VIDEO Cea mai mare încărcătură transportată pe şoselele din România 0

Desfăşurare impresionantă de forţe şi trafic bulversat, marţi dimineaţă, în judeţul Buzău, din cauza unui convoi agabaritic. Un utilaj gigantic, fabricat de o societate din Buzău pentru rafinăria Petrobrazi, a traversat zona industrială a oraşului în drum spre Ploieşti. O astfel de încărcătură, cu o lungime de 55 de metri şi o greutate de peste 400 de tone, nu a mai circulat până acum pe străzile din România.

Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO O căruţă, lovită în plin de un autoturism

Accident pe DJ 203 D, la ieşirea din municipiul Buzău, în apropiere de localitatea Pogonele. Un autoturism s-a răsturnat după ce a lovit în plin o căruţă care circula nesemnalizată în miez de noapte. Deşi atelajul a fost spulberat în urma impactului violent, şoferul maşinii şi alţi doi pasageri din căruţă au scăpat doar cu răni uşoare.

Autorităţile buzoiene, în alertă. Cote de inundaţii şi de atenţie, depăşite pe râul Buzău

Prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră, a dispus în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă constituirea a patru comisii mixte formate din reprezentanţi ai ISU, Instituţiei Prefectului şi ai Consiliului Judeţean Buzău, în vederea evaluării situaţiei din teritoriu în urma precipitaţiilor masive din ultimele zile care au cauzat alunecări de teren în mai multe localităţi de pe raza judeţului Buzău.

FOTO „Bruneta” Elena Udrea a luat doar menţiune la Miss Adolescenţa ‘91. Din orgoliu, a refuzat să-şi ridice premiul

În adolescenţă, Elena Udrea nu dădea niciun semn că va avea o relaţie strânsă cu… scena, fie ea şi politică. În 1991, în cronica unui spectacol de Miss, concurenta Elena Udrea era descrisă în termeni nu foarte favorabili. Înţelegem, din relatare, că era timidă, nu foarte populară printre colegii de liceu şi orgolioasă. Pentru că a luat doar menţiune, Elena a refuzat să-şi ridice premiul.

VIDEO O barcă s-a răsturnat, pe râul Buzău, iar doi bărbaţi sunt daţi dispăruţi

Căutări disperate pentru găsirea a doi bărbaţi căzuţi de pe o plută în râul Buzău. Peste 50 de pompieri, poliţişti şi jandarmi din judeţele Buzău şi Brăila şi sute de localnici au luat la pas malurile râului pentru a-i căuta pe dispăruţi, însă până la lăsarea întunericului trupurile lor nu au fost găsite. În ajutor a fost solicitat un elicopter Smurd care a survolat la mică înălţime zona.

Pericol de inundaţii, pe doi afluenţi ai râului Buzău

Capriciile vremii le dau emoţii şi autorităţilor buzoiene, la sfârşit de săptămână. Potrivit hidrologilor, de vineri dimineaţă, începând cu ora 10.00, este valabilă o avertizare care vizează printre altele doi afluenţi ai râului Buzău, pe cursul mijlociu şi inferior, care pot înregistra creşteri considerabile de debite, în urma precipitaţiilor. La începutul săptămânii, râul Câlnău a ieşit din matcă şi a inundat un drum în zona comunei Pardoşi.

VIDEO Centrul de Cultură şi Artă Buzău a premiat câştigătorii expoziţiei de paşte „Tradiţii şi credinţă”

Expoziţia de Paşte organizată de Centrul de Cultură şi Artă Buzău, sub titulatura „Tradiţii şi credinţă”, şi-a desemnat câştigătorii. Juriul, din care au făcut parte şeful Direcţiei de Cultură şi Culte Buzău, Constantin Căţoi, şi trei jurnalişti buzoieni, l-a desemnat câştigător la secţiunea „Icoane sculptate în lemn” pe artistul popular Ioan Vasile.

Austeritatea a devenit astfel în primele luni după debutul crizei politica prescrisă de Bruxelles statelor membre UE, ea fiind implementată şi în România. Miza reală a alegerilor pentru Parlamentul European nu este legată neapărat de cine va da şefia Comisiei, ci de care va fi viziunea pe care se va baza viitorul Uniunii Europene.

acum 18 ore · comentarii (1)

Revista 22, ajutată de Kelemen Hunor, mi-a făcut onoarea de a mă numi ”extremist” şi ”naţionalist”. Venită de la unii care vor să ne bage pe gât maghiara ca singur scop al existenţei noastre, percep atacul ca pe un compliment. Pe de altă parte, nu pot să nu reacţionez văzând că se creează o confuzie voită: toţi cei care nu sunt de acord cu caracatiţa UDMR care vizează autonomia teritorială, sunt brusc extremişti.

acum 22 ore · comentarii (18)

Piaţa valutară dobândise, în 1997, un nou conţinut, dat în primul rând de continuitatea derulării operaţiunilor de-a lungul unei întregi zile bancare. Se renunţase la stabilirea cursului de schimb la BNR, banca centrală păstrându-şi doar prerogativele conferite de lege: reglementarea şi supravegherea pieţei valutare interbancare, autorizarea şi supravegherea intermediarilor de pe această piaţă, conducerea politicii valutare.

acum 6 zile · comentarii (0)

Mai întâi mi-am intitulat articolul “Dilemele Ucrainei”, dar apoi mi-am adus aminte de tragicul  roman (şi film) “Alegerea Sofiei” al scriitorului american William Styron, când o mamă poloneză, deportată la Auschwitz (să nu uităm că polonezii creştini nu numai evrei au fost primii duşi acolo), se găseşte în faţa unei alegeri, - care dintre cei doi copii ai ei să rămână în viaţă. Cam aceasta este şi dilema ucraineană.

acum 6 zile · comentarii (4)

Se reinstaurează, rapid şi sigur, un climat de nou Război Rece. Actorii aduc în faţă din ce în ce mai multe elemente militare credibile pentru a încerca să-şi disuadeze oponenţii în a merge mai departe, ridicând mizele negocierii prin ameninţarea de acum foarte puţin voalată cu folosirea forţei.

acum 6 zile · comentarii (2)

După ani buni de evoluţii pe traiectorii diferite în societatea postdecembristă am reîntâlnit un conaţional de felul său molcom, care a trecut din mediul militar în cel al publicisticii axate pe idei pentru care nu a ezitat să treacă Prutul şi să cunoască mai bine Moldova răsăriteană, abia scăpată, în anii '90, din lagărul ideologic răsăritean. Tocmai din acest motiv am iniţiat un dialog punctual, cu scriitorul Pavel Coruţ.

acum 6 zile · comentarii (43)

În industria dezvoltării de jocuri, creativitatea este o abilitate foarte importantă, iar femeile sunt recunoscute de multe ori ca fiind creative şi având o abordare mai puţin convenţională. Ca urmare, săptămâna trecută, la TechHub Bucharest, am abordat un subiect sensibil: rolul doamnelor în industria de gaming.

acum 6 zile · comentarii (0)

Preşedintele repetă insistent că România nu va interveni militar în favoarea Republicii Moldova. Unora li se pare o abandonare a fraţilor de dincolo de Prut, alţii mai lucizi văd lucrurile aşa cum ele sunt, parcă o invitaţie la reflecţie: uşa este deschisă, vreţi securitate? Haideţi acasă.

acum 6 zile · comentarii (6)

Premierul Ponta are un noroc formidabil. Nici unul dintre jurnaliştii care i se tot întâmplă prin preajmă nu i-a adresat vreodată o întrebare crucială: care e, totuşi, treaba cu cele 2.800 de hectare pe care le-a transferat de la Academia Agricolă la Consiliul Judeţean Brăila? Bun, că Băsescu e tiran, e beţiv, e chior – dar unde am ajunge dacă am face nazuri la profilul denunţătorilor?

acum 7 zile · comentarii (24)

Cetăţeanul e curtat din toate părţile, toţi încearcă să-i atragă atenţia, vor ceva de la el şi îi propun altceva în schimb: partidele, bisericile, mass-media, tot felul de organizaţii, firmele. Dintre toţi, companiile par să aibă cel mai mare succes, în special cele occidentale puternice, pentru că au pe cei mai deştepţi oameni la marketing.

acum 9 zile · comentarii (5)

Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

acum 9 zile · comentarii (0)

Tensiunile ce-i înverşunează pe cetăţenii Ucrainei unii împotriva altora reflectă memoria însângerată a unei istorii strivite în îmbrăţişarea sufocantă a marilor puteri din jur. Punctul nevralgic al conştiinţei naţionale ucrainene e legătura foarte strânsă cu Rusia, în urma unei istorii împletite, de voie, de nevoie, de peste un mileniu încoace.

acum 9 zile · comentarii (22)

Spectacolul sfârşitului lumii nu este o raritate la cinema, dar pedeapsa divină este o raritate. Dacă ar fi mai bine dacă ar veni sfârşitul lumii?Spectacolul sfârşitului lumii nu este o raritate la cinema, dar pedeapsa divină este o raritate. Dacă ar fi mai bine dacă ar veni sfârşitul lumii?Spectacolul sfârşitului lumii nu este o raritate la cinema, dar pedeapsa divină este o raritate. Dacă ar fi mai bine dacă ar veni sfârşitul lumii?

acum 12 zile · comentarii (10)
Postari Recente