Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi 7

Un bătrânel înalt şi uscăţel, cu ochi iscoditori, pasionat de aventură, a scris prima carte de vizită a României, cu mult timp înaintea prinţului Charles. Jacques-Yves Cousteau a dezvăluit lumii întregi, prin filmele sale, mirajul tărâmului sălbatic din Delta Dunării. „Este greu de crezut că mai există aşa ceva în Europa“, se minuna el.

Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi Vezi comentarii 7

Uitându-ne la cifrele furnizate de Eurostat anul trecut, observăm că Moldova, tradusă în termeni bruxelezi drept Regiunea Nord-Est, e cea mai săracă zonă din Uniunea Europeană. În ciuda acestei realităţi crunte, instituţiile europene pun la coada priorităţilor atât o autostradă spre vestul sau centrul ţării, cât şi alte drumuri expres care ar contribui la dezvoltarea economică a regiunii, sub privirea pasivă a guvernanţilor noştri.

acum 6 zile · comentarii (42)

Alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al PSD în 2010 a fost orchestrată de baronii ”bătrâni” din partid care i-au aruncat atunci la gunoi pe Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu. Alegerea a fost gândită pentru ca ei să îşi poată păstra puterea şi să nu rişte reapariţia unui politician experimentat precum Năstase care le-ar submina influenţa. Astăzi, la 5 ani de la acel moment, Ponta i-a îngropat, pas cu pas, pe toţi aceia care l-au girat.

acum 6 zile · comentarii (57)

"Ştiu că o mare parte din ziariştii din sală vor fi dezamăgiţi, pentru că vestea că această primă conferinţă media a ieşit bine, este o veste bună, iar veştile bune nu reprezintă o ştire, dar conferinţa noastră este chiar reuşită". Eduards Stiprais, secretar de stat în Ministerul afacerilor externe din Letonia.

acum 6 zile · comentarii (0)

Sunt destui cei care cred că epoca cea mai bună a ţării noastre a fost cea interbelică, pe când se făcuse “România Mare”. Şi visează la reîntregire. Sunt destui care cred în “românism” şi în valorile sale. E normal. Discuţia despre “specificul naţional” şi despre identitatea noastră naţională e veche. Dar nu întotdeauna ştim, de fapt, despre ce vorbim.

acum 6 zile · comentarii (22)

Mâine va începe la Riga summit-ul Consiliului European dedicat Parteneriatului Estic. Dacă în a doua jumătate a anului 2013, în timpul preşedinţiei unui alt stat baltic, Lituania, se lua decizia semnării Acordurilor de Asociere cu Republica Moldova, Ucraina sau Georgia, iar previziunile referitoare la parcursul european al acestor ţări erau optimiste, astăzi predomină reticenţa

acum 6 zile · comentarii (2)

Pariorii văd România pe locul 3 la Eurovisionul de anul acesta. Ca să fiu mai realist, eu văd Voltaj-ul ca fiind situat între primii 7 finalişti. Piesa are sound european, are mesaj bun, interpreţii cei mai abilitaţi să ne reprezinte acum (pentru gurile rele să nu uităm că noi i-am trimis). Şi totuşi… chiar mesajul ar putea deranja pe unii europeni. Britanicii par primii.

acum 6 zile · comentarii (18)

Devoltarea conflictelor între actorii politici îmbracă nenumărate forme, violenţa fiind una dintre cele mai vizibile şi de impact, iar în cadrul acesteia terorismul fiind şi cea a cărei detalii primesc cea mai largă mediatizare. Există un lanţ cauzal pentru care acest lucru se petrece şi care explică logica unui atentat terorist.

acum 6 zile · comentarii (2)

Libia a devenit o pepinieră de traficanţi barbari de fiinţe umane cărora Europa le e vîndută drept Paradis. Pe lângă măsurile de întărire a pazei la porţile raiului, Comisia Europeană a îndrăznit să propună cote de imigranţi: fiecărei ţari din UE ar trebui să-i revină un anumit număr din imigranţii refugiaţi. O revoluţie.

acum 6 zile · comentarii (57)

Exerciţiu de imaginaţie – cum ar fi să credem că toţi adversarii noştri au şi ei puţină dreptate? Cum ar fi să dăm la o parte valul de ură, şi să ascultăm şi ceva din fond? Nu-i aşa că am începe să vorbim unii cu alţii, în loc să aruncăm cu noroi din instinct? Nu-i aşa că am începe să ne dăm seama că problemele se pot rezolva şi că există soluţii pentru viitor?

acum 7 zile · comentarii (4)

Sevil Shhaideh, această doamnă cu nume complicat, acest coşmar lingvistic al prezentatorilor de ştiri (“Cum se pronunţă?? De ce sînt doi de haş acolo??”), urmează să fie numită astăzi noul ministru (noua ministresă?! noua doamnă ministru?! care e abordarea politically correct în acest sens, în dulcea limbă română?),

acum 7 zile · comentarii (4)

Atât eroziunea tot mai pregnantă a guvernărilor ce se perindă la Chişinău, cât şi adeziunea din ce în ce mai masivă pentru opţiunea unionistă repune în discuţie unica soluţie care ar putea salva populaţia Republicii Moldova de la alarmanta pauperizare, persistenta emigrare sau iminenta îndoctrinare.

acum 7 zile · comentarii (16)

Statistic România este lider european la numărul de morţi pe şosele. Şi şosele tot nu avem, şoferi teribilişti cu permis “de Piteşti” avem. Statistic blocurile sunt realizate conform standardelor de calitate, să fim feriţi însă de un cutremur major. Statistic avem cea mai mare creştere economică. Statistic … stăm bine.

În primul rând, antibăsiştii şi băsiştii au găsit un nou prilej să se ia la bătaie în spaţiul virtual. Prima categorie consideră că a primit noi şi devastatoare argumente care să justifice convingerea că Băsescu este răul absolut al României. Ceilalţi sunt revoltaţi şi o acuză pe autoare de josnicie şi trădare în raport cu fostul preşedinte.

Săptămâna trecută am depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru clarificarea statutului juridic neclar al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), în încercarea de a resuscita reprezentarea din mediul preuniversitar.