Video Tragedii în lanţ din cauza instalaţiilor de încălzire: şase copii şi mama lor au fost găsiţi morţi în casă, intoxicaţi cu monoxid de carbon 1

Şapte persoane au fost găsite moarte în comuna Racoviţa, în casa în care locuiau. Din primele informaţii, se pare că oamenii şi-au pierdut viaţa din cauza intoxicării cu monoxid de carbon. În urmă cu circa două săptămâni, o tragedie similară s-a petrecut în oraşul gorjean Rovinari, când un tată şi cei şase copii ai săi au fost găsiţi fără suflare în casă intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Video Tragedii în lanţ din cauza instalaţiilor de încălzire: şase copii şi mama lor au fost găsiţi morţi în casă, intoxicaţi cu monoxid de carbon Vezi comentarii 1

Percheziţii DIICOT la falsificatorii de bani şi contrabandişti. Un vâlcean, membru al reţelei infracţionale, a fost ridicat de mascaţi

Percheziţii DIICOT la falsificatorii de bani şi contrabandişti. Un vâlcean, membru al reţelei infracţionale, a fost ridicat de mascaţi

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat astăzi 52 de percheziţii domiciliare în mai multe judeţe, printre care şi Vâlcea. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi plasare de monedă străină falsă.

FOTO Ziua lui Nicolae Ceauşescu. Cum au sărbătorit vâlcenii ultima zi de naştere a “Marelui Erou”

FOTO Ziua lui Nicolae Ceauşescu. Cum au sărbătorit vâlcenii ultima zi de naştere a “Marelui Erou”

Ziua lui Nicolae Ceauşescu. Cu mic, cu mare, toţi vâlcenii au fost angrenaţi în ianaurie 1989 în activităţile de omagiere a “Marelui Erou”. De la elevi până la muncitori, locuitorii judeţului au fost nevoiţi să-I aducă osanale tovarăşului Nicolae Ceauşescu, cel pe care ziariştii locali îl numeau în acel moment “ctitor de ţară nouă”

Manifestul unui medic şef de secţie din Vâlcea: „Lucrăm pe bandă rulantă, cu pacienţi care consideră că lipsurile din spital ni se datorează“

Manifestul unui medic şef de secţie din Vâlcea: „Lucrăm pe bandă rulantă, cu pacienţi care consideră că lipsurile din spital ni se datorează“

Manifestul a fost publicat pe o reţea de socializare de Adelina Radu, şefa Secţiei Medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea. Medicul se plânge, printre altele, de condiţiile de muncă, de faptul că saloanele sunt aglomerate, că pacienţii stau şi câte doi în acelaşi pat, iar medicamente suficiente se găsesc doar la farmaciile externe.

Recenta şi brusca demisie a lui George Maior, directorul SRI, este un eveniment care se mişcă, deocamdată, între secret şi mister. Secretul este secret pentru că este interzisă, prin Lege, dezvăluirea lui. Nici astăzi nu ştim dacă Victor Ponta a fost sau nu a fost ofiţer sub acoperire. Desecretizarea făcută de către preşedintele Traian Băsescu, din raţiuni de moralitate politică, nu a fost suficientă pentru a dovedi dedublarea premierului.

acum 4 ore · comentarii (1)

Întrebarea de ultimă oră, la Moscova, este: raportul, din decembrie 2000, al Consiliului Naţional pentru Informaţii, din SUA, care viza evoluţii geopolitice în perioada anilor următori, până în 2015, a fost un plan de acţiune sau doar o înşiruire de previziuni dezirabile, pentru cei care s-au succedat, ca preşedinţi, la Casa Albă? Scopul, presupus de analişti ruşi, fiind acela de a menţine hegemonia americană globală, după prăbuşirea URSS.

acum 4 ore · comentarii (11)

Trăim într-o lume cu multă dezordine, parcă lipsită de aranjamente care să ordoneze conduita statelor mari şi mici. Este ceea ce observa un decan al diplomatiei mondiale ca Henry Kissinger (‘World Order”, Penguin Books, 2014). Ian Bremmer a încapsulat această stare a sistemului internaţional în formula G-0, pe fondul multipolarizarii puterii în spaţiul global, chiar dacă SUA rămân superputerea globală fără egal.[1]

acum 6 ore · comentarii (2)

După ce treci de tîrgul de vechituri din Vitan şi o iei spre Popeşti Leordeni, se face undeva, la dreapta, un drum lung şi noroios, după care nu mai crezi că poate urma ceva... La un moment dat, spre capătul drumului, se profilează în zare o clădire. Doi cîini măricei, flocoşi şi hiperactivi, te aşteaptă cînd ieşi din maşină – fără intenţii agresive... De fapt, aflu că sînt două... doamne, Ursula şi Ţiganca.

acum 7 ore · comentarii (1)

Întotdeauna am crezut în potenţialul turistic al României. Am vizitat multe ţări şi în continuare consider că ţara noastră nu este mai prejos decât multe destinaţii turistice de top. E drept, nu ştim să ne prezentăm şi să ne vindem. Asta e încă o mare problemă. Nu avem un marketing eficient de ţară, deşi AVEM o ţară cu care putem ieşi în faţă.

Considerăm că poluarea de la Sebeş nu mai este doar o problemă locală, iar instutuţiile centrale ale statului român trebuie să acţioneze în perspectiva rezolvării urgente a poluării. In semn de solidaritate, chemăm oamenii să se alăture viitoarelor proteste, în fiecare duminică, până la soluţionarea cauzei. Coaliţia pentru Mediu din România

acum 23 ore · comentarii (0)

Preşedintele Klaus Iohannis pare să-şi respecte promisiunea din campania electorală de a face un alt fel de politică. A demonstrat-o miercuri seara, când a făcut o declaraţie după o zi întreagă de consultări cu partidele parlamentare. Iar unul dintre atributele acestui nou fel de a face politică pare a fi opacitatea. O fi bine?

Întotdeauna am crezut în potenţialul turistic al României. Am vizitat multe ţări şi în continuare consider că ţara noastră nu este mai prejos decât multe destinaţii turistice de top. E drept, nu ştim să ne prezentăm şi să ne vindem. Asta e încă o mare problemă. Nu avem un marketing eficient de ţară, deşi AVEM o ţară cu care putem ieşi în faţă.

...că „nu mai poate răzbate de atâta răutate”. A cui? Doar nu a preşedintelui? Defel! Klaus Iohannis a adoptat un demers semnalat cu atenţie şi ecou pozitiv în mediile străine. A decorat supravieţuitoare ale Holocaustului. Preşedintele României a decorat, mai precis, trei supravieţuitoare ale lagărului de concentrare şi exterminare de la Auschwitz.

Charlie Hebdo nu e o saga tristă despre hedonişti europeni şi extremişti pasionali. Astăzi o să semnez cu un alt ecou al lui Charlie Hebdo, care recuperează tot ce am spus în câteva pagini într-o frază. Nu va deveni viral niciodată. Dar e de bun simţ. Şi dă pe faţă teama, posibilităţile şi poate, mai mult ca niciodată, valoarea individului: Je suis l`humanité!

Ceea ce era de aşteptat a început să se întâmple: Voronin şi Partidul Comuniştilor au început să blocheze paşii făcuţi de Republica Moldova în drumul de apropiere de Uniunea Europeană. Preşedintele PLDM Vlad Filat a anunţat îl vrea pe Iurie Leancă premier, Vladimir Voronin a anunţat că partidul său nu va vota această candidatură şi că îşi doreşte un viitor premier apolitic pentru Republica Moldova

Ştim toţi că Americanii, întrucât nu au ajuns în puterea vreuneia dintre tiraniile antice sau moderne care au devastat toate celelalte părţi ale planetei, cred naiv în sfârşituri fericite pentru poveşti. Având în vedere ce armată îi apără, e ceva rezonabil în această naivitate. Dar de data asta, sfârşitul fericit merge prea departe.

Guvernul S.U.A., la iniţiativa Preşedintelui Barak Obama, a anunţat la 17 decembrie 2014 reluarea relaţiilor diplomatice cu Cuba, după 53 de ani de tensiuni între cele două state. Regimul de dictatură comunistă condus de fraţii Fidel şi Raul Castro primeşte astfel un nesperat ajutor şi îşi prelungeşte cu câţiva ani buni supravieţuirea.

Copiii nostri studiază engleza de mici, iar regulile de gramatică li se par uşor de aplicat. Se uită la filme în engleză, ascultă muzică în engleză, scriu în engleză, chiar adoptă în vocabularul lor cuvinte din engleză. Cu aşa o expunere, zilnică, ajung repede să înţeleagă cam tot ce aud, să scrie corect şi să aibă un vocabular bogat. Dar, cum stau lucrurile când vine vorba de o conversaţie în limba engleză?

Postari Recente