Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Dezastru în boxul feminin. O campioană pune eşecul pugilistelor la Mondiale în cârca federaţiei de profil

Dezastru în boxul feminin. O campioană pune eşecul pugilistelor la Mondiale în cârca federaţiei de profil

Campionatul Mondial de box feminin, din Kazahstan, este un capitol încheiat pentru România, după ce toate cele cinci pugiliste au fost eliminate în primele faze. România este atât de nesemnificativă, încât sportivele române au fost bătaia de joc a arbitrilor, este părerea Steluţei Duţă, campioană naţională la box. Cauza dezastrului în acest sport este lipsa de implicare a Federaţiei de Box, screde sportiva.

Lacătul pe primărie, şicană la modă în Buzău pe durata campaniei electorale

Lacătul pe primărie, şicană la modă în Buzău pe durata campaniei electorale

La Buzău, lupta electorală se duce cu atâta patimă încât rivalităţile se lasă chiar cu blocarea primăriilor. Activitatea administraţiei comunei Gherăseni este paralizată, după ce primarul recent demis de prefect a părăsit instituţia lăsând totul încuiat. Cel care a preluat atribuţiile de primar are mâinile legate, întrucât primarul nu a predat ştampila şi nici documentele instituţiei.

Proasta creştere combinată cu neruşinarea sfruntată au devenit valori publice la noi. Lipsa endemică a celor şapte ani de-acasă se vede pretutindeni în România contemporană. Iar spaţiul public de la noi pare tot mai mult populat cu nesimţiţi, bădărani şi nemernici. Mai rău e faptul că am început să ne obişnuim cu ei şi să considerăm prezenţa lor un fenomen natural.

acum 5 ore · comentarii (2)

Deşi puţine acte sunt la fel de intime şi de absolute precum sinuciderea, aceasta nu reprezintă un act solitar, ci se decupează din tipare sociale. Aşa după cum constata Émile Durkheim într-o lucrare ce urmează să împlinească 120 de ani în 2017, sinuciderea, indiferent de motivaţiile pur personale care o declanşează, rămâne un fapt statistic, influenţat de variabile precum zona geografică, anotimp, educaţia făptaşului sau clasa socială.

acum 2 zile · comentarii (0)

Astăzi, 23 mai 2016, se împlinesc zece ani de la plecarea dintre noi a marelui scriitor român Iordan Chimet, una dintre cele mai fascinante şi generoase personalităţi ale literaturii române postbelice, pe nedrept uitată de contemporani. În plină tiranie comunistă, un scriitor român a legat, prin corespondenţă, o strânsă prietenie cu artişti de dincolo de Cortina de Fier, printre care celebrul Michael Ende.

acum 2 zile · comentarii (1)

Sâmbătă seara, pe 21 mai 2016, mă hotărăsc tarziu să văd piesa de teatru „Faust“ (după J. W. Goethe) a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu. O piesă jucată foarte des (încă din 2007) şi mult elogiată. Autocare întregi veneau anii trecuţi aducând inclusiv bucureşteni pentru FAUST. O adevărată isterie.

acum 2 zile · comentarii (48)

Sunt şapte luni de când nu am scris nimic de PSD. Unii colegi spun că mandatul preşedintelui Dragnea în fruntea social-democraţilor m-a pocăit, alţii zic că mi-am văzut interesul pentru un loc eligibil de consilier local în Cluj-Napoca sau că am abandonat unele proiecte începute în 2015. Toate pot fi adevărate.

acum 3 zile · comentarii (13)

“Trebuie să înveţi să fii şmecher, să ştii să discuţi cu oamenii. Cu golanii trebuie să vorbeşti ca golanii, iar cu domnii – mai select. Aici e secretul. Dacă ştii să le faci pe amândouă, va fi bine de tine, ascultă ce-ţi spun. Numai să nu le-ncurci: dacă vorbeşti cu golanii select şi cu domnii – golăneşte, n-o să fie bine”.

acum 6 zile · comentarii (17)

Extrem de rar s-au auzit asemenea vorbe. Niciodată chiar, după ştiinţa mea, de la finele Războiul Rece încoace. Este semnul că, totodată, lucrurile s-au tensionat până la o limită extrem de periculoasă, dar şi că decidenţii politici s-au decis să anunţe că există o linie roşie care nu trebuie depăşită, pentru a se evita spectrul unei confruntări distrugătoare.

acum 5 zile · comentarii (45)

13 iunie 1990, seara. Pentru  Ion Iliescu, tulburările din Bucureşti sunt opera Legionarilor. Prim adjunctul Ministrului Apărării Naţionale e informat că „pe sediul Politiei Capitalei s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci miscarea este o rebeliune legionara si se trateaza ca atare“.A fost primul moment dintr-un lung de momente postdecembriste în care s-a invocat Pericolul reînvierii, în context democratic, a Mişcării legionare.

acum 9 zile · comentarii (37)

Carrie Fisher, prinţesa Leia din „Războiul stelelor“, a defilat pe covorul roşu, la premiera cu „Bright light“ – un documentar despre familia ei şi, mai ales, despre celebra sa mamă, octogenară şi încă atât de solicitată (de la „Singin’ in the rain“, din 1952, până la recentul „Behind the Candelabra“, din 2013, unde era mama lui Liberace alias Michael Douglas),

acum 9 zile · comentarii (0)

Psihoterapia cu ajutorul realităţii virtuale nu mai este un subiect science fiction. Terapia în virtuo, cum a fost denumită, este folosită cu succes încă din anii ’90 în SUA, iniţial ca un proiect al armatei pentru soldaţii care se întorceau de pe front şi sufereau de Stres Post Traumatic.

acum 9 zile · comentarii (0)

O găselniţă mai mult sau mai puţin nouă a politicienilor dâmboviţeni de stânga, luatul la braţ cu Dumnezeu şi cu tot clerul bisericesc, revine în campania electorală cu o opulenţă greu de atribuit unui creştin sadea. Auto-plasarea umilă sub auspiciile unui plan divin când vine vorba de cariera politică mai longevivă decât un Sequoia, legitimarea prin activitatea religioasă, descifrarea laicului prin religios.

acum 10 zile · comentarii (3)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 13 zile · comentarii (1)

Aceast titlu aiuritor, demn de un tabloid, nu l-aţi văzut pe burtierele îngălbenite ale televiziunilor pentru că doar jumătate din el spune adevărul – iar contextul dramei este fals. Şi totuşi, – în fiecare zi peste 200 de persoane îşi pierd viaţa, doar pentru că locuiesc în această ţară, doar pentru că infecţiile pe care le dobândesc în spitale, unde se internează pentru cu totul alte motive, omoară.

acum 13 zile · comentarii (32)
Postari Recente