Probleme în Călimăneşti, după inundaţii. Localnicii se plâng că au fost lăsaţi în voia sorţii

Probleme în Călimăneşti, după inundaţii. Localnicii se plâng că au fost lăsaţi în voia sorţii

Mai multe familii din staţiunea vâlceană Călimăneşti se plâng că, după inundaţii, autorităţile le-au lăsat în voia sorţii. În iulie, viitura le-a luat podul, iar oamenii sunt nevoiţi acum să treacă prin albia unui pârâu pentru a ajunge la stradă. Mai grav, aceştia vor fi izolaţi la următoarea ploaie, iar o familie riscă să rămână fără casă dacă autorităile nu intervin în zonă.

FOTO Sute de ciclişti vâlceni au pedalat astăzi la „Maratonul Olteniei“, pentru a le ajuta pe două tinere din Mehedinţi să-şi termine studiile

FOTO Sute de ciclişti vâlceni au pedalat astăzi la „Maratonul Olteniei“, pentru a le ajuta pe două tinere din Mehedinţi să-şi termine studiile

Aproximativ 200 de bikeri au luat startul, în această dimineaţă, la  „Maratonul Olteniei“, un eveniment marca CEZ România ce se desfăşoară în Râmnicu Vâlcea. Competiţia sportivă are scop caritabil, iar toţi banii colectaţi din taxa de înscriere vor ajunge la două eleve din judeţul Mehedinţi, care nu-şi permit să-şi continue studiile liceale.

Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015

Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015

Un număr de 122 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015. Direcţia de Sănătate Publică nu poate elibera autorizaţii unităţilor de învăţământ care nu au o sursă proprie de apă. De asemenea, nu se vor da avize şcolilor cu instalaţii sanitare defecte sau care au fose nevidanjate.

Bacalaureat 2014 Vâlcea, sesiunea de toamnă. Rezolvarea subiectelor la limba şi literatura română

Bacalaureat 2014 Vâlcea, sesiunea de toamnă. Rezolvarea subiectelor la limba şi literatura română

UPDATE Luni, 25 august, absolvenţii clasei a XII-a au susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Subiectele de la proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului de toamnă 2014 au fost rezolvate, în direct la Adevărul Live, de profesoara Ecaterina Stanca de la Liceul Teoretic Naţional din Capitală, care pregăteşte olimpici la Română.

Informaţiile private trebuie să rămână private. E important să nu uitaţi că, dacă vă păstraţi pe Faceboook un profil public, oricine poate vedea toate informaţiile pe care le postaţi. Nu spun să devenim acum paranoici şi să nu mai folosim reţelele de socializare. Spun doar că puţină prudenţă nu strică nici măcar pe Facebook – sau cu atât mai mult pe Facebook.

acum 2 zile · comentarii (4)

Dilema este pe cât de evidentă, pe atât de tragică: există situaţii-limită în care comunitatea internaţională trebuie să aleagă între două rele. Decide trimiterea de arme pentru a susţine o parte dintr-un conflict care ameninţă să se transforme cel puţin într-o explozie regională, ştiind, pe de altă parte, că există riscul ca armele respective, scăpate de sub control, să alimenteze şi mai mult intensitatea evenimentelor din teatrul de luptă.

acum 2 zile · comentarii (5)

La estul României avem 3 milioane de români. Republica Moldova are tricolorul adoptat ca drapel al statului şi limba română ca limbă oficială. Pentru că duminică este Ziua limbii române şi pentru că organizaţiile unioniste şi-au propus ca tricolorul să ajungă în toate şcolile de peste Prut, şi , bineînţeles, pentru că-i la modă chestia asta, vă întreb: ACCEPTAŢI PROVOCAREA?

acum 2 zile · comentarii (4)

Harta care însoţeşte aceste rânduri-gânduri indică locul unde se află lacul Seliger, din Rusia. Acolo, vineri, 29 august, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a adresat cel mai dur avertisment, de la venirea sa la putere, tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, ai căror reprezentanţi urmează a se reuni în Ţara Galilor. Locul ales confirmă, indirect, intenţia liderului rus, de „a recupera“ statele baltice.

acum 2 zile · comentarii (238)

Vara anului 2014 marchează momentul în care terorismul pe care-l cunoaştem de sute de ani s-a transformat în ceva nou, un element care depăşeşte deocamdată capacitatea de înţelegere a celor care cunosc virtuţile democraţiei. Pentru prima dată, o grupare teroristă, ISIS, deţine un teritoriu în două state, Irak şi Siria, care nu-şi mai pot exercita decât parţial dreptul de pază a frontierei comune - frontieră care nu mai există pe alocuri.

acum 7 zile · comentarii (26)

Intervenţia Rusiei în Ucraina obligă NATO la o reacţie fermă. Summit-ul din Ţara Galilor va fi un moment decisiv în repoziţionarea faţă de o Rusie devenită adversar cu nedisimulate pretenţii revizionist-imperialiste. Pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, pacea în Europa e ameninţată brutal, fapt ce obligă la o reacţie pe măsură – inclusiv crearea de noi baze NATO în Est. Dar e statul român capabil să găzduiască o asemenea bază?

acum 3 zile · comentarii (81)

Extrem de anemic a fost marcată de întreaga societate românească împlinirea a 70 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944. Câteva adunări comemorative ici-colea, reuniunile anuale ale veteranilor de război tot mai puţini la număr şi din ce în ce mai nebăgaţi în seamă de organismele Statului care ar avea obligaţia să îi onoreze şi să le facă viaţa mai fără  griji, parastase pe la televiziuni şi cam asta a fost tot.

acum 7 zile · comentarii (4)

De ani buni, la televiziunile noastre de ştiri, a început un proces de deşertificare a spaţiilor destinate ştirilor externe. Procesul a continuat în forţă, iar în urma lui a lăsat departamente „pîrjolite“ şi jurnalişti „sinistraţi“, care n-au avut de ales şi, forţaţi de împrejurări, fie au trecut la alte secţii, fie s-au apucat de alte meserii.

acum 6 zile · comentarii (2)

Schimbatul eternei Opoziţii cu eterna Putere în care jucătorii sunt mereu aceiaşi nu duce nicăieri. Ne-am săturat de clasa politică a ultimilor 25 de ani care a dovedit că nu crede în nimic, nu are nimic sfânt, nu îi pasă de nimic şi care a transformat alternanţa la guvernare a unora cu ceilalţi în paradigma eternului acelaşi. În felul acesta, nu se va schimba niciodată nimic!

acum 6 zile · comentarii (21)

Credinţa afişată în mod ipocrit şi interesat este mult mai aproape de blasfemie decît necredinţa. Ateul pune existenţa lui Dumnezeu între paranteze. Nu aşteaptă nimic de la o instanţă pe care o socoteşte absentă şi nu se sfieşte să-şi declare public convingerile, fie că le numeşte „agnosticism”, „liberă cugetare”, „materialism dialectic” etc.

acum 7 zile · comentarii (133)

N-am înţeles, şi nu numai eu, dacă a început sau nu campania electorală sau campaniile electorale, fiindcă bătăliile prezidenţiale şi parlamentare sunt amestecate, nu numai par, iar bieţii cetăţeni români, despre  care, de asemenea, nimeni nu ştie, fireşte nici ei, câţi sunt sau mai sunt, în ţară şi pretutindeni, stau cruciţi şi se întreabă, exact, dar exact ca eroul celebru din O Scrisoare pierdută: NOI CU CINE VOTĂM?!

acum 3 zile · comentarii (4)

În timp ce societatea din vest se străduieşte să aducă femeile la ambiţii de carieră similare cu ale bărbaţilor şi se depun eforturi tot mai mari ca diferenţele profesionale bazate pe sex să dispară, în Japonia lucrurile stau foarte diferit: 70% din japoneze devin casnice după ce nasc primul copil.

acum 3 zile · comentarii (14)

Confiscaţi-le drujbele, blocaţi-le peridocul, ieşiţi în calea lor, ieşiţi în stradă! „Gândeşte precum un munte", scria Aldo Leopold, unul dintre fondatorii ecologiei profunde. Identificându-te cu pădurea sălbăticia, devii parte a pădurii. Ecocentrismul nu a prins prea mult în România contemporană, deşi moştenirea pastorală face practic identitatea valahă.

acum 7 zile · comentarii (34)
Postari Recente