Ce este fructonata, produsul cu care o româncă a uimit industria alimentară mondială: „Nu este gem sau dulceaţă, ci gustul adevărat de fructe la borcan“ 19

Un produs unic în industria alimentară a fost prezentat de o româncă la Târgul Natural & Organic Products Europe, de la Londra, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 22-23 aprilie. Este vorba despre fructonată, singurul produs care presupune conservarea fructelor prin concentrare la temperatură sub 42°C, fără pasteurizare finală.

Ce este fructonata, produsul cu care o româncă a uimit industria
alimentară mondială: „Nu este gem sau dulceaţă, ci
gustul adevărat de fructe la borcan“ Vezi comentarii 19

Tatăl trimis în judecată de fosta soţie pentru că nu i-a dat copilul încredinţat la tribunal. De ce a pierdut mama procesul

Tatăl trimis în judecată de fosta soţie pentru că nu i-a dat copilul încredinţat la tribunal. De ce a pierdut mama procesul

Un bărbat din Oradea, tatăl unui copil de 8 ani, a fost trimis în judecată după ce mama a reclamat că bărbatul nu se supune hotărârii judecătoreşti prin care i s-a încredinţat copilul la divorţ. Femeia l-a acuzat  pe bărbat că-l influenţează pe copil după ce minorul a refuzat să mai meargă la mamă. Instanţa nu l-a găsit vinovat pe bărbat de vreo infracţiune.

FOTO Curs festiv la Facultatea de Drept: absolvenţii au depus jurământul pentru dreptate

FOTO Curs festiv la Facultatea de Drept: absolvenţii au depus jurământul pentru dreptate

Absolvenţii Facultăţii de Drept din Oradea şi-au luat rămas bun de la viaţa de student şi de la orele de curs, iar casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea s-a dovedit a fi neîncăpătoare la cursul festiv. Robe, poze, îmbrăţişări, bătăi pe umăr şi încurajări. De toate astea au avut parte cei aproximativ 100 de tineri care au urmat cursurile specializării Drept.

Revoltă în sistemul medical de urgenţă: peste 30 de medici şi-au scris demisiile

Revoltă în sistemul medical de urgenţă: peste 30 de medici şi-au scris demisiile

După ce şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, şi-a depus demisia din funcţie şi peste 30 de medici urgentişti şi 80% din asistenţii medicali s-au solidarizat cu el, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat că aşteaptă ca Guvernul să elimine limita de sporuri de 30% pe anvelopa salarială ori să vină cu alte soluţii pentru detensionarea situaţiei din sănătate.

Impresiile unei cunoscute bloggeriţe după ce a vizitat un oraş din România: „Cum să ai o asemenea bijuterie în propria ţară şi să nu ştii de ea?“

Impresiile unei
cunoscute bloggeriţe după ce a vizitat un oraş din România: „Cum să ai o asemenea
bijuterie în propria ţară şi să nu ştii de ea?“

Peste 80 de milioane de euro este suma investită, în ultimii ani, într-un oraş din România, oraş care a devenit o adevărată atracţie pentru turiştii din ţară sau de peste hotare. Autorităţile au renovat clădirile, muzeele şi vechea cetate, iar majoritatea banilor folosiţi inteligent au venit din fonduri europene

Sâmbătă 14 aprilie, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a găzduit un eveniment special, prilejuit de aniversarea celor 80 de ani ai baritonului şi profesorului universitar Nicolae Constantinescu, unul dintre importanţii artişti ai Operei bucureştene, însemnat cadru didactic al prestigioasei instituţii de învăţământ care, demnă de toată lauda, a găsit de cuviinţă să-l onoreze printr-o sărbătorire strălucită.

luna trecuta · comentarii (2)

Weekendul trecut a fost meci mare în Liga a patra de fotbal: Steaua a jucat cu Rapid.  Chiar dacă rivalitatea dintre cele doua echipe este arhicunoscută şi, nu de puţine ori, meciurile dintre cele două echipe au devenit un etalon al frumuseţii fotbalului, jocul de sâmbătă va rămâne în istorie ca un simbol al grotescului şi al urii împroşcate fără nici un discernământ.

luna trecuta · comentarii (39)

Nicio surpriză în evoluţiile legate de cererea ministrului Justiţiei privind revocarea procurorului-şef DNA. Preşedintele a rămas consecvent primei sale declaraţii şi a respins solicitarea de revocare, ministrul Justiţiei a anunţat că va sesiza Curtea Constituţinală, iar Liviu Dragnea a declarat că guvernul îl va susţine pe Tudorel Toader şi va trimite sesizarea la CCR.

luna trecuta · comentarii (43)

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţa. Prima „dimineaţă“ a Laurei Codruţa Kovesi este chiar familia dânsei, numită Lascu, tatăl dânsei, recent decedat, fiind procuror. Aşadar a învăţat meseria în familie, iar şcoala a dus-o spre maxima performanţă. Este vorba de o performanţă profesională, ca jurist, dar şi de una morală, caracterială.

luna trecuta · comentarii (5)

Aţi avut vreodată curiozitatea să parcurgeţi bugetul de venituri şi cheltuieli al localităţii unde locuiţi şi plătiţi taxe şi impozite? Va spun că merită şi, mai mult, dacă dorim să devenim cu adevăraţi cetăţeni implicaţi în viaţa urbei, trebuie să ne rupem câteva ore din timpul nostru pentru a vedea ce se-ntâmplă cu banii strânşi din taxele şi impozitele noastre.

luna trecuta · comentarii (0)

Aparent, discuţia ce urmează priveşte doar temeiurile legale ale acţiunii celor trei state care formează coaliţia ce a lovit în Siria ţinte legate de producerea şi stocarea armelor chimice sau aeroporturile folosite pentru declanşarea unor raiduri în care au fost folosite asemenea arme.

luna trecuta · comentarii (53)

Ce este un strawman? Este o eroare logică bazată pe denaturarea opiniei oponentului. Când construieşti un om de paie, reformulezi opinia oponentului astfel încât să fie mai uşor de combătut. Un asemenea argument are două obiective: să convingă un anumit public şi să distragă atenţia de la argumentul iniţial al oponentului; în fapt, argumentul iniţial nu este refuzat.

luna trecuta · comentarii (21)

Cercetările medicale recente evidenţiază riscuri severe pentru sănătatea oamenilor care trăiesc în microzone create defectuos pe rutele „solidarităţilor“ între samsarii imobiliari şi autorizări în construcţii. În mod cert, prin mecanisme biologice şi toxicologice foarte sensibile la nivel celular şi molecular se produc „defecte“ genetice incontrolabile şi ireversibile cu consecinţe grave. Este corupţia care ucide pe termen mediu şi lung.

luna trecuta · comentarii (5)

Îndată după Sărbătorile de Paşte, Ministerul Educaţiei Naţionale şi-a făcut publică decizia referitoare la modul, nu şi la principiile în conformitate cu care vor fi alocate locurile bugetate din învăţământul superior din România. Locuri aferente tuturor ciclurilor de studii - Licenţă; Masterat, Doctorat­ - şi pe care vor concura cei care îşi vor începe studenţia la data de 1 octombrie 2018.

luna trecuta · comentarii (8)

Niciodată de la căderea Cortinei de Fier nu a mai fost atât de multă tensiune între Estul şi Vestul Europei. Iar gazoductul Nord Stream 2 nu face decât să arate cine îşi doreşte, cu adevărat, să existe o Uniune cu două viteze. Oare este legitim ca interesele economice ale unei naţiuni să prevaleze în faţa proiectelor de integrare energetică propuse de Bruxelles? Va fi Estul Europei o afacere la mica înţelegere între Rusia şi Germania?

luna trecuta · comentarii (9)

De când cu rachetele americane, britanice şi franceze care au lovit Siria, văd că iar au apărut la noi „pacifiştii“. Am pus între ghilimele fiindcă lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Realitatea e că, în decursul timpului, foarte multe regimuri autoritare s-au pretins pacifiste, deşi ele voiau pace într-un singur sens: să fie lăsate în pace să facă ce vor, tot aşa cum hoţii vor liniştea în care pot fura.

luna trecuta · comentarii (44)

Aşadar, s-a decis. Pe 19 mai a.c., societatea civilă moldovenească, sprijinită şi de cea ardelenească, va porni în marş motorizat spre Bucureşti, pentru a afirma, clar şi răspicat, că Moldova are nevoie şi vrea autostradă. Sau, mai bine spus, are nevoie de autostrăzi: A8 (Iaşi–Târgu Mureş) şi A7 (Siret–Suceava–Bacău–Ploieşti).

luna trecuta · comentarii (14)
Postari Recente