UPDATE Pasagerul aflat în paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana a murit. Pilotul este în stare gravă

UPDATE Pasagerul aflat în paramotorul prăbuşit într-un lac din Parcul Comana a murit. Pilotul este în stare gravă

Un paramotor în care se aflau două persoane s-a prăbuşit duminică în localitatea Comana din judeţul Giurgiu. Pasagerul, cetăţean străin, nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la accident. Pilotul a fost dus la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, medicii declarând să acesta este în stare gravă.

La numai câteva ore după ce postasem un text pe Blogurile Adevărul, în care-mi exprimam opinia în privinţa felului în care primăriţa Gabriela Vrânceanu Firea a decis să gestioneze după bunul plac soarta concertelor şi evenimentelor în aer liber din Bucureşti, am primit, pe pagina personală de Facebook o cerere de prietenie.

acum 23 zile · comentarii (20)

Ţara de „doctori”, din România s-ar putea să fie zguduită din temelii dacă se va judeca fără părtinire, cinstit, pe baze ştiinţifice şi legale. Dacă se va merge până la capăt, cum ar fi normal, ar trebui să vedem „Geniile” cu doctorate rămaşi fără diplomele, titlurile şi privilegiile obţinute fraudulos. Plagiatorii ar fi trimişi în judecată pentru furt intelectual. Oare Codul Penal prevede încadrări şi pedepse pentru plagiate?

acum 23 zile · comentarii (1)

A fost un weekend liniştit, cu zeci de mii de bucureşteni fugiţi din Capitală. Undeva, pe lângă Kiseleff, noul primar al Capitalei, este nevoit să stea de două ori la semafor, probabil, în maşina dotată cu aer condiţionat. Undeva, „în caniculă“, nişte oameni fac sport pe un tronson din bulevardul Kiseleff. Este un eveniment tradiţional în Capitală. O firimitură de oraş a fost închisă traficului rutier şi a fost redată oamenilor.

acum 24 zile · comentarii (10)

Ştim ce vrem de la UE şi NATO. Vorbim mult despre asta, adeseori cu un ton agasat de lentoarea cu care obţinem răspunsurile şi cu convingerea absolută că „se face“ de ceilalţi prea puţin în raport cu pretenţiile, dorinţele sau speranţele noastre. De înţeles toate acestea, măcar fiindcă ne comparăm cu celelalte ţări ieşite din acelaşi sistem cu noi şi, cel puţin teoretic, plasate la fel cu noi, pe aceeaşi linie de start.

acum 24 zile · comentarii (16)

Un ministru zice că învăţământul e un lux. Altul, că trenul e un lux. Nu e prea îndepărtată clipa în care alţi miniştri şi un preşedinte s-au dat, şi ei, în stambă, decretând că şi sănătatea e un lux. Ce mai urmează? Munca să fie un lux? Să plătim, până la moarte, pentru dreptul de a munci gratis? Stai, dar a munci gratis nu e „concept comunist“?

acum 24 zile · comentarii (35)

Deşi cu circumspecţie, avem obligaţia de a încerca să ne implicăm, fiecare de pe poziţia sau platforma prin care poate contribui la acest nou efort de consensualizare a unei imagini mai ambiţioase despre viitorul nostru individual şi colectiv. Indiferent de cauzele şi calculele politice inerente într-un astfel de demers, efortul merită susţinut

acum 24 zile · comentarii (9)

Câte guverne, atâtea variante discriminatorii de a lua banii din buzunarele celor care vor să-şi cumpere o maşină. Iar Cabinetul tehnocrat al Premierului Dacian Cioloş se pare că nu vrea să facă notă discordantă, ministrul Mediului, Cristiana Palmer, anunţând că Guvernul lucrează la o nouă versiune a timbrului de mediu pentru autovehicule, după ce Curtea de Justiţie a UE l-a declarat ilegal pe cel actual.

acum 24 zile · comentarii (1)

A apărut un document fundamental, organic legat de tot ce se va discuta la Summitul NATO de la Varşovia, atât în termeni de definiţii teoretice şi priorităţi strategice, cât şi de acţiune practică în raport cu noile ameninţări şi dezvoltarea războiului hibrid venite prioritar din spaţiul rus.

acum 24 zile · comentarii (17)

Aflăm zilele acestea că aşa-numita Coaliţie pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături pentru a revizui Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Aflăm că 3 milioane de cetăţeni români vor să marginalizeze comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) din România, să o demonizeze, să-i spună (a câta oară?) că avem cetăţeni de rangul doi în România.

acum 2 luni · comentarii (164)

Când mă mai întreabă cineva cu ce ne mai ocupăm pe la minister, folosesc un răspuns standard construit pe ceea ce se scrie despre noi de către unele publicaţii sau de către comentatori / specialişti plini de bunăvoinţă. Distrugem sectorul minier. Distrugem regenerabilele. Distrugem nuclearul. Distrugem tot. Importăm energie de la străini pentru că avem interese meschine. Planul final e să vindem ţara. Toată. Ca să fie clar.

acum 7 zile · comentarii (6)

Raportul TE-SAT 2016 este realizat de experţii EUROPOL şi prezintă o sinteză profesionistă asupra cauzelor, surselor, tendinţelor şi nivelului de diversificare a terorismului în Europa, studiind, de asemenea, şi structurile de sprijin logistic şi financiar de care dispun organizaţiile sau celulele teroriste cunoscute şi active pe continentul nostru.

acum 7 zile · comentarii (21)

Pokemonii încă nu au ajuns la Paris. Franţa nu are, din păcate. Dar are, şi în prea mare cantitate, terorişti; acolo unde, oficial, toată lumea îi caută prin Siria sau Irak, de fapt toată lumea greşeste: sunt cam pe aici, prin Hexagon. La Paris, la Nisa, spre Bruxelles, de ce nu, plecaţi tot din Franţa. Avem din plin şi nu ne plictisim. Deşi am vrea.

acum 7 zile · comentarii (150)
Postari Recente