VIDEO Încep lucrările de reabilitare a peroanelor Gării CFR Buzău. Finanţarea vine de la Regionala Galaţi 0

Veste bună pentru buzoienii care circulă cu trenul! După ani mulţi de aşteptare, peroanele gării din municipiul Buzău vor fi reabilitate. Astăzi au fost semnate actele prin care reprezentanţii Regionalei CFR Galaţi au predat amplasamentele firmei care a câştigat licitaţia privind executarea lucrărilor de reparaţie a peroanelor. Patru luni vor dura lucrările iar costul investiţiei este de 900.000 de lei.

VIDEO Încep lucrările de reabilitare a peroanelor Gării CFR Buzău. Finanţarea vine de la Regionala Galaţi Vezi comentarii 0

Poliţia Locală face ordine printre comercianţii stradali

Poliţia Locală face ordine printre comercianţii stradali

O acţiune a Poliţiei Locale desfăşurată marţi pe strada Transilvaniei, din municipiul Buzău, le-a dat planurile peste cap unor comercianţi dornici să-şi umple buzunarele în mod ilegal. În numai câteva ore, poliţiştii au amendat 11 comercianţi care vindeau produse de sezon pe domeniul public, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

Clădire din centrul vechi al Buzăului, pericol public. Autorităţile spun că nu pot lua măsuri până nu dau de proprietar

Clădire din centrul vechi al Buzăului, pericol public. Autorităţile spun că nu pot lua măsuri până nu dau de proprietar

O clădire din centrul vechi al Buzăului s-ar putea prăbuşi oricând peste pietonii care trec pe lângă zidurile ei.  Deja tavanul şi o parte din acoperiş s-au dărâmat în interior iar bucăţi din tencuială cad permanent pe trotuar. Primăria spune că nu poate interveni întrucât este o proprietate privată, cu proprietar necunoscut. Autorităţile se rezumă doar la a împrejmui zona cu o bandă de atenţionare.

Când s-au deschis blogurile Adevărul.ro, am fost contactat pentru a promova munca pe care o depun în cadrul asociaţiei OPTAR sau pentru a-mi exprima opinii pe subiecte de interes. În acest material, în scopul informării celor interesaţi, voi descrie activităţile la care am participat sau voi participa astăzi şi mâine, ca membru al asociaţiei.

acum 4 ore · comentarii (2)

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea celui mai puternic partid parlamentar şi-a declarat retragerea din cursa electorală cu doar trei zile înainte de alegeri. Acest lucru sporeşte şansele candidatului pro-rus de a dobândi puterea în primul tur de scrutin.

acum 20 ore · comentarii (0)

E limpede pentru toată lumea că asistăm, odată cu anunţarea candidaturilor pentru Parlament, la o glumă proastă din partea PNL. Dacă promisa reformă a clasei politice, trâmbiţată de doamna Alina Gorghiu, înseamnă să-i pui la un loc pe marele neurochirurg Leon Dănăilă, pe mama lui Cătălin Cherecheş şi pe susţinătorul plagiatorilor Teodor Atanasiu, mă întreb câte broaşte cred liberalii că sunt dispuşi să înghită alegătorii lor.

acum 2 zile · comentarii (91)

Azi, la Bruxelles, înainte de reuniunea de două zile a miniştrilor Apărării care începe mâine, a avut loc conferinţa de presă a Secretarului General al NATO. Eveniment care se înscrie în rutina bine stabilită de ani de zile, moment urmat de o altă conferinţă de presă, cea a ambasadorului american la NATO.

acum 2 zile · comentarii (28)

Serialul nostru se continuă astăzi cu poveştile călătoriilor din Marele Război, aducând în prim plan Rusia şi o scurtă istorie a călătoriilor a doi ruşi – unul, membru al aristocraţiei ruse şi apropiat al familiei imperiale ruse, iar celălalt un simplu soldat. Înainte de a începe  prezentarea istoriilor celor două personaje ale cronicii noastre, credem că ar fi necesar să punctăm câteva chestiuni legate de Rusia Primului Război Mondial.

acum 3 zile · comentarii (1)

Chiar dacă, în absolut, sondajele de opinie care se fac astăzi în Republica Moldova sunt nule şi neavenite – atât din cauza imposibilităţii de a sonda în Transnistria şi Găgăuzia, cât şi a unei îndelungate culturi a disimulării –, ele ne furnizează o certitudine pe care, pe cale intuitivă, o formulasem cu multe luni în urmă.

acum 3 zile · comentarii (3)

O strălucitoare ploaie de confetii aurii s-a revărsat asupra publicului, acoperind ropotele de aplauze care răsplăteau strădania artiştilor cântăreţi şi balerini; …la finalul celor două seri de muzică şi de dans, seri oferite bucureştenilor în debutul actualei stagiuni a Operei.

acum 3 zile · comentarii (0)

La sfârşitul săptămânii trecute, Focşanii au fost gazda Conferinţei Naţionale a Federaţiei Naţionale Sindicale AGRO PROPACT la care au participat liderii judeţeni şi zonali ai acestui sindicat, reprezentanţi ai direcţiilor şi camerelor agricole judeţene, ai altor instituţii din teritoriu aflate în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fermieri, specialişti din conducerea unor structuri profesionale cu profil agricol.

acum 7 zile · comentarii (1)

DNA va merge mai departe, poate chiar mai puternică şi eficientă de cât până acum. Activitatea acestei instituţii nu a stat şi nu va sta într-un om sau altul, fie el şi procurorul şef, oricare ar fi acesta. Îşi va regla mai bine activitatea, devenind un tăvălug de neoprit pentru micii şi marii corupţi ai ţării. Unii corupţi simt acest lucru sunt disperaţi şi se tem.

acum 7 zile · comentarii (4)

Firul poveştilor de călătorie din Marele Război ajunge astăzi la un nou episod, cel al unui ofiţer român căzut prizonier la germani în cumplita toamnă a anului 1916. Înainte de a trece la prezentarea istoriei acestuia, vrem să aducem în discuţie câteva aspecte privind condiţia prizonierilor – victime şi eroi nerecunoscuţi de contemporanii lor.

acum 9 zile · comentarii (8)

Un studiu recent al GFK vizând percepţia românilor despre sistemul de sănătate scoate la iveală două lucruri importante pe care românii le au în minte atunci când sunt întrebaţi despre problemele Sănătăţii şi despre soluţiile pe care ei le văd.

acum 10 zile · comentarii (3)

Ne-am obişnuit de ataţia ani cu fenomenul de masă de la Cuvioasa Parascheva de la Iaşi încât parcă trece neobservat an de an şi nu ne mai stârneşte curiozitatea şi interesul. Libertatea de conştiinţă şi de exprimare este respectată într-un stat democratic şi nu trebuie să fie îngrădită. Nu sunt de acord cu cei care încadrează credinţele oamenilor (fie şi cele religioase) în categorii superioare sau inferioare.

acum 10 zile · comentarii (112)

Ursul e, prin definiţie, bestie, dihanie sau fiară. Nu vorbesc aici despre mentalul colectiv al românilor, căci şi prin alte părţi mai civilizate, să le numesc aşa, se întâmplă acelaşi lucru. Nu cu mult timp în urmă, Norvegia a decis să-şi decimeze populaţia de lupi: să fie pur şi simplu ucişi 47 de lupi din totalul estimat de 68. Cică dihaniile ar fi atacat turmele de oi.

acum 13 zile · comentarii (11)
Postari Recente