Situaţie fără precedent la o şcoală din Vâlcea. De frica învăţătoarei, părinţii şi-au ţinut copiii acasă toată săptămâna

Situaţie fără precedent la o şcoală din Vâlcea. De frica învăţătoarei, părinţii şi-au ţinut copiii acasă toată săptămâna

Părinţii au refuzat să-şi lase copiii la şcoală după ce au auzit că învăţătoarea care ar trebui să aibă grijă de cei mici a lovit mai mulţi elevi dintr-o altă clasă. Revoltaţi, aceştia ameninţă cu retragerea copiilor de la şcoală dacă directorul unităţii de învăţământ nu le va aduce un alt învăţător.

Nu este deloc o întrebare cu răspuns teoretic. Din păcate. În mod constant, aproape programatic, au fost minimalizate, ridiculizate sau chiar scoase din ecuaţie analizele de risc asupra fenomenelor violente care pot zgudui Europa în perioada imediat următoare şi proiecţiile pe termen mediu asupra dezvoltărilor extrem de periculoase care se coagulau deja de câţiva ani.

acum 2 zile · comentarii (50)

Cuvântul central al evenimentului de lansare a candidatului PSD pentru prezidenţialele din România, Victor Ponta, a fost UNIRE. În mod simbolic alături de premier au fost plasaţi în dreapta soţia şi în stânga premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Şi dacă nu vorbim de simbolistică ci de posibilitatea istorică de numire a unui premier, oficial de asemenea în Republica Moldova?

acum 3 zile · comentarii (9)

Lansarea candidatului Victor Ponta este una de forţă cu siguranţă. Prezenţa a numeroşi invitaţi din Europa, a premierului Republicii Moldova şi cei peste 50.000 de participanţi arată că PSD-ul intenţionează să nu mai facă nicio greşeală în campania pentru Preşedinţie.

acum 3 zile · comentarii (16)

În acest weekend are loc o nouă ediţie a Şcolii de Cultură şi Afirmare Românească, sub denumirea generică de Academia Tinerilor Integri. Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, instituţie ce a manifestat constanţă în apărarea identităţii româneşti.

acum 3 zile · comentarii (2)

În fiecare an, 10 premii Ig Nobel sunt acordate cercetătorilor sau personalităţilor care au obţinut rezultate deosebit de... trăsnite în diverse domenii – de la fizică la medicină, economie, biologie sau chiar şi artă. De multe ori, aceste descoperiri par (şi chiar sunt) inutile, incredibile sau bizare şi strârnesc râsul. Vă prezentăm în continuare lista „descoperirilor” premiate pentru anul 2014.

acum 3 zile · comentarii (2)

O analiză excepţională a jurnalistului Stelian Negrea ne arată cum Rusia şi Ungaria pot pune mâna pe gazele României prin autonomia propusă de UDMR. Proiectul separatist prevede preluarea resurselor din cele trei judeţe, aşadar şi din Mureş unde se află 62,5 la sută din gazele naturale ale României. Iată că dacă separatismul etnic se dă din mână în mână, de la Putin la Orban şi de la Orban la Hunor, resursele României fac drumul invers.

acum 4 zile · comentarii (55)

Continua degradare a învăţământului românesc din ultimii ani a atins o nouă cotă istorică. Faptul că anul şcolar a început cu un imens scandal legat de lipsa manualelor pentru clasa întâi şi a doua arată cum politizarea, interesele mărunte şi egoiste, nepăsarea factorilor de decizie pot conduce la adevărate catastrofe sociale, ce vor avea efecte rele pe termen mediu şi lung.

acum 3 zile · comentarii (3)

Există oameni care rămân, în conştiinţa noastră, pentru puterea lor de a fi ei înşişi. Până la capăt. Fără aroganţă. Cu tact. Bun-simţ. Eleganţă. Priviri calde. Gesturi simple. Şi o prestanţă deloc mimată. Bucuroşi de a avea interlocutori ce ştiu să le preţuiască felul aparte, de a judeca lumea. Cu detaşare. Fără patimă. Surâzând în faţa surprizelor vieţii.

acum 3 zile · comentarii (4)

Romanul este dedicat tuturor "luptătorilor din umbră, ofiţerilor de informaţii, fantomelor, care cu preţul vieţii au apărat şi continuă să apere ţara noastră, România". Cu toate acestea, publicul-ţintă vizat de către autor este mult mai extins: cartea se înscrie într-o serie de publicaţii similare prin care se doreşte îmbogăţirea culturii de securitate, în special în rândul generaţiei tinere.

acum 5 zile · comentarii (46)

Moldova, cea dintre Prut şi Nistru, este o entitate statală cu mai multe pofte de mărire locală, fiecare lider, cu vizibilitate naţională, având agenda proprie de priorităţi. La nivel prezidenţial există o relaţie amicală, cu omologul de la Bucureşti. Dar Nicolae Timofti a vizitat şi Varşovia, unde a fost primit cu cele mai înalte onoruri. Aşa a fost confirmată opţiunea premierului non-NATO, de la Chişinău, de a se apropia de Varşovia.

acum 5 zile · comentarii (12)

“Numărul de discipline la clasele a XI-a şi a XII-a va fi micşorat de la 14 la 8-9, pentru ca elevii să se poată pregăti pentru bacalaureat. [...] În anul în care există examene importante, gradul de încărcare al elevului ar trebui să fie mai mic”. A duce proiectul ce va schimba în fapt paradigma Educaţiei în derizoriul acestei inferenţe infantile este o insultă la adresa discernământului elevilor, părinţilor şi profesorilor.

acum 5 zile · comentarii (0)

Se spune că a vota este o obligaţie morală, un gest democratic important. În Scoţia, la sfârşitul unui referendum ale cărui rezultate le cunoaştem deja, a vota s-a transformat în 18 septembrie dintr-un verb cu conotaţii imperative moral şi semnificative democratic într-o profesiune de credinţă.

acum 5 zile · comentarii (17)

Lista Patrimoniului Mondial UNESCO cuprinde situri naturale şi culturale din întreaga lume, acceptate de către Comitetul Patrimoniului, la recomandarea ICOMOS, un ONG internaţional care se ocupă de monumente, are reprezentanţi naţionali şi este format din experţi. Înscrierea se face pe baza unui dosar întocmit de fiecare ţară pentru fiecare monument în parte.

acum 4 zile · comentarii (4)

O radiografie a stării actuale a învăţământului în România justifică afirmaţia din titlu. În 2011, când Legea Educaţiei Naţionale a încercat să pună educaţia şi formarea profesională pe un drum european, învăţământul românesc se afla pe ultimele locuri în clasamente internaţional credibile, PISA, TIMSS, PIRLS, cu nici o universitate în top 500 Shanghai, fără învăţământ profesional, cu profesori şi elevi demotivaţi

acum 4 zile · comentarii (12)

Scoţia a dat dovadă de înţelepciune. A spus NU la referendumul pentru independenţă. Dacă scoţienii ar fi hotărât să devină independenţi, noul stat ar fi intrat în hora internaţională într-un moment sensibil şi ar fi fost confruntat cu multe dificultăţi: de reinserţie în textura financiară şi geostrategică internaţională, de sustenabilitate a resurselor.

acum 4 zile · comentarii (0)

Am auzit pe cineva spunând că a alege un preşedinte este o chestiune de gust, exact ca alegerea unui fel de mâncare într-o cârciumă. Fiind vorba de o cârciumă în propoziţie m-a interesat ideea, ba chiar am reflectat puţin asupra ei. Ar exista totuşi, ceva diferenţe. De exemplu, într-o cârciumă dacă constaţi că mâncarea este greşită poţi să o dai înapoi ceea ce evident nu poţi face cu preşedintele. Ghinion.

acum 4 zile · comentarii (4)

Terapia psihopedagogică a apărut în Argentina, în anii ’70, sub numele de clinică psihopedagogică, sau, chiar mai simplu, psihopedagogie, extinzându-se ulterior în spaţiul latino-american, ca necesitate de a răspunde la problema concretă a insuccesului şcolar, evoluând în funcţie de felul cum au fost formulate, de-a lungul a trei decenii, obiectul şi obiectivele intervenţiei.

acum 4 zile · comentarii (1)

Dar ce se întâmplă, de fapt, în lumea occidentală? Profesorii români implicaţi în proiecte europene şi în schimburi de experienţă cu ţări precum Germania, Franţa, Danemarca sau Suedia povestesc, de mulţi ani, despre decalajele care există între sistemul din aceste ţări şi sistemul românesc – inclusiv în privinţa digitizării.

acum 4 zile · comentarii (2)
Postari Recente