VIDEO A murit nevinovat. În timp ce lua apă de la o cişmea, un buzoian a fost lovit de un BMW condus de un şofer băut 0

Un tânăr din localitatea buzoiană Pitulicea, comuna Glodeanu Sărat, a avut ghinionul să se afle în calea unui bolid scăpat de sub control de un şofer băut. Adrian Popa, de 28 de ani, a murit în această seară strivit de un BMW ricoşat din impactul cu o autocisternă. Accidentul s-a produs chiar în faţa bisericii din sat. Bărbatul şi-a dat ultima suflare în ambulanţa care îl ducea la un elicopter SMURD.

VIDEO A murit nevinovat. În timp ce lua apă de la o cişmea, un buzoian a fost lovit de un BMW condus de un şofer băut Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Cariera politică a lui Constantin Boşcodeală intră în declin. Ce crede actualul primar despre potenţialii urmaşi la şefia PSD Buzău | psd

Cariera politică a lui Constantin Boşcodeală intră în declin. Ce crede actualul primar despre potenţialii urmaşi la şefia PSD Buzău

Procesul în justiţie îi dă lui Constantin Boşcodeală mari bătăi de cap nu numai în plan personal, fiindu-i ameninţată libertatea pentru următorii 5 ani, atât cât i-a trasat deja o primă instanţă, cât şi viitorul său politic. Acesta a declarat deja că nu va mai candida pentru funcţii în PSD dacă nu-şi va rezolva problemele pe care le are cu justiţia.

Firme din toată lumea se interesează de proiectul ”Marea asfaltare”, din Buzău. Lista străzilor care vor intra în reabilitare

Firme din toată lumea se interesează de proiectul ”Marea asfaltare”, din Buzău. Lista străzilor care vor intra în reabilitare

Proiectul finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare care vizează reabilitarea unui număr mare de străzi din municipiul Buzău are şanse să intre anul acesta în derulare. Mai multe firme româneşti şi străine au luat caietul de sarcini care oferă toate informaţiile legate de proiect, edilii buzoieni sperând ca o parte dintre acestea să se şi prezinte la licitaţie.

Primăria municipiului Buzău închiriază vila unor bucureşteni, ca să mute două grădiniţe în ea

Primăria municipiului Buzău închiriază vila unor bucureşteni, ca să mute două grădiniţe în ea

O familie de bucureşteni, proprietara unui imobil din Buzău, va încasa 600.000 de euro în zece ani de la primăria Buzău. Soţii Marius şi Teodora Ene sunt pe punctul de a încheia un contract cu municipalitatea prin care îşi oferă clădirea de peste 700 m.p. spre închiriere unor grădiniţe care sunt nevoite să părăsească actualele sedii, de pe Transilvaniei.

VIDEO Acces cu cartela electronică la pubelele de gunoi dintre blocuri: un proiect al firmei de salubrizare din Buzău

VIDEO Acces cu cartela electronică la pubelele de gunoi dintre blocuri: un proiect al firmei de salubrizare din Buzău

În curând, locuitorii municipiului Buzău ar putea avea acces în rampele de gunoi dintre blocuri doar cu o cartelă electronică. Societatea de salubrizare a oraşului are în plan securizarea ţarcurilor pentru pubele, prin montarea unor cititoare de carduri, ca soluţie împotriva împrăştierii gunoaielor de către ţiganii care scormonesc după resturi.

Produsele carmangeriilor din Pleşcoi, reatestate de Direcţia Agricolă. Pot fi comercializate în continuare ca produse tradiţionale

Produsele carmangeriilor din Pleşcoi, reatestate de Direcţia Agricolă. Pot fi comercializate în continuare ca produse tradiţionale

Un număr de 16 produse tradiţionale au fost reatestate în acest an la Buzău. Este vorba despre preparate din carne, între care se numără şi celebrii cârnaţi de Pleşcoi. Alte două produse cunoscute, de panificaţie, vor fi şi ele reatestate în curând. Prin această măsură, statul doreşte să excludă din galantare produsele contrafăcute.

Domnule preşedinte Iohannis, vă scriu din nou tot cu amărăciune, tot cu dezamăgire. Aş vrea să vă înţeleg, dacă tot v-am votat şi am crezut, cum au făcut-o mulţi la fel ca mine, că facem România bine. Aflu, domnule preşedinte, că aţi decorat un şpăgar nenorocit. Aşa le spunem noi doctorilor care ne lasă să trăim doar pentru un pumn de bani.

acum 3 zile · comentarii (46)

Apariţia celui de-al doilea volum al traducerii noi, integrale, fără ingerinţe sau interpolări de tot felul, datorată Ralucăi Rădulescu, a cărţii Munca actorului cu sine însuşi (Editura Nemira, Bucureşti, 2014) a stârnit dacă nu mai puţin entuziasm, oricum mai puţine discuţii şi a determinat un număr mai scăzut de recenzii decât cel de care a beneficiat primul tom.

acum 2 zile · comentarii (1)

Recunosc faptul că am fost profund surprins de tema de moţiune anunţată de PNL la finalul săptămânii trecute. Şi asta nu pentru că nu aş considera votul prin corespondenţă ca fiind o temă de discuţie, ci pentru că este mai degrabă o temă legată de activitatea Parlamentului.

acum 4 zile · comentarii (6)

Când ajung în ţară, aud în jur prieteni, despre care aş spune că sunt clasa de mijloc a României, afirmînd că le trece prin cap să plece, să-şi găsească un alt rost afară. Mă încearcă de fiecare dată un sentiment de stupoare în faţa încăpăţînatei tentaţii de a pleca, tocmai pentru că vine din partea unor oameni „aşezaţi”. De unde această forţă de inerţie care-i împiedică pe români să se simtă fericiţi,cu agoniseala şi cu familia lor, la ei acasă?

acum 4 zile · comentarii (119)

Există, în galeria numelor de referinţă din istoria unui teatru liric, câteva repere înscrise nu doar în albumul personalităţilor, ci mai ales în memoria şi sufletul spectatorilor, cei care, decenii la rând, i-au ascultat şi i-au aplaudat pe artişti în seri de neuitat, în spectacole devenite emblematice, adevărate repere în „grila” valorică de ieri şi de azi.

acum 5 zile · comentarii (0)

Este o opinie unanim împărtăşită, care ţine de „mentalul colectiv” - cum îi spun sociologii - că cel mai mare câştig al „evenimentelor” de la 1989 este înlăturarea dictaturii, deci a constrângerii, şi trecerea la democraţia liberă. Pentru liberalul Călin Popescu Tăriceanu, această libertate ar fi chiar o „libertate absolută”.

acum 5 zile · comentarii (9)

Toate gogoşile guvernului Ponta s-au dezumflat odată cu apariţia raportului Curţii de Conturi a României, care analizează gradul de îndatorare al ţării în ultimii 3 ani. Ne-am lămurit acum şi cum funcţionează guvernarea Ponta: pe împrumuturi masive, care nu se duc în investiţii şi infrastructură, ci în necesarul de finanţare a serviciilor publice, pe care incompetenţa guvernului nu le poate finanţa altfel.

acum 5 zile · comentarii (43)

Cam aşa s-ar putea caracteriza astăzi relaţia dintre Parteneriatul Estic şi Uniunea Europeană după reuniunea la nivel înalt de la Riga. Citind printre rândurile Declaraţiei finale, devine evident că UE s-a dezis de ţările din cadrul Parteneriatului, iniţiat în 2009  de Polonia şi Suedia, pentru a îmbunătăţi relaţiile între UE şi Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Republica Moldova.

acum 5 zile · comentarii (1)

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi există de vreo doi ani într-un spaţiu expoziţional „inedit“. Inedit pentru muzeu, căci pentru noi e cât se poate de obişnuit: este vorba despre parterul şi primul etaj al unui bloc banal situat în Piaţa Centrală a Galaţiului.

acum 9 zile · comentarii (1)

Centrale nucleare vechi, perimate, teste de securitate incomplete, construite în zone seismice. O temă gravă care nu trebuie tratată nici pe repede-înainte şi nici cu suficienţa totală şi criminală a celor care, de ani şi ani de zile, evită să vorbească sau să comunice date precise de teama „panicării populaţiei“ sau, şi mai credibil, din motive pur economice.

acum 9 zile · comentarii (1)