Preşedintele Slovaciei s-a întâlnit cu slovacii din Bihor. „Comunitatea slovacă din această zonă este o punte de legătură între Slovacia şi România“

Preşedintele Slovaciei s-a întâlnit cu slovacii din Bihor. „Comunitatea slovacă din această zonă este o punte de legătură între Slovacia şi România“

Preşedintele Republicii Slovace, Andrej Kiska, s-a aflat într-o vizită scurtă la Oradea, ocazie cu care s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii slovace din judeţul Bihor. Şeful statului slovac a mulţumit atât comunităţii slovace pentru păstrarea tradiţiilor şi folosirea limbii materne, cât şi statului român pentru sprijinul acordat minorităţilor.

Deşi întocmit destul de superficial şi departe de a fi complet, un studiu consacrat de Lucian Sinigaglia (Institutul de Istoria Artei) felului în care au fost receptate critic şi interpretate scenic piesele lui Ibsen în România aduce suficiente dovezi că scrierile marelui dramaturg norveg nu au beneficiat de prea multă simpatie în România.

acum 24 zile · comentarii (0)

Măscăriciul de serviciu de la comanda ambasadei Federaţiei Ruse din România a ţinut să aducă un afront ţării noastre prin prezentarea unui material umilitor de propagandă. Aici nu putem vorbi de o opinie personală, deoarece în Federaţia Rusă nu există opinii personale.

acum 24 zile · comentarii (14)

Ambasada Rusiei a difuzat un clip în care ni se cam bate obrazul că habar n-avem care e istoria adevărată. Ni se spune cum au luptat împreună armata sovietică şi armata română pentru independenţa Europei şi industrializarea României şi cum s-a reconstruit România, economic şi social, cu ajutorul Uniunii Sovietice.

acum 25 zile · comentarii (125)

Mulţi comentatori politici, unii adversari ai preşedintelui, alţii nu, consideră, analizând coportamentul lui Klaus Iohannis, că şeful statului este prea desprins de treburile ţării sau că nu se implică suficient. A devenit destul de răspândită impresia că preşedintele Iohannis ar fi un ficus la Cotroceni. Chiar aşa să stea lucrurile?

acum 25 zile · comentarii (55)

Întotdeauna, Franţa a avut un loc aparte în inima românilor. Acest fapt s-a datorat, în parte, sprijinului politic pe care această ţară l-a oferit României în momente cruciale ale istoriei noastre. Sigur, au contat şi afinităţile culturale, dar şi cele ale moştenirii comune latine.

acum 25 zile · comentarii (0)

Ultimele zile au dat posibilitatea tuturor analiştilor cu ştiinţă de carte să răstoarne abordările superficiale ale jurnaliştilor de senzaţional pentru care întâlnirea Putin-Erdogan sau Kerry-Lavrov înseamnă de fiecare dată un târg fără drept de apel şi o schimbare fundamentală în relaţiile dintre părţi. Ei bine, e şi o săptămână de validare a trendurilor relevante din relaţiile internaţionale, dar şi a complexităţii abordărilor dintre actori.

acum 25 zile · comentarii (27)

Frica de „şoroşism” naşte în România monştri, iar bau-baul pe care îl tot vântură fostul premier Ponta şi alţii din categoria conspiraţioniştilor naţionalişti devine extrem de nociv. Dacă scotocim în cotloanele îmbâcsite ale Internetului românesc, vom găsi zeci de site-uri unde teoriile conspiraţiei sunt promovate ca nişte adevăruri demonstrate ştiinţific. Toţi cultivă un tip de ură aflată la limita antisemitismului şi un mod primitiv de a gândi.

acum 25 zile · comentarii (122)

Am văzut doi candidaţi: unul pregătit să devină preşedinte, iar celălalt nepregătit şi prea emoţional. Dar singurul învins al acestei prime dezbateri între candidatul democrat şi cel republican este electoratul american care nu s-a decis încă. Şi nici nu pare să aibă prea multe coordonate pe baza cărora să ia o decizie în urma acestei dezbateri.

acum 25 zile · comentarii (16)

Poate titlul vi se pare inutil provocator şi tema absurdă. Nu e aşa. Discuţia care a devenit acum o bătălie feroce, trecută la rang de principii şi care deja se află la nivelul acţiunilor de justiţie deoarece poate crea jurisprudenţă naţională şi servi drept precedent pentru alte state europene, a pornit într-adevăr de la forma unui costum de baie.

acum 2 luni · comentarii (38)

După prima ediţie derulată, în 1958, în cadrul Festivalului „George Enescu”, beneficiind de un impact şi un nivel internaţional cu totul aparte, Concursul „Enescu” a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, cu jurii în care se regăseau personalităţi adesea „de legendă” şi laureaţi care, în mare parte, au devenit, la rândul lor, celebrităţi mondiale, câştigători ai secţiunilor pian, vioară, canto.

acum 26 zile · comentarii (0)
Postari Recente