Emoţionantul destin al unui copil din Vâlcea, paracliser la biserică: vânat de o boală cumplită, Alexandru caută cel mai mare răspuns de la Dumnezeu 1

La doar 14 ani, Emir Alexandru Majed se întreaba deja dacă există sau nu viaţă după moarte. Povestea tristă a baiatului din Ocnele Mari care încearcă să dezlege acest mister este legată de plecarea în lumea celor drepţi a bunicului său. Recent, Emir a aflat că a moştenit cumplita boală din cauza căreia şi-a găsit sfârşitul şi bunicul său.

Emoţionantul destin al unui copil din Vâlcea, paracliser la biserică: vânat de o boală cumplită, Alexandru caută cel mai mare răspuns de la Dumnezeu Vezi comentarii 1

Sângeroasa rezistenţă a ţăranilor români împotriva exploatării clericale. Momentul crucial în care „sclavii Bisericii” au dat foc Mănăstirii Bistriţa

Sângeroasa rezistenţă a ţăranilor români împotriva exploatării clericale. Momentul crucial în care „sclavii Bisericii” au dat foc Mănăstirii Bistriţa

Lăsaţi fără pământ, ţăranii au depus eforturi considerabile timp de secole pentru a supravieţuit abuzurilor Bisericii şi a avea ce pune pe masă. Transformaţi rând pe rând în rumâni, obligaţi să plătească dijmă şi să muncească pământul mănăstirilor, ţăranii au sfârşit prin a se răzbuna pe egumeni, dând foc unui sfânt lăcaş.

Consiliul Judeţean Vâlcea modifică sistemul de administrare al CET Govora, după neregulile găsite de ANAF: mandat de cel mult patru ani pentru directori

Consiliul Judeţean Vâlcea modifică sistemul de administrare al CET Govora, după neregulile găsite de ANAF: mandat de cel mult patru ani pentru directori

În urma votului din Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, societatea CET Govora va fi administrată în sistem dualist, prin Consiliul de Supraveghere şi Directorat. Membrii Consiliului de Supraveghere vor avea un mandat de cel mult doi ani, în timp ce directorii companiei vor fi schimbaţi o dată la patru ani.

Europarlamentarul Victor Negrescu a avut amabilitatea să-mi răspundă la câteva întrebări despre concertul politic european, fragilitatea Uniunii Europene după primăvara grecească şi vara siriană, şi despre cât de mult poate creşte discursul urii promovat de extrema dreaptă după crizele anului 2015.

acum 12 ore · comentarii (18)

Blocarea inopinată a străzii centrale din Chişinău în noaptea de vineri spre sâmbătă de către ortacii tandemului „DU” (Dodon şi Usatîi) şi convocarea de către „DA-daişti” a unei noi orgii duminicale sunt secvenţe desprinse parcă din acelaşi film, al cărui scenariu nu putea fi elaborat altundeva decât la Kremlin.

acum 6 ore · comentarii (0)

Este afirmaţia directorului general al E.ON România. La aceste poziţii, dese în ultimii 10 ani, încercarea de contracare a Preşedintelui ANRE, a fost rapid catalogata de către directorul general al celeilalte mari companii GdF Suez - preţul trebuie să scadă la alţii. Puterea obişnuinţei sau puterea indolenţei?

acum 7 ore · comentarii (2)

Recenta declaraţie tranşantă şi cum nu se poate mai clară a domnului Victor Ponta, prim-ministru al României, privind perspectivele reale şi inexistente ale integrării ţării noastre în Spaţiul Schengen semnifică recunoaşterea falimentului unui demers politic. Pe mai multe nivele. Cu mai multe responsabilităţi directe. Dar, toate, în sarcina clasei politice româneşti.

acum 12 ore · comentarii (43)

Săptămâna aceasta s-a deschis noua stagiune a Filarmonicii „George Enescu” de la Ateneul Român. A fost mai întâi deschiderea celei de cameră, dedicată comemorării a 60 de ani de la dispariţia muzicianului naţional Enescu, în care s-au produs Leontina Văduva (65 de ani) şi Viorica Cortez (79 de ani), două artiste care şi-au încheiat cariera de ceva vreme.

acum 12 ore · comentarii (0)

Intervenţia Rusiei în conflictul din Siria nu conţine nici un scop caritabil. Această acţiune face parte dintr-un plan pe termen mediu şi lung şi vizează spulberarea Hegemoniei Americane în Orientul Mijlociu şi Europa şi eliminarea principalei sale vulnerabilităţi: preţul petrolului.

acum 24 ore · comentarii (5)

Nu mă poate bănui nimeni că mor de grija PSD. Dar e de neînţeles politica dusă de actuala conducere a partidului, care riscă să scufunde PSD în mlastina neîncrederii electoratului. Populaţia şi electoratul din România sunt exasperate, indignate, revoltate de corupţia fără sfârşit, care duce la fraudarea  banilor publici destinaţi spitalelor, şcolilor, infrastructurii de transport, canalizării şi alimentării cu apă curentă a satelor noastre

acum 2 zile · comentarii (25)

Dincolo de evenimentele surogat care acaparează piaţa comunicării publice în efortul steril de a deplasa atenţia de la priorităţi acute, realitatea românească, aparent haotică, urmează o traiectorie pe cât de păguboasă pe atât de dură. Există o ordine parşivă în ambalajul dezvoltărilor inerente, specifice unei lumi părăsite de ani (răi…) de involuţie, infracţiune şi indiferenţă. .

acum 2 zile · comentarii (0)

Las la o parte prietenia cu care mă onorează Neagu Djuvara, dar care, vă asigur, nu are nicio legătură cu preţuirea istoricului, fiind chiar ceva mai veche. Recent, petrecându-mi câteva zile la Câmpulung Muscel, am luat cu mine cea mai nouă ediţie (2015) a cărţii „Thocomerius-Negru Vodă“, apărută în condiţii grafice excepţionale la Humanitas, graţie şi dosarului iconografic alcătuit de Radu Oltean.

acum 2 zile · comentarii (136)

Limba română se manifestă ca un sistem lexical deschis, primind necontenit cuvinte din limbi străine, dominantă fiind azi engleza anglo-americană. În general, aceste cuvinte îşi menţin scrierea şi pronunţia din limba de origine, fără adaptări. Fireşte, nu toate împrumuturile sunt recomandate, fie că este vorba de un sens nou, fie că este vorbă de o nouă unitate lexicală, dar aceasta este o chestiune pe care doar timpul o va putea lămuri.

acum 2 zile · comentarii (12)

Blocarea inopinată a străzii centrale din Chişinău în noaptea de vineri spre sâmbătă de către ortacii tandemului „DU” (Dodon şi Usatîi) şi convocarea de către „DA-daişti” a unei noi orgii duminicale sunt secvenţe desprinse parcă din acelaşi film, al cărui scenariu nu putea fi elaborat altundeva decât la Kremlin.

acum 6 ore · comentarii (0)

Viitorul nostru e deja scris de trecutul care e cu mult mai important decât orice formă de interes pentru o ţâră de progresism. Biserica a început procesul de canonizare a părintelui Arsenie Boca. Marketingul a învins în strană şi nu te mai poţi pune cu brand awarness-ul. Slavă Domnului că încă nu au apărut sondaje în care să fim întrebaţi dacă l-am vota pentru Preşedinte.

acum 2 zile · comentarii (66)

Când am aflat că un steag adus de veteranii români nu a putut flutura deasupra Primăriei Sfântu Gheorghe, am simţit mânie. Apoi am văzut steaguri româneşti la parterul instituţiei. Şi, mai târziu, BurePişta mi-a povestit cum vede el, ca tânăr intelectual maghiar, povestea steagurilor. E rândul vostru să aflaţi părerea prietenului meu, mai jos. (Sever Ioan Miu)

acum 2 zile · comentarii (72)

Am trecut, în vara lui 2015, prin Răşinarii unde s-a născut Cioran, în 1911. Un sat plin de praf la propriu, cîrpit pe alocuri cu asfalt, traversat deopotrivă de căruţe şi Audi: vai de sufletul şi de plămînii celui care vine să suprapună mitul paradisului de pe Coasta Boacii peste realitate. Şi, miraculos, suprapunerea funcţionează. De ce ?

acum 2 zile · comentarii (7)

Arhitectura Bucureştiului de la sfârşitul sec. 19 până la Marele Război a fost caracterizată în mare de moda stilurilor istoriciste de sorginte occidentală, in special neorococo, popular in Franţa acelei perioade, redate intr-o manieră provincială ce merita un termen descriptiv specific, acela de stil Mic Paris. Unul din elementele definitorii ale acestei arhitecturi este mascaronul.

acum 2 zile · comentarii (0)

Pentru legiuitorii noştri, pentru clasa politică în ansamblul ei, cât şi pentru cei care au decis să amâne cu un an menţinerea în sistem a cadrelor universitare fără doctorat pare un lucru firesc, normal. Desigur, astăzi când în media se vorbeşte din ce în ce mai des despre plagiat, despre includerea de capitole otova din alte lucrări în lucrările proprii de doctorat, de teamă poate unii dintre ei nu mai copiază. Şi atunci aşteaptă.

acum 2 zile · comentarii (2)
Postari Recente