VIDEO Beat criţă şi fără permis, un şofer din Buzău a nimerit cu maşina într-un stâlp 0

Un tânăr din Buzău a dat dovadă de o inconştienţă fără limite atunci când s-a urcat băut la volan. Azi-noapte, din cauza stării avansate de ebrietate, şoferul, angajat la unitate militară din Buzău, a intrat cu maşina într-un stâlp. Teribilistul a fost luat pe sus de poliţie şi dus la Spitalul Judeţean din Buzău pentru stabilirea alcoolemiei.

VIDEO Beat criţă şi fără permis, un şofer din Buzău a nimerit cu maşina într-un stâlp Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Momentul în care o escroacă abilă păcăleşte casiera unui ghişeu de Taxe şi Impozite din Buzău

VIDEO Momentul în care o escroacă abilă păcăleşte casiera unui ghişeu de Taxe şi Impozite din Buzău

Poliţia din Buzău se află pe urmele unei infractoare care zilele trecute a reuşit să înşele o casieră a Serviciului de Impozite din Primăria Buzău, moment surprins de o cameră de supraveghere. Bine deghizată, cu haine groase şi o şapcă pe cap, escroaca a reuşit prin metoda şmen să plece cu suma de 850 de lei.

Disperarea unui buzoian a cărui soţie a fost ucisă în Italia. Bărbatul acuză justiţia italiană de discriminare, după ce criminalul a fost eliberat condiţionat

Disperarea unui buzoian a cărui soţie a fost ucisă în Italia. Bărbatul acuză justiţia italiană de discriminare, după ce criminalul a fost eliberat condiţionat

Soţul buzoiencei care a fost omorâtă de un tânăr italian cu un pumn acuză justiţia italiană de discriminare, după ce l-a eliberat pe criminal după ispăşirea a doar jumătate din pedeapsă. Nu la fel ar fi stat lucrurile dacă victima era localnică, iar criminalul român, este convingerea lui Adrian Hăhăianu.

Infractorii buzoieni fac necazuri în toată ţara. Unul dintre ei a strâns de gât o vânzătoare din Focşani

Infractorii buzoieni fac necazuri în toată ţara. Unul dintre ei a strâns de gât o vânzătoare din Focşani

Din ce în ce mai mulţi buzoieni apar în evidenţele poliţiştilor şi jandarmilor din toată ţara ca autori de furturi şi  tâlhării. Cea mai recentă ispravă a fost înregistrată ieri de IPJ Vrancea. Un bărbat de 37 de ani, din comuna Podgoria, judeţul Buzău, a fost reţinut de poliţiştii focşăneni, după ce a atacat o vânzătoare de covrigi pentru a-i lua banii.

Spitalul Judeţean Buzău a majorat coplata, care se achită la externare

Spitalul Judeţean Buzău a majorat coplata, care se achită la externare

Coplata la Spitalul Judeţean Buzău, majorată de anul acesta până la limita admisă de lege: 10 lei. Este una dintre măsurile de eficientizare a unităţii medicale buzoiene, care a fost decisă de la 1 ianuarie 2015, după ce vechea taxă, de 8 lei, a adunat în buget o sumă derizorie. Anul trecut, numai 2.700 de pacienţi trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, de la care s-au strâns în contabilitate 21.600 lei.

Au câştigat peste 60.000 de lire sterline, în doar jumătate de an, de pe urma prostituatelor din Marea Britanie. ”Afacerea” le-a fost stricată de poliţişti

Au câştigat peste 60.000 de lire
sterline, în doar jumătate de an, de pe urma prostituatelor din Marea Britanie. ”Afacerea” le-a fost stricată de poliţişti

Patru membri ai unei grupări infracţionale specializată în proxenetism şi trafic de persoane au fost reţinuţi de poliţie şi procurori DIICOT Buzău, în urma unor descinderi care au avut loc în această dimineaţă. Infractorii, trei buzoieni şi un botoşănean, ar fi trimis prostituate în Marea Britanie, de pe urma cărora au câştigat sume mari de bani.

Trăim într-o lume cu multă dezordine, parcă lipsită de aranjamente care să ordoneze conduita statelor mari şi mici. Este ceea ce observa un decan al diplomatiei mondiale ca Henry Kissinger (‘World Order”, Penguin Books, 2014). Ian Bremmer a încapsulat această stare a sistemului internaţional în formula G-0, pe fondul multipolarizarii puterii în spaţiul global, chiar dacă SUA rămân superputerea globală fără egal.[1]

acum 3 zile · comentarii (2)

Preşedintele Klaus Iohannis pare să-şi respecte promisiunea din campania electorală de a face un alt fel de politică. A demonstrat-o miercuri seara, când a făcut o declaraţie după o zi întreagă de consultări cu partidele parlamentare. Iar unul dintre atributele acestui nou fel de a face politică pare a fi opacitatea. O fi bine?

acum 3 zile · comentarii (107)

Notam, în comentariul de joia trecută, că băncile au fost obligate, în activitatea de creditare, să respecte cu stricteţe normele BNR. Iar astfel de norme, îndeosebi cele menite să reglementeze creditele în valută, au fost elaborate în serie începând din 2003. Debutul a fost însă făcut, de fapt şi de drept, în 1998.

acum 3 zile · comentarii (5)

De 25 de ani două lucruri sunt stabile: Isărescu şi faptul că suntem cei mai săraci din Uniunea Europeană. În toată această perioadă guvernatorul Băncii Naţionale ne-a adus de două ori în pragul incapacităţii de plată, dar ce e mai grav e că a facilitat şi sprijinit Băncile în a-i îndatora pe români în nişte condiţii inadminisibile.

acum 3 zile · comentarii (0)

Anunţul reluării relaţiilor diplomatice după 53 de ani dintre Statele Unite ale Americii şi Cuba din 17 decembrie 2014 a surprins pe toată lumea. Deşi, observatorii atenţi au notat întâlnirea de scurtă durată din 2013 dintre preşedintele Obama şi Raul Castro din Africa de sud la înmormântarea lui Nelson Mandela. Se pare că atunci au fost iniţiate negocierile istorice intermediate şi de Papa Francisco.

acum 5 zile · comentarii (5)

De ceva timp studiez istoria feroviară dintr-o multitudine de perspective: istorii ale liniilor, ale gărilor, ale feroviarilor, ale căii ferate văzută prin prisma literaturii etc. Totdeauna mă raportam la tren, la calea ferată ca la un vehicul, un mijloc al progresului societăţii, fascinat fiind de o vorbă de spirit a englezilor: „după locomotivă urmează civilizaţia”.

acum 5 zile · comentarii (1)

În recent apăruta carte „Triburile – O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la Generaţia Facebook“, profesorul Vasile Dâncu dedică un capitol relaţiei dintre sexul frumos şi politică. Sub titlul inspirat „Oglindă pentru nevestele politicienilor”, reputatul sociolog de la Cluj face o analiză extrem de interesantă  a tipologiei femeii prezente in ”establishment”-ul politic românesc.

acum 5 zile · comentarii (8)

Mintile apocaliptice isi fac din nou datoria. Dezastru. Faliment. Haos. Ingrijorare. Colaps. Neputinta. Populism. Radicalism. Oameni buni, fiti pe pace. Nimic din toate acestea nu au o probabilitate ridicata de concretizare. Grecia nu va iesi din Zona Euro pentru ca asta nu convine nimanui. Exista solutii pentru redresarea Greciei in Zona Euro.

acum 6 zile · comentarii (4)

Regele Abdullah bin Abdulaziz, în vârstă de 91 de ani, a murit după o lungă suferinţă. Ştirea nu este surprinzătoare, deoarece starea monarhului se deteriorase cu ceva vreme în urmă. Abdullah a preluat puterea, în 2005, după moartea fratelui său vitreg, Fahd, şi l-a numit ca succesor pe Prinţul Salman (80 de ani) după moartea prinţului Nayef bin Abdulaziz, în 2012.

acum 6 zile · comentarii (3)

În ultimele sale texte postate pe blogul Adevărul, Andrei Pleşu a susţinut necesitatea înţelegerii limitelor prin care un ziarist îşi exercită prefesia. A fi liber să scrii şi să ironizezi impune în egală măsură a fi responsabil. În acest context, şi în prelungirea textelor mele de pe acest blog, aş vrea să revin la spinoasa, deja, problemă a ironiei.

acum 6 zile · comentarii (4)

Au trecut alegerile în RM. Avem nişte rezultate. Noua coaliţie se naşte greu. Valorile „ne chinuiesc“ sau ciolanul „ne trevojeşte“? Un comisar UE a aterizat pe aeroportul din Chişinău şi a lăsat instrucţiuni pentru noua coaliţia politică a „aborigenilor“: cum trebuie să arate şi ce să facă. Nu a intrat în oraş, căci probabil era sub demnitatea unui oficial din Bruxelles.

acum 6 zile · comentarii (5)

Dacă ar mai fi trăit astăzi şi ar mai fi fost şi preşedinte al RSR, Ceauşescu ar fi fost sărbătorit cu mare fast, la împlinirea frumoasei vârste de 97 de ani. Din fericire, data de 26 ianuarie nu mai este o sărbătoare decât pentru nostalgici, care vor merge la mormântul dictatorului pentru a se plânge de pierderea luptei cu decadentul capitalism. Noi putem să ne amintim câte ceva despre momentul în care am auzit de dispariţia sa.

acum 6 zile · comentarii (5)

Poate că, dacă nu l-aş fi cunoscut pe Nicolae Manolescu în tinereţe, nici eu, nici mulţi dintre colegii mei de generaţie poetică, nu aş fi ajuns unde sunt şi n-aş fi cunoscut deliciile poeziei, culturii şi ale spiritului critic. Tânărul lector de la Litere era celebru. Studentele, îndrăgostite, studenţii, fascinaţi.

acum 6 zile · comentarii (32)

Pe 24 ianuarie a fost aniversarea a 50 de ani de la moartea lui Winston Churchill. Este necesar să ne amintim cine a fost Churchill şi este necesar să învăţăm ce putem învăţa din istoriile lui. Motivul este simplu: Viaţa lui Churchill şi scrierile lui Churchill sunt cele mai importante fapte politice care descriu criza ultimului secol, care nu numai că nu s-a terminat, dar a ajuns din nou să facă mii şi mii de victime.

acum 6 zile · comentarii (9)

În Republica Moldova, pentru a treia oară de la răsturnarea regimului Voronin în 2009, au avut loc negocieri intense şi de durată între partidele politice pentru conturarea unei majorităţi guvernamentale. Durata nu trebuie însă exagerată: peste 7 săptămâni de discuţii reprezintă o medie cu adevărat europeană (dacă ne raportăm la cazul extrem al Belgiei, unde negocierile finalizate în 2011 au durat 459 de zile).

acum 6 zile · comentarii (4)

La nivelul clienţilor, lipsa cunoştinţelor specific unei piete concurentiale de gaze naturale, dar şi dezinteresul instituţiilor faţă de clienţi, îi face pe aceştia să le fie frică să acţioneze. Cei care totuşi au îndrăznit să o facă, au avut de înfruntat obstacole importante. Redăm în continuare o astfel de experienţă.

acum 6 zile · comentarii (0)
Postari Recente