UPDATE Pasagerul aflat în paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana a murit. Pilotul este în stare gravă

UPDATE Pasagerul aflat în paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana a murit. Pilotul este în stare gravă

Un paramotor în care se aflau două persoane s-a prăbuşit duminică în localitatea Comana din judeţul Giurgiu. Pasagerul, cetăţean străin, nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la accident. Pilotul a fost dus la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, medicii declarând să acesta este în stare gravă.

Militanţii extremişti ai scoaterii religiei din spaţiul public uită un amănunt semnificativ: de creştinism nu se poate scăpa vreodată. Sau, cel puţin, nu fără preţul unui imens ridicol. De ce? Simplu. Creştinismul se află în fiecare dată calendaristică a societăţii de azi, inclusiv în cronologia Statului. Misterios nu-i aşa?

acum 26 zile · comentarii (54)

Numirea unei jurnaliste în funcţia de purtător de cuvânt al Preşedinţiei nu este un lucru rău. Dar dacă această jurnalistă a fost „moderator” într-o campanie electorală pe care acelaşi Preşedinte a câştigat-o, prezumţia de nevinovăţie se transformă în suspiciune. Practicile discreţionare, mai degrabă specifice unui stil fanariot-balcanic decât modelului promis de Preşedintele teuton, pun sub semnul întrebării echidistanţa acestei administraţii.

acum 26 zile · comentarii (53)

Ambasada SUA de la Bucureşti a remis un comunicat care nu face deloc lumină în ceea ce priveşte modul în care Departamentul de Stat se raportează la Estul Europei. Ba din contră: declară că susţine  integritatea Republicii Moldova, dar nu vedem să facă ceva din moment ce de 25 de ani trupe ruse ocupă acest teritoriul.

acum 26 zile · comentarii (4)

Mai rar am văzut un raport de asemenea duritate ca cel pe care l-am primit acum câteva ore, sub embargo, din partea Curţii Europene de Conturi (principala instituţie europeană care verifică dacă fondurile UE sunt colectate şi utilizate corect şi ajută la îmbunătăţirea gestiunii financiare a UE), analizând gradul de eficacitate pe care l-au avut fondurile europene destinate să contribuie la întărirea capacităţii administrative a Rep. Moldova.

acum 26 zile · comentarii (23)

Alegerile prezidenţiale care se vor desfăşura în această toamnă în Republica Moldova sunt cruciale pentru destinul european al statului moldav întrucât viitorul preşedinte va fi ales prin votul direct al cetăţenilor moldoveni şi nu va mai fi rodul jocurilor de culise din Parlamentul de la Chişinău.

acum 26 zile · comentarii (3)

Îi ştiţi pe ăia care zic că povestea cu plagiatele e o petardă de presă, menită să abată atenţia de la adevăratele probleme ale ţării? Sunt simple unelte. Dacă scotoceşti prin cotloanele Parlamentului, poţi vedea cât de mulţi oameni, din tot spectrul politic, profită de neatenţia noastră şi lucrează pe furiş întru salvarea plagiatorilor: cedează într-o parte ca să atace apoi mişeleşte din altă parte. Atunci îţi dai seama că mizele sunt uriaşe.

acum 26 zile · comentarii (70)

Sir Ken Robinson scrie pentru a inspira schimbarea şi reforma educaţiei publice. Ideea sa principală nu pare spectaculoasă la prima vedere – redescoperirea creativităţii în educaţia publică. Şcolile trebuie să cultive creativitatea şi să canalizeze curiozitatea naturală a copiilor pentru cunoaştere. Părinţii şi copiii simt impulsul să identifice intersecţia dintre pasiunile personale şi aptitudinile dobândite, adesea în absenţa unei consilieri.

acum 26 zile · comentarii (3)

În faţa atitudinii dezinteresate, iresponsabile şi oportuniste a autorităţilor, a instituţiilor cu atribuţii în situaţii de urgenţă, în faţa lipsei programelor, în absenţa proiectelor reale şi a planurilor de prevenire şi gestionare a dezastrelor, rămân riscurile şi ameninţările reale. Oricând, se poate întâmpla o calamitate  România şi românii sunt complet nepregătiţi în caz de dezastru

acum 26 zile · comentarii (1)

Cine, când şi în ce format desenează noile zone regionale de influenţă în jocul UE? NATO / RUSIA? Aceasta este, pe fond, întrebarea la care răspunde foarte precis, chiar dacă într-o formă atât de condensată încât a fost doar parţial receptată de analiştii noştri, intervenţia ambasadorului SUA la Chişinău.

acum 26 zile · comentarii (27)

Ultima sesiune parlamentară a actualei legislaturi debutează pe 1 septembrie. Ne apropiem, astfel, de momentul în care ne vom lua la revedere de la cel mai numeros Parlament al României de după 1989 - rezultat al unui sistem electoral care a îmbinat principiile scrutinului uninominal cu cele ale votului proportional, dar şi de momentul în care vom putea trage linie pentru a contabiliza activitatea aleşilor.

acum 27 zile · comentarii (1)

Deşi pare o iluzie presupunerea din titlu, există argumente din care rezultă posibilitatea aceasta. Primul argument vine din declaraţia unui ziarist, Maxim Shevcenko, unul din oamenii de încredere ai preşedintelui Putin, membru al Consiliului pe lângă preşedintele Federaţiei Ruse. Iată declaraţiile lui Maxim Shevcenko:

acum 27 zile · comentarii (63)

Deşi declaraţiile ambasadorului american de la Chişinău au stârnit nemulţumirea societăţii civile de pe cele două maluri de Prut, în realitate relaţia dintre state a ieşit mai puternică prin clarificarea interesului românesc şi a modului în care SUA ar trebui să se raporteze faţă de partenerul său din Est.

acum 27 zile · comentarii (36)

În a doua parte dedicată destrămării Iugoslaviei vom revedea evenimentele anilor '90. Un moment în care Iugoslavia era formată în mare parte din etnii şi când naţionalismul a fost folosit ca o armă letală cu consecinţe tragice. Protagonistul acestei perioade tulburi a fost Slobodan Miloşevici, liderul comunist al Serbiei. Este totodată vremea primei intervenţii militare a NATO de la crearea sa în 1949.

acum 24 zile · comentarii (36)
Postari Recente