Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Model de implicare a Bisericii în viaţa comunităţii: preotul care s-a transformat în înger păzitor

Model de implicare a Bisericii în viaţa comunităţii: preotul care s-a transformat în înger păzitor

Burse pentru liceeni, mâncare pentru sărmani, îmbrăcăminte pentru copiii unui centru de plasament sunt câteva dintre binefacerile cu care preotul unei parohii din Buzău şi-a obişnuit comunitatea în care slujeşte. În acţiunile sale umanitare, părintele Gheorghe Sava a reuşit să atragă mai mulţi sponsori, dintre apropiaţii Bisericii.

Marşul împotriva avortului, de la poarta Parcului Crâng până la Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”

Marşul împotriva avortului, de la poarta Parcului Crâng până la Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”

„Marşul pentru viaţă”, o acţiune împotriva avortului care se desfăşoară la nivel naţional, va avea loc sâmbătă, 25 martie, în ziua praznicului Bunei Vestiri, şi în municipiul Buzău, sub genericul „Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!”. În municipiul Buzău, punctul de plecare al ”Marşului pentru viaţă” este Parcul Crâng.

Demersurile primarului Toma privind înlocuirea conducerii Companiei de Apă, blocate în şedinţa ADI „Buzău 2008”

Demersurile primarului Toma privind înlocuirea conducerii Companiei de Apă, blocate în şedinţa ADI „Buzău 2008”

Şedinţă tensionată, joi, la adunarea generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”. Presedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anuntat că a fost audiat de poliţişti după ce primarul Constantin Toma i-a făcut plângere penală pentru presupuse nereguli în legătură cu întocmirea procesului verbal al şedinţei anterioare.

Au fost invitaţi de diriginte să-i informeze în privinţa calendarului admiterii cu tot ceea ce prevede acesta prin reglementările Ministerului Educaţiei. După prelucrarea documentului, semnarea procesului verbal şi părăsirea sălii de către diriginte, părinţii elevilor au trecut la cel mai important subiect care-i interesa pe majoritatea şi nu le dădea linişte de mai multe săptămâni.

acum 2 zile · comentarii (4)

Un concurs de muzică aduce în actualitate dimensiunile conflictului dintre Europa democratică şi Rusia. Şi deşi nu s-ar putea compara cu Jocurile Olimpice, Eurovision Song Contest ar putea produce efecte urâte şi de durată pentru toţi iubitorii de pace. Un boicot rusesc ar fi o soluţie cu două tăişuri.

acum 2 zile · comentarii (47)

La 18 martie 1906, în localitatea franceză Montesson, inventatorul român Traian Vuia a realizat o premieră mondială: primul zbor cu un aparat autopropulsat mai greu decât aerul. La 111 ani de la această zi memorabilă pentru istoria aviaţiei mondiale, europarlamentarul român Maria Grapini a decis să aniverseze acest eveniment printr-un eveniment deosebit desfăşurat în două etape la Bruxelles, în data de 7 martie 2017.

acum 3 zile · comentarii (3)

Academician, profesor universitar şi chirurg, Irinel Popescu este unul din marii chirurgi ai României. „Cel mai mare” spun unii, dar doctorul îi contrazice. L-am găsit în biroul său din Clinica de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Institutului Clinic Fundeni. Un loc ticsit cu diplome, premii, certificate, lucrări de specialitate, dosare şi… icoane. „Cu atât mai interesant va fi”, mi-am spus când le-am văzut.

acum 3 zile · comentarii (26)

România încă nu are definitivată legea care le dă dreptul străinilor să cumpere pământ în România. Totuşi, deja, prin intermediari români, străinii au ajuns să controleze mari suprafeţe de teren în ţara noastră. Discuţia politică pentru promovarea unei legi în acest domeniu este în continuare deschisă, chiar dacă o decizie trebuia luată încă din 2014.

acum 4 zile · comentarii (11)

O zi care va marca istoria Europei. Anunţul oficial că Marea Britanie va activa, pe 29 martie, articolul 50 din Tratat, marcând ieşirea sa din sistemul comunitar, este semnul unui eşec enorm. Este aşa pentru că, în mod real, ambele părţi nu pot încă măsura consecinţele reale pe care le va provoca această ruptură pe plan economic, social, de securitate.

acum 5 zile · comentarii (48)

„Pentru mine e o datorie morală, ca istoric şi conducător al comisiei de înălţare a statuii lui Ion Antonescu la Cluj-Napoca din 2000, să repun în coordonatele istorice ştiinţifice contribuţia militară a mareşalului la apărarea creştinătăţii şi civilizaţiei europene, dar şi ca să se respecte o hotărâre de restaurare a memoriei acestui mare conducător de oaste românească.”

acum 5 zile · comentarii (20)

Este o întrebare pe care mi-am pus-o de foarte multe ori atunci când un român s-a afirmat la nivel internaţional. Fie că vorbim despre sport sau învăţătură, rezultatele bune ale conaţionalilor nasc fenomene sociale mai mici sau mai mari. Hagi, Năstase, Ţiriac, Nadia Comăneci, Halep, gimnastică, matematică, informatică şamd.

acum 5 zile · comentarii (9)

De ce să se mai complice edilii noştri bravi, renunţă la fondurile europene să nu aibă necazuri şi preferă banii de la buget. Evită necazurile şi lucrează cum le plouă interesele, cer şi suplimentează cu bani publici diversele proiecte bugetofage. Uneori, „investiţiile” acestea din care se fură la greu, sunt deranjate de nenorociţii de la DNA, însă această problemă pare că va deveni de domeniul trecutului .

acum 9 zile · comentarii (13)

În ultimele săptămâni, în Statele Unite s-au intensificat atacurile antisemite. Zeci de cimitire evreieşti au fost vandalizate, mai multe instituţii ale comunităţii evreieşti au fost ameninţate. Ce îi face pe unii să dorească să distrugă mormintele care poartă steaua lui David, sau să scrie cu spray mesaje antisemite pe zidurile sinagogilor? Cărei componente a existenţei publice trebuie să îi atribuim acest reviriment al urii faţă de evreitate?

acum 12 zile · comentarii (77)
Postari Recente