Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Giurgiu | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Giurgiu

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Examenul de Bacalaureat 2015 se încheie astăzi cu probele scrise la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică. Subiectele la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor fi făcute publice după începerea examenului. Rezolvările subiectelor la  Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor putea fi urmărite şi pe adevarul.ro, după ora 12.00.

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Giurgiu

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Giurgiu

Bacalaureat 2015 Istorie. Absolvenţii de liceu ai promoţiei 2015, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare care nu şi-au obţinut diploma de Bacalaureat, susţin miercuri, 1 iulie, proba de Bacalaureat 2015 la Istorie. Subiectele la Istorie Bacalaureat 2015 şi rezolvările subiectelor la Istorie Bacalaureat 2015 vor fi publicate pe adevarul.ro, după începerea examenului.

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Giurgiu

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Giurgiu

Bacalaureat 2015 Matematică. Absolvenţii de liceu ai promoţiei 2015, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare care nu şi-au obţinut diploma de Bacalaureat, susţin miercuri, 1 iulie, proba de Bacalaureat 2015 Matematică. Subiectele şi rezolvări ale subiectelor la Bacalaureat 2015 Matematică vor fi publicate pe adevarul.ro după începerea examenului.

Decizia Tribunalului Bucureşti de a admite cu foarte puţin timp înainte de fluierul de start al competiţiei electorale sesizarea de neconstituţionalitate ridicată asupra articolului din Legea alegerilor locale, prin care s-a stabilit alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, şi este una destul de surprinzătoare şi are capacitatea de a schimba radical calculele făcute de marii jucători politici.

acum 13 zile · comentarii (2)

În contextul electoral actual, amuţit de multe şi varii surprize, mă refugiez – şi propun şi cititorilor s-o facă – în „eternul şi fascinantul” Caragiale. Cum tema patriotică se conturează ca fiind calul de bătaie al mai tuturor candidaţilor şi alegătorilor, mă gîndesc să livrez şi unora şi altora cîteva idei ajutătoare, desprinse din înţelepciunea netrecătoare a Maestrului. Iată cîteva fragmente.

acum 13 zile · comentarii (120)

Era de aşteptat ca proasta gestionare a crizei imigranţilor să genereze o recrudescenţă a mişcărilor naţionaliste în Europa, care nu pierd nicio ocazie să declare „moartea UE” şi lansarea unui proiect pe care îl intitulează „Europa Naţiunilor”, care ar fi „Europa noastră”. E vorba de o Europă fărâmiţată şi conflictuală aşa cum era înainte de crearea Comunităţilor Europene.

acum 14 zile · comentarii (31)

În sectorul gazelor naturale legea a devenit un moft, ea  se aplică ocazional şi numai după bunul plac al unora. Indiferenţa faţă de lege, ”lucrul cu pumnul  prin lovirea mesei”, ”încordarea muşchiilor de oţel”,  manipularea şi credulitatea românilor, caracterizează desfăşurarea acţiunilor pe această piaţă.

acum 14 zile · comentarii (0)

Dacă ar fi să mă refer la ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, în acest moment, aş spune că este ministrul schimbărilor de vineri dup-amiază. Nu ştiu dacă atunci se iau cele mai (ne)inspirate decizii, dar deja o redidivă în acest sens a demnitarului mă face să cred că poate lăsa şi pe luni ce gândeşte vinerea.

acum 14 zile · comentarii (3)

Ministerul rus al Apărării a ajuns la performanţa notabilă de a determina, indirect, pe unii oficiali militari americani şi presa de peste Ocean, ca să comenteze o serie de progrese ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse. Asta în timp ce Pentagonul este în defensiva impusă de cunoscute reduceri bugetare, dar şi de declaraţii cel puţin ciudate, ale unor yankei, adepţi ai neapărării statelor membre ale NATO, de la graniţa de est a Alianţei...

acum 14 zile · comentarii (17)

Diana Buluga, actor şi cofondator al Create.Act.Enjoy este unul dintre pionierii teatrului independent din Cluj-Napoca. Dacă vei avea ocazia să o cunoşti sau să experimentezi alături de colegii ei, suflul nou al culturii independente din România, cu siguranţă că vei avea nevoie de o doză săptămânală de teatru, de terapie prin artă.

acum 14 zile · comentarii (0)

Ofensiva terorii trezeşte UE la o realitate amară: şubrezenia formei fără fond, în faţa ofensivelor jihadistă şi putinistă. Totalitarismele expansioniste nu fac decât să exploateze viciile unei construcţii neterminate. Îi lăsăm să arunce în aer şandramaua şi să ne întoarcă în anii ’30 sau desăvârşim un vis frumos? În faţa agresiunii, cred că Europa are o singură şansă durabilă: pasul spre federalism.

acum 14 zile · comentarii (18)

Indiferent de rezultat, „efectul Brexit“ urmează să schimbe fundamental structurile actuale de forţe, determinând o modificare esenţială a eşichierului european. Şi asta va afecta şi interesele, şi poziţia României, chiar dacă, în mod destul de neobişnuit, politicienii noştri nu par deloc interesaţi de subiect. Dar consecinţe vor exista. Şi încă unele de amploare.

acum 14 zile · comentarii (38)

Aproape toate comentariile din ultimele zile, apropos de nominalizarea lui Marian Munteanu,  sunt plasate în zona mirării, a reprobării şi chiar a dezgustului. S-au adus multe argumente, aduc şi eu câteva: -La 26 de ani de la evenimentele din 1989 avem, slavă Domnului, libertatea pe care ne-am dorit-o, nu mai avem forţe comuniste, doar nostalgii. Aşa încât profilul politic al  dlui Marian Munteanu, valabil în anii 90, e complet desuet astăzi.

acum 15 zile · comentarii (67)

Cimitirul Bellu. E o după-amiază frumoasă de sâmbătă. De la mormântul lui Ion Luca Caragiale se aud versurile „Nici într-o sută de ani/ Aşa om nu se mai naşte”. Cincizeci de metri mai încolo, o mie de oameni participă la înmormântarea lui Fane Spoitoru. Din boxe continuă muzica: „Aşa om cum a fost Fane/ Să moară în post de Paşte”. Copiii de florărese aleargă printre cruci: „Uite mormântul lui George Coşbuc. După el s-a numit piaţa de flori”.

acum 15 zile · comentarii (86)

În contextul electoral actual, amuţit de multe şi varii surprize, mă refugiez – şi propun şi cititorilor s-o facă – în „eternul şi fascinantul” Caragiale. Cum tema patriotică se conturează ca fiind calul de bătaie al mai tuturor candidaţilor şi alegătorilor, mă gîndesc să livrez şi unora şi altora cîteva idei ajutătoare, desprinse din înţelepciunea netrecătoare a Maestrului. Iată cîteva fragmente.

acum 13 zile · comentarii (120)
Postari Recente