VIDEO Un copil din Buzău a rămas fără nas, din cauza unei boli ignorate 0

O boală necruţătoare a transformat un copil dintr-unul sănătos şi plin de viaţă, în unul pentru care fiecare zi e o adevărată provocare. Are doi ani şi jumătate şi îl cheamă Ionuţ. Micuţul a rămas fără nas după ce a contractat un microb în spital iar părinţii săi, foarte săraci, fac eforturi disperate pentru a strânge banii necesari unei operaţii de protezare.

VIDEO Un copil din Buzău a rămas fără nas, din cauza unei boli ignorate Vezi comentarii 0

Mii de elevi buzoieni, fără manuale pe bănci în prima zi de şcoală

Mii de elevi buzoieni, fără manuale pe bănci în prima zi de şcoală

Astăzi a început anul şcolar, însă nu toţi elevii vor avea după ce învăţa. Manualele şcolare noi pentru elevii de clasa I si a II-a, atat în format print, cat în format digital, nu vor ajunge în şcoli cel puţin o lună după debutul anului şcolar. Motivul: editorii au depus contestatii la licitaţia privind tipărirea manualelor şcolare iar în cel mai optimist scenariu, procedura va dura cel puţin o lună.

VIDEO Tensiune la început de an şcolar, la Scutelnici. Părinţii sunt supăraţi că au plecat dascălii, iar şcoala este neterminată

VIDEO Tensiune la început de an şcolar, la Scutelnici. Părinţii sunt supăraţi că au plecat dascălii, iar şcoala este neterminată

Început de an şcolar cu probleme, la Scutelnici, în judeţul Buzău. Copiii vor învăţa în aceleaşi săli de clasă, dintr-o anexă, vor merge la toaleta din fundul curţii şi riscă să rămână şi fără dascăli. Profesorii nu şi-au mai luat salariile de trei luni iar localul este în şantier, de şapte ani. Banii pentru cadrele didactice şi pentru cheltuielile curente de întreţinere sunt blocaţi în contul primăriei pe care este pus sechestru.

FOTO Călătorie de vis spre Poarta Vânturilor, locul unde aerul Carpaţilor îţi taie respiraţia

FOTO Călătorie de vis spre Poarta Vânturilor, locul unde aerul Carpaţilor îţi taie respiraţia

Masivul Siriu, din munţii Buzăului, este unul dintre cele mai generoase în peisaje din ţară, iar traseul montan cu plecare de la Cabana Valea Neagră spre Poarta Vânturilor, apoi Şaua Tabla Buţii este unul dintre cele mai atractive pentru turişti. Itinerariul este prezentat amatorilor de drumeţii în cadrul campaniei „Adevărul“ „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“.

Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

acum 2 zile · comentarii (6)

E un mijloc de septembrie frumos în Marea Britanie, colorat, încă verde, încă tăcut. Asta până când porneşti radioul, aprinzi televizorul, deschizi un ziar sau contul de Twitter plin cu hastag-uri cu #Yes sau #BetterTogether. Toamna lui 2014 e o toamnă scoţiană. Despre Scoţia şi ideile ei.

acum 2 zile · comentarii (16)

Grupul de strategie Aspen, un grup apartinic de experţi în politici externe, coprezidat de Brent Scowcroft, fost consilier pe probleme de securitate naţională al SUA, şi de mine, s-a confruntat de curînd cu problema modului în care trebuie reacţionat la intervenţia Rusiei din Ucraina. NATO se confruntă acum cu aceeaşi problemă.

acum 2 zile · comentarii (4)

În primul rând, vă propun să cădem de acord asupra unui aspect prea puţin conştientizat, dar cât se poate de relevant. Avem o organizaţie teroristă numită la un moment dat ISIL – Istamic State of Irak and Levant (Levant cu referire la spaţiul care ar putea fi azi tradus geografic ca Siria cea Mare). Levant în limba arabă este tradus al-Sham şi de aici următorul acronim mai des folosit: ISIS – Islamic State of Irak and al-Sham.

acum 2 zile · comentarii (11)

Poate cineva va vrea să înveţe ceva din comportamentul ce merită elogiat al actualului comisar european Dacian Cioloş. Am vorbit în numeroase rânduri despre excepţionala sa prestaţie profesională, încununată de ceea ce este acum una dintre cele mai importante politici europene, noua Politică Agricolă Comună cu care, deja, şi-a înscris numele în istoria de succes a Uniunii Europene.

acum 2 zile · comentarii (1)

Citesc zilele acestea articole şi comentarii nenumărate pe tema acceptării în legea învăţământului a admiterii la facultate fără diploma de Bacalaureat. Sunt păreri vehemente şi pro şi contra. Nu îmi voi exprima aici propria părere. Îmi pun însă întrebarea... dacă diploma de bac şi statutul unui absolvent de bacalaureat nu sunt atât de importante, atunci ce ar putea face diferenţa?

acum 6 zile · comentarii (3)

Atunci când, la nivelul unei ţări, orice organizaţie poate pune în discuţie factorii constitutivi ai statului respectiv, asistăm de fapt la sfârşitul statului şi la începutul tribalizării. Regula tribală este câştigul celui care dă mai tare: din mâini, din gură, din tot ce poate. UDMR aplică această tehnică, iar rezultatul este că avem o campanie prezidenţială în care discutăm despre desfiinţarea statului român!

acum 6 zile · comentarii (13)

Victor Ponta declarat pentru mediafax zilele trecute ca toti fraierii care au dat in Romania aceasta informatie nu au inteles ca era o gluma. Premierul a facut aceasta declaratie dupa ce au aparut mai multe voci in media care spuneau ca viitorul post de Comisar al Romaniei va fi cel deCooperare Internationala si Ajutor Umanitar. Intre timp Romania a primit postul de politici regionale.

acum 6 zile · comentarii (10)

Nu de mult am postat sub titlul „Cine se teme de Facebook“ un apel la persoanele mai în vârstă să nu se teamă de Facebook, aşa cum am constatat din proprie experienţă că se cam întâmplă. Spre surprinderea mea în afară de multe aprecieri, mai ales sub formă de sute de „Like“ pe Facebook (!!), am constatat existenţa unui puternic curent anti-Facebook, o oaste de comentatori toţi anonimi demonizând Facebook şi pe mine ca agent al acestei reţele.

acum 9 zile · comentarii (12)

Unii se pripesc confundând valoarea electorală şi comunicaţională a suspendării cu aspectele constituţionale. Suspendarea nu trebuie dusă până la capăt în trei zile, ca în iulie 2012. Ea va fi lăsată să fermenteze în următoarele două luni, prin realizarea diverşilor paşi tactici.

acum 9 zile · comentarii (12)

Bucureştiul a cunoscut o remarcabilă explozie de noi construcţii de case şi edificii publice în perioada de sfârşit de sec. 19 şi început de sec. 20, cunoscută ca La Belle Époque. Acest fenomen economic şi social a fost în multe privinţe similar cu cel al altor oraşe de la frontiera expansiunii populaţiei de sorginte europeană de atunci, aşezări care se dezvoltau vertiginos în vestul Statelor Unite sau în Stepa Pontică a Rusiei ori în Siberia.

acum 9 zile · comentarii (0)

Istoria ne arată că naţiunile, în genere, se pot înţelege. Chiar dacă diferenţele şi diferendele de natură geografică, economică, religioasă sau ideologică le aruncă în tabere contradictorii, cu timpul se dezvoltă un limbaj comun. Gesturile diplomatice, comerţul, instituţiile internaţionale sau exerciţiile militare comune sunt tot atâtea instrumente prin care rivalităţile se pot atenua.

acum 9 zile · comentarii (12)

Cei dependenţi de Internet vor folosi posibilitatea oferită de lumea virtuală de a se conecta cu alţi oameni ca pe un substitut pentru interacţiunile umane rele – cele cu o încărcătură emoţională pe care o putem numi echilibrată şi sănătoasă. Altfel spus, Internetul devine un surogat – aşa cum stupefiantele sunt, la rândul lor, surogate. Nu întâmplător, dependenţa de Internet e tot mai des comparată cu dependenţa de cocaină.

acum 9 zile · comentarii (0)

Şi în vară, şi în toamnă. De câţiva ani. Este un titlu în multe ziare, în ciuda faptului că a devenit un clişeu. În ultimele zile, am încercat să-mi dau seama care este situaţia promovării examenului de maturitate. Rapoartele Ministerului Educaţiei Naţionale spun: 60% în vară şi 22% în toamnă. Bazându-se pe calcule misterioase (pentru noi), domnul ministru Remus Pricopie a menţionat chiar cifra magică de 70%. Dar 70% din ce?

acum 13 zile · comentarii (6)

Omul cu cele mai mari puteri din istoria lumii, care poate să pornească, s-ar părea, un război nuclear, este garanţia tuturor libertăţilor pe care ni le dorim, ca să nu mai spun, un model pentru toţi ambiţioşii şi toate organizaţiile care vor conducere energetică şi discretă. Acesta este paradoxul republicii moderne.

acum 13 zile · comentarii (0)

Cunoscutul activist unionist de la Acţiunea 2012 George Simion mi-a făcut onoarea să mă includă în provocarea sa #tricolorchallenge. Răspund cu plăcere, mai ales că ne unesc multe gânduri şi idealuri comune. Dintre care cel mai important este acela al reunificării celor două state româneşti într-un moment în care Rusia stalinistă presează pe frontul de Est, iar Ungaria horthystă îi face jocurile dinspre Vestul ţării noastre.

acum 14 zile · comentarii (0)

Vladimir Putin s-a exprimat public că poate cuceri Kiev-ul în doar două săptămâni. Poate că aşa o fi, dar mai apoi ce se va întâmpla? Să îi amintesc că aşa au făcut şi în Afganistan şi totul s-a soldat cu căderea URSS? În primă fază Kiev-ul ar fi cucerit, dar după ar urma un război de gherilă care ar distruge economic Federaţia Rusă.

acum 15 zile · comentarii (2)

Reţelele de socializare încurajează schimbul de fişiere – inclusiv de fişiere video. Din moment ce aceste fişiere provin, de obicei, de la indivizi necunoscuţi, unele dintre ele conţin viruşi care fie vă vor scoate din funcţiune calculatorul, în cazul bun, fie vor aduna informaţii personale despre dvs. care, mai târziu, ar putea să fie folosite împotriva dvs, în cazul rău.

acum 15 zile · comentarii (0)
Postari Recente