Turcii, interesaţi de Oltchim. Investitorii sunt aşteptaţi săptămâna viitoare în România

Turcii, interesaţi de Oltchim. Investitorii sunt aşteptaţi săptămâna viitoare în România

Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului din Râmnicu Vâlcea, susţine că reprezentanţii unui concern turc sunt aşteptaţi săptămâna viitoare în România, pentru discuţii pe tema privatizării Oltchim. După întâlnirea cu potenţialii investitori,  administratorii Oltchim vor prezenta tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare.

S-au dat procurori şi poliţişti pentru a păcăli bătrâni. Poliţia speră să dea de escroci cu ajutorul portretelor robot

S-au dat procurori şi poliţişti pentru a păcăli bătrâni. Poliţia speră să dea de escroci cu ajutorul portretelor robot

Metoda „accidentul” continuă să facă victime în rândul pensionarilor vâlceni. Ultimii care au căzut în plasa escrocilor sunt doi bătrâni din Lădeşti şi Băile Govora. Aceştia au fost deposedaţi de peste 13 000 de lei şi mai multe bijuterii din aur. Pentru a face rost de bani, unul dintre infractori s-a dat drept procuror.

Matematica! Cei atraşi de această regină a cunoaşterii umane au libertatea de observa şi imagina noi lumi. Natura doar încearcă să imite perfecţiunea sistemelor şi regulilor matematice… În acelaşi timp rareori se întâmplă ca Natura şi toate celelate ştiinţe care se ocupă cu misterele ei să nu aibă nevoie de o schelărie matematică.

acum 4 zile · comentarii (1)

Mă cheamă străbunii la vot şi nu se face să nu răspund la chemarea lui Ştefan şi a lui Mihai. Mă cheamă şi-mi spun că ei nu vor să lupte singuri, că au nevoie de mine de partea lor. Nu-mi spun cu cine se luptă, speră doar că sunt suficient de haioşi încât să mă facă pe mine să îmi înving lehamitea. Hai că şi protocronismul e cool, trezeşte-te, hipstere, şi vino la vot, că altfel ne dovedesc consumatorii de făinuri şi uleiuri electorale.

acum 3 zile · comentarii (41)

Nu este un secret, dar nici de data aceasta diaspora nu a fost considerată ca fiind utilă vreunui scrutin. Tristeţea pe care o încerc în faţa acestei constatări - negată doar de câteva accidentale deplasări, la Torino sau aiurea, a prim-ministrului Victor Ponta, candidatul stângii - este cea pe care am încercat-o cândva, la prima mea revenire în ţară.

acum 3 zile · comentarii (37)

Dispreţuirea politicienilor faţă de mediul rural este o realitate întâlnită şi în campanii electorale şi în afara lor. De ani de zile, de când există alegeri libere în România, clasa politică, fie cea la putere ori cea aspirantă la putere, ignoră, îşi bate joc, prosteşte şi dispreţuieşte încontinuu una dintre cele mai paupere clase sociale - ţărănimea.

acum 3 zile · comentarii (6)

Nu deţin o statistică riguros exactă, însă cu toate acestea nu cred că ar prea fi motive să privim cu un exces de satisfacţie destinul scenic al textelor premiate de UNITER în cadrul proiectului „Piesa anului”. Chiar şi atunci când au fost jucate, piesele recompensate cu premii au avut parte, în cel mai bun caz, de o singură înscenare, cel mai adesea cam fără istoric.

acum 3 zile · comentarii (0)

Spaţiul public depinde de arta conversaţiei. Conversaţia moderează diferenţele dintre oameni şi oferă astfel un model de comunitate sau prietenie. Comentariile de pe forum sunt similare spectacolelor de televiziune din România: Competiţii între oameni vulgari care alternează abil insulte şi acuze pe tonuri stridente sau ameninţătoare menite să incite isterie sau indignare sau un dispreţ teribil.

acum 3 zile · comentarii (42)

Acest noiembrie al anului 2014 ne aduce alegeri generale în ambele state româneşti. Scrutinurile prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie vor fi încheiate la Chişinău pe 30 noiembrie. Dacă cineva îşi închipuie  că alegerile interne din cele două state nu au o miză (cea geo-politică) mai mare decât DNA-urile şi numirile politice în instituţiile de stat, se înşală amarnic.

acum 4 zile · comentarii (1)

Ultimele zile de campanie prezidenţială debutează cu fenomene paranormale. De pildă, un interviu al candidatului ACL Klaus Iohannis, acordat la Pro TV, dispare de pe site în mod misterios, cam ca navele din Triunghiul Bermudelor. La fel a dispărut şi invitaţia adresată Monicăi Macovei pentru următoarea emisiune. Cui îi e frică de Pro TV? (vezi foto).

acum 4 zile · comentarii (12)

Sunt mai puţin condamnabili moral negustorii electorali, cei care îşi vând votul pe un rachiu sau pe diverse bunuri, decât indiferenţii şi micţionarii, cei care anunţă cu un soi de triumfalism infantil că micţionează pe el. Măcar primii îi dau un preţ: ceilalţi îl anulează. Primii întreţin instrumentul esenţial al democraţiei, chiar dacă din motive străine de scopul său; ceilalţi sunt, cu voie său fără de voie, de-a dreptul antidemocratici.

acum 3 zile · comentarii (8)
Postari Recente