Migranţi descoperiţi la graniţă într-un microbuz cu mobilă. Şoferul a fost arestat, la fel şi însoţitorul său

Migranţi descoperiţi la graniţă într-un microbuz cu mobilă. Şoferul a fost arestat, la fel şi însoţitorul său

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un microbuz încărcat cu mobilă, 11 migranţi din Afganistan, Pakistan şi Bangladesh, care intenţionau să intre ilegal în România. Ei au fost predaţi autorităţilor bulgare pentru continuarea cercetărilor, iar faţă de şoferul microbuzului şi însoţitorul acestuia, doi cetăţeni români, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Şoferul turc al unui camion, arestat pentru trafic de migranţi

Şoferul turc al unui camion, arestat pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, ascunşi în paravântul unui camion condus de un cetăţean turc, doi cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian care intenţionau să intre ilegal în ţară. Şoferul camionului, care i-a ajutat pe cei trei cetăţeni să se ascundă în mijlocul de transport, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare.

Încep aceste rânduri consacrate personalităţii Regelui Mihai cu un apel la propria-mi biografie. Am avut şi nefericirea, şi neşansa de a mă naşte şi de a-mi face studiile într-o Românie perfect, etanş comunizată. Printre ale cărei specificităţi negative se afla şi aceea de a-şi fi răstălmăcit şi rescris periodic şi la comandă istoria, de a fi făcut din ea un instrument cum nu se poate mai convenabil la îndemâna puternicilor zilei.

acum 4 zile · comentarii (12)

Situaţia politică din România evoluează dramatic. Demonstraţiile de stradă, scandalurile care se ţin lanţ în parlament pentru că actuala putere nu respectă proceduri minimale ale statului de drept, scandaluri în Coaliţia aflată la guvernare, inclusiv în interiorul PSD, tendinţa actualei puteri de a reîncăleca justiţia după modelul Rodica Stănoiu, toate acestea sunt provocări mari cărora va trebui să le facem faţă.

acum 4 zile · comentarii (47)

Discuţia este pe două planuri. Primul priveşte decizia în sine, răspuns „la cel mai grav atac din istorie la adresa Cartei Olimpice“ după cum a afirmat Thomas Bach, preşedintele CIO în momentul când a comunicat decizia de suspendare, cu efect imediat, a Rusiei de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeonchang.

acum 5 zile · comentarii (47)

Perioada de activitate intensă din cariera lui Gaetan A. Burelly este cea petrecută la Ministerul Cultelor şi Instrucţiunii Publice, între 1860-1874. O viaţă petrecută în birou, pe şantierele edificiilor religioase bucureştene dar şi pe drumurile anevoioase către centrele mănăstireşti ajunse, de multe ori, în ruină sau într-o stare jalnică. Un capitol aparte îl constituie numirea sa ca arhitect restaurator la Biserica Episcopiei Curţii de Argeş.

acum 5 zile · comentarii (0)

Ticăloşii aflaţi la conducerea României au ştiut întotdeauna să extragă dividende din bunul simţ al Regelui Mihai: abdicarea din ‘47, exilul tăcut, alungarea din ţară în ‘90 şi ‘94, reconcilierea din anii 2000, discursul din Parlament din 2011 – toate au fost momente din care, într-un fel sau altul, dar profitând întotdeauna de bunul-simţ al regelui, conducătorii României au ştiut să-şi extragă dividende.

acum 6 zile · comentarii (51)

Reluăm prezentarea cărţilor de artă, mai ales că e Luna Cadourilor şi nu există cadou mai de bun-gust decât un album de artă. Lea Rasovszky, a cărei carte de artist a fost lansată de Vellant pe la începutul anului, îşi vernisează o „personală“ la Mobius Gallery joi, 7 decembrie. Dacă ne gândim şi că retrospectiva Gh. Rasovszky, curator Simona Vilău, s-a deschis de curând la MNAC, putem spune că sfârşitul de an aparţine familiei Rasovszky.

acum 6 zile · comentarii (0)

Inevitabilul s-a produs. Regele Mihai I a murit. România va fi în doliu. Va fi multă ipocrizie, dar şi câteva regrete sincere. Şi eu sunt trist, dar nu pentru că a murit Mihai I, ci pentru că desesul lui îmi reaminteşte cum a murit ideea de monarhie în România. E un coşmar de care nu vreau să-mi aduc aminte, dar care mă bântuie din când în când…

acum 6 zile · comentarii (33)
Postari Recente