Interceptări telefonice în dosarul adjunctului Gărzii Naţionale de Mediu şi al denunţătorului Elenei Udrea, Gicu Deaconeasa: „Ăla mi-e dator vândut!” 2

Directorul adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Marius Bărbulescu, şi Gheorghe Deaconeasa, denunţătorul Elenei Udrea, interceptaţi telefonic. Într-una dintre discuţii, Deaconeasa se plânge că „două zăpăcite de la Craiova, de la biodiversitate“, au refuzat să-i dea un aviz, iar Marius Bărbulescu îi promite că va rezolva problema. Într-o altă convorbire, Gicu Deaconeasa se laudă că seful Gărzii de Mediu îi este „dator vândut”.

Interceptări telefonice în dosarul adjunctului Gărzii Naţionale de Mediu şi al denunţătorului Elenei Udrea, Gicu Deaconeasa: „Ăla mi-e dator vândut!” Vezi comentarii 2

Misterul dispariţiei casei de bani a lui Tudor Vladimirescu. Cum s-a făcut nevăzut tezaurul Revoluţiei de la 1821

Misterul dispariţiei casei de bani a lui Tudor Vladimirescu. Cum s-a făcut nevăzut tezaurul Revoluţiei de la 1821

Istoricii susţin că revoluţionarul ţinea în casa de bani o adevărată avere, de la monede austriece până la firfirei. Strateg desăvârşit, Tudor Vladimirescu a avut grijă să strângă  bănuţ peste bănuţ pentru a putea susţine cheltuielile micii sale armate. Pandurii nu au apucat, însă, să se bucure de firfirei, căci casa de fier a dispărut a doua zi după asasinarea lui Vladimirescu.

Chinezii, rugaţi să investească pe piaţa cărnii din România. Avicarvil -Frânceşti speră într-o infuzie de capital asiatic de 80 de milioane de euro

Chinezii, rugaţi să investească pe piaţa cărnii din România. Avicarvil -Frânceşti speră într-o infuzie de capital asiatic de 80 de milioane de euro

Proiect îndrăzneţ al producătorului de carne de pasăre din Frânceşti-Vâlcea, care încearcă să-i determine pe chinezi să investească 80 de milioane de lei în construcţia a 20 de ferme de creştere a puilor de carne, un abator şi o staţie de incubaţie. În ajutorul Avicarvil a sărit şi conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, care e dispusă să le ofere investitorilor din Asia teren în parcului industrial din Drăgăşani.

FOTO Mânăstirea de pe vârful muntelui independentă energetic. Măicuţele au electricitate de la panouri fotovoltaice

FOTO Mânăstirea de pe vârful muntelui independentă energetic. Măicuţele au electricitate de la panouri fotovoltaice

Ridicată pe un vârf de munte, într-o zonă neelectrificată, la circa 20 de kilometri distanţă de oraşul Horezu, mânăstirea a devenit independentă din punct de vedere energetic înainte de Paşte. Lăcaşul sfânt este ctitoria omului de afaceri Dumitru Creştin şi poartă numele fiicei acestuia, Alina-Maria, care a sfârşit tragic în 2011.

Denunţătorul Elenei Udrea află azi dacă va fi arestat pentru 30 de zile. Gheorghe Deaconeasa este acuzat de cumpărare de influenţă şi dare de mită | elena udrea

Denunţătorul Elenei Udrea află azi dacă va fi arestat pentru 30 de zile. Gheorghe Deaconeasa este acuzat de cumpărare de influenţă şi dare de mită

Denunţătorul Elenei Udrea, vâlceanul Gheorghe Deaconeasa va fi prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost reţinut marţi de procurorii DNA Piteşti pentru cumpărare de influenţă în formă continuată (opt fapte) şi dare de mită. Alături de acesta a mai fost reţinut şi Marius Bărbulescu, directorul adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.

UPDATE Doctoriţele şpăgare din Drăgăşani, arest la domiciliu. Acestea sunt acuzate că au pensionat contra cost peste 200 de persoane

UPDATE Doctoriţele şpăgare din Drăgăşani, arest la domiciliu. Acestea sunt acuzate că au pensionat contra cost peste 200 de persoane

Violeta Bică şi Cristina Orădean sunt acuzate de luare de mită şi abuz în serviciu după ce au pensionat contra cost câteva sute de persoane. Procurorii susţin că 90 % dintre persoanele care au trecut prin cabinetele celor doi medici au fost diagnosticate în mod nereal cu diverse afecţiuni psihice. În acelaşi dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea este cercetat şi un agent de politie din cadrul IPJ.

Geniul informaticii de la Vâlcea, Ionuţ Budişteanu, aur şi argint la Salonul de Invenţii de la Geneva pentru un dispozitiv de detectat jefuitorii de bănci

Geniul informaticii de la Vâlcea, Ionuţ Budişteanu, aur şi argint la Salonul de Invenţii de la Geneva pentru un dispozitiv de detectat jefuitorii de bănci

Ionuţ Budişteanu a expus la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva un dispozitiv de detecţie automată a spărgătorilor cu cagulă. Pentru proiectul prezentat, tânărul inventator a primit din partea organizatorilor o medalie de argint.  De asemenea, Institutul Francez al Inventatorilor i-a acordat lui Ionut Budişteanu medalia de aur.

Dacă în ceruri există o Sfântă Treime, care coboară din când în când, şi în diverse forme, pe Pământ, pe acesta există o Profană Treime, care aspiră în sus, cât mai sus cu putinţă. Aspiraţia merge spre condiţia lui Dumnezeu, care este omniprezent, omniscient şi omnipotent. Aceasta este şi o aspiraţie a Eului individual, formulată de ateul J.P.Sartre în enunţul „Fiecare Eu tinde să devină Dumnezeu”.

acum 6 zile · comentarii (4)

Într-un articol recent, Noii justiţiari ai României, inamicii puşcăriei, ziaristul Dan Tăpălagă, de la Hotnews, analizează poziţii recente al politicienilor români privind justiţia. Sunt corecte aprecierile asupra discursului dlui Kelemen Hunor, care contestă decizii definitive şi irevocabile ale judecătorilor, în dosarul Nagy Zsolt.

acum 6 zile · comentarii (18)

De câteva zile tot citesc despre parlamentarii care îşi votează pensii speciale. Mă oripilez şi nu îmi vine să cred cum pot ofensa o întreagă naţiune cu aceste propuneri. Deunăzi, am repetat că ţara arde şi este măcinată de probleme mari, iar unii se joaca de-a pescuitul. Aruncă momeli, iar mulţimea muşcă. Unde este societatea civilă în ecuaţia asta?

acum 6 zile · comentarii (41)

Diaspora redusă la o masă de persoane cu „conştiinţă civică politică redusă”, gata să „se vândă” pentru „mici şi bere”. Sintagma preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dincolo de amuzament , indică de fapt acelaşi sentiment pe care l-a exprimat între cele două tururi de scrutin prezidenţial, în noiembrie 2014, clasa politică aflată şi atunci la putere: dispreţ.

acum 7 zile · comentarii (32)

Călătoria la Petra începe cu Iordania, locuri şi oameni. Un drum într-o lume a nisipului, apei, esenţelor, sau într-o lume a bărbaţilor. Pentru mine, Iordania a început la Aqaba, în miez de noapte. Mi s-a părut că am coborât din avion direct în deşertul bătut de vânt – într-un fel, chiar aşa era. Dincolo de pistă se întindea nisipul cenuşiu. Şi de aici a început călătoria.

acum 5 zile · comentarii (5)

În timp ce luptele în noroi continuă să fie servite publicului românesc şi planurile de ţară rămân uitate între pauzele publicitare, lumea se schimbă radical în jurul nostru. Dacă cineva şi-ar asuma responsabilitatea să propună societăţii româneşti răspunsuri măcar la trei întrebări, atunci am avea poate şi o altă perspectivă pentru ce va urma, nu pe termen lung, ci în viitorul cât mai apropiat.

acum 5 zile · comentarii (32)

Informaţia că, de la 1 iunie 2015, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) se va reduce la 9 la sută (de la 24 la sută) la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, aşadar, la toate alimentele, nu doar la cele de bază a generat, firesc,  comentarii, unele controversate, dar şi teamă.

acum 5 zile · comentarii (17)

Am norocul să fac bani din ce-mi place şi asta să implice şi cunoaşterea de oameni noi în mod constant. Şi aşa, să pot verifica anumite percepţii, trenduri pe care le observ în jurul meu. Unul dintre ele este că sunt mulţi oameni (prea mulţi) care nu sunt ok cu ei şi cu viaţa lor şi, cu toate astea, continuă pe aceeaşi linie.

acum 5 zile · comentarii (3)

Filosoful german Friedrich Nietzsche vorbea despre existenţa la oameni a unei “voinţe către dominare”. Iar în psihologia socială este cunoscut termenul “necesitatea de putere”, pentru a descrie dorinţa accentuată a unor persoane de a deţine controlul asupra proceselor politice, de a conduce mulţimea într-o direcţie anume. Pentru aceşti oameni, puterea este un loc care trebuie ocupat.

acum 5 zile · comentarii (141)

Prima mea reacţie la necazul cucoanei Vasilica, ce-şi cheltuie bănuţii de la stat (vreo 5000 de lei pe lună) doar pe coafor şi e ţinută în viaţă de soţ şi părinţi a fost una, să mă ierte doamnele şi domnişoarele, eminamente misogină. E limpede că parlamentarii ar trebui să fie bărbaţi, eventual cu chelie. Doar aşa ar putea, sărăcuţii, să supravieţuiască.

acum 5 zile · comentarii (37)

În Parlament, am cunoscut cei mai mulţi oameni fără dileme. Fie au convingeri ferme, fie îşi citesc cu religiozitate mailurile de partid. Deci ştiu. Şi pot. Nu m-am mirat, deci, nici când am văzut lunga listă a semnatarilor unei legi prin care îşi asigură la pensie liniştea financiară, nici când am citit despre senatoarea căreia îi plătesc părinţii coafeza, domnia sa drămuind cei 4.800 de lei de la stat pentru sase ţinute modeste pe lună.

acum 6 zile · comentarii (5)

Am văzut că Ioana Lupea vrea cu orice preţ salvarea UDMR în editorialul său ”Miza existenţială a UDMR: recâştigarea electoratului”, fără să spună niciun cuvânt despre cazul Marko Attila sau despre felul hidos în care Hunor l-a apărat pe deja închisul Nagy Zsolt. Ioana Lupea vorbeşte de ”utilitatea intrării UDMR în Parlament”. În ce scop, ca să-şi ascundă penalii la Budapesta sau ca să continue proiectul autonomiei secesioniste pe model rusesc?

acum 6 zile · comentarii (12)

La începutul anilor 2000, în sectorul gazelor naturale s-a demarat ideea unei masive restructurări conceptuale a pieţei de gaze, prin liberalizarea acesteia cu scopul declarat, de scădere a costurilor şi creşterea calităţii furnizării gazelor. Analizând cei 15 ani, se poate desprinde că instituţiile responsabile cu funcţionarea pieţii au cea mai mare responsabilitate în nefuncţionarea ei.

acum 6 zile · comentarii (4)
Postari Recente