BAC 2017 Vâlcea. Subiectele la Română

BAC 2017
Vâlcea. Subiectele la Română

Emoţii mari pentru absolvenţii ai clasei a XII-a din liceele din judeţul Vâlcea. Luni, 26 iunie, ei intră în focurile probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2017, prima probă fiind la limba şi literatura română, unde sunt înscrişi 2.601 absolvenţi. Anul acesta, la examenul de bac 2017 s-au înscris mai puţini elevi decât anul trecut, diferenţa fiind de 484 de elevi.

O alunecare de teren produsă în Vâlcea a lăsat 14 persoane fără locuinţe. Alte două familii ar putea fi evacuate

O alunecare de teren
produsă în Vâlcea a lăsat 14 persoane fără locuinţe. Alte două
familii ar putea fi evacuate

O alunecare de teren produsă la o carieră minieră din Vâlcea riscă să distrugă comuna Alunu. Alunecarea haldei de steril a Carierei Berbeşti a afectat până acum patru gospodării ale populaţiei, terenuri agricole şi forestiere. Dacă zecile de tone de pământ blochează cursul de apă din comună, jumătate din localitate ar putea fi inundată.

Greenpeace România cere sprijinul autorităţilor în cazul unei alunecări de teren ce riscă să distrugă o comună întreagă

Greenpeace România
cere sprijinul autorităţilor în cazul unei alunecări de teren ce
riscă să distrugă o comună întreagă

Greenpeace România le solicită autorităţilor să ia măsuri urgente pentru punerea în siguranţă a oamenilor din gospodăriile aflate în calea alunecării de teren declanşată în urmă cu câteva zile la o carieră de lignit din comuna Alunu, judeţul Vâlcea. Alunecarea a ajuns la câteva zeci de metri de gospodării ale oamenilor, are aproximativ 1520 de metri lungime şi o lăţime de circa 200 de metri.

Cuplul finlandez care a trăit o revelaţie în România: „N-am întâlnit pe lumea asta nicăieri poliţişti mai prietenoşi ca ei“ | youtube

Cuplul finlandez care a trăit o revelaţie în România: „N-am întâlnit pe lumea asta nicăieri poliţişti mai prietenoşi ca ei“

Joni şi Sara, doi tineri finlandezi care locuiesc într-o autorulotă şi care fac o călătorie de un an în Europa, au fost impresionaţi de amabilitatea a doi poliţişti din Vâlcea. Cei doi poliţişti le-au oferit un loc de campare gratuit, unde au stat trei zile. Încântat de ospitalitatea celor doi poliţişti, cuplul finlandez a postat un film pe YouTube pe propriul canal, unde au mii de abonaţi.

Captură de droguri la Râmnicu Vâlcea. Peste 7 kg de canabis şi 87 de plante, ridicate de poliţişti

Captură de droguri
la Râmnicu Vâlcea. Peste 7 kg de canabis şi 87 de plante, ridicate de poliţişti

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Râmnicu Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 16 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de cultivare şi comercializare de canabis. Au fost ridicaţi aproape 55.000 de lei, peste 7 kg de cannabis, 87 de plante de canabis, 2 arme de foc şi 86 de cartuşe cu glonţ, grindere, cântare, telefoane mobile şi instalaţii de umiditate şi căldură.

Preşedintele SUA se pregăteşte de a doua vizită în Europa, prilejuită de Summitului G20 de la Hamburg. Mesajul acestei vizite este crucial pentru est-europeni. De ce? Pentru că vorbim din nou de securitatea Europei Noi! Premoniţia fostului Secretar al Apărării Donald Rumsfeld despre Europa, făcută în 2003, devine pe zi ce trece tot mai actuală.

acum 18 zile · comentarii (67)

Mi-am petrecut ultimele cinci zile în sânul românilor din Diaspora. Îi ştiţi, românii atât de des invocaţi la fiecare scrutin electoral, dar cvasi-absenţi din orice strategie a statului român. Cum trăiesc românii din străinătate, ce părere au despre ceea ce se întâmplă în Ţară şi dacă vor mai reveni, aflaţi în jurnalul meu de călătorie, scris pentru Adevărul.

acum 19 zile · comentarii (4)

Viaţa lui Liviu Dragnea este o serie de coincidenţe absolut incredibile. S-a întâmplat ca omul să călătorească în Brazilia de vreo 9 ori, în ultimii 7 ani, în exact aceeaşi perioadă, cu unul dintre administratorii de la TelDrum. Administrator care, bineînţeles, zice că după facultate (perioadă în care a cântat în aceeaşi trupă cu liderul PSD) l-a mai văzut pe Dragnea doar la televizor.

acum 19 zile · comentarii (4)

Steve Jarding este mentorul meu, omul căruia îi datorez întoarcerea în România la începutul anului trecut. Ales drept cel mai bun profesor de la Harvard în 2016, Steve Jarding îşi încheie fiecare curs cu o lecţie simplă şi profundă despre măsura vieţii unui om. Pe 19 iulie, Steve Jarding vine la Bucureşti pentru un curs-eveniment.

acum 19 zile · comentarii (6)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 19 zile · comentarii (3)

Perioada celui de-al doilea mandat al lui Băsescu e dezbătută intens. Corectitudinea alegerilor din 2009, politicile de austeritate ale Guvernului Boc, subteranele luptei împotriva corupţiei, eşecul USL – toate aceste teme, dar şi altele fac obiectul unor dezvăluiri şocante şi al unor lupte politice crîncene, care sînt abia la început.

acum 19 zile · comentarii (0)

Zilele trecute, am văzut pentru prima dată într-o companie un sistem bine pus la punct de management al orgoliului. De management al orgoliilor, mai bine spus, pentru că obiectul principal îl constituie interacţiunea orgoliilor şi ce iese de acolo, şi nu atât observarea fiecărui orgoliu şi orgolios în parte.

acum 19 zile · comentarii (10)

Anunţul unei evaluări a DNA, alta decît cea uzuală, de obicei superlativă, a Comisiei Europene prin MCV de către ministrul Justiţiei şi ruptura dintre două grupuri de procurori, care subminează DNA prin aducerea inspecţiei judiciare şi a CSM în conflict ca arbitri anunţă o perioadă în care DNA va fi invalidat din rolul de forţă conducătoare a anticorupţiei româneşti.

acum 19 zile · comentarii (0)

O şcoală nu este bună sau rea în sine. Este bună atunci când răspunde nevoilor şi cerinţelor societăţii la o etapă a evoluţiei acesteia. Într-o societate a cunoaşterii, a ţine în ignoranţă populaţia, doar pentru a fi mai uşor manipulată în procesele electorale, se dovedeşte un act sinucigaş, pe termen mediu şi lung.

acum 19 zile · comentarii (4)

Recunosc, titlul este excesiv, mergând pe ideea evidentă că noul ministru al culturii a fost directorul unor tabloide. La o privire mai atentă, avem măcar dovada unei experienţe de management privat, spre deosebire de profilul standard al intelectualului universitar, sau al activistului de partid, nu prea eficienţi în a cârmui corabia culturii româneşti. Vom vedea.

acum 19 zile · comentarii (0)

Boala obstructivă a arterelor afectează, în România, 1 din 3 persoane de peste 70 de ani, dar poate să apară cu frecvenţă ridicată chiar şi la vârste mai tinere cum ar fi 40-50 de ani, uneori chiar şi mai devreme, indiferent de sex, statut sau istoric personal. Este una dintre cele mai frecvente şi periculoase boli de care suferă persoanele de vârsta a treia la noi în ţară.

acum 20 zile · comentarii (1)

Recent, la Cluj Napoca a avut loc prima ediţie a festivalului Cluj Pride. Cinci zile de evenimente, între 28 iunie şi 2 iulie, menite să atragă atenţia asupra discriminării cu care încă se confruntă comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi personae transgender) locală şi din întreaga Românie, dar şi asupra faptului că persoanele LGBT există peste tot în societate şi trebuie să fie respectate de către statul român.

acum 20 zile · comentarii (49)