Europarlamentarul Laszlo Tokes a pierdut procesul steagului secuiesc 2

Laszlo Tokes a pierdut procesul cu Poliţia Locală din Oradea, la Judecătorie. Magistraţii au respins cererea de anulare a procesului verbal depusă de Tokes, ca urmare a faptului că a fost amendat pentru arborarea Steagului Ţinutului Secuiesc la balconul cabinetului său, din Oradea. Cel mai probabil, sentinţa Judecătoriei Oradea va fi atacată cu apel la Tribunalul Bihor.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a pierdut procesul steagului secuiesc Vezi comentarii 2

Administratorii firmei de construcţii Dumexim, reţinuţi de procurorii DNA Oradea

Administratorii firmei de construcţii Dumexim, reţinuţi de procurorii DNA Oradea

Procurorii DNA Oradea i-au reţinut pe soţii Dume, patronii firmei de construcţii Dumexim. Cei doi sunt acuzaţi de fals în declaraţii, inducerea în eroare a organelor judiciare, tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente false, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La început de an, planuri măreţe pentru Administraţia Social Comunitară Oradea

La început de an, planuri măreţe pentru Administraţia Social Comunitară Oradea

În timp ce 2014 a fost un an bun pentru Administraţia Social Comunitară Oradea, pentru 2015, instituţia vizează extinderea centrului de noapte pentru oamenii străzii, reducerea timpilor de prelucrare a solicitărilor, educarea tinerilor în dificultate pentru a-şi câştiga independenţa şi revitalizarea Centrului Unic de Voluntariat, într-un parteneriat mai strâns cu sectorul ong din domeniul social.

Laszlo Tokes: „Să ne unim forţele pentru revendicările noastre principale, cum ar fi autonomia, educaţia superioară ori apărarea identităţii naţionale“ | udmr

Laszlo Tokes: „Să ne unim forţele pentru revendicările noastre principale, cum ar fi autonomia, educaţia superioară ori apărarea identităţii naţionale“

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania îndeamnă la unirea principalelor forţe maghiare. Este vorba despre Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Civic Maghiar (PCM), Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), respectiv Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) şi Consiliul Naţional Secuiesc (CNS). Laszlo Tokes cere „unire de scop”, în sensul pluralismului politic.

Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului. "Vocile eliberatorilor", un tribut adus celor care au văzut şi povestit ce au găsit în lagărele de exterminare

Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului.

Pentru al treilea an consecutiv, asociaţia Tikvah organizează manifestări dedicate Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului. Manifestarea principală va avea loc marţi, 27 ianuarie, în sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea şi face parte dintr-un proiect mai amplu al asociaţiei, intitulat "Vocile eliberatorilor".

Unirea din 1859 conţine multe elemente determinante mai puţin cunoscute publicului. Pentru a nu permite conservatorilor blocarea unui vot favorabil, agitatori liberali au strâs în locul de desfăşurare al Adunării decidente peste 30 000 de români, cum scria un ziar unguresc al vremii, cu pistoale, cuţite şi furci.

acum 6 zile · comentarii (0)

În perioada 23-25 ianuarie 2015 are loc la Bucureşti Reuniunea jurnaliştilor din România şi din Republica Moldova. Evenimentul este la prima ediţie şi organizat de către P.U. Acţiunea 2012 şi Alianţa Internaţională a Jurnaliştilor Români. Oameni de presă de pe cele două maluri ale Prutului s-au întâlnit la Bucureşti pentru a discuta probleme de actualitate românească şi internaţională dar să şi discute rolul presei în societate.

acum 6 zile · comentarii (1)

Cu puţin timp înainte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unui interviu că îşi doreşte un guvern liberal, că actuala structură guvernamentală, de stânga, nu poate să gândească la fel cu Domnia Sa în realizarea proiectului său de zece ani, la capătul căruia ne aşteaptă o altă Românie, total schimbată faţă de cea de acum.

acum 6 zile · comentarii (8)

În contextul în care „drepturile omului” sunt o temă obişnuită de discuţie în Uniunea Europeană, e firesc să se vorbească, în cadrul instituţiilor europene, şi despre „drepturile digitale” ale cetăţenilor europeni.

acum 6 zile · comentarii (3)

Cuvinte "în sensul apartenenţei la spaţiul comun european" - în declaraţia, de la Iaşi, a preşedintelui României. Afirmaţii împăciuitoare - în rostirile publice, succesive, ale premierului încă în funcţie, prin care reiterează, de Ziua Unirii Principatelor Române, lozinca "să fim uniţi în Europa", probabil cea occidentală, nu cea răsăriteană, deşi Republica Moldova nu va fi primită, nici în deceniul următor, în Uniunea Europeană.

acum 6 zile · comentarii (16)

Abdullah al-Kidd a fost reţinut de FBI în 2003 în calitate de… martor. Al-Kidd e un american convertit la islam, care, după numele ales, fie e fiul unuia pe care îl cheamă Kidd, fie a găsit o formă haioasă de a combina islamul şi filmele cu karate. FBI a folosit o formulă legală ciudată: nici nu l-a arestat oficial, dar nici nu l-a eliberat.

acum 6 zile · comentarii (0)

Aniversarea împlinirii primului an de viaţă a micului creştin nu poate fi decât un moment de bucurie în orice familie. Cum însă pentru unii bucuria este înţeleasă mai mult ca o distracţie lumească, apar tot felul de obiceiuri profane, ca tăierea moţului, care vor să catalizeze evenimentul. Mai grav e când apare şi tenta superstiţioasă.

acum 7 zile · comentarii (66)

Primul preşedinte al României postrevoluţionare, Ion Iliescu, şi-a propus două obiective strategice fundamentale: 1) Prevenirea polarizării sociale a oamenilor, între bogaţi şi săraci; 2) Partidul pe care l-a înfiinţat să fie şi să rămână un „Partid de incoruptibili”. Situaţia la care s-a ajuns astăzi este exact una pe dos.

acum 7 zile · comentarii (11)

Sondajele realizate de Inscop Research pe parcursul anului trecut au pus în evidenţă o deteriorare generală a încrederii de care beneficiază instituţiile din sfera social-privată. Fie că vorbim despre Biserică, universităţi sau organizaţiile societăţii civile, toate aceste instituţii se înscriu pe un trend negativ al credibilităţii publice.

acum 8 zile · comentarii (2)

Comitetul European asupra drepturilor sociale, parte integrantă a Consiliului Europei, a dat publicităţii un raport privind modul în care autorităţile române au pus în practică prevederile Cartei sociale europene revizuite, document ratificat de ţara noastră pe 7 mai 1999. Şi, în consecinţă, obligatoriu de aplicat integral, conform propriilor noastre angajamente de ţară.

acum 8 zile · comentarii (27)
Postari Recente