Pe bicicletă, în Munţii Apuseni. Traseu fascinant printr-un peisaj calcaros unic în Europa

Apusenii îi primesc cu braţele deschise pe cei care dispuşi să-i descopere, îi răsplătesc cu peisaje unice în Europa şi îi fac să le crească adrenalina cu fiecare metru pe care-l parcurg. ,„Adevărul“ vă prezintă, în cadrul Campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un colţ de rai prin care pasionaţii de pedalat se pot plimba în voie.

FOTO Campionatul European de Baschet feminin, la Oradea şi Timişoara

Federaţia Română de Baschet organizează, sub egida FIBA Europe, în perioada 17-27 iulie, Campionatul European de Baschet Feminin U18, Divizia B la Oradea şi Timişoara. Cele două municipii găzduiesc întrecerea europeană la care participă 17 echipe naţionale, meciurile urmând să se desfăşoare în Sala Sporturilor „Constantin Jude" şi în Arena „Antonio Alexe".

Într-o demonstraţie care indică schimbarea priorităţilor în politica externă americană, preşedintele Barak Obama a efectuat o vizită în Polonia unde s-a întâlnit cu lideri din Europa centrală şi de est  pentru a-i asigura de sprijinul neabătut al Statelor Unite în faţa unor eventuale pericole venite din partea Rusiei.

acum 2 luni · comentarii (31)

Sărăcia reprezintă acum un fenomen în plină dezvoltare exponenţială, devenit deja un vector geostrategic de primă mărime. Cu consecinţe grave care schimbă - şi ameninţă să schimbe pe mai departe – structurile de putere ale lumii, influenţează decisiv raporturile interstatale şi între blocurile comerciale şi care poate determina viitoare situaţii conflictuale extreme, locale sau regionale.

acum 2 luni · comentarii (44)

Sunt bogaţi, sunt celebri şi trăiesc în unele dintre cele mai frumoase case din lume. Vedetele de la Hollywood se întrec în extravaganţe atunci când vine vorba de vilele şi apartamentele lor. Unii preferă casele care au o istorie, alţii sunt înnebuniţi după tot ce este ulta modern. Dar fără excepţie toţi locuiesc în unele dintre cele mai bune zone ale oraşului şi au privelişti de invidiat.

acum 2 luni · comentarii (0)

Indivizii învaţă nu să calce pe alţii în picioare, ci să le găsească compania insuportabilă. Şi să înrăutăţească lucrurile din nerăbdare. Treptat, oamenii trec de la precauţia naturală în faţa străinilor la neruşinarea mai mult sau mai puţin la fel de naturală. Este un psihiatru pentru cei care nu îşi permit un profesionist.

acum 2 luni · comentarii (0)

"Spuneţi generaţiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătaie pentru reîntregirea neamului" - acesta este mesajul lăsat de înaintaşi, parcă în mod simbolic şi spre reamintire, în faţa Palatului Cotroceni. E un mesaj transmis dincolo de timp, e un mesaj ce vorbeşte de Idealul Naţiunii Române, de fundamentul Statului Român şi de care mulţi par a uita.

acum 2 luni · comentarii (1)

Îmi plac romanţele-cîntecele de voie bună ale oricărei naţii – şi ale românilor, fireşte. Pe la începutul lui mai am început să scriu versiunile mele în maghiară pe poezii de Eminescu, Goga, Arghezi, Blaga, Ileana Mălăncioiu etc. De cîteva zile, încerc să creez versiunile unor şlagăre – primul a fost La crîşma din Ferentari. Atunci m-am întîlnit prima dată cu Petre Ştefănescu Goangă.

acum 2 luni · comentarii (5)

În cadrul Şcolii de Cultură şi Afirmare Românească a avut loc astăzi o întâlnire între tinerii unionişti din Republica Moldova şi Eurodeputatul român Monica Macovei. Primii sunt cei care au dus greul campaniei de informare din timpul recensământului din Republica Moldova, iar cea de-a doua al traseului european al celui de al doilea stat românesc.

acum 2 luni · comentarii (3)

Klaus Iohannis asculta ABBA în copilărie. Îi plac micii, de fapt cam toate felurile de mâncare româneşti, joacă tenis, la fel ca Simona Halep, e unul dintre acei români care au cunoscut-o pe  Doamna de Fier a Germaniei, Angela Merkel. Nu prea l-am auzit să se declare mândru că e român.  Motivul nu poate fi decât unul obscur, dar, într-o ţară de detectivi şi amatori de investigaţii în curtea vecinului, nu l-a descoperit decât un procuror.

acum 2 luni · comentarii (23)

La tenis nu se pricep foarte mulţi, iar cei puţini care înţeleg acest sport probabil au simţit o frustrare odată cu finala Halep - Şarapova. Pricepuţii care o urmăresc de mică pe Simona, care îi cunosc punctele tari şi slăbiciunile în amănunt, s-au trezit cu obiectul muncii confiscat de toată lumea. O ţară în depresie, un popor trist şi nevrotic şi-a găsit un idol în care să creadă, cu care să empatizeze, pe  care să-l susţină fără rezerve.

acum 2 luni · comentarii (21)

Organizaţia Active Watch spune despre legea mea privind interzicerea autonomiei teritoriale şi a oricărei  forme de secesionism că este ”o nouă iniţiativă legislativă PSD de inspiraţie fascistă”. Aşadar, să te opui autonomiei teritoriale maghiare este fascism. Atunci şi Ucraina care se opune secesiunii ruseşti sau autonomiei maghiare dorite de Orban este fascistă, ba şi Slovacia care a interzis dubla cetăţenie pentru etnicii maghiari!

acum 2 luni · comentarii (12)
Postari Recente