Cum funcţionează sera verticală din Buzău. Plantele cresc pe o suprafaţă de 25 de ori mai mică decât ogorul clasic

Cum funcţionează sera verticală din Buzău. Plantele cresc pe o suprafaţă de 25 de ori mai mică decât ogorul clasic

Sera verticală ocupă mai puţin teren la bază, iar eficienţa este cel puţin egală cu cea a serei tradiţionale, susţin cercetătorii Staţiunii Legumicole Buzău, care au în exploatare o astfel de construcţie cu o suprafaţă utilă de la baza de 12 metri pătraţi şi zece cupe rotitoare. Funcţionează deja de 9 ani, aici fiind produse numai răsaduri.

Aleşii judeţeni din PNL Buzău, susţinători ai primarului social-democrat Constantin Toma | pnl

Aleşii judeţeni din PNL Buzău, susţinători ai primarului social-democrat Constantin Toma

Consilierii judeţeni ai PNL se delimitează de poziţia prefectului Aurelia Mitrea, care a cerut revocarea unei hotărâri a CLM privind „aprobarea modificării Actului Constitutiv al Societăţii Comerciale «Compania de Apă» S.A. Buzău. Aleşii din PNL se poziţionează astfel de partea primarului Constantin Toma în disputa cu directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru.

Liceul în care au învăţat Palade şi Parhon, printre cele mai bune din ţară. Colegiul buzoian B.P. Hasdeu este al cincilea în România după media de admitere

Liceul în care au învăţat Palade şi Parhon, printre cele mai bune din ţară. Colegiul buzoian B.P. Hasdeu este al cincilea în România după media de admitere

Buzăul are o şcoală în Top 5 licee din România, după ultima medie de admitere. Este vorba despre Colegiul National ”B.P. Hasdeu”, unde media de admitere este 9,72. Liceul buzoian i-a dat lumii pe laureatul premiului Nobel George Emil Palade, pe savantul Nicolae Vaschide, academicianul Constantin Parhon, tenorul Nae Leonard. Absolvenţii colegiului ajung în fiecare an la universităţi mari ale lumii.

Radare în cascadă, pe drumul european care leagă Muntenia de Moldova. 89 km/h a fost cea mai mare viteză surprinsă în localitate

Radare în cascadă, pe drumul european care leagă Muntenia de Moldova. 89 km/h a fost cea mai mare viteză surprinsă în localitate

De la începutul anului şi până acum, numărul accidentelor rutiere înregistrate pe DN2 E85 a fost unul care i-a îngrijorat pe responsabilii Poliţiei Rutiere Buzău. Acesta este motivul pentru care, în această perioadă, poliţiştii de la Rutieră au intensificat acţiunile de control pe pe şoseaua europeană care leagă Muntenia de Moldova.

Când mă mai întreabă cineva cu ce ne mai ocupăm pe la minister, folosesc un răspuns standard construit pe ceea ce se scrie despre noi de către unele publicaţii sau de către comentatori / specialişti plini de bunăvoinţă. Distrugem sectorul minier. Distrugem regenerabilele. Distrugem nuclearul. Distrugem tot. Importăm energie de la străini pentru că avem interese meschine. Planul final e să vindem ţara. Toată. Ca să fie clar.

acum 3 zile · comentarii (6)

Raportul TE-SAT 2016 este realizat de experţii EUROPOL şi prezintă o sinteză profesionistă asupra cauzelor, surselor, tendinţelor şi nivelului de diversificare a terorismului în Europa, studiind, de asemenea, şi structurile de sprijin logistic şi financiar de care dispun organizaţiile sau celulele teroriste cunoscute şi active pe continentul nostru.

acum 3 zile · comentarii (21)

După Revoluţie, mulţi, foarte mulţi români au plecat în Occident în căutarea unei vieţi mai bune. Pentru ei şi, mai ales, pentru copii lor. Un fenomen de masă, care are şi victime. Chiar aceşti copii, mulţi dintre ei rămaşi în ţară, în grija rudelor. Părintele de departe, o fantomă electronică care trimite cadouri, devine o sursă de mare suferinţă.

acum 3 zile · comentarii (9)

Pokemonii încă nu au ajuns la Paris. Franţa nu are, din păcate. Dar are, şi în prea mare cantitate, terorişti; acolo unde, oficial, toată lumea îi caută prin Siria sau Irak, de fapt toată lumea greşeste: sunt cam pe aici, prin Hexagon. La Paris, la Nisa, spre Bruxelles, de ce nu, plecaţi tot din Franţa. Avem din plin şi nu ne plictisim. Deşi am vrea.

acum 3 zile · comentarii (150)

Să nu lăsăm în urmă orice speranţă! Măcelul de la Nisa aduce veşti bune: nu mai e mult! Încă 10-15 căsăpiri, executate tot mai în silă, şi gata! Etapa violentă va lua sfîrşit şi vom intra în faza paşnică: faza supunerii. Apoi, cînd oaspeţii noştri islamici vor fi îndeajuns de numeroşi (danke!) şi cînd cei mai luminaţi europeni vor adulmeca un început de compromis, vom face un pact trainic.

acum 7 zile · comentarii (196)

Contextul iniţiativei Coaliţiei pentru Familie. Coaliţia pentru Familie, o structură civică format din mai multe asociaţii, a înregistrat la Senat pe data de 23 mai o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei. Formularea propusă pentru art. 48, alin. 1 din Constituţie este:

acum 12 zile · comentarii (36)

Trei incendii au avut loc în ultimele 24 de ore în Parcul Natural Vãcãreşti: primul a afectat o suprafaţă de un ha, în zona apropiată de Sun Plaza, în cursul nopţii a ars o suprafaţă mai mică, spre Târgul Vitan. Acum aproximativ o oră s-a aprins o zonă uscată dinspre Str. Săvineşti. Pompierii au intervenit urgent, alertaţi de locuitorii cartierului, pentru a stinge incendiile.

acum 13 zile · comentarii (4)

S-au publicat doar rezultatele brute la examenul de BAC, amănuntele atunci când Ministerul Educaţiei va prezenta dosarul examenului. Prima observaţie: Ministerul îşi menţine prostul obicei de a nu lua în calcul elevii existenţi în clasele a XII-a şi a XIII-a, ci doar pe cei care s-au prezentat la examen.

acum 13 zile · comentarii (37)

Consumul de produse culturale e în creştere, bugetele la fel, chiar dacă mulţi spun (şi chiar cred) altceva. De pildă, numărul studenţilor de la facultăţile de arte a crescut de mai mult de o sută de ori de când a putut să înceapă să crească. Bucureştiul şi alte oraşe sunt pline de evenimente culturale, chiar dacă mulţi spun (şi chiar cred) altceva.

acum 14 zile · comentarii (2)

La ora la care citiţi aceste rânduri, Preşedinţii Tusk şi Juncker se vor întâlni cu Preşedintele Obama pentru a „recimenta“ sentimentul uniunii transatlantice şi pentru a prezenta planurile privind întărirea spaţiului de apărare şi securitate la nivelul aliaţilor europeni.

acum 17 zile · comentarii (2)

Vestea numirii lui Tudy, fostul iubit înflăcărat al Oanei Zăvoranu (fapt pentru care a devenit şi celebru), în funcţia de viceprimar al Capitalei i-a luat prin surprindere chiar şi pe oamenii din instituţia de pe malul Dâmboviţei. Pe internet au apărut primele glume pe seama junelui viceprimar, care a rămas în conştiinţa publică după apariţia într-un filmuleţ difuzat intens online, în care se masturba filmându-se singur.

acum 18 zile · comentarii (10)

Titluri senzaţionale. Uluire, şoc şi cutremur. Ortodocşii nu se mai pot căsători cu ne-ortodocşii. O decizie „nouă” a Bisericii, care va speria, probabil, pe cei prea conectaţi la tabloidizarea presei. În rest, nimic nou. Tabloidele au descoperit gaura de la covrig, pardon, de la inelul de logodnă.

acum 18 zile · comentarii (86)

Prin modul în care s-a poziţionat pe scena publică, Liviu Dragnea seamănă cu ce era acum un an Gabriel Oprea - omul de care pare să depindă totul: majoritatea parlamentară, stabilitatea guvernamentală, soarta miniştrilor şi a premierului, poate chiar a preşedintelui, ba până şi soarta luptei anticorupţie. Iar în unele minţi încolţeşte ideea de a-l avea premier de la toamnă. Oare nu avem dreptul să fim, totuşi, ceva mai pretenţioşi?

acum 19 zile · comentarii (71)
Postari Recente