VIDEO Proprietarii de câini, obligaţi să meargă la veterinar pentru microciparea animalelor 0

Un ordin al ANSVSA obligă toţi proprietarii de câini ca până pe 1 ianuarie 2015 să microcipeze animalele, abaterile de la lege fiind sancţionate, după expirarea termenului, cu amenzi de peste 2.000 de lei. Probleme mari sunt în mediul rural, unde de obicei într-o gospodărie se găsesc mai mulţi câini, astfel că deţinătorii lor trebuie să plătească sute de lei pentru microcipare.

VIDEO Proprietarii de câini, obligaţi să meargă la veterinar pentru microciparea animalelor Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Accident grav, la Costeşti, soldat cu moartea unui biciclist

VIDEO Accident grav, la Costeşti, soldat cu moartea unui biciclist

Un biciclist şi-a pierdut viaţa după ce a fost acroşat de o autoutilitară. Evenimentul rutier s-a produs miercuri seară, pe un drum judeţean din Buzău. Poliţiştii spun că vinovat este biciclistul, care, aflat în stare de ebrietate, nu s-a asigurat când a virat la stânga. Mai mult decât atât, biciclistul nu purta vestă reflectorizată şi nici bicicleta nu era echipată corespunzător.

FOTO Expoziţie de tehnică de luptă în curtea şcolii

FOTO Expoziţie de tehnică de luptă în curtea şcolii

Militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi din unităţi militare din garnizoana Buzău sunt prezenţi, în zilele de 22 şi 23 octombrie 2014, în unităţi de învăţământ din Buzău. Evenimentul are loc la iniţiativa Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Buzău.

VIDEO Primarul din Cernăteşti, condamnat la trei ani de puşcărie, pentru că a provocat un accident mortal

VIDEO Primarul din Cernăteşti, condamnat la trei ani de puşcărie, pentru că a provocat un accident mortal

Primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a fost condamnat miercuri de o instanţă a Curţii de Apel Ploieşti la trei ani de închisoare cu executare pentru accidentul pe care l-a provocat în 2013, în urma căruia o adolescentă a murit. Celălalt şofer implicat în accident rămâne cu pedeapsa iniţială, de doi ani de închisoare cu executare. Sentinţa pronunţată miercuri este definitivă şi irevocabilă.

Poliţia a închis un abator din judeţul Buzău, unde ar fi fost sacrificate şi animale cu boala limbii albastre

Poliţia a închis un abator din judeţul Buzău, unde ar fi fost sacrificate şi animale cu boala limbii albastre

Un abator din judeţul Buzău a fost închis temporar, iar incineratorul acestuia a fost oprit în urma unor controale ale poliţiştilor la douăastfel de unităţi, unde ar fi fost sacrificate alte animale decât cele care apăreau în documente. Ofiţereii Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Buzău au deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală, pe numele administratorilor abatorului.

Buzău, locul de întâlnire pentru 39 de arheologi din nouă ţări

Buzău, locul de întâlnire pentru 39 de arheologi din nouă ţări

Muzeul Judeţean Buzău, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, în colaborare cu Uniunea Internaţională de Studii Preistorice şi Protoistorice şi Asociaţia de Studii pentru Arheologie Funerară, organizează, în perioada 23-26 octombrie 2014, Colocviul Internaţional cu tema: „Centre rezidenţiale şi locurile de cult din a doua epocă a fierului din Europa”.

Cinci politicieni buzoieni, anchetaţi în ultimii ani de procurorii DNA

Cinci politicieni buzoieni, anchetaţi în ultimii ani de procurorii DNA

Senatorul Victor Mocanu, deputatul Marian Ghiveciu şi primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, toţi de la PSD, precum şi deputatul Titi Holban, de la UNPR, sunt politicienii buzoieni, în activitate, care au intrat în atenţia DNA. Un alt politician buzoian, Gheorghe Coman, a fost cercetat de procurorii anticorupţie anul trecut. El a fost condamnat la închisoare, pedeapsă pe care a şi ispăşit-o şi a părăsit Camera Deputaţilor, în aprilie 2014.

Târg apicol la Buzău, la sfârşitul acestei luni

Târg apicol la Buzău, la sfârşitul acestei luni

La sfârşitul acestei luni se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Târgului Apicultorilor Buzoieni. Evenimentul va fi organizat de Asociaţia Apicultorilor Profesionişti Buzoieni şi Cooperativa Agricolă Apicultorii Profesionişti Buzoieni, în colaborare cu Camera Agricolă Judeţeană Buzău.

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 10 ore · comentarii (30)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSD –ul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elevtian „Berner Zeitung“.

acum 3 zile · comentarii (20)

Acum câteva luni, nu foarte multe, Vladimir Putin se lăuda că dacă asta îşi doreşte în câteva zile va fi la Bucureşti. Dincolo de ameninţări însă, se pare că Rusia nu este capabilă să ajungă nici măcar până la Kiev, conflictul din Estul Ucrainei fiind unul restrâns.

acum 3 zile · comentarii (8)

Oricine ştie ce este o piramidă, respectiv un mozaic.  Astfel, piramida este un obiect material, construit pe verticală, încât ea are un vârf, care se află sus şi o bază, care se află jos. Mozaicul este tot un obiect material, distribuit pe orizontală, fiind alcătuit din diverse configuraţii, diferit colorate. Ca entităţi materiale, la acest prim nivel, ele pot avea diverse rosturi, diverse întrebuinţări

acum 7 zile · comentarii (1)

A fost o întâmplare bruscă, la marginea dintre viaţă şi moarte, într-o realitate făţişă pentru oameni normali ca el, în contrast cu realitatea politică, socială şi spectaculară a celor emanaţi din clasa politică, mafiotă şi coruptă a acestei ţări extraordinar de frumoase. Dar tocmai astfel de întâmplări ne aduc cu picioarele pe pământ şi cu capul pe umeri, constatând cât de scumpă şi fragilă este viaţa omului.

acum 7 zile · comentarii (0)

„Namur, mon amour” a început într-o zi de vară indiană, cu culori de vis, asortate cu firma aeriană, care pare să fi dat idei recentei magenta şi care are nişte reguli stricte la bagaje (nici n-aveţi idee cum poate încăpea o geantă ultraplină în valijoara de laptop! Ca la matrioska!), dar un personal de bord extrem de agreabil şi de serviabil.

acum 9 zile · comentarii (0)

Washington Post a publicat duminică articolul „Occidentul alarmat de tacticile folosite de liderul ungar pentru consolidarea puterii”, o sinteză a acţiunilor din ce în ce mai autoritare practicate de guvernul de la Budapesta, care demonstrează că avertismentele transmise de Victoria Nuland erau destinate exclusiv regimului Orban.

acum 9 zile · comentarii (5)

Tema principală de dezbatere a „Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj” din acest an a fost „Căile libertăţii”. Discuţiile au fost susţinute şi dublate în plan teatral de producţii ale Naţionalului clujean precum „Spectatorul condamnat la moarte” în regia lui Răzvan Mureşan sau „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali”, spectacol regizat de regretata Mona Marian, ambele pe texte de Matei Vişniec.

acum 10 zile · comentarii (0)
Postari Recente