Cultură de cannabis descoperită în curtea unei bătrâne din Vâlcea. Nepotul a fost cel care s-a ocupat intens de agricultură

Cultură de cannabis
descoperită în curtea unei bătrâne din Vâlcea. Nepotul a fost cel care s-a ocupat intens de agricultură

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au descoperit o cultură de cannabis în curtea unei bătrâne din Vâlcea. Au fost ridicate 18 plante de cannabis, ţigări confecţionate artizanal, fragmente vegetale şi un dispozitiv pentru confecţionat ţigări artizanale.

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de pe un hotel cu zece etaje din Călimăneşti. Cu o zi în urmă, bărbatul ar fi rămas fără loc de muncă

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de pe un hotel cu zece etaje din Călimăneşti. Cu o zi în urmă, bărbatul ar fi rămas fără loc de muncă

Un bărbat din localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea, a murit, miercuri după-amiază, după ce s-a aruncat de pe un hotel cu zece etaje din această staţiune. Primele date arată că bărbatul a recurs la acest gest extrem din cauză că rămăsese fără loc de muncă, în urmă cu o zi expirându-i contractul în baza căruia lucrase ca agent de pază, iar angajatorul nu i l-a mai prelungit.

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la groapa de gunoi din Măldăreşti. Graţiela Gavrilescu, huiduită de localnici

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la
 groapa de gunoi din Măldăreşti. Graţiela Gavrilescu, huiduită de 
localnici

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la depozitul de deşeuri din Măldăreşti pentru distrugere şi alte infracţiuni privind protecţia mediului şi Legea apelor. Luni, autorităţile locale au declarat stare de alertă în comună, după ce groapa de gunoi cuprinsă de un incendiu în urmă cu opt zile arde mocnit, iar în zonă se degajă mult fum.

Vâlcea: Un muncitor a murit, iar altul a fost grav rănit după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei în timpul unor lucrări la canalizare

Vâlcea: Un muncitor a murit, iar altul a fost grav rănit după ce un 
mal de pământ s-a surpat peste ei în timpul unor lucrări la canalizare

Un muncitor în vârstă de 44 de ani a murit, iar altul de 50 de ani este grav rănit, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei în localitatea Tetoiu, din judeţul Vâlcea. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, în momentul în care s-a produs accidentul, muncitorii făceau lucrări de săpături la canalizarea din localitatea Tetoiu şi se aflau la o adâncime de aproximativ trei metri.

BAC 2017 Vâlcea. Subiectele la Română

BAC 2017
Vâlcea. Subiectele la Română

Emoţii mari pentru absolvenţii ai clasei a XII-a din liceele din judeţul Vâlcea. Luni, 26 iunie, ei intră în focurile probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2017, prima probă fiind la limba şi literatura română, unde sunt înscrişi 2.601 absolvenţi. Anul acesta, la examenul de bac 2017 s-au înscris mai puţini elevi decât anul trecut, diferenţa fiind de 484 de elevi.

Preşedintele SUA se pregăteşte de a doua vizită în Europa, prilejuită de Summitului G20 de la Hamburg. Mesajul acestei vizite este crucial pentru est-europeni. De ce? Pentru că vorbim din nou de securitatea Europei Noi! Premoniţia fostului Secretar al Apărării Donald Rumsfeld despre Europa, făcută în 2003, devine pe zi ce trece tot mai actuală.

acum 3 luni · comentarii (67)

Mi-am petrecut ultimele cinci zile în sânul românilor din Diaspora. Îi ştiţi, românii atât de des invocaţi la fiecare scrutin electoral, dar cvasi-absenţi din orice strategie a statului român. Cum trăiesc românii din străinătate, ce părere au despre ceea ce se întâmplă în Ţară şi dacă vor mai reveni, aflaţi în jurnalul meu de călătorie, scris pentru Adevărul.

acum 3 luni · comentarii (4)

Viaţa lui Liviu Dragnea este o serie de coincidenţe absolut incredibile. S-a întâmplat ca omul să călătorească în Brazilia de vreo 9 ori, în ultimii 7 ani, în exact aceeaşi perioadă, cu unul dintre administratorii de la TelDrum. Administrator care, bineînţeles, zice că după facultate (perioadă în care a cântat în aceeaşi trupă cu liderul PSD) l-a mai văzut pe Dragnea doar la televizor.

acum 3 luni · comentarii (4)

Steve Jarding este mentorul meu, omul căruia îi datorez întoarcerea în România la începutul anului trecut. Ales drept cel mai bun profesor de la Harvard în 2016, Steve Jarding îşi încheie fiecare curs cu o lecţie simplă şi profundă despre măsura vieţii unui om. Pe 19 iulie, Steve Jarding vine la Bucureşti pentru un curs-eveniment.

acum 3 luni · comentarii (6)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 3 luni · comentarii (3)

Perioada celui de-al doilea mandat al lui Băsescu e dezbătută intens. Corectitudinea alegerilor din 2009, politicile de austeritate ale Guvernului Boc, subteranele luptei împotriva corupţiei, eşecul USL – toate aceste teme, dar şi altele fac obiectul unor dezvăluiri şocante şi al unor lupte politice crîncene, care sînt abia la început.

acum 3 luni · comentarii (0)

Zilele trecute, am văzut pentru prima dată într-o companie un sistem bine pus la punct de management al orgoliului. De management al orgoliilor, mai bine spus, pentru că obiectul principal îl constituie interacţiunea orgoliilor şi ce iese de acolo, şi nu atât observarea fiecărui orgoliu şi orgolios în parte.

acum 3 luni · comentarii (10)

Anunţul unei evaluări a DNA, alta decît cea uzuală, de obicei superlativă, a Comisiei Europene prin MCV de către ministrul Justiţiei şi ruptura dintre două grupuri de procurori, care subminează DNA prin aducerea inspecţiei judiciare şi a CSM în conflict ca arbitri anunţă o perioadă în care DNA va fi invalidat din rolul de forţă conducătoare a anticorupţiei româneşti.

acum 3 luni · comentarii (0)

O şcoală nu este bună sau rea în sine. Este bună atunci când răspunde nevoilor şi cerinţelor societăţii la o etapă a evoluţiei acesteia. Într-o societate a cunoaşterii, a ţine în ignoranţă populaţia, doar pentru a fi mai uşor manipulată în procesele electorale, se dovedeşte un act sinucigaş, pe termen mediu şi lung.

acum 3 luni · comentarii (4)

Recunosc, titlul este excesiv, mergând pe ideea evidentă că noul ministru al culturii a fost directorul unor tabloide. La o privire mai atentă, avem măcar dovada unei experienţe de management privat, spre deosebire de profilul standard al intelectualului universitar, sau al activistului de partid, nu prea eficienţi în a cârmui corabia culturii româneşti. Vom vedea.

acum 3 luni · comentarii (0)

Boala obstructivă a arterelor afectează, în România, 1 din 3 persoane de peste 70 de ani, dar poate să apară cu frecvenţă ridicată chiar şi la vârste mai tinere cum ar fi 40-50 de ani, uneori chiar şi mai devreme, indiferent de sex, statut sau istoric personal. Este una dintre cele mai frecvente şi periculoase boli de care suferă persoanele de vârsta a treia la noi în ţară.

acum 3 luni · comentarii (1)

Recent, la Cluj Napoca a avut loc prima ediţie a festivalului Cluj Pride. Cinci zile de evenimente, între 28 iunie şi 2 iulie, menite să atragă atenţia asupra discriminării cu care încă se confruntă comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi personae transgender) locală şi din întreaga Românie, dar şi asupra faptului că persoanele LGBT există peste tot în societate şi trebuie să fie respectate de către statul român.

acum 3 luni · comentarii (49)
Postari Recente