VIDEO S-a oprit cu maşina în gardul Arhiepiscopiei, după ce a leşinat la volan 0

O simplă stare de leşin, ivită în timpul şofatului, putea avea urmări dintre cele mai grave. Camerele de supraveghere dintr-un giratoriu din Buzău au surprins un autoturism care a intrat în gardul din beton al Catedralei Arhiepiscopale. Din fericire, maşina rula cu viteză mică, iar impactul a fost uşor. Trecătorii care au deschis portiera maşinii l-au găsit pe şofer în stare de inconştienţă, urmare a unei lipotimii.

VIDEO S-a oprit cu maşina în gardul Arhiepiscopiei, după ce a leşinat la volan Vezi comentarii 0

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Buzău | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Buzău

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Buzău, în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

59 de blocuri din Buzău vor fi anvelopate cu bani europeni

59 de blocuri din Buzău vor fi anvelopate cu bani europeni

Până la sfârşitul anului 2016, 59 de blocuri din municipiul Buzău vor fi anvelopate cu bani de la Uniunea Europeană. Primăria Buzău derulează un program de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe prin accesarea de fonduri europene, iar zilele trecute, s-a semnat contractul de finanţare cu Uniunea Europeană.

Val de escroci, în judeţul Buzău. Anunţul fals pe internet şi ”şmenul”, cele mai întâlnite metode ale infractorilor

Val de escroci, în judeţul Buzău. Anunţul fals pe internet şi ”şmenul”, cele mai întâlnite metode ale infractorilor

Şase persoane au ajuns în ultimele 24 de ore, în arestul poliţiei buzoiene, pentru înşelăciuni. Doi adolescenţi şi un tânăr sunt bănuiţi că ar fi înşelat aproximativ 30 de persoane din mai multe judeţe, cărora le-ar fi promis tranzacţii avantajoase, prin intermediul internetului. De asemenea, poliţiştii din Pogoanele au reţinut trei bucureşteni care înşelaseră angajaţii unor firme, folosind metoda „şmen”.

Consiliul Judeţean Buzău acordă ajutor financiar şcolii din Scutelnici şi spitalului Smeeni

Consiliul Judeţean Buzău acordă ajutor financiar şcolii din Scutelnici şi spitalului Smeeni

Criza apărută la şcoala din Scutelnici în vara acestui an, când dascălii unităţii nu şi-au primit salariile din cauza blocării conturilor administraţiei locale, nu se va mai repeta. Asta susţin consilierii judeţeni din Buzău, care au votat astăzi pentru alocarea unei sume ce va merge către Primăria Scutelnici, şi implicit către unitatea şcolară de acolo, banii fiind pentru achitarea restanţelor la lucrările de reabilitare a şcolii gimnaziale.

VIDEO Clădirea Muzeului Judeţean din Buzău, reabilitată cu bani europeni, la cheremul orgoliilor aleşilor | pdl

VIDEO Clădirea Muzeului Judeţean din Buzău, reabilitată cu bani europeni, la cheremul orgoliilor aleşilor

Clădirea Muzeului Judeţean Buzău, reabilitată cu suma de 38 de milioane de lei, bani europeni, nu poate fi încă utilizată, deoarece o parte din consilierii judeţeni refuză să voteze hotărârea de dare în folosinţă. Ultima tentativă de inaugurare a imobilului, cea de-a treia, a eşuat în această dimineaţă, la şedinţa ordinară. Proiectul a picat, pentru că nu au fost întrunite două treimi din voturile consilierilor.

FOTO Sculptor din Buzău, ambasador al artei româneşti la celălalt capăt al lumii

FOTO Sculptor din Buzău, ambasador al artei româneşti la celălalt capăt al lumii

Sculptorul buzoian Bogdan Adrian Lefter a reprezentat România la Simpozionul Internaţional de Ceramică din Changchun, alături de artişti din 23 de ţări. Buzoianul a lăsat în urmă 5 lucrări care vor fi expuse permanent în Muzeul de Artă Contemporană din China. Cea ai recentă performanţă intrată în biografia acestuia a fost participarea la simpozionul de sculptură figurativă, din oraşul turc Luleburgaz, alături cu sculptori din şapte ţări.

VIDEO Valul de frig a făcut o victimă. Un buzoian a murit îngheţat, după ce s-a rătăcit şi l-a prins noaptea pe câmp

VIDEO Valul de frig a făcut o victimă. Un buzoian a murit îngheţat, după ce s-a rătăcit şi l-a prins noaptea pe câmp

Cadavrul unui bărbat a fost găsit, marţi seară, pe un câmp din judeţul Buzău, la câţiva kilometri distanţă de cea mai apropiată localitate. Trupul neînsufleţit aparţine unui localnic din Costeşti, care a dispărut joi seară, după ce a părăsit stâna unui cunoscut. Oamenii din sat cred că acesta era băut, s-a rătăcit şi a murit de frig.

Există subiecte politice care pentru mine nu pot fi negociate: avortul şi violenţa asupra femeilor. Fiecare îşi poate selecta preferinţe şi priorităţi politice, cele două menţionate anterior sunt ale mele. Votul meu depinde de cât de departe sau cât de aproape sunt candidaţii faţă de dreptul femeilor de a recurge la întrerupere de sarcină şi de reglementarea adecvată a violenţei asupra femeilor.

Despre această nouă construcţie militar – politică care a apărut pe teritoriul Irakului şi Siriei s-a scris şi se scrie intens, deoarece multe din faptele care îi însoţesc apariţia şochează sufletele slabe sau naive, convinse că în secolul XXI umanitatea nu mai poate ajunge la nivelele de barbarie din perioada medievală.

Motivele pentru care mulţi dintre noi nu se duc la vot sunt multe şi, în cea mai mare parte, juste. Nu am să încerc să-i contrazic, pentru că nu pot nega evidenţa. Şi nu vreau să apelez, în pledoaria mea pentru vot, la cuvinte mari ca patriotism sau conştiinţă socială, pe care oricum le-au pervertit tocmai aceşti politicieni care ne întreţin scârba. Dar nici nu cred că e normal să asistăm pasiv-mioritic.

Trăim într-o lume în care viaţa privată şi viaţa publică sunt în continuu în competiţie, fără vreo victorie completă care să stabilească cum stau lucrurile cu noi. Fiecare trebuie să decidă. Depinde de noi să căutăm să învăţăm despre situaţia noastră şi despre problemele cărora trebuie să le facem faţă. Competiţia dintre talentele care ne distrag şi ideile serioase despre vieţile noastre ca oameni şi cetăţeni noi o arbitrăm.

Mai sunt trei zile până la mult aşteptatele alegeri prezidenţiale, însă candidaţii par mai obosiţi ca oricând, dacă observăm blândeţea cu care se tratează unii pe alţii. Dincolo de atacurile la persoană şi vrute şi nevrute acuzaţii, peste campania electorală pare că s-a aşezat deja liniştea.

acum 2 zile · comentarii (4)

Suntem în ultima săptămână dinaintea alegerilor prezidenţiale 2014 şi observăm lucruri stranii care ar putea să aibă drept efect îmbucurător descurajarea furtului la vot. Ritmul de lucru al DNA – care cere arestări de baroni locali şi parlamentari pe bandă - dar şi grăbirea procesului de justiţie în Dosarul Referendumul pot face ca alegerea preşedintelui să nu stea sub semnul fraudei.

acum 5 zile · comentarii (18)

Deunăzi, m-am contrazis puţin pe tema coeziunii unei comunităţi, la o dezbatere privind păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor. În viziunea unora, lipsa de coeziune se datorează progresului şi a  goanei după bunăstarea familiei şi a individului, dar încă mai consider că altruismul şi coeziunea unei comunităţi depinde mai ales de mentalităţi, educaţie, spirit civic.

acum 5 zile · comentarii (30)

Mare parte din spaţiul public, comun, al marilor oraşe din România este dedicat infrastructurii rutiere, în timp ce pieţele şi spaţiile pentru oameni ocupă un loc rezidual. Efectele nocive ale poluării din transporturi asupra mediului şi scăderea calităţii vieţii odată cu timpii din ce în ce mai mari petrecuţi în trafic, cer producerea unei schimbări de paradigmă în mobilitatea urbană.

acum 4 zile · comentarii (1)

Faţă de campania de aplicare a legii în România, cea electorală pentru alegerile prezidenţiale este un joc secund. Dacă în ultimile două campanii electorale similare în centru a fost discursul ce propunea combaterea corupţiei şi realizarea unei justiţii independente, în cea de anul acesta un singur candidat mai are discursul centrat pe acest mesaj, însă evenimentele menţin în spaţiul public tema relaţiei dintre justiţie şi politică.

acum 5 zile · comentarii (6)

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 8 zile · comentarii (51)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 9 zile · comentarii (7)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSD –ul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elevtian „Berner Zeitung“.

acum 11 zile · comentarii (20)
Postari Recente