Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Ce s-a ales de celebra herghelie a lui Alexandru Marghiloman

Ce s-a ales de celebra herghelie a lui Alexandru Marghiloman

La marginea Buzăului fostul prim-ministru conservator Alexandru Marghiloman a deţinut un spaţiu unde s-au conturat importante decizii istorice din secolul al XX-lea şi prin care s-au perindat personalităţi ale vremii, precum regina Maria şi Nicolae Iorga. Aici, politicianul deţinea prima bază hipică model, din România, cu hipodrom, grajduri şi personal calificat.

Şoferul de 20 de ani din Rubla care a provocat un accident soldat cu două decese a fost arestat

Şoferul de 20 de ani din Rubla care a provocat un accident soldat cu două decese a fost arestat

Şoferul de 20 de ani din Rubla care a omorât două persoane la Sălcioara, una fiind bunicul său, de 81 de ani, după ce s-a urcat băut la volan, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a izbit violent un stâlp de electricitate, a fost arestat preventiv vineri pentru 30 de zile. Tragedia a avut loc marţi, iar imediat a fost internat în spital după ce medicii i-au găsit glicemia mărită. Joi, după externare, a fost reţinut de poliţişti.

Zăpada şi frigul din mijlocul primăverii afectează pomii fructiferi din speciile timpurii

Zăpada şi frigul din mijlocul primăverii afectează pomii fructiferi din speciile timpurii

Vremea capricioasă pune sub semnul întrebării viitorul culturilor agricole din acest an. În zonele rurale sătenii s-au resemnat si cred că în acest an nu vor apuca să manănce fructe autohtone. Ninsorile din ultimele zile au produs deja pierderi la plantaţiile de pomi fructiferi de la Curbura Carpaţilor între 30 şi 50 la sută, cei mai afectaţi fiind pomi fructiferi din speciile timpurii de cireş, cais şi piersic.

O autoşenilată şi o autospecială intervin de zece ore în Buzău, pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializă

O autoşenilată şi o autospecială intervin de zece ore în Buzău, pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializă

O autoşenilată şi o autospecială intervin în zona de munte a judeţului Buzău, de mai mult de zece ore, pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializă. În jurul orei 5.00, doi dintre bolnavi au fost aduşi la o ambulanţă, iar pentru preluarea celorlalţi doi echipajele medicale aşteaptă un utilaj pentru a curăţa drumul, zăpadă în zonă ajungând chiar şi la doi metri.

De la 1 aprilie (nu, nu e nici o păcăleală) TVR a început- se zice- o viaţă nouă. S-a văzut cu datoriile plătite graţie alocaţiei bugetare hotărâte de guvernul Grindeanu. Plătită din banii contribuabilor amăgiţi că nu mai achită taxa de abonament. Şi, vorba unui articol din revista Forbes, după această minunată veste, instituţia din Calea Dorobanţi o ţine tot într-o sărbătoare.

acum 2 zile · comentarii (5)

Disperarea-i mai mare decât Casa Poporului, mamut construit de Ceauşescu cu multe sacrificii ale românilor, de unde se cârmeşte căruţa cu şine a României. Se caută soluţii febrile în laboratoare: naţionalizări de pensii, noi taxe şi impozite, amânări, idei, manipulări şi multe abureli ale poporului. Toate acestea sunt aruncate pe piaţă prin intermediul breaking news-urilor şi specialiştilor în domeniul news fake-urilor.

acum 3 zile · comentarii (3)

Parlamentul României a aprobat un proiect de lege (nepromulgat încă) prin care farmaciile pot face şi distribuţie angro de medicamente. Măsura, adoptată cu acordul Ministerului Sănătăţii, foarte probabil s-a luat la solicitarea unor agenţi economici confruntaţi cu perspectiva de a-şi separa cele două activităţi în două societăţi comerciale distincte, aşa cum au/aveau obligaţia începând cu 1 ianuarie 2017.

acum 3 zile · comentarii (0)

Acum, dacă tot va ploua cu bani asupra oamenilor şi ţării, îndeosebi a acelor părţi din ele care îşi iau leafa de la buget, de la buget, coane Fănică! - doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu ne-a şi asigurat că nu are nici un stres în privinţa intrării în vigoare la 1 iulie a legii pe care a născocit-o- a sărit şi dl. ministru Viorel Ştefan cu ideea de a purcede la o adevărată revoluţie fiscală.

acum 3 zile · comentarii (8)

Mandatul de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene (a se distinge de Preşedinţia Consiliului European) este misiune dificilă pentru oricare stat membru - mare sau mic, cu vechime mare sau mică în Club. Prin vizibilitatea pe care o conferă ipostaza şi,= mai ales prin funcţia obligatorie de „broker onest” (honest broker), sunt puse la încercare capabilităţi instituţionale şi diplomatice cum în puţine alte situaţii.

acum 5 zile · comentarii (3)

Premierul Sorin Grindeanu şi echipa sa au ajuns, pe 15 aprilie, la primele 100 de zile de guvernare. E un moment de prima evaluare, a cărei plăcere o las însă altora: scopul acestui editorial este un set de propuneri de optimizare a activităţii prim ministeriale şi a cabinetului în ansamblul lui pentru că acest cabinet să nu rişte irelevanta pe scara istoriei deceniului.

acum 5 zile · comentarii (17)

La prima impresie, România pare o ţară primitoare, cu tradiţii frumoase, zic unii, cu ritualuri de sărbători şi mai ales profund religioasă. Am văzut cât de mari sunt ouăle primăriei Capitalei, aranjamentele din alte oraşe, iepuraşii şi produsele din târgurile de Paşti. Nu am scăpat de kitsch nici anul acesta. Şi nici nu vom scăpa nici pe viitor. Ne place.

acum 10 zile · comentarii (74)

Asta e. Suntem români şi ne plac „rahaturile”!!! Nu ştiu de ce! Chiar dacă sunt nocive, uneori chiar ne ucid, preferăm „rahaturile” pe care plătim preţuri care nu se fac. Este o realitate la ordinea zilei, deoarece aceste mărfuri nu se produc, vând şi consumă doar în zile de sărbătoare, ci cotidian. Dar, la marile sărbători, deverul şi consumul sunt impresionante.

acum 10 zile · comentarii (3)

Duminică, 16 aprilie, vot cu importanţă istorică în Turcia: cetăţenii turci, cei ţară şi cei (foarte mulţi) din străinătate sunt chemaţi să aprobe modificările constituţionale care vor acorda Preşedintelui Erdogan puteri considerabil sporite, transformându-l, de facto, într-un sultan al epocii contemporane.

acum 10 zile · comentarii (23)

Într-un comentariu publicat marţea trecută pe „cristoiublog “, reprodus în cotidianul „Evenimentul zilei”, dl. Ion Cristoiu, maestrul şi globetrotterul jurnalismului românesc (duminica e la România tv devenită brusc extrem de frecventabilă după ce odinioară fusese socotită locul tuturor dejecţiilor de presă, luni e la TVR 1, în altă zi a săptămânii la b1tv) îşi exprimă dezamăgirea faţă de slabul ecou avut de serialul „Noi suntem Statul”.

acum 10 zile · comentarii (26)

România este, aidoma templelor din Mysore, doldora de nulităţi puturoase. Nulităţile stau căţărate pretutindeni şi pretind a fi atotştiutoare. Aidoma cimpanzeilor cerşetori, habarniştii şed la pomană pentru a prinde câte-o funcţie prin instituţiile publice. Urcaţi în aceste „gioburi”, cu buzunarele pline de patalamale goale pe care şi le-au dat tot ei între ei, nulităţile habarniste s-au apucat să transforme România într-un neant al derizoriului.

acum 11 zile · comentarii (29)

Dezbaterea occidentală despre războiul din Siria, deja în cel de-al şaselea an, este caracterizată de cel puţin trei mari discursuri: primordialist, genocidar şi liberator. Analiştii de politică externă români şi publicul ar trebui să fie conştienţi de aceste discursuri diferite şi să rămână reflexivi atunci când citesc analize occidentale despre cauzele conflictului din Siria.

acum 11 zile · comentarii (9)

Discuţiile politice între privaţi nu duc, de obicei, nicăieri. Partenerii de dialog se află în acord cu privire la o temă, iar discuţia lâncezeşte; sau sunt într-un dezacord total, iar dialogul e suspendat. Absenţa acordului sau a dezacordului parţial, care ar trebui să fie totuşi regula, este, desigur, consecinţa radicalizării politice din ultimii ani.

acum 13 zile · comentarii (1)

În urmă cu câteva luni, Partidul Democrat propunea reforma sistemului electoral din Republica Moldova prin trecerea la sistemul de vot majoritar. Propunerea a fost intens criticată, s-a vorbit foarte mult despre tendinţa de a trece la un sistem autoritar prin eliminarea mai multor partide dintr-un Parlament ales pe baza acestui sistem de vot.

acum 13 zile · comentarii (9)
Postari Recente