Doi bihoreni au pus pe picioare cea mai mare fermă de măgăriţe din ţară: „Sunt cele mai pretenţioase animale, dar laptele lor e similar cu cel matern“ 5

Doi bihoreni au pus pe picioare cea mai mare fermă de măgăriţe din România şi unica fabrică de procesare a laptelui de măgăriţe. Totul a început în urmă cu un an şi jumătate, de la 6 exemplare cumpărate pentru că unul dintre ei suferea de o alergie urâtă, pe care a început să o trateze cu lapte de măgăriţă.

Doi bihoreni au pus pe picioare cea mai mare fermă de măgăriţe din ţară: „Sunt cele mai pretenţioase animale, dar laptele lor e similar cu cel matern“ Vezi comentarii 5

VIDEO Aflat în competiţie directă cu aeroportul din Debrecen, aeroportul din Oradea ar putea fi subvenţionat cu 500.000 de euro pe an. Cine oferă aceşti bani

VIDEO Aflat în competiţie directă cu aeroportul din Debrecen, aeroportul din Oradea ar putea fi subvenţionat cu 500.000 de euro pe an. Cine oferă aceşti bani

Primăria Oradea vrea să intre în acţionariatul Aeroportului, alături de Consiliul Judeţean, şi să contribuie la subvenţionarea activităţii acestuia, cu suma de 500.000 de euro anual, în special pentru atragerea cât mai multor companii low-cost care să opereze zboruri de pe aeroportul bihorean. Anunţul a fost făcut de către primarul Ilie Bolojan.

Cum să găteşti cea mai gustoasă salată de vinete cu maioneză şi fără gust amar

Cum să găteşti cea mai gustoasă salată de vinete cu maioneză şi fără gust amar

Vinetele sunt printre vedetele sezonului estival. Se pot prepara mai ales atunci când avem nevoie de un aperitiv de pus pe pâine. Pentru a pune pe masă cea mai gustoasă salată de vinete, trebuie să alegem legumele cu pieliţa netedă şi lucioasă. Ca să fim siguri că vinetele nu sunt trecute, le apăsăm uşor cu degetul, iar dacă acesta rămâne imprimat, înseamnă că sunt proaspete.

Considerat de Nikolai Berdiaev ca fiind primul filosof adevărat din istoria Rusiei, figură importantă în istoria francmasonieriei europene, transilvăneanul Johann Georg Schwarz este cu desăvârşire necunoscut în România. Alături de Johann Kelp (Kelpius), părintele rozicruciansmului nord-american, Johann Georg Schwarz, fondator al rozicrucianismului în Rusia, este unul dintre transilvănenii care au marcat istoria acestei societăţi secrete.

acum 15 zile · comentarii (0)

În documentele specialiştilor, oamenii se regăsesc în categoria „participanţilor la trafic vulnerabili”. Pentru a înţelege din titlu despre ce este vorba în articol, am folosit sintagma „Cod Rutier pentru Oameni”. Mai jos găsiţi propunerile pe care mai multe asociaţii le-au făcut pentru că legislaţia rutieră să fie schimbată în beneficiul participanţilor la trafic vulnerabili.

acum 15 zile · comentarii (36)

Contextul iniţiativei Coaliţiei pentru Familie. Coaliţia pentru Familie, o structură civică format din mai multe asociaţii, a înregistrat la Senat pe data de 23 mai o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei. Formularea propusă pentru art. 48, alin. 1 din Constituţie este:

acum 15 zile · comentarii (36)

Aş fi putut începe articolul cu titlul „30 de motive să vizitezi România”, însă această sintagmă a fost folosită atât de des, încât m-am hotărât să punctez o altă idee. Faptul că avem multe recorduri turistice pe plan mondial sau european, multe atracţii unice în lume. Pe care, în mare parte, nu ştim să le punem în prim plan aşa cum trebuie.

acum 15 zile · comentarii (39)

Majoritatea viitorilor parlamentari vor fi aleşi dintre politicieni şi pseudopoliticieni corupţi, penali, traseişti, incompetenţi, ce vor sluji aceleaşi interese proprii şi de grup, care vin în contradicţie cu interesul cetăţenilor oneşti şi al binelui ţării. În viitorul legislativ vor face legile tot partidele corupte: PSD, PNL şi UNPR devenit prin absorbţie PMP.

acum 15 zile · comentarii (2)

S-a petrecut ceva într-atât de semnificativ la recentul Summit NATO de la Varşovia încât fie să paveze calea spre negocieri fructuoase care să ducă măcar la o scădere a nivelului actual de tensiuni? Sau, dimpotrivă, ce s-a decis cu această ocazie este un pas în plus pe ridicarea climatului conflictual?

acum 16 zile · comentarii (67)

„Sănătatea, prioritatea numărul unu a Guvernului Cioloş” s-a dovedit a fi doar o declaraţie politicianistă. Prin contestarea la Curtea Constituţională a României a legii prin care să dă libertatea managerilor de spitale de a da mici stimulente personalului, premierul şi miniştrii săi demonstrează, dacă mai era cazul, că nu înţeleg absolut nimic din funcţionarea sistemului spitalicesc şi cu atât mai puţin nevoile sale şi modul cum poate fi ajutat!

acum 15 zile · comentarii (3)

În seria Fapte, Idei, Documente a editurii Vremea a apărut de puţină vreme cartea intitulată O istorie în epistole a exilului românesc. În fapt, o selecţie a scrisorilor mai degrabă primite decât expediate de diplomatul şi fostul ministrul român în trei perioade diferite- 1939-1940, 1943-1950 şi 1952-1957, scrisori existente în Fondul „Grigore Gafencu”.

acum 16 zile · comentarii (0)

Dezumanizarea celorlalţi, lipsirea lor, pe cale lingvistică, de trăsături umane, morale, intelectuale, reprezintă una dintre cele mai eficiente tehnici de creare a distanţei între grupuri şi de cultivare a urii şi discriminării. Când ceilalţi sunt descrişi nu drept oameni, ci drept animale, apare tentaţia de a-i trata ca pe nişte animale.

acum 16 zile · comentarii (13)

Un gest de solidaritate impresionant se întâmplă în acest moment la Piatra Neamţ: la iniţiativa unor fete din centrul „Elena Doamna”, copiii instituţionalizaţi din judeţ donează din alocaţia lor, de doar 28 de lei pe lună, un leu pentru „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi.

acum 16 zile · comentarii (8)

Trei incendii au avut loc în ultimele 24 de ore în Parcul Natural Vãcãreşti: primul a afectat o suprafaţă de un ha, în zona apropiată de Sun Plaza, în cursul nopţii a ars o suprafaţă mai mică, spre Târgul Vitan. Acum aproximativ o oră s-a aprins o zonă uscată dinspre Str. Săvineşti. Pompierii au intervenit urgent, alertaţi de locuitorii cartierului, pentru a stinge incendiile.

acum 16 zile · comentarii (4)

S-au publicat doar rezultatele brute la examenul de BAC, amănuntele atunci când Ministerul Educaţiei va prezenta dosarul examenului. Prima observaţie: Ministerul îşi menţine prostul obicei de a nu lua în calcul elevii existenţi în clasele a XII-a şi a XIII-a, ci doar pe cei care s-au prezentat la examen.

acum 16 zile · comentarii (38)

Ce fel de Mare Neagră vreţi? Una însorită, cu vele în depărtare, ca în acuarelele idilice ale Odessei de la 1900, sau una cu siluete de metal la orizont, cum vezi de pe dealurile din Sevastopol, spre care să te uiţi cu spaimă, ca în copilăria mea ieşeană cu bunici refugiaţi din Basarabia, la fiecare elicopter, să vezi dacă nu face parte dintr-un desant rusesc ?

acum 16 zile · comentarii (0)