Loredana Popescu, supravieţuitoare în lupta contra cancerului: „Doctorii mi-au spus că vindecarea ţine de mine, că 95 % este legată de psihic”

Loredana Popescu, supravieţuitoare în lupta contra cancerului: „Doctorii mi-au spus că vindecarea ţine de mine, că 95 % este legată de psihic”

Lector universitar la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, Loredana Popescu poate fi considerată o supravieţuitoare, după ce a trecut cu bine peste o operaţie de cancer la sân. După această încercare teribilă, vâlceanca s-a implicat, în ultimii zece ani, într-o serie de proiecte menite să le facă viaţa mai uşoară româncelor care luptă cu această boală cumplită.

Şi al treilea candidat PNL la Primăria Capitalei a căzut. După Marian Munteanu, urmează Predoiu. Timpul scurt rămas până la data limită la care se pot înscrie candidaţii, 26 aprilie, lasă loc unei speculaţii hazardate, totuşi, în acest context: Predoiu va reuşi să intre efectiv în cursa pentru Primăria Capitalei.

acum 14 zile · comentarii (76)

Leacuri băbeşti, supremaţia dacilor, extratereştri, ocultism, pseudo-astrologie, masoni, conspiraţii, false descoperiri ştiinţifice: pe unde întorci capul pe internet, dai peste asemenea subiecte. Iar răspândirea Facebook (care are 8.500.000 de utilizatori români, cam 95% dintre cei conectaţi la internet) a sporit interesul pentru astfel de preocupări. S-ar părea că, la români, iraţionalul de duzină şi misticismul mărunt au în continuare succes.

acum 14 zile · comentarii (50)

Ultimele săptămâni nu au fost deloc uşoare pentru favoriţii la obţinerea nominalizării. Hillary Clinton a văzut cum rivalul Bernie Sanders a câştigat opt curse din nouă, în timp ce Donald Trump a avut de suportat consecinţele unei serii de afirmaţii neinspirate, care i-au adus critici, dar şi înfrângeri electorale.

acum 14 zile · comentarii (6)

Ne aflăm, fără nici umbră de dubiu, alături de toate statele europene, în mijlocul unui război hibrid în plină dezvoltare, în marea bătălie care se poartă acum pentru redefinirea sferelor de influenţă. Şi, aşa cum o spun toate manualele militare specializate, prima componentă a acestei acţiuni o constituie componenta psihologică, destinată să pregătească terenul pentru episodul final, cel al războiului propriu-zis.

acum 14 zile · comentarii (56)

Robert D. Kaplan, „În umbra Europei“ – Două războaie reci şi trei decenii de călătorie prin România şi dincolo de ea. O carte pe care ar trebui să o citească şi aprofundeze toţi politicienii români, toţi aşa zişii analişti, oameni de stat, geostrategi, specialişti în intelligence, jurnalişti, profesori, demnitari mai mari sau mai mici care se joacă fără să ştie cu viitorul acestei ţări, istorici, oameni de cultură, simpli cetăţeni.

acum 14 zile · comentarii (16)

Printre explozii, atacuri sângeroase şi alte atrocităţi comise de terorişti, din mila lui Allah, zilele acestea pe fluxul de ştiri s-a strecurat şi o informaţie pozitivă, complet diferită de avalanşa de nenorociri care ne vin de obicei din lumea orientală şi anume: după patru ani de restaurare, faimoasa bibliotecă marocană Al-Karaouine îşi redeschide maiestuoasele porţi.

acum 14 zile · comentarii (8)

Ştim foarte bine că preşedintele Klaus Iohannis a dat dovadă de maximă eficienţă în procesul de irosire a imensului capital de încredere de care a beneficiat în noiembrie 2014, atunci când a fost ales, dar şi o lună mai târziu, atunci când a fost învestit în funcţia de preşedinte al României.

acum 14 zile · comentarii (20)

La începutul lui aprilie a.c., apăreau primele informaţii despre Mossack Fonseca, o firmă din Panama care oferă servicii financiare. Publicarea a fost asumată de o reţea de jurnalişti de investigaţie din peste 70 de ţări. Conţinutul era exploziv. Ieşeau la iveală date referitoare la peste două sute de mii de companii, ascunse, cu ajutorul Mossack Fonseca, în mai multe paradisuri fiscale: Bahamas, Samoa, Seychelles ş.a.m.d.

acum 14 zile · comentarii (7)

În primele câteva bune zeci de minute, de fapt aproape pe toată durata primei părţi a spectacolului cu piesa Romeo şi Julieta, prezentat în cadrul Festivalului Internaţional „Shakespeare” de Teatrul Beer-Sheva din Israel, conflictul dintre familiile Capulet şi Montague e unul „istoric”. Un  conflict „îngheţat”, cum se spune.

acum 15 zile · comentarii (0)

Eveniment iniţiat în urmă cu trei ani de către un grup de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Politice din Bucureşti, conferinţa organizată miercuri, 13 aprilie, la Palatul Parlamentului, a avut invitaţi de marcă din mediul universitar şi academic. Rolul de „keynote speaker" a fost oferit diplomatului Bogdan Aurescu, fost ministru al afacerilor externe.

acum 15 zile · comentarii (1)

Preocupările Papei Francisc sunt de reală importanţă şi cu impact pe plan internaţional, fie că vorbim de influenţa pe plan ecleziastic, social, cultural sau politic. Zilele acestea a efectuat o vizită în insula Lesbos a Greciei cunoscută ca locul unde, încă din 2015, milioane de migranţi au ajuns.

acum 15 zile · comentarii (106)

Începând de luni, au loc noi manevre aeriene tactice în Crimeea. Agerpres consemnează declaraţia şefului interimar al Departamentului pentru mass-media din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, căpitanul de rangul I, Nikolai Voskresenski, citat de filiala ucraineană a RIA Novosti, în pagina sa electronică:

acum 15 zile · comentarii (148)

Intenţionam să scriu abia săptămâna viitoare rândurile ce urmează. Fiind însă vorba de Săptămâna Mare, m-am gândit că-i voi vitregi pe unii dintre cei care le vor citi de plăcerea de a mă înjura. Doar se ştie cât de cucernici devenim noi, românii, în zilele cu mare încărcătură religioasă, pentru ca, imediat ce-am ieşit din ele, să uităm cu viteza datului în stambă de cele sfinte.

acum 15 zile · comentarii (6)

Mugete îndelungi, goană disperată după sinecuri, joc dublu cât cuprinde - cam asta mai înseamnă, în zilele noastre, PNL. Se destramă mai ceva ca un milieu căruia i-ai găsit punctul slab, până rămâne o deşirătură fără cap şi coadă. Dezmembrarea unui partid nu-i o treabă complicată, mai ales când putreziciunea vine din interior - prin numiri cu răsunet peste graniţe şi blaturi prost ticluite care sunt ghicite chiar şi de amatori.

acum 15 zile · comentarii (24)
Postari Recente