Copiii unui centru de plasament din Bucureşti au nevoie de ajutorul nostru pentru a ajunge în tabăra de la Bisoca 0

Fundaţia buzoiană Sfântul Sava, administrată de părintele Mihail Milea, le oferă copiilor unui centru de plasament din Bucureşti cazare şi masă gratuită pentru un sejur de câteva zile, însă organizatorii taberei nu au banii necesari deplasării. Printr-un mesaj postat pe Facebook, Asociaţia pentru copii şi bătrâni Sfântul Hristofor face apel la bunăvoinţa oamenilor pentru a strânge suma necesară.

Copiii unui centru de plasament din Bucureşti au nevoie de ajutorul nostru pentru a ajunge în tabăra de la Bisoca Vezi comentarii 0

Cele mai multe baruri din Buzău funcţionează ilegal. Este rezultatul unui control al Poliţiei Locale

Cele mai multe baruri din Buzău funcţionează ilegal. Este rezultatul unui control al Poliţiei Locale

O sută de baruri şi restaurante din municipiul Buzău funcţionează fără autorizaţie. Este rezultatul unor verificări ale poliţiştilor locali, declanşate în baza dispoziţiei primarului Constantin Toma. Campania a durat patru zile, între 18 şi 22 Iulie 2016, poliţiştii locali fiind însoţiţi pe teren de inspectorii Biroului Comerţ şi Transporturi din cadrul Primăriei Buzău.

FILMARE AERIANĂ Pompierii buzoieni, solicitaţi să stingă mai multe incendii de vegetaţie. Ultimul, în spatele ştrandului

FILMARE AERIANĂ Pompierii buzoieni, solicitaţi să stingă mai multe incendii de vegetaţie. Ultimul, în spatele ştrandului

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au acţionat, în weekend, pentru lichidarea a 11 arderi necontrolate, suprafaţa afectată de incendii fiind de aproximativ 52 de hectare. Marţi după-amiază, flăcările au pârjolit o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi din spatele ştrandului din Parcul Tineretului.

Buzoienii pot suna la 955 pentru a solicita intervenţia poliţiştilor locali. Iată pentru ce putem apela noul număr

Buzoienii pot suna la 955 pentru a solicita intervenţia poliţiştilor locali. Iată pentru ce putem apela noul număr

De luni, Poliţia Locală Buzău poată fi apelată de buzoieni la numărul scurt 955, cu prefixul judeţului 0238, care va funcţiona în paralel cu numărul de telefon vechi 0238.710.531. Postul telefonic va funcţiona non-stop şi va fi deservit de către operatorii din cadrul Dispeceratului Direcţiei de Poliţiei Locală Buzău. Este de aşteptat ca reacţia politiştilor locali să fie mai rapidă.

Cum funcţionează sera verticală din Buzău. Plantele cresc pe o suprafaţă de 25 de ori mai mică decât ogorul clasic

Cum funcţionează sera verticală din Buzău. Plantele cresc pe o suprafaţă de 25 de ori mai mică decât ogorul clasic

Sera verticală ocupă mai puţin teren la bază, iar eficienţa este cel puţin egală cu cea a serei tradiţionale, susţin cercetătorii Staţiunii Legumicole Buzău, care au în exploatare o astfel de construcţie cu o suprafaţă utilă de la baza de 12 metri pătraţi şi zece cupe rotitoare. Funcţionează deja de 9 ani, aici fiind produse numai răsaduri.

În prezent, majoritatea românilor călătoresc în străinătate fără nici-o oprelişte. Însă, puţin îşi mai amintesc, că au fost momente când îţi riscai viaţa pentru a putea pleca din ţară deoarece acest drept era îngrădit sau condiţionat. Dacă reuşeai, totuşi, să pleci aveai de înfruntat greutăţi inimaginabile şi riscul să nu îţi mai întâlneşti familia sau să fie hărţuită în ţară de către Securitate.

acum 22 ore · comentarii (5)

Succesul înregistrat anul trecut când în colecţia Memorii/Jurnale a editurii Humanitas a fost publicată Cartea de la Vama Veche a avut două consecinţe. Prima, aşteptată, dorită, este reprezentată de apariţia unei continuări ce se cheamă - nici nu putea să se numească altfel - A doua carte de la Vama Veche (Editura Humanitas, Bucureşti, 2016).

Menţionam anterior că discuţiile referitoare la iniţiativa de modificare a articolului 48 din Constituţie au fost, din păcate, umbrite de o gravă confuzie, voit întreţinută, între instituţii juridice şi sociale diferite: familie / căsătorie, căsătorie / parteneriat. Chiar dacă a lipsit din discuţie, scopul real al iniţiatorilor este însă o altă formulă: familie = căsătorie civilă = căsătorie religioasă.

acum 2 zile · comentarii (85)

Seria de atacuri sinucigaşe din Germania vine să confirme analizele, oficiale sau confidenţiale, produse în ultimele săptămâni de unităţile de analiză şi evaluare din cadrul unor mari servicii de informaţii sau de către Europol, text pe care, acum câteva zile, v-am oferit posibilitatea de a-l consulta în integralitate.

acum 2 zile · comentarii (45)

Anumiţi angajaţi ai BNR (Banca Naţională a României)! Nu e glumă. „Potrivit legii, eventualele pierderi înregistrate de banca centrală sunt acoperite de la buget. Totuşi, raportul instituţiei arată că rezultatul negativ de anul trecut va fi compensat din profiturile viitoare. Pe de altă parte, BNR a distribuit 9,99% din profitul din 2012, adică aproape 14 milioane de lei, tot către angajaţi, prin fondul de participare a salariaţilor la profit.”

acum 2 zile · comentarii (12)

Dacă punem la o parte declaraţia de săptămâna trecută prin care, de fapt, doamna Alina Gorghiu nu declara nimic, înştiinţându-ne doar că va demisiona de la şefia PNL în cazul în care acesta va face cine ştie ce pact de guvernare cu PSD-ul cu care ştim bine că se urăşte de moarte, putem spune că liderii marilor partide politice din România au dispărut cu desăvârşire din spaţiul public.

acum 2 zile · comentarii (12)

Cum la chestiunea teroristă n-am - evident - nicio soluţie, în starea asta de oripilare universală care m-a cuprins (până şi pe mine), mi-am amintit de cea mai gravă ameninţare - cel puţin la adresa bărbaţilor de pretutindeni (unde se poartă şosete) -: dispariţia constantă şi inexplicabilă a şosetelor noastre, fraţilor!

acum 2 zile · comentarii (4)

Când mă mai întreabă cineva cu ce ne mai ocupăm pe la minister, folosesc un răspuns standard construit pe ceea ce se scrie despre noi de către unele publicaţii sau de către comentatori / specialişti plini de bunăvoinţă. Distrugem sectorul minier. Distrugem regenerabilele. Distrugem nuclearul. Distrugem tot. Importăm energie de la străini pentru că avem interese meschine. Planul final e să vindem ţara. Toată. Ca să fie clar.

acum 5 zile · comentarii (6)

Raportul TE-SAT 2016 este realizat de experţii EUROPOL şi prezintă o sinteză profesionistă asupra cauzelor, surselor, tendinţelor şi nivelului de diversificare a terorismului în Europa, studiind, de asemenea, şi structurile de sprijin logistic şi financiar de care dispun organizaţiile sau celulele teroriste cunoscute şi active pe continentul nostru.

acum 5 zile · comentarii (21)

După Revoluţie, mulţi, foarte mulţi români au plecat în Occident în căutarea unei vieţi mai bune. Pentru ei şi, mai ales, pentru copii lor. Un fenomen de masă, care are şi victime. Chiar aceşti copii, mulţi dintre ei rămaşi în ţară, în grija rudelor. Părintele de departe, o fantomă electronică care trimite cadouri, devine o sursă de mare suferinţă.

acum 5 zile · comentarii (9)

Pokemonii încă nu au ajuns la Paris. Franţa nu are, din păcate. Dar are, şi în prea mare cantitate, terorişti; acolo unde, oficial, toată lumea îi caută prin Siria sau Irak, de fapt toată lumea greşeste: sunt cam pe aici, prin Hexagon. La Paris, la Nisa, spre Bruxelles, de ce nu, plecaţi tot din Franţa. Avem din plin şi nu ne plictisim. Deşi am vrea.

acum 5 zile · comentarii (150)

Să nu lăsăm în urmă orice speranţă! Măcelul de la Nisa aduce veşti bune: nu mai e mult! Încă 10-15 căsăpiri, executate tot mai în silă, şi gata! Etapa violentă va lua sfîrşit şi vom intra în faza paşnică: faza supunerii. Apoi, cînd oaspeţii noştri islamici vor fi îndeajuns de numeroşi (danke!) şi cînd cei mai luminaţi europeni vor adulmeca un început de compromis, vom face un pact trainic.

acum 9 zile · comentarii (196)

Contextul iniţiativei Coaliţiei pentru Familie. Coaliţia pentru Familie, o structură civică format din mai multe asociaţii, a înregistrat la Senat pe data de 23 mai o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei. Formularea propusă pentru art. 48, alin. 1 din Constituţie este:

acum 14 zile · comentarii (36)

Trei incendii au avut loc în ultimele 24 de ore în Parcul Natural Vãcãreşti: primul a afectat o suprafaţă de un ha, în zona apropiată de Sun Plaza, în cursul nopţii a ars o suprafaţă mai mică, spre Târgul Vitan. Acum aproximativ o oră s-a aprins o zonă uscată dinspre Str. Săvineşti. Pompierii au intervenit urgent, alertaţi de locuitorii cartierului, pentru a stinge incendiile.

acum 15 zile · comentarii (4)

S-au publicat doar rezultatele brute la examenul de BAC, amănuntele atunci când Ministerul Educaţiei va prezenta dosarul examenului. Prima observaţie: Ministerul îşi menţine prostul obicei de a nu lua în calcul elevii existenţi în clasele a XII-a şi a XIII-a, ci doar pe cei care s-au prezentat la examen.

acum 15 zile · comentarii (38)
Postari Recente