VIDEO Loredana Neagu, tânăra care a returnat un portofel găsit pe stradă, voluntar la construcţia casei promise ca răsplată 4

Tânăra de etnie romă, din judeţul Buzău, care în primăvară a atras admiraţia opiniei publice după ce a înapoiat un portofel cu 1.000 de lei, îşi vede visul cum prinde contur. Mai mulţi voluntari ai asociaţiei care i-a promis ca răsplată o locuinţă au început să înalţe pereţii casei, ajutaţi de angajaţii unei bănci şi rudele fetei. Investiţia se ridică la 20.000 de euro, bani strânşi de Fundaţia ”Habitat for Humanity”, printr-o campanie umanitară.

VIDEO Loredana Neagu, tânăra care a returnat un portofel găsit pe stradă, voluntar la construcţia casei promise ca răsplată Vezi comentarii 4
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Biciclist din Buzău, băgat în spital de un şofer beat

VIDEO Biciclist din Buzău, băgat în spital de un şofer beat

Un biciclist a ajuns la spital cu răni grave, joi seară, după ce a fost izbit de o maşină condusă de un şofer aflat în stare de ebrietate. Evenimentul rutier s-a produs pe drumul judeţean 203 k, pe raza comunei Vadu Paşii. Şoferul, tot un localnic, a vrut să plece de la locul accidentului, dar a fost oprit de localnici.

Fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu, a fost reţinut pentru 30 de zile

Fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu, a fost reţinut pentru 30 de zile

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti l-au trimis în arest preventiv, pentru 30 de zile, pe fostul prefect de Buzău, Paul Beganu. De asemenea, au mai fost reţinuţi şi ceilalţi membri ai grupării: inginerul Ion Irimia de la Direcţia Silvică, afaceristul Gheorghe Ceteraş şi avocatul său, Cosmin Vasile în timp ce judecătorul Neculae Toader, cel care a dat decizia abuzivă în favoarea afaceristului din Ţăndărei, va fi cercetat sub control judiciar.

Consilierul local Gabriel Mihalaşcu, găsit incompatibil de ANI

Consilierul local Gabriel Mihalaşcu, găsit incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 14 aleşi locali, nouă viceprimari, un fost viceprimar, doi primari şi doi consilieri locali, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003. Printre ei se află şi Gabriel Mihalaşcu, membru al Consiliului Local Municipal Buzãu, din partea PSD.

VIDEO Părinţii din ţară au votat pentru a-şi răzbuna copiii din străinătate: Un vot împiedicat dincolo a adus şase în România | klaus iohannis

VIDEO Părinţii din ţară au votat pentru a-şi răzbuna copiii din străinătate: Un vot împiedicat dincolo a adus şase în România

Au mers la vot şi au pus ştampila pe Iohannis, la insistenţele copiilor din străinătate, care nu au ajuns la urne, fie pentru că nu au avut secţii în apropiere, fie din pricina cozilor imense. Este povestea multor familii din ţară care, prin votul lor, au înclinat balanţa în dreptul candidatul ACL. Soţii Anca, din Buzău, mărturisesc că au mers la urne, decişi să repare nedreptatea de care au avut parte cele două fiice din străinătate.

VIDEO Fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure

VIDEO Fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure

Fostul prefect al judeţului Buzău, Paul Beganu, împreună cu alţi trei complici, a fost reţinut pentru 24 de ore, la propunerea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosarul privind retrocedarea nelegală a peste 5.000 de hectare de pădure din judeţul Buzău. DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor patru inculpaţi.

Peste 100 de utilaje, gata să intervină la deszăpeziri, în judeţul Buzău

Peste 100 de utilaje, gata să intervină la deszăpeziri, în judeţul Buzău

Zona de nord a judeţului Buzău se află, din această dimineaţă, sub cod galben de ninsori, avertizare care expiră vineri, la ora 12.00. Autorităţile sunt în alertă iar în prima şedinţă a comandamentului de iarnă din acest sezon rece, au trasat clar sarcinile de care trebuie să se achite fiecare responsabil, astfel încât cetăţenii să nu aibă de suferit de pe urma ninsorilor.

Victor Ponta a câştigat alegerile în toate comunele buzoiene în care PSD-ul a importat primari de la PDL şi PNL

Victor Ponta a câştigat alegerile în toate comunele buzoiene în care PSD-ul a importat primari de la PDL şi PNL

Toţi primarii din judeţul Buzău, care au migrat odată cu ”Ordonanţa lui Dragnea”, au înclinat balanţa turului doi de scrutin în favoarea lui Victor Ponta, candidatul partidului care i-a adoptat. PNL a pierdut 18 primari, iar PDL, 14, transferul lor către PSD oglindindu-se şi în rezultate. Ponta l-a întrecut pe Iohannis, la Buzău, cu o diferenţă de 20%.

VIDEO Fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu, anchetat de DNA. A fost ridicat de la serviciu, de un echipaj de jandarmi

VIDEO Fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu, anchetat de DNA. A fost ridicat de la serviciu, de un echipaj de jandarmi

Fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu, a fost ridicat de la locul de muncă de procurori DNA în această dimineaţă, pentru a da explicaţii privind unele retrocedări de păduri din zona Gura Teghii, care au ajuns în mod dubios în posesia unui agricultor din Ţăndărei, Gheorghe Ceteraş. Paul Beganu era în acel moment prefect şi preşedinte al Comisiei Judeţene de punere în aplicare a legii fondului funciar.

Despre forţa tăcută a maselor, care se transformă în delir, s-au scris teancuri de cărţi. Cei care ar fi trebuit să le citească sau să înţeleagă ceva din ele sunt cei din echipa lui Victor Ponta. Fascinaţi de propriile convingeri şi planuri, au aruncat nesăbuit  cuvinte, care s-au întors împotriva lor în ziua votului din turul doi. Klaus Iohannis merge la Cotroceni şi datorită faptului  că Victor Ponta a vorbit de multe ori fără să gândească.

acum 3 zile · comentarii (49)

Cuvântul „incompatibilitate” pluteşte deasupra preşedintelui nou ales ca un fel de sabie a lui Damocles. Toată lumea se gândeşte la acest cuvânt, mai puţin Klaus Iohannis, care şi-a luat rolul în serios, iar pe deasupra a lansat zilele acestea cartea „Pas cu pas”. Titlul pare să ascundă o strategie a întregii sale vieţi. De luat aminte!

acum 3 zile · comentarii (44)

Se spune că victoria lui Klaus Iohannis este un fel de nouă revoluţie. Prin urmare, aşa cum se-ntâmplă îndeobşte la revoluţii, prăvălia domnului Victor Rebengiuc şi-a deschis din nou, primitoare, uşile. Galantarele sunt pline cu hârtie igienică, dar mâncătorii de rahat nu se înghesuie nici acum, cum n-au făcut-o nici în urmă cu 25 de ani, să-i treacă pragul.

acum 4 zile · comentarii (37)

Anul electoral a sufocat bugetul cu o serie de cheltuieli neaşteptate, dar planificate. Operaţiunile electorale au vizat, în primul rând, aleşii locali. Anul 2014 a însemnat pentru edili majorări de salarii cuplate cu introducerea în legalitate a migraţiei politice şi ornate cu bani alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului.

acum 6 zile · comentarii (66)

Cea mai mare întrebare a anului politic 2013 se referă la rezultatul alegerilor prezidenţiale. 2014 pare a repeta scenariul anului 2004, atunci când, pe fundalul polarizării din ce în ce mai accentuate între două mari blocuri politice, un candidat a intrat în scenă în ultimele luni şi a câştigat alegerile prin accentuarea polarizărilor.

acum 6 zile · comentarii (0)

Prin însăşi natura meseriei sale, istoricul a fost deopotrivă un arhivar al istoriei cât şi un actor direct implicat în cursul evenimentelor. Mai mult decât atât, istoriografia se vede prinsă între două tipuri de aşteptări: una academică, bazată pe obiectivitate şi interpretare judicioase a urmelor trecutului şi alta psihologică ce presupune adresarea în faţa unui public larg, eterogen, cu scopul de a-i inculca anumite valori.

acum 10 zile · comentarii (4)

Marţi seara am ratat mai bine de jumătate din prima confruntare televizată dintre prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Dar ceea ce am văzut că s-a întâmplat după ora 21 pe ecranul Realităţii TV mi-a dat impresia că nu am pierdut mare lucru.

acum 10 zile · comentarii (3)

“Reporter ohne Grenzen” („Reporteri fără frontiere”), organizaţie internaţională şi independentă cu statut de consultant la Organizaţia Naţiunilor Unite, se arată îngrijorată de starea libertăţii presei în România, tocmai în contextul campaniei electorale. Ea acuză Antena 3 de partinitate şi critică influenţa guvernului asupra structurii şi obiectivităţii editoriale a Radio-Televiziunii Române (TVR).

acum 10 zile · comentarii (15)

Cele două dezbateri televizate între prezidenţiabili au reprezentat pentru Klaus Iohannis două momente pe care candidatul ACL în mod cert vrea deja să le uite. Iohannis a comis zeci de gafe (de la cele de fond, referitoare la cifre şi detalii legislative, la cele de atitudine şi respect arătat moderatorilor şi interlocutorului) în cele doar 3 ore de confruntare faţă în faţă cu Victor Ponta.

acum 10 zile · comentarii (4)

O doamnă, rudă apropiată, îmi povesteşte că, fiind elevă în clasa a IX-a, a rămas cu totul uimită atunci când, la o lecţie de Fizică, a aflat că există o diferenţă, şi nu una oarecare, ci una esenţială, între DIRECŢIE şi SENS. Direcţia este reprezentată grafic printr-o linie continuă, care se prelungeşte virtual la Infinit. Dar, în această linie, putem marca un segment de linie, care are două limite, A şi B.

acum 13 zile · comentarii (0)

De fiecare dată când un individ trebuie să ia o decizie, să facă o alegere, el se ghidează preponderent fie după emoţii, fie după raţiunea sa. Acesta este unul dintre motivele pentru care alegerile pot fi „fraudate” în sensul că ele pot fi manipulate de o sursă exterioară individului care se confruntă cu actul decizional.

acum 13 zile · comentarii (2)

Au trecut aproape 20 de ani de când Emil Constantinescu încarna visul românilor pentru adevărata libertate, regăsită în sfârşit după cei 6 ani în care Ion Iliescu îi dezamăgise şi le înşelase aşteptările! Întorcând spatele convingerilor sale de altădată, dl. Constantinescu aduce într-o scrisoare deschisă un omagiu domnului Ponta, transformat într-un erou al luptei pentru democraţie din Piaţa Universităţii.

acum 13 zile · comentarii (53)

Problema noastră este un succes nebun. Numai o creatură ciudată--un extraterestru marţian--care se uită la oameni cu gânduri politice ar vedea în ce măsură absenţa lumii politice ne defineşte. Anii electorali şi scandalurile ne atrag atenţia asupra politicii şi combinaţia lor este irezistbilă.

acum 13 zile · comentarii (0)

Mă tem că Bucureştiul nu crede în lacrimi. Nici în cele ale Timişoarei, nici în cele ale Clujului, nici măcar în cele ale Londrei sau Parisului. Altfel nu-mi explic faptul că Ministrul de Externe, Titus Corlăţeanu, nu acceptă cererea din ce în ce mai sonoră a românilor, din diasporă sau din ţară, de a suplimenta numărul secţiilor de votare.

acum 13 zile · comentarii (18)

Odată cu rezultatele alegerilor de duminică, toate privirile s-au îndreptat către viitorul preşedinte. Cum nu a fost încă învestit în funcţie, deciziile şi acţiunile sale politice nu reprezintă subiect de analiză şi comentarii,  prin urmare viaţa privată a domnului Klaus Iohannis este cea aflată, zilele acestea, sub lupa publică, iar după cum a declarat şi domnia sa, soţia, Carmen Iohannis, ocupă cel mai important loc în viaţa sa privată.

acum 3 zile · comentarii (4)
Postari Recente