Circulaţia restricţionată pe Autostrada 2 şi pe podul Giurgiu-Ruse, în următoarea perioadă 0

Podul de la Giurgiu, dintre România şi Bulgaria, va fi închis timp de cinci ore pe zi în perioada 21-23 octombrie pentru efectuarea de teste de siguranţă, iar lucrările de reabilitare a părţii române vor fi finalizate în curând, potrivit unui comunicat publicat joi de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR).

Circulaţia restricţionată pe Autostrada 2 şi pe podul Giurgiu-Ruse, în următoarea perioadă Vezi comentarii 0

UPDATE Pasagerul aflat în paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana a murit. Pilotul este în stare gravă

UPDATE Pasagerul aflat în paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana a murit. Pilotul este în stare gravă

Un paramotor în care se aflau două persoane s-a prăbuşit duminică în localitatea Comana din judeţul Giurgiu. Pasagerul, cetăţean străin, nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la accident. Pilotul a fost dus la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, medicii declarând să acesta este în stare gravă.

Ce ne spune universul familiei à la Cristi Puiu? Că în partea asta de lume (Europa de Est, România) împărţirea pe roluri, aşa radicală cum e ea, e cotidiană şi firesc-ancestrală: femeile cu rolul lor, bărbaţii cu rolul lor. În plus, se cam vede, şi din Franţa, cine râde la filmul lui Cristi Puiu. Ei, numai plânsul e pentru toată lumea.

acum 17 zile · comentarii (10)

Cele câteva zile petrecute la ediţia a X a a Festivalului Zile şi nopţi de teatru la Brăila mi-au îngăduit să văd spectacolul cu piesa Când timpul nu se mişcă de Donald Margulies, montat de Vladimir Anton la sala Studio a Teatrului Odeon  din Bucureşti. Spectacolul fiind proiectul câştigător al concursului Tineri regizori-Texte contemporane, ediţia a treia.

acum 17 zile · comentarii (0)

Sistemele de sănătate din întreaga lume, nu doar din România, se află sub presiunea a 3 mari trenduri: demografia (fenomenul de îmbătrânire a populaţiei), creşterea costurilor (prin creşterea consumului de resurse medicale, pe fondul îmbătrânirii, dar şi prin creşterea costului noilor tehnologii) şi dezvoltarea tehnologică.

acum 17 zile · comentarii (2)

Nu ştim încă foarte exact care sunt candidaţii numeroaselor partide ce ne vor cere votul duminică, 11 decembrie, atunci când vor avea loc alegerile pentru noul Parlament. Observ însă destul de mirat cum devin din ce în ce mai aprinse discuţiile şi controversele referitoare la persoana viitorului prim-ministru. O nouă expresie a vechiului obicei românesc de a pune carul înaintea boilor.

acum 17 zile · comentarii (11)

Serata inaugurală, coincidentă sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzicii, 1 octombrie, a debutat cu un scurt moment prezentat de purtătoarea de cuvânt a teatrului, Simona Dordea, în care prof. dr. Nicolae Miu, vechi şi împătimit meloman, a oferit scenei lirice clujene un impresionant tablou al marii soprane Lya Hubic, ilustră interpretă – printre altele - a rolului Violetta din „Traviata”.

acum 17 zile · comentarii (1)

La începutul anului 2014, Primăria Capitalei a primit 10 milioane de euro din partea Guvernului României pentru a realiza infrastructură pentru biciclete. Începând cu acelaşi an, până în decembrie 2015, o echipă de experţi români şi străini a lucrat pentru dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Bucureşti-Ilfov.

acum 18 zile · comentarii (0)

Aşa cum am promis, continuăm seria poveştilor despre călatoriile Marelui Război aducând în prim plan, o istorie inedită şi spectaculoasă aflată în siajul memorabilelor odisee petrecute în vreme de război. În acest episod, vom vorbi despre Septime Gorceix (1890-1964), un francez născut la Limoges, licenţiat în istorie şi geografie, mobilizat în 1914 ca ofiţer şi căzut prizonier la germani.

acum 18 zile · comentarii (4)

Referendumul din Ungaria, organizat pe 2 octombrie a.c. despre cotele obligatorii de refugiaţi şi acceptarea lor cu sau fără aprobarea Parlamentului, a fost invalidat. 43 la sută din cetăţenii cu drept de vot au participat la această consultare, astfel că nu s-au întrunit cei 50 la sută plus unu, necesari pentru validare.

acum 18 zile · comentarii (16)

Noi, spirite libere, moderne şi scrofuloase la datorie, suntem deseori nişte păcălici. Istoria demonstrează, sireaca, felul în care suntem duşi de nas şi puşi pe harţă, doar pentru că în mintea noastră celulele semi-cenuşii se încolonează după un semn. Avem acest simţimânt (iar citez din clasici) că ideile se întrupează în istorie prin figura câte unei personalităţi accentuate. O avem şi ţinem la ea.

acum 18 zile · comentarii (72)

Cel mai nou spectacol al lui Radu Afrim, „Suntrack”, montat la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, spune povestea plină de nostalgie a unui oraş născut din muzică şi din soare. Este vorba despre Brăila, o Românie în mic. Un spaţiu cândva vesel şi colorat, căzut azi pradă ruinei, speranţelor neîmplinite şi debusolării.

acum 18 zile · comentarii (0)

Condiţiile de trai din aresturi şi modul în care este aplicată legislaţia în domeniu - concluziile unui an de vizite făcute în spaţiile de detenţie, atât de reprezentanţii APADOR-CH cât şi de Avocatul Poporului. Plus punctul de vedere al poliţiei.

acum 19 zile · comentarii (0)

1998. Deschiderea anului universitar. Îmi îmbrac scheletul cu cele mai bune ţoale din dotare şi plec, din  Măgurele, spre facultate. Ca să ajungi din Măgurele pe Schitu Măgureanu unde este facultatea, trebuia să iei autobuzul 203, să schimbi cu troleibuzul 96 până la Eroilor şi de acolo cu autobuzul 336 până la Kogălniceanu. Cu totul îţi lua, într-o zi aglomerată precum cea de 1 octombrie, cam 90 de minute.

acum 19 zile · comentarii (7)
Postari Recente