VIDEO Căminul ororilor, de la Aldeni, se închide în cel mult o lună. Primii pacienţi au fost mutaţi 0

Dezvăluirile despre ororile din căminul pentru persoane bolnave psihic de la Aldeni au determinat primăriile de sector din Bucureşti, care aveau asistaţi, să-şi retragă bolnavii. Joi, 25 de pacienţi de la sectorul 3 au fost îmbarcaţi într-un autocar şi transferaţi la un alt cămin privat din Ilfov. Celelalte primării bucureştene care îşi internaseră asistaţii la Aldeni îşi vor lua bolnavii, în total 89 de persoane.

Vezi comentarii 0

Şefi noi, de luni, la două importante instituţii buzoiene

Două instituţii buzoiene îşi vor schimba, de luni, şefii. Este vorba de Spitalul Judeţean Buzău şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilulului Buzău. La spital va fi numit un Claudiu Damian, în timp ce la Protecţia copilului  a fost propus de către conducerea judeţului Adrian Vintilescu. Numirile celor doi economişti în noile funcţii se vor face luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean.

Sală de expoziţii, în sediul fostului bar Bel Ami

Sediul fostului bar Bel Ami, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, ar putea găzdui din nou evenimente culturale. Proprietarul spaţiului, Consiliul Judeţean, a câştigat procesul cu patronul barului, cel care a beneficiat din partea fostei Direcţii de Cultură Buzău, de un contract avantajos.

Filme româneşti de succes, joi şi vineri seară, în Parcul Tineretului

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău continuă seria proiecţiilor de filme în aer liber. Mâine, de la ora 21, cinefilii sunt aşteptaţi în amfiteatrul din Parcul Tineretului pentru a viziona producţia românească „WebSitStory”. De asemenea vineri seară, de la aceeaşi oră, la amfiteatru din parcul Tineretului va avea loc proiecţia filmului „Domestic”.

O buzoiancă, admisă prima la Medicină Militară în Bucureşti

O tânără din Buzău a fost admisă prima la Universitatea “Carol Davila” din Bucureşti pe locurile de medicină  militară. Este vorba de Adnana Alexandra Nedelcu, o tânără extrem de ambiţioasă care a terminat studiile liceale la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” iar din toamnă va face primii paşi spre cariera de medic militar. O aşteaptă şase ani de studiu intens, însă nu se sperie şi spune că se va strădui să devină un medic militar de prestigiu.

Tren de călători, pe mâna unui mecanic de locomotivă băut

A fost nevoie de un eveniment feroviar pentru ca oamenii legii să constate că sunt şi mecanici de locomotivă inconştienţi. Un astfel de personaj a fost depistat cu alcool în sânge, după ce a lovit un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată şi a fost testat alcoolscopic. Evenimentul s-a produs luni, din cauza şoferului maşinii, care nu s-a asigurat la traversarea şinelor.

Încă 20 de locuri de muncă disponibile la firma de prestări a Consiliului Judeţean Buzău

Consilierii judeţeni vor vota joi aprobarea majorării numărului total de personal al S.C. „Domenii Prest Serv SRL”, de la 51, cât fusese prevăzut iniţial, la 71 de angajaţi. Douăzeci de noi posturi de îngrijitoare la compartimentul administrativ, întreţinere şi deservire generală au fost solicitate de firma Consiliului Judeţean, în plus faţă de cei 51 de angajaţi, cât se preconizase că va avea nevoie societatea.

FOTO Militarii buzoieni au sărbătorit Ziua Imnului pe platoul din centru

Ziua Imnului Naţional al României a fost sărbătorită la Buzău printr-o ceremonie militară, organizată pe platoul din Piaţa Dacia. Manifestarea a cuprins o alocuţiune privind simbolistica versurilor Imnului Naţional, un scurt spectacol susţinut de Cercul de Teatru din cadrul "Palatului Copiilor" şi intonarea Imnului Naţional al României. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Integrarea deplină a României în Europa nu pare a fi o prioritate a politicii posibilului viitor preşedinte. De parcă România condusă Victor Ponta nu ar mai vrea în Europa. Dar vrea Europa o Românie condusă de Victor Ponta? Unul dintre cei mai cunoscuţi istorici germani îl descrie pe Victor Ponta, drept un „pretins social-democrat” şi îl consideră, alături de Viktor Orban, un element de risc pentru democraţie şi pentru stabilitatea Europei.

acum 16 ore · comentarii (12)

Domnul prim-ministru a produs, în discursul de lansare a candidaturii sale pentru preşedinţie, la Craiova, o discriminare gravă. Pe oamenii vizitaţi în nenorocirea viiturilor, de la care se întorsese pentru a-şi lansa candidatura, i-a numit „oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor”. Adică „români adevăraţi”. Ceilalţi sunt neadevăraţi.

acum 18 ore · comentarii (12)

„Această arestare îmi va servi ca reabilitare pentru viitor”, le spunea Constantin Argetoianu agenţilor Securităţii Poporului, în noaptea de 5/6 mai 1950, în momentul în care aceştia i-au pus în vedere să se deplaseze la sediul Direcţiei Generale a Securităţii Poporului, sub pretextul că trebuie să dea nişte declaraţii.

acum 20 ore · comentarii (21)

De când a devenit independentă (1960), Republica Centrafricană a suferit 5 lovituri de stat, ceea ce a creat instabilitate politică - mai ales în nordul ţării care este populat predominant de musulmani. Este o poveste despre violenţă, corupţie şi proastă guvernare. Oare comunitatea internaţională – cea care are responsabilitatea de a proteja – nu ar fi trebuit să prevadă conflictul din prezent dintre Séléka şi anti-Balaka?

acum 4 zile · comentarii (2)

Nu, nu voi scrie despre accidente auto, violenţă sau crimele premeditate din România. Este un articol pe care îl scriu cu mare întristare şi indignare. După câteva ore bune de călătorie Sibiu-Cluj-Milano, obosit mă aşez în trenul spre nord-vestul Italiei şi deschid bagajul cu gândul de a căuta ceva de lecturat. Mă aşteptau alte ore pe drum. Dau la o parte cărţile de psihologie şi găsesc Dilema Veche.

acum 4 zile · comentarii (22)

Ca reducerea CAS s-a transformat dintr-o batalie cu argumente economice intr-una politica nu avantajeaza pe nimeni. Nu –mi convine ca nu pot pune piese din puzzle ul ce reprezinta viziunea de guvernare stabilita in 2012. Sau ca va trebui sa le pun mai tarziu. Apar defazarea, decalajele temporale in implementarea politicilor, secventialitatea nu mai este optima, parte din efecte incep sa se estompeze.

acum 8 zile · comentarii (7)

Este o problemă reală? Este cu mult mai mult decât atât: este (o altă) componentă a ameninţărilor grave la securitatea naţională, în sensul ei larg, cel care vizează condiţia actuală a unei naţiuni şi modul în care ştie şi vrea să-şi proiecteze corect şi înţelept supravieţuirea în lumea de mâine.

acum 8 zile · comentarii (68)

Desfăşurate simultan, renovările sălilor Olimpia şi Dunărea au scos în evidenţă incapacittea actualelor administraţii de a conserva edificiile construite de comunişti, în vremuri în care ne-am aştepta la construirea unora noi. Cu proiectanţii originali alături, la Ploieşti s-a renovat în sărăcie. Fără aceştia, la Galaţi s-a ajuns la un dezastru.

acum 11 zile · comentarii (0)

Zilele acestea lumea stă pe numeroase butoaie cu pulbere. Personal, e prima oară când asist (neputincioasă… ohhh! Ce sentiment frustrant!) la baia de sânge şi la ploaia de cadavre care cade din cer pe pământ şi de pe pământ în pământ. Copii, tineri, bătrâni, albi sau negri, creştini, musulmani, evrei, malaxorul morţii s-a pus în mişcare şi înghite tot ce-i iese în cale. Undeva din pustie, se aude glasul Botezătorului…

acum 11 zile · comentarii (10)

„Germania a câştigat Campionatul Mondial de Fotbal. Iar selecţionata naţională a Germaniei a meritat această victorie din plin! Dar atât! Mai mult nu este de văzut şi nici de interpretat în acest succes”, notează un cunoscut jurnalist german. Un Gigi-frână al euforiei germane post-Brazilia? Nicidecum!

acum 14 zile · comentarii (107)

În amfiteatrul de la etajul doi, al Facultăţii de Litere, Ioan Alexandru ţinea seara, în 1977, un curs insolit. Poetul tocmai tradusese în versuri „Cântarea cântărilor”, apărută în acel an, şi era cufundat în sublimul erotism biblic. Tema de bază era Biblia, firească la un poet creştin, dar într-unul din comentarii, Ioan Alexandru s-a aplecat însă şi asupra celei mai filozoficeşte ziceri de ocară, prea românescul „du-te în p… mă-tii!”.

acum 14 zile · comentarii (54)

Noua lege antitutun, document ce urmează a fi aprobat zilele acestea de legiuitorii moldoveni, vine să impună reguli drastice pentru producătorii şi importatorii de produse din tutun. Publicitatea şi fumatul în spaţiile publice vor fi interzise în totalitate, iar pachetele de ţigări vor conţine mesaje privind riscurile fumatului pe cel puţin 75% din suprafaţă.

acum 15 zile · comentarii (0)

Scriam săptămâna trecută că nu pot anticipa dacă magistraţii care îl judecă pe Dan Voiculescu vor admite solicitarea de a i se schimba încadrarea juridică a faptei din „spălare de bani” în „tăinuire”, avantajul imediat fiind acela că tăinuirea e deja prescrisă. Între timp, am citit ceva lucrări de-ale judecătoarei care conduce completul de judecată şi pot încerca măcar un ghici.

acum 16 zile · comentarii (37)
Postari Recente