Mascaţi vs. infractori la o şcoală din Satu Mare. Cum i-au impresionat poliţiştii pe elevii Şcolii Gimnaziale " Vasile Lucaciu"

Mascaţi vs. infractori la o şcoală din Satu Mare. Cum i-au impresionat poliţiştii pe elevii Şcolii Gimnaziale

Un infractor a dat buzna azi în Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu”, dar a fost prins înainte de a le face rău copiilor. Din fericire, este vorba doar despre un scenariu pus la cale de poliţiştii sătmăreni care au vrut în felul acesta să transmită un mesaj celor mici într-un mod interactiv cu ocazia derulării campaniei naţionale “Săptămâna Prevenirii Criminalităţii“.

Tratamente naturiste pentru stimularea vieţii sexuale şi tratarea impotenţei. Efectele miraculoase din veninul de albine, morcov şi ţelină

Tratamente naturiste pentru stimularea vieţii sexuale şi tratarea impotenţei. Efectele miraculoase din veninul de albine, morcov şi ţelină

Strămoşii noştri foloseau plantele pentru a stimula apetitul sexual, bazându-se, la rândul lor, pe practica înaintaşilor. Nu de puţine ori în anumite triburi, dar şi în Egiptul antic, femeile se foloseau de plante pentru a-i face pe bărbaţi să le dorească, să simtă pentru ele o dorinţă sexuală care să îi determine să le rămână fideli.

Ce pot face părinţii pentru a comunica mai bine cu copiii: cum abordăm „crizele de răsfăţ“, frica de grădiniţă şi reacţiile exagerate - explicaţia specialiştilor

Ce pot face părinţii pentru a comunica mai bine cu copiii: cum abordăm „crizele de răsfăţ“, frica de grădiniţă şi reacţiile exagerate - explicaţia specialiştilor

Tot mai mulţi părinţi se plâng de faptul că cei mici preferă să stea numai pe gadgeturi, în timp ce copiii spun că părinţii nu îşi fac timp destul pentru ei. Conectarea părinte-copil a devenit un subiect sensibil care îşi găseşte de multe ori rezolvarea în lucrurile simple pe care părinţii trebuie să le facă impreună cu cei mici.

În România, violatorii care se plimbă liberi pe străzi, declarând public că sunt mândri de faptele lor, hărţuindu-şi victimele nu reprezintă un atac la interesele minorilor şi ale persoanelor, nici al moralităţii şi nici la adresa siguranţei naţionale, pentru că aşa a zis justiţia prin decizia unui reprezentant al ei.  Presa, însă, atunci când cere date în baza unei legi a liberului acces la informaţii, fie şi clasate, da, reprezintă un pericol.

acum 2 luni · comentarii (13)

ANAF atacă în acest week-end micii şi berea de pe litoral în loc să descindă la marile lanţuri de supermarketuri care şi-au inventat modalităţi ingenioase de a scoate milioane de euro nefiscalizate din ţară. Una dintre tehnicile supermarketurilor este să declare furturi imense ca să aibă pierderi în contabilitate şi astfel să scape de impozite.

acum 5 luni · comentarii (22)

Aşteptam pe cineva într-un restaurant şi, în timp ce încercam să mă concentrez asupra unui articol găsit pe Twitter, puteam să simt cum fetele de la masa vecină devin mai gălăgioase. Şi pentru că decibelii creşteau mai ceva ca aluatul de cozonaci de la bunica, m-am văzut forţată să le ascult conversaţia. Mare lucru nu era, dar conversaţiile despre gătit şi curăţenie mi se par mereu fascinante.

acum 6 luni · comentarii (13)

Este destul de complicat astăzi să le explicăm tinerilor semnificaţia zilei de 23 August şi ce a însemnat această răsturnare de situaţie în istoria noastră, chiar dacă istorici, mai zeloşi şi cu pana ceva mai vioaie, insistă pe anumite nuanţe şi prezintă în termeni pragmatici destinul nostru frânt de atunci, consideră istoricul şi fostul diplomat Neagu Djuvara.

luna trecuta · comentarii (27)

Sf. Donatus, sărbătorit pe 7 August, protector al viticulorilor, vinului şi viţei de vie, apărător împotriva furtunilor, fulgerelor şi grindinei, are în România o singură statuie importantă. Aceasta se află la Cluj, în incinta Parcului Etnografic „Romulus Vuia”, secţia în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, fiind unul dintre cele mai vechi monumente publice clujene.

acum 2 luni · comentarii (6)

Aniversăm cu supuşenie, indiferenţă şi rutină deplină 25 de ani de la prăbuşirea comunismului ceauşist pe malurile Dâmboviţei. O şansă istorică, în sine de nepreţuit. O şansă la nivel macro de neimaginat. O răspântie în calea unui neam supus de veacuri la încercări pe cât de contradictorii, pe atât de distructive. Şi totuşi, s-a întâmplat.

luna trecuta · comentarii (4)

Îţi iei bilet cu patru zile înaintea plecării şi zici că l-ai prins pe Dumnezeu de picior. Un drum Cluj – Constanţa,  mai ales în plin sezon estival şi după o nebunie de festival „Untold” (chiar nemaivăzut), cu oameni strânşi de prin toate zările ţării, care se întorc spre casele lor, sau care deversează pe litoral şi-n marea cea mare este cu adevărat mai mult decât o expediţie.

acum 2 luni · comentarii (1)

Constat cu amărăciune că sunt şi români care îşi arată, din când in când, inepta intoleranţă. Aceştia se aprind instinctiv, cam cu aceeaşi viteză cu care ştirea construirii unei moschei în Bucureşti a stârnit o isterie naţională numita „mega-moscheea din Europa”. Ar fi bine ca, înainte de a trage concluzii, să studiem un pic subiectul.

luna trecuta · comentarii (215)

Din cauza că strategiile reproductive ale masculilor presupun posedarea a cât mai multe femele posibile, iar femelele la rândul au înclinaţia de a fi selective şi de a nu se supune oricărui mascul care pretinde să le copuleze, între masculi şi femele se înregistrează ceea ce cercetătorii au numit „conflictul sexelor”.

acum 3 luni · comentarii (12)

Observ că unii analişti consideră că rata de creştere economică de 3,7% este nesatisfăcătoare pentru că niciodată nu au fost măcar aproape de cifra oficială. Ei consideră încetinire de la 2,8% creştere anul trecut la 3,7% creştere economică în primul semestru. Pe de o parte, afirmă că economia şi-a pierdut din avânt pe de alta parte dau vina pe dinamica efectului de bază determinat de revizuirea trimestrului 2 din 2014 de la -0,6 la +0,2%.

acum 2 luni · comentarii (12)

Paris, oraşul luminilor. Paris, centrul lumii prin inaugarea grandioasei Expoziţii Universale. Paris, capitala artelor, a modei şi a boemiei fără margini. Parisul anului 1900 continuă să fascineze o lume întreagă printr-o efervescenţă culturală, mondenă şi tehnologică fără precedent: La Belle Epoque a fost nu doar o mare sărbătoare a modernităţii, ci a devenit un mit pe care ar trebui să-l lecturăm mai des.

acum 4 luni · comentarii (0)