FOTO VIDEO M-a făcut mama oltean şi merg pe catamaran. Cât costă plimbarea cu primele ambarcaţiuni de agrement folosite în scop comercial pe râul Olt

FOTO VIDEO M-a făcut mama oltean şi merg pe catamaran. Cât costă plimbarea cu primele ambarcaţiuni de agrement folosite în scop comercial pe râul Olt

Valentin Sotir (47 de ani), un tulcean stabilit în judeţul Vâlcea, şi-a deschis acum şase ani o firmă în staţiunea Călimăneşti - Căciulata şi face croaziere cu vase de agrement pe râul Olt. Un an şi jumătate i-a luat să obţină avizele necesare şi să convingă autorităţile, fiind primul care s-a ocupat de navigaţie de agrement pe cel mai mare râu interior al României, dar şi în judeţul Vâlcea.

Cum a fost pedepsită cu doar 500 de lei o partidă de sex oral cu o adolescentă. Victima a cerut iniţial 400.000 de lei

Cum a fost pedepsită cu doar 500 de lei o partidă de sex oral cu o adolescentă. Victima a cerut iniţial 400.000 de lei

Un tânăr de 20 de ani din comuna Alunu, judeţul Vâlcea, a fost trimis în judecată în 2017 pentru act sexual cu o adolescentă de 14 ani. Zilele trecute, instanţa de judecată l-a pedepsit pe bărbat cu un avertisment şi plata a 500 de lei către avocata victimei. Iniţial, victima a avut pretenţia de a primi 400.000 de lei, la care ulterior a renunţat.

Grupările violente din Berbeşti îşi fac în continuare de cap. Reţinut de poliţie după un nou scandal pe terasa unui bar

Grupările violente din Berbeşti îşi fac în continuare de cap. Reţinut de poliţie după un nou scandal pe terasa unui bar

În ciuda ordinului semnat de ministrul Carmen Dan privind patrularea Berbeştiului de către o echipă mobilă de jandarmi din Craiova, localnicii violenţi continuă să tulbure liniştea şi ordinea micului oraş minier din Vâlcea. Ieri, 7 mai, un bărbat acuzat de lovire şi alte violenţe, precum şi de tulburarea liniştii şi ordinii publice, a fost reţinut pentru 24 de ore ca astăzi să fie prezentat Parchetului pentru a fi arestat preventiv.

Cum a apărut comunismul în lume şi cum a ajuns în România

Cum a apărut comunismul în lume şi cum a ajuns în România

În teorie, comunismul a apărut pe vremea lui Platon. Îl regăsim în „Republica” lui Platon, ca apoi să fie preluat de apostolii creştinismului. Vorbim despre comunism ca ideologie, potrivit căreia toate bunurile aparţin societăţii. Iată pe scurt, cum a apărut acest curent în lume şi în România. Pe 8 mai se împlinesc 97 de ani de la apariţia Partidului Comunist Român.

Cauza incendiului de la un mall din Vâlcea. Investiţie de 40 de milioane de euro pusă în pericol de cabluri şi resturi depozitate la întâmplare

Cauza incendiului de la un mall din Vâlcea. Investiţie de 40 de milioane de euro pusă în pericol de cabluri şi resturi depozitate la întâmplare

Duminică seara, un incendiu a izbucnit la cel mai mare mall din Vâlcea şi din regiune. Un tablou electric a luat foc. Astăzi, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au prezentat drept cauză probabilă a producerii incidentului un scurtcircuit provocat de izolarea necorespunzătoare a unor cabluri.

Donaţie consistentă de cărţi despre India, la o bibliotecă din Vâlcea. 150 de volume de la Ambasada Indiei, 1.200 de cărţi şi alte publicaţii - de la un scriitor

Donaţie consistentă de cărţi despre India, la o bibliotecă din Vâlcea. 150 de volume de la Ambasada Indiei, 1.200 de cărţi şi alte publicaţii - de la un scriitor

Unul din cei mai cunoscuţi indianişti din România, scriitorul - profesor George Anca, a dăruit Vâlcii, la finele acestei săptămâni, peste 1200 de cărţi, publicaţii, periodice, diplome, fotografii, corespondenţe, mauscrise, acte, însemnări - o impresionantă colecţie de volume şi documente despre India şi cultura ei.

Adolescentă de la casa de copii, bănuită că a incendiat centrul şi casa părinţilor de trei ori într-o lună

Adolescentă de la casa de copii, bănuită că a incendiat centrul şi casa părinţilor de trei ori într-o lună

Centrul de Plasament Ana din Râmnicu Vâlcea a luat foc de două ori în trei zile. Prima dată, pe 28 aprilie, când, din cauza unui aparat de întins părul, uitat în priză, s-a aprins lejeria patului şi s-au afumat pereţii. Luni, 30 aprile, pompierii au foc chemaţi să stingă un nou incendiu la centrul de plasament, în aceeaşi cameră, locuită de o adolescentă de 16 ani dată în grijă statului.

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 5 zile · comentarii (10)

O lume întreagă l-a văzut pe violoncelistul britanic Sheku Kanneh Mason la nunta regală din 19 mai 2018, interpretândtrei piese alături de un ansamblu orchestral. Presa britanică a scris deja despre faptul că Meghan Markle, actuala Ducesă de Sussex, l-a invitat să cânte la nunta regală, după ce l-a ascultat la o gală caritabilă patronată de Prinţul Harry.

acum 5 zile · comentarii (0)

Pe vremea comuniştilor, la Facultăţi se preda şi Filosofia marxistă. Am urmat mai întâi „Facultatea de Filologie”- din Cluj-Napoca -, unde nu am înţeles mai nimic din această Filosofie. Dascălii care predau această disciplină erau selectaţi după criterii politice. Erau preferaţi fii din clasa muncitoare, cu „origini sănătoase”, instruiţi inclusiv la diverse Universităţii din URSS.

acum 5 zile · comentarii (19)

Băi, nesimţiţilor, care nu aţi fost măcar o zi în viaţa voastră moldoveni, puneti mâna şi faceţi autostrada aia odată! Băi, nu uitaţi că habar nu avea România ce e aia diaspora când noi umblam cu bocceaua în spinare prin toată ţara. Asta, deşi ne-aţi gâtuit cu podul de la Mărăcineni. O sa vă stea în gât podul ăla, la toţi. Băi, nesimţiţilor, puneţi mâna şi faceţi autostrada până la Iaşi!

acum 5 zile · comentarii (124)

Un sistem politic în care adversarii se pot suspenda şi aresta unii pe alţii, unde ameninţarea cu suspendările şi cu puşcăria a devenit cotidiană, nu mai e o democraţie. Soluţia e exact ce lipseşte acum: mai mult dialog şi cooperare, nu mai multe ameninţări şi plîngeri şi insulte cu penali şi trădători. Sunteţi iresposabili de tot?

acum 6 zile · comentarii (2)

În data de 15 mai 2018 a avut loc în Senat, dezbaterea amendamentelor pe legea gazelor, ocazie cu care s-a propus eliminarea Ministerului Energiei ca instituţie care exercita calitatea de concedent pentru serviciul public de distribuţie a gazelor naturale şi numirea în calitate de autoritate concedentă a autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrativ teritoriale, asocieri ale acestora sau a Consiliului Judeţean.

acum 6 zile · comentarii (1)

Am trăit să vedem şi naţionalizarea salariilor.  Într-un document numit „Programul legislativ al Guvernului pe 2018” se regăseşte  ca prioritate legislativă un proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II ).

acum 6 zile · comentarii (15)

Lista drepturilor studenţeşti ce sunt încălcate în Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cele 4 mari universităţi „persecutate politic“.

acum 6 zile · comentarii (3)

Suntem într-un moment de cumpănă fiscală în ceea ce priveşte Pilonul II de Pensii. Desigur, trebuie să analizăm cu maximă atenţie tot ceea este prezent în spaţiul public zilele acestea şi să avem puterea necesară de a distinge între mesajele care contează cu adevărat; folosesc persoana întâi plural nu din raţiuni empatice, ci pentru simplul fapt că sunt în aceeaşi situaţie ca majoritatea românilor contributori la Pilonul II de pensii.

acum 7 zile · comentarii (8)

Lucrurile încep să se precipite, conflictul israelo-palestinian internaţionalizându-se rapid, mulţi dintre actorii puternici şi influenţi de pe scena politică mondială (sau unii care aspiră la acest statut) folosind din plin prilejul pentru a-şi regla dispute mai vechi privind teritoriile, spaţiile sau sursele de influenţă regională sau globală.

acum 7 zile · comentarii (85)

„Suntem victime ale unor atacuri nedrepte ale propagandei securistoide. Mişcări de tip stalinist menite să ducă la o lovitură de stat şi la instaurarea unui nou guvern zero, guvern tehnocrat menit să taie pensiile şi salariile românilor. Sabotarea României şi încercări disperate de a opri implementarea planului de guvernare, plan de guvernare care a adus bani în buzunarele românilor“.

acum 7 zile · comentarii (94)

Se discută încă aprins despre rolul şi puterea preşedintelui în actuala criză politică şi economică. Inclusiv specialiştii îşi exprimă opinii pe acest subiect. Să reanalizăm posibilităţile pe care Constituţia le dă preşedintelui pentru a interveni în viaţa politică şi economică a României. De la început trebuie menţionat că într-o democraţie majoritatea parlamentară decide guverne,  politici, legi.

acum 7 zile · comentarii (46)
Postari Recente