Cristina Cîcău Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Avocaţii din Satu Mare au intrat în grevă nelimitată. Ei protestează împotriva practicării avocaturii clandestine

Avocaţii din Satu Mare au intrat în grevă nelimitată. Ei protestează împotriva practicării avocaturii clandestine

Începând de azi, avocaţii din Satu Mare sunt în grevă, suspendând toate activităţile de asistenţă juridică din oficiu. Avocaţii s-au săturat de lipsa de respect pe care magistraţii o au faţă de ei, dar şi de faptul că tolerează persoanele care profesează avocatura fără drept.

Fără maşini, în ariile protejate "Râul Tur". Ziua va fi marcată prin defilarea bicicliştilor până la malul râului Tur

Fără maşini, în ariile protejate

Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare în parteneriat cu Asociaţia Club Sportiv „Pro Racers”, organizează sâmbătă, 27 septembrie, Ziua Internaţională „Fără Maşini” în Ariile Protejate „Râul Tur”. Evenimentul constă din defilarea bicicliştilor, care vor porni din centrul municipiului Satu Mare şi vor pedala până pe malul Turului.

Ca blogger, scriitor şi publisher, întotdeauna mi-am pus aceste întrebări: pot poveştile mele să schimbe lumea, să creeze un impact, să facă diferenţa? Aduc ele ceva nou, intens şi de interes pentru cât mai mulţi oameni? Mi-am propus să călătoresc în jurul lumii şi să scriu poveştile pe care le voi auzi de la localnici. Să promovez România aşa cum nu s-a mai făcut până acum: din vorbă în vorbă, din faptă în faptă.

acum 7 zile · comentarii (0)

Se strâng, în aceste zile, rândurile coaliţiei anti-teroriste şi sunt declanşate primele lovituri din războiul global împotriva ameninţării islamiste. Lumea occidentală e obligată să acţioneze ferm pentru stăvilirea barbariei jihadiste şi a riscului joncţiunii califatelor. „Epoca terorismului” nu mai e o sintagmă-sperietoare, ci o realitate, cu antecedentele sale, elocvente pentru permanenţa şi feţele terorii în istoria omenirii.

acum 7 zile · comentarii (3)

Electoratul non-PSD este în situaţia în care s-a aflat electoratul democrat american la alegerile din 2008: de a alege între un minoritar şi o femeie. Ne amintim de competiţia strânsă dintre cei doi candidaţi democraţi americani, Barack Obama şi Hillary Clinton, mai puternic mediatizată decât campania electorală ce i-a urmat.

acum 7 zile · comentarii (6)

Nu ştiu de ce, dar de mulţi ani încoace tot observ că fiecare început de an şcolar este marcat de câte o ciudăţenie. Fie se schimbă vremea brusc şi nu te mai poţi îmbrăca cu ce ţi-ai propus din timp, fie afli că ai un director nou, paroh deja la biserica din comună, fie că abia ai ore să-ţi asiguri norma (alţii mai ghinioşti aleargă pe la alte şcoli să le întregească);

acum 7 zile · comentarii (7)

Sociologul Cătălin Stoica observă ceva important: „Declaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia nu poţi fi preşedinte al României dacă ai dublă comandă (ofiţer acoperit) relevă ceva mult mai grav: faptul că serviciile de la noi pot servi sau chiar servesc şi altor interese (private?, străine?) decît aşa-zisului interes naţional“.

acum 7 zile · comentarii (19)

Deşi petardele imagologice, menite a deruta alegătorii, sunt aruncate conform unui calcul evident bine planificat, lucrurile încep să se lămurească privind şansele prezidenţiabililor, înscrişi oficial, în cursa electorală. Pentru turul al doilea, place sau nu, candidatul stângii şi cel al alianţei de dreapta sunt favoriţi, cu procentaje superioare celorlalţi pretendenţi la biroul prezidenţial de la Cotroceni.

acum 8 zile · comentarii (10)

Îmi este greu să cred că până la 31.12.2016 va putea avea loc contorizarea astfel cum prevede legea, în condiţiile în care marea majoritate a blocurilor nu sunt reabilitate. Cel puţin pentru Bucureşti, în opinia mea, ca acest termen să fie atins, ar trebui să vedem numai schele pe toate străzile şi aleile, fapt ce din păcate nu prea este simţit de către proprietari.

acum 8 zile · comentarii (5)

Zilele Bucureştiului! În weekendul care a trecut a fost o atmosferă caldă în oraş, cu oameni pe stradă, cu agitaţie, cu evenimente care mai de care mai gureşe, aşa cum de altfel îi stă bine oricărui mare oraş.Zilele Bucureştiului! În weekendul care a trecut a fost o atmosferă caldă în oraş, cu oameni pe stradă, cu agitaţie, cu evenimente care mai de care mai gureşe, aşa cum de altfel îi stă bine oricărui mare oraş.

acum 8 zile · comentarii (1)
Postari Recente