Cum au reuşit "băieţii deştepţi" să dea un tun de 2.5 milioane de euro în doar cinci săptămâni, ajutaţi de greii din Vamă 0

2.5 milioane de euro au reuşit să facă “băieţii deştepţi” în doar cinci săptămâni, din afaceri cu motorină. La şapte ani de la săvârşirea faptelor, procurorii DNA Oradea a trimis “gruparea” în judecată, printre inculpaţi numărând-se Călin Vesa, directorul executiv al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, dar şi fostul şef al Vămilor, orădeanul Radu Mărginean.

Cum au reuşit Vezi comentarii 0

VIDEO Dragnea, despre decizia CCR: „Era un precedent foarte periculos. Era incorect să se organizeze referendumul în aceeaşi zi cu alegerile locale“ | psd

VIDEO Dragnea, despre decizia CCR: „Era un precedent foarte periculos. Era incorect să se organizeze referendumul în aceeaşi zi cu alegerile locale“

Prezent la Oradea, unde a luat parte la întâlnirea electorală a PSD Bihor, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat că susţine decizia CCR  de a nu permite organizarea în aceeaşi zi a unui referendum şi a alegerilor locale, aşa cum intenţiona municipalitatea orădeană să facă pe 5 iunie, pentru fuziunea Oradea-Sînmartin.

Când avem nevoie de cure de detoxifiere. Cele mai eficiente metode de refacere a organismului recomandate de specialişti

Când avem nevoie de cure de detoxifiere. Cele mai eficiente metode de refacere a organismului recomandate de specialişti

Alimentaţia haotică, stresul, proasta calitate a apei, aerul poluat şi slab oxigenat, sportul insuficient, medicamentele inutile, consumul de alcool şi fumatul sunt doar câţiva dintre factorii care ne fac rău. În ultimul timp se vorbeşte tot mai mult de detoxifiere şi diete, fără să ştim de fapt ce repercusiuni au acestea asupra corpului nostru. În niciun caz detoxifierea nu înseamnă cură de slăbire.

Fostul procuror orădean Alexandru Lele, despre moartea lui Dan Condrea: „Rezolvă foarte multe pentru…”

Fostul procuror orădean Alexandru Lele, despre moartea lui Dan Condrea: „Rezolvă foarte multe pentru…”

Avocatul orădean Alexandru Lele, fost procuror, este de părere că în cazul morţii Dan Condrea ar trebui luată în calcul şi varianta determinării sinuciderii. Potrivit avocatului, răspunsurile în acest caz trebuie căutate nu la locul accidentului, ci în convorbirile pe care Condrea le-a avut de la momentul izbucnirii scandalului dezinfectanţilor diluaţi.

Ura de sine. Povestea filmului lui Cristian Mungiu e ca o extracţie chirurgical-cinematografică. E ceea ce a rămas în urma Comunismului. Ceea ce am dezvoltat în timpul şi după Dictatură: ura de sine. Şi asta vrem să le impunem şi copiilor noştri. Să ne urâm înfocat, de-a lungul întregii vieţi, urmăriţi toată viaţa de gândul plecării din ţară, iar dacă rămânem să facem ceea ce ştim mai bine: să ne acomodăm.

acum 8 zile · comentarii (12)

Am citit pe undeva că, mai demult prin istorie, era pe vremea taxelor pe ferestre şi a fumăritului de la noi, în Anglia, fiind mare nevoie de fonduri pe la „budget” sau cum i-o mai fi spus pe atunci, cineva, un filantrop desigur, a avut ideea de a se pune o taxă şi pe cîini. Că erau destui pe Insulă şi oricum Nelson trebuia să-şi repare flota, tocmai trecuse Războiul celei de-a treia Coaliţii şi se anunţa Bătălia de la Trafalgar.

acum 15 zile · comentarii (0)

Proaspăt întors dintr-o scurtă călătorie, găsesc, în mereu surprinzătoarea presă locală, o informaţie despre Muzeul Ţăranului Român. Ştiam că dl Virgil Niţulescu e director interimar şi că urma să se organizeze un concurs pentru ocuparea postului de director plin. Între timp, concursul a avut loc şi a fost cîştigat de dl Vintilă Mihăilescu.

acum 8 zile · comentarii (127)

Cum ieşi din casă, intri în dezacord. Faci un dezacord. Devii un dezacord. Gramatical şi existenţial, eşti parte a unei erori suţinute cu o frenezie de cojocar beat. Viaţa în Bucureşti continuă să se încurce prosteşte, să piardă oameni şi să se lăbărţeze lăutăreşte. În cele din urmă, acest Babilon peticit nu e altceva decît un tocător de istorie.

acum 8 zile · comentarii (29)

Cum ieşi din casă, intri în dezacord. Faci un dezacord. Devii un dezacord. Gramatical şi existenţial, eşti parte a unei erori suţinute cu o frenezie de cojocar beat. Viaţa în Bucureşti continuă să se încurce prosteşte, să piardă oameni şi să se lăbărţeze lăutăreşte. În cele din urmă, acest Babilon peticit nu e altceva decît un tocător de istorie.

acum 8 zile · comentarii (29)

O ştire difuzată de RFI şi preluată de site-ul revistei Dilema veche pe data de 20 aprilie, adică la exact o săptămână de clipa în care au devenit operaţionale conturile în care românii sunt aşteptaţi să doneze pentru a face posibilă rămânerea în patrimoniul naţional a sculpturii Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi, suna destul de puţin încurajator.

acum 8 zile · comentarii (3)

Dezbaterea pe care o port de câteva zile cu domnul Traian Băsescu asupra definirii abuzului în serviciu în Codul Penal a căpătat inevitabile accente polemice dintr-un motiv cât se poate de obiectiv: fiecare dintre noi ne-am aşezat de cealaltă parte a ghişeului. Domnia sa se plasează de partea funcţionarului, eu mă uit la chestiune dinspre partea victimei. Şi de aici, evident, discuţii...

acum 8 zile · comentarii (19)

Sunt şapte luni de când nu am scris nimic de PSD. Unii colegi spun că mandatul preşedintelui Dragnea în fruntea social-democraţilor m-a pocăit, alţii zic că mi-am văzut interesul pentru un loc eligibil de consilier local în Cluj-Napoca sau că am abandonat unele proiecte începute în 2015. Toate pot fi adevărate.

acum 8 zile · comentarii (15)

Câteva mii de persoane au participat vineri seara la ceea ce ar fi trebuit să fie un concert al formaţiei Carla's Dreams la Piatra Neamţ. Evenimentul s-a oprit la solicitarea liderului formaţiei, după ce s-a constat că numărul persoanelor din spaţiul de concert era cu mult (de zece ori) depăşit. Decizia de oprire a fost luată în mod legal şi corect de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ.

acum 9 zile · comentarii (11)

Federica Mogherini, responsabilul cu rangul cel mai înalt în UE pentru politică externă, a lansat bomba momentului, afirmând că se aşteaptă ca europenii să extindă durata şi, eventual, chiar amploarea sancţiunilor împotriva Rusiei determinate de anexarea ilegală a Crimeei şi rolul Rusiei în conflictul din Ucraina.

acum 9 zile · comentarii (196)

Probabil că, în absenţa fanteziilor ţaţistico-politice de precupeaţă media ale unei dudui pe numele Denise Rifai, fantezii ce au făcut mai toată săptămâna deliciul internetului, asigurându-i astfel postului Realitatea tv o negativă şi de nedorit celebritate, mai nimeni din România nu şi-ar mai fi amintit că ţara se află în plină campanie electorală.

acum 10 zile · comentarii (2)

Fiindcă cine mai ştie a câta oară au fost luaţi de proşti şi trecuţi la coada salarizării bugetare, profesorii au ajuns şi pe acest final de an şcolar să pună protestele înaintea examenelor. Mulţi susţin că dascălii îşi pun propriul interes înaintea celui al elevilor. Dar majoritatea nu înţelegem că, dincolo de ignoranţă şi manipulare, de 26 de ani punem propria frică de o reală scară a valorilor înaintea viitorului copiiilor noştri.

acum 10 zile · comentarii (23)