VIDEO Reţeta clasică de păcălit românii. Gomoeşti, satul în care urmele civilizaţiei ajung doar înainte de alegeri: „Ne mint de ani de zile” 0

Chiar dacă este atât de aproape de municipiul Buzău încât localnicii zăresc cu ochiul liber siluetele blocurilor din oraş, Gomoeşti este unul dintre numeroasele sate cărora le lipsesc minimele semne ale civilizaţiei. Din patru în patru ani, localnicii sunt amăgiţi de candidaţii la primărie că le vor fi asfaltate drumurile.

VIDEO Reţeta clasică de păcălit românii. Gomoeşti, satul în care urmele civilizaţiei ajung doar înainte de alegeri: „Ne mint de ani de zile” Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Imagini rare cu fraţii Sile şi Nuţi Tănase, muzicienii a căror mamă a sunat la 112 ca să spună că nu mai are ce mânca

VIDEO Imagini rare cu fraţii Sile şi Nuţi Tănase, muzicienii a căror mamă a sunat la 112 ca să spună că nu mai are ce mânca

Fraţii Sile şi Nuţi Tănase, doi muzicieni ai Buzăului, care din păcate au murit prea devreme, apar în arhivele video ale unor mari artişti ai ţării, cu care cei doi au colaborat. Laurenţiu Cazan ne-a pus la dispoziţie câteva minute preţioase, în care instrumentiştii buzoieni îşi demonstrează talentul.

Şefii din Spitalul Judeţean Buzău promit că vor combate orice încercare de fraudare a concursului de angajare

Şefii din Spitalul Judeţean Buzău promit că vor combate orice încercare de fraudare a concursului de angajare

Conducerea Spitalul Judeţean Buzău promite corectitudine maximă în organizarea concursului de angajare în cea mai mare unitate medicală a judeţului. Managerul şi directorul medical al spitalului au prezentat într-o conferinţă de presă modalitatea în care se vor susţine probele scrise. Ele vor avea loc la jumătatea acestei săptămâni, într-o locaţie neutră, respectiv sediul Universităţii Bioterra.

Autobuzele şi microbuzele maxi-taxi de pe linia 2 nu mai pot trece dincolo de capătul podului Mărăcineni

Autobuzele şi microbuzele maxi-taxi de pe linia 2 nu mai pot trece dincolo de capătul podului Mărăcineni

Modificări radicale în transportul cu maxi-taxi din Buzău. Microbuzele de pe traseul 2M nu mai au voie să iasă din oraş, capătul de linie fiind podul Mărăcineni. Lipsa licenţei de transport persoane pentru drumurile judeţene, pe care o eliberează Consiliul Judeţean, este motivul restricţionării valabile de luni. Şi autobuzele Trans Bus care circulă pe traseul 2 sunt afectate.

Albastrul cerului este doar o iluzie optică. Care este explicaţia ştiinţifică pentru culoarea pe care o vedem deasupra capului

Albastrul cerului este doar o iluzie optică. Care este explicaţia ştiinţifică pentru culoarea pe care o vedem deasupra capului

De ce este cerul albastru? Este întrebarea care li s-a strecurat tuturor printre gânduri, cel puţin în perioada copilăriei. Unii şi-am găsit răspunsul în şcoală, la orele de fizică, alţii, de pe internet, însă mulţi cred în continuare că cerul chiar este colorat în albastru. Ştiinţa ne lămureşte că azurul cerului este doar o iluzie optică şi că nu este generat de vreun pigment din aer.

Primar din Buzău, cercetat penal după ce a fost prins la volanul unui microbuz şcolar, fără să aibă acest drept

Primar din Buzău, cercetat penal după ce a fost prins la volanul unui microbuz şcolar, fără să aibă acest drept

Primarul comunei buzoiene Colţi s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în trafic de poliţişti conducând microbuzul şcolar al localităţii, fără să deţină permis pentru această categorie de autovehicule. Pavel Rădulescu a fost oprit de Poliţie chiar pe raza comunei pe care o conduce, în timpul unei acţiuni ample desfăşurate vinerea trecută în judeţ.

VIDEO Mobilizare de forţe, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Buzău. O femeie a fost luată cu ambulanţa, după un atac de panică

VIDEO Mobilizare de forţe, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Buzău. O femeie a fost luată cu ambulanţa, după un atac de panică

Panică pe o stradă din Buzău, după ce o casă a luat foc vineri dimineaţă. În locuinţă se aflau trei persoane, între care un copil, care puteau să piară în incendiu dacă nu erau alarmaţi la timp de vecini. O femeie a fost luată cu ambulanţa, după ce a suferit un atac de panică. Incendiul s-a soldat cu pagube foarte mari.

Doi inculpaţi din lotul „Beganu” şi-au recunoscut faptele ca să scape mai repede de proces. Azi au primit răspunsul magistraţilor

Doi inculpaţi din lotul „Beganu” şi-au recunoscut faptele ca să scape mai repede de proces. Azi au primit răspunsul magistraţilor

Curtea de Apel Ploieşti a respins cererea a doi inculpaţi din dosarul retrocedărilor ilegale a peste 5 mii de hectare de pădure din zona Gura Teghii de a fi judecaţi în procedură simplificată, în ciuda faptului că şi-au recunoscut faptele. Cei doi sunt Liliana Panaete, secretarul primăriei Gura Teghii, şi juristul Ştefan Feraru.

Domnului Plesu i-am adresat cateva cuvinte o singura data. Era la intalnirea lui Klaus Iohannis cu ‘intelectualii’ Romaniei, intalnire ce a avut loc in timpul campaniei prezidentiale din 2014. I-am spus atunci domnului Plesu ca daca nu facea el o gluma ramaneam cu senzatia ca am asistat la intalnirea lui Klaus cu prostii Romaniei. A ras si a incercat sa isi disculpe ‘colegii’ spunand ca poate au avut emotii.

acum 14 ore · comentarii (36)

Bombastica realizare de presă „O nevăstuică a poftit la penisul unui tânăr din Ghergheşti (foto, video)”, apărută într-o publicaţie obscură de provincie („Vremea nouă”), se bucură de o frumoasă carieră digitală. La câte probleme de formă şi de fond are, ca să nu mai pomenim de subiect în sine, nici nu-i de mirare: în social media, femeia cu barbă şi înghiţitorul de săbii sunt populare ca pe vremea bâlciurilor.

acum 5 zile · comentarii (6)

"Timp de peste un deceniu şi cu deosebire în perioada anilor 1949-1958 trupele de securitate au acţionat alături de organele de securitate şi miliţie, adesea în condiţii deosebit de grele şi cu pierderi de vieţi omeneşti împotriva unor grupări teroriste care semănau neîncredere şi nesiguranţă în noua putere, atacau sedii ale unor instituţii publice, jefuiau, schingiuiau şi asasinau oameni nevinovaţi..."

acum 5 zile · comentarii (2)

Specialiştii desemnaţi de Ministrul Educaţiei să coordoneze elaborarea arhitecturii curriculare în învăţământul preuniversitar vin cu propuneri radicale, printre care dispare „Istoria”, fiind înlocuită cu „Educaţie pentru societate”. În clasicul stil românesc reformăm totul până se alege praful!

acum 5 zile · comentarii (74)

Cabinetul de miniştri condus de către Pavel Filip se află într-o situaţie cel puţin ingrată, dacă nu chiar dificilă şi alarmantă. Provocările la care este supus nu se limitează doar la presiunea străzii, ci însumează atât restanţele fostelor guverne, cât şi aşteptările sau condiţionările partenerilor externi. Altfel spus, actualul executiv este condamnat să fie eficient sau nu va mai fi deloc, în foarte scurt timp.

acum 5 zile · comentarii (3)

Magistraţii care cer tot mai isteric deconspirarea ofiţerilor acoperiţi din Justiţie s-au plasat în cea mai convenabilă poziţie posibilă: vehiculează o temă sensibilă printre magistraţi şi solicită un lucru pe care, dacă nu sunt idioţi, ştiu foarte bine că nu-l vor primi niciodată. Cum mă îndoiesc că sunt chiar toţi idioţi, mă întreb: de ce o mai fac?

acum 5 zile · comentarii (52)

După mai bine de un an de „prezidenţiat”, opinia publică continuă să se împartă în două tabere: cei care sunt mulţumiţi de tăcerea preşedintelui în spaţiul public şi cei care îi reproşează tăcerea. Totuşi, preşedintele recuperează. Liberalii o vor simţi pe pielea lor. Preşedintele are răbdarea unui şarpe boa, iar liberalii sunt numai buni pentru şcoala politică de Bucureşti de care are nevoie preşedintele.

acum 8 zile · comentarii (72)

Am citit de curînd, pe blogul Adevărul, un interviu al Cristinei Hermeziu cu academicianul Basarab Nicolescu, despre „cazul Vintilă Horia”. Prilej să reflectez din nou la consecinţele legii 217 din 2015. Inutil să spun – am mai spus-o – că socotesc Holocaustul o crimă dezgustătoare, şi că Legiunea autohtonă este, paradoxal, din punctul meu de vedere, cea mai necreştinească şi neromânească însăilare politică antebelică.

acum 8 zile · comentarii (190)

E mult mai uşor, oricum mult mai puţin dătător de dureri de cap ca, atunci când scrii despre o carte, să începi prin a vorbi mai cu seamă despre ceea ce îţi oferă ea decât despre aşteptările nesatisfăcute. Mă abat acum de la această regulă nescrisă a recenziei din mai multe motive. Recunosc, toate de natură strict subiectivă.

acum 12 zile · comentarii (0)

România a trecut prin multe aberaţii juridice şi politice, dar ultima le intrece pe toate! Suntem singura ţară din lumea civilizată cu Procurorul General într-o anchetă penală!  Aşa o ruşine s-ar putea întâmpla prin Africa sau America de Sud, dar nu într-o ţară a Uniunii Europene, care are pretenţia că este stat de drept.

acum 12 zile · comentarii (25)

Pentru a fi fructuoasă şi nu sterilă, dezbaterea în jurul modului de alegere a primarilor – într-un singur tur sau în două – ar trebui să se concentreze asupra unei singure întrebări, pe care chiar Constituţia ne sileşte să o ridicăm: ce înseamnă, de fapt, a fi „reprezentativ”? Iar asta se reduce la găsirea unei cifre. Restul e diversiune, gargară politică sau prostie.

acum 12 zile · comentarii (112)
Postari Recente