VIDEO Teribiliştii din Râmnic, drifturi sub ochii "vigilenţi" ai autorităţilor 0

Sistemul de supraveghere video din Râmnicu Vâlcea este considerat unul din cele mai perfomante din ţară, dar poliţiştii locali nu i-au văzut până acum pe camere pe teribiliştii care fac drifturi sau curse de maşini pe una din cele mai circulate străzi din oraş. Municipalitatea  investeşte în acest an aproape 80 000 de lei pentru întreţinerea camerelor video instalate în urmă cu patru ani în toate cartierele din Râmnic.

VIDEO Teribiliştii din Râmnic, drifturi sub ochii Vezi comentarii 0

Poveste de succes: un tânăr din Vâlcea, manager în cadrul Microsoft România. „Ne dorim pe cineva care să aibă energie, pasionat, cu aceea sclipire“

Poveste de succes: un tânăr din Vâlcea, manager în cadrul Microsoft România. „Ne dorim pe cineva care să aibă energie, pasionat, cu aceea sclipire“

Alexandru Colţea (33 de ani) a ajuns în doar câţiva ani un pilon de bază în cadrul Microsoft România, acesta ocupând în prezent funcţia de support manager. De-a lungul timpului, Alexandru le-a demonstrat americanilor că românii excelează în orice domeniu atunci când li se oferă şansa de a lucra într-o multinaţională.

Simulare de incendiu la Mânăstirea Cozia

Simulare de incendiu la Mânăstirea Cozia

Conform scenariului, focul a izbucnit în pavilionul administrativ al Mânăstirii Cozia, într-una din chiliile călugărilor. Incendiul s-a  propagat rapid la nivelul acoperişului, pe o suprafaţă de aproximativ 300 metri patrati, şi a pus în pericol muzeul şi la sala de expoziţii.

În mod tradiţional, percepţia despre euroscepticism este aceea că el reprezintă un fenomen mai degrabă asociat unor persoane cu vârste mai înaintate, la nivelul cărora există o oarecare formă de conservatorism şi de ataşament faţă de o serie de valori tradiţionale. Însă, dacă ne uităm la evoluţia acestui fenomen din ultimii ani vedem că lucrurile nu mai stau neapărat aşa.

acum 2 zile · comentarii (9)

Există mai întâi marele pariu, sigur, extrem de ambiţios, al primăriţei Parisului, Anne Hidalgo, de a fi reunit, în 26 martie, primarii celor 30 de metropole europene care contează, în capitala sa. Iar cauza este nobilă: a face să avanseze cumva, la doar şase luni distanţă de Summitul oraşelor şi regiunilor mondiale (4-7 decembrie 2015), în cadrul COP21, lupta împotriva poluării.

acum 2 zile · comentarii (2)

Zilele acestea a apărut cartea „Limitele meritocraţiei într-o societate agrară. Şomaj intelectual şi radicalizare politică a tineretului în România interbelică”, de Dragoş Sdrobiş. Salutăm apariţia acestei cărţi excelente care aduce multă lumină asupra unei epoci „model” a istoriei noastre: România interbelică.

acum 3 zile · comentarii (2)

La Bruxelles, într-o după-amiază de ploaie cu frig, m-am oprit, apoi am rămas foarte multe ore, în compania unor domni şi doamne de profesii multiple şi adesea destul de puţin precise care dezbăteau o temă veche şi destul de puţin pasionantă datorită extremei sale recurenţe: dreptul unei naţiuni de a efectua atacuri militare preventive, evident atenţia concentrându-se asupra loviturilor nucleare preventive şi a găsirii de portiţe,

acum 3 zile · comentarii (20)

Pentru că anumite afirmaţii din articolul „E război, proştilor“ nu au fost înţelese corect, revin asupra lor sprijinindu-mi argumentaţia pe un citat in extenso din Konrad Lorenz, unul dintre gânditorii mei favoriţi. Dacă nu suntem în stare să echilibrăm opinia publică, în viitor ea va bascula iarăşi către extrema dreaptă şi vom vedea din nou fenomenele de tip fascist şi rasist.

acum 3 zile · comentarii (4)

Interesul enorm pentru cazul prăbuşirii avionului Germanwings nu e unul strict tabloidal (”tragediile vând”), ci e dublat de ceea ce psihologii denumesc ca fiind nevoia de predicţie şi control a a fiecărui om în parte (nu de a-i controla pe alţii, ci de a avea un control asupra propriului drum). Că niciunei persoane normale la cap nu-i vine să-şi încredinţeze viaţa în mâinile unui psihopat.

acum 3 zile · comentarii (0)

Se spune că amatorii vorbesc despre strategie în timp ce adevăraţii experţi se interesează de logistică. Dacă prima defineşte „Ce anume trebuie făcut”, cea de-a două detaliază „Cum trebuie făcut”. În cel de-al doilea termen trebuie căutate adesea motivele unui succes sau, dimpotrivă, ale unui eşec.

acum 3 zile · comentarii (24)

Accept critica, ba chiar o încurajez, dar nu pot să nu mă deranjez când mi se reproşează că nu împărtăşesc naivitatea pe care alţii o afişează. A mai trecut un 27 martie, s-au mai fluturat nişte drapele tricolore, s-au mai dezmorţit unii în hore, dar Unirea nu trebuie doar sărbătorită, ci şi înfăptuită.

acum 3 zile · comentarii (4)

Iohannis se simte bine la Cotroceni de 100 de zile. România se simte din ce în ce mai rău însă cu un preşedinte figurant care a transformat mandatul într-un soi de pontificat misterios, întrerupt în sacralitatea sa doar de câte o bulă iohannică emisă pe Facebook, şi aceea din când în când. Iohannis cere credinţă oarbă în sine şi pe ea se şi bazează. Vinovaţi sunt cei care cer dovezi.

acum 3 zile · comentarii (16)

Suferinţa bolii poate fi uneori explicată medical, de multe ori poţi filosofa despre suferinţă, însă niciodată nu ai altă alternative în faţa suferinţei unui copil bolnav, decât slujirea lui în tăcere, rugăciune şi lacrimă. Vă ofer câteva rânduri din „Jurnalul meu de Spital”, despre suferinţă şi minuni dumnezeieşti, despre neputinţele mele, un preot martor la graniţa dintre viaţă, moarte şi renaştere…

acum 3 zile · comentarii (9)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 zile · comentarii (151)

Privind la ce se întâmplă, prin prezentarea media şi desigur, prin mesajele oficiale distribuite zi de zi, viaţa publică din România este masiv dominată de „evenimentele DNA”. Au intrat în plan 2,3,4 teme referitoare la evoluţia de ansamblu în domenii cheie: econonmie, dinamica socială, viaţa culturală, educaţie, sănătate şi multe altele. Au fost uitate ?!

acum 3 zile · comentarii (4)

Pe data de 20 martie am participat la Târgu Mureş la o sesiune de comunicări care au marcat împlinirea a 25 de ani de la evenimentele tragice din acest oraş. În urmă cu trei ani participam la Budapesta la o manifestare similară, rod al colaborării între Institutul Cultural Român şi Casa Terorii, muzeul care înfăţişează ororile regimurilor nazist şi comunist din Ungaria.

acum 3 zile · comentarii (3)

România este singura ţară în care procesul de restituire a proprietăţilor confiscate de regimul totalitarist  nu s-a încheiat, după 25 de ani de la prăbuşirea acestuia. Corupţia din jurul ANRP şi evacuarea chiarişilor din casele retrocedate, mulţi dintre ei foarte săraci cum sunt locuitorii de pe străzile Vulturilor şi Şerban Vodă din Bucureşti, sunt efectele incapacităţii clasei politice de a găsi consensul în jurul celei mai adecvate soluţii.

acum 4 zile · comentarii (6)

De ce copilotul care a prăbuşit intenţionat aeronava Germanwings în Alpii francezi nu este numit terorist, ci îl cunoaştem după numele întreg plus funcţia de copilot, ofiţer etc. ? Uciderea a 149 de persoane nu este un act de teroare? Germanii nu pot fi terorişti? Europenii fără vreo legătură cu organizaţii musulmane sunt scutiţi de o asemenea catalogare doar pentru că aşa au hotărât guvernele, presa şi procurorul de caz?

acum 4 zile · comentarii (46)

Luând-o de jos în sus, Dicţionarul general al limbii române, al lui Vasile Breban, distinge trei niveluri ale imunităţii. Este mai întâi nivelul biologic, la care, un corp viu, dotat cu anticorpi, este imun la acţiunea nocivă a unor agenţi patogeni externi.Vine, apoi, nivelul diplomatic, la care, membrii unei misiuni diplomatice nu pot fi trimişi în judecată de către tribunalele ţării în care ei sunt acreditaţi oficial.

acum 4 zile · comentarii (2)

Nu ştiu ce ar putea fi mai copleşitor, chiar şi pentru un anchetator cu experienţă, decât participarea la o cercetare la faţa locului în cazul prăbuşirii unei aeronave. Poate doar imaginea unei maternităţi în flăcări, cu bebeluşi plângând, să depăşească oroarea produsă de amalgamul fumegând de fiare, pământ, măşti de aer şi bucăţi de om.

acum 4 zile · comentarii (7)
Postari Recente