Arestările televizate efectuate de DNA au scos la lumină nu doar natura coruptă a politicienilor, ci şi un întreg sistem malign care funcţiona în România ultimelor decenii. Sistemul a evoluat în jurul finanţării marilor campanii electorale, care, peste tot în lume, sunt extrem de costisitoare. Acum parlamentarii propun o lege care promite că va „vindeca” sistemul.

acum 3 zile · comentarii (0)

Succesul nu se măsoară prin recompensele pe care le primeşti atunci când câştigi. Succesul se măsoară prin sacrificiile făcute pentru a ajunge să învingi. Se măsoară prin orele pierdute la pregătire, antrenamente şi prin deplasări. Se mai măsoară şi prin micile bucurii ale oamenilor obişnuiţi pe care nu o să le simţi niciodată. Şi uneori se mai măsoară şi prin oamenii care rămân lângă tine atunci când pierzi.

acum 4 zile · comentarii (5)

Asociaţia P.A.V.E.L. (Asociaţia părinţilor copiilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave) e de-acum mare, doar a împlinit optsprezece ani. Pornită din iniţiativa unui grup de părinţi cu copii bolnavi, a funcţionat ani întregi pe bază de voluntariat. O parte din picturile, desenele şi poveştile copiilor care fac terapie prin artă s-au strâns în splendidul volum „a-casă. Despre copii, iubire şi culoare“, conceput de Mihaela Şchiopu.

acum 4 zile · comentarii (0)

Ne-am propus să începem o serie de interviuri cu oameni care mişcă lucrurile în turismul românesc, fie ei agenţi de turism, hotelieri, lideri de organizaţii, organizatori de evenimente sau oameni de cultură. Încep cu noul preşedinte al ANAT, Aurelian Marin, care are o experienţă de aproape 20 de ani în domeniu, atunci când a fondat agenţia de turism pe care o conduce şi în prezent, „Paradis - Vacanţe de vis”.

acum 4 zile · comentarii (0)

Cât de probabil ar fi să ne urăm „La mulţi ani!”, de Ziua Mondială a Apei, decretată în data de 22 martie? Perspectiva pare a fi îngrijorător de apropiată, având în vedere că, în ultimul timp, tot mai multe voci profeţesc o dezastruoasă criză mondială de apă potabilă.

acum 4 zile · comentarii (1)

"Într-o lume globalizată, distanţele fizice între doi parteneri nu mai constituie un obstacol. Distanţa de un sfert de Ecuator între  Europa şi Japonia nu înseamnă nimic atunci când este vorba de cooperare în domeniul cosmic şi ambele părţi au un potential imens pentru a desfăşura activităţi în acest domeniu", consideră Dumitru Prunariu.

acum 4 zile · comentarii (0)

Întâmplător sau nu, luna martie a adus, pe afişul Operei Naţionale, pe de o parte lucrări parcă demult uitate (sau abandonate) de către cei care concep structura stagiunii curente, iar pe de altă parte oaspeţi români sosiţi din ţară sau de peste hotare, marea lor majoritate revenind pe scena bucureşteană după (prea) multă vreme, deşi, cu mici excepţii, ar merita să fie invitaţi constant în spectacole de anvergură.

acum 4 zile · comentarii (0)

Nu, n-aş fi crezut că „Levantul” ar putea fi tradus vreodată şi publicat în Franţa. Aş fi pariat mai curînd pe „Enciclopedia zmeilor”, la care ştiu că o librăreasă de pe bd Saint-Germain visează deja din 2009. Că scriitorul ar fi complet necunoscut în Hexagon e, în parte, un alint de autor. Sau o luciditate bonomă şi o tandreţe fără rest faţă de destinul cărţilor sale. Mircea Cărtărescu a mărturisit la Paris că le scrie ca să trăiască în ele.

acum 4 zile · comentarii (11)

De ziua mondială a „Teatrului pentru Copii şi Tineret” şi cea a „Marionetei” care i-a urmat, „Teatrul Ţăndărică” a marcat şi cei 70 de ani de la înfiinţare. Din pătratul unui ecran mare montat pe scenă directorul teatrului, Călin Mocanu s-a adresat publicului în seara în care a avut loc şi premiera spectacolului Adunarea păsărilor de Farid Uddin Attar, reluare la aproape douăzeci de ani

acum 4 zile · comentarii (0)

Multă lume doreşte schimbări fiscale; unele au sens, altele sunt discutabile. Trebuie pornit de la principiul că echilibrul bugetar trebuie protejat. Măsurile fiscale dorite de Guvern au corespondent în propuneri ale opoziţiei politice, ceea ce indică o stare de spirit în lumea politica, în mediul de afaceri, în societate. Care ar fi o grilă scurta de citire a situaţiei actuale a bugetului, a componenţei sale fiscale?

acum 4 zile · comentarii (1)

„În timp ce citiţi această carte, ea e deja depăşită. Pentru mine, este un exerciţiu acum încremenit în pagină. Dar, spre deosebire de o carte, teatrul nu are trăsături speciale. El poate oricând s-o ia de la capăt. În viaţă, asta este un mit. Nu putem niciodată să refacem drumul înapoi. Paginile noi nu pot fi date înapoi, ceasurile niciodată nu merg în urmă, nu avem niciodată o a doua şansă. În teatru însă tabla se şterge de fiecare dată”.

acum 4 zile · comentarii (0)

Am scris de curând despre Boondock saints, un film neobişnuit, care a eşuat spectaculos în 1999. Eu îl recomand tinerilor băbaţi cu încredere. Este un film foarte violent, doi tineri neobişnuiţi ne învaţă că ceea ce simţim, ca bărbaţi, este că trebuie să îngenunchem în faţa lui Dumnezeu şi să exterminăm oamenii răi. Este Fight club pentru oameni care nu mai au 14 ani.

acum 4 zile · comentarii (7)

Cu câţiva ani în urmă, reprezentanţii UE implicaţi în monitorizarea angajamentelor cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare atrăgeau atenţia că ofensiva împotriva corupţiei merge sublim, dar din plasele Justiţiei lipsesc tocmai peştii cei mari. Acum, situaţia s-a schimbat radical şi năvoadele Parchetului livrează capturi care pun la încercare capacitatea de găzduire din instituţiile de profil.

acum 3 zile · comentarii (55)
Postari Recente