VIDEO Deschiderea pentru public a turnului Palatului Comunal Buzău este amânată 0

Anunţată de mai bine de doi ani, deschiderea pentru vizitatori a turnului Palatului Comunal din Buzău se tot amână. Asta pentru că nici scara de acces spre turn dar nici balustradele joase din turn nu oferă siguranţă celor care vor să viziteze obiectivul. Conducerea Primăriei caută în continuare soluţii pentru remedierea problemei, aşa că turiştii mai au de aşteptat până când vor admira oraşul de la 20 de metri înălţime.

VIDEO Deschiderea pentru public a turnului Palatului Comunal Buzău este amânată Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Proiectul fântânii arteziene din centrul Buzăului, criticat de primarul Constantin Boşcodeală

Proiectul fântânii arteziene din centrul Buzăului, criticat de primarul Constantin Boşcodeală

Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, este nemulţumit de proiectul de reabilitare al fântânii din Piaţa Daciei aprobat, joi, de consilierii municipali. Edilul-şef spune că, deşi este mai ieftin decât cel elaborat anul trecut, noul proiect presupune lucrări superficiale şi nu crede că vor rezista prea mulţi ani.

Legendele din „Ţara Luanei“ – regele care a stăpânit ţinutul fermecat dintre Munţii Buzăului, sau fata trimisă pe pământ într-un car de foc

Legendele din „Ţara Luanei“ – regele care a stăpânit ţinutul fermecat dintre Munţii Buzăului, sau fata trimisă pe pământ într-un car de foc

„Ţara Luanei” este denumirea metaforică a ţinutului muntos al Buzăului, izvorâtă din legende care de generaţii întregi circulă pe cale orală printre localnici. Povestea Luanei, neconfirmată de studii ştiinţifice, s-a transmis în două variante. Una vorbeşte despre un rege bătrân care păzea porţile unei cetăţi cu zidurile până la cer, iar cealaltă, despre o fată frumoasă care a venit într-un car de foc pe pământ şi s-a îndrăgostit de un localnic.

Biciclist din Vintilă Vodă, accidentat mortal de maşina de teren a doctoriţei din comună

Biciclist din Vintilă Vodă, accidentat mortal de maşina de teren a doctoriţei din comună

Un accident grav s-a produs aseară, în localitatea buzoiană Vintilă Vodă, în urma căruia un bărbat de 47 de ani a murit. Acesta se deplasa pe bicicletă când a fost spulberat de un autovehicul de teren la volanul căruia se afla o tânără de 37 de ani, nimeni alta decât doctoriţa comunei. Impactul a fost extrem de violent, victima fiind aruncată la câţiva zeci de metri.

Eveniment nerecomandat minorilor. Corina Ozon lansează la Buzău romanele „Zilele amanţilor” şi ”Nopţile amanţilor”

Eveniment nerecomandat minorilor. Corina Ozon lansează la Buzău romanele „Zilele amanţilor” şi ”Nopţile amanţilor”

Corina Ozon, autoarea romanelor „Zilele amanţilor” şi ”Nopţile amanţilor”, ajunge în week-end la Buzău, pentru a se întâlni cu cititorii săi din acest judeţ. Prin faptul că autoarea a reuşit să rupă bariere de mentalităţi şi limbaj, cele două volume au devenit virale pe reţelele de socializare şi sunt cosiderate un fenomen literar. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 13, la Galleria Mall.

Liberalii din CJ Buzău se opun cumpărării a două imobile retrocedate, pentru că sunt ”vechituri” prea scumpe

Liberalii din CJ Buzău se opun cumpărării a două imobile retrocedate, pentru că sunt ”vechituri” prea scumpe

Proiectele de hotărâre ce vizau cumpărarea de către Consiliul Judeţean Buzău a două clădiri în care funcţionează Centrul Militar Judeţean şi comisiile pentru protecţia copilului şi pentru orientare şcolară au fost respinse din nou. Proiectele nu au întrunit numărul necesar de voturi întrucât consilierii noului PNL au votat împotrivă iar din rândul social-democraţilor au lipsit doi consilieri.

Producţiile româneşti ”Love Bus” şi „Kyra Kyralina” rulează joi şi vineri la amfiteatrul din Parcul Tineretului

Producţiile româneşti ”Love Bus” şi „Kyra Kyralina” rulează joi şi vineri la amfiteatrul din Parcul Tineretului

Producţiile româneşti ”Love Bus” şi „Kyra Kyralina” rulează joi şi vineri la amfiteatrul din Parcul TineretuluiJoi şi vineri seară, buzoienii vor avea ocazia să vizioneze gratuit, în amfiteatrul din Parcul Tineretului, două producţii româneşti apreciate de cinefili. Este vorba despre pelicula „Love Bus”, în Go to care.comcare.comcare joacă numai actori debutanţi, şi „Kyra Kyralina”, o adaptare a romanului scris de Panait Istrati.

Adversari dificili pentru Gloria Buzău şi Olimpia Râmnicu Sărat

Adversari dificili pentru Gloria Buzău şi Olimpia Râmnicu Sărat

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat componenţa nominală a celor două serii ale Ligii a 2-a pentru sezonul 2015-2016, care va debuta pe 29 august. Gloria va evolua în Seria I, alături de alte 13 echipe, între care Rapid, Oţelul şi Ceahlăul. Olimpia Rm. Sărat va evolua în Seria a doua a Ligii a treia, alături de formaţii puternice precum Delta Tulcea, Unirea Slobozia sau Dinamo 2 Bucureşti.

O buzoiancă a fost găsită moartă în locuinţa sa din Germania. Rudele cred că românca a fost ucisă de concubinul ei turc

O buzoiancă a fost găsită moartă în locuinţa sa din Germania. Rudele cred că românca a fost ucisă de concubinul ei turc

Durere imensă, întrebări fără răspuns dar şi o dorinţă imensă de a afla adevărul sunt stările care macină o familie din localitatea buzoiană Măteşti, după ce fiica lor, în varstă de 39 de ani, a fost gasită moartă, în casa în care locuia în Dortmund, Germania. Femeia, care a murit în condiţii suspecte, suferea de diabet şi ducea o viaţă grea alături de concubinul turc. Rudele ei vor să afle mai presus de orice care este cauza morţii acesteia.

Un personaj, dintr-o piesă de teatru a lui Eugen Ionescu, ajunge la replica „Nu mângâiaţi cercurile, că ele pot deveni vicioase”. Umorul lui Caragiale este unul autohton, adică are densitatea pastei şi nuanţele strict necesare. Umorul celui care în tinereţe a scris cartea „Nu”, adică Eugen Ionescu, este subţire şi ne trimite către „logica absurdului”.

acum 3 zile · comentarii (23)

Nu m-am numărat niciodată printre admiratorii lui Mihai Tatulici. Fapt care nu m-a împiedicat să îi recunosc statutul de autentic, talentat şi, mai cu seamă, orientat om de televiziune.Cum nu am citit prea des Viaţa studenţească, loc unde a lucrat până în 1980 dl. Tatulici, ca urmare a unei repartiţii guvernamentale de tip special de care în anii 70 nu beneficiau decât absolvenţii fără hibe la dosar, nu ştiu ce scria şi cum scria acolo domnia-sa.

acum 3 zile · comentarii (18)

Încă din primele articole postate pe adevarul.ro am susţinut ideea că polarizarea socială, ca diferenţă dintre bogaţi şi săraci, a început în primele zile de după 1989. În acest sens, îl invocam pe „rechinul” miliardar George Sörös, care, chiar cu referinţă la România, spunea că cine nu s-a urcat în primele trei luni în „trenul capitalismului”, nu îl mai poate ajunge din urmă.

acum 6 zile · comentarii (10)

În timp ce coaliţia militară condusă de SUA împotriva Statului Islamic face tot posibilul să împingă Turcia în prima linie a conflictului din Siria, regimul Erdogan a găsit scuza perfectă pentru a demara cea mai amplă operaţiune militară împotriva kurzilor, singurii care ţin piept expansiunii jihadiste.

acum 6 zile · comentarii (36)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 8 zile · comentarii (218)

O vorba tristă, dar foarte des auzită în Diaspora, spune că primii de care trebuie să te fereşti, odată ajuns în Occident, sunt compatrioţii tăi, românii. Diaspora este, cu regularitate, ţinta unor atacuri violente venite din ţară. Dar nu credeam că se poate ca un partid nou infiinţat, întitulat naţionalist, se poate alia, senin, cu inamicii propriului popor. Naţionaliştii români împotriva naţiunii române, asta da originalitate…

acum 8 zile · comentarii (17)

Urmează, la anul, marele eveniment mult aşteptat: Conciliul Panortodox sau Sfântul şi Marele Conciliu al Bisericii Ortodoxe. Eveniment istoric deoarece, în istorie, ultimul în seria celor 7 Concilii recunoscute de ortodoxie, ultimul este cel de la Niceea, din anul 787.

acum 8 zile · comentarii (73)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 10 zile · comentarii (68)

Ca o dezbatere economica s-a transformat intr-una politica. Iti spun tie ca nu e bine sa scazi taxele, ca nu e bine sa o faci tu doar ca sa o fac eu mai tarziu. Ca se pricep unii mai bine decat altii la ce este bine pentru romani si nu dau doi lei pe decizia lor inteleapta de a consuma, economisi sau investi.

acum 10 zile · comentarii (1)

Cum nu cred în coincidenţe, nu am nici cea mai mică îndoială că blocarea conturilor TVR de ANAF, operaţiune, pare-se, pusă în practică în cursul zilei de ieri, probabil ca un cinic cadou de Sfântul Ilie, e strâns legată de intensificarea războiului personal dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase.

acum 12 zile · comentarii (15)

Sunt unul dintre fericiţii posesori ai cărţii „Afacerea Edward Snowden. Cele mai şocante dezvăluiri despre spionajul global american" (titlu original „No place to hide", lansată anul trecut în SUA), semnată de jurnalistul şi activistul civic american Glenn Greenwald. A fost distribuită împreună cu ziarul Adevărul în data de 29 iunie 2015.

acum 14 zile · comentarii (5)
Postari Recente