FOTO După luni de aşteptare, tramvaiele şi-ar putea relua circulaţia din 14 septembrie, odată cu începerea anului şcolar

FOTO După luni de aşteptare, tramvaiele şi-ar putea relua circulaţia din 14 septembrie, odată cu începerea anului şcolar

În ciuda repetatelor promisiuni ale administraţiei locale, circulaţia tramvaielor prin Centru în prima zi de şcoală ţine de bunăvoinţa constructorului. Directorul OTL SA, Csuzi Istvan, spune că a primit promisiunea firmei care are contractul de înlocuire a liniilor de tramvai că aceasta va preda amplasamentul înainte de prima zi de şcoală.

VIDEO Jurista ISJ Bihor se apără după ce a fost acuzată că nu ştie să timbreze. Susţine că vina aparţine Curţii de Apel Oradea

VIDEO Jurista ISJ Bihor se apără după ce a fost acuzată că nu ştie să timbreze. Susţine că vina aparţine Curţii de Apel Oradea

Jurista Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor se apără după ce a fost pusă la zid de părinţii elevilor de la Ştei, şi după ce judecătorii Curţii de Apel Oradea au amânat soluţionarea celor 12 recursuri declarate de Inspectorat împotriva hotărârilor pronunţate de Tribunalul Bihor. Magistraţii Curţii au luat această decizie pe motiv că recurentul nu a achitat taxa judiciară de timbru, în cuantum de 100 de lei, ci de  20 de lei.

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au deschis gratiile pentru cele 12 persoane acuzate că au fraudat bugetul naţional de sănătate cu peste 3,1 milioane de lei

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au deschis gratiile pentru cele 12 persoane acuzate că au fraudat bugetul naţional de sănătate cu peste 3,1 milioane de lei

Cele 12 persoane arestate în dosarul reţetelor false au ajuns în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Oradea. Patru dintre medici au contestat şi măsurile asiguratorii dispuse în cauză, solicitând judecătorilor de la Tribunalul Bihor să ridice sechestrul instituit pe averile lor.

Percheziţii de amploare într-un dosar cu evaziune de 1 milion de euro. Mascaţii şi procurorii DNA Oradea au descins la firmele unui cunoscut afacerist bihorean

Percheziţii de amploare într-un dosar cu evaziune de 1 milion de euro. Mascaţii şi procurorii DNA Oradea au descins la firmele unui cunoscut afacerist bihorean

Percheziţii de amploare la societăţile deţinute de un afacerist din oraşul bihorean Beiuş. Mascaţii şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au descins la sediile celor cinci societăţi deţinute de Sorin Tonca, fiind ridicate documente şi înscrisuri contabile. Prejudiciul estimat este de aproape 1 milion de euro.

FOTO  Carele alegorice maghiare au făcut senzaţie, şi în acest an, la Oradea

FOTO  Carele alegorice
maghiare au făcut senzaţie, şi în acest an, la Oradea

Împodobite cu mii de flori carele alegorice din Ungaria au reuşit să facă senzaţie, şi în acest an, la Oradea. Orădenii le-au filmat şi le-au fotografiat în neştire, vrăjiţi de frumuseţea lor, a cântecelor şi porturilor artiştilor, de prezenţa arcaşilor şi a husarilor, aşa că i-au însoţit cu aplauze, pe tot parcursul traseului.Arcaşi, călăreţi, dansatori, personaje de poveste au defilat pe străzi, respectând o tradiţie încetăţenită acum 10 ani.

FOTO Maşini de colecţie, conduse de milionarii Europei, au ajuns la Oradea

FOTO Maşini de colecţie, conduse de milionarii Europei, au ajuns la Oradea

Zeci de maşini de epocă, proprietatea personală a unor oameni de afaceri din Belgia, ale unor politicieni sau ale unor personalităţi, conduse personal de proprietarii, au trecut vama Borş şi au poposit la Oradea. La mijlocul săptămânii vor ajunge la Bucureşti, acolo unde li se va încheia traseul, de unde vor fi duse înapoi pe trailere, iar proprietarii le vor lua cu avionul.

BAC 2015 sesiunea de toamnă. Nouă elevi au fost eliminaţi după ce au fraudat sau au încercat să fraudeze examenul

BAC 2015 sesiunea de toamnă. Nouă elevi au fost eliminaţi după ce au fraudat sau au încercat să fraudeze examenul

În prima zi a examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea de toamnă, 9 elevi bihoreni au fost eliminaţi după ce u fraudat sau au încercat să fraudeze examenul. Elevii au încercat să îşi sporească şansele de a promova examenul maturităţii folosind o metodă interzisă: copierea atât prin tradiţionalele fiţuici cât şi cu ajutorul telefonului mobil.

Predilecţia unora pentru demonizarea unionismului şi defăimarea românismului reprezintă un atentat la însăşi existenţa acestui stat. Adevăraţii „statalişti” sunt unioniştii, adică acei oameni cu verticalitate şi cu conştiinţa naţională neatrofiată, care încă de la sfârşitul anilor ’80 tot încearcă să ne debaraseze de sistemul şi mentalitatea sovietică.

acum 9 zile · comentarii (12)

Recunosc, sunt un cititor pasionat de jurnale, mai ales ale personalităţilor politice. Într-un jurnal poţi găsi, în multe cazuri, ceea ce o persoană nu a vrut să dezvăluie decât după dispariţia sa fizică. Lecturând un jurnal, poţi înţelege mai bine resorturile intime ale unor decizii care, la timpul respectiv, au fost analizate altfel, din motive de lipsă de informaţii.

acum 9 zile · comentarii (33)

În 13 august în Ecuador a avut loc o grevă naţională. Unul din actorii principali este CONAIE (Confederaţia naţionalităţilor indigene din Ecuador). Deşi în 2007 l-a susţinut, CONAIE, unul din cei mai importanţi actori politici din Ecuador, care a destabilizat sistemul politic de mai multe ori înainte de actualul ciclu politic (din 2007) s-a detaşat de preşedintele de stânga Rafael Correa, şi îi cere să plece acum.

acum 9 zile · comentarii (4)

Săptămâna în curs este aceea a aniversării unor evenimente cruciale ce au marcat nu doar istoria României ori a Europei, ci întreg secolul al XX lea. Chiar dacă astăzi ele sunt uitate, minimalizate, în orice caz controversate, după ce, cu ani în urmă, au fost privatizate de propaganda unui regim care- culmea!-  ura în chip organic proprietatea privată.

acum 10 zile · comentarii (8)

Eşecul lui Victor Ponta în politica românească este una dintre cele mai mari drame pe care le puteam avea în acest moment. Un personaj tânăr, care părea talentat pentru politică şi care nu dădea semne că şi-ar fi dorit mai mult decât i se cuvine s-a transformat într-unul dintre cei mai dispreţuiţi politicieni din ultimii 25 de ani. În el s-au strâns toate frustrările unei întregi generaţii.

acum 2 luni · comentarii (73)

Nimic nu e nou, doar memoria noastră nu este alimentată cu aceste date. Din prudenţă. Din calcul politic. Din inconştienţă. Din demagogie pură. Oricum, în toate cazurile, plătitorii au fost aceiaşi. Sunt şi vor rămâne aceiaşi: popoarele lumii asupra cărora, cu regularitate de metronom, se face experimentul, adeseori mortal, al intrării în zona aceasta a incertitudinii absolute.

acum 2 luni · comentarii (22)

Sute de tineri din Republica Moldova au pornit spre România, într-un Marş simbolic prin care doresc să atragă atenţia autorităţilor asupra necesităţii Reunirii celor două state româneşti. Mâine la ora 10.00 aceştia se vor afla pe graniţa nedreaptă  stabilită pe Prut, mai exact la Ungheni.

acum 2 luni · comentarii (0)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat aseară pe Facebook o declaraţie profund iresponsabilă şi jignitoare la adresa unei religii, care are 1,57 - 1,65 miliarde de adepţi, 22 - 24% din populaţia globului, fiind a doua confesiune ca număr de credincioşi după creştinism.

acum 2 luni · comentarii (36)

Poate că o paralelă între destinul unui individ şi destinul unui Stat nu este un demers riguros ştiinţific, dar este un demers util. O trecere în revistă a evoluţiei unei dependenţe de jocuri de noroc şi un comentariu pe marginea pacientului grec care refuza reabilitarea propusă de familia europeană.

acum 2 luni · comentarii (9)

Felul în care a plecat, dar mai ales cel în care s-a întors Victor Ponta din pribegie nu reprezintă doar un gest de laşitate pentru propria sa persoană politică sau imaginea partidului care îi stă la picioarele cocoloşite unde se duceau unii cândva să-şi cumpere domnia pe arginţi şi galbeni. Dar mai ales pentru instituţiile statului, în special cele a căror "forţă" se dovedeşte a fi aceea a unor căţeluşi bine ţinuţi în lesa intereselor politice.

acum 2 luni · comentarii (15)

Asociaţia EuroCloud România a anunţat câştigătorii competiţiei Premiile EuroCloud România 2015. Organizată pentru al treilea an consecutiv, competiţia naţională a Premiilor EuroCloud urmăreşte să identifice şi să promoveze cele mai bune practici şi soluţiile cloud de referinţă din industria românească de cloud computing.

acum 2 luni · comentarii (1)

Toată lumea ştie deja că bancnota de un dolar american are o mulţime de mesaje criptate şi simboluri ciudate, precum piramida care aminteşte constant de cei care conduc, cu adevărat, lumea. Cercetătorii apatrizi din toate ţările au constatat, însă, că şi bancnotele româneşti au fost pângărite cu aceeaşi ură de către aceşti duşmani eterni ai neamului.

acum 2 luni · comentarii (7)

Au trecut doar 15 zile de la sesizarea privind suspiciunea de plagiat în lucrarea de doctorat al lui Gabriel Oprea şi Consiliul Naţional de Etică (CNE) s-a şi pronunţat: “nu se confirmă”. Este vorba de 247 de pagini, cu o bibliografie conţinând 51 de titluri ale unor autori şi străini. Procedura în sine cuprinde următorii paşi:

acum 2 luni · comentarii (13)

În 1977, la puţină vreme după Cutremurul de la 4 martie, istoricul Vlad Georgescu încheia scrierea unui eseu intitulat „Politică şi istorie – Cazul comuniştilor români – 1944-1977“. Întocmit ca parte a disidenţei sale, eseul cu pricina nu putea să apară niciodată în România comunistă fiindcă dezvăluia şi documenta o realitate ce nu avea cum să fie pe placul regimului pe care începuse să îl înfrunte istoricul.

acum 2 luni · comentarii (13)
Postari Recente