Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Trei localităţi „fantomă”, în judeţul Buzău. Încă mai apar în acte deşi nu mai au niciun locuitor

Trei localităţi „fantomă”, în judeţul Buzău. Încă mai apar în acte deşi nu mai au niciun locuitor

Un număr de 126 de localităţi din România sunt "fictive". Fie nu mai au niciun locuitor, conform ultimului recensământ, fie în realitate se află acum pe fundul unui lac de acumulare sau au dispărut complet de pe faţa pământului. În judeţul Buzău au fost identificate trei localităţi fantomă.

Elevi de la 25 de licee din ţară, prezenţi în weekend la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale „Margareta Sterian”

Elevi de la 25 de licee din ţară, prezenţi în weekend la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale „Margareta Sterian”

Peste 1100 de elevi ai liceelor de artă din toată ţara participă, în acest week-end, la Concursul Naţional „Margareta Sterian” , competiţie găzduită de Liceul de artă din Buzău. Ajunsă la a VI-a ediţie, competiţiA oferă posibilitatea elevilor din diferite oraşe ale ţării să se descopere şi să se afirme pe plan artistic.

VIDEO Tensiuni în Consiliul Local Buzău. Viceprimarii oraşului şi-au aruncat reproşuri legate de prezenţa la serviciu

VIDEO Tensiuni în Consiliul Local Buzău. Viceprimarii oraşului şi-au aruncat reproşuri legate de prezenţa la serviciu

Demisia lui Sebastian Radu din funcţia de viceprimar al Buzăului i-a bulversat pe toţi consilierii municipali, dar şi pe primarul Boşcodeală şi pe viceprimarul Fănică Bîrlă. Acesta din urmă l-a acuzat pe Sebastian Radu, imediat după ce acesta a exprimat o serie de nemulţumiri la adresa colegilor, că e mai mult în concediu şi că vine târziu la serviciu.

Un preot cum rar întâlneşti: un slujitor al Domnului, din Buzău, este doctor în horticultură, iar cercetarea o face pentru a desluşi tainele creaţiei lui Dumnezeu

Un preot cum rar întâlneşti: un slujitor al Domnului, din Buzău, este doctor în horticultură, iar cercetarea o face pentru a desluşi tainele creaţiei lui Dumnezeu

Costel Vânătoru este în acelaşi timp slujitor al Domnului şi doctor în horticultură, coordonator al Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău. Este de părere că cele două "misiuni" ale sale, care par a fi total opuse, pot coexista, crezul său fiind acela că prin cercetare nu face altceva decât să descopere creaţia lui Dumnezeu.

VIDEO Unul dintre viceprimarii Buzăului, Sebastian Radu, şi-a dat demisia din conducerea forului local

VIDEO Unul dintre viceprimarii Buzăului, Sebastian Radu, şi-a dat demisia din conducerea forului local

Sebastian Radu, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Buzău, membru PSD, şi-a prezentat demisia din funcţie, la finalul şedinţei ordinare de astăzi a Consiliului Local. Acesta a precizat că are opinii diferite faţă de cele ale primarului Boşcodeală şi că este dezamăgit că în deliberativul buzoian nu mai există dezbateri pe seama proiectelor importante pentru populaţie.

VIDEO Muzeu de căruţe vechi, cât un sat: Brădeanu

VIDEO Muzeu de căruţe vechi, cât un sat: Brădeanu

Comuna buzoiană Brădeanu este o oază de frumuseţe în inima Bărăganului mai puţin spectaculos. Este imposibil pentru cel care trece prin această localitate să nu observe expoziţia de căruţe vechi de pe o parte şi de cealaltă a Drumului Judeţean 203D sau băncuţele vopsite în culorile drapelului naţional.

Să incluzi o ţară în procedura de dezechilibru macroeconomic pe motivul încheierii acordului cu creditorii internaţionali mi se pare o bătaie de joc. Să arunci pe listă o ţară care te împrumută azi cu credibilitate folosindu-te de nerespectarea unui singur criteriu din cele unsprezece stabilite în Mecanismul de Alertă a Dezechilibrelor Macroeconomice mi se pare o discriminare cruntă.

acum 3 zile · comentarii (4)

Marea realizare a Revoluţiei din 1989 a fost câştigarea libertăţii pentru întreg poporul român. Numai că în Dicţionar, alături de cuvântul „libertate”, mai apar şi cuvintele „libertinism” şi chiar „libertinaj”. Cuvântul „inorog” poate sta cuminte în Dicţionar sau poate să iasă din acesta, pentru a intra în basmele de adormit copiii, sau în alegorii politice, ca aceea a lui Dimitrie Cantemir.

acum 3 zile · comentarii (2)

Săptămâna trecută s-a încheiat cu câteva manifestaţii de amploare în unele capitale est-europene. La Moscova a fost organizat un miting anti-Maidan, la Kiev – un marş de comemorare a victimelor agresiunii ruseşti (care a început încă pe timpul lui Ianukovici), pe când la Chişinău s-au mâncat clătite şi s-a jubilat pe nesimţite în Piaţa Marii Adunări Naţionale de dragul unui sărbători străine şi păgâne: Masleniţa.

acum 6 zile · comentarii (2)

Ce s-a întîmplat în ultima perioadă în Republica Moldova pare că vine din nebunii ani 90. Jaf ca în codru. Totul sub lozinca „eurointegrării”. Foştii bandiţi s-au tranformat în eurobaniţi. Acum jaful s-a extins mai ales spre păturile foarte sărace. Europa închide oare ochii la aceste abuzuri fără prcedent? Vă ofer trei poveşti culese de la cîţiva prieteni şi o concluzie folcorică. Fără comentarii.

acum 6 zile · comentarii (8)

După mult comentata vizită a preşedintelui Putin în Ungaria, eveniment pe care Viktor Orban l-a considerat important deoarece „nu se poate imagina o Europă fără Rusia”, premierul ungar a simţit nevoia să se explice în faţa aliaţilor săi apropiaţi, respectiv statele membre ale Grupului de la Visegrad (Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia) şi a decis să efectueze o vizită fulger în Polonia.

acum 6 zile · comentarii (32)

Un proiect de lege care modifică şi completează legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost dezbătut miercuri în Parlament. Cel mai recent proiect, prin care se propune interzicerea fumatului în spaţiile publice, a fost criticat cel mai intens chiar de parlamentarii care nu respectă legislaţia în vigoare.

acum 10 zile · comentarii (2)

În România, Traian Băsescu a fost supranumit „preşedinte-jucător”, pe când în Republica Moldova, lui Nicolae Timofti i s-ar potrivi calificativul de „preşedinte-spectator”, mai ales după ce l-a desemnat pe Chiril Gaburici la funcţia de prim-ministru, în detrimentul voinţei populare şi a rezultatului alegerilor parlamentare de anul trecut.

acum 13 zile · comentarii (7)

Cu siguranţă, fiecare revenire a coregrafului Gigi Căciuleanu pe scenele „de acasă” constituie o atracţie pentru orice iubitor al dansului care ştie că va descoperi noi „teritorii” din gândirea şi imaginaţia artistului în producţii ce-i poartă amprenta inconfundabilă, aşa cum, ani la rând, balerinul Gigi Căciuleanu a încântat prin maniera sa originală de a exprima prin mişcare o anume filosofie, gânduri şi trăiri intense şi mai ales... adevărate.

acum 13 zile · comentarii (1)

S-a vorbit foarte puţin anul acesta despre Yalta. Numărul celor ce au fost dispuşi să îşi amintească că s-au împlinit 70 de ani de la Conferinţa din februarie 1945 la care au participat liderii SUA, ai URSS şi ai Angliei, conferinţă la capătul căreia au fost stabilite sferele de influenţă şi viitorul Europei pentru cel puţin 45 de ani, a fost extrem de redus.

acum 17 zile · comentarii (0)

Am dat cu banul şi am pierdut, pentru simplul fapt că pe o faţă a monedei era Elena Udrea, iar pe cealaltă Victor Ponta. Asta e moştenirea pe care o lasă României Traian Băsescu şi Adrian Năstase. Aşa arată generaţia care conduce România după 25 de ani de libertate. Glossy, blink, blink, 10%, Dubai, Paris sau Florenţa, raliuri, Ferrari, Swarovski şi cătuşe.

acum 17 zile · comentarii (45)
Postari Recente