REZULTATE BAC 2014 GIURGIU Mediile finale de la Bacalaureat 2014 se publică pe EDU.RO 0

Rezultatele finale de la Bacalaureat 2014 vor fi publicate mâine, 11 iulie, pe EDU.RO, după soluţionarea contestaţiilor depuse de candidaţii care nu au fost mulţumiţi de primele note de la Bac 2014, anunţate luni. Înaintea contestaţiilor, promovabilitatea a fost de 38.14% la Giurgiu.

REZULTATE BAC 2014 GIURGIU Mediile finale de la Bacalaureat 2014 se publică pe EDU.RO Vezi comentarii 0

Din cîte înţeleg, piaţa televizuală a patriei evoluează între două extreme: ”B1” şi ”Antena 3”. ”Băieţii buni” pe de o parte, ”băieţii răi” pe de alta. Primii luptînd pentru o creştere a audienţei, ceilalţi răsfăţaţi de audienţe care se convertesc prompt în procente electorale. Unii (”B1”) – ”băsişti”, alţii (”Antena 3”) ”anti-băsişti”.

acum 12 luni · comentarii (243)

Într-o vreme în care internetul nu însemna nimic, iar televiziunea numai ce „explodase“, la mine în familie se devorau ziarele şi revistele. Editorialele se citeau cu voce tare, reţetele de bucate şi leacurile naturale pentru diverse boli se decupau şi se îndosariau, în timp ce reportajele se lecturau în tăcere şi se dădeau mai departe.

acum 11 luni · comentarii (11)

În abila manipulare pusă în scenă de Adolf Hitler timp de aproape cinci ani, ziua de 30 septembrie a constituit apogeul politicii de compromis susţinută de Franţa şi Marea Britanie. O politică întreruptă brusc în cazul Poloniei, ceea ce a dus la un război continental, pe care, din analizele recente, se pare că nici măcar Adolf Hitler nu îl dorea ( nu atunci, cel puţin).

acum 12 luni · comentarii (5)

Nu s-a stins controversa privind cât de justificată a fost asistenţa financiară externă primită de România (alături de alte câteva state nou intrate în UE) în iarna 2008/2009. În acest context este deplasată creşterea datoriei publice în anii crizei, de la sub 18% la cca 37% din PIB în 2013.

acum 12 luni · comentarii (1)

FPÖ (Freiheitliche Partei Österreichs), Partidul Libertăţii din Austria, a reuşit o performanţă notabilă în alegerile de ieri din Austria, obţinând (din cifrele disponibile în acest moment)  22.4 % din voturi, în creştere importantă faţă de procentul de 17,5% înregistrat în 2008. Coaliţia formată din partidele de centru dreapta şi social-democraţi va rămâne la putere, dar înregistrează şi cel mai slab scor electoral din 1945 încoace…

acum 12 luni · comentarii (21)

Poziţia Franţei referitoare la neaderarea ţării noastre la spaţiul Schengen face dovada unei celebre sintagme pe care aş parafraza-o spunând că România nu are prieteni, are doar relaţii cu state mânate de propriile lor interese. Toată povestea aceasta cu fraţii din Uniunea Europeană e o fantasmă ideologică. Atunci când au nevoie să ne folosească pe post de sperietoare, ţările europene nu au nicio ezitare.

acum 12 luni · comentarii (14)

Recent, Vlad Filat, preşedintele PLDM, a anunţat că va lansa o acţiune de consolidare a societăţii în jurul ideii de integrare europeană. Iniţiativa dlui Filat, deşi actuală, nu este nouă. Despre transformarea integrări europene în idee naţională, unificatoare, s-a discutat nu o singură dată în ultimul deceniu. De fiecare dată, însă, un ideal măreţ a fost travestit în mârţoagă electorală de partid. Şi acum riscăm să avem acelaşi rezultat.

acum 12 luni · comentarii (0)

S-a terminat. Dintr-o dată, de necrezut, fără avertisment. Şi fără discursurile de final ale mai marilor zilei. Mai bine, nu era momentul pentru promisiuni. Muzica a tăcut. Culorile acvatice de un ireal verde-roşu-galben-albastru se opresc din jocul ce sfidează gravitaţia şi imaginează sunetul. Iar complicatele retorte din intro-ul  în caracter popular românesc se vor estompa. Cu ce rămânem, treaba fiecăruia.

acum 12 luni · comentarii (3)

Început chiar de ziua francofoniei, când am ratat nereuşind nici de astă dată să mă clonez, recepţia Delegaţiei Wallonie – Bruxelles de la Bucureşti (care m-a sprijit să-mi iau zborul peste nişte nori ca de carte poştală - ce termen retro a ajuns!) a deschis balul cinematografic cu Palme d’Or-ul „Viaţa Adelei”. Durata filmului este de 175 de minute şi o să ajungă la Bucureşti în octombrie, cu regizor cu tot.

acum 12 luni · comentarii (0)

PDL trebuie să-şi fi angajat ca strateg politic un astrolog care dă sfaturi gen: dacă Luna e în casa lui Marte trebuie să vă faceţi guvern din umbră, iar dacă e în casa lui Venus nominalizaţi-vă candidat la preşedinţie. Iar dacă partidul se rupe-n două, s-a interpus Mercur. Am tot respectul pentru astrologi, dar ăsta e un impostor mai mare decât cel cu "flacăra violetă" de la cravată.

acum 12 luni · comentarii (11)

Băsescu decide, Boc execută. Emil Boc este preşul lui Traian Băsescu. Emil Boc nu poate să ia vreo decizie până nu are aprobarea preşedintelui. Astea erau chestiunile discutate la bodegă dar şi reproşurile opoziţiei în timpul guvernării PDL. Faptul că preşedintele a substituit guvernul a fost principala acuzaţie care a dus la referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu.N-a trecut un an şi vedem că lucrurile stăteau, pe câteva teme, altfel.

acum 12 luni · comentarii (36)

Probabil că voi aţi pierdut şirul, dar în prezent sunt nu mai puţin de şapte colegii uninominale vacante, cinci pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat.  Pentru a putea fi garantate şi drepturile cetăţenilor din colegiile rămase fără deputaţi sau senatori şi pentru a asigura reprezentarea lor în Parlamentul României, se impune organizarea alegerilor parlamentare parţiale cât mai urgent.

acum 12 luni · comentarii (14)

Nazismul s-a născut în Europa mai întâi prin purificarea populaţiei de alogeni, săraci, neajutoraţi, persoane cu dizabilităţi şi neputincioşi. Naţiunea trebuia să scape de ”rebuturi” aşa cum o fabrică retopeşte şi refoloseşte piesele stricate. Cu o viziune similară, Guvernul de la Budapesta vrea să-i amendeze şi chiar să-i închidă pe cei 30.000 de cetăţeni fără adăpost din Ungaria. Eradicarea pauperităţii va deveni eradicarea săracilor înşişi.

acum 12 luni · comentarii (54)

Se spune despre arta lui Murray Perahia că este atît de specială încît, la el, întîi auzi muzica şi abia apoi auzi pianul. Elegant ca un lord autentic, un pic detaşat de mediul imediat pentru a fi complet dedicat muzicii, subtil şi deloc spectaculos, sensibil şi excelentissim ca pianist, Murray Perahia închide cu un zîmbet fin un mister în privinţa succesului.

acum 12 luni · comentarii (1)

Iau nişte notiţe din mass-media şi mă bucur ca un copil. Poate ştiţi că bucuria copilului e curată ca ”zăpada meilor”, care se aşterne uşor, întârzâiat, pe la începutul primăverilor. Dar e şi spontană, totală, nu e ca bucuria maturilor, mai elaborată, mai circimspectă, în care se poate strecura ca ingredient şi o umbră de îndoială.

acum 12 luni · comentarii (22)

Departe de ochii dumneavoastră lucrează acum în lume, pe lângă diferite ministere ale apărării sau sub-secţiuni ale serviciilor de informaţii, unităţi de cercetare a căror unică menire este să calculeze cât mai precis efectul campaniilor militare şi a victimelor înregistrate de trupele proprii angajate pe câmpul de luptă asupra „nivelului de acceptabilitate” a razboiului de către opinia publică.

acum 12 luni · comentarii (4)
Postari Recente