Cristina Cîcău Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

FOTO Rudy, „omul TIR“. Povestea emoţionantă a bărbatului care îşi câştigă pâinea într-un mod inedit: trage după el două remorci care depăşesc 500 de kg

Rudy Varga, un bărbat crescut în teroarea orfelinatelor din România, a ajuns celebru în Satu Mare după ce a improvizat un TIR din două remorci construite cu mâinile lui. Dar partea cea mai ciudată e că sursa de putere a vehiculului este chiar Rudy, care se înhamă la condus pe străzile ţării. Marele iubitor de camioane a reuşit să facă din hobbyul său şi o sursă de venit, cârând tot felul de lucruri pentru diverşi clienţi.

Dräxlmaier caută 500 de specialişti pentru fabrica de la Satu Mare

Dräxlmaier Group, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme de cablaje pentru industria auto mondială şi un important angajator în România a înregistrat, la finalul lunii iunie, un număr total de 7.000 de angajaţi la fabrica de la Satu Mare. Procesul de recrutare va continua, iar până la finalul lunii sunt planificate încă 500 de noi angajări.

X Factor: Povestea copilului-minune orfan din Satu Mare, care l-a impresionat până la lacrimi pe Ştefan Bănică jr

Ştefan Bănică a fost văzut pentru prima oară în lacrimi, la X Factor. Rock-starul a fost extrem de impresionat de povestea unui copil orfan. Fiind abandonat încă de mic, tânărul trăieşte la o casă de copii din Satu Mare. Dar asta nu l-a împiedicat să îşi urmeze visul şi, sprijinit de conducerea centrului, a reuşit să ajungă pe scena prestigiosului concurs.

Noua conducerea a PNL Satu Mare a dizolvat 41 de organizaţii din judeţ, ca urmare a rezultatelor foarte slabe de la alegerile europarlamentare | pnl

Nici mai mult nici mai puţin de 41 de organizaţii PNL din judeţul Satu Mare au fost dizolvate de către Biroul Permanent Judeţean, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare, printre acestea numărându-se şi Organizaţia Municipală Satu Mare, condusă de preşdintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Au trecut-o toti in lista de promisiuni. Au promovat-o. Au sustinut-o. I-au laudat avantajele prin conferinte. Au injurat Guvernul ca nu stimuleaza economia adoptand reducerea ei. Acum, odata adoptata masura, o ataca, ii descopera doar partile urate. Au pierdut-o. O declara nesustenabila.

acum 16 zile · comentarii (2)

Caravana "Un Trai mai Bun" organizată de către Tinerii Moldovei din Basarabia, continuă cu al doilea traseu. E vorba de 6 echipe, 6 trasee, prin 300 de localităţi ale celui de al doilea stat românesc, cu scopul de a promova adevărul istoric şi avantajele Integrării Republicii Moldova în Europa prin Reunirea cu România.

acum 16 zile · comentarii (3)

Mi-ai poruncit, Prealuminate Sultan, să-ţi spun cu ce se mai îndeletnicesc ghiaurii de la Gurile Dunării, cine pe cine mai cotonogeşte, cine-o s-ajungă sultan, cine-o să simtă curând umezeala temniţei şi dacă i-a bătut rău în cap arşiţa verii. Şi mare dreptate ai avut, că i-a cam bătut. Până şi capii Apusului, când îi văd, s-ar cruci, doar că nu prea mai pot, că se supără musulmanii noştri sau hinduşii sau, mai rău, ăi cu pălăriile pe stânga.

acum 16 zile · comentarii (6)

Suntem în Italia, Roma. De la Altare della Patria până în Piazza Colonna nu faci decât vreo cinsprezece minute de mers pe jos. Acolo este Palazzo Chigi. Din 22 februarie, este reşedinţa oficială a celui mai popular politician european al momentului. Este vorba despre Matteo Renzi, totodată şi cel mai tânăr premier din istoria Italiei (39 de ani).

acum 16 zile · comentarii (2)

Am citit cu mare interes articolul publicat sub numele dumneavoastră şi în care recunoaşteţi că aţi fost rugată să nu apăreţi la mitingurile de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012. Aveţi dreptate, toată lumea a fost de acord că prezenţa dumneavoastră are un efect negativ absolut. E un bun început pentru procesul de asumare a propriilor probleme politice.

acum 16 zile · comentarii (41)

„De unde atâtea lucrări identice?”era întrebarea care se lansă din studiourile TV. Era vara lui 2008 şi metodologia cu 100 de variante de subiecte pentru fiecare materie la bac, publicate cu câteva luni înainte de examen, îşi trăia gloria. Toţi se fereau să dea răspunsul magic. Aşa că am scris cu frustrare un text despre cum am copiat şi cum au decurs lucrurile la bac. Voiam să i-l trimit lui Robert Turcescu. Nu i l-am mai trimis. Îl public aici.

acum 16 zile · comentarii (24)

Colaborator apropiat al renumitului regizor Andrei Şerban, deopotrivă la Universitatea Columbia din New York şi în realizarea unor producţii de teatru sau de operă pe mari scene ale lumii, timişoreanul Niky Wolcz a debutat, recent, într-un teatru liric din România, montând, la Opera din Iaşi, „Boema” de Puccini. Un bun prilej pentru o amplă conversaţie despre ceea ce înseamnă viziunea sa ori a altora în regia actuală.

acum 17 zile · comentarii (1)

Sunt zile, din ce în ce mai des, în care-mi spun că aş vrea foarte mult să fiu jurnalist sportiv. Nu pentru că subiectele europene sau geopolitice, culturale ar fi plictisitoare sau dezamăgitoare, ci pentru că, parcă, subiectele legate de sport, sporturile care îmi plac - fotbal, nataţie, tenis, patinaj, ski, rugby, gimnastică, handbal - produc mai multă satisfacţie în materie de.... muncă nefăcută inutil.

acum 17 zile · comentarii (3)

Cu un titlu poate prea promiţător, anunţând un caracter eseistic pe care nu îl are în totalitate, făgăduind a da seama despre utopii când, în realitate, descrie fenomene şi experienţe, radicale, e drept, dar care există aievea ca individulităţi, „Utopii performative” (Editura Humanitas, Bucureşti, 2014), este deopotrivă cu toate acestea o carte nu numai utilă, ci şi bine scrisă.

acum 17 zile · comentarii (0)

Trebuie să ne aducem aminte de ceea ce a fost, dacă vrem să înţelegem ce ni se întâmplă şi de ce şi cum anume se vor aşeza la masa deciziilor viitorii stăpâni ai inelelor. Să ne reamintim mereu de marea lecţie care spune că istoria este ciclică şi repetitivă, că diferă doar actorii, costumele şi decorurile, dar, fundamental, scenariile nu diferă deoarece, toate, dintotdeauna, au urmat aceeaşi regulă:

acum 17 zile · comentarii (47)
Postari Recente