Legăturile „sfinte” dintre politicienii sătmăreni şi mai marii Bisericii. Cum s-au tocat 50.000 de euro pentru vizita de două zile a Patriarhului Daniel 0

Indiferent de partid, politicienii din Satu Mare au fost mereu apropiaţi de mai marii Bisericii. Pentru a susţine această legătura „sfântă”, politicienii au ridicat cruci uriaşe şi au sponsorizat diferite proiecte ale preoţilor, chiar dacă asta a însemnat să "arunce" cu 50.000 de euro pentru vizita de două zile a Patriarhului Daniel.

Legăturile
„sfinte” dintre politicienii sătmăreni
şi mai marii Bisericii. Cum s-au tocat 50.000 de euro pentru
vizita de două zile a Patriarhului Daniel Vezi comentarii 0
Cristina Cîcău Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Fostul şef al PDL Satu Mare, Dumitru Godîncă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Fostul şef al PDL Satu Mare, Dumitru Godîncă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Fostul preşedinte al PDL Satu Mare, Dumitru Godîncă, trimis în judecată pentru dare de mită şi tentativă de contrabandă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Judecătorii Curţii de Apel Oradea au stabilit pe 28 octombrie un termen de încercare de trei ani.

Procurorii DIICOT cer prelungirea arestului preventiv pentru capii unei reţele internaţionale de trafic de droguri

Procurorii DIICOT cer prelungirea arestului preventiv pentru capii unei reţele internaţionale de trafic de droguri

Procurorii DIICOT cer prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile pentru capii unei reţele internaţionale de trafic de droguri, anihilată în vara acestui an la Satu Mare. Cei patru lideri au fost arestaţi în august, iar acum procurorii cer prelungirea arestului preventiv pe motiv că acuzaţii ar putea influenţa bunul mers al anchetei penale.

Tragedie pe şosea, în Italia. Şoferul maşinii spulberate e tatăl fotbalistului Carlo Erdei. Mesajul fiului său: „Tată, te iubesc. Pentru mine vei fi întotdeauna cel mai bun“

Tragedie pe şosea, în Italia. Şoferul maşinii spulberate e tatăl fotbalistului Carlo Erdei. Mesajul fiului său: „Tată, te iubesc. Pentru mine vei fi întotdeauna cel mai bun“

Şoferul maşinii spulberate sâmbătă dimineaţă în Italia, în urma unui grav accident de circulaţia soldat cu moartea a şase români şi a unei fetiţe, este din Satu Mare. Octavian Erdei este tatăl fotbalistului de premier league, Carlo Erdei, care a scris pe Facebook o declaraţie emoţionantă: „Tată, te iubesc. Pentru mine vei fi mereu cel mai bun“.

Vreau-nu vreau, eşti partenerul meu. Nu pot să nu te iau în serios. Vei înţelege însă că n-ar fi rezonabil să crezi că trebuie (şi sunt în stare) să răspund prompt sutelor de comentarii cu care mă onorezi de-atîta vreme. Ar însemna să nu fac decît asta cît e ziulica de mare; or, fie că mă crezi sau nu, am (încă) şi (multe) alte treburi.

acum 4 zile · comentarii (313)

Mâine intrăm în ultima săptămână de campanie electorală. Nu ştim ce torpile de campanie vor lansa candidaţii pe ultima sută de metri, dar bănuim că nu va fi linişte. Astăzi, în schimb, a fost o zi de campanie la fel de fadă ca restul zilelor.

acum 5 zile · comentarii (25)

Deunăzi, m-am contrazis puţin pe tema coeziunii unei comunităţi, la o dezbatere privind păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor. În viziunea unora, lipsa de coeziune se datorează progresului şi a  goanei după bunăstarea familiei şi a individului, dar încă mai consider că altruismul şi coeziunea unei comunităţi depinde mai ales de mentalităţi, educaţie, spirit civic.

acum 5 zile · comentarii (30)

Suntem în ultima săptămână dinaintea alegerilor prezidenţiale 2014 şi observăm lucruri stranii care ar putea să aibă drept efect îmbucurător descurajarea furtului la vot. Ritmul de lucru al DNA – care cere arestări de baroni locali şi parlamentari pe bandă - dar şi grăbirea procesului de justiţie în Dosarul Referendumul pot face ca alegerea preşedintelui să nu stea sub semnul fraudei.

acum 5 zile · comentarii (18)

Înainte de aceste alegeri prezidenţiale 2014 s-a aşezat un strat neîngrijit de zăpadă peste Bucureşti şi alte oraşe din ţară. Pe „pereţii“ de Facebook ai candidaţilor s-au aşezat însă poze cu Sfântul Dumitru, Simona Halep şi promisiuni.

acum 5 zile · comentarii (0)

În SUA, în anii când au loc alegeri pentru Congres , guvernul american nu adoptă niciodată o lege sau o hotărâre guvernamentală cu caracter electoral. Această cutumă este respectată cu sfinţenie  atât de Partidul Democrat  (considerat a fi liberal de stânga), cât şi de Partidul Republican (conservator de dreapta). Asemenea măsuri se iau, de obicei, cam la un an sau doi după încheierea scrutinului electoral.

acum 5 zile · comentarii (4)

Trei oameni pot construi o casă, pot forma o asociaţie, pot realiza un spectacol,  dar, în România, nu pot face un partid politic. Constituirea unui partid politic a devenit apanajul clasei de sus, a cetăţenilor cu resurse simbolice sau materiale, nu şi al celor obişnuiţi, care au în comun doar valori şi o idee despre societate. Chiar şi noile partide, cum sunt PP-DD sau Mişcarea Populară, s-au constituit de la vârf spre bază.

acum 5 zile · comentarii (5)

Simona Halep a reuşit mai mult decât dacă ar fi obţinut victoria finală la Turneul Campioanelor, a reuşit să-i redea ideii de competiţie demnitatea şi să rămână consecventă cu ea însăşi. Ar fi putut să o scoată pe Serena uşor din competiţie prin meciul anterior cu Ana Ivanovic, dar nu a vrut să trişeze. Astfel, ne-a demonstrat tuturor că onestitatea este mai valoroasă decât victoria şi că nu trofeul e important, ci felul în care ajungi la el.

acum 5 zile · comentarii (15)

Faţă de campania de aplicare a legii în România, cea electorală pentru alegerile prezidenţiale este un joc secund. Dacă în ultimile două campanii electorale similare în centru a fost discursul ce propunea combaterea corupţiei şi realizarea unei justiţii independente, în cea de anul acesta un singur candidat mai are discursul centrat pe acest mesaj, însă evenimentele menţin în spaţiul public tema relaţiei dintre justiţie şi politică.

acum 5 zile · comentarii (6)

Răstimpul rămas până la turul I va fi marcat de o vânătoare de gafe şi apoi de o vânătoare de vrăjitoare, în încercarea demonizării adversarului. Ultima săptămână de campanie va fi una de setare a aşteptărilor pentru rezultatul de duminica viitoare. Până acum, cu excepţia liniei legate de câştigarea alegerilor, niciun candidat nu a făcut vreo referire la o ţintă electorală precisă.

acum 5 zile · comentarii (5)

Autorul cărţii „Francmasoneria. Relaţiile dintre cultele religioase – masonerie şi alte conspecte”, apărută la editura clujeană Grinta, se defineşte ca fiind un „ucenic tradiţionalist”, care „a cioplit piatra în ateliere”, cu „uneltele artei regale”, timp de „peste două decenii”. Un autor cu o cultură masonică de excepţie, vastă şi foarte bine structurată, pe care nu foarte mulţi dintre confraţii săi ar putea, în momentul de faţă, să o egaleze.

acum 5 zile · comentarii (5)

Sasha Mereţ este unul dintre cei mai apreciaţi artişti plastici din America la ora actuală. În ciuda adversităţilor, artistul născut la Petroşani a reuşit să îşi construiasca o carieră de succes, bazată pe un stil cu totul aparte, care reflectă explorările sale spirituale. Am stat de vorba cu Sasha chiar in atelierul său din Queens.

acum 5 zile · comentarii (6)

În prag de alegeri, Petro Poroşenko a surprins audienţa în timpul unei adunări ţinute vineri la Cernăuţi, în care a vorbit aproape un minut în limba română. Va reuşi noul Parlament rezultat în urma alegerilor din statul vecin să respecte drepturile comunităţii româneşti, supusă unui proces crunt de deznaţionalizare, sau gestul este doar unul electoral?

acum 5 zile · comentarii (41)

Astăzi este Ziua Armatei Române, zi care de 25 de ani parcă nu a mai fost de auzit. Alături de Biserica Ortodoxă Română, Armata Română reprezintă unul din cei doi piloni de stabilitate şi securitate a poporului român, a cărei putere a fost demonstrată în timp. Unul asigură stabilitatea spirituală, celălalt pe cea fizică.

acum 5 zile · comentarii (14)
Postari Recente