Primarul Buzăului face apel la bunul simţ al foştilor consilieri locali, pentru a returna tabletele în valoare de 1.700 lei 0

Au primit tablete de 400 de euro şi abonamente de internet din bani publici dar când şi-au încheiat mandatele, au uitat să le înapoieze. Este vorba despre o parte dintre consilierii locali buzoieni din mandatul 2012 – 2016, care sunt acuzaţi că şi-au însuşit tabletele primite de la primărie. Responsabilii din Pirmărie le solicită foştilor consilieri să returneze tabletele, pentru a fi predate actualilor aleşi locali.

Primarul Buzăului face apel la bunul simţ al foştilor consilieri locali, pentru a returna tabletele în valoare de 1.700 lei Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Demersuri pentru păstrarea la vedere a catacombelor de la Râmnicu Sărat, descoperite în urma unei surpări

Demersuri pentru păstrarea la vedere a catacombelor de la Râmnicu Sărat, descoperite în urma unei surpări

Craterul ivit pe o stradă principală din municipiul Râmnicu Sărat ar putea rămâne neacoperit cel puţin câteva zile, pentru a le permite arheologilor o evaluare atentă a structurii de cărămidă din sol. Deocamdată, autorităţile locale au hotărât închiderea traficului greu şi deplasarea traficului uşor pe cele două benzi din partea de nord.

De ce se găsesc cochilii de scoici şi melci în dealurile României

De ce se găsesc cochilii de scoici şi melci în dealurile României

Calcarul alb de Năeni este foarte apreciat de constructori, pentru aspectul aparte dat de fosilele marine din structura sa. Îl găsim pe faţada Palatului Parlamentului, dar şi în alte construcţii importante. Specialiştii spun că straturi formate prin sedimentarea cochiliilor de scoici şi melci pot fi văzute la suprafaţă pe crestele unor dealuri înalte din Subcarpaţii de Curbură.

Meciuri în deplasare pentru echipele de handbal al Buzăului

Meciuri în deplasare pentru echipele de handbal al Buzăului

Handbal Municipal Buzău ţinteşte o nouă victorie în deplasarea din acest weekend, de la Piatra Neamţ. Formaţia buzoiană de handbal feminin va da piept cu un adversar accesibil pe hârtie, HCF Piatra Neamţ. Tot în acest weekend, va evolua pentru prima dată în 2017 şi formaţia masculină de handbal a Buzăului, care va juca în deplasare, cu Danubius Galaţi.

Primarul din Râmnicu Sărat, despre craterul din asfalt: ”nu a fost culpa operatorului de Apă-Canal ori a societăţii care gestionează parcările din municipiu”

Primarul din Râmnicu Sărat, despre craterul din asfalt: ”nu a fost culpa operatorului de Apă-Canal ori a societăţii care gestionează parcările din municipiu”

Conducerea Primăriei Râmnicu Sărat exclude varianta ca surparea de pe Mihail Kogălniceanu, de joi dimineaţă, să se fi produs din vina operatorului de Apă-Canal ori a societăţii care gestionează parcările din municipiu. Autorităţile anunţă, printr-un comunicat de presă, măsurile luate în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă programată în urma incidentului care a produs avarierea unui autoturism.

VIDEO Adevăratul motiv pentru care o maşină din România a căzut într-o groapă: „De la Primărie mi-au zis că natura e de vină“

VIDEO Adevăratul motiv pentru care o maşină din România a căzut într-o groapă: „De la Primărie mi-au zis că natura e de vină“

O groapă adâncă de peste trei metri s-a format, în cursul nopţii de miercuri spre joi, pe cea mai importantă stradă din Râmnicu Sărat. Craterul a înghiţit un autoturism, proprietarul fiind trezit în toiul nopţii de vecini pentru a-l anunţa că i-a dispărut maşina sub pământ. Surparea a scos la iveală şi o descoperire arheologică importantă, de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu.

Spitalul din Râmnicu Sărat va avea o pasarelă între corpul vechi şi cel nou

Spitalul din Râmnicu Sărat va avea o pasarelă între corpul vechi şi cel nou

Construcţia unei pasarele între spitalul vechi şi cel nou, reducerea costurilor la încălzire şi atragerea de noi medici în unitatea medicală. Acestea sunt obiectivele managerului Spitalului Municipal Râmnicu Sarat, Adrian Danielescu, aflat la al treilea mandat. În urma unui concurs, desfăşurat zilele trecute, acesta a rămas la conducerea unităţii medicale pe o perioadă de încă trei ani.

Peste 1.000 de candidaţi din 23 de oraşe, la cea de-a VIII-a ediţie a Concursul Naţional ”Margareta Sterian”

Peste 1.000 de candidaţi din 23 de oraşe, la cea de-a VIII-a ediţie a Concursul Naţional ”Margareta Sterian”

Iniţiat în anul 2009 şi devenit deja o tradiţie în peisajul cultural buzoian, Concursul Naţional ”Margareta Sterian” se va desfăşura, în acest an, în perioada 24 - 26  februarie, la Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. Concursul se adresează elevilor din şcolile şi liceele cu profil artistic din ţară şi este structurat pe cinci secţiuni.

Indolenţa, meteahnă veche a românilor. Bustul ctitorului Buzăului modern a stat câţiva ani sub o pânză murdară

Indolenţa, meteahnă veche a românilor. Bustul ctitorului Buzăului modern a stat câţiva ani sub o pânză murdară

A rămas în istorie bâlbâiala cu care autorităţile Buzăului i-au cinstit memoria primarului revoluţionar Nicu Constantinescu, prin ridicarea unui bust, demers început în anii ‘20 la insistentele presei. Autorităţile au ţinut doi ani monumentul acoperit cu pânză, până au decis să îl scoată la vedere. Nicu Constantinescu a ctitorit clădirile emblematice ale Buzăului şi este iniţiatorul dezvoltării urbanistice a oraşului.

Din ultimul raport de ţară, publicat de Comisia Europeană despre România, rezultă că avem o economie umflată artificial de creşterea consumului. Practic, aproape toate promisiunile electorale pe care social-democraţii le-au pus în practică la începutul acestui an au fost contrazise cu cifre şi exemple de Comisie.

acum 2 zile · comentarii (70)

În detrimentul copiilor, tinerilor, al societăţii şi al viitorului acestei ţări.Când nu ai o programă echilibrată şi performantă corespunzătoare cerinţelor actuale. Când nu asiguri fondurile suficiente desfăşurării unui proces educativ normal, nu asiguri şanse egale tuturor copiilor.Când multe şcoli, chiar şi din mediul urban, inclusiv din Bucureşti, se confruntă cu invazii de păduchi şi diverse epidemii.

acum 2 zile · comentarii (2)

Disperarea lui Dragnea e mare. Miza: reuşeşte să încalece justiţia sau intră în puşcărie. În dosarul „Bombonica”, dacă va fi dus la final, Dragnea nu are nici o şansă să scape de puşcărie. Trei dintre coinculpaţii principali şi-au recunoscut faptele şi au cerut procedura simplificată.

acum 2 zile · comentarii (10)

Până anul trecut, „post-truth” (post-adevăr) era un termen destul de izolat, însă votul pentru Brexit din Marea Britanie şi alegerea lui Donald Trump în fruntea Statelor Unite ale Americii l-au transformat în cuvântul anului 2016. Zilele acestea, dezbaterea despre metodele prin care putem face faţă acestui registru de gândire în care ceea ce noi credem sau vrem să credem este mai important decât faptele obiective a cuprins şi România.

acum 5 zile · comentarii (10)

Serialul Designated Survivor sau Supravieţuitorul Desemnat, pentru cei care nu-s familiari cu limba domnului Scutură-suliţă, descrie un scenariu al haosului, atunci când aproape toţi politicienii americani sunt omorâţi într-un atac terorist, în timpul speech-ului despre Starea Naţiunii. Un singur ministru, neimportant, devine peste noapte preşedintele Statelor Unite.

acum 5 zile · comentarii (10)

Dacă prezenţa fermecătorului Alec Secăreanu (din Minte-mă frumos în Centrul vechi) o ochisem deja în distribuţia unui film englezesc deja premiat la Sundance: God’s Own Country, în foarte nostima şi sofisticata comedie austriacă: Wild Mouse/ Wilde Maus, apare ca personaj, Nicoleta, respectiv Crina Semciuc, care deja a postat că #Rezistă, pe covorul roşu de la Berlinală!

acum 9 zile · comentarii (0)

Nu departe de subiectul pe care îl va ridica preşedintele apropo de lupta anticorupţie la referendum, am realizat faptul că însăşi Piaţa devine un simbol al acestui deziderat. Cu societatea profund polarizată pe temă, cel puţin în mediile urbane, întrebarea adevărată devine una simplă: în ce măsură înseamnă continuarea luptei anticorupţie progresul societăţii?

acum 9 zile · comentarii (21)

Priveam tâmp spre premier, care-mi rânjea cu toţi dinţii, vizibil stresat de situaţie. În plin Palat Victoria, mi se cerea să scriu o carte, un roman SF. Scriitor fiind, nu era o problemă. Secretomania aducerii mele, însă, toată nebunia aferentă şi camera plină de fum de ţigară, stres si transpiraţie erau cel puţin îngrijorătoare. Ce dracului voiau oamenii aştia de la mine?

acum 10 zile · comentarii (4)

Aparenta sursă a protestelor, conform acuzaţiilor PSD, se împiedică în declaraţii şi probleme cu justiţia mai ceva decât partidul roşu. Cu un lider destul de slab şi cu o urmărire in rem pentru delapidare, spălare de bani şi conflict de interese, USR este departe de a stârni revolte sau nesupunere civică. În fapt, începe să se confunde cu establishmentul pe care dorea să-l dărâme.

acum 12 zile · comentarii (18)

În ajun de alegeri, locale sau parlamentare, o mare frenezie pune stăpânire pe parlamentarii patriei: cu nouă luni înainte de scrutinul pentru Senat şi deputăţie, se umple ţara de proiecte de legi, una mai năstruşnică decât alta. Scopurile sunt două – pe de o parte, impresionarea electoratului, pe de altă parte, îngroşarea CV-ului parlamentarilor (acuzaţi destul de des de lipsă de activitate).

acum 12 zile · comentarii (3)

„Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acţiunile desfăşurate şi măsurile dispuse, noua conducere politică şi militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împuşcare, vătămarea integrităţii fizice şi psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii contra umanităţii ”

acum 16 zile · comentarii (4)
Postari Recente