Când viaţa bate filmul: desenul care a dus la regăsirea unei familii din România, după 20 de ani 2

Carmen Kraiczar (29 de ani) are o poveste cum nu s-a mai văzut în România: la 9 ani s-a rătăcit de familie, a ajuns într-un centru de plasament, i-a fost schimbat numele şi a fost înfiată de o familie de italieni. Când viaţa ei părea complet schimbată, tânăra şi-a regăsit rudele. Totul a pornit de la un portert-robot inedit, realizat după tehnica îmbătrânirii, de un poliţist din Bihor, singurul din afara SUA atestat ca artist criminalist

Când viaţa bate filmul: desenul care a dus la
regăsirea unei familii din România, după 20 de ani Vezi comentarii 2

Trotuarul de pe strada Dunării a fost lărgit cu aproape 2 metri

Trotuarul de pe strada Dunării a fost lărgit cu aproape 2 metri

În cursul lunii septembrie, lângă Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, pe strada Dunării au fost efectuate lucrări de lărgire a trotuarului existent. Lucrările au fost executate de către Drumuri Orăşeneşti, în baza Contractului de lucrări curente, reparaţii şi întreţinere pe malul drept al Crişului Repede, pe un tronson de 120 metri, cu o lărgire de 1,8 metri.

FOTO Salvator de profesie. În 20 de ani de activitate a participat la peste 10.000 de acţiuni de salvare

FOTO Salvator de profesie. În 20 de ani de activitate a participat la peste 10.000 de acţiuni de salvare

S-a remarcat prin profesionalism, devotament şi dragoste faţă de semeni, calităţi concretizate în salvarea multor vieţi omeneşti  pe parcursul celor peste 10.000 de intervenţii la care a participat. Este vorba despre plutonier adjutant şef Liviu Gyori, subofiţer operativ principal, instructor în cadrul Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă, care a fost trecut în rezervă cu drept la pensie.

Dispărută în urmă cu 20 de ani, o tânără din Bihor şi-a regăsit familia datorită portretelor robot realizate de poliţistul orădean Florin Lăzău

Dispărută în urmă cu 20 de ani, o tânără din Bihor şi-a regăsit familia datorită portretelor robot realizate de poliţistul orădean Florin Lăzău

O tânără din Bihor, dispărută în urmă cu 20 de ani, pe când avea doar 9 ani, şi-a regăsit familia. Totul a fost posibil datorită portretului îmbătrâni realizat de poliţistul orădean Florin Lăzău, singurul expert în îmbătrânire facială din România şi singurul artist portretist certificate din afara Statelor Unite ale Americii.

Cunoscutul activist unionist de la Acţiunea 2012 George Simion mi-a făcut onoarea să mă includă în provocarea sa #tricolorchallenge. Răspund cu plăcere, mai ales că ne unesc multe gânduri şi idealuri comune. Dintre care cel mai important este acela al reunificării celor două state româneşti într-un moment în care Rusia stalinistă presează pe frontul de Est, iar Ungaria horthystă îi face jocurile dinspre Vestul ţării noastre.

acum 19 zile · comentarii (0)

Scriu asta aici ca să rămână scris şi în speranţa că realitatea mă va infirma: se pregăteşte un nou atac la adresa Curţii Constituţionale. Vârful de lance al atacului este un recidivist în astfel de operaţiuni, dar care acum este şi membru al Guvernului: Eugen Nicolicea, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

acum 19 zile · comentarii (36)

Retras sub clopotul de sticlă al lumii sale, inaccesibil, înconjurat de executanţi docili şi de consilieri fără profil, duşmănind pe critici şi promovând doar pe lăudători, convins de genialitatea lui, infailibil în decizii şi istoric în gesturi, îndrăgostit iremediabil de propria figură şi patronând publicaţii pline cu imaginile sale – un asemenea păstor este ultimul lucru de care ar avea nevoie Biserica noastră.

acum 19 zile · comentarii (10)

Evident, guvernul, PSD, au lansat o furibundă campanie de ademenire a electoratului în perspectiva alegerilor prezidenţiale. Nu era de aşteptat să se desmintă de înaintaşi. Poate scepticii nu credeau că se va merge până la măsuri extreme cum este cea privind suspendarea temporară a unei legi, pentru a răsturna rezultatele alegerilor locale de acum doi ani.

acum 19 zile · comentarii (0)

Se mai moare în Ucraina? Se prea poate. Se mai moare dacă eşti ziarist occidental sau dacă eşti creştin în Siria şi în Irakul devastat de terorişti? Se moare. Trăieşte în schimb utopia totalitară. Trăieşte şi încercarea de a o resuscita. Iată despre ce e vorba, între altele, în acest scrutin prezidenţial. Comunismul, ca şi fascismul, are şapte vieţi.

acum 19 zile · comentarii (9)

Aţi putea spune pe nerăsuflate zece cărţi, autori sau titluri, care v-au marcat la diverse vîrste ? Şi-apoi să-i provocaţi pe alţi zece prieteni să-şi divulge preferinţele ? Jocul pe care nu ştiu cine l-a numit, cu frumoasă ironie, leapşa cărţilor, s-a răspîndit ca un virus luminos pe facebook. Nu, cărţile n-au anulat niciodată vreun război.

acum 20 zile · comentarii (37)

Mulţi dintre noi au crescut trecând zi de zi pe lângă plăcuţele pe care scria “Păstraţi liniştea!”, beneficiind de sfaturile părinţilor şi educaţia primită la grădiniţă ori în primii ani de şcoală. Azi însă hăţurile par a fi scăpate şi fondul sonor al vieţii a sărit din mers câteva niveluri de zgomot.

acum 20 zile · comentarii (0)

Mi-am dorit încă de la începutul anilor 90, când am început activitatea mea de activist al Asociaţiei PRO DEMOCRAŢIA, în Clubul APD Craiova, ca cetăţenii români să voteze în temeiul unor programe politice clar definite, a unor proiecte de ţară care să aducă prosperitatea, iar nu să voteze contra-cost, cu votul plătit cu pomeni electorale ori din ficaţi, mânaţi de ură sau de prostie.

acum 20 zile · comentarii (10)

Recent, o ştire aparent banală mi s-a părut un lucru extraordinar într-o zonă unde identitatea naţională, limba şi cultura românească au fost greu încercate de-a lungul anilor. Acolo unde a fost silită şi împinsă aproape de dispariţie, unde s-a dorit a fi rasă de pe pământ împreună cu vorbitorii ei, limba română a ajuns să renască la fel ca Pasărea Pheonix din propria cenuşă. În Basarabia.

acum 20 zile · comentarii (1)

În ultima vreme, Facebook-ul a fost invadat de liste cu cărţi. Găleţii cu gheaţă turnată în cap i-a luat locul cea cu cărţi, turnată încet, de-a lungul timpului. Unii au strâmbat din nas, că cică ăia care au dat listele respective fac paradă de deşteptăciune, se dau intelectuali. De unde se vede că, într-o ţară a cocalarilor de toate felurile, intelectualitatea poate fi un cuvânt de ruşine.

acum 20 zile · comentarii (2)
Postari Recente