Anchetă la Serviciul de Ambulanţă Vâlcea după accidentul în care o pacientă a murit în drum spre spital

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea a deschis o anchetă internă după evenimentul rutier de la Goleşti, când o autospecială a fost lovită în plin de un autoturism care circula pe contrasens. Ancheta vizează un alt echipaj al SJA care a trecut pe DN 7 la scurt timp după accident, dar nu a oprit pentru a acorda primul ajutor.

Preşedintele repetă insistent că România nu va interveni militar în favoarea Republicii Moldova. Unora li se pare o abandonare a fraţilor de dincolo de Prut, alţii mai lucizi văd lucrurile aşa cum ele sunt, parcă o invitaţie la reflecţie: uşa este deschisă, vreţi securitate? Haideţi acasă.

acum 20 ore · comentarii (6)

Crin Antonescu are o problemă de formă şi de fond în acelaşi timp. Nu are crezuri, convingeri şi trăiri sincere. Le înţelege sensul semantic şi le mimează în funcţie de interesul propriu. Nu putem vota un om care ne spune că lipsa de scrupule e singurul lucru în care crede. Vidul nu poate fi preşedinte!

acum 3 ore · comentarii (21)

Sărbătorile de Paşte de anul acesta nu găsesc partea noastră de Europă într-o situaţie tocmai de invidiat. Trezit din adormire, dornic să îşi ia revanşa pentru anii de cvasi-absenţă, socotiţi tot atâţia ani de umilinţă, ursul rusesc, stimulat de orgoliile imperiale ale ţarului cu trecut kaghebist Vladimir Putin, a readus în actualitate primejdii, ameninţări reale ca şi fragmente de limbaj ori de atitudine specifice războiului rece.

acum 3 ore · comentarii (0)

Piaţa valutară dobândise, în 1997, un nou conţinut, dat în primul rând de continuitatea derulării operaţiunilor de-a lungul unei întregi zile bancare. Se renunţase la stabilirea cursului de schimb la BNR, banca centrală păstrându-şi doar prerogativele conferite de lege: reglementarea şi supravegherea pieţei valutare interbancare, autorizarea şi supravegherea intermediarilor de pe această piaţă, conducerea politicii valutare.

acum 4 ore · comentarii (0)

Cetăţeanul e curtat din toate părţile, toţi încearcă să-i atragă atenţia, vor ceva de la el şi îi propun altceva în schimb: partidele, bisericile, mass-media, tot felul de organizaţii, firmele. Dintre toţi, companiile par să aibă cel mai mare succes, în special cele occidentale puternice, pentru că au pe cei mai deştepţi oameni la marketing.

acum 3 zile · comentarii (5)

Mai întâi mi-am intitulat articolul “Dilemele Ucrainei”, dar apoi mi-am adus aminte de tragicul  roman (şi film) “Alegerea Sofiei” al scriitorului american William Styron, când o mamă poloneză, deportată la Auschwitz (să nu uităm că polonezii creştini nu numai evrei au fost primii duşi acolo), se găseşte în faţa unei alegeri, - care dintre cei doi copii ai ei să rămână în viaţă. Cam aceasta este şi dilema ucraineană.

acum 6 ore · comentarii (1)

După ani buni de evoluţii pe traiectorii diferite în societatea postdecembristă am reîntâlnit un conaţional de felul său molcom, care a trecut din mediul militar în cel al publicisticii axate pe idei pentru care nu a ezitat să treacă Prutul şi să cunoască mai bine Moldova răsăriteană, abia scăpată, în anii '90, din lagărul ideologic răsăritean. Tocmai din acest motiv am iniţiat un dialog punctual, cu scriitorul Pavel Coruţ.

acum 9 ore · comentarii (24)

Se reinstaurează, rapid şi sigur, un climat de nou Război Rece. Actorii aduc în faţă din ce în ce mai multe elemente militare credibile pentru a încerca să-şi disuadeze oponenţii în a merge mai departe, ridicând mizele negocierii prin ameninţarea de acum foarte puţin voalată cu folosirea forţei.

acum 6 ore · comentarii (0)

În industria dezvoltării de jocuri, creativitatea este o abilitate foarte importantă, iar femeile sunt recunoscute de multe ori ca fiind creative şi având o abordare mai puţin convenţională. Ca urmare, săptămâna trecută, la TechHub Bucharest, am abordat un subiect sensibil: rolul doamnelor în industria de gaming.

acum 17 ore · comentarii (0)

Cică odată, foarte demult, au descălecat prin părţile Maramureşului nişte pui de români, alungaţi de năvălirile barbare. Căutau o vatră de sat într-o zonă ferită, cu munţi şi, mai ales, cu ape în jur. S-au împărţit în mai multe cete şi strigau unii la alţii peste dealuri şi văi. După ceasuri bune de căutare, unul dintre ei a urlat: IEUD! (Nu, nu „E ud“, ci „Eu aud“, „aud“ susurul apei.) Un altul, de peste un deal, i-a răspuns: ŞIEU.

acum 20 ore · comentarii (0)

Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

acum 3 zile · comentarii (0)
Postari Recente