VIDEO Bloc demolat din greşeală, la Giurgiu: anchetă a Primăriei după ce o firmă care urma să demoleze un bloc dezafectat a dărâmat altul 1

Primăria Giurgiu a declanşat o anchetă după ce o firmă de construcţii care are contract cu municipalitatea pentru demolarea unui bloc dezafectat a demolat un alt bloc, de asemenea nelocuit, reprezentanţii firmei admiţând că vina pentru acel bloc demolat din greşeală aparţine exclusiv angajaţilor acesteia.

VIDEO Bloc demolat din greşeală, la Giurgiu: anchetă a Primăriei după ce o firmă care urma să demoleze un bloc dezafectat a dărâmat altul Vezi comentarii 1

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Giurgiu | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Giurgiu

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Examenul de Bacalaureat 2015 se încheie astăzi cu probele scrise la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică. Subiectele la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor fi făcute publice după începerea examenului. Rezolvările subiectelor la  Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor putea fi urmărite şi pe adevarul.ro, după ora 12.00.

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Giurgiu

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Giurgiu

Bacalaureat 2015 Istorie. Absolvenţii de liceu ai promoţiei 2015, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare care nu şi-au obţinut diploma de Bacalaureat, susţin miercuri, 1 iulie, proba de Bacalaureat 2015 la Istorie. Subiectele la Istorie Bacalaureat 2015 şi rezolvările subiectelor la Istorie Bacalaureat 2015 vor fi publicate pe adevarul.ro, după începerea examenului.

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Giurgiu

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Giurgiu

Bacalaureat 2015 Matematică. Absolvenţii de liceu ai promoţiei 2015, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare care nu şi-au obţinut diploma de Bacalaureat, susţin miercuri, 1 iulie, proba de Bacalaureat 2015 Matematică. Subiectele şi rezolvări ale subiectelor la Bacalaureat 2015 Matematică vor fi publicate pe adevarul.ro după începerea examenului.

Bacalaureat 2015 Română Giurgiu. Ce subiecte au picat la BAC

Bacalaureat 2015 Română Giurgiu. Ce subiecte au picat la BAC

Bacalaureat 2015 Română. Absolvenţii de liceu intră luni în examenul de Bacalaureat 2015, cu proba de BAC 2015 Română. Pe adevarul.ro va fi publicată lista de subiecte pentru BAC 2015 la Română, astfel încât după ce se vor uita pe subiecte, cei interesaţi să găsească şi rezolvări pentru subiecte la proba de Română de la Bacalaureat.

Într-o săptămâna în care opinia publică este captată de un referendum din Grecia, la câţiva kilometri de noi, basarabenii au ieşit duminică în număr mare în stradă pentru a cere Unirea, iar cei mai curajoşi dintre ei vin pe jos, în caniculă, înspre România. Da, acum, la ora la care citiţi aceste rânduri....

acum 2 luni · comentarii (19)

O prietenă bună a decis că poate ar fi bine să mă ducă şi pe mine în Fratelli aşa că a decis să se mărite şi să organizeze petrecerea burlăciţelor în celebrul club. Cum nu am mai ieşit de ceva vreme prin cluburi, fiind la vârsta aia la care dacă pierd o noapte, a două zi mă simt complet inutilă şi nefermecător de tălâmbă, indiferent cât de mult supradyn sau iaurt consum, am stat să urmăresc fascinată ce mai e nou în lumea bună a Bucureştiului.

acum 2 luni · comentarii (1)

Aşa numita ”elită” politică şi civică românească e în stare de şoc. Cum a putut Grecia să spună ”NU” Troicii? Liderii fricoşi ai partidelor româneşti sau devoţii fanatici ai directivelor europene care au palpitaţii numai când se gândesc la FMI, la Comisia Europeană sau la ambasadele străine, nu pot decât să caine curajul grecilor, aşteptând să fie pedepsiţi.  Din contră, cred că e timpul să ne ridicăm capul plecat de teamă ca sabia să nu-l taie.

acum 2 luni · comentarii (7)

Am văzut într-un articol anterior că de la substantivul „popor” pot fi formate două adjective, „popular” şi „populist”. În cel de al doilea, sufixul „ist” este peiorativ. O soartă similară o are şi substantivul „naţiune”. Şi acest substantiv are două adjective, „naţional” şi „naţionalist”, al doilea fiind marcat de sufixul cu pricina, adică „ism”-„ist”. În perioada interbelică, adjectivul „naţionalist” nu avea un caracter peiorativ.

acum 2 luni · comentarii (8)

De ce nu pot fi solidar cu guvernanţii greci, care, dupa cinci ani de austeritate, îşi întreabă poporul daca mai vrea să strângă cureaua, dar, în acelaşi timp, instituie controlul capitalurilor, închide băncile, caută disperat surse pentru acoperirea nevoii de lichidităţi, tolerează un nivel al şomajului de 26% în creştere şi un ritm infernal de închidere a firmelor private.

acum 2 luni · comentarii (37)

Aflăm din presă că, în curînd, va începe la Bucureşti construcţia celei mai mari moschei din Europa creştină. Proiecte la fel de grandioase s-au propus, pare-se, la Oslo, la Praga şi la Bratislava. Fără succes. Dialectic vorbind, mi se pare spectaculoasă coincidenţa dintre şantierul – deja avansat - al Catedralei Mîntuirii Neamului şi cel – încă în faşă – al unei mari moschei.

acum 2 luni · comentarii (150)

Oare cum o fi votat fostul ministru al finanţelor, Yanis Varoufakis, la referendumul de duminică? El spunea că dacă va ieşi „DA”, va demisiona; a ieşit „NU” şi a demisionat. Ce să creadă grecul de rând: declaraţia de dinainte de referendum, când politicianul susţinea varianta „DA”, sau gestul de după, prin care cetăţeanul fost ministru a invalidat rezultatul pentru care militase?

acum 2 luni · comentarii (18)

Ziua Ohi (în limba greacă: Επέτειος του «'Οχι» – Aniversarea lui «Nu») este o sărbătoare naţională în Grecia, Cipru şi în toate comunităţile elene din diasporă, care comemorează atitudinea dictatorului grec Ioannis Metaxas (aflat la putere între 4 august 1936 - 29 ianuarie 1941), care a respins ultimatumul dat de dictatorul italian Benito Mussolini pe 28 octombrie 1940.

acum 2 luni · comentarii (7)

Cred că este prima lecţie ce trebuie trasă din evenimentele din Grecia. Proiectul european a însemnat o idee generoasă: ne punem la un loc resursele umane şi materiale, să ajutăm ţările rămase în urmă să progreseze pe drumul civilizaţiei. Contributorii la fondurile europene sunt ţările bogate, celelalte consumă fonduri nerambursabile uriaşe, sute de miliarde de euro, din banii contribuabililor din ţările bogate.

acum 2 luni · comentarii (19)

Legea prevede că, şi dacă stai acasă, şi dacă stai la “beciul domnesc”, consecinţele sunt cam aceleaşi, adică dacă se va aplica o pedeapsă cu închisoarea, zilele de arest, fie petrecute acasă, fie la beci, se vor scădea din lunile/anii de închisoare. Se pare că “băieţilor deştepţi” le convine.

acum 2 luni · comentarii (0)

Cu Grecia s-a dus cel mai avansat proiect de convergenţă cu Occidentul al unei ţări ortodoxe. Noi suntem la rând, demonstraţia e acum la noi. Pot culturile pe bază de particularism, cu societăţi şi economii puternic informale, cu puţină înţelegere pentru şi dinspre Occident, emula cu succes societatea occidentală, într-un proiect comun aşa de ambiţios cum e euro?

acum 2 luni · comentarii (1)

După votul de ieri catastrofiştii anunţă ruperea puzzle-ului european. Dar premisa unei Europe bipolare – scindată economic, demografic şi cultural între Nord şi Sud – nu este de azi, de ieri. Ea explică cel mai bine ce se întâmplă astăzi în Grecia. Fisura dintre o Europă nordică „sustenabilă” şi o Europă sudică „necompetitivă” trebuie închisă, sau Europa „unită” va înceta sa mai existe. Pentru această ruptură au zis grecii „nu”.

acum 2 luni · comentarii (4)
Postari Recente