Ion Antonescu şi Arsenie Boca, victime colaterale. Noapte de Înviere marcată de sângele legionarilor de la Arnota

Ion Antonescu şi Arsenie Boca, victime colaterale. Noapte de Înviere marcată de sângele legionarilor de la Arnota

Istoria s-a scris la Muntele Arnota, „Taborul Vâlcii”, cum îl numeşte scriitorul Dinu Săraru, cu sânge, în loc de cerneală, sângele celor care au luptat împotriva comuniştilor. Este o zonă care adăposteşte două mari lăcaşuri de cult ale neamului românesc: Mănăstirea Bistriţa şi Mănăstirea Arnota. Nume mari, precum cel al lui Arsenie Boca, Ion Antonescu sau Bartolomeu Anania, sunt legate pe vecie de aceste locuri.

„S-o găsim pe Tania“, pagina de Facebook virală creată din disperarea unui om al cărui cal a fost furat. „Este o iapă din rasa Huţul extrem de blândă şi cuminte“ | facebook

„S-o găsim pe Tania“, pagina de Facebook virală creată din disperarea unui om al cărui cal a fost furat. „Este o iapă din rasa Huţul extrem de blândă şi cuminte“

O iapă a fost furată în urmă cu o săptămână din localitatea Drăgăneşti, de lângă Brezoi, judeţul Vâlcea. În disperare de cauză, după ce au alertat Poliţia din localitate şi din judeţele învecinate, proprietarii s-au hotărât să creeze şi o pagină de Facebook în care să posteze semnalmentele şi poze cu iapa dispărută şi să ceară ajutorul internauţilor.

Grav accident rutier la intrare în Râmnicu Vâlcea. Pericol de explozie, trei victime la spital

Grav accident rutier la intrare în Râmnicu Vâlcea. Pericol de explozie, trei victime la spital

Un nou accident rutier grav, soldat cu victime, s-a produs în dimineaţa zilei de duminică, 4 februarie, în judeţul Vâlcea, pe un drum naţional, în apropiere de municipiul Râmnicu Vâlcea. O maşină a părăsit carosabilul, a intrat în gardul unei case, a ricoşat într-o ţeavă de gaze şi apoi s-a oprit în curtea unui localnic. Trei persoane au ajuns moment la spital.

Ungaria are un plan cu gazoductul BRUA, iar România doarme în bocanci. În timp ce vecinii noştri au o politică energetică cristalizată şi coerentă, autorităţile noastre fac ce se pricep mai bine: se bâlbâie, dau din colţ în colţ şi dovedesc o crasă lipsă de transparenţă şi de viziune.

acum 8 zile · comentarii (68)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 8 zile · comentarii (11)

În urmă cu aproape o lună şi mai bine, cândva prin preajma Crăciunului, doamna Doina Gradea, director general al Societăţii Române de Televiziune, iar a luat lumina de la domnul Cristian Zgabercea. Şi el, precum dl. Darius Vâlcov, un om de o valoare rară fiindcă e trimis în judecată pentru o mulţime de matrapazlâcuri comise sub înaltul patronaj al d-lui Nicuşor Constantinescu, bolnavul închipuit de la Constanta.

acum 8 zile · comentarii (8)

Discuţii aprinse în spaţiul public dacă examenul de bacalaureat care începe luni este legal sau nu. Analizând cadrul legal, rezultă că în România este legal şi nu prea. Lasă că merge şi aşa! Logica care a stat la baza emiterii OM privind metodologia şi calendarul examenului de Bacalaureat, cu mutarea probelor orale de evaluare a  competenţelor lingvistice şi digitale în februarie, are la bază:

acum 8 zile · comentarii (8)

Cea de a patra revoluţie industrială a făcut posibil şi conceptul de oraş inteligent. Se înmulţesc deci dezbaterile publice despre oraşul inteligent (smart city). Îmbucurător este că Bucureştiul a lansat la sfârşitul lui decembrie 2017 a licitaţie pentru a avea în fine o strategie. Contestată sau nu, este bine că a început, dar mai ales să fie şi pusă în practică!

acum 9 zile · comentarii (1)

Mitologia puterii spune că nimic nu este mai important decât răspunsul unitar al unei naţiuni pe timp de criză. Realitatea jocurilor de putere spune însă că, din neştiinţă, incultură sau prostie, unitatea naţională poate fi transformată într-o variabilă cu evoluţie aleatorie. Să vedem unde suntem şi de ce.

acum 9 zile · comentarii (15)

Creatorul a fericit Terra cu Apa şi cu Aerul, părinţii Florei şi ai Faunei. Luna nu a primit nici apă, nici aer. Marte, poate vom afla. Venus? Se pare că Venus a trecut deja prin ce ar putea trece în viitor şi Terra noastră: o atmosferă pare să aibă, dar la 400 de grade Celsius şi la o presiune cât într-un motor în timpul arderii, cauzate, probabil, de un efect de seră nenatural.

acum 9 zile · comentarii (4)

Există în toată ţara mii, poate zeci de mii, de hotărâri definitive şi irevocabile de retrocedare a terenurilor abuziv confiscate de către statul comunist, dar care nu pot fi puse în execuţie. Motivul? A.D.S., Agenţia Domeniilor Statului, refuză să transfere Comisiilor locale de fond funciar terenurile confiscate, aflate în proprietatea sa, pentru a fi retrocedate proprietarilor de drept.

acum 13 zile · comentarii (16)

Ipocrizie fără margini în reacţiile din jurul ştirii de „breaking news“ apărute zilele trecute prin mass-media cum că la Aeroportul Otopeni nu s-au mai făcut reparaţii şi investiţii la pistă şi la instalaţii, ca toţi banii se duc pe prime, sporuri şi team-building-uri în Australia şi Noua Zeelandă şi că, da, în curând un avion va ateriza în bot pe acele piste.

acum 11 zile · comentarii (3)
Postari Recente