O zi lângă campioanele lumii. Handbalistele românce: „E o diferenţă enormă între România şi marile puteri ale lumii, dar ne-am depăşit condiţia” 0

Noua generaţia de aur a handbalului românesc a reluat pregătirile în Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă (CNOE) din Râmnicu Vâlcea. Şase dintre campioanele mondiale Under 18, din Macedonia, se antrenează intens pentru următoarele competiţii sportive, pentru Jocurile Olimpice, dar şi pentru examenul de Bacalaureat.

O zi lângă campioanele lumii. Handbalistele românce: „E o diferenţă enormă între România şi marile puteri ale lumii, dar ne-am depăşit condiţia” Vezi comentarii 0

Ministrul pentru IMM-uri susţine transformarea brandului “Hackerville” într-o oportunitate. Acesta îi vrea la muncă pe hackerii din Vâlcea

Ministrul pentru IMM-uri susţine transformarea brandului “Hackerville” într-o oportunitate. Acesta îi vrea la muncă pe hackerii din Vâlcea

Florin Nicolae Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, vrea să transforme Râmnicu Vâlcea, cunoscut în străinătate sub denumirea de “Hackerville” sau capitala hoţilor cibernetici, în IT Ville. Ministrul spune că hackerii trebuie sprijiniţi să-şi înfiinţeze firme în domeniul IT şi să plătească taxe şi impozite la stat.

Direcţia Silvică Vâlcea riscă să fie executată silit în cazul retrocedărilor de la Vaideeni. Cazul ar putea ajunge pe masa procurorilor DNA | dan adamescu

Direcţia Silvică Vâlcea riscă să fie executată silit în cazul retrocedărilor de la Vaideeni. Cazul ar putea ajunge pe masa procurorilor DNA

Direcţia Silvică Vâlcea riscă să fie executată silit după ce a pierdut procesul cu una dintre moştenitoarele familiei Orezeanu, care a obţinut titluri de proprietate pentru mai bine de 2.000 de hectare de pădure, în comuna Vaideeni. În urmă cu trei ani, pădurea a fost vândută unei firme din Bucureşti, în spatele căreia se spune că s-ar afla fiul omului de afaceri Dan Adamescu.

Povestea celei mai longevive coafeze din ţară: Antigona Fieruţ lucrează fără pauză de mai bine de o jumătate de secol

Povestea celei mai longevive coafeze din ţară: Antigona Fieruţ lucrează fără pauză de mai bine de o jumătate de secol

Cea mai longevivă coafeză din România are 70 de ani şi lucrează într-un salon din Râmnicu Vâlcea. De mai bine de o jumătate de secol, Antigona Fieruţ nu a lăsat foarfecele şi peria din mână. Coafeza se poate lăuda că a avut o clientelă aleasă: de la doamne din conducerea Comitetului Judeţean de Partid până la mama unui ministru din cabinetul Ponta.

Acesta este un exerciţiu foarte simplu. O comparaţie-clişeu, rudimentară, poate chiar jignitoare, extrasă din prea cuprinzătoarea lume academică. 1. Alexandra Bellow, 79 de ani, matematician, profesor emerit la Universitatea Northwestern din Statele Unite, e fiica soţilor Dimitrie şi Florica Bagdasar. 2. Andrei Hrebenciuc, 30 de ani, economist, milionar!, lector universitar la Academia de Studii Economice, e fiul lui Viorel Hrebenciuc.

acum 2 zile · comentarii (2)

Moştenirea PDL s-a împărţit frăţeşte în trei părţi inegale. Monica Macovei a plecat cu spiritul, Elena Udrea a luat departamentul financiar iar Vasile Blaga a rămas cu sediile şi imnul. Toţi îşi închipuie că au pornit pe un drum nou şi complet diferit de ce au trăit până acum, dar toţi se trezesc în miezul nopţii transpiraţi şi agitaţi, suferind de sindromul membrului fantomă. Singurul membru care a contat vreodată cu adevărat: Traian Băsescu.

acum 2 zile · comentarii (62)

Boşilor, ca să fie clar: în 25 de ani, noi, cetăţenii de rând ai acestei ţări, am fost cei care am belit-o zi de zi. Ne-am lepădat de comunism când era prea târziu, dar poate că România va reuşi să se cureţe la timp de aceşti 25 de ani mizerabili, pestilenţiali, plini de putregai, în care s-au făcut combinaţii, şmecherii şi s-a furat pe rupte.

acum 2 zile · comentarii (21)

Aparent, cartea de alegător ar putea fi ceva util. Dar chiar am nevoie de-o hârtie sau un plastic în plus? Nu putem trece dincolo de tradiţia birocratică a hârtiilor cu ştampile şi semnături sau a abţibildurilor cu inscripţia „votat,” în 2014 când avem baze de date informatizate, sisteme de gestionare informatizată a documentelor şi semnături electronice, alături de arhive electronice?

acum 2 zile · comentarii (2)

Călătoria fantastică a profesorului de pian Gavrilescu la ţigănci încape cum se vede şi în spaţiul de câţiva metri de la Unteatru. Loc tot mai căutat pe harta teatrală a Bucureştiului, acest teatru independent păstorit cu talent de soţii Grosu, Andreea şi Andrei e găzduit de o clădire veche al cărui interior, aproape în paragină e parcă inspirat din lumea Mântulesei.

acum 18 ore · comentarii (0)

La editura timişoreană Brumar a apărut în 2010 o carte intitulată „Unde se află Posada“, reeditată recent la editura Petras din Râmnicu Vâlcea sub titlul uşor modificat, pe coperta întâi, „Unde este Posada?“. La origine, este o teză de gradul întâi susţinută cu decenii în urmă de o profesoară din Câineni, Vâlcea, Mioara Deaconu, decedată între cele două apariţii.

acum 18 ore · comentarii (8)

Rusia a interzis temporar, începând cu 27 octombrie, pe termen nedeterminat, importul de carne din Republica Moldova. În realitate este vorba de un embargou impus celui de al doilea stat românesc pentru politica pro-occidentală dusă după revoluţia din 2009 şi care a forţat căderea regimului pro-rus al lui Vladimir Voronin.

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

acum 4 zile · comentarii (10)

În urmă cu mai bine de o lună, mai exact pe 18 septembrie, în miezul scandalului Cornel Nistorescu-Sorin Avram, creat artificial de dl. Stelian Tănase cu scopul autovictimizării, preşedintele-director general al SRTV acorda un interviu ziarului Gândul. Mustind de minciuni, de falsuri, de auto-laudaţii, de iluzii bolnave, de fantasme şi dezinformări.

acum 4 zile · comentarii (0)

În cenuşa rozalie a destrămării mitului personal al celui care ar fi trebuit să îi supravieţuiască lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi chiar Victor Ponta, se poate citi istoria ultimilor 25 de ani. Efectele pseudo-sinuciderii lui Adrian Năstase sunt infinitezimale pe lângă posibila arestare a lui Viorel Hrebenciuc. Imaginea cu el în celulă, dotat cu un pix şi o coală de hârtie e suficientă încât să tremure tot PSD-ul.

acum 4 zile · comentarii (40)

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, a fost lansat la Constanţa, cu ocazia celei de-a XXIV-a ediţii a Salonului Internaţional al Benzii Desenate, romanul grafic „Bărăgan 1917“ (autori- artiştii plastici Robert Obert şi Diana Necşulescu, după scenariul lui Felix Tzele). Prefaţa cărţii este semnată de către istoricul Adrian Cioroianu.

acum 5 zile · comentarii (34)
Postari Recente