Păcatele „Buldogului”, omul care a stat de-a dreapta „tatălui” Băsescu. Traseul lui Vasile Blaga de la şef de Vamă, de partide şi până la „client” al DNA | vasile blaga

Păcatele „Buldogului”, omul care a stat de-a dreapta „tatălui” Băsescu. Traseul lui Vasile Blaga de la şef de Vamă, de partide şi până la „client” al DNA

L-a condus pe Traian Băsescu pe culmile succesului, după care l-a abandonat şi a ales să intre în horă alături de liberali. Vasile Blaga (60 de ani) pare să-şi încheie cariera politică într-un mod cu totul neaşteptat. Ajuns din nou în faţa procurorilor anticorupţie, parlamentarul a ieşit, miercuri, pe uşa DNA Ploieşti ca suspect, fiind pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă.

Vikingi în Bihor. Pădurea Craiului i-a cucerit pe norvegieni

Vikingi în Bihor. Pădurea Craiului i-a cucerit pe norvegieni

Trei norvegieni au venit să descopere Pădurea Craiului. Runar Larsen, ziarist la cea mai importantă revistă de turism din ţara sa, Jeanett Andrea Søderstrøm, blogger specializat în călătorii şi Linda Veraasdal, reprezentantul agenţiei „Ethical Travel Portal” au petrecut trei zile la Meziad, Roşia, Vadu Crişului şi Oradea.

Scandal în Poliţia Bihor: „Tirania şi comunismul domină. IPJ Bihor s-a rupt în două: copii de suflet ai chestorului şi copii avortaţi“ | vasile blaga

Scandal în Poliţia Bihor: „Tirania şi comunismul domină. IPJ Bihor s-a rupt în două: copii de suflet ai chestorului şi copii avortaţi“

Chestorul Liviu Popa, fostul şef al IPJ Bihor, comisarul Remus Indrei, şeful Poliţiei municipiului Beiuş, comisarul şef Dorin Vesa, şeful Secţiei Poliţiei Rurale Beiuş, Gheorghe Bat, şeful Postului de Poliţie din Pietroasa, şi Raul Rotar, şeful Postului de Poliţie din Cărpinet sunt audiaţi de către procurorii DNA Oradea. Ei vor da declaraţii în calitate de inculpaţi, într-un dosar de corupţie.

Demisii în lanţ la IPJ Bihor. Doi şefi importanţi şi-au anunţat retragerea

Demisii în lanţ la IPJ Bihor. Doi şefi importanţi şi-au anunţat retragerea

Comisarul şef Florin Sîrcă, şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi-a dat demisia din Poliţia Bihor. Raportul a fost înaintat miercuri seara, când acelaşi lucru l-a făcut şi chestorul Liviu Popa, şeful IPJ Bihor, el fiind anchetat de procurorii DNA Oradea într-un dosar de corupţie. Totodată, comisarul şef Remus Indrei, şeful Poliţiei Beiuş, a cerut ieşirea la pensie.

Deşi întocmit destul de superficial şi departe de a fi complet, un studiu consacrat de Lucian Sinigaglia (Institutul de Istoria Artei) felului în care au fost receptate critic şi interpretate scenic piesele lui Ibsen în România aduce suficiente dovezi că scrierile marelui dramaturg norveg nu au beneficiat de prea multă simpatie în România.

acum 3 zile · comentarii (0)

Măscăriciul de serviciu de la comanda ambasadei Federaţiei Ruse din România a ţinut să aducă un afront ţării noastre prin prezentarea unui material umilitor de propagandă. Aici nu putem vorbi de o opinie personală, deoarece în Federaţia Rusă nu există opinii personale.

acum 4 zile · comentarii (13)

Ambasada Rusiei a difuzat un clip în care ni se cam bate obrazul că habar n-avem care e istoria adevărată. Ni se spune cum au luptat împreună armata sovietică şi armata română pentru independenţa Europei şi industrializarea României şi cum s-a reconstruit România, economic şi social, cu ajutorul Uniunii Sovietice.

acum 4 zile · comentarii (125)

Mulţi comentatori politici, unii adversari ai preşedintelui, alţii nu, consideră, analizând coportamentul lui Klaus Iohannis, că şeful statului este prea desprins de treburile ţării sau că nu se implică suficient. A devenit destul de răspândită impresia că preşedintele Iohannis ar fi un ficus la Cotroceni. Chiar aşa să stea lucrurile?

acum 4 zile · comentarii (50)

Întotdeauna, Franţa a avut un loc aparte în inima românilor. Acest fapt s-a datorat, în parte, sprijinului politic pe care această ţară l-a oferit României în momente cruciale ale istoriei noastre. Sigur, au contat şi afinităţile culturale, dar şi cele ale moştenirii comune latine.

acum 4 zile · comentarii (0)

Ultimele zile au dat posibilitatea tuturor analiştilor cu ştiinţă de carte să răstoarne abordările superficiale ale jurnaliştilor de senzaţional pentru care întâlnirea Putin-Erdogan sau Kerry-Lavrov înseamnă de fiecare dată un târg fără drept de apel şi o schimbare fundamentală în relaţiile dintre părţi. Ei bine, e şi o săptămână de validare a trendurilor relevante din relaţiile internaţionale, dar şi a complexităţii abordărilor dintre actori.

acum 4 zile · comentarii (27)

Frica de „şoroşism” naşte în România monştri, iar bau-baul pe care îl tot vântură fostul premier Ponta şi alţii din categoria conspiraţioniştilor naţionalişti devine extrem de nociv. Dacă scotocim în cotloanele îmbâcsite ale Internetului românesc, vom găsi zeci de site-uri unde teoriile conspiraţiei sunt promovate ca nişte adevăruri demonstrate ştiinţific. Toţi cultivă un tip de ură aflată la limita antisemitismului şi un mod primitiv de a gândi.

acum 4 zile · comentarii (122)

Am văzut doi candidaţi: unul pregătit să devină preşedinte, iar celălalt nepregătit şi prea emoţional. Dar singurul învins al acestei prime dezbateri între candidatul democrat şi cel republican este electoratul american care nu s-a decis încă. Şi nici nu pare să aibă prea multe coordonate pe baza cărora să ia o decizie în urma acestei dezbateri.

acum 4 zile · comentarii (16)

Poate titlul vi se pare inutil provocator şi tema absurdă. Nu e aşa. Discuţia care a devenit acum o bătălie feroce, trecută la rang de principii şi care deja se află la nivelul acţiunilor de justiţie deoarece poate crea jurisprudenţă naţională şi servi drept precedent pentru alte state europene, a pornit într-adevăr de la forma unui costum de baie.

acum 2 luni · comentarii (38)

După prima ediţie derulată, în 1958, în cadrul Festivalului „George Enescu”, beneficiind de un impact şi un nivel internaţional cu totul aparte, Concursul „Enescu” a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, cu jurii în care se regăseau personalităţi adesea „de legendă” şi laureaţi care, în mare parte, au devenit, la rândul lor, celebrităţi mondiale, câştigători ai secţiunilor pian, vioară, canto.

acum 5 zile · comentarii (0)
Postari Recente