Soluţii pentru salvarea de la desfiinţare a căminului de bătrâni din Vintilă Vodă. Preşedintele CJ Buzău a vizitat vineri azilul 1

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a vizitat vineri căminul de bătrâni din Vintilă Vodă pentru a găsi o soluţie salvatoare, împreună cu primarul şi responsabilii centrului. Primăria nu mai poate suporta costurile de întreţinere, salariile nu sunt plătite din luna iunie, iar furnizorii ar putea sista serviciile către cămin.

Soluţii pentru salvarea de la desfiinţare a căminului de bătrâni din Vintilă Vodă. Preşedintele CJ Buzău a vizitat vineri azilul Vezi comentarii 1

Profesorii buzoieni se pregătesc pentru proteste de amploare. Încep cu pichetarea Prefecturii

Profesorii buzoieni se pregătesc pentru proteste de amploare. Încep cu pichetarea Prefecturii

Se anunţă noi proteste de amploare în România. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va începe pe 2 octombrie proteste împotriva Guvernului dacă Executivul nu acceptă încheierea unui acord prin care să promită rezolvarea mai multor probleme ale profesorilor. Nu doar prefecturile vor fi pichetate, deoarece proteste vor avea loc şi în faţa Ministerului Educaţiei.

Judeţul Buzău, sub cod galben de precipitaţii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri/mp

Judeţul Buzău, sub cod galben de precipitaţii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri/mp

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă căm începând de vineri după-amiază şi până sâmbătă seară, la ora 21.00, în zonele de munte, precum şi în Moldova, Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureş, Crişana şi Banat vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea şi caracter torenţial. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20-25 de litri/mp.

Accident rutier soldat cu rănirea a trei liceeni din Nehoiu

Accident rutier soldat cu rănirea a trei liceeni din Nehoiu

Un accident rutier soldat cu patru răniţi s-a produs joi pe Drumul Naţional 10, Buzău-Braşov, pe raza satului Valea Lupului. Printre victime sunt şi trei elevi de la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele. Maşina în care se aflau aceştia a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un BMW care circula din sens opus.

VIDEO Tentativă de sinucidere dejucată de un pompier. A înfipt mâinile în femeia agăţată în afara balconului şi a tras-o lângă el

VIDEO Tentativă de sinucidere dejucată de un pompier. A înfipt mâinile în femeia agăţată în afara balconului şi a tras-o lângă el

O femeie de 49 de ani din municipiul Buzău, cunoscută cu afecţiuni psihice, a ţinut pe jar autorităţile buzoiene după ce a anunţat că vrea să se arunce de la etaj. A ieşit în afara balconului neînchis al apartamentului său situat la etajul al şaselea al unui bloc turn.  Martorii povestesc că femeia a coborât un etaj, pe faţada balconului, după care a stat mai bine de 3 ore agăţată de un balcon închis, situat la etajul al cincilea.

Greu de supraestimat lovitură dată de DNA plasând-o pe mâna dreaptă a lui Dragnea în calitate de suspect. Nu cred că procurorii  s-ar fi hazardat într-o astfel de acţiune fără dovezi ultra sigure. Altfel, bomba li s-ar fi întors în cap exact acum, când Inspecţia Judiciară se pregăteşte să lovească în activitatea DNA.

acum 2 zile · comentarii (23)

M-am întrebat de curând de ce noi, românii, nu avem o literatură cu adevărat existenţială / existenţialistă? Romane cu teme profunde şi general umane s-au tot scris, mai ales după revoluţie, înecate în disperare şi black moods, înjurând de toţi sfinţii ordinea universului şi pe cea socială, romane atât de negre încât puteai jura că autorii lor poartă doliu pe retină.

acum 6 zile · comentarii (2)

Mă aflu, începând de duminică, la Brăila pentru a lua parte la Festivalul Zile şi nopţi de teatru organizat de Teatrul Maria Filotti din localitate. Am parcurs o distanţă, e drept, nu tocmai scurtă pe căile ferate române administrate prost, de fapt neadministrate, lăsate în voia sorţii de Ministerul condus de diletantul domn ministru Cuc, în aproape 24 de ore. Parcă aş fi avut parte de o deportare în Siberia.

acum 6 zile · comentarii (10)

Recent, s-a derulat un episod clasic din războiul informaţional rus care a vizat pasarea responsabilităţii vizând livrarea de motoare de rachetă Coreei de Nord. Este vorba despre elementele care au făcut ca Phenianul să facă un salt tehnologic deosebit şi neaşteptat de trei ani, fiind azi capabil să livreze arma nucleară.

acum 6 zile · comentarii (93)

Prima intervenţie oficială a Comisiei Europene în ceea ce priveşte acţiunile Poloniei la adresa statului de drept a avut loc în data de 27 iulie 2016, fiind emisă o Recomandare. Cum guvernul polonez nu a reacţionat pentru a remedia situaţia, Comisia a emis a doua Recomandare, la data de 21 decembrie 2016.

acum 6 zile · comentarii (13)

Unii profesori şi directori aşa au înţeles. Cum Gazeta Matematică este un auxiliar neautorizat, (ministrul Pop a interzis TOATE auxiliarele neautorizate, până la noi dispoziţii), există şcoli care au anunţat Societatea de Ştiinţe Matematice din România că întrerup colaborarea care presupunea trimiterea în şcoli a numerelor din Gazeta Matematică recent apărute

acum 10 zile · comentarii (8)

Românii plecaţi din ţară pentru mai mult de şase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul, prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală. Ei acuză Guvernul Tudose că nu-l interesează soarta lor şi Ministerul Românilor de Pretutindeni că nu-i ajută cu nimic, finanţând doar proiecte culturale şi distribuind posturi pe linie de partid.

acum 10 zile · comentarii (23)

Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

acum 12 zile · comentarii (24)

România politico-economică e, de mulţi ani, un câmp de bătălie. Interese locale şi nu numai, mai mici sau mai mari, personale sau de grup, economice sau militar-strategice sunt amestecate într-un uriaş cocktail care dă bătăi de cap tuturor. De aceea, politicul românesc e format, structurat şi angajat în general, exclusiv pe un curs sau cursuri de confruntare.

acum 12 zile · comentarii (12)

Vi le-amintiţi? Erau dramatice. Şi, pe alocuri, stârneau teamă. Dar şi un soi de dependenţă greu de lecuit. Marea Morevna, Finist Şoimanul, Coşcei cel făr’ de moarte. Şi-aveau un ton anume, un fir, un aer – un ceva separator; într-un cuvânt, erau inconfundabile. Cum a fost, în mintea mea, şi Orchestra Naţională Rusă în cele două seri de festival: mândră şi inconfundabilă. Un corp perfect autonom, funcţionând fără cusur.

acum 12 zile · comentarii (3)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

acum 13 zile · comentarii (0)

Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff : ”Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!”

acum 13 zile · comentarii (0)

La mulţi ani tuturor Mariilor şi Mărioarelor, de Sfânta Maria („mică“ sau „de toamnă“)! Cadoul meu e un mic fragment din C.S. Lewis în care acesta ne aminteşte cum, la un moment dat, istoria omenirii s-a redus la un singur punct – mic precum vârful unei suliţe: o tânără evreică aflată în rugăciune.

acum 16 zile · comentarii (6)

Situaţia din Spania se tensionează pe zi ce trece. Ieri, premierul Mariano Rajoy, într-un discurs de o rară virulenţă, a denunţat „un act inacceptabil de nesupunere“ al autorităţilor publice din Catalonia, care au decis ca pe 1 octombrie să aibă loc un referendum unilateral pentru independenţă.

acum 16 zile · comentarii (82)
Postari Recente