Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

acum 2 zile · comentarii (6)

Grupul de strategie Aspen, un grup apartinic de experţi în politici externe, coprezidat de Brent Scowcroft, fost consilier pe probleme de securitate naţională al SUA, şi de mine, s-a confruntat de curînd cu problema modului în care trebuie reacţionat la intervenţia Rusiei din Ucraina. NATO se confruntă acum cu aceeaşi problemă.

acum 2 zile · comentarii (4)

Poate cineva va vrea să înveţe ceva din comportamentul ce merită elogiat al actualului comisar european Dacian Cioloş. Am vorbit în numeroase rânduri despre excepţionala sa prestaţie profesională, încununată de ceea ce este acum una dintre cele mai importante politici europene, noua Politică Agricolă Comună cu care, deja, şi-a înscris numele în istoria de succes a Uniunii Europene.

acum 2 zile · comentarii (1)

A doua Mare Unire a tuturor Romanilor – tinta strategica a Proiectului de Tara propus de Victor Ponta inseamna nu numai un exemplu de cultura politica – iesirea din logica adversitatii dar si o punte aruncata dinspre prezent spre viitor. Cred că trebuie să avem o atitudine corectă faţă de cei care vin după noi.

acum 3 zile · comentarii (3)

Dincolo de implicaţiile juridice, descinderile la foc automat din această săptămână la Siveco ar putea avea ca efect distrugerea pieţei de IT autohtone. Siveco România a jucat pe mize mari, atât în ţară, cât şi în străinătate, provocând uimirea, consternarea şi, desigur, nemulţumirea multora. Dar când mascaţii vin peste tocilari, ce mai rămâne în urmă?

acum 3 zile · comentarii (50)

În 2010, am încercat să îmi conving colegii parlamentari că manualele şcolare au nevoie de un cadru legal, bine definit, predictibil şi nu stabilit prin ordin de ministru. Am depus o lege, care a fost tergiversată vreo doi ani în Parlament, după discuţii prin comisiile ambelor Camere, unde a întrunit unanimitate, nu însă şi la vot. Păstrarea manualelor şcolare la pixul ministrului este prima piedică în rezolvarea acestei spinoase probleme.

acum 3 zile · comentarii (9)

După ce tema „spionul“ a acoperit frământările reale ale românilor era cât pe-aici să ne bucurăm că – odată cu începerea anului şcolar – o temă serioasă va fi abordată de către cei aflaţi în cursa pentru Cotroceni. Doar că, pe rând, politicienii s-au prăbuşit cât sunt de mari în careul şcolii de nu mai ştii cum să-i ridici dintre copii.

acum 3 zile · comentarii (20)

„Act diabolic“, „crimă barbară“, „faptă dispreţuitoare la adresa umanităţii“, „crimă abominabilă“ – sunt doar câteva din reacţiile liderilor occidentali la noul act de cruzime săvârşit de miliţiile „Statului Islamic“ (SI). Teoriştii SI au postat o înregistrare video care prezintă decapitarea unui al treilea ostatec, de astă dată un lucrător umanitar britanic.

acum 3 zile · comentarii (12)

Ne organizăm şi decidem ca în Est şi dorim să performăm ca în Vest. Ştirea proastă pentru cei care îşi freacă deja mâinile este că un comisar european este membru în Executivul European şi nu reprezentantul României. Deci criteriile, standardele de alocare şi absorbţie rămân cele ale Uniunii Europene, controalele folosirii fondurilor europene vor fi la fel de drastice.

acum 3 zile · comentarii (11)

M-aş bucura dacă cei care nu au promovat BAC-ul ar fi susţinuţi nu prin transformarea examenului într-un EDUPASS, într-o hârtioară de fasttrack prin viaţă. La fel cum m-aş bucura dacă fondurile acordate universităţilor nu s-ar mai da după principiul gloatei şi al sufletelor dintr-un cazan, de către cei care cred că o universitate e bună şi va primi cele mai bune resurse doar dacă are tot atâţia studenţi câţi locuitori are o metropolă.

acum 3 zile · comentarii (7)

Preocupaţi, după cum ne este blestemul pământului, de circul virtual şi adeseori imaginar, cu accente de science fiction, al bileţelelor, intervenţiilor, contra-intervenţiilor şi dusului cu pâra la Bruxelles, doritori să ştim cum toate acestea se pot folosi mai bine în datul la gioale care, la noi, ţine loc de politică sau de ştiinţa guvernării, ignorăm cu bună ştiinţă problematica esenţială.

acum 4 zile · comentarii (8)

De ce îşi face de cap extremismul maghiar în România fără ca autorităţile să intervină? Din cauza corupţiei. De ce suntem vulnerabili faţă de tandemul ruso-maghiar care ne pune în discuţie teritoriul naţional? Din cauza corupţiei. Acest mesaj a fost transmis şi de Ambasada SUA care deţine informaţii mai multe decât noi pe această temă. În concluzie, dacă vrem să ne păstrăm România unită, trebuie să transformăm corupţia în inamicul public 1.

acum 4 zile · comentarii (13)
Postari Recente