Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Ca-n filmele indiene. Relaţia dintre un român şi o indiancă, încheiată în lacrimi, din cauza poliţiştilor de la imigrări

Ca-n filmele indiene. Relaţia dintre un român şi o indiancă, încheiată în lacrimi, din cauza poliţiştilor de la imigrări

La 46 de ani, o indiancă şi-a găsit perechea la mii de kilometri distanţă, pe internet, a venit pe meleaguri mioritice cu gândul să se căsătorească, însă a fost trezită la realitate de poliţiştii de la imigrări. Pentru că i-a expirat viza de şedere, femeia a fost luată în custodie publică urmând a fi îndepărtată de pe teritoriul României.

Dansatori din opt ţări, pe scena Festivalului ”Plaiurile Mioriţei”. Începe cu o paradă pe străzile Buzăului

Dansatori din opt ţări, pe scena Festivalului ”Plaiurile Mioriţei”. Începe cu o paradă pe străzile Buzăului

Zeci de tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale vor face paradă pe străzile oraşului Buzău pentru a marca deschiderea Festivalului internaţional de dansuri folclorice „Plaiurile Mioriţei“.Pe parcursul a trei zile, artişti din judeţul Buzău precum şi din Cehia, Grecia, Serbia, Algeria, Italia, Macedonia şi din Republica Moldova vor oferi un spectacol inedit de costume şi dansuri folclorice specifice fiecărei culturi.

Fostă judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cere daune pentru un titlu de proprietate neemis de 26 de ani. Ar putea câştiga 2,1 milioane de euro

Fostă judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cere daune pentru un titlu de proprietate neemis de 26 de ani. Ar putea câştiga 2,1 milioane de euro

Fostul magistrat Elena Cîrcei, pensionat în 2015 prin decret prezidenţial, cere despăgubiri de 70.000 de euro pentru un titlu de proprietate neemis tip de 26 de ani, deşi există o hotărâre judecătorească în acest sens. Prefectul Carmen Ichim declară că şansele statului de a câştiga acest proces, în calitate de parte reclamată, sunt foarte mici.

Atleta Marina Baboi, în semifinalele Europenelor Under 20, din Italia

Atleta Marina Baboi, în semifinalele Europenelor Under 20, din Italia

Atleta Marina Baboi participă, începând de astăzi, la Campionatele Europene Under 20 de la Grosseto, Italia, competiţie care reuneşte la start elita continentală atletică la această categorie de vârstă. În Italia, buzoianca va alerga în două probe, cele de 100 de metri, respectiv 200 de metri plat, unde va avea de înfruntat o concurenţă teribilă.

S-au epuizat fondurile de salarii pentru angajaţii din şcolile buzoiene

S-au epuizat fondurile de salarii pentru angajaţii din şcolile buzoiene

Banii pentru salariile dascălilor şi personalului auxiliar din şcolile şi liceele din Buzău sunt pe cale să se epuizeze. Şi asta, chiar dacă ne aflăm de abia la jumătatea anului. Semnalul de alarmă este tras sindicaliştii din învaţământ, care spun că este nevoie, urgent, de o rectificare bugetară a Guvernului pentru ca profesorii şi ceilalţi angajaţi din şcoli şi licee să primească lefurile la timp.

Sub conducerea lui Valer Dorneanu, CCR îşi depăşeşte constant atribuţiile şi sarcinile care-i revin prin lege. Pur şi simplu se face de râs, amestecându-se unde nu-i fierbe oala. Deşi au fost multe semnale, unele venite de la jurişti reputaţi, precum Livia Stanciu, membru CCR, se pare că n-au influenţă asupra restului judecătorilor, care continuă să se aplece asupra unor chestiuni care nu fac obiectul activităţii CCR.

acum 3 zile · comentarii (23)

Pe zi ce trece devine tot mai limpede că programul de guvernare al PSD este o înşiruire de măsuri ce nu au nicio legătură cu realitatea. Mai mult, deşi acest aşa-zis program a fost folosit pentru învestirea guvernului (Grindeanu şi, cu mici modificări, Tudose), devine tot mai limpede că guvernarea PSD este lipsită complet de direcţie.

acum 3 zile · comentarii (37)

Ieri m-am uitat pentru câteva ore la Antena 3 în perioada de maximă audienţă. Mă uit de vreo şase luni constant atât la Antena 3, cât şi la RTV. Documentez felul în care cele două posturi de televiziune influenţează opinia publică şi rezultatele eforturilor jurnaliştilor de la Antena 3 şi de la RTV şi ale invitaţilor acestora de a promova o agendă pe care eu o percep ca fiind toxică.

acum 4 zile · comentarii (46)

Aceasta este concluzia unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care afirmă că cele mai multe focare sunt în România şi, pe locul doi pe listă, în Italia. În plus, nivelul vaccinărilor ar fi scăzut sub 80%, adică mult sub pragul de 95% recomandat de OMS.

acum 5 zile · comentarii (16)

Nici în cele mai negre vise ale lui Liviu Dragnea nu s-a arătat realitatea economică de azi: nu sunt bani pentru aplicarea programului de guvernare. Toate visele şefului PSD şi ale conducerii acestuia, de a ridica România pe „noi culmi de civilizaţie şi progres” se dovedesc castele de nisip luate de valurile Mării Negre.

acum 5 zile · comentarii (14)

De ce are rost să mai discutăm despre USR? Păi, pe de o parte, suntem unii care au senzaţia că, deşi are un început dezamăgitor, există acolo ceva care merită susţinere şi înţelegere. De cealaltă parte, avem cinicii politicii româneşti care se sperie de orice ar merita o investiţie emoţională, aşa că preferă să ţipe permanent: „ţi-am spus eu că nu sunt în stare?!“. Şi-l mai avem pe Nicuşor Dan, despre care încă nu ştim cine e şi ce doreşte.

acum 6 zile · comentarii (58)

Alt Shift e cunoscut pentru clientela sa. Mai mulţi mi-au spus că Alt Shift ar fi un local preferat de hipsteri, însă mie nu mi s-a părut a fi chiar aşa. Or, cel puţin nu la ceasurile prânzului, când am fost eu acolo. Conform definiţiei, pe hipsteri îi recunoşti după câţiva markeri sociali distinctivi, etalaţi (adesea ostentativ) în public, după interese, comportamente, viziuni, preferinţe.

acum 7 zile · comentarii (1)

Ne-a anunţat că aşa va proceda, în urmă cu câteva zile: „PSD va avea o altă atitudine, nu va mai întoarce celălalt obraz"; "E o campanie împotriva mea şi a PSD. Vor să mă înlăture şi să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu ştiu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta că până acum. Nu vreau să mai rămânem într-o situaţie în care doar să încasăm, vrem să guvernăm".

acum 8 zile · comentarii (32)

Opinia publică realizează abia în aceste zile cât este de cinică Legea salarizării unitare (Legea 153/2017). Dacă partidul ce a elaborat legea, cu surle şi trâmbiţe, cu promisiuni de majorări, ba chiar de dublări de venituri, este de un cinism absolut, nu la fel ne-am fi aşteptat de la restul decidenţilor (partide parlamentare, preşedinţie, organizaţii sindicale etc.).

acum 10 zile · comentarii (11)

Aseară au fost două teme de discuţii la emisiunea lui Mihai Gâdea: Soros şi Kovesi. Mihai Gâdea, care este implicat într-un proces de calomnie împotriva şefei DNA şi este şeful unui trust finanţat de un comunist şi securist notoriu aflat, în prezent, în puşcărie datorită DNA-ului.

acum 10 zile · comentarii (44)

Serghei Şoighu, ministrul rus al Apărării, la începutul acestui an, venea cu un mesaj de forţă în logica declaraţiilor cele mai dure din perioada Războiului Rece, atunci când „cursa înarmării“ era, cum a devenit şi acum, primul dintre argumentele cu care URSS, ca şi Rusia de azi, încerca să-şi impună statutul de supraputere:

acum 10 zile · comentarii (108)

Toamna trecută, în timpul campaniei electorale, atunci când ne cerşeau voturile şi nu ştiau ce să mai facă, ce să ne mai promită ca să ne păcalească să li le dăm, mai-marii PSD au prezentat elaborarea şi adoptarea unei aşa-zise legi unice sau unitare a salarizării drept o prioritate absolută. Un act de justiţie socială.

acum 10 zile · comentarii (14)