Liderul PPMT Bihor: „Există un pact secret între UDMR şi PSD legat de candidatura lui Victor Ponta. În al doilea tur va fi susţinut şi de UDMR” | udmr

Liderul PPMT Bihor: „Există un pact secret între UDMR şi PSD legat de candidatura lui Victor Ponta. În al doilea tur va fi susţinut şi de UDMR”

Csomortanyi Istvan, liderul bihorean al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, este de părere că maghiarii care-l vor susţine pe Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale din acest an îl vor susţine pe Victor Ponta, deoarece ar exista deja o înţelegere secretă între UDMR şi PSD pentru turul doi.

Luna iulie a fost o lună plină în ceea ce priveşte drepturile omului - de la conflictul din Fâşia Gaza, la hotărârea CEDO împotriva căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, la diversele raporturi, în comun sau nu, ce reflectă probleme serioase şi sistemice în diverse ţări şi culturi. Astfel, vom reveni cu partea a doua mâine. Monitorizare de Ana Budeanu.

acum 22 zile · comentarii (0)

"Astăzi, Europa păstrează tăcerea în faţa politicii imperialiste agresive a lui Vladimir Putin. Occidentul tolerează în tăcere politica sa agresivă, care violează clar suveranitatea altor state, cea a Moldovei, a Letoniei, a Georgiei – şi, mai ales – cea a Ucrainei." Adam Michnik, într-un articol preluat de pe Voxeurop.eu.

acum 22 zile · comentarii (28)

În partea a doua a interviului cu autorul Valentin Guţu vorbim despre teza filologului Maxim Kronhaus referitoare la limba rusă, despre limbajul colocvial urban afectat de angloamericanisme, dar şi despre limbajul de lemn, despre sursele şi cauzele greşelilor de limbă din Basarabia în raport cu cele din România, despre jargonul mediilor electronice şi, mai ales, despre armele cu care putem lupta împotriva greşelile gramaticale.

acum 23 zile · comentarii (8)

Intr-o după-amiază ploioasă de la sfârşitul lui iulie, la graniţa Europei, într-un glorios stat balcanic, o predică a răsunat în Marea Roşie de pesedişti. Candidatul botezat de potop, pornit într-o cruciadă veşnică împotriva tiraniei de la Cotroceni, scăldat în apariţii televizate şi sanctificat în sondaje nu era nimeni altul decât Victor Ponta. Alesul.

acum 23 zile · comentarii (32)

„Renunţarea la istorie şi tradiţii e cel mai sigur semn că o naţiune începe să aibă probleme insurmontabile”. Nu ştiu cui aparţine acest citat, dacă este rodul gândirii unei mari personalităţi sau aparţine înţelepciunii populare, dar exprimă un mare adevăr şi se încadrează perfect în planul realităţii româneşti de astăzi.

acum 23 zile · comentarii (4)

Apropiata campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale va dezbate o temă care, deşi veche şi specifică vieţii politice româneşti post-decembriste, devine specială şi delicată în contextul luptei extrem de dure pentru funcţia de Preşedinte al Republicii: referirea la credinţa religioasă a candidaţilor, la relaţia dintre Stat şi Biserică.

acum 23 zile · comentarii (27)

30 iulie 2013, Washington D.C. O zi de vară, cu umiditate ridicată pe malurile Potomacului, o zi obişnuită pentru cetăţeanul american, o zi ca oricare alta în capitala SUA. În schimb, agitaţie la Casa Albă. În Biroul Oval s-au aşezat, de o parte, israelienii, de partea cealaltă, palestinienii.

acum 23 zile · comentarii (2)

O întrebare strict teoretică, deoarece, în acest moment, ţara noastră nu a cerut intervenţia organismelor europene specializate sau/şi activarea unor operaţiuni de sprijin, sursele consultate la Bruxelles afirmând că omologii români au estimat că există suficiente resurse naţionale pentru a ţine situaţia sub control.

acum 23 zile · comentarii (12)

Am vizitat pînă acum mai mult de 50 de ţări, dar cea mai grozavă dintre călătorii a fost cînd aveam 3 ani şi jumătate, în Rusia. Bineînţeles că poveştile de mai jos sînt frînturi de amintiri de-ale mele, amestecate cu cele ale părinţilor, învelite într-un strat de dorinţe şi vise care s-au născut în mine mult după această primă călătorie în străinătate.

acum 23 zile · comentarii (2)

Oraşul emblematic al lui Mihai Viteazu a devenit capitala lumii interlope din România. Acum şase ani, craiovenii au asistat la strânsura tuturor clanurilor la înmormântarea unui ”celebru” şef de clan, pe numele său Caiac. Astăzi, craiovenii s-au trezit că au luat parte la tăierea moţului progeniturii nefericite a baronilor roşii, Victor Ponta.

acum 24 zile · comentarii (19)
Postari Recente