Localnicii din Drăgăşani, protest faţă de preţul piperat şi calitatea apei furnizată de Apavil:  „Vrem apă potabilă cu plată rezonabilă!” 0

Peste 1000 de localnici din Municipiul Drăgăşani s-au declarat solidari cu iniţiatorii campaniei„Vrem apă potabilă cu plată rezonabilă!” şi cer la unison eliminarea taxei pe apa de ploaie, dar şi un cost rezonabil pe metrul cub de apă. În plus, petenţii se plâng că la robinete le curge apă cu rugină, deşi preţul perceput de furnizor este unul destul de piperat, în comparaţie cu alte oraşe mari din ţară.

Localnicii din Drăgăşani, protest faţă de preţul piperat şi calitatea apei furnizată de Apavil:  „Vrem apă potabilă cu plată rezonabilă!” Vezi comentarii 0

Schimbări în AGA CET Govora: Petre Grigore, înlocuit cu Remus Petrescu

Schimbări în AGA CET Govora: Petre Grigore, înlocuit cu Remus Petrescu

Consilierul judeţean independent Petre Grigore a fost înlocuit din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Cet Govora după un mandat de nouă luni. Reprezentantul judeţului Vâlcea în AGA este, potrivit votului din Consiliul Judeţean, omul de afaceri Remus Petrescu. Hotărârea adoptată de consilierii liberali, în absenţa colegilor de la PSD, ar putea fi atacată în contencios administrativ de prefectul de Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea
Articol publicitar

Emotii, tensiune, nerabdare si multa energie in prima zi a Maratonului Olteniei

Emotii, tensiune, nerabdare si multa energie in prima zi a
Maratonului Olteniei

194 de ciclisti au luat azi startul la Maratonul Olteniei, un eveniment marca CEZ Romania. Din Parcul Zavoi, cei inscrisi la la competitiile de mountain biking au pornit spre frumoasele imprejurimi ale municipiului Ramnicu Valcea. Competitia sportiva are scop caritabil, toti banii colectati din taxa de inscriere fiind directionati catre sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea.

Râmnicu Vâlcea
Articol publicitar

Doar o zi ne mai desparte de Maratonul Olteniei!

Doar o zi ne mai desparte de Maratonul Olteniei!

Pe 29 şi 30 august participăm împreună la două zile de distracţie şi activităţi antrenante! Peste 500 de participanţi din toată ţara vor lua startul sâmbătă şi duminică în parcul Zavoi la competiţiile de ciclism şi alergare. Alături de noi, îi aşteptăm pe toţi cei care îşi doresc o activitate plăcută de weekend, să facă sport sau să îşi susţină prietenii sau familia.

Păstrăvăria de la Brădişor, între desfiinţare şi privatizare

Păstrăvăria de la Brădişor, între desfiinţare şi privatizare

Paradox. Cea mai productivă păstrăvărie din ţară, amenajată pe lacul de la Brădişor, riscă să fie desfiinţată pentru că a rămas fără sursă de apă, iar pontoanele sunt prea vechi pentru a mai putea fi folosite. În lipsa unor investiţii serioase, reprezentanţii Direcţiei Silvice Vâlcea iau în calcul vânzarea complexului salmonicol, singurul din ţară unde mai creşte în captivitate lostriţa.

Legendele pădurii Cotoşmanului le-au luat minţile căutătorilor de aur: comoara fabuloasă şi mireasa-fantomă

Legendele pădurii Cotoşmanului le-au luat minţile căutătorilor de aur: comoara fabuloasă şi mireasa-fantomă

Pădurea Cotoşamanului, una din cele mai întinse din judeţul Vâlcea, s-a făcut cunoscută datorită povestirilor despre apariţii fantomatice şi comori bine ascunse de tâlharii care i-au jefuit la drumul mare pe neguţătorii locali. Legendele despre aurul ascuns i-au făcut pe mulţi căutători de comori să-şi pună viaţa în pericol şi să se apuce de săpat tunele.

Invitaţie la lectură pentru infractori: sute de cărţi din fondul Bibliotecii “Antim Ivireanul”,  transferate în “Beciul Domnesc” al IPJ Vâlcea

Invitaţie la lectură pentru infractori: sute de cărţi din fondul Bibliotecii “Antim Ivireanul”,  transferate în “Beciul Domnesc” al IPJ Vâlcea

Arestaţii preventiv  care poposesc în “Beciul Domnesc” din sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea îşi vor putea umple timpul liber citind. Biblioteca judeţeană le-a pus la dispoziţie câteva sute de volume fără să le ceară pemis de cititor sau înregistrarea într-o bază de date.

Judecat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, comisarul Ilie Ciontu se pregăteşte să revină în fruntea Serviciului de Evidenţă a Persoanelor

Judecat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, comisarul Ilie Ciontu se pregăteşte să revină în fruntea Serviciului de Evidenţă a Persoanelor

Acuzat că a condus maşina instituţiei sub influenţa băuturilor alcoolice, comisarul de poliţie Ilie Ciontu e convins că-şi va demonstra nevinovăţia la Curtea de Apel Piteşti, cu ajutorul unui hard disk ce ar aparţine Spitalului Municipal Drăgăşani. În plus, Ilie Ciontu se pregăteşte acum să susţină examen pentru a reveni în fruntea instituţiei pe care a condus-o timp de 14 ani.

Aniversăm cu supuşenie, indiferenţă şi rutină deplină 25 de ani de la prăbuşirea comunismului ceauşist pe malurile Dâmboviţei. O şansă istorică, în sine de nepreţuit. O şansă la nivel macro de neimaginat. O răspântie în calea unui neam supus de veacuri la încercări pe cât de contradictorii, pe atât de distructive. Şi totuşi, s-a întâmplat.

acum 6 zile · comentarii (4)

Constat cu amărăciune că sunt şi români care îşi arată, din când in când, inepta intoleranţă. Aceştia se aprind instinctiv, cam cu aceeaşi viteză cu care ştirea construirii unei moschei în Bucureşti a stârnit o isterie naţională numita „mega-moscheea din Europa”. Ar fi bine ca, înainte de a trage concluzii, să studiem un pic subiectul.

acum 6 zile · comentarii (215)

Calea balcanică este larg deschisă în faţa ordiilor musulmane. Bizanţul a căzut după o îndelungată zbatere în mocirla corupţiei. Bulgarii şi sârbii nu fac faţă copiilor lui Alah şi doar coroana maghiară mai încearcă să stăvilească valul invaziei. Valahii de la nordul Dunării nu fac nimic deosebit: boierii se hiclenesc între ei, hăcuindu-se cu poftă. Doar zidurile Vienei sunt ultima speranţă a creştinătăţii.

acum 6 zile · comentarii (35)

În puţinele ore libere dintre conferinţe, lansări de carte şi multe, foarte multe spectacole ce fac, la urma urmei, substanţa Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, am citit consistentul volum „Dacopatia şi alte rătăciri româneşti”, apărut la începutul verii acesteia la Humanitas, sub semnătura poliglotului peregrin nu transilvan, ci ieşean pe nume Dan Alexe.

acum 6 zile · comentarii (1)

„Nu sunt terorist. Sunt om. Unde vă e umanitatea?“ sunt cuvintele lui  Ahmad Satouf, unul dintre cei aproape 7.000 de refugiaţi  sirieni care au fost  blocaţi în zona neutră de frontieră din oraşul Gevgelija, punct de graniţă dintre Grecia şi Macedonia. 7.000 de oameni captivi într-o aşteptare dureroasă a unei relocări de viaţă.

acum 6 zile · comentarii (50)

A fost odată un stat care se numea Republica Moldova. Neavând pe cine da vina pentru problemele cronice de corupţie şi corupţie, oligarhii din acel statau jurat să se răzbune pe cei care le-ar putea ameninţa împărăţia. Şi pentru că nu mai găsiseră pe nimeni cu forţă, ei s-au hotărât să încerce să elimine ideea unionistă din sufletele şi mintea oamenilor...

acum 6 zile · comentarii (1)

Moldovenii dintre Prut şi Nistru se confruntă cu o dilemă fundamentală: au un stat pe care nu-l vor şi îşi doresc un stat pe care nu-l vor (mai) avea. Ar fi cazul să recunoaştem că Republica Moldova este un ciot de ţară, ai cărui locuitori jinduiesc să trăiască măcar ca afară, de aici şi senzaţia ubicuă de provizorat şi starea cvasiunanimă de prizonierat.

acum 6 zile · comentarii (7)

Nemuritorului prim-ministru al României ar trebui să i se recunoască măcar vreun record mondial în ceea ce priveşte supravieţuirea în condiţii extreme. I s-au aruncat bombe peste bombe fără niciun efect. Nu l-a clintit nici nucleara lu' Turcescu şi nici dosarul lui Băsescu. Stai să vezi ce nu credeai că o sa i se întâmple e micul lui dejun preferat. El este nimeni altul decât Victor Indestructibilului Ponta.

acum 7 zile · comentarii (45)

Orientul şi Occidentul se ciocnesc, în sens huntingtonian. Unii ar spune că se întrepătrund, sau că unul e pe cale să îl înghită pe celălalt. Să nu exagerăm, totuşi. Numărul imigranţilor sosiţi până acum pe acest preţios continent poate fi absorbit, însă adevărata problemă este aceea că imigranţii vor continua să vină, iar europenii devin tot mai intoleranţi.

acum 8 zile · comentarii (36)

Este destul de complicat astăzi să le explicăm tinerilor semnificaţia zilei de 23 August şi ce a însemnat această răsturnare de situaţie în istoria noastră, chiar dacă istorici, mai zeloşi şi cu pana ceva mai vioaie, insistă pe anumite nuanţe şi prezintă în termeni pragmatici destinul nostru frânt de atunci, consideră istoricul şi fostul diplomat Neagu Djuvara.

acum 8 zile · comentarii (27)

Violurile au fost utilizate ca armă psihologică de intimidare a duşmanilor şi în cadrul opresiunilor ideologice. De exemplu, se cunoaşte că NKVD-ul sovietic (securitatea stalinistă) aplica împotriva disidenţilor, culacilor şi a altor „duşmani ai poporului” practici abominabile de teroare, prin organizarea violurilor în grup a soţiilor, surorilor şi fiicelor acestora.

acum 8 zile · comentarii (13)

Citind câteva cercetări mai noi, care analizează încercarea de inventare a unei naţiuni şi a unei literaturi „moldoveneşti”, distincte de cea română, nu te poţi opri să nu exclami: câtă risipă! Ce inutilă cheltuială de timp, de bani, de vieţi omeneşti! Ce gogoaşă umflată, rostogolită atâta amar de ani peste minţile bieţilor oameni!

acum 8 zile · comentarii (4)
Postari Recente