Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Bihor

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Bihor

Bacalaureat 2015 Istorie Bihor. Aproximativ 5.000 de liceeni din judeţul Bihor susţin miercuri, 1 iulie, proba Istorie la examenul de Bacalaureat 2015. Adevarul.ro vă prezintă, de la 12.00, rezolvările subiectelor de la Bacalaureat 2015 Istorie. Intrând pe adevarul.ro puteţi afla printre primii care sunt rezolvările subiectelor la Istorie Bacalaureat 2015.

Indiferenţa mamei a ucis-o. O fetiţă de trei ani a căzut pe scara blocului şi a fost lăsată să zacă în pat până a intrat în comă

Indiferenţa mamei a ucis-o. O fetiţă de trei ani a căzut pe scara blocului şi a fost lăsată să zacă în pat până a intrat în comă

Tragedie la Oradea. O fetiţă de 3 ani jumate a murit din neglijenţa mamei şi a unor prieteni de familie. Fetiţa a căzut de pe scări, în cursul zilei de vineri, iar duminică starea i s-a agravat, fiind transportată la spital de un echipaj SMURD. Din păcate, pe drum a intrat în stop cardio-respirator, şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Nu îmi place atmosfera asta de război civil, nici presa străină care mă sună în cele cinci zile pe an cât îmi iau vacanţă, nici titlurile pe care le voi citi despre noi. Nu va ieşi nimic bun din toate astea. Strategia de a trânti guvernul Ponta folosind DNA trage de corzile statului de drept şi ale democraţiei de stă să le rupă. Nu e nici o noutate că d-nul Ponta, ca şi amicul Şova sunt nişte găinari şi profitori lipsiţi de curaj.

acum 23 zile · comentarii (0)

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată a 64 de persoane, printre care directori şi directori adjuncţi ai unor licee şi şcoli generale din judeţul Giurgiu, funcţionari din cadrul Inspectoratului General Şcolar Giurgiu, precum şi profesori evaluatori, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

acum 23 zile · comentarii (4)

Cancelarul Angela Merkel declara înaintea reuniunii a cărei gazdă a fost Germania: G-7 nu poate să rezolve provocările globale singură, va avea nevoie şi de alţi parteneri. Cred că G7 poate fi factorul catalizator şi conducător în lume pe termen lung. Aceasta este valoarea adăugată care se aşteaptă de la summitul G7 şi este standardul cu care măsurăm acţiunile noastre.

acum 23 zile · comentarii (8)

Unele remarci trebuie făcute fără milă, ca o palmă peste ochi pentru ca cei care au îndrăznit să NE mintă cu seninătate. Primind şi privind adevărul drept în faţă, să nu mai aibă curaj să ridice privirea din pământ. Măcar o vreme... Aşadar, am ceva important să-i transmit domnului Călin Anton Popescu-Tăriceanu: nu ne minţişi! Ştim mai bine ca dumneavoastră unde se află Danemarca.

acum 23 zile · comentarii (11)

Chile se află sub efectul descoperirii unei serii de scandaluri de corupţie care au implicat-o chiar şi pe actuala preşedintă, Michelle Bachelet prin fiul acesteia, Sebastian Dávalos, care lucra ca responsabil pentru sectorul cultural în cadrul administraţiei prezidenţiale. În celelalte scandaluri, Penta, Soquimich au fost implicaţi reprezentanţi ai tuturor partidelor.

acum 23 zile · comentarii (0)

În curând va cădea cortina pe scena majorităṭii teatrelor din ṭară. Pentru Teatrul Naṭional I.L. Caragiale din Bucureṣti, stagiunea 2014/15 va rămâne în istoria sa ca timpul în care instituṭia a apărut în lume cu chipul unei tinereṭi regăsite, încheind o perioadă ieṣită din tipare – în care s-a jucat ṣi s-a construit în acelaṣi timp.

acum 23 zile · comentarii (0)

„Nu ţi se mai cere să aduci pe lume oameni „de nădejde” ai societăţii care să lupte pentru propăşirea ei sau pentru apărarea patriei sau pentru construirea societăţii multilateral dezvoltate. Ţi se cere un consumator de nădejde, iar pentru asta trebuie să te asiguri ca ai suficienţi bani în cont“.

acum 23 zile · comentarii (26)

Să încetăm a ne uimi zilnic pentru că avem parlamentari ticăloşi. E o evidenţă încă de pe vremea CPUN-ului, o permanenţă a stării noastre de 25 de ani încoace. Ei au făcut legile pline de găuri şi interpretări care le permit să scape dacă e nevoie. Au fost ca nişte termite puse pe furat şi construit instituţii mâncate de tuneluri destinate să îi scape. Şi ca la orice termite, cel mai uşor e să dai foc la muşuroi pentru a scăpa de ele.

acum 23 zile · comentarii (128)

Victor, ai murit deja, dar nu o ştii. Te agăţi de putere, ca toţi cei dinaintea ta, dar nimic nu va opri căderea ta. Strigătul tău e doar unul al disperării, voturile primite în Parlament astăzi sunt doar cele ale unui sistem mort, care îşi trage ultima suflare. Astăzi, mai mult decât oricând, sunt convins că nu mai ai nicio şansă.

acum 23 zile · comentarii (37)

Discuţiile despre Strategie Naţională de Apărare survin într-un context politic care ilustrează foarte bine provocările la adresa credibilităţii, stabilităţii şi securităţii statului, cărora România va trebui să le găsească un răspuns adecvat, prin mecanisme instituţionale care să funcţioneze dincolo de durata mandatelor anumitor persoane în funcţii publice.

acum 23 zile · comentarii (5)