Probleme în Călimăneşti, după inundaţii. Localnicii se plâng că au fost lăsaţi în voia sorţii

Probleme în Călimăneşti, după inundaţii. Localnicii se plâng că au fost lăsaţi în voia sorţii

Mai multe familii din staţiunea vâlceană Călimăneşti se plâng că, după inundaţii, autorităţile le-au lăsat în voia sorţii. În iulie, viitura le-a luat podul, iar oamenii sunt nevoiţi acum să treacă prin albia unui pârâu pentru a ajunge la stradă. Mai grav, aceştia vor fi izolaţi la următoarea ploaie, iar o familie riscă să rămână fără casă dacă autorităile nu intervin în zonă.

FOTO Sute de ciclişti vâlceni au pedalat astăzi la „Maratonul Olteniei“, pentru a le ajuta pe două tinere din Mehedinţi să-şi termine studiile

FOTO Sute de ciclişti vâlceni au pedalat astăzi la „Maratonul Olteniei“, pentru a le ajuta pe două tinere din Mehedinţi să-şi termine studiile

Aproximativ 200 de bikeri au luat startul, în această dimineaţă, la  „Maratonul Olteniei“, un eveniment marca CEZ România ce se desfăşoară în Râmnicu Vâlcea. Competiţia sportivă are scop caritabil, iar toţi banii colectaţi din taxa de înscriere vor ajunge la două eleve din judeţul Mehedinţi, care nu-şi permit să-şi continue studiile liceale.

Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015

Zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015

Un număr de 122 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Vâlcea nu au autorizaţie de funcţionare pentru anul şcolar 2014-2015. Direcţia de Sănătate Publică nu poate elibera autorizaţii unităţilor de învăţământ care nu au o sursă proprie de apă. De asemenea, nu se vor da avize şcolilor cu instalaţii sanitare defecte sau care au fose nevidanjate.

Informaţiile private trebuie să rămână private. E important să nu uitaţi că, dacă vă păstraţi pe Faceboook un profil public, oricine poate vedea toate informaţiile pe care le postaţi. Nu spun să devenim acum paranoici şi să nu mai folosim reţelele de socializare. Spun doar că puţină prudenţă nu strică nici măcar pe Facebook – sau cu atât mai mult pe Facebook.

acum 2 zile · comentarii (4)

Dilema este pe cât de evidentă, pe atât de tragică: există situaţii-limită în care comunitatea internaţională trebuie să aleagă între două rele. Decide trimiterea de arme pentru a susţine o parte dintr-un conflict care ameninţă să se transforme cel puţin într-o explozie regională, ştiind, pe de altă parte, că există riscul ca armele respective, scăpate de sub control, să alimenteze şi mai mult intensitatea evenimentelor din teatrul de luptă.

acum 3 zile · comentarii (5)

La estul României avem 3 milioane de români. Republica Moldova are tricolorul adoptat ca drapel al statului şi limba română ca limbă oficială. Pentru că duminică este Ziua limbii române şi pentru că organizaţiile unioniste şi-au propus ca tricolorul să ajungă în toate şcolile de peste Prut, şi , bineînţeles, pentru că-i la modă chestia asta, vă întreb: ACCEPTAŢI PROVOCAREA?

acum 3 zile · comentarii (6)

Harta care însoţeşte aceste rânduri-gânduri indică locul unde se află lacul Seliger, din Rusia. Acolo, vineri, 29 august, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a adresat cel mai dur avertisment, de la venirea sa la putere, tuturor statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, ai căror reprezentanţi urmează a se reuni în Ţara Galilor. Locul ales confirmă, indirect, intenţia liderului rus, de „a recupera“ statele baltice.

acum 3 zile · comentarii (245)

Intervenţia Rusiei în Ucraina obligă NATO la o reacţie fermă. Summit-ul din Ţara Galilor va fi un moment decisiv în repoziţionarea faţă de o Rusie devenită adversar cu nedisimulate pretenţii revizionist-imperialiste. Pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, pacea în Europa e ameninţată brutal, fapt ce obligă la o reacţie pe măsură – inclusiv crearea de noi baze NATO în Est. Dar e statul român capabil să găzduiască o asemenea bază?

acum 4 zile · comentarii (81)

Pe 28 august, noul prim-ministru indian s-a îmbarcat într-o vizită în arhipelagul nipon unde se va întreţine cu omologul său, Shinzo Abe. Scopul vizitei, gest inaugural pentru proaspătul ales şef al executivului din New Delhi, nu este nici pe departe un act de pionierat în istoria recentă a celor două naţiuni răsăritene.

acum 13 ore · comentarii (0)

Înfiinţată în anul 2000 Asociaţia Ad Astra reuneşte cercetători români de pretutindeni şi promovează excelenţa în cercetare. Scopul principal al Ad Astra este  dezvoltarea cercetării fundamentale în România. În această linie se înscrie şi identificarea şi popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepţionale ale cercetătorilor români din ţară şi din afara ei.

acum 13 ore · comentarii (0)

În ziua de 20 mai m-am întors din concediu. Deşi am fost în secuime şi aveam la dispoziţie posturi ungare de televiziune, nu m-am uitat la ele, (nici la cele româneşti), am vrut să mă detaşez şi fizic şi psihic de evenimentele din lume, doar uneori mai ascultam ştiri la radio. Aşa că, în seara acelei zile, butonând la aparatul tv, am dat de un post maghiar de ştiri.

acum 14 ore · comentarii (19)

Blazonul Partidului România Unită cuprinde imaginea-forţă a domnitorului Vlad Ţepeş suprapusă peste harta României reîntregite. Consider că aceste două simboluri, alături de denumirea Partidului România Unită, sintetizează aspiraţia noastră ca neam: unitate în acţiune, justiţie socială şi reîntregirea teritoriului românesc. În plus, Vlad Ţepeş trebuia asumat ca erou după ce a fost făcut „vinovat” pentru că-şi apăra ţara.

acum 15 ore · comentarii (6)

N-am înţeles, şi nu numai eu, dacă a început sau nu campania electorală sau campaniile electorale, fiindcă bătăliile prezidenţiale şi parlamentare sunt amestecate, nu numai par, iar bieţii cetăţeni români, despre  care, de asemenea, nimeni nu ştie, fireşte nici ei, câţi sunt sau mai sunt, în ţară şi pretutindeni, stau cruciţi şi se întreabă, exact, dar exact ca eroul celebru din O Scrisoare pierdută: NOI CU CINE VOTĂM?!

acum 4 zile · comentarii (4)

În timp ce societatea din vest se străduieşte să aducă femeile la ambiţii de carieră similare cu ale bărbaţilor şi se depun eforturi tot mai mari ca diferenţele profesionale bazate pe sex să dispară, în Japonia lucrurile stau foarte diferit: 70% din japoneze devin casnice după ce nasc primul copil.

acum 4 zile · comentarii (14)
Postari Recente