UPDATE Pasagerul aflat în paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana a murit. Pilotul este în stare gravă

UPDATE Pasagerul aflat în paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana a murit. Pilotul este în stare gravă

Un paramotor în care se aflau două persoane s-a prăbuşit duminică în localitatea Comana din judeţul Giurgiu. Pasagerul, cetăţean străin, nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la accident. Pilotul a fost dus la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, medicii declarând să acesta este în stare gravă.

Şeful comuniştilor, Liviu Dragnea, în tandem cu liderul absolut al playboy-lor rataţi de pe meleagurile mioritce, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, susţinuţi din tribune de plagiatorii judecaţi pentru corupţie Victor Viorel Ponta şi Gabriel Oprea, au încercat, zilele astea, o manevră mizerabilă, tipică pentru nişte politruci rataţi.

acum 21 zile · comentarii (196)

În 1963, în cartea sa „Eichmann la Ierusalim. Raport asupra banalităţii răului“, Hannah Arendt a lansat un concept: cel al banalităţii răului, încercare de a explica modul în care nazismul a reuşit să se impună şi să funcţioneze ca sistem politic şi de represiune, anesteziind reflexele unei societăţi adesea complice prin indiferenţă la crimele împotriva umanităţii comise de decidenţii politici şi militari ai celui de-al III-lea Reich.

acum 21 zile · comentarii (113)

O analiză semantică a presei tabloide e suficientă pentru a înţelege că avem o problemă: „Detalii explozive“, „Informaţii bombă“, „Cutare detonează nucleara“. Titlurile care fac - pentru banale evenimente politice sau sociale - trimiteri sângeroase la dinamită se vând de trei ori mai bine decât cele care nu invocă deflagraţii.

acum 21 zile · comentarii (21)

Aud multe comentarii de genul: să nu  plângem de mila grecilor, pentru  că ei trăiesc, bine mersi, în economia neagră, nefiscalizata, preponderentă, comparativ cu economia „albă”. Grecii au salarii şi pensii mult peste nivelul celor din România şi alte ţări, şi de aici vine invidia. Când ceri în Grecia o factură sau un bon fiscal, comercianţii se uită cruciş la tine şi imediat urcă preţul tranzacţiei.

acum 22 zile · comentarii (83)

PSD-ul e obişnuit să atace, e un partid cu ştate vechi în ale hărţuirii verbale şi în ale contrelor purtate într-un vid informaţional de zile mari - adică pe nimic, fără obiect al disputei. Vă mai amintiţi când Băsescu era vinovat pentru orice, când vizitele externe erau motive de ceartă între Palate, în fine, când toţi erau obişnuiţi să fure, doar că ”ai lor au furat mai bine decât ai noştri” (episodul alegerilor prezidenţiale din 2009)?

acum 22 zile · comentarii (9)

În România mor în fiecare zi cel puţin 3 persoane cu dizabilităţi aflate în grija statului, iar ţara noastră are deja o condamnare la CEDO pentru încălcarea dreptului la viaţă. Societatea civilă, dar şi specialiştii în domeniu au iniţiat o PETIŢIE, pentru a determina autorităţile să ofere o protecţie reală persoanelor cu dizabilităţi.

acum 22 zile · comentarii (2)

Problemele inerente spaţiului Mării Negre – dar şi perspectivele dezvoltării acestora – nu vor putea fi niciodată înţelese cu adevărat dacă ne limităm numai la analiza prezentului şi a declaţiilor de presă ale momentului, din ce în ce mai contradictorii, în tradiţia Războiului Rece.

acum 22 zile · comentarii (27)

Cancelarul austriac Kern exprimă doar ceea ce pentru toţi politicienii responsabili este mai mult decât evident: negocierile de aderare cu Turcia trebuie să înceteze. Chiar de la bun început, din anul 2005, ele au fost sortite eşecului. În plus, însuşi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, recunoaşte că Turcia nu va fi pregătită de aderare ani buni de acum încolo.

acum 22 zile · comentarii (41)

Luna august – timp de relaxare, vacanţă, lenevie (pentru cei care nu şi-au luat deja concediul). Şi timp de reflecţie şi noi descoperiri, inclusiv muzicale; luna când se anunţă şi evenimentele toamnei. Pentru mine, prilej de a o descoperi pe Ksenija Sidorova, o femeie tânără şi frumoasă care cântă la... acordeon.

acum 22 zile · comentarii (0)

Există o morală a recunoaşterii faptelor bune şi a meritelor din orice biografie şi – îmi permit eu să adaug – cu atât mai mult şi mai semnificativ în cazul unor personalităţi care s-au şi înscris în istoria unei spiritualităţi, a unei culturi, îmbogăţind un patrimoniu şi, astfel, o anume identitate naţională.

acum 23 zile · comentarii (5)

New Strategy Center şi Center for American Seapower din cadrul Hudson Institute au realizat în luna iunie un studiu privind provocările de securitate în regiunea Mării Negre. Acest demers comun româno-american îşi propune să contribuie la conştientizarea la nivel aliat a importanţei acestei regiuni pentru securitatea continentului şi insistă asupra necesităţii ca această zonă să se bucure de atenţia cuvenită din partea decidenţilor din SUA.

acum 23 zile · comentarii (22)

Cicero scria în Scrisori catre Aticus: „Cauzele evenimentelor sunt chiar mai interesante decât evenimentele înseşi”. Lovitura de stat militară s-a încheiat (!?). Elitele militare, arestate şi înjosite prin închisori, sunt eliminate din jocurile pentru putere (!?). Ce-i mai rămâne preşedintelui Recep Tayyip Edogan? Definitivarea unei Revoluţii islamice soft începute în 1969 de mentorul său, Necmettin Erbakan.

acum 23 zile · comentarii (122)

Fără doar şi poate, Matei Călinescu avea dreptate. Condiţia oricărui jurnal îi impune acestuia să fie o alcătuire de „fragmente eterogene”, aceasta însemnând că orice scriere aparţinătoare genului conţine „câte un mic eseu pe o temă arbitrar aleasă…, câte un portret schiţat în grabă, câte o amintire, câte o însemnare cu caracter de aide-mémoire”.

acum 23 zile · comentarii (0)

Iuliana Alexa este o luptătoare. Conduce de aproape 10 ani revista Psychologies, se bate cotidian cu prejudecăţile celor din jur, predă cursuri de jurnalism la Media FEM. Revista Psychologies este, din 2016,  povestea de succes a presei din România. Interviu.

acum 23 zile · comentarii (4)

A circulat zilele trecute o dezbatere interesantă pe media socială: oamenii se întrebau cum poate un partid, o asociaţie oarecare de oameni care fac ceva împreună, să afirme că nu au nicio ideologie, adică un set de valori şi idei călăuzitoare de la care se revendică şi pe care îl folosesc ca grilă pentru poziţionarea pe orice domeniu important al vieţii, de la religie la comunitate, familie sau individ.  .

acum 23 zile · comentarii (62)

Despre existenţa regeluiui Mihai am aflat la 23 august 1944. Eram foarte mică, dar îmi amintesc de bucuria celor din jur care spuneau, „uite, regele Mihai ne-a scăpat de nemţi, acum suntem cu englezii şi americanii” (despre ruşi s-a vorbit mai târziu când, la începutul lui septembrie, au ajuns la Arad de unde sunt). Pentru familia mea a scăpa de nemţi a însemnat că am supravieţuit, dar aceasta este altă poveste.

acum 24 zile · comentarii (69)

România pare o crescătorie de impostură, un bazin natural pentru aceste făpturi parazitare. Ele se autofagocitează la nesfârşit, numai pentru a produce jeg uman. Ca într-un laborator, aceşti bacili cresc cultivaţi în creuzete instituţionale, pentru uzul generaţiilor viitoare de cercetători ai vieţii celulelor cancerigene sociale. Impostorii se reproduc ca bacteriile asexuate, prin simpla transmitere de trăsături de la un microorganism la altul.

acum 24 zile · comentarii (30)
Postari Recente