Doi inculpaţi din Dosarul „Mită la Permise”, condamnaţi la închisoare cu executare. Alţi trei, între care şi un primar, au primit sentinţe cu suspendare 0

Instructorul auto Gheorghe Brătilă şi agentul examinator Adrian Botezatu, inculpaţi în Dosarul „Mită la Permise”, au primit, vineri, la Tribunalul Buzău, sentinţe de condamnare cu executare. Primul dintre cei doi menţionaţi mai sus a primit o condamnare de trei ani şi jumătate cu executare, iar cel de-al doilea, de trei ani şi opt luni pentru dare, instigare şi participare la dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

Doi inculpaţi din Dosarul „Mită la Permise”, condamnaţi la închisoare cu executare. Alţi trei, între care şi un primar, au primit sentinţe cu suspendare Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Se apropie sentinţa în dosarul Orizont, în care fostul primar al Buzăului este judecat pentru abuz în serviciu

Se apropie sentinţa în dosarul Orizont, în care fostul primar al Buzăului este judecat pentru abuz în serviciu

Instanţa a amânat pronunţarea pentru 1 martie, în urma concluziilor depuse de inculpaţi, de partea civilă şi de procuror pe 21 februarie şi pe 22 februarie. Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iunie 2014, pentru de abuz în serviciu în dosarul ce vizează trecerea ilegală a unei suprafeţe de teren de 33 de hectare din domeniul public al statului în cel privat.

Smiley are o #confesiune pentru buzoieni

Smiley are o #confesiune pentru buzoieni

Pe 18 martie, începând cu ora 18.00, Sala Sporturilor din Buzău va fi gazda unui eveniment unic, o adevărată #confesiune muzicală, ce-l va avea drept protagonist pe Smiley. Alături de acesta, pe scenă va urca o invitată specială, Ana Munteanu, câştigatoarea ultimului sezon "Vocea României".

Dragobete sau Sf. Valentin? Dezbatere organizată la Muzeul Judeţean

Dragobete sau Sf. Valentin? Dezbatere organizată la Muzeul Judeţean

„Dragobete sau Sf. Valentin? Cum au apărut şi ce legături au cele două sărbători ale dragostei cu tradiţiile populare româneşti?”. Sunt întrebări la care vor încerca să găsească  răspuns buzoienii care vor participa sâmbătă, la Muzeul Judeţean, la o dezbatere liberă pe această temă. Tot sâmbătă, de Dragobete, Muzeul Judeţean Buzău le-a pregătit buzoienilor alte două surprize plăcute.

VIDEO Delegaţie de avocaţi belgieni, primită cu sarmale şi cârnaţi de Pleşcoi de colegii din Baroul Buzău

VIDEO Delegaţie de avocaţi belgieni, primită cu sarmale şi cârnaţi de Pleşcoi de colegii din Baroul Buzău

O delegaţie a Baroului din oraşul belgian Tournai a poposit la Baroul din Buzău în cadrul unei întâlniri festive ce a marcat 20 de ani de înfrâţire dintre cele două caste avocăţeşti. Valonii veniţi în vizită la Buzău au fost invitataţi la o cină tradiţională românească pentru a degusta din bunătăţile locului. Cele mai appreciate preparate de la Buzău au fost sarmalele şi cârnaţii de Pleşcoi.

De ce creşte numărul copiilor bolnavi de diabet. Medic: „Nu aş duce copiii să mănânce la fast-food nici măcar ocazional“

De ce creşte numărul copiilor bolnavi de diabet. Medic: „Nu aş duce copiii să mănânce la fast-food nici măcar ocazional“

Diabetul zaharat, afecţiune din cauza căreia organismul nu poate procesa zahărul din alimente, reprezintă un pericol din ce în ce mai mare din cauza schimbării stilului de viaţă. Medicii spun că în ultima vreme se constată o scădere semnificativă a vârstei celor cu diabet, fiind înregistrate din ce în ce mai multe cazuri la copii şi adolescenţi.

Anchetă în cazul bebeluşului născut mort la Maternitatea din Buzău. Motivul decesului: hemoragie cerebrală, asfixie prin circulară de cordon

Anchetă în cazul bebeluşului născut mort la Maternitatea din Buzău. Motivul decesului: hemoragie cerebrală, asfixie prin circulară de cordon

Conducerea Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău a demarat miercuri o anchetă administrativă în cazul bebeluşului născut mort săptămâna trecută la Maternitatea din Buzău. Medicul Anca Şerbănoiu este acuzată de un bărbat că nu ar fi luat în serios sesizările cu privire la starea fătului din pântecele soţiei, însărcinată în 8 luni. Lipsa de reacţie a doctoriţei, spune părintele, a dus la decesul copilului.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău contraatacă după ce a primit calificativul „nesatisfăcător“ de la Minister: „Cineva trebuie să răspundă pentru nedreptate“

Conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău contraatacă după ce a primit calificativul „nesatisfăcător“ de la Minister: „Cineva trebuie să răspundă pentru nedreptate“

La o zi după ce întreaga echipă din conducerea IŞJ Buzău a aflat că a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea Minsterului Educaţiei, Florina Stoian şi adjunctele sale, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, au susţinut o conferinţă de presă, pentru a anunţa că vor contesta rezultatul evaluării şi că, dacă va fi nevoie, vor da în judecată Ministerul.

Dincolo de ce va face sau nu va face Tudorel Toader astă-seară, e legitimă întrebarea din titlu, pentru a lămuri ce urmăreşte PSD prin cererea de revocare a dnei Kovesi. Presiunile din PSD asupra lui Tudorel Toader sunt uriaşe. De la Codrin Ştefănescu: „Tudorele, fă ceva, aşa nu se mai poate”, la declaraţia premierului Dăncilă: „să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”.

acum 2 zile · comentarii (18)

Câteodată cred că unii dintre politicienii noştri chiar nu ştiu ce implicaţii pot avea vorbele pe care le rostesc şi care pot lovi departe, foarte greu, chiar mortal, în interesele naţionale ale unei Românii care se doreşte a fi recunoscută drept stat de drept, ca atare stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi în NATO.

acum 4 zile · comentarii (86)

Chiar dacă există o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată calitatea de colaborator al Securităţii, Pr. Ioan Ică senior a fost omagiat de Biserica Ortodoxă la implinirea vârstei de 85 de ani. Î.P.S. Laurenţiu Streza a mulţumit lui Dumnezeu „pentru lucrarea extraordinară care s-a împlinit printr-un ales al Lui, prin profesorul de vocaţie (Ioan Ică senior).”

acum 4 zile · comentarii (52)

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 5 zile · comentarii (26)

Şi despre acest dosar important aflat la DNA opinia publică, cetăţenii cinstiţi cărora li s-a adresat Laura Codruţa Kovesi, trebuie să ştie în ce stadiu de cercetare se află, la fel ca şi în cazul altor dosare grele, pentru a fi preîntâmpinate vulnerabilităţi ca în cazul Microsoft sau altele, care s-au prescris. Trebuie mai multă transparenţă publică, periodic, opinia publică să fie informată despre stadiul cercetărilor în dosarele grele.

acum 8 zile · comentarii (2)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 11 zile · comentarii (11)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 14 zile · comentarii (24)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 17 zile · comentarii (6)
Postari Recente