Zeci de nemţi au fost păcăliţi de hackerii români să dea bani grei pentru produse fictive. La cât se ridică prejudiciul

Zeci de nemţi au
fost păcăliţi de hackerii români să dea bani grei pentru produse fictive. La
cât se ridică prejudiciul

Zeci de germani au fost păcăliţi de mai mulţi hackeri din Râmnicu Vâlcea să dea bani grei pentru produse scoase la vânzare pe internet, produse ce în realitate nu existau. Afacerea ilegală a mers luni de zile până la sfârşitul acestei săptămâni, când, după o monitorizare prelungită, procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins în 10 locuinţe ale hackerilor.

Pensionar de 71 de ani prins de poliţişti în timp ce făcea taximetrie ilegal, fără acte. Bătrânul era băut la volan

Pensionar de 71 de ani prins de poliţişti în timp ce făcea taximetrie ilegal, fără acte. Bătrânul era băut la volan

Situaţie neobişnuită cu care s-au confruntat poliţiştii din Vâlcea: un pensionar de 71 de ani din comuna vâlceană Cernişoara a fost prins la Horezu făcând taximetrie ilegală şi fiind şi băut pe deasupra. Pensionarul avea patru pasageri în maşină şi cu toţii plătiseră o cursă pentru care nu primiseră niciun bon sau alt document.

Cultură de cannabis descoperită în curtea unei bătrâne din Vâlcea. Nepotul a fost cel care s-a ocupat intens de agricultură

Cultură de cannabis
descoperită în curtea unei bătrâne din Vâlcea. Nepotul a fost cel care s-a ocupat intens de agricultură

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au descoperit o cultură de cannabis în curtea unei bătrâne din Vâlcea. Au fost ridicate 18 plante de cannabis, ţigări confecţionate artizanal, fragmente vegetale şi un dispozitiv pentru confecţionat ţigări artizanale.

Construcţia sistemelor de transport naţionale unifilare nu mai este o opţiune de dezvoltare a sistemelor de transport naţionale al unui secol XXI extrem de dinamic, cu poziţionări şi repoziţionări continue de natură politică, strategică, economică etc. Construcţia unor sisteme în Stea, cu multiple intrări şi ieşiri, pe direcţii diferite, este soluţia care creează posibilitatea unui răspuns rapid la volatilitatea de pe această piaţă.

acum 29 zile · comentarii (8)

„Când intri în biserică să o calci pe picior, să ştie cine e şeful! Că femeia trebuie să ştie că în casa voastră cântă cocoşul“. Sfatul ăsta mi-a fost dat de babele de la mine din cartier în ziua nunţii mele. După nuntă, când au văzut că nu am făcut ceea ce ele mă-nvăţaseră, s-au dus la mama să-i spună că a crescut un fraier. Mama a zâmbit şi mi-a şoptit că „modul în care bărbatul îşi respectă femeia arată cât de mult îşi iubeşte mama“...

acum 29 zile · comentarii (29)

Pentru că azi s-a încheiat cea de-a opta ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (care-a ajuns, în timp, cam cel mai important eveniment cinematografic bucureştean, depăşit, în ţară, doar de TIFF Cluj şi de ASTRA Sibiu), transcriu aici jurnalul sui-generis pe care l-am ţinut, „la cald“, pe măsură ce vizionam câte un film la Eforie, Elvira Popescu sau alte săli.

acum 29 zile · comentarii (0)

La fel de rapid şi surprinzător cum, în urmă cu câteva decenii, a apărut bătălia - acum devenită globală - pentru recunoaşterea homosexualităţii apoi a cadrului juridic care să permită recunoaşterea statutului „căsătoriilor civile“ între parteneri de acelaşi sex - acum este în plină desfăşurare o altă dezbatere.

acum 30 zile · comentarii (40)

Deschiderea sistemului de educaţie către „externi“ bine pregătiţi, care au experimentat succesul, care au învăţat din propriile greşeli, poate fi oportunitatea de a avea cadre didactice care să susţină abordările inter şi transdisciplinare, inclusiv să contribuie, prin flexibilitate, la dezvoltarea reală de Curriculum la Decizia Elevului.

acum 30 zile · comentarii (7)

Îmi fac datoria de a vă transmite informaţia de la sursă, aşa cum cer regulile ziaristicii. Este vorba despre tone de documente, unele mai spectaculoase decât altele, grupând informaţii, rapoarte şi consemnări de mărturii directe care au meritul de a fi culese de agenţii de teren ai FBI şi transmise ca atare către biroul central.

luna trecuta · comentarii (16)

T. Szabó Csaba: Recent a apărut noul meu volum intitulat Erdélyi Régészet – irások régészetről és kulturális örökségvédelemről (Arheologia transilvăneană – scrieri despre arheologie şi patrimoniul cultural), publicat de Editura Exit din Cluj-Napoca. Volumul conţine 43 de scrieri scurte, publicistică de popularizare, eseuri, majoritatea dintre acestea fiind publicate deja între 2009 şi 2017 în revista Szabadság sau pe alte foruri maghiare.

luna trecuta · comentarii (5)

Comunităţile şi cetăţenii noştri trăiesc, începând de joi, mai periculos. În urma unei legi susţinute de Tudorel Toader, mii de deţinuţi, între care tâlhari, violatori sau criminali, sunt liberi să se amestece pe străzi printre femei, copii şi bătrâni. Pornită (poate!) dintr-o intenţie bună, incompetenţa cu care ministrul Toader a gestionat aplicarea ei, a transformat legea într-o ameninţare certă la siguranţa publică.

luna trecuta · comentarii (16)
Postari Recente