Inconştienţii din Poliţie care nu ţin nici măcar evidenţa dosarelor cu autori necunoscuţi. Cazul Vâlcea: nimeni nu mai notează nimic informatizat din 2009

Inconştienţii din Poliţie care nu ţin nici măcar evidenţa dosarelor cu autori necunoscuţi. Cazul Vâlcea: nimeni nu mai notează nimic informatizat din 2009

Campania „România infractorilor necunoscuţi“, derulată de ziarul „Adevărul“, scoate la iveală un haos uriaş în inspectoratele judeţene de poliţie din ţară în privinţa statisticilor cu dosare clasificate cu autor necunoscut (AN). Mai multe inspectorate din România au răspuns cu greu, deficitar sau incomplet solicitărilor formulate de reporteri în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public. Vâlcea este în top.

Trafic blocat timp de o oră pe Valea Oltului, în urma unui accident în care au fost implicate trei TIR-uri

Trafic blocat timp de o oră pe Valea Oltului, în urma unui accident în care au fost implicate trei TIR-uri

Un accident în care au fost impllicate trei TIR-uri s-a produs joi dimineaţă pe Valea Oltului, în zona localităţii Câineni, din judeţul Vâlcea, unul dintre autotrenuri, încărcat cu stofă, rămânând blocat pe şosea şi fiind nevoie ca marfa să fie descărcată pentru ca autotrenul să poată fi scos de pe şosea. În urma acidentului DN 7 a fost blocat timp de peste o oră.

Alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute, din Moldova şi Bulgaria, au adus noutăţi care pot influenţa echilibrul geopolitic regional. Candidaţii proeuropeni au pierdut bătălia electorală, iar învingătorii sunt apropiaţi Rusiei, ceea ce fireşte duce cu gândul la creşterea influenţei Moscovei într-o regiune în care Rusia a avut un ascendent istoric.

acum 20 zile · comentarii (47)

Doar întâmplarea a făcut ca în aceeaşi zi – duminică, 13 noiembrie – să fie organizat, în două ţări ex-comuniste, turul decisiv al unor alegeri prezidenţiale, iar confruntarea să aducă faţă-n faţă, şi într-un loc şi-n celălalt, un candidat de stânga pro-rus, câştigător al turului întâi, şi o voce pro-europeană, în ambele cazuri – o femeie.

acum 20 zile · comentarii (74)

Acoperit de sângele celor din jur, al victimelor, al criminalilor, mă simt acum asemeni celor mai mulţi dintre oamenii de pe pământ… cunosc mirosul, gustul cruzimii, al absurdului… Ce-ţi trece prin minte înainte să iei viaţa unui om? De ce ucidem? Aşteptând, mă simt singur, pierdut, asemeni unui copil care tocmai s-a născut. Dar în această noapte voi dormi învăluit în iubire…

acum 20 zile · comentarii (6)

Europenii s-au dat peste cap să unească partidele pro-europene la Chişinău şi au ridicat vizele atunci cînd au promis pentru cetăţenii moldoveni. Americanilor nu are sens să le mai facem vreo vină, ei erau dezorientaţi dinainte de Trump prin astea două ţări româneşti aflate la marginea de jos a interesului lor.

acum 21 zile · comentarii (2)

Miniştrii de Externe reuniţi ieri şi azi la Bruxelles după ce, anterior, participaseră la un dineu de lucru în Germania (cu excepţia reprezentanţilor Marii Britanii şi Ungariei), au sarcina absolut ingrată să vorbească despre „business as usual“, când, de fapt, nimic nu se mai arată nici cert, nici predictibil.

acum 21 zile · comentarii (54)
Postari Recente