VIDEO Strada Feţeni din Râmnicu Vâlcea s-a surpat din cauza ploilor

Strada Feţeni a început să se surpe în această dimineaţă din cauza precipitaţiilor înregistrate în  ultimele ore. Drumul este distrus pe o lungime de aproximativ 10 metri, iar conducerea primăriei a dispus restricţionarea traficului pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone. 40 de familii din cătunul Siliştea Veche riscă să rămână izolate dacă alunecarea de teren se va extinde.

Un tânăr din Păuşeşti Măglaşi a murit strivit între fiarele propriei maşini

Un tânăr din localitatea Păuşeşti Măglaşi a murit în această dimineaţă într-un accident rutier, strivit între fiarele proprieri maşini. Din cauza vitezei şi a carosabilului umed, acesta a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-o autoutilitară care circula regulamentar pe celălalt sens.  Alte două persoane au ajuns la spital, printre care şi tatăl victimei căruia I s-a făcut rău când a ajuns la locul accidentului.

Inundaţii în 22 de localităţi din Vâlcea

Din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele ore, zeci de hectare de teren agricol din 22 de localităţi din Vâlcea au fost inundate, iar pompierii au fost solicitaţi sa intervină pentru a scoate apa din 20 de case şi anexe. Circulaţia pe drumul judeţean care face legătura între comunele Şirineasa-Pesceana-Glavile s-ar putea întrerupe din cauza unor alunecări de teren.

Tradiţii şi obiceiuri de Paşte în Vâlcea

În judeţul Vâlcea, pregătirile pentru Paşte încep în Joia Mare, când gospodinele vopsesc ouă.  În aceeaşi zi, în toate bisericile se oficiază slujbe de pomenire a morţilor. Locuitorii din sudul judeţului cred că în Joia Mare se deschid mormintele, iar cei care au păşit în lumea celor drepţi se întorc acasă pentru a sărbători Învierea Mântuitorului.

Contrafacerea realităţilor specifice şi intenţia de evitare a spune copiilor noştri: cine?, cum? şi de ce am fost aşa?, conform mărturiilor istorice, reprezintă promovarea minciunii la rang de virtute socială, ca stare de anomie socială, intenţionată şi manipulată, în detrimentul adevărului liberator, care ne va descătuşa de tarele trecutului, prin dezvoltarea Asistenţei Sociale a Minciunii.

acum 5 zile · comentarii (8)

Pe 7 aprilie, ruşii au proclamat Republica Populară Doneţk, iar pe 16 aprilie – Republica Populară Odessa, în regiunile omonime de pe teritoriul Ucrainei, călcând în picioare suveranitatea acestui stat. Agresiunea lui Putin împrumută o formă politică veche, din vremea sovietelor – în fond, şi România a fost, între 1947 şi 1965, o „republică populară” – şi, în plus, maimuţăreşte principiul autodeterminării.

acum 2 zile · comentarii (28)

Tineri şi tinere cu reputaţii dubioase, al căror scop în viaţă pare să fie să promită că imoralitatea este drumul larg către fericire, debitează inanităţi tipice copiilor prea mici pentru şcoală cu o inocenţă care, luată în serios, este stupefiantă. Nu pare să existe nici o experienţă umană care să poată fi reprodusă în această muzică fără distorsiuni.

acum 2 zile · comentarii (0)

Revista 22, ajutată de Kelemen Hunor, mi-a făcut onoarea de a mă numi ”extremist” şi ”naţionalist”. Venită de la unii care vor să ne bage pe gât maghiara ca singur scop al existenţei noastre, percep atacul ca pe un compliment. Pe de altă parte, nu pot să nu reacţionez văzând că se creează o confuzie voită: toţi cei care nu sunt de acord cu caracatiţa UDMR care vizează autonomia teritorială, sunt brusc extremişti.

acum 2 zile · comentarii (59)

Se prefigurează un sfârşit al erei toleranţei în Europa. Pe fundalul proceselor demografice şi identitare de pe continent, mişcările şi partidele cu un mesaj explicit naţionalist şi ultraconservator câştigă tot mai mult teren în ţările afecate de valul migraţionist şi supuse islamizării. De facto, suntem martori ai renaşterii ideologiei naţional-socialiste pe continentul european.

Baronul local a fost atestat documentar, pentru prima oară, în guvernarea Năstase. Specialiştii încă studiază condiţiile în care s-a produs apariţia acestei malformaţii politico-administrative. Deocamdată, doar DNA pare să fie tratamentul eficient împotriva baronului local care a capturat democraţia şi economia locală. Dar nu e suficient.

Postari Recente