Vâlcea, judeţul cu doi preşedinţi interimari la Consiliul Judeţean | pnl

Vâlcea, judeţul cu doi preşedinţi interimari la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Vâlcea are în acest moment doi preşedinţi interimari: Gheorghe Păsat şi Dumitru Persu. În cea de-a V-a şedinţă extraordinară pentru desemnarea unui vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, liberalii au reuşit să-l impună pe Gheorghe Păsat în fruntea instituţiei. La rândul lor, social democraţii susţin că postul rămas vacant după moartea fostului preşedinte, Ion Cîlea, îi revine de drept vicepreşedintelui Dumitru Persu.

Poliţistul Constantin Nuţu din Drăgăşani, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Poliţistul Constantin Nuţu din Drăgăşani, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Constantin Tiberiu Nuţu, agent de poliţiei în cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru  săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Video Preşedinta OT PNL Vâlcea, demisie din CJ. Alina Lupu: „După 25 de ani de la Revoluţie vreau să-mi exprim liber opţiunea şi ceea ce cred” | pnl

Video Preşedinta OT PNL Vâlcea, demisie din CJ. Alina Lupu: „După 25 de ani de la Revoluţie vreau să-mi exprim liber opţiunea şi ceea ce cred”

Alina Lupu, preşedinta OT PNL Vâlcea, şi-a anunţat astăzi demisia din funcţia de consilier judeţean. Tânăra a luat această decizie pentru că risca să i se retragă sprijinul politic pe motiv că a nesocotit dispoziţia şefilor şi a ales să se prezinte la şedinţa extraordinară pentru desemnarea preşedintelui interimar al CJ, şedinţă boicotată de ceilalţi colegi din PNL.

Liberalii din Vâlcea au atins culmea penibilului: au boicotat o şedinţa doar pentru a nu-si desemna un coleg de partid preşedinte interimar al CJ | pnl

Liberalii din Vâlcea au atins culmea penibilului: au boicotat o şedinţa doar pentru a nu-si desemna un coleg de partid preşedinte interimar al CJ

Liberalul Bogdan Pistol renunţă la funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea pentru a debloca activitatea instituţiei, după ce colegii săi din PNL au boicotat şi şedinţa extraordinară de astăzi pentru desemnarea unui preşedinte interimar. Dacă Bogdan Pistol ar fi avut sprijinul colegilor de partid, PNL Vâlcea ar fi deţinut în acest moment şi funcţia de preşedinte interimar al CJ.

Consilierii PNL au blocat activitatea CJ Vâlcea. Liberalii au majoritate, dar au refuzat din nou să-l desemneze pe Bogdan Pistol preşedinte interimar

Consilierii PNL au blocat activitatea CJ Vâlcea. Liberalii au majoritate, dar au refuzat din nou să-l desemneze pe Bogdan Pistol preşedinte interimar

Blocaj în Consiliul Judetean (CJ) Vâlcea din cauza consilierilor judeţeni PNL care refuză să-l desemneze pe vicepreşedintele Bogdan Pistol în funcţia de preşedinte interimar. Pentru că nimeni nu mai are drept de semnătură după decesul lui Ion Cîlea, CJ riscă să piardă o finanţare de câteva sute de mii de euro, iar angajaţii instituţiei să nu-şi mai primească salariile.

Crăciunul românesc aproape că nu poate fi conceput fără porc. Pregătirea Sărbătorilor nu implică atât căutarea darului spiritual,  cât umplerea mesei, pe cât posibil cu „porcării” . Astfel,  precum evreii de pe vremea lui Moise, care idolatrizau un viţel de aur, românii au suit, chiar şi în statistici, porcul pe soclu, şi i se închină,  spre umplerea pântecelui, transformat sistematic în dumnezeu.

acum 3 zile · comentarii (32)

Dacă în prima parte a "Babiloniei", Ilona-Ibolya Andre ne-a povestit Crăciunurile copilăriei, autoarea ne duce înapoi în anii 80. Perioadă din care reţine nu doar lipsa de alimente, ci şi exemplele de hărnicie şi generozitate ale soacrei sale. Bomboanele de pom, reper al copilăriei, devin acum sursă de venit pentru Ilona. Dar şi un prilej al unui moment de babilonie*, depăşit graţie unei fiinţe în care nu credea până atunci: un înger :) .

acum 4 zile · comentarii (12)

Eram încă un copil. Eram plin de viaţă. Nimic rău nu mi se putea întâmpla. Eram nemuritor. Aşa m-a prins revoluţia, la 18 ani, în anul I de facultate. Ţin minte cum ascultam cu toată familia radioul bruiat să aflăm ce s-a mai întâmplat la Timişoara. Europa Liberă, Vocea Americii, acestea erau posturile care ne ajutau să păstram un dram de demnitate şi de iluzie că şi noi suntem dizidenti, că facem şi noi facem „ceva”.

acum 6 zile · comentarii (8)

Spre deosebire de Sulla, care de fapt n-avea nimic (în comun) cu prefectura, Cernea are, nişte colţi ascuţiţi, faţă de BOR şi Întâistătătorul ei. Şi faţă de Dumnezeu, în general. Cred şi voi încerca să argumentez că Patriarhul are temeinice motive să fie prezent duminică la Cotroceni, de va fi invitat, ceea ce nu mă îndoiesc. Însă nu de unul singur, ci în mijlocul capilor tuturor cultelor legal recunoscute în România!

acum 4 zile · comentarii (85)

Alegerea Alinei Gorghiu în funcţia de preşedinte interimar al PNL marchează o schimbare istorică în politica de la noi. Tânărul politician liberal reprezintă un ideal de „capitalism” - promisiunile unei noi generaţii, bazată pe libera iniţiativă şi pe spiritul dezinvolt al activismului public. Va deveni Gorghiu prima femeie prim ministru al României?

acum 4 zile · comentarii (8)

Anul acesta manifestările şi discursurile legate de Revoluţie se petrec într-un context aparte. Sunt 25 de ani de la Revoluţie, prilej pentru bilanţuri ale trecutului şi reflecţii pentru viitor, şi ne pregătim de învestirea unui nou preşedinte cu un capital de imagine fără precedent şi care deja duce în spate un sac plin cu aşteptări şi speranţe ca niciun alt lider politic de la Revoluţie încoace.

acum 4 zile · comentarii (2)

Alina Gorghiu este, de astăzi, noul preşedinte PNL. Reacţiile sunt împărţite: unii salută faptul că e femeie şi e tânără, alţii o critică fix pentru asta. Unii salută faptul că a sprijinit-o Iohannis, alţii tocmai de aceea nu o văd cu ochi buni. S-au apucat deja să caute istoricul amoros mai mult sau mai puţin real, să descopere virgulele lipsă din CV sau şuviţele blonde din păr.

acum 4 zile · comentarii (133)

Doar o noapte şi o dimineaţă mahmură a durat euforia celor peste 6 milioane de votanţi ai bunului-simţ. Voi încerca în cele ce urmează să arăt de ce votul de pe 16 noiembrie a fost un vot anti-sistem, sau a fost degeaba. Chiar dacă aceste lucruri s-au mai spus, este utilă o sintetizare a lor, cu câteva zile înaintea „întronizării“ de la Cotroceni care va avea loc duminică.

acum 6 zile · comentarii (1)

Subsemnatul, Ungureanu Laurenţiu, ziarist verde, preşedinte onorific al Comitetului Naţional de Sprijin pentru Textierii Mici şi Mijlocii (CNSTMM), înaintez următoarea petiţie autorităţilor de management al calităţii şi organismelor cu abilităţi în domeniu, din ţară şi din străinătate. Solicit a se acţiona în consecinţă. Rog seriozitate.

acum 4 zile · comentarii (1)

România este a doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu regiuni în care diferenţele dintre nivelurile de trai şi veniturile diverselor categorii socio-profesionale ating cote alarmante. Pentru combaterea acestei realităţi este nevoie în continuare de măsuri sociale de impact şi, la fel de important, de un climat de înţelegere pentru acceptarea acestor măsuri. Astăzi şi FMI se preocupă de problema inegalităţilor.

acum 4 zile · comentarii (1)

Ştiţi expresia aia, „Radio Guerrilla, te doare bila“? Nu e din dicţionarul cu zicători şi proverbe, dar a intrat în vocabularul urban în ultimii ani. Ei, bine, a venit momentul ăla din an în care orice om întreg la minte trebuie să facă nişte gesturi de bun-simţ ca să nu aibă mai apoi probleme cu „bila“ de Sărbători (fie că vorbim de „colecist“ sau de „cap“).

acum 4 zile · comentarii (2)

Cartea lui Alexander von Schönburg s-ar fi putut intitula, la fel de bine, „Tot ceea ce aţi dorit să ştiţi despre Regi”, dar nu v-a trecut prin cap să întrebaţi - un fel de enciclopedie „ad usum delphini” despre monarhie, despre lumea regală (la propriu şi la figurat) pe cât de fascinantă, pe atât de puţin cunoscută şi de înţeleasă.

acum 7 zile · comentarii (1)

Sinatra a fost ultimul cântăreţ de jazz, dovadă că succesul nu cere atât de mult inovaţie cât capacitatea de a rezista. Dacă vă întrebaţi de ce este încă faimos, răspunsul este simplu: Lumea în care cânta era mai atrăgătoare decât lumea noastră şi rezistenţa lui la schimbările anilor '60 a fost prudentă. Sinatra este ultimul dintre cântăreţii profesionişti, care se adresează adulţilor şi atrăge fără pretenţiile de zeitate ale epocii rock.

acum 4 zile · comentarii (0)

Planul Juncker – o şansă pentru România: vin/revin investitorii în ţară, locuri noi de muncă, salarii şi venituri mai mari, prosperitate pentru toţi cetăţenii. Planul Juncker aduce un potenţial de 330—410 miliarde de euro la PIB-ul UE şi 1 – 1,3 milioane de noi locuri de muncă în următorii trei ani.

acum 4 zile · comentarii (9)
Postari Recente