Aplicaţia Primăriei Oradea, premiată la nivel naţional

Aplicaţia Primăriei Oradea, premiată la nivel naţional

Aplicaţia Primăriei Oradea pentru telefonul mobil, Oradea City Report, care permite cetăţenilor să transmită diverse sesizări şi incidente a obţinut locul I la cea de-a VIII-a ediţie a ”Competiţiei celor mai bune practici în administraţia publică din România”, fiind premiată în cadrul conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”.

Ajuns în faţa judecătorilor în cătuşe şi cu cartea de rugăciuni în mână, criminalul interlopului Dumbrovan a scăpat de închisoare

Ajuns în faţa judecătorilor în cătuşe şi cu cartea de rugăciuni în mână, criminalul interlopului Dumbrovan a scăpat de închisoare

Raul Zetocha, criminalul interlopului Mihai Dumbrovan a scăpat de închisoare. După ce săptămâna trecută a fost reţinut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, fiind trimis în arest de către judecătorii de la Tribunal, în urma contestaţiei de la Curtea de Apel Oradea, magistraţii au decis punerea lui sub control judiciar şi lăsarea în libertate.

Interviu cu Dr. Daniela Pisoiu, cercetător la Institutul Austriac pentru Afaceri Internaţionale din Viena, specializată în terorism, radicalizare şi extremism de orientare islamistă, de extremă dreapta şi de extremă stânga. Daniela Pisoiu este autoarea cărţii „Islamist Radicalisation in Europe: An Occupational Change Process” şi editoarea cărţii „Arguing Counterterrorism: New Perspectives”.

acum 10 zile · comentarii (1)

România ocupă locul 28, ultimul, pe lista performanţelor sistemelor şi infrastructurilor la nivelul UE, aşa cum reiese din cea de-a doua ediţie a raportului „EU Transport Scoreboard” dat publicităţii la Bruxelles exact în momentul când noi publicăm acest text.

acum 10 zile · comentarii (5)

Pasiune, iubire, relaţie, familie, copii, viaţă, deziluzie, depresie, suferinţă, bucurie – nu, nu e o simplă înşiruire de termini aleatorii, ci însăşi existenţa noastră, aşa cum se scurge ea în fiecare zi. Sămânţa de viaţă care o mână mai departe: iubirea, atracţia femeie-bărbat şi rezultatele ei, deşi la fel de potrivit ar fi să spunem: consecinţele ei.

luna trecuta · comentarii (2)

Nu am auzit vreodată, într-o experienţă relativ lungă de corespondent de presă la Bruxelles, ca un premier dintr-un Stat Membru să-l acuze pe preşedintele ţării sale că a participat la un summit european ca „surda la horă“. Şi că, „aşa cum s-a dus, aşa s-a întors“ şi că „nu face nimic“…

luna trecuta · comentarii (21)

Tagma politicienilor români tupeişti fără margini, obraznici cât cuprinde, aroganţi, sfidători şi batjocoritori la adresa românilor de rând pe spinarea cărora s-au căţărat la putere, este din ce în ce mai mare. Şi la vedere. Fără oprelişti de cetăţenii pe care-i batjocoresc în permanenţă. Fără „fereală“, în văzul şi auzul lumii. Fără respect faţă de oameni. Total imorali.

luna trecuta · comentarii (3)

Clujul a fost mereu unul din cele mai mari oraşe din Transilvania, dar cu toate aceasta acesta a fost a 24 localitate alimentată cu gaze, gazele ajungând de abia după 39 de ani de la descoperirea gazelor, chiar dacă acestea se găsea la o distanţă mică de primul zăcământ de gaze descoperit în România.

acum 2 luni · comentarii (0)

Cetăţeanul american este mai atent la priorităţile societăţii în care trăieşte, decât la cele ale comunităţii internaţionale, dovadă fiind şi declaraţia lui Hillary Clinton, din 24 octombrie, conform căreia trebuie ca SUA să fie funcţională pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru cei din vârf. Asta după ce Vladimir Putin recunoaştea joi că militarii ruşi trimişi în Siria protejează mai întâi interesele Rusiei. A se citi cele imperiale.

luna trecuta · comentarii (31)

Vă propun o premieră absolută în presa românească a ultimilor 26 de ani: veţi avea acces la documentele cu circulaţie limitată, reproduse în original, care pregătesc un Summit crucial pentru credibilitatea UE, cel din Malta (11-12 noiembrie), dedicat prezentării planurilor de perspectivă imediată, pe termen mediu şi lung,

luna trecuta · comentarii (3)

Orice spectacol de muzică contemporană e uşor inhibitor pentru publicul de concert tradiţional românesc. Motivele sunt lesne de găsit în cultura muzicală a celor care încă mai merg astăzi la Operă sau Ateneu sau în orice sală de concerte şi modul în care noi românii ne-am format această cultură, în consonanţă cu viaţa de concert românească de dinainte de anii 90.

luna trecuta · comentarii (0)

În urmă cu un an, la Oradea se lansa un proiect inedit, poate surprinzător dar deosebit de interesant şi binevenit în viaţa noastră muzicală, Asociaţia Operacademy şi preşedintele său, tenorul Stelian Gheorghe, stabilit de mulţi ani în Germania, propunându-şi, pe de o parte, să ofere publicului din frumosul oraş bihorean posibilitatea de a urmări seri de operă, iar pe de altă parte să creeze un cadru propice evoluţiei unor tineri solişti

luna trecuta · comentarii (0)

Meciul de box Elena Udrea vs DNA a ajuns la repriza a treia. Săptămâna aceasta, Parlamentul este chemat să încuviinţeze sau să respingă solicitarea de urmărire penală şi de arestare a fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. DNA o acuză pe Elena Udrea de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

luna trecuta · comentarii (4)

Primul lucru care trebuie spus despre spectacolul Războiul, unul dintre punctele de mare atracţie ale ediţiei a XXV a Festivalului Naţional de Teatru, e că reprezintă o construcţie teatrală copleşitoare. Nu atât prin grandilocvenţă, de altminteri cu grijă cenzurată, până la eliminarea totală a acesteia, de regizorul Vladimir Pankov. Şi nici prin dimensiuni ori prin durată.

luna trecuta · comentarii (0)

Care e cel mai uşor lucru din lume? Din păcate, două răspunsuri proaspete aleargă după noi şi amândouă descriu o Europă antemortem. Primul spune că, de cînd Sfîntul Scaun e ocupat de un militant liberal, cel mai lesne lucru pe lume e să fii mai catolic decît Papa. Al doilea vine spre noi într-o germană fără şir şi spune că nimic nu e mai simplu şi mai vrednic de laudă decît să distrugi Europa în numele Uniunii Europene.

luna trecuta · comentarii (52)

Locuiesc de opt ani la Berlin, am biroul intre MAE si MAI al lor, în centrul orasului, conduc şi merg cu bicicleta, că nu îmi place autobuzul, şi în opt ani niciodată nu m-a tras deoparte vreo coloană oficială, deşi primii cinci mergeam la serviciu pe axa principală Vest-Est, pe care merge şi dna Merkel la birou. Dimpotrivă.

luna trecuta · comentarii (1)

Istoria vorbeşte despre Mani Pulite ca fiind unul dintre cele mai mari eforturi instituţionalizate de combatere a corupţiei. Nu suntem departe de a concura cu operaţiunile italienilor din anii 90. Până să facem însă comparaţii, am putea să privim cu mai multă atenţie către experienţele lor.

luna trecuta · comentarii (2)

Un ministru cu demnitate (nu doar demnitar de conjunctură) şi-ar fi dat demisia dacă ar fi fost implicat într-un abuz în urma căruia ar fi murit un om. Ar fi luat a treia cizmă de pe raftul de la manutanţă şi şi-ar fi tras una-n dos cu ea. Nu şi Gabriel Oprea, care-şi consultă busola morală doar în oglindă, loc în care, se ştie, lucrurile se văd taman invers decât în realitate.

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente