Spitalul TBC din Mihăeşti, adăpost pentru maidanezi. Conducerea unităţii medicale s-a procopsit cu 30 de câini 1

Spitalul de Pneumoftiziologie “Constantin Anastasatu” din comuna Mihăeşti, judeţul Vâlcea, a ajuns un Rai al câinilor fără stăpân. Zeci de patrupede abandonate la poarta spitalului s-au aciuat în prezent în curtea unităţii medicale. Mâncarea le este asigurată, căci puţini dintre pacienţii spitalului rezistă să nu le ofere o frimitură de pâine.

Spitalul TBC din Mihăeşti, adăpost pentru maidanezi. Conducerea unităţii medicale s-a procopsit cu 30 de câini Vezi comentarii 1

Consiliul Judeţean împrumută bani pentru „Mirajul Oltului” şi pentru decontarea lucrărilor de modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Consiliul Judeţean împrumută bani pentru „Mirajul Oltului” şi pentru decontarea lucrărilor de modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Consiliul Judeţean  (CJ) Vâlcea a ajuns în situaţia de a împrumuta 14 milioane de lei în vederea finalizării mai multor investiţii începute în urmă cu câţiva ani. Mai mult de jumătate din valoarea creditului reprezintă, însă, cofinanţarea pe care judeţul Vâlcea trebuie să o asigure proiectului „Mirajul Oltului”, proiect implementat în staţiunea Călimăneşti.  Acesta va fi al doilea împrumut contractat de CJ Vâlcea în mai puţin de cinci ani.

Bacalaureat 2015 Română Vâlcea. Elev: “Am scris despre Ilie Moromete. Mi-a plăcut că era ţăranul absolut, ţăran unicat”

Bacalaureat 2015 Română Vâlcea. Elev: “Am scris despre Ilie Moromete. Mi-a plăcut că era ţăranul absolut, ţăran unicat”

Bacalaureat 2015 Vâlcea. Absolvenţii de clasa a XII-a din judeţul Vâlcea se declară mulţumiţi de subiectele primite la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2015. Cu toate acestea, în Vâlcea au fost semnalate astăzi şi primele incidente din cadrul examenului: doi elevi din Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă la Bacalaureat 2015 Română.

Colonia Cataracte, aşezarea-fantomă din inima Carpaţilor Meridionali. Ce s-a ales de minele deschise de nemţi în Voineasa

Colonia Cataracte, aşezarea-fantomă din inima Carpaţilor Meridionali. Ce s-a ales de minele deschise de nemţi în Voineasa

Vagoane întregi de aur din minele de pe Valea Lotrului au luat calea necunoscutului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când armata lui Adolf Hitler a pus piciorul pe pământ vâlcean, spune o legendă. Exploatarea minieră a continuat şi s-a dezvoltat în timpul comuniştilor, când, la baza intrării în mina din Cataractele Lotrului, s-a înfiinţat o colonie pentru mineri.

Doctoriţa şpăgară din Drăgăşani, trimisă în judecată. Violeta Bica a primit de la pacienţi 25.000 de lei şi alimente

Doctoriţa şpăgară din Drăgăşani, trimisă în judecată. Violeta Bica a primit de la pacienţi 25.000 de lei şi alimente

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat cercetările în dosarul doctoriţei şpăgare din Drăgăşani care a pretins bani şi produse alimentare de la sute de persoane care au solicitat pensionarea pentru incapacitate de muncă sau eliberarea unor certificate medicale de invaliditate. Procurorii au reuşit să probeze că medicul a primit în câteva luni suma de 25 300 de lei.

De mai multă vreme, trotuarul din faţa DNA este ocupat de jurnalişti. Fiecare intrare/ieşire din clădire este monitorizată şi, uneori, transmisă în direct. În acelaşi timp, problemele oraşului se agravează în fiecare zi, parcă neobservat. Zilele trecute a mai fost desfiinţată o trecere de pietoni iar traficul motorizat de tranzit a fost ”fluidizat” spre următorul semafor, mai aproape de centrul oraşului.

acum 7 zile · comentarii (6)

Nu vreau să vă vorbesc despre Evaluarea Naţională sau despre examenul de Bacalaureat în desfăşurare, nici despre sărbătoarea iei româneşti, nici măcar despre confortul spitalicesc sau de divertisment al politicienilor, ci despre agonia şi extazul inocenţei, pline de speranţă, pe care încă mai mizează autorităţile, dar care se va spulbera pe măsură ce inocenţa celui în formare se va izbi de zidul indiferenţei realităţii.

acum 7 zile · comentarii (59)

Într-o ţară în care mulţi – în primul rând intelectualii – se plâng că “moare cultura”, ar trebui să privim cu mai multă atenţie la exemplul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Este, din punctul meu de vedere, un model de succes într-o tranziţie lungă şi aiurită. Şi nu doar din punct de vedere cultural.

acum 8 zile · comentarii (3)

Acum o lună, când încă nu era motivată decizia definitivă în dosarul Marianei Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa Curţii Supreme, evocam posibilitatea ca hotărârea de achitare să fie încă şi mai scandaloasă decât păreau atunci arestarea şi condamnarea în primă instanţă. Între timp a apărut şi motivarea achitării şi aceasta este, într-adevăr, scandaloasă.

acum 8 zile · comentarii (159)

Cum ar fi bine să fie demnitarii? Ca generalul Oprea? Ca „Iznogood“, personaj de desene animate franceze, care, după cum îl descrie Dan Alexe, nu vrea, în iritarea lui perenă, decât să fie "calif în locul califului“?Cum ar trebui, deci, să fie dregătorii? Ceva îmi spune că ar fi util să se străduiască serios să-l imite pe Cel ce ne-a creat după chipul şi asemănarea Lui.

acum 8 zile · comentarii (2)

Numirea fostului preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, în funcţia de guvernator al raionului Odessa de către preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, reprezintă o strategie bine gândită de temperare a grupurilor de interese din jurul noii puteri politice de la Kiev (post-Maidan) decât o decizie politică de iritare a Rusiei.

acum 8 zile · comentarii (6)

Luând în calcul precedentul din anul 1997, atunci când cartea Istorie şi mit în conştiinţa românească a determinat nu doar adeziuni venite nu atât din partea profesioniştilor scrisului istoric cât mai cu seamă dinspre politologi şi politicieni, eseişti şi filologi, ci şi aprige contestări, unii se aşteptau ca şi eseul „Cum s-a românizat România”,

acum 8 zile · comentarii (8)

Trei evenimente majore au marcat istoria Republicii Moldova şi care au dus mai aproape de Unirea cu România al doilea stat românesc. Este vorba de revenirea la limba română şi grafia latină în 1989, apoi declararea independenţei în 1991 şi în 2009 alungarea de la putere a ocupantului rus şi începerea unui traseu european.

acum 8 zile · comentarii (1)

Mai rămăseseră puţine minute până la ora 8. Mă îndreptam cu paşi apăsaţi spre şcoala din colţul străzii când deja zăream părinţii agitaţi ce îşi însoţiseră copiii până la intrare. Murmurau neliniştiţi de ce va fi şi se încurajau reciproc cu expresia specifică românului „lasă, că va fi bine“. Pe holuri era încă tăcere. Directorul aştepta ora potrivită pentru a ridica subiectele.

acum 8 zile · comentarii (71)

Premierul s-a pus în ghips, avem prim ministru general şi cu o strategie naţională cu atâtea pagini; simt că suntem cu toţii, nu doar serviciile, la adăpost de toate cele. De asta o să vă întreţin azi cu altceva, cu o problemă mai de durată decât astea. Anume, motoraşul capitalismului autohton care merge la liberali din 1990 încoace şi care face inutile toate victoriile noastre electorale.

acum 8 zile · comentarii (0)

De la venirea lui Rieu încoace, internetul românesc a explodat într-o dispută pe tema culturii, întocmai ca vărsatul de vânt la grădiniţă. Nimic rău. Probabil era timpul să ne vorbim şi despre asta. Însă problema este cum anume facem acest lucru şi încotro ne îndreptăm. Dacă rămânem la discuţiile mediocrilor despre „Rieu = maneaua muzicii clasice“, doar vom umple lumea cu vorbe, fără a înţelege mare lucru din asta.

acum 8 zile · comentarii (33)

Cocoţat pe catargul propriului Titanic, eşuat pe un mal al strâmtorii Bosfor, Victor Ponta împroaşcă cu strategii. Cunoscut pentru capacitatea de a câştiga bătălii importante cu doar câteva cuvinte meşteşugit alese, după cum s-a văzut în alegerile din noiembrie anul trecut, premierul in absentia şi-a găsit de treabă cu Alina Gorghiu.

acum 8 zile · comentarii (11)

Dacă nu ştiaţi, Bulgaria era membru în elita CERN din 1999. România a devenit membru CERN pe 18 iunie 2015: pentru IT-iştii români, dar şi pentru firmele care produc tehnolgie e o „carte de vizită de platină“, crede fizicianul Cătălin Agheorghiesei. El vine de acolo, locul unde „Dumnezeu a fost în vizită“, călare pe o particulă. Dar ce Dumnezeu înseamnă CERN? Să rămâi acasă la tine şi să fii cel mai bun din lume.

acum 8 zile · comentarii (21)

Cu doar câteva luni în urmă, pe piaţa ideilor se rostogolea un concept generos, voit empatic, numit de cititorii aproximativi de Kuhn „schimbare de paradigmă“, dar care s-a dovedit o găselniţă intelectualistă menită să genereze câteva dezbteri de studio ca apoi să moară subit: prima-doamnă a României, după modelul american.

acum 10 zile · comentarii (45)

Ziarul „Adevărul“ vă prezintă azi ultima parte a poveştii celor doi români care luptă în Siria împotriva Statului Islamic. Faptele de luptă, momentele cele mai tensionate din timpul atacurilor, dar şi pierderea unor camarazi sunt doar câteva dintre întâmplările despre care cei doi au vorbit pentru prima dată de la plecarea din România.

acum 8 zile · comentarii (25)