Rezultate Evaluare Naţională 2016 Bihor. 16 elevi au obţinut media 10 la examenul maturităţii 0

Rezultate Evaluare Naţională 2016. Ministerul Educaţiei anunţă vineri, 1 iulie, rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ. Rezultatele pot fi contestate doar pe 1 iulie, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale sunt făcute publice pe data de 5 iulie. În judeţul Bihor, 16 elevi au reuşit să ia media 10.

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Bihor. 16 elevi au obţinut media 10 la examenul maturităţii Vezi comentarii 0

Cât de sigură este Turcia pentru vacanţa de vară? Ponturile agenţilor de turism pentru concedii în Antalya cu tarif infim

Cât de sigură este Turcia pentru vacanţa de vară? Ponturile agenţilor de turism pentru concedii în Antalya cu tarif infim

Turismul a fost extrem de afectat în Turcia în cursul anului 2016, dar, contrar opiniei generale, încasările mai mici nu au drept cauză principală atacurile teroriste din Istanbul, ci mai degrabă absenţa turiştilor ruşi. Agenţii de turism locali au oferit în 2016 pachete extrem de avantajoase pentru Antalya, cu reduceri substanţiale, chiar şi de 55%.

Cetatea din Oradea îmbracă straie medievale

Cetatea din Oradea îmbracă straie medievale

Suspendat în ultimii ani din cauza lucrărilor de reabilitare a Cetăţii Oradea, festivalul Zilele Cetăţii revine în atenţia publicului. Primăria Oradea  şi Asociaţia Pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) organizează din nou, în acest an, în perioada 29 iunie - 3 iulie, Zilele Cetăţii Oradea.

Dacă se va scrie vreodată Istoria Hazlie a Dreptului, ar trebui alocat un subcapitol înverşunării cu care Curtea Constituţională a refuzat, în pofida ocaziilor ce le-a avut, să răspundă la o întrebare simplă: este constituţională alegerea primarilor într-un singur tur? Celor plictisiţi de subiect le recomand să se oprească aici. Mă simt însă dator cu un epilog faţă de cei interesaţi de acest demers, indiferent dacă au fost de acord cu el sau nu.

acum 5 zile · comentarii (35)

Exista numeroşi traineri şi coach-i care susţin ca deţin secretul pentru a deveni un lider de succes şi care iţi prezintã reţete sigure de urmat. Dr. Ichak K. Adizes se diferenţiazã de aceştia prin faptul cã susţine cã nu existã un lider perfect. Managerii, sunt oameni în carne şi oase, cu slãbiciuni, influenţati de multe ori de propriile prejudecãti şi idiosincrazii, care eşueazã în unele domenii şi exceleazã în altele.

acum 5 zile · comentarii (0)

Celor 101 de argumente în favoarea ideii că istoria este cea mai frumoasă poveste, argumente aduse mai întâi în cuprinsul unor succinte, bine lucrate şi de efect filmuleţe de televiziune, ale căror texte au fost reunite mai apoi între coperte de carte (2013), Adrian Cioroianu le-a adăugat între timp alte 65. La fel de elocvente. Dacă nu cumva chiar mai pasionante.

acum 5 zile · comentarii (0)

Am semnalat în ultima perioadă încălcarea legii, comportamente anormale şi manipulatorii, lipsa de transparenţă, abuzuri etc. Cu toate acestea nimic. Nimic şi nimeni nu se atinge de ANRE! A încercat Curtea de Conturi, dar a fost ”trimisă la plimbare” de “lipsa de competenţă pe fond”. Totuşi cine poate controla ANRE ?

acum 6 zile · comentarii (1)

Reacţia la rezultatul referendumului Brexit ridică câteva semne de întrebare cu privire la felul de a gândi a unora dintre concetăţenii noştri. Aici îi am în vedere pe cei care, prin pregătire şi meserie, au o oarecare vizibilitate în societate şi, în consecinţă, sunt preţuiţi civic de cei care din comoditate preferă să le ia de bune ideile.

acum 6 zile · comentarii (8)

Ce se întîmplă cînd vrei să faci funcţional un sistem îngheţat, dar în care unii se simt foarte bine, căci s-au obişnuit cu el şi au găsit cum să-l exploateze cel mai bine pentru propriul confort? Şi cînd ai o autoritate centrală privită ca slabă şi neimportantă şi prea puţină înţelegere publică pentru nevoia organizării unui domeniu unde mai toată lumea crede că se lucrează pe contracte de entuziasm şi se investeşte doar mîndrie naţională?

acum 6 zile · comentarii (3)

Privind la rece lucrurile, cei ce au dorit ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană au vrut să îşi facă ordine în propria ţară, să nu mai plătească mai binele unora învăţaţi să profite de asistenţa socială, să nu muncească, să fie pe străzile unor localităţi britanice cu obiceiuri balcanice, să se aşeze unde vor cu familiile lor numeroase sfidând legi ce nu pot fi totuşi ignorate, ca pe plan mioritic.

acum 6 zile · comentarii (72)

Evenimentele curg extrem de rapid şi, cu fiecare zi post-BREXIT, aproape chiar la câteva ore, apar mesaje extrem de dure şi inflexibile ale liderilor europeni importanţi în favoarea unei decizii juridice cât se poate de imediate prin care să se consfinţească ieşirea Marii Britanii din UE.

acum 6 zile · comentarii (53)

Marea Britanie nu se va afla doar la un pas de dezmembrare, dar dacă un politician chiar va încerca scoaterea din Uniunea Europeană vom asista la periculoase mişcări de stradă. Iar asta nu doar în Marea Britanie. Tinerii, care au votat covârşitor pentru a rămâne în spaţiul european, nu par a fi dispuşi a ceda viitorul lor în mâna celor ce nu înţeleg aceste timpuri.

acum 6 zile · comentarii (7)

Nu cred să existe cetăţean român cât de cât informat cu ceea ce se întâmplă în viaţa politică a României căruia să nu-i fie cunoscut numele d-lui Mihăiţă Calimente. Pentru simplul motiv că dl. Calimente este una dintre cele mai frecvente prezenţe în emisiunile tv de dezbateri politice. Acolo unde dl. Calimente combate bine şi loveşte vârtos în ciocoi.

acum 6 zile · comentarii (10)

În 24 Iunie, de Ziua Universală a Iei, povestea iei româneşti a intrat într-o nouă etapă. În expoziţia deschisă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, 23 de doamne care cos ie după modele tradiţionale şi-au expus creaţiile alături de cele mai frumoase ii şi cămăşi din patrimoniul muzeal din România.

acum 7 zile · comentarii (6)

O realitate halucinantă, pusă în evidenţă de statisticile ultimilor ani la Bacalaureat, ne arată  că în 2015 aveam circa  115 licee cu randament sub 15%, din care 55 cu ZERO promovare la examenul de Bcalaureat. Campion este judeţul Maramureş cu 7 (şapte) licee cu promovare ZERO. Ialomiţa are 4 astfel de licee, în judeţul Sibiu există 4 licee cu promovare ZERO la Bacalaureat în anul 2015, La Dolj 3, şi tot aşa.

acum 7 zile · comentarii (10)

Brexit nu este un şoc. Brexit este urmarea firească a educaţiei, a (lipsei) valorilor, a profitorilor erei informaţionale, a populiştilor care sunt atât de slabi încât cu victoria în braţe se scuză şi nu ştiu ce să facă. Oamenii ăştia au obţinut majoritatea voturilor pentru că majoritatea votanţilor s-au identificat cu aceşti politruci mediocri, cu alte cuvinte sunt la fel de mediocri, sau chiar mai mediocri decât ei.

acum 7 zile · comentarii (149)

Eşec al clasei politice de la Londra, ce s-a jucat cu opinia publică din Marea Britanie şi ani la rând a aruncat tot ceea ce nu a ieşit bine asupra Uniunii Europene, cu o totală iresponsabilitate. Apoi populismul şi aducerea la urne a scos pe londonezi afară din cel mai puternic club economic al lumii. Dar ieşirea Marii Britanii ar putea însemna regândirea proiectului european în termeni mult mai clari.

acum 8 zile · comentarii (22)

După mai bine de şapte luni de atacuri sistematice ale liderilor majorităţii parlamentare (Ponta, Dragnea, Tăriceanu ş.a.) la adresa guvernului de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş, căruia i-au fost aduse acuzaţii dintre cele mai abjecte (miniştrii fiind consideraţi agenţi ai Bruxelles-ului), s-a găsit, în sfârşit, un ministru cu sânge în instalaţie care să încerce restabilirea adevărului.

acum 8 zile · comentarii (2)

Am participat recent la ampla manifestare „Podurile toleranţei”, care de anul acesta poartă numele celei care a iniţiat-o, regretata Erika van Gelder. În cadrul ei, am avut o intervenţie consacrată contribuţiei culturale a minorităţilor din ţara noastră. Am scris aceste rânduri, care sintetizează cele spuse în cadrul manifestării, cu gândul la o realitate care nu mai poate fi ignorată: în pofida calmului aparent, suntem o societate violentă.

luna trecuta · comentarii (15)

Marii oameni politici au apărut, în istorie, aproape întotdeauna în timpul conflictelor şi războaielor. Atunci când consensul social e coagulat de teamă şi de furie, mari oameni de stat reuşesc să scrie istorie. În astfel de momente, politicienii se preocupă să nu piardă teritorii naţionale sau eventual să cucerească altele noi. Cu orice preţ. Pe timp de pace, politicienii se preocupă, însă, să câştige voturi. Cu orice preţ.

acum 8 zile · comentarii (0)

S-a întâmplat ca la meciul România-Franţa. La referendumul din Marea Britanie, tabăra „Remain”, a celor care doreau să rămână în UE a fost bătută aproximativ cum am fost noi. În mai mult de prima jumătate a zilei, ea a condus, apoi, la sfârşit, Brexit-ul a învins cu 51,9 la sută faţă de 48,1 la sută, ceea ce a însemnat o diferenţă de peste un million de voturi.

acum 8 zile · comentarii (15)
Postari Recente