Persoanele care vor devină preşedinţi ai secţiilor de votare la europarlamentare, chemaţi la instruire

Încep pregătirile pentru alegerile europarlamentare. Pe  23 aprilie, la ora 10.00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, Autoritatea Electorală Permanentă va organiza instruirea persoanelor care au depus cerere de înscriere în listele celor care pot fi desemnaţi preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai.

VIDEO Cei mai buni meşteri populari din judeţul Buzău expun la Consiliul Judeţean obiecte tradiţionale de Paşte

Ouă încondeiate, icoane sculptate în lemn, tesături şi diferite alte obiecte tradiţionale pot fi admirate de buzoieni, de astăzi până în Vinerea mare, în cadrul unei expoziţii de Paşte găzduită de foiareul sălii de spectacole a Consiuliului Judeţean. Buzoienii au ocazia să îi vadă la lucru pe cei mai renumiţi meşteri populari din judeţul Buzău. Expoziţia de Paşte este cu vânzare.

VIDEO Bărbat de 300 de kilograme, din Buzău, mort în ambulanţa pentru victime multiple care urma să-l ducă la spital

Un buzoian de 300 de kilograme, din comuna Cochirleanca, a murit luni după-amiază într-o autospecială a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Bărbatul se simţea rău de câteva zile şi pentru că nu a putut fi dus la spital cu o ambulanţă normală, a fost cerută de la Bucureşti o ambulanţă pentru victime multiple. Victima de 41 de ani avea probleme cardiace, din cauza obezităţii.

VIDEO Biserica militară construită în stil maramureşean, gata să îşi primească enoriaşii

Oficialităţi militare şi din administraţia locală, dar şi înalte feţe bisericeşti au fost prezente astăzi la sfinţirea noului lăcaş de cult construit în curtea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, din municipiul Buzău. Slujba a fost condusă chiar de către ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Lucrările la noua biserică din lemn, construită în stil maramureşean, se vor încheia la toamnă.

Oferte atractive ale pensiunilor din Buzău, pentru sejurul de Paşte

Pentru că până la Paşte nu mai e mult, proprietarii pensiunilor din judeţul Buzău se întrec, deja, în oferte care mai de care mai atractive. Aceştia pregătesc turiştilor diverse surprize culinare iar preţurile nu sunt de speriat. Pensiunile din Buzău îi invită pe turişti de sărbătorile de Paşte să descopere aceste meleaguri şi oamenii lui, să guste cârnaţii de Pleşcoi, babicul şi ceapa "de apă", vinurile de pe Dealul Istriţa şi ţuica de la munte.

Cetăţeanul e curtat din toate părţile, toţi încearcă să-i atragă atenţia, vor ceva de la el şi îi propun altceva în schimb: partidele, bisericile, mass-media, tot felul de organizaţii, firmele. Dintre toţi, companiile par să aibă cel mai mare succes, în special cele occidentale puternice, pentru că au pe cei mai deştepţi oameni la marketing.

acum 2 zile · comentarii (5)

Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

acum 2 zile · comentarii (0)

Tensiunile ce-i înverşunează pe cetăţenii Ucrainei unii împotriva altora reflectă memoria însângerată a unei istorii strivite în îmbrăţişarea sufocantă a marilor puteri din jur. Punctul nevralgic al conştiinţei naţionale ucrainene e legătura foarte strânsă cu Rusia, în urma unei istorii împletite, de voie, de nevoie, de peste un mileniu încoace.

acum 2 zile · comentarii (20)

Spectacolul sfârşitului lumii nu este o raritate la cinema, dar pedeapsa divină este o raritate. Dacă ar fi mai bine dacă ar veni sfârşitul lumii?Spectacolul sfârşitului lumii nu este o raritate la cinema, dar pedeapsa divină este o raritate. Dacă ar fi mai bine dacă ar veni sfârşitul lumii?Spectacolul sfârşitului lumii nu este o raritate la cinema, dar pedeapsa divină este o raritate. Dacă ar fi mai bine dacă ar veni sfârşitul lumii?

acum 5 zile · comentarii (10)

Unirea înseamnă o viaţă mai bună, Unirea înseamnă bani pentru agricultură, Unirea înseamnă spitale mai bune, Unirea înseamnă pensii mai mari, Unirea înseamnă drumuri mai bune... toate avantajele Unirii României cu Republica Moldova au fost grupate în spoturi video cu personaje reale şi întâmplări reale şi care au drept scop îmbunătăţirea percepţiei basarabenilor despre România.

acum 6 zile · comentarii (17)

Mediafax – “Liderul PSD, Victor Ponta declara că nu se dezice de preşedintele CJ Mehedinţi şi alţi şefi de consilii judeţene, aflaţi în atenţia DNA, care au probleme “doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine” şi arată că primarul Gheorghe Ştefan nu mai are nicio problemă după ce a trecut la PMP”.

acum 9 zile · comentarii (15)

Scriu această scrisoare în nume propriu şi în atenţia domnului Ministru de Externe Titus Corlăţean, pentru a-i atrage atenţia acestuia asupra lipsei de transparenţă a modului în care DPRP, departament aflat în subordinea sa, a încercat alocarea de fonduri pentru asociaţiile care ar trebui să promoveze consolidarea comunităţilor româneşti din afara graniţelor.

acum 9 zile · comentarii (8)

Cu toate că dreptatea i-a fost dovedită de o expertiză criminalistică a Parchetului, care a probat un fals grosolan în înscrisuri, îndrăgitul actor de comedie şi scriitorul Ioan Chelaru a pierdut „la limită”, după o lungă serie de procese, şi a fost evacuat din propria casă.

acum 9 zile · comentarii (4)

Orice activitate extraşcolară, indiferent că se derulează în timpul anului şcolar sau în timpul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” implică alocarea unor fonduri. În aproape toate cazurile, aceste cheltuieli cad pe seama elevilor, respectiv a părinţilor şi diriginţilor, pentru că şcoala nu are suficiente fonduri pentru toate aceste activităţi, iar cei care adoptă voluntariatul sunt foarte puţini.

acum 9 zile · comentarii (91)

Originar din Polonia, a venit în ţară pentru un schimb de experienţă Erasmus, în cadrul ASE Bucureşti, care a durat un an. 10 ani mai târziu, Grzegorz Grabowski sau Greg (cum îi spun prietenii) a ajuns să promoveze România către prietenii lui străini şi spune că nu se gândeşte să se mai mute de aici.

acum 9 zile · comentarii (15)

Aşa cum am promis, am demarat deja o nouă campanie de informare privind fondurile europene pe care România le poate accesa în perioada 2014-2020. Am primit sute întrebări şi solicitări de informaţii din toată ţara, de la români interesaţi să afle cum pot beneficia de bani de la Uniunea Europeană.

acum 9 zile · comentarii (0)

Ieri a avut loc un protest al moldovenilor împotriva ocupaţiei ruse în Republica Moldova. Iată cum a fost acesta prezentat de către unul din cele mai citite ziare online din Rusia, în totală opoziţie faţă de realitatea de pe teren. Forţa Rusiei la Chişinău, în rândul societăţii civile, este practic inexistentă, situaţia fiind contrară celei din Ucraina.

acum 9 zile · comentarii (4)
Postari Recente