filosoful, se pare că Arhimede însuşi, ar fi spus: Daţi-mi un punct de sprijin şi răstorn universul. Citarea este, evident, aproximativă. Acum nu este vorba de un punct, ci de un picior. De altminteri, aşa se intitulează cartea neurologului american Oliver Sacks pentru care editura Humanitas are drepturi depline de traducere şi publicare.

acum 5 zile · comentarii (0)

Aceasta analiză arată cum să nu scrii un articol economic dacă nu ştii să citeşti nişte date statistice. Exprimă calitatea redusă a unor articole scrise de pseudo economişti, prinşi în războiul politic. Să compari mere cu pere, să nu citeşti decât prima pagină a unor comunicate statistice - şi nici aceea în intregime, să scrii despre indicatori macroeconomici pe care nu-i înţelegi induce neîncredere. În tine şi în jurnalul pe care îl reprezinţi.

acum 5 zile · comentarii (16)

Cetăţeanul e curtat din toate părţile, toţi încearcă să-i atragă atenţia, vor ceva de la el şi îi propun altceva în schimb: partidele, bisericile, mass-media, tot felul de organizaţii, firmele. Dintre toţi, companiile par să aibă cel mai mare succes, în special cele occidentale puternice, pentru că au pe cei mai deştepţi oameni la marketing.

acum 6 zile · comentarii (5)

Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul Maghiar a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

acum 6 zile · comentarii (0)

Tensiunile ce-i înverşunează pe cetăţenii Ucrainei unii împotriva altora reflectă memoria însângerată a unei istorii strivite în îmbrăţişarea sufocantă a marilor puteri din jur. Punctul nevralgic al conştiinţei naţionale ucrainene e legătura foarte strânsă cu Rusia, în urma unei istorii împletite, de voie, de nevoie, de peste un mileniu încoace.

acum 6 zile · comentarii (22)

Dl. Crin Antonescu e foarte supărat pe dl. Victor Ponta. Dar ce zic supărat? Exasperat! Furibund! Necruţător! Nici Băsescu nu are atîtea păcate! Dl. Ponta e o nulitate, un mincinos, o marionetă, un sabotor al justiţiei, o piedică în drumul nostru spre europenizare! Dlui Antonescu i-au trebuit mai mult de doi ani ca să ajungă la asemenea teribile concluzii.

acum 6 zile · comentarii (203)

O discuţie foarte lungă şi principială pe teme administrative şi umane: portul, Cazinoul, lucrările din Peninsulă şi din Mamaia, măreaţa gigacalorie de la Constanţa, filosofia de viaţă şi misiunea în această viaţă, relaţia cu Biserica, unde va fi România peste 20-30 de ani şi, nu în ultimul rând, un mesaj către tineri.

acum 6 zile · comentarii (21)

Declaraţiile lui Vladimir Putin că Rusia nu va merge mai departe nu au fost şi se dovedesc a nu fi credibile. Acesta a încercat în mod făţiş să obţină o înţelegere cu americanii, dar a fost categoric refuzat: Ucraina trebuie să îşi decidă singură liberă viitorul şi asta în condiţii democratice. Scenariul din Crimeea se repetă în aceste zile în teritoriile în care comunităţile de ruşi sunt importante, dat atenţie, nu majoritare.

acum 6 zile · comentarii (25)

În probabil ultimul interviu pe care l-a acordat înainte de a pleca din România, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a arătat – într-o limbă română pe care a învăţat-o cu toate nuanţele ei – cum poţi să iubeşti o ţară care nu este a ta şi să fii ferm cu greşelile celor care o conduc. A fost un interviu lecţie pentru politicienii români.

acum 6 zile · comentarii (2)
Postari Recente