Narcis Neaga după ce a vizitat Drumul Naţional 76: "Îmi este ruşine că sunt directorul CNADNR" 3

Drumul Naţional 76, pe tronsonul Oradea-Beiuş, a devenit spaima şoferilor. Cel mai probabil, situaţia nu se va îmbunătăţi nici în perioada următoare, directorul CNADNR anunţând că  se va rezilia contractul cu firma care a câştigat licitaţia, firmă care din luna octombrie şi până acum a reuşit să avanseze în procent de doar 0,7% cu lucrările.

Narcis Neaga după ce a vizitat Drumul Naţional 76: Vezi comentarii 3

FOTO Tehnologie specială pentru pereţii parcării subterane din centrul Oradei

FOTO Tehnologie specială pentru pereţii parcării subterane din centrul Oradei

Parcarea subterană din Piaţa Independeţei se va finaliza, cel mai probabil, în 2016. Specialiştii au pregătit terenul pentru viitorii pereţi exteriori ai parcării ce urmează să poată găzdui peste 400 de maşini. Aceasta pare să fie partea cea mai delicată şi mai importantă parte a lucrării, dificultatea fiind dată de proximitatea apei curgătoare, astfel că se impune o  etanşeizare impecabilă.

FOTO Dealul Ciuperca, unul dintre simbolurile oraşului Oradea, îşi schimbă înfăţişarea. Lucrări de aproape 2 milioane de euro

FOTO Dealul Ciuperca, unul dintre simbolurile oraşului Oradea, îşi schimbă înfăţişarea. Lucrări de aproape 2 milioane de euro

Dealul Ciuperca îşi schimbă înfăţişarea. O grădină publică de aproape 40.000 de metri pătraţi se va întinde odată ce lucrările vor fi finalizate. Proiectul Primăriei înseamnă realizarea unei grădini botanice în aer liber, în care să apară puncte panoramice pentru admirarea oraşului, precum şi un amfiteatru în aer liber

Mai gravă decât folosirea abuzivă a resurselor publice în scop personal, instrumentată de DNA, este teroarea pe care Gheorghe Nichita, primarul oraşului Iaşi şi lider a PSD a exercitat-o asupra Adinei Samson, fosta lui Iubită. Între un pumn de lei şi viaţa unei persoane este mai importantă cea din urmă. Ceea ce este descris în mod revoltător de către PSD drept o dramă sentimentală, este un caz clasic de slalking.

acum 16 zile · comentarii (12)

Magazinul Coop de la colţul străzii a intrat acum două săptămâni în renovare. Aşa că încet, încet au început să reducă preţurile, şi rafturile au început să se dezbrace, să golească treptat, treptat. La început bucuria de a putea cumpăra un borcan de cafea la jumătate de preţ m-a distras de la contemplarea atentă a mediului.

acum 16 zile · comentarii (0)

În momentul în care acest material apare pe site-ul adevărul.ro, sunteţi primii care pot lectura documentul strategic propus de Comisia Europeană în atenţia Parlamentului Europan, Consiliului, Comitetului Economic şi Social şi Comitetului Regiunilor. Îl puteţi accesa aici în varianta pe care am avut-o la dispoziţie cu câteva zile înainte şi marcată, după cum veţi vedea, de semnalul embargoului care expiră azi, 6 mai.

acum 16 zile · comentarii (6)

Acum vreo două veri un copac bătrân şi greu de pe domeniul Iorga din Sinaia a căzut peste gardul lui Valeriu Stoica, care are casă de vacanţă exact dedesubt. Exact, e mult spus, era un copac enorm pe terenul instabil şi în pantă, care s-a dus cu vârful în jos, tăind scările publice, de cincizeci de ani nerenovate, şi doborând gardurile a vreo două proprietăţi pe raza a vreo treizeci de metri.

acum 16 zile · comentarii (0)

În mod paradoxal, mai trăim în ţara unde unii uită istoria, chiar recentă, destul de repede. În urmă cu cinci zile solicitam, în spaţiul public, demisia consilierului de la Cotroceni care se ocupă de redactarea strategiei de securitate naţională a României şi abia ieri un oficial răspundea că aceasta va fi pusă de acord cu NATO, semn de liniştire a naivilor, că nu va fi produsul vreunui băiat pripăşit cine ştie cum în administraţia prezidenţială.

acum 16 zile · comentarii (138)

Duminica trecută a avut loc un protest de amploare în Chişinău, organizat de către Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” (DA). Nu ştiu câtă demnitate au unii membri ai acelei structuri şi nici cât adevăr se conţine în afirmaţiile lor, dar e limpede că răbdarea oamenilor de rând a ajuns la limită.

acum 16 zile · comentarii (4)

Legislativul statului New York, zguduit de corupţie. Preşedintele Senatului NY, republican, a fost arestat împreună cu fiul său pentru acuzaţii de corupţie, după ce în urmă cu câteva luni şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor statului NY, un democrat, a fost arestat pentru acuzaţii similare.

acum 17 zile · comentarii (62)

Sărăcia şi mirajul Vestului au împins o copilă sărmană peste mări şi ţări. Trecutul graniţelor este în fond un mare triaj, o catalogare a fiinţelor, aşa că eticheta vulnerabilităţii fluturată de paznicii vestici a trezit serviciile sociale să-i adulmece urma. Ca adevăraţi salvatori, călare pe cai albi din hârtie de dosar, au galopat să apere fata de toate potenţialele exploatări, de cele trecute şi de cele viitoare.

acum 17 zile · comentarii (3)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 17 zile · comentarii (30)

Acum trei ani un funcţionar dintr-o primărie bucureşteană ne invita la munte dacă vrem să facem parc natural. Sau oriunde în alta parte, dar nu în Bucuresti. În oraş, parcurile nu sunt naturale! Aici, construim parcuri adevarate, “moderne", cum este iată cel din Drumul Taberei, cu rampe din beton, pasarele supradimensionate, pietriş mov şi dâmburi false.

acum 17 zile · comentarii (12)

Din cele 20 de state latino-americane, 19 sunt republici prezidenţiale (cu excepţia cubaneză) şi doar 2 dintre acestea au premieri, restul având doar vice-preşedinţi (uneori chiar mai mulţi): Haiti şi Peru. În ultimii ani, cei ai guvernului lui Ollanta Humala, Peru, a schimbat 7 prim-miniştri. Dar care este în mod veritabil rolul lor?

acum 17 zile · comentarii (0)

Înscris cu chiu cu vai în cursa pentru statutul de capitală culturală europeană, Iaşul nu a reuşit să se impună în opinia publică cu ceva menit a-i spori şansele în această competiţie, ci cu un primar cu comportament de borfaş. În doisprezece ani de când a avut neşansa de a intra pe mâna unui asemenea personaj politic, Iaşul este într-o cădere liberă, singurele semne de vitalitate venind dinspre domeniile în care nu se implică primarul.

acum 18 zile · comentarii (15)

Când educaţia statului îţi oferă multiple şi repetate dezamăgiri sunt părinţi ce optează pentru educaţia acasă (homeschooling). De fapt, succesul unor iniţiative personale sau civice e concecinţă ca reacţie la dezamăgirea statului. Şi cetăţenii responsabili nu mai au aşteptări şi nu mai aşteaptă şi încep să-şi creeze proprile condiţii favorabile de trai. Aşa este şi cu educaţia.

acum 17 zile · comentarii (3)
Postari Recente