Inconştienţii din Poliţie care nu ţin nici măcar evidenţa dosarelor cu autori necunoscuţi. Cazul Vâlcea: nimeni nu mai notează nimic informatizat din 2009

Inconştienţii din Poliţie care nu ţin nici măcar evidenţa dosarelor cu autori necunoscuţi. Cazul Vâlcea: nimeni nu mai notează nimic informatizat din 2009

Campania „România infractorilor necunoscuţi“, derulată de ziarul „Adevărul“, scoate la iveală un haos uriaş în inspectoratele judeţene de poliţie din ţară în privinţa statisticilor cu dosare clasificate cu autor necunoscut (AN). Mai multe inspectorate din România au răspuns cu greu, deficitar sau incomplet solicitărilor formulate de reporteri în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public. Vâlcea este în top.

Trafic blocat timp de o oră pe Valea Oltului, în urma unui accident în care au fost implicate trei TIR-uri

Trafic blocat timp de o oră pe Valea Oltului, în urma unui accident în care au fost implicate trei TIR-uri

Un accident în care au fost impllicate trei TIR-uri s-a produs joi dimineaţă pe Valea Oltului, în zona localităţii Câineni, din judeţul Vâlcea, unul dintre autotrenuri, încărcat cu stofă, rămânând blocat pe şosea şi fiind nevoie ca marfa să fie descărcată pentru ca autotrenul să poată fi scos de pe şosea. În urma acidentului DN 7 a fost blocat timp de peste o oră.

Şoferii din Vâlcea condamnaţi la închisoare cu executare pentru infracţiuni rutiere, care se sustrăgeau executării pedepselor, au fost încarceraţi

Şoferii din Vâlcea condamnaţi la închisoare cu executare pentru infracţiuni rutiere, care se sustrăgeau executării pedepselor, au fost încarceraţi

Doi bărbaţi condamnaţi definitiv la închisoare cu executare pentru infracţiuni rutiere precum conducere fără permis şi refuzul recoltării probelor biologice şi care se sustrăgeau executării pedepselor au fost prinşi de către poliţiştii din Vâlcea şi încarceraţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi.

Mircia Gutău, primarul ales în Râmnicu Vâlcea: „Îi mulţumesc soţiei, pe care, chiar dacă mi-a spus în repetate rânduri să nu mai candidez, nu am ascultat-o“

Mircia Gutău, primarul ales în Râmnicu Vâlcea: „Îi mulţumesc soţiei, pe care, chiar dacă
mi-a spus în repetate rânduri să nu mai candidez, nu am
ascultat-o“

Alegeri locale 2016. Conform rezultatelor comunicate de BEC, Mircia Gutău a câştigat alegerile locale 2016 pentru Primăria Râmnicu Vâlcea la o distanţă de peste 3.000 de voturi faţă de contracandidatul său liberal. Iată şi rezultatele pentru primii patru clasaţi: Mircia Gutău - PER : 16.724 voturi, Romeo Radulescu - PSD: 13.142 voturi, Remus Grigorescu - ALDE: 4.332 voturi şi Grigore Craciunescu - PNL: 3.262 voturi.

Noul ambasador al Rusiei la Bucureşti şi-a depus scrisorile de acreditare pe 7 septembrie. Asta e ştirea oficială, care e parţial falsă. Trei săptămâni mai tâziu, Ambasada Rusă a anunţat depunerea unei donaţii pentru „Cuminţenia pământului”. La comunicat, ruşii au anexat... Pardon!... La comunicat, ruşii au ataşat chitanţa de plată pentru 100 (una sută) euro şi un videoclip în care găsim adevăratele scrisori de acreditare ale lui Valeri Kuzmin.

acum 29 zile · comentarii (102)

O discuţie cu mize enorme între Putin şi Erdogan. Despre restructurarea hărţilor de putere din partea noastră de lume, despre bani, definirea, controlul şi reglementarea de zone de influenţă, despre conducte cu repunerea pe tapet a super-proiectului Turkish Stream, despre perspectivele unei colaborări bilaterale cu ochii spre dimensiunile sale multilaterale imediate şi pe termen mediu strategice, economice şi militare.

acum 3 luni · comentarii (115)

Proiectul reuneşte baze de date de la majoritatea instituţiilor publice româneşti şi permite căutarea avansată în ele a oricăror informaţii despre toţi cetăţenii. De exemplu prin capitolul de „analiză comportamentală“, orice cetăţean ar putea avea o fişă „de bună purtare“, inclusiv viitorii parlamentari, judecători, procurori sau antreprenori, fişe ce pot fi folosite în scopuri nelimitate.

acum 3 luni · comentarii (4)

Consoarta mea a înnebunit: vrea pisică. Şi nu orice pisică, ci una de o rasă deosebită, Ragdoll, care a apărut abia prin ’60. Doar de cîteva zile a văzut-o pe undeva printr-o revistă şi de atunci doar caută întruna informaţii despre ea pe net. Zice că e cea mai cuminte specie posibilă, că nici nu îi simţi prezenţa şi că vine după tine prin casă ca un căţel.

acum 3 luni · comentarii (12)

New Strategy Center şi Center for American Seapower din cadrul Hudson Institute au realizat în luna iunie un studiu privind provocările de securitate în regiunea Mării Negre. Acest demers comun româno-american îşi propune să contribuie la conştientizarea la nivel aliat a importanţei acestei regiuni pentru securitatea continentului şi insistă asupra necesităţii ca această zonă să se bucure de atenţia cuvenită din partea decidenţilor din SUA.

acum 3 luni · comentarii (9)

Prezumţia de nevinovăţie e un drept al oricărui cetăţean din ţările democratice. E evident, pe de altă parte, că acest drept nu mai e „îndreptăţit“ după ce culpa a fost dovedită. Hoţul prins asupra faptei nu poate avea tupeul de a solicita să i se acorde prezumţia de nevinovăţie. Trebuie spus, totodată, că prezumţia de nevinovăţie ţi se acordă.

acum 3 luni · comentarii (133)

Lângă fruntariile ţării noastre şi în imediata lor apropiere au locuri cele mai tulburi evenimente postbelice, cu grave urmări asupra păcii şi dezvoltării democratice în zona  flancului sud-estic al Uniunii Europene şi NATO şi toate ţărmurile Mării Negre, însă politicienii români de doi bani au preocupări fără nici o legătură cu menţinerea stabilităţii politice şi economice a ţării.

acum 3 luni · comentarii (6)

Somat din diverse locuri, premierul Cioloş anunţă că vrea să modifice legislaţia privind vînzarea terenurilor agricole, pentru a îngreuna şi mai mult înstrăinarea acestora către ”străini”. De asemenea, a fost adoptată o lege conform căreia supermarketurile ar trebui să vândă obligatoriu jumătate din produse alimentare româneşti.

acum 3 luni · comentarii (0)

„Securitatea la Marea Neagră“ este de mulţi ani – în special din timpul mandatului Băsescu I – conceptul strategic central şi miza definitorie a politicii externe româneşti. „Succesul” României în plan extern a ajuns să aibă aproape un singur criteriu de măsură: ce se „obţine” pentru Marea Neagră, de la NATO.

acum 3 luni · comentarii (73)

În săptămâna în care guvernul de la Berlin anunţa că, până în 2020, nemţii ar putea cheltui 93,6 miliarde de euro pentru solicitanţii de azil, iar guvernul de la Paris scăpa de o moţiune de cenzură pe care au vrut s-o depună deputaţii de stânga nemulţumiţi de premierul Valls şi preşedintele Hollande, est-europenii au avut pe agendă diverse chestiuni, care merită, la rândul lor, toată atenţia:

acum 5 luni · comentarii (16)
Postari Recente