Expertiza judiciară - singura şansă a sinistraţilor din Alunu Vâlcea pentru a fi despăgubiţi 0

După zece luni în care 27 de persoane au stat pe unde au nimerit: în module de tablă, la rude sau în Centrul de Asistenţă Socială, singura soluţie pe care o mai au sinistraţii din Alunu, după alunecările de teren, de anul trecut, este instanţa de judecată. Este o concluzie la care au ajuns autorităţile, în urma întâlnirilor organizate pentru a se găsi o soluţie.

Expertiza judiciară - singura şansă a sinistraţilor din Alunu Vâlcea pentru a fi despăgubiţi Vezi comentarii 0

Urmărit internaţional pentru spargeri comise în Germania, găsit ascuns aproape de casă

Urmărit internaţional pentru spargeri comise în Germania, găsit ascuns aproape de casă

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au prins un bărbat pe numele căruia a fost eliberat un mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Germania. Tânărul de 23 de ani din Bălceşti, judeţul Vâlcea, se ascundea într-un alt oraş, la 60 de kilometri depărtare, după ce a comis mai multe furturi în străinătate şi un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

Povestea unui geniu necunoscut. Eroul de război care ar fi putut deveni unul din cei mai mari istorici ai românilor

Povestea unui geniu necunoscut. Eroul de război care ar fi putut deveni unul din cei mai mari istorici ai românilor

În perioada interbelică, la numai 22 de ani, Dragoş Petroşanu, din Mihăeşti – Vâlcea, era cel mai tânăr istoric care publica, în reviste de prestigiu, lucrări alături de somităţile vremii: Constantin C. Giurescu, P.P. Panaitescu, Ioana Rosetti, Aurelian Sacerdoţeanu, C.S. Nicolăescu - Plopşor.  Viitorul său promiţător a fost curmat prin decizia de a merge pe front.

VIDEO „Tărâmul zeilor” sau drumul dintre nori. Cât de spectaculoasă este şoseaua Transalpina filmată din dronă

VIDEO „Tărâmul zeilor” sau drumul dintre nori. Cât de spectaculoasă este şoseaua Transalpina filmată din dronă

Transalpina este cel mai înalt drum asfaltat din România, ajungând în Pasul Urdele la 2.145 de metri altitudine. Şoseaua leagă nu mai puţin de cinci judeţe: Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Gorj, fiind probabil şi primul drum din istorie care a legat două regiuni istorice – Valahia (Oltenia) de Transilvania, pe crestele munţilor.

Tânara fotomodel care cântă într-o trupă de rock şi practică enduro. „Când sunt pe motocicletă, nu-mi mai trebuie nimic“

Tânara fotomodel care cântă într-o trupă de rock şi practică enduro. „Când sunt pe motocicletă, nu-mi mai trebuie nimic“

Oana-Iulia Dumitrescu, pe numele de scenă Oana Nevelainnen, este singura prezenţă feminină în trupa de metal simfonic Lion᾽s Roar. În plus, tânără are propria trupă rock, Black Ice, în localitatea natală, Râmnicu Vâlcea. De curând, a putut fi urmărită în finala Eurovision din Salina Turda, alături de colegii de la Cluj.

Goana după comorile lui Pahomie, marele Ban al Olteniei. Unde s-ar găsi aurul ascuns de călugări şi haiduci în Munţii Builei

Goana după comorile lui Pahomie, marele Ban al Olteniei. Unde s-ar găsi aurul ascuns de călugări şi haiduci în Munţii Builei

Judeţul Vâlcea abundă în poveşti despre haiduci, comori, căutători de aur, blesteme asupra celor care tulbură somnul vreunui tezaur. Ele sunt în mare parte alimentate de către localnici care au mai găsit bijuterii, monede de aur şi argint ori părţi din armuri. Un loc înţesat de legende este cel al Parcului Naţional Buila Vânturariţa.

Peste 100 de străini păgubiţi cu 350.000 de euro de o reţea de hackeri din Vâlcea

Peste 100 de străini păgubiţi cu 350.000 de euro de o reţea de hackeri din Vâlcea

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus ieri, 15 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a doi indivizi care sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată  şi spălare de bani în formă continuată.

Ungaria are un plan cu gazoductul BRUA, iar România doarme în bocanci. În timp ce vecinii noştri au o politică energetică cristalizată şi coerentă, autorităţile noastre fac ce se pricep mai bine: se bâlbâie, dau din colţ în colţ şi dovedesc o crasă lipsă de transparenţă şi de viziune.

acum 12 zile · comentarii (69)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 11 zile · comentarii (11)

În urmă cu aproape o lună şi mai bine, cândva prin preajma Crăciunului, doamna Doina Gradea, director general al Societăţii Române de Televiziune, iar a luat lumina de la domnul Cristian Zgabercea. Şi el, precum dl. Darius Vâlcov, un om de o valoare rară fiindcă e trimis în judecată pentru o mulţime de matrapazlâcuri comise sub înaltul patronaj al d-lui Nicuşor Constantinescu, bolnavul închipuit de la Constanta.

acum 12 zile · comentarii (8)

Discuţii aprinse în spaţiul public dacă examenul de bacalaureat care începe luni este legal sau nu. Analizând cadrul legal, rezultă că în România este legal şi nu prea. Lasă că merge şi aşa! Logica care a stat la baza emiterii OM privind metodologia şi calendarul examenului de Bacalaureat, cu mutarea probelor orale de evaluare a  competenţelor lingvistice şi digitale în februarie, are la bază:

acum 12 zile · comentarii (8)

Cea de a patra revoluţie industrială a făcut posibil şi conceptul de oraş inteligent. Se înmulţesc deci dezbaterile publice despre oraşul inteligent (smart city). Îmbucurător este că Bucureştiul a lansat la sfârşitul lui decembrie 2017 a licitaţie pentru a avea în fine o strategie. Contestată sau nu, este bine că a început, dar mai ales să fie şi pusă în practică!

acum 12 zile · comentarii (1)

Mitologia puterii spune că nimic nu este mai important decât răspunsul unitar al unei naţiuni pe timp de criză. Realitatea jocurilor de putere spune însă că, din neştiinţă, incultură sau prostie, unitatea naţională poate fi transformată într-o variabilă cu evoluţie aleatorie. Să vedem unde suntem şi de ce.

acum 13 zile · comentarii (15)

Creatorul a fericit Terra cu Apa şi cu Aerul, părinţii Florei şi ai Faunei. Luna nu a primit nici apă, nici aer. Marte, poate vom afla. Venus? Se pare că Venus a trecut deja prin ce ar putea trece în viitor şi Terra noastră: o atmosferă pare să aibă, dar la 400 de grade Celsius şi la o presiune cât într-un motor în timpul arderii, cauzate, probabil, de un efect de seră nenatural.

acum 13 zile · comentarii (4)

Există în toată ţara mii, poate zeci de mii, de hotărâri definitive şi irevocabile de retrocedare a terenurilor abuziv confiscate de către statul comunist, dar care nu pot fi puse în execuţie. Motivul? A.D.S., Agenţia Domeniilor Statului, refuză să transfere Comisiilor locale de fond funciar terenurile confiscate, aflate în proprietatea sa, pentru a fi retrocedate proprietarilor de drept.

acum 17 zile · comentarii (16)

Ipocrizie fără margini în reacţiile din jurul ştirii de „breaking news“ apărute zilele trecute prin mass-media cum că la Aeroportul Otopeni nu s-au mai făcut reparaţii şi investiţii la pistă şi la instalaţii, ca toţi banii se duc pe prime, sporuri şi team-building-uri în Australia şi Noua Zeelandă şi că, da, în curând un avion va ateriza în bot pe acele piste.

acum 14 zile · comentarii (3)
Postari Recente