Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Boala picioarelor de elefant, maladia crudă care-i face traiul de calvar unei femei din Buzău. Operaţia urgentă, singura soluţie să rămână în viaţă

VIDEO Boala picioarelor de elefant, maladia crudă care-i face traiul de calvar unei femei din Buzău. Operaţia urgentă, singura soluţie să rămână în viaţă

O femeie din Buzău a fost diagnosticată cu o maladie rară, elefantiazis, care presupune îngroşarea anormală a unor regiuni corporale, mai ales a membrelor inferioare, prin inflamarea ganglionilor şi căilor limfatice din ţesutul conjunctiv.

Buzăul, lovit crunt de secetă. Lipsa precipitaţiilor şi temperaturile ridicate au distrus mii de hectare de culturi

Buzăul, lovit crunt de secetă. Lipsa precipitaţiilor şi temperaturile ridicate au distrus mii de hectare de culturi

Culturile de porumb şi floarea soarelui din judeţul Buzău sunt distruse în mare parte. Până acum, estimările specialiştilor evidenţiază pagube ce depăşesc 13 milioane de lei. Cât de curând, sumele se vor dubla sau chiar tripla. Fermierii trag acum speranţă că statul îi va despăgubi măcar în parte pentru pagubele suferite, însă nu se ştie cânfd vor fi acordate.

Rezultate slabe la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. La Buzău, doar 16,8 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze | bacalaureat 2015

Rezultate slabe la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. La Buzău, doar 16,8 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze

Rezultatele la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2015 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei şi la avizierele centrelor de examen. Doar 16,8 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău. Rezultatele sunt mult sub media pe ţară şi sub cele înregistrate în toamna anului trecut, când promovabilitatea a fost de 30,08 la sută.

Demersurile pentru cumpărarea unui tomograf nou, pentru Spitalul Judeţean Buzău, în faza licitaţiei de oferte

Demersurile pentru cumpărarea unui tomograf nou, pentru Spitalul Judeţean Buzău, în faza licitaţiei de oferte

O problemă ce trenează de ani de zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi-ar putea găsi rezolvarea până la sfarsitul anului. Pentru ca buzoienii să nu mai fie puşi pe drumuri pentru o investigaţie vitală, Consiliul Judeţean derulează demersurile necesare pentru cumpărarea unui computer-tomograf nou pentru cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Alegerea vicepreşedintelui CJ Buzău, amânată din nou. Tensiunile din PSD sunt cauza tergiversărilor | psd

Alegerea vicepreşedintelui CJ Buzău, amânată din nou. Tensiunile din PSD sunt cauza tergiversărilor

Bătălia din CJ Buzău privind numirea noului vicepreşedinte al instituţiei a fost amânată. Punctul de pe ordinea de zi al şedinţei de astăzi privind numirea unui înlocuitor pentru Cristi Romanescu a fost scos chiar înaintea şedinţei. Motivul: se aşteaptă alegerile privind noua conducere a PSD Buzău, întâlnire programată pe 19 septembrie, care va tranşa disputele aprinse din ultima perioadă între tabăra Boşcodeală şi tabăra Ghiveciu.

ONU confirma în luna iunie că, anul trecut, 60 de milioane de refugiaţi plecau în pribegie în căutarea unei vieţi normale. Poveştile dramatice trăite de refugiaţii scăpaţi din ororile războaielor sectariene din Orientul Mijlociu au împărţit europenii în două tabere, pro şi contra. Ştiţi ce înseamnă 60 de milioane? Cam cât este toată populaţia Italiei...

acum 2 zile · comentarii (40)

Privind, în mod obiectiv, evoluţia ambasadorului Federaţiei Ruse în România, aceasta va atinge apogeul în luna septembrie 2015. În primul interviu acordat unui jurnalist român, acesta fiind autorul acestor rânduri, diplomatul rus menţiona ţinta sa numărul 1, promovarea relaţiilor culturale bilaterale. Pe plan politic lucrurile fiind formale, iar pe plan economic investitorii ruşi stăpânind zone mioritice  unde greva este de neconceput.

acum 2 zile · comentarii (41)

Guvernul ar trebui să se strângă într-o şedinţă de urgenţă care să pregătească organizarea unei licitaţii în vederea construirii unui gard enorm care să ne înconjoare din toate părţile. Studiile de fezabilitate să fie plătite cu celeritate. Cocoţaţi pe metereze să terminăm o dată pentru totdeauna cu corectitudinea politică şi alte prostii care au distrus Imperiul Roman. Şi Dacia.

acum 5 zile · comentarii (157)

M-am trezit într-o noapte în sunetul plăcut al lemnelor aruncare pe jăratic. Pâr-pâr-pâr. Apoi, legând în mintea mea acest sunet de nişte voci bărbăteşti uşor răstite, mi-am zis: „Eh, băieţii din cartier fac grătar la parter“. Am mai dormit vreo 20 de secunde, apoi am sărit în picioare: la parter ardea Terasa Fericirii, un bar de cartier în care îşi oblojesc rănile spirituale toţi bărbaţii trecuţi de 45 de ani de pe bulevard

acum 6 zile · comentarii (17)

Situaţia-limită în care a intrat Uniunea Europeană din cauza neştiinţei/nehotărârii/lentorii inacceptabile cu care reacţionează la criza migranţilor ilegali, transformată acum în ameninţare de mari dimensiuni, face să reapară mai vechea întrebare: există cu adevărat mijloace comune de reacţie, cele pe care ar trebui să le aibă la îndemână decidenţii spaţiului european?

acum 7 zile · comentarii (31)

Aniversăm cu supuşenie, indiferenţă şi rutină deplină 25 de ani de la prăbuşirea comunismului ceauşist pe malurile Dâmboviţei. O şansă istorică, în sine de nepreţuit. O şansă la nivel macro de neimaginat. O răspântie în calea unui neam supus de veacuri la încercări pe cât de contradictorii, pe atât de distructive. Şi totuşi, s-a întâmplat.

acum 7 zile · comentarii (4)

Nemuritorului Prim Ministru al Romaniei ar trebui să i se recunoască măcar vreun record mondial în ceea ce priveşte supravieţuirea în condiţii extreme. I s-au aruncat bombe peste bombe fără niciun efect. Nu l-a clintit nici nucleară lu' Turcescu şi nici dosarul lui Băsescu. Stai să vezi ce nu credeai că o sa i se întâmple e micul lui dejun preferat. El este nimeni altul decât Victor Indestructibilului Ponta.

acum 9 zile · comentarii (45)

Citind câteva cercetări mai noi, care analizează încercarea de inventare a unei naţiuni şi a unei literaturi „moldoveneşti”, distincte de cea română, nu te poţi opri să nu exclami: câtă risipă! Ce inutilă cheltuială de timp, de bani, de vieţi omeneşti! Ce gogoaşă umflată, rostogolită atâta amar de ani peste minţile bieţilor oameni!

acum 9 zile · comentarii (4)

În titlul acestui text nu s-a strecurat nicio eroare. Termenii nu sunt inversaţi, deci topica nu a suferit schimbări. Deşi ne-am obişnuit cu repetarea la infinit a sintagmelor „integrare europeană” şi „independenţa R. Moldova”, ambele reprezintă clişee propagandistice, menite să distragă. Nu vom putea adera la UE decât dacă vom deveni realmente independenţi.

acum 10 zile · comentarii (2)

Două lucruri ştim sigur despre români: că sunt născuţi poeţi şi că sunt inteligenţi! În general, îmi sună prost suficienţa patriotică, în numele căreia ne auto-proclamăm ca „elită” a lumii. Îmi sună la fel de prost şi filosofia defetistă de tipul „ca la noi la nimenea”. Oricum, nu cred că este prudent să practicăm cuantificarea unor calităţi care, prin definiţie, nu sunt cuantificabile.

acum 10 zile · comentarii (151)

Din oaia neagră a politicii europene, a devenit, brusc, preferatul marilor cancelarii pe imprevizibila scenă greacă. Desigur, numai după ce a acceptat cupa amară a acordului cu liderii Zonei Euro. Din care n-a sorbit, până acum, decât prima înghiţitură. Urmarea? Omul politic al anului joacă din nou în forţă, dovedind că nu se teme de urne. Poate fi, însă, Tsipras mai mult decât un bun candidat?

acum 10 zile · comentarii (24)
Postari Recente