Cum laşi lucrurile în voia lor, pe o direcţie tot mai clar profilată, astfel încât, prin acumularea unor surse, condiţionări şi tentaţii să fie posibilă – de la un punct, inevitabilă – transformarea unei populaţii de dimensiuni semnificative (20 milioane ?!...) într-o masă ignorantă, indiferentă şi inerţială, numai bună de livrat consumerismului globalist ca succesor de succes al comunismului infect ?!

acum 6 zile · comentarii (3)

E paradoxală dorinţa generală şi secretă a oamenilor care trăiesc în sisteme democratice de a-şi depune destinul în mâinile unui lider puternic. E şi mai stranie încrederea pe care o au grupurile sau găştile într-un şef atoateştiutor. Ca şi cum libertatea nu ar mai fi suficientă, iar calitatea de decident a individului ar fi mai presus de posibilităţile lui fizice.

acum 6 zile · comentarii (61)

Această audiere publică, precedată de o depoziţie scrisă este o procedură de consultare prin care orice structură de interes, de la autoritatea publică, coaliţii, alianţe, ONG-uri, sindicate şi alte organizaţii îşi pot aduce contribuţia transparentă în actul decizional al politicilor publice

acum 6 zile · comentarii (2)

Un sondaj realizat de un cotidian central le cere cititorilor să evalueze prestaţia lui Klaus Iohannis la o sută de zile de mandat. Sondajul arată că o majoritate de 52 la sută o găsesc slabă şi foarte slabă, restul de trei răspunsuri (foarte bună, bună şi satisfăcătoare) înghesuindu-se în 48 la sută.

acum 6 zile · comentarii (0)

Nu cred că am văzut ceva mai şocant ca filmul pe care îl ataşez acestui articol. Şi nu e ca şi când nu am avea parte de tot felul de oribilităţi zi de zi într-un oraş în care oamenii şi-au pierdut busola logicii de a trăi împreună. Asum de la bun început că troleul în care are loc acţiunea e din Bucureşti, dar ştiu la fel de bine că ar putea să se întâmple acelaşi lucru şi la Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj sau Braşov.

acum 6 zile · comentarii (44)

Marko Attila a furat şi a fugit, iar statul român stă acum şi se uită cum deputatul adăpostit de Ungaria se laudă cu protecţia statului maghiar şi se declară victimă etnică, în timp ce toţi colegii din comisia ANRP sunt după gratii. Nu ştiu ce e mai grav, faptul că Ungaria tratează România ca pe o ţară bananieră, sau  faptul că statul român îi permite acest lucru?

acum 6 zile · comentarii (2)

De câteva zile tot citesc despre parlamentarii care îşi votează pensii speciale. Mă oripilez şi nu îmi vine să cred cum pot ofensa o întreagă naţiune cu aceste propuneri. Deunăzi, am repetat că ţara arde şi este măcinată de probleme mari, iar unii se joaca de-a pescuitul. Aruncă momeli, iar mulţimea muşcă. Unde este societatea civilă în ecuaţia asta?

acum 2 zile · comentarii (41)

Diaspora redusă la o masă de persoane cu "conştiinţă civică politică redusă", gata să "se vândă" pentru "mici şi bere". Sintagma preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dincolo de amuzament , indică de fapt acelaşi sentiment pe care l-a exprimat între cele două tururi de scrutin prezidenţial, în noiembrie 2014, clasa politică aflată şi atunci la putere: dispreţ.

acum 2 zile · comentarii (31)

Pe malul lumii noastre se zbat cu zgomot şi scandal balenele conştiinţei noastre. Nu vă gândiţi la bietele mamifere pe care le vedeţi eşuate la ştiri sau în documentare. Acelea sunt nişte suflete suferinde pentru care merită să faci sacrificii. Balenele noastre, în schimb, sunt urâte ş gălăgioase, îşi ridică fustele şi zbiară la oricine e dispus să le asculte. Şi cum ai făcut greşeala să pleci urechea, te şi iau captiv în nebunia discursului lor.

acum 3 zile · comentarii (26)

Aşteptam pe cineva într-un restaurant şi, în timp ce încercam să mă concentrez asupra unui articol găsit pe Twitter, puteam să simt cum fetele de la masa vecină devin mai gălăgioase. Şi pentru că decibelii creşteau mai ceva ca aluatul de cozonaci de la bunica, m-am văzut forţată să le ascult conversaţia. Mare lucru nu era, dar conversaţiile despre gătit şi curăţenie mi se par mereu fascinante.

acum 4 zile · comentarii (13)

În toamna anului trecut, am scris pe blog o serie de articole despre distributism. Moneda digitală denumită sugestiv "Bitcoin" reprezintă o expresie a acestui model economic, dar nu numai. Este un fenomen care confirmă excepţionalul potenţial creator al omului şi, important de menţionat, o dovadă vie a solidarităţii interumane.

acum 4 zile · comentarii (6)

Tot văd în presă titluri cum că Ilie Năsase e fooooarte supărat pe Simona Halep. Dar nu supărat, ci furios, dezamăgit şi nemulţumit. Nu are limba română cuvinte suficient de dure ca să exprime ce simte Marele, Inegalabilul, Intangibilul Ilie Năstase. De ce? Pentru că nu participă Simona la Fed Cup ca sa reprezinte România.

acum 14 zile · comentarii (29)

Probabil că eşti nesigură în legătură cu corpul tău- ţi-e teamă că ceva este în neregulă cu tine- sau poate ţi se întâmplă să mergi la medic şi să nu fii sigură că faci ceea ce trebuie. Ştiu prin ce treci, pentru că sunt stări pe care orice femeie preocupată de starea ei de bine le simte.

acum 12 zile · comentarii (3)
Postari Recente