FOTO S-a încheiat prima partidă de vânătoare de la Balc. Milionarii Europei, ajutaţi de câinii cu GPS care au fugărit mistreţii în bătaia puştii 4

A sunat goarna, în această dimineaţă, pe domeniul de la Balc. Vânătorii şi gonacii au venit înainte să se lumineze de ziuă, ca mai apoi să înceapă să apară şi maşinile de teren în care se aflau milionarii Europei. De Ignat, zeci de mistreţi au fost sacrificaţi. La orele prânzului, pe domeniul lui Ion Ţiriac s-a încheiat doar partidă de vânătoare. Mai urmează două partide: una după-amiază şi alta duminică.

FOTO S-a încheiat prima partidă de vânătoare de la Balc. Milionarii Europei, ajutaţi de câinii cu GPS care au fugărit mistreţii în bătaia puştii Vezi comentarii 4
Ion Tiriac

Cine sunt personalităţile Europei care vin să petreacă româneşte şi să pună la cale noi afaceri la vânătoarea de la Balc | ion tiriac

Cine sunt personalităţile Europei care vin să petreacă româneşte şi să pună la cale noi afaceri la vânătoarea de la Balc

Miliardari precum proprietarul Porsche, foşti preşedinţi ai Consiliului de Administraţie al Volkswagen şi ai grupului DaimlerChrysler, designerul brand-ului Cartier, primarul din Monte Carlo, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, acestea sunt doar câteva dintre numele care au onorat invitaţia lui Ion Ţiriac la cele 11 ediţii ale vânătorii de la Balc.

PNL-istul Adrian Domocoş, primarul Beiuşului, a fost arestat pentru 30 de zile. Administratorul Episcopiei a scăpat

PNL-istul Adrian Domocoş, primarul Beiuşului, a fost arestat pentru 30 de zile. Administratorul Episcopiei a scăpat

Proces extrem de lung la Tribunalul Bihor. Mai bine de 10 ore au trecut până când completul de judecată s-a pronunţat în dosarul în care sunt cercetaţi Adrian Domocoş, primarul oraşului Beiuş şi Ovidiu Mihăilă, administratorul Episcopiei Greco-Catolice Oradea. Edilul a fost arestat pentru 30 de zile, în timp ce Mihăilă a fost pus în libertate.

Marele câştigător al acestor alegeri nu este şi cel care şi-a adjudecat victoria, Klaus Iohannis. Există un câştigător simbolic şi acela este o o instituţie a statului, cu o activitate semi-secretă, respectiv DNA. DNA a fost vedeta campaniei electorale, iar Laura Codruţa Koveşi şi nu altcineva a primit de la New York Times, în preziua turului al doilea de scrutin, un portret elogios. Sloganul care a tranşat soarta alegerilor a fost Eu votez DNA.

acum 27 zile · comentarii (31)

Putem fi indiferenţi la răspândirea acestui nou virus ucigaş, Ebola, momentan fără antidot. După cum unii sunt insensibili la războiul slavo-slav, cel derulat la circa 300 de kilometri de graniţele României, iar Moscova ne şi sfătuieşte să nu ne implicăm în problemele sale...interne. Glumă bună, poate, de Radio Erevan. Ebola nu este însă deloc o glumă şi se răspândeşte în condiţii care nu pot fi ignorate.

acum 27 zile · comentarii (4)

Când domnul Victor Ponta a câştigat şefia PSD-ului părea că acest partid o apucă pe o cale nouă, cu oameni tineri hotărâţi să lase în istorie organizarea de tip comunist a partidului. Creşteau multe speranţe la vestea că generaţia domnului Ponta preia cel mai mare partid din România. Această generaţie s-a ars repede şi s-a dovedit a fi una de tineri superficiali fără operă şi fără viziune, uşor de corupt şi cu o coloană vertebrală moale.

acum 27 zile · comentarii (89)

În „Biblie” se afirmă că „La început a fost Cuvântul”, dar, în contrapunct, să-i zicem armonic, în chiar zorii epocii moderne, Goethe afirmă că „La început a fost Fapta”. Intrate în concurenţă, adesea neloială din ambele părţi, cele două entităţi, Cuvântul şi Fapta, o iau pe două linii de evoluţie. Vom avea în vedere aici doar prima linie.

acum 27 zile · comentarii (1)

Nu voi putea spune niciodată, aşa cum a făcut Mallarmé într-o poezie celebră ce se cheamă Brise marine, „la chair est triste, hélas, eu j’ai lu tous les livres.” Sunt, de asemenea, cât se poate de conştient că nici măcar pe Shakespeare nu l-am citit integral în felul în care ar fi trebuit să o fac şi că nu ar fi deloc nepotrivit să îmi consacru mulţi din anii ce mi-au mai rămas citirii sau recitirii scrierilor sale.

acum 27 zile · comentarii (6)

Pe data de 30 noiembrie 2014 avem alegeri parlamentare în Republica Moldova. Electoratul derutat trebuie să aleagă între partidele pro-europene şi cele pro-ruseşti. Situaţia este una la limită, iar sondajele arată că mai bine de 30% dintre votanţi nu s-au decis. Fără o prezenţa românească la Chişinău o mobilizare este greu de crezut că va veni, iar Rusia nu se va da înlături pentru a frauda aceste alegeri.

acum 28 zile · comentarii (10)

Ţelul reaşezării hlamidei imperiale răsăritene peste teritoriul ex-sovietic este complementar celui de extindere a sferei de influenţă a Moscovei, prin recucerirea economică, diplomatică, dar şi prin intermediul unor prezenţe militare sub alte stindarde, ale unor misiuni internaţionale, a acelor arealuri geopolitice cândva controlate de URSS, precum nu puţine state din Africa.

acum 28 zile · comentarii (17)

După o perioadă de absenţă, interval în care a urmat o serie de cursuri de perfecţionare la centrală, trimisul Sultanului a revenit la post. Nu numai că a urmărit procesul electoral din ţara noastră, dar s-a şi implicat în susţinerea unuia dintre candidaţi, urmând indicaţiile primite pe cale ierarhică. În final, a elaborat un raport.

acum 28 zile · comentarii (17)

Faptul că pe 16 noiembrie am participat (unii, au asistat) la o revoluţie în adevăratul sens al termenului ţine de o evidenţă ce nu mai are nevoie să fie demonstrată. Solidaritatea, emoţia ce ne-a cuprins pe toţi, responsabilitatea în faţa unui pericol iminent la adresa fiinţei naţionale, ş.a. s-au simţit în acele momente de către milioane de persoane simultan (datorită invenţiei domnului Zuckerberg).

acum 29 zile · comentarii (29)

Citesc cu mirare crescândă textul "Femeia de carieră, fără copii, singură la 40 de ani, o bombă nucleară cu efect de praştie", semnat de colegul meu de la "Evenimentul zilei", Mihnea-Petru Pârvu, şi de un psihiatru anonim, devenit acum celebru, Gabriel Diaconu. Un text cu adevărat „bărbătesc”. Domnilor cu pretenţii pseudo-literare, deţinători ai unor „adevăruri” absolute, nu ştiţi nimic, chiar nimic, despre femeia pe care o puneţi la zid.

acum 29 zile · comentarii (163)

Cum din ce în ce mai puţini sunt profesioniştii scrisului pe teme de istorie ce cred că învăţăm cu adevărat ceva din fapte trecute, devine de la sine înţeles că nu e rostul istoricului de a da sfaturi pentru viitor. Nici de a face profeţii pe seama acestuia. Cunoscându-l foarte bine, istoricul poate, în cel mai bun caz, să formuleze o seamă de aproximaţii legate de ceea ce ar fi posibil să se întâmple.

acum 29 zile · comentarii (1)