Primăria va negocia cu Staţiunea de Cercetare Legumicolă un acord pentru amenajarea unui drum printre grădini 0

Reţeaua de drumuri din Buzău se va îmbogăţi cu cel puţin un drum, care va lega Aleea Sporturilor de centrele comerciale de pe Unirii Nord. Un prim pas al municipalităţii în acest demers va fi făcut săptămâna viitoare, când conducerea primăriei va avea negocieri cu Staţiunea de Cercetare Legumicolă, pe teritoriul căreia urmează să fie realizată investiţia.

Primăria va negocia cu Staţiunea de Cercetare Legumicolă un acord pentru amenajarea unui drum printre grădini Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Strămoşul fructierei. Istoria vasului ceramic uriaş folosit de daci cu mii de ani în urmă şi descoperit în zona Buzăului

Strămoşul fructierei. Istoria vasului ceramic uriaş folosit de daci cu mii de ani în urmă şi descoperit în zona Buzăului

Confecţionate din sticlă, ceramică sau metal, precum argintul, fructierele sunt nelipsite din seturile de bucătărie ale gospodinelor din zilele noastre. Puţini ştiu că vase cu picior, asemenea fructierelor, erau folosite cu mii de ani în urmă, de strămoşii daci, ca recipient pentru diverse mâncăruri. O astfel de piesă a fost descoperită într-un sit arheologic din judeţul Buzău.

VIDEO Schimbarea destinaţiei Bazarului din centrul Buzăului generează tensiuni între micii comercianţi şi Primărie

VIDEO Schimbarea destinaţiei Bazarului din centrul Buzăului generează tensiuni între micii comercianţi şi Primărie

Teama a pus stăpânire pe zeci de familii care îşi câştigă existenţa din comerţul derulat în Bazarul de pe Cuza Vodă, după ce primarul Buzăului a anunţat că anul acesta va schimba destinaţia clădirii, în sediu secundar al Primăriei. Astăzi, după ora 14, o delegaţie a comercianţilor a depus un memoriu la registratura Primăriei, prin care propun variante de compromis.

VIDEO Muzeul Judeţean Buzău a inaugurat două săli de arheologie. Un schelet de 4.000 de ani, expus în premieră în România

VIDEO Muzeul Judeţean Buzău a inaugurat două săli de arheologie. Un schelet de 4.000 de ani, expus în premieră în România

Duminică, de Ziua Naţională a Culturii, Muzeul Judeţean Buzău a vernisat două expoziţii permanente, Neo-Eneoliticul şi Epoca Bronzului la Buzău. Cele două săli aflate la etajul instituţiei de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu au fost amenajate pe parcursul ultimului an şi începând de astăzi îşi aşteaptă vizitatorii, alături de celelalte secţii ale Muzeului Judeţean.

Şcoala de actorie de la Buzău. Cel mai tânăr învăţăcel are 4 ani, iar cursanţii vor să ajungă pe marile scene

Şcoala de actorie de la Buzău. Cel mai tânăr învăţăcel are 4 ani, iar cursanţii vor să ajungă pe marile scene

De mai bine de un an, copiii buzoienilor şi tinerii care vor să descopere tainele actoriei au la dispoziţie un club de teatru care tinde să ajungă pepinieră pentru viitorii maeştri ai scenei, alături de Liceul de Arte ”Margareta Sterian”. Celor aproximativ 30 de învăţăcei, le este profesor în arta actoriei Adrian Nicolae, absolvent al Universităţii de Arte din Iaşi. Cursurile sunt gratuite, instituţia fiind subvenţionată de municipalitate.

Muzeul Judeţean Buzău vernisează duminică două expoziţii de bază dedicate Neo-Eneoliticului şi Epocii Bronzului în zona Curburii Carpaţilor

Muzeul Judeţean Buzău vernisează duminică două expoziţii de bază dedicate Neo-Eneoliticului şi Epocii Bronzului în zona Curburii Carpaţilor

Muzeul Judeţean Buzău, instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean, vernisarea expoziţiilor de bază dedicate Neo-Eneoliticului şi Epocii Bronzului în zona Curburii Carpaţilor. Noua colecţie este amenajată într-o manieră modernă, ce îmbină concepte expoziţionale noi şi atractive pentru publicul vizitator.

Ion Iliescu continuă lupta cu mistificarea istoriei. În cel mai profund spirit bolşevic, Ion Iliescu susţine că nu se simte vinovat pentru victimele Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Nu regretă că a chemat hoardele de mineri-bătăuşi din Valea Jiului, nu plânge pentru nevinovaţii omorâţi de loviturile acestora, nu plânge pentru femeile abuzate şi violate şi, în general, nu se simte vinovat de nimic.

acum 13 ore · comentarii (33)

Pentru cei care nu au aflat încă: post-adevărul este noua denumire, politically corectă, a minciunii. Ar trebui să ştie asta toţi cei care vor să fie imuni la depresie în următoarea perioadă, încă nedeterminată, de timp. Şi pentru că în ultimele luni au tot apărut post-adevăruri care nu doar că inundă (şi imundă) spaţiul public, dar încep să ne croiască şi vieţile, găzduiesc aici un text care le face un prim inventar.

Cercetătorii i-au spus broscuţei: sari! Şi ea a sărit. Apoi, i-au tăiat picioarele din spate şi i-au spus din nou să sară. Broscuţa a rămas pe loc. Cercetătorii s-au panicat: o fi surzit sau e amnezică? Asta e, acum, dilema apărătorilor democraţiei. Între timp, broscuţa, în strădania ei, l-a născut pe Trump. Cu ce efect asupra democraţiei?

acum 2 zile · comentarii (11)

Partidele politice din România s-au confruntat la ultimele alegeri din nou cu valul celor care au solicitat „o altfel de politică”, „alţi politicieni”, „alt sistem”. Fapt care a adus un scor destul de bun celor care şi-au organizat campania pe ideea că ei reprezintă altceva. Astfel, USR obţine un meritabil scor de 8 procente.

acum 2 zile · comentarii (9)

Partidele politice din România s-au confruntat la ultimele alegeri din nou cu valul celor care au solicitat „o altfel de politică”, „alţi politicieni”, „alt sistem”. Fapt care a adus un scor destul de bun celor care şi-au organizat campania pe ideea că ei reprezintă altceva. Astfel USR obţine un meritabil scor de 8 procente.

acum 2 zile · comentarii (9)

Nu mă socotesc competent să analizez, să sistematizez şi să judec ceea ce se întîmplă, de la o vreme, în patria noastră. Poate că dl Ciorbea are dreptate: ce suntem noi, ăştia care l-am bombănit pentru obiecţiile d-sale la legea 90/2001? Nişte „bieţi oameni” care habar n-au despre ce e vorba. Trebuie să fii expert în drept ca să pricepi că nu e corect ca unui ins cu probleme penale să i se ia şansa de a guverna.

acum 2 zile · comentarii (168)

Sunt tot mai multe semne că în creuzetele puterii se coace de-o amnistie şi o graţiere. Şi nu oricum, ci în forma cea mai perfidă cu putinţă, prin OUG. Perfidă, pentru că se aplică imediat după apariţia în Monitorul Oficial, scoate din joc parlamentul, preşedintele, CCR, dezbaterea publică, opiniile specialiştilor din justiţie, fără ca Avocatul Poporului să intervină.

acum 3 zile · comentarii (19)

Că tot i-am aşteptat pe americani toată istoria noastră modernă, acum sunt vremuri de adio. Cu discursul final, Barack Obama şi-a făcut impecabil ultimele lecţii de lider carismatic, de subtil comunicator: în afară de a ne autolamenta pe reţelele sociale că ai noştri au pierdut, ce facem de mâine, cînd în lume începe domnia celor ca Trump?

acum 5 zile · comentarii (64)

Pentru că din ce în ce mai des în ultimul timp dau peste mine tot felul de cunoscuţi de acum o mie de ani, ori din vreo viaţă anterioară, cărora le-a căzut sub ochi, (pesemne n-au avut cu ce îşi înveli sendvişul cu parizer luat la serviciu), cîte un rînd jumate din articolul pe care l-oi fi scris, şi mă întreabă dacă nu mi-a fugit încă a cincea nevastă ori dacă n-am fost decăzut din alte drepturi:

acum 8 zile · comentarii (1)

Primele lucruri despre onoare, şi despre ce e important în viaţă, în general, le-am învăţat când eram mic, desigur. Într-un sat sărac din Moldova, lângă Târgu Bujor, numit orăşel nu se ştie de ce, poate pentru că acolo venea bâlciul, o dată pe an, timp de o săptămână întreagă. Acolo am apucat asfaltarea, drumul care ducea către Bârlad, electrificarea şi deschiderea brutăriei.

acum 10 zile · comentarii (13)

Vor deschide sacul bugetului fără fund şi românii se vor înfrupta fără oprelişti, din cornul abundenţei. Cum să mai stai liniştit când ştii că te aşteaptă belşugul şi nu ştii ce să faci cu el. Cum se întreba un român îngrijorat de noua perspectivă:”Dacă mâine mă trezesc şi văd un râu de lapte şi miere pesedistă care mă inundă, ce fac, că eu n-am mai avut parte de aşa ceva?”

acum 13 zile · comentarii (3)