Gelurile antibacteriene, substanţe folositoare sau adevărate otrăvuri pentru organism? Ce boli pot provoca înlocuitorii săpunului

Gelurile antibacteriene, substanţe folositoare sau adevărate otrăvuri pentru organism? Ce boli pot provoca înlocuitorii săpunului

Viteza cu care se petrece totul în secolul XXI afectează şi igiena zilnică. Multe persoane înlocuiesc spălatul pe mâini cu gelurile antibacteriene, însă medicii dermatologi susţin că eficienţa lor este una redusă. Mai mult de atât, produsele antibacteriene conţin substanţe ce pot provoca afecţiuni grave precum cancerul, alergii, boli neurologice şi chiar infertilitate.

Şezătoare în costume de baie în Satu Mare. Sute de turişti au dansat pe muzică populară în slipuri şi au încins hora lângă bazinul cu apă termală

Şezătoare în costume de baie în Satu Mare. Sute de turişti au dansat pe muzică populară în slipuri şi au încins hora lângă bazinul cu apă termală

Dacă în trecut la şezătoare toată lumea îmbrăca haine populare, în prezent la Tăşnad cei care participă la eveniment se bucură de tradiţie purtând numai costumele de baie. Bărbaţii cu o halbă de bere în mână le invită la horă pe doamnele îmbrăcate sumar, astfel reuşindu-se readucerea în prezent a unui obicei străvechi.

În România, violatorii care se plimbă liberi pe străzi, declarând public că sunt mândri de faptele lor, hărţuindu-şi victimele nu reprezintă un atac la interesele minorilor şi ale persoanelor, nici al moralităţii şi nici la adresa siguranţei naţionale, pentru că aşa a zis justiţia prin decizia unui reprezentant al ei.  Presa, însă, atunci când cere date în baza unei legi a liberului acces la informaţii, fie şi clasate, da, reprezintă un pericol.

acum 15 zile · comentarii (13)

Recenta decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a interzice orice plată suplimentară acordată medicilor de către pacienţi, în semn de recunoştinţă, elimină o ambiguitate legislativă, dar nu rezolvă, din nefericire, problema de fond a sistemului medical din România.

acum 12 zile · comentarii (1)

ANAF atacă în acest week-end micii şi berea de pe litoral în loc să descindă la marile lanţuri de supermarketuri care şi-au inventat modalităţi ingenioase de a scoate milioane de euro nefiscalizate din ţară. Una dintre tehnicile supermarketurilor este să declare furturi imense ca să aibă pierderi în contabilitate şi astfel să scape de impozite.

acum 4 luni · comentarii (22)

Aşteptam pe cineva într-un restaurant şi, în timp ce încercam să mă concentrez asupra unui articol găsit pe Twitter, puteam să simt cum fetele de la masa vecină devin mai gălăgioase. Şi pentru că decibelii creşteau mai ceva ca aluatul de cozonaci de la bunica, m-am văzut forţată să le ascult conversaţia. Mare lucru nu era, dar conversaţiile despre gătit şi curăţenie mi se par mereu fascinante.

acum 4 luni · comentarii (13)

Este destul de complicat astăzi să le explicăm tinerilor semnificaţia zilei de 23 August şi ce a însemnat această răsturnare de situaţie în istoria noastră, chiar dacă istorici, mai zeloşi şi cu pana ceva mai vioaie, insistă pe anumite nuanţe şi prezintă în termeni pragmatici destinul nostru frânt de atunci, consideră istoricul şi fostul diplomat Neagu Djuvara.

acum 4 zile · comentarii (27)

Sf. Donatus, sărbătorit pe 7 August, protector al viticulorilor, vinului şi viţei de vie, apărător împotriva furtunilor, fulgerelor şi grindinei, are în România o singură statuie importantă. Aceasta se află la Cluj, în incinta Parcului Etnografic „Romulus Vuia”, secţia în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, fiind unul dintre cele mai vechi monumente publice clujene.

acum 22 zile · comentarii (6)

Aniversăm cu supuşenie, indiferenţă şi rutină deplină 25 de ani de la prăbuşirea comunismului ceauşist pe malurile Dâmboviţei. O şansă istorică, în sine de nepreţuit. O şansă la nivel macro de neimaginat. O răspântie în calea unui neam supus de veacuri la încercări pe cât de contradictorii, pe atât de distructive. Şi totuşi, s-a întâmplat.

acum 2 zile · comentarii (3)

Îţi iei bilet cu patru zile înaintea plecării şi zici că l-ai prins pe Dumnezeu de picior. Un drum Cluj – Constanţa,  mai ales în plin sezon estival şi după o nebunie de festival „Untold” (chiar nemaivăzut), cu oameni strânşi de prin toate zările ţării, care se întorc spre casele lor, sau care deversează pe litoral şi-n marea cea mare este cu adevărat mai mult decât o expediţie.

acum 23 zile · comentarii (1)

Constat cu amărăciune că sunt şi români care îşi arată, din când in când, inepta intoleranţă. Aceştia se aprind instinctiv, cam cu aceeaşi viteză cu care ştirea construirii unei moschei în Bucureşti a stârnit o isterie naţională numita „mega-moscheea din Europa”. Ar fi bine ca, înainte de a trage concluzii, să studiem un pic subiectul.

acum 2 zile · comentarii (209)

Din cauza că strategiile reproductive ale masculilor presupun posedarea a cât mai multe femele posibile, iar femelele la rândul au înclinaţia de a fi selective şi de a nu se supune oricărui mascul care pretinde să le copuleze, între masculi şi femele se înregistrează ceea ce cercetătorii au numit „conflictul sexelor”.

luna trecuta · comentarii (12)

Observ că unii analişti consideră că rata de creştere economică de 3,7% este nesatisfăcătoare pentru că niciodată nu au fost măcar aproape de cifra oficială. Ei consideră încetinire de la 2,8% creştere anul trecut la 3,7% creştere economică în primul semestru. Pe de o parte, afirmă că economia şi-a pierdut din avânt pe de alta parte dau vina pe dinamica efectului de bază determinat de revizuirea trimestrului 2 din 2014 de la -0,6 la +0,2%.

acum 9 zile · comentarii (12)

Paris, oraşul luminilor. Paris, centrul lumii prin inaugarea grandioasei Expoziţii Universale. Paris, capitala artelor, a modei şi a boemiei fără margini. Parisul anului 1900 continuă să fascineze o lume întreagă printr-o efervescenţă culturală, mondenă şi tehnologică fără precedent: La Belle Epoque a fost nu doar o mare sărbătoare a modernităţii, ci a devenit un mit pe care ar trebui să-l lecturăm mai des.

acum 3 luni · comentarii (0)
Postari Recente