VIDEO Un adolescent din Buzău, dispărut de şase zile de acasă, este căutat de poliţişti şi colegii de şcoală 0

O familie din localitatea buzoiană Mânzăleşti trăieşte momente cumplite, după ce băiatul este de negăsit de 6 zile. Adolescentul, elev în ultimul an la un colegiu de prestigiu din Buzău, a plecat de la rudele din judeţul Bacău, pe 28 august iar de atunci parcă a intrat în pământ. Băiatul este dat în urmărire naţională iar poliţiştii din două judeţe încearcă să-l găsească. Colegii tânărului s-au mobilizat şi au lipit afişe în tot oraşul.

VIDEO Un adolescent din Buzău, dispărut de şase zile de acasă, este căutat de poliţişti şi colegii de şcoală Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Demisie la vârful PD-L Buzău

Demisie la vârful PD-L Buzău

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, Raul Florescu, şi-a dat demisia din funcţie în această dimineaţă, păstrându-şi, însă, funcţile de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, respectiv de preşedinte al organizaţiei municipale Râmnicu Sărat.

VIDEO Alertă în Buzău după ce zeci de păsări sălbatice au fost găsite moarte

VIDEO Alertă în Buzău după ce zeci de păsări sălbatice au fost găsite moarte

Zeci de păsări sălbatice au fost găsite moarte, în comuna buzoiană Balta Albă. Nici localnicii şi nici autorităţile buzoiene nu au găsit până acum o explicaţie. S-a crezut iniţial că ar fi vorba despre gripa aviară, însă suspiciunea a fost eliminată, în urma analizelor. După o nouă evaluare, specialiştii înclină să creadă că păsările s-au hrănit cu ceva care le-a cauzat o boală.

VIDEO Un munte de nămol a acoperit drumul naţional DN 10, la Siriu. Traficul va fi întrerupt cel puţin trei zile

VIDEO Un munte de nămol a acoperit drumul naţional DN 10, la Siriu. Traficul va fi întrerupt cel puţin trei zile

Veste proastă pentru şoferii care vor să ajungă din Muntenia către Ardeal sau invers. Drumul naţional 10 Buzău – Braşov a fost închis din cauza masivelor aluneri de teren din zona barajului de la Siriu. Peste 20.000 de metri cubi de pământ amestecat cu bolovani, apă şi trunchiuri de copaci s-au prăvălit şi au acoperit şoseaua. Drumarii lucrează la foc continuu, dar alunecarea masivă nu le dă speranţa ca ar putea termina prea repede.

VIDEO Municipalitatea buzoiană riscă să rămână fără conacul Marghiloman, pe care îl reabilitează

VIDEO Municipalitatea buzoiană riscă să rămână fără conacul Marghiloman, pe care îl reabilitează

Aflat în prezent în proprietatea Primăriei Buzău, conacul Marghiloman, care este în curs de restaurare printr-un proiect european în valoare de peste 28 milioane de lei, a fost revendicat în instanţă de unica descendentă a lui Alexandru Marghiloman. Moştenitoarea omului politic a revendicat atât Vila Albatros, cât şi un teren de 20 de hectare, invocând nulitatea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între înaintaşii ei şi statul român.

Vladimir Putin s-a exprimat public că poate cuceri Kiev-ul în doar două săptămâni. Poate că aşa o fi, dar mai apoi ce se va întâmpla? Să îi amintesc că aşa au făcut şi în Afganistan şi totul s-a soldat cu căderea URSS? În primă fază Kiev-ul ar fi cucerit, dar după ar urma un război de gherilă care ar distruge economic Federaţia Rusă.

acum 5 ore · comentarii (1)

Reţelele de socializare încurajează schimbul de fişiere – inclusiv de fişiere video. Din moment ce aceste fişiere provin, de obicei, de la indivizi necunoscuţi, unele dintre ele conţin viruşi care fie vă vor scoate din funcţiune calculatorul, în cazul bun, fie vor aduna informaţii personale despre dvs. care, mai târziu, ar putea să fie folosite împotriva dvs, în cazul rău.

acum 5 ore · comentarii (0)

Dacă vor apărea mulţi oameni care zic că trebuie să violeze, asta e, timp de 15 zile, dăm liber la viol. (Mihai Radu, scriitor). Îl ţin minte şi acum pe Antonie Iorgovan, părintele incestuos al Constituţiei, care îl admonesta superior pe Adrian Cioroianu, cu un deceniu în urmă: „Constituţia asta nu e ca s-o priceapă orice prostovan.“

acum 5 ore · comentarii (36)

În ultima vreme, Facebook-ul a fost invadat de liste cu cărţi. Găleţii cu gheaţă turnată în cap i-a luat locul cea cu cărţi, turnată încet, de-a lungul timpului. Unii au strâmbat din nas, că cică ăia care au dat listele respective fac paradă de deşteptăciune, se dau intelectuali. De unde se vede că, într-o ţară a cocalarilor de toate felurile, intelectualitatea poate fi un cuvânt de ruşine.

acum 6 ore · comentarii (1)

La începutul anilor 2000, un bancher de la Goldman Sachs inventa un acronim care avea să facă istorie: BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), cu referire la noile staruri economice din lumea emergentă. Slăbiciunile de ultimă oră ale acestui grup select riscă însă să lase BRIC doar cu istoria.

acum 8 ore · comentarii (18)

După ce peninsula Crimeea fusese efectiv „luată cu japca” de statul rus de la o Ucraină timorată, slabă şi profund zguduită de schimbarea neprevăzută a puterii politice, ca efect al mişcării Maidanului, se părea că în Estul şi Sudul Ucrainei, Rusia nu mai avea interesul de a interveni direct, ci doar sprijinea subtil o insurecţie locală pro-rusă care cerea separarea de Ucraina şi alipirea la Rusia.

acum 5 zile · comentarii (24)

România trebuie să sprijine în mod direct şi pe toate căile statul vecin ucrainian în războiul său de independenţă. Nu ar fi pentru prima oară când statul nostru ar acorda un astfel de sprijin în faţa unui inamic aparent mult mai puternic. E nevoie de o decizie fermă şi de resurse materiale, financiare, militare, logistice şi umane, fără a exista vreun moment frica ca am putea în acest fel să supărăm Rusia.

acum 5 zile · comentarii (8)

Cum arată acest capăt de Europă astăzi? Întâlnire de gradul III la Minsk între Vladimir Putin şi Petru Poroşenko! Rezultatul 0-0. În schimb, la Sofia, ministrul de Externe Lavrov bate cu pumnul în masa bulgarilor pentru avansarea proiectului South Stream. Armata ucraineană continuă luptele cu insurgenţii cu rezultate modeste.

acum 5 zile · comentarii (26)

Naţionala de Baschet(masculină) a României se află la un pas de o calificare istorică la Campionatul European din 2015, după o pauză de 27 de ani. Aflată pe al doilea loc în grupă, aceasta îşi poate asigura participarea printr-o victorie împotriva Letoniei în meciul ce se va desfăşura miercuri începând cu ora 19.00 la Sibiu.

acum 8 zile · comentarii (1)

Confiscaţi-le drujbele, blocaţi-le peridocul, ieşiţi în calea lor, ieşiţi în stradă! „Gândeşte precum un munte", scria Aldo Leopold, unul dintre fondatorii ecologiei profunde. Identificându-te cu pădurea sălbăticia, devii parte a pădurii. Ecocentrismul nu a prins prea mult în România contemporană, deşi moştenirea pastorală face practic identitatea valahă.

acum 8 zile · comentarii (34)

Ne apropiem de începutul unui nou an şcolar şi cu siguranţă cei care sunteţi părinţi aţi început deja să vă gândiţi la acest lucru. În afară de rechizite, manuale, lista poate fi completată cu diverse activităţi extra-şcolare, de la cursuri de balet, la diferite sporturi, lecţii de pian şi aşa mai departe. Cum rămâne însă cu aprofundarea unei limbi străine?

acum 8 zile · comentarii (0)

„Cred că voi avea un suport considerabil din partea femeilor“, s-a pronunţat Elena Udrea, în primul discurs din calitatea oficială de candidat la prezidenţiale. Ignoranţii ar spune că reînvie tema feminismului, pentru simplul motiv că e femeie. În realitate, românii ar vota un extraterestru hermafrodit cu dragă inimă, dacă le-ar îndeplini aşteptările. Elena Udrea nu este un candidat exotic pentru că este femeie, ci din cu totul alte motive.

acum 12 zile · comentarii (48)

Mi-am dat demisia din PSD, un gest de conştiinţă şi de consecvenţă pe care îl voi continua printr-o angajare şi mai puternică în lupta pentru apărarea demnităţii româneşti. Această demisie este dovada că nu am renunţat la principiile pentru care lupt de 4 ani şi jumătate, iar cei care au sperat că îmi vor închide gura într-un fel sau altul vor avea o mare surpriză: de acum înainte voi vorbi şi mai tare!

acum 12 zile · comentarii (54)

Cică există ONG-uri care îi reprezinta pe romi. Cică aceste ONG-uri fac minuni în ceea ce priveşte integrarea romilor şi accesul lor la educaţie. De când activează în România au înregistrat succes după succes în ceea ce priveşte combaterea discriminării, pe de-o parte, şi oprirea abuzurilor comise de autorităţile locale şi centrale asupra membrilor etniei rome, pe de altă parte.

acum 12 zile · comentarii (4)

Nu-i frumos să vorbeşti urît. Aşa ştiam fiindcă aşa ni se spusese – acasă, la şcoală, pe scară sau în spatele blocului, oriunde aveam parte de-un pedagog cumsecade. Mai tîrziu am aflat că e firesc şi chiar practic să bobinăm sudălmi şi vorbe grele; oameni cu doctorat ne-au adus la cunoştinţă că facem un lucru util, că ne detoxificăm mintea, că măscarea spusă la vreme te ajută să rezişti presiunilor din jur.

acum 13 zile · comentarii (8)
Postari Recente