Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Natura a luat-o razna. Explicaţia specialiştilor privind înflorirea anormală a pomilor de două ori într-un an

Natura a luat-o razna. Explicaţia specialiştilor privind înflorirea anormală a pomilor de două ori într-un an

„Pomii înfloresc şi toamna“. Ar putea fi un enunţ comun peste câţiva ani, dacă schimbările climatice se vor accentua. Ştirile despre pomi înfloriţi pentru a doua oară într-un an nu mai sunt de mult timp senzaţionale, întrucât fenomenul se produce din ce în ce mai frecvent. Specialiştii explică această anomalie.

VIDEO Infracţiuni simulate în public, pentru a testa spritul civic al buzoienilor, în programul ”Săptămânii prevenirii criminalităţii”

VIDEO Infracţiuni simulate în public, pentru a testa spritul civic al buzoienilor, în programul ”Săptămânii prevenirii criminalităţii”

E mai dificil să descoperi o infracţiune, decât să o previi! Este opinia poliţiştilor care vor organiza săptămâna aceasta mai multe acţiuni demonstrative în şcoli, pieţe, centre comerciale, dar şi pe străzile din oraş. Acestea au ca scop combaterea delincvenţei în rândul minorilor, prevenirea furturilor din maşini şi locuinţe, siguranţa rutieră. Totodată, vor fi simulate hoţii în public, pentru a testa spritul civic al trecătorilor.

VIDEO Imagini din timpul cutremurului, surprinse de camerele de supraveghere din Buzău

VIDEO Imagini din timpul cutremurului, surprinse de camerele de supraveghere din Buzău

Cutremurul a fost resimţit intens şi la Buzău, oraş situat la distanţă destul de mică de epicentru, despre care seismologii spun că a fost în Munţii Vrancei, în apropiere de localitatea Nereju. Panicaţi au fost mai ales locatarii imobilelor cu bulină roşie. Mişcarea telurică a durat 15 secunde şi a avut magnitudinea 5,3 pe scara Richter şi o intensitate de 5-6 pe scara Mercalli.

VIDEO Imagini cu impact emoţional: pieton aruncat doi metri în aer de un autoturism, în centrul Buzăului

VIDEO Imagini cu impact emoţional: pieton aruncat doi metri în aer de un autoturism, în centrul Buzăului

Un grav accident rutier s-a produs vineri, în jurul orei 8.00, chiar în centrul municipiului Buzău. În timp ce traversa strada regulamentar, un pieton a fost aruncat doi metri în aer, din impactul cu un autoturism. Din imaginile surprinse de o cameră de supraveghere pare că şoferul nu a schiţat niciun gest de a frâna, izbind cu viteză tânărul care se afla pe trecerea de pietoni.

Thriller-ul românesc al anului, „Câini”, filmat lângă Râmnicu Sărat, rulează zilele acestea în cinematografele din Buzău

Thriller-ul românesc al anului, „Câini”, filmat lângă Râmnicu Sărat, rulează zilele acestea în cinematografele din Buzău

Thriller-ul ”Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, ajunge şi la spectatorii din Buzău începând de vineri, 23 septembrie. Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului poate fi văzut la toate cinematografele din oraş, Cinema Dacia şi Happy Cinema, iar biletele pot fi achiziţionate de la casieriile celor două săli. Vara trecută, echipa ”Câini” a filmat timp de 28 de zile în locaţii din Buzău, Teleorman şi Giurgiu.

VIDEO Tentativă de pruncucidere, în judeţul Buzău. O tânără a născut în latrină iar poliţiştii vor să afle dacă a făcut-o cu intenţie sau a fost un accident

VIDEO Tentativă de pruncucidere, în judeţul Buzău. O tânără a născut în latrină iar poliţiştii vor să afle dacă a făcut-o cu intenţie sau a fost un accident

Caz şocant, în comuna buzoiană Ulmeni: un nou-născut a fost găsit astăzi în toaleta din curtea unei familii din localitate. Mama acestuia, o tânără de 29 de ani, a reuşit să ascundă sarcina timp de 9 luni, iar când i-a venit sorocul a mers la WC-ul din curtea casei unde a născut. Poliţiştii anchetează gestul suspect al femeii.

Descinderi la domiciliile unor buzoieni suspectaţi de spălare de bani şi infracţiuni cu violenţă

Descinderi la domiciliile unor buzoieni suspectaţi de spălare de bani şi infracţiuni cu violenţă

Peste 50 de poliţişti de investigaţii criminale din Buzău au efectuat în această dimineaţă şapte percheziţii, în judeţele Buzău şi Călăraşi. Au fost vizaţi membrii clanului Pasăre, din Buzău, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni cu violenţă şi spălare de bani. Percheziţiile au avut loc la patru adrese din municipiul Buzău, zona Primăverii, şi la o adresă din Smeeni.

Preocupaţi cu imaginea unui proiect de ţară (iluzoriu şi derizoriu în acest format), intelectualii români se luptă pentru a intra în graţiile unui preşedinte anost, Klaus Iohannis, uitând chiar că rolul unui intelectual este acela de a cugeta, atrage atenţia, explica, analiza, sintetiza şi cel mai important de a-şi aduce un aport substanţial în domeniul în care s-a specializat.

acum 18 ore · comentarii (7)

După prima ediţie derulată, în 1958, în cadrul Festivalului „George Enescu”, beneficiind de un impact şi un nivel internaţional cu totul aparte, Concursul „Enescu” a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, cu jurii în care se regăseau personalităţi adesea „de legendă” şi laureaţi care, în mare parte, au devenit, la rândul lor, celebrităţi mondiale, câştigători ai secţiunilor pian, vioară, canto.

acum 18 ore · comentarii (0)

Tovarăşu’ general, să trăiţi! Ce faci, e totul bine în lumea aia mizerabilă în care trăieşti? E minunat în universul ăla al tău, plin de mafioţi, în care te crezi cel puţin Dumnezeu, nu? E cool, în mintea ta bolnavă, să crezi că tu şi leprele de lângă tine puteţi la infinit să ne sfărâmaţi ţara în bucăţi, să ne jucaţi vieţile la poker, nu?

acum 4 zile · comentarii (71)

Eram în Herculane, pe un pod, la apus de soare, şi bunică-miu se chinuia să-mi arate nişte peşti mărunţi din Cerna. „Nu pot să cred că nu-i vezi. Uite-i acolo, îi vezi? Dacă nu-i vezi, mă arunc în apă şi îţi aduc unul în dinţi să-l vezi, bine? Acum îi vezi?“. Am zis că nu, speram să se arunce în apă şi să pescuiască un peşte cu mâna, dar n-a fost aşa. I-am văzut până la urmă.

acum 5 zile · comentarii (62)

Diagnosticul lui Caragiale e încă actual. Românul e „imparţial” şi adeseori lipsit de orice consistenţă. N-avem ce face, România e plină de făţarnici, prefăcuţi şi impostori. Dar ipochimenii deversaţi în spaţiul politic şi mediatic de azi sunt tot mai detestabili. După ce timp de 25 de ani au supervizat catastrofalele guvernări ale ţării, acum vor să ne convingă că nu sunt ei de vină. Vor să îi votăm ca şi când nu ar avea nicio responsabilitate.

acum 5 zile · comentarii (40)

Acest text nu este o cronică de carte. Nu scriu cronici de cărţi pentru că o carte pentru mine este o lume în faţa căreia simt nevoia unei plecăciuni. Mă emoţionează şi mă blochez în starea pe care mi-o transmite. Ca şi cum nu poţi vorbi despre iubire fără să fii stângaci. Textul acesta este mai degrabă un fel de scrisoare de admiraţie pentru o carte neaşteptată, o carte de o tandreţe a scrisului care te surprinde.

acum 5 zile · comentarii (0)

Un zbor de noapte Paris-Frankfurt. Un avion A320One în care pasagerii sunt în special femei de afaceri, femei foarte bine îmbrăcate, elegant şi comod totodată: culori pastel, uni, tocuri joase. Bărbaţi cu ceasuri foarte scumpe la încheietura mâinii, laptop şi ochelari de soare. Persoane ale căror viaţă profesională, extrem de aglomerată, se împarte între câteva mari capitale sau oraşe ale lumii. Ale Europei.

acum 6 zile · comentarii (94)

Atitudinea greşită a părinţilor creează mentalităţi greşite copiilor, învăţaţi să primească note nemeritate, puşi în fruntea premianţilor fără să fie permianţi, să obţină lucruri pentru care nu au muncit. Elevii „perfecţi” sunt învăţaţi să fie necinstiţi, incorecţi, urcaţi pe o scară imorală, lipsită total de valoare. Mentalitatea insuflată de părinţi cu ajutorul unor dascăli corupţi, le va influenţa toată viaţa elevilor „perfecţi”,

acum 6 zile · comentarii (2)

Dalai Lama este zilele acestea la Paris. În profunda sa înţelepciune nu s-a întâlnit, însă, nici cu Hollande, nici cu vreun alt politician. „Nu am ce să le spun. Eu am venit aici ca să vorbesc oamenilor despre fericire”, a spus acesta zâmbind. Superb! Atitudinea domniei sale m-a uns pe suflet şi mi-a întărit certitudinea că între oamenii spirituali şi aşa-zisele elite politice prăpastia s-a adâncit iremediabil.

acum 8 zile · comentarii (16)

S-a încheiat o săptămână în care, după ce, anterior, ambasadorul american la Chişinău a făcut o afirmaţie mai degrabă favorabilă federalizării Republicii Moldova, celălalt stat românesc, taman diplomatul nr.1 al SUA, la Bucureşti s-a trezit, politicos, dar confuz, cu mâna pusă, delicat, pe un steag informal, în spaţiul intracarpatin.

acum 8 zile · comentarii (15)

Dezbaterile politice din ultimii ani despre soarta spaţiului politic românesc s-au învârtit de foarte multe ori în jurul unor teme devenite aproape „clasice” în discursul politic şi în programele electorale. Dincolo de aproape eterna „reformare” despre care vorbim de mai bine de două decenii şi de „înnoirea” partidelor politice, există elemente instituţionale şi politice concrete care pot ajuta la transformarea reală a vieţii politice româneşti.

acum 11 zile · comentarii (1)

L-am ascultat integral, miercuri seara, pe ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, într-o emisiune televizată. Ce-i drept, moderatorul Rareş Bogdan nu a avut cele mai inspirate întrebări, deşi se lăudase că primise mii, totuşi nu le-a ales pe cele mai provocatoare şi arzătoare pentru învăţămantul românesc.

acum 12 zile · comentarii (55)

„Va dispărea Uniunea Europeană de pe scena internaţională şi îi va lăsa pe alţii să modeleze lumea?” Este întrebarea crucială pe care preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat-o în faţa Parlamentului European cu ocazia prezentării discursului anual despre Starea Uniunii.

acum 12 zile · comentarii (52)

În emisiunea de la Digi24 difuzată duminică, Doamna Andronescu, rector 8 ani şi ministru al Educaţie în vreo 3 guverne, încă din 2000 şi chiar în 2012, a dovedit încă odată că are cea mai bună abilitate de a evita răspunsurile la fiecare întrebare cheie. O abilitate pe care rar am întâlnit-o la vreun profesor în schimb mai des la politicienii de azi.

acum 19 ore · comentarii (6)
Postari Recente