Fotograful Remus Ţiplea: “Străinilor le spun că România e frumoasă, că suntem cei mai cei şi că îi vom întrece în toate”

Fotograful Remus Ţiplea: “Străinilor le spun că România e frumoasă, că suntem cei mai cei şi că îi vom întrece în toate”

Fotograful originar din Ţara Oaşului,  devenit cunoscut peste hotare cu seria de imagini “Bulbucaţii”, nu se teme să spună cuvinte mari atunci când este rugat să îi descrie pe români. “Unui străin îi spun despre România că este frumoasă, are cei mai deştepţi şi culţi oameni şi că într-o zi îi vom întrece în toate”, crede el.

Distanţa dintre localitatea Yavoriv, din vestul Ucrainei, pe şosea, cu traseu prin Liov, până la Doneţk, este de 1281 de kilometri, ceea ce înseamnă că maşini de luptă performante o pot parcurge, într-un sens, sau altul - fără să întâmpine rezistenţe locale sau să le lase în seama altor subunităţi, specializate în lupta în localitate, ca în Irak -, într-o zi de luptă. Un enunţ valabil la Pentagon, dar şi la Moscova, chiar dacă numai ipotetic.

acum 7 zile · comentarii (0)

După o fastuoasă deschidere pe scena Atheneului Român, în care au evoluat doi dintre premiaţii ediţiilor precedente – Amir Tebenikhin şi Alexandru Tomescu - , secondaţi de orchestra Filarmonicii George Enescu la pupitrul căreia s-au aflat cei trei laureaţi ai Concursului Internaţional de dirijat Jeunesses Musicales ediţia a V-a : Li Haoran, Jiao Yang şi Donka Miteva, concursul de interpretare s-a deschis mai întâi la secţiunea vioară.

acum 7 zile · comentarii (0)

StartupBootcamp este un altfel de program de accelerare pentru startup-uri, în principal datorită structurii sale specializate pe diferite industrii. Programul a debutat în anul 2010 si astăzi operează la nivel global prin cele 8 programe dezvoltate în 7 oraşe diferite: Amsterdam, Berlin, Copenhaga, Eindhoven, Israel, Istanbul şi Londra.

acum 7 zile · comentarii (0)

E un mijloc de septembrie frumos în Marea Britanie, colorat, încă verde, încă tăcut. Asta până când porneşti radioul, aprinzi televizorul, deschizi un ziar sau contul de Twitter plin cu hastag-uri cu #Yes sau #BetterTogether. Toamna lui 2014 e o toamnă scoţiană. Despre Scoţia şi ideile ei.

acum 7 zile · comentarii (18)

În primul rând, vă propun să cădem de acord asupra unui aspect prea puţin conştientizat, dar cât se poate de relevant. Avem o organizaţie teroristă numită la un moment dat ISIL – Istamic State of Irak and Levant (Levant cu referire la spaţiul care ar putea fi azi tradus geografic ca Siria cea Mare). Levant în limba arabă este tradus al-Sham şi de aici următorul acronim mai des folosit: ISIS – Islamic State of Irak and al-Sham.

acum 7 zile · comentarii (13)

Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

acum 7 zile · comentarii (6)

Federaţia Rusă nu urmăreşte să angajeze o confruntare cu Vestul, dar este interesată să îşi impună voinţa în fostul spaţiu sovietic. În timpul summit-ului NATO, întreaga comunitate internaţională a privit cu mare atenţie, chiar cu îngrijorare, dacă cea mai puternică alianţă politico-militară prin care lumea liberă îşi apără valorile şi legitimitatea democratică este capabilă să răspundă în faţa unei grave ameninţări la adresa securităţii tuturor.

acum 15 zile · comentarii (10)

Eu înţeleg că a merge la GRIVCO, geografic cel puţin, este totuna cu a merge la una dintre Antene. Este vorba de aceeaşi clădire, nu? Sau, mă rog, acelaşi grup de imobile care oricum au aceeaşi familie-proprietară. Şi atunci de ce este o aşa mare ruşine să fi mers la GRIVCO? Mai mare decât să fi mers la Vîntu? Dar decât a participa la un talk-show la Antena 3? Ponta se cheamă că merge la GRIVCO când umple ecranul de la Sinteza Zilei?...

acum 16 zile · comentarii (22)

Am privit cu uimire şi dezamăgire la nerozia manifestată de unele instituţii mass-media româneşti cu ocazia decesului fostului demnitar comunist Ştefan Andrei. Prezentat ca ”diplomat”, ”fost ministru de externe al României”, politrucul Ştefan Andrei, unul dintre cei mai loiali şi eficienţi slujitori ai regimului criminal Nicolae Ceauşescu, este răsplătit post-mortem cu onoruri pe care nu le merită.

acum 16 zile · comentarii (12)
Postari Recente