Şoferii din Vâlcea condamnaţi la închisoare cu executare pentru infracţiuni rutiere, care se sustrăgeau executării pedepselor, au fost încarceraţi

Şoferii din Vâlcea condamnaţi la închisoare cu executare pentru infracţiuni rutiere, care se sustrăgeau executării pedepselor, au fost încarceraţi

Doi bărbaţi condamnaţi definitiv la închisoare cu executare pentru infracţiuni rutiere precum conducere fără permis şi refuzul recoltării probelor biologice şi care se sustrăgeau executării pedepselor au fost prinşi de către poliţiştii din Vâlcea şi încarceraţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi.

Mircia Gutău, primarul ales în Râmnicu Vâlcea: „Îi mulţumesc soţiei, pe care, chiar dacă mi-a spus în repetate rânduri să nu mai candidez, nu am ascultat-o“

Mircia Gutău, primarul ales în Râmnicu Vâlcea: „Îi mulţumesc soţiei, pe care, chiar dacă
mi-a spus în repetate rânduri să nu mai candidez, nu am
ascultat-o“

Alegeri locale 2016. Conform rezultatelor comunicate de BEC, Mircia Gutău a câştigat alegerile locale 2016 pentru Primăria Râmnicu Vâlcea la o distanţă de peste 3.000 de voturi faţă de contracandidatul său liberal. Iată şi rezultatele pentru primii patru clasaţi: Mircia Gutău - PER : 16.724 voturi, Romeo Radulescu - PSD: 13.142 voturi, Remus Grigorescu - ALDE: 4.332 voturi şi Grigore Craciunescu - PNL: 3.262 voturi.

Pe 14 august (stil vechi) la Palatul Cotroceni, Regele Ferdinand îşi asuma decizia capitală de a intra în război de partea Antantei şi nu a Puterilor Centrale. Obiectivul politic stabilit de Rege în proclamaţia pentru ţară era „unirea Românilor de pe cele două părţi ale Carpaţilor”.

acum 19 zile · comentarii (40)

O discuţie cu mize enorme între Putin şi Erdogan. Despre restructurarea hărţilor de putere din partea noastră de lume, despre bani, definirea, controlul şi reglementarea de zone de influenţă, despre conducte cu repunerea pe tapet a super-proiectului Turkish Stream, despre perspectivele unei colaborări bilaterale cu ochii spre dimensiunile sale multilaterale imediate şi pe termen mediu strategice, economice şi militare.

acum 20 zile · comentarii (115)

Proiectul reuneşte baze de date de la majoritatea instituţiilor publice româneşti şi permite căutarea avansată în ele a oricăror informaţii despre toţi cetăţenii. De exemplu prin capitolul de „analiză comportamentală“, orice cetăţean ar putea avea o fişă „de bună purtare“, inclusiv viitorii parlamentari, judecători, procurori sau antreprenori, fişe ce pot fi folosite în scopuri nelimitate.

acum 20 zile · comentarii (4)

Consoarta mea a înnebunit: vrea pisică. Şi nu orice pisică, ci una de o rasă deosebită, Ragdoll, care a apărut abia prin ’60. Doar de cîteva zile a văzut-o pe undeva printr-o revistă şi de atunci doar caută întruna informaţii despre ea pe net. Zice că e cea mai cuminte specie posibilă, că nici nu îi simţi prezenţa şi că vine după tine prin casă ca un căţel.

acum 20 zile · comentarii (12)

New Strategy Center şi Center for American Seapower din cadrul Hudson Institute au realizat în luna iunie un studiu privind provocările de securitate în regiunea Mării Negre. Acest demers comun româno-american îşi propune să contribuie la conştientizarea la nivel aliat a importanţei acestei regiuni pentru securitatea continentului şi insistă asupra necesităţii ca această zonă să se bucure de atenţia cuvenită din partea decidenţilor din SUA.

acum 20 zile · comentarii (9)

Prezumţia de nevinovăţie e un drept al oricărui cetăţean din ţările democratice. E evident, pe de altă parte, că acest drept nu mai e „îndreptăţit“ după ce culpa a fost dovedită. Hoţul prins asupra faptei nu poate avea tupeul de a solicita să i se acorde prezumţia de nevinovăţie. Trebuie spus, totodată, că prezumţia de nevinovăţie ţi se acordă.

acum 21 zile · comentarii (131)

Lângă fruntariile ţării noastre şi în imediata lor apropiere au locuri cele mai tulburi evenimente postbelice, cu grave urmări asupra păcii şi dezvoltării democratice în zona  flancului sud-estic al Uniunii Europene şi NATO şi toate ţărmurile Mării Negre, însă politicienii români de doi bani au preocupări fără nici o legătură cu menţinerea stabilităţii politice şi economice a ţării.

acum 21 zile · comentarii (6)

Somat din diverse locuri, premierul Cioloş anunţă că vrea să modifice legislaţia privind vînzarea terenurilor agricole, pentru a îngreuna şi mai mult înstrăinarea acestora către ”străini”. De asemenea, a fost adoptată o lege conform căreia supermarketurile ar trebui să vândă obligatoriu jumătate din produse alimentare româneşti.

acum 21 zile · comentarii (0)

„Securitatea la Marea Neagră“ este de mulţi ani – în special din timpul mandatului Băsescu I – conceptul strategic central şi miza definitorie a politicii externe româneşti. „Succesul” României în plan extern a ajuns să aibă aproape un singur criteriu de măsură: ce se „obţine” pentru Marea Neagră, de la NATO.

acum 21 zile · comentarii (73)

În săptămâna în care guvernul de la Berlin anunţa că, până în 2020, nemţii ar putea cheltui 93,6 miliarde de euro pentru solicitanţii de azil, iar guvernul de la Paris scăpa de o moţiune de cenzură pe care au vrut s-o depună deputaţii de stânga nemulţumiţi de premierul Valls şi preşedintele Hollande, est-europenii au avut pe agendă diverse chestiuni, care merită, la rândul lor, toată atenţia:

acum 3 luni · comentarii (16)
Postari Recente