Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Avioanele de luptă la mâna a doua - afacere păguboasă pentru stat, de 100 de ani. Prinţul Bibescu, primul îmbogăţit de pe urma avioanelor second-hand

Avioanele de luptă la mâna a doua - afacere păguboasă pentru stat, de 100 de ani. Prinţul Bibescu, primul îmbogăţit de pe urma avioanelor second-hand

Proiectul de înzestrare a aviaţiei militare cu aparate F-16 la mâna a doua este aspru criticat de singurul istoric de aviaţie din România, profesorul universitar Valeriu Avram. Acesta este de părere că acest program ar putea fi un nou capitol în istoria de un secol a fraudelor produse prin cumpărarea de avioane militare.

Staţiile de monitorizare a calităţii aerului, din Buzău şi Râmnicu Sărat, simple obiecte de decor

Staţiile de monitorizare a calităţii aerului, din Buzău şi Râmnicu Sărat, simple obiecte de decor

Obiecte de decor cumpărate pe bani mulţi! Este vorba despre staţiile fixe automate de monitorizare a calităţii aerului din Buzău şi Râmnicu Sărat, care, deşi au fost achiziţionate pe bani mulţi tocmai din Statele Unite, ele nu funcţionează mai deloc. Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău a cerut ajutorul Prefecturii Buzău pentru rezolvarea situaţiei.

Încă un proxenet eliminat de pe „piaţă“ de poliţiştii buzoieni. A obţinut o adevărată avere de pe urma unei fete

Încă un proxenet eliminat de pe „piaţă“ de poliţiştii buzoieni. A obţinut o adevărată avere de pe urma unei fete

Un proxenet buzoian a fost arestat pentru 30 de zile în urma unei acţiuni a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţia Judeţean Buzău. Aceştia au efectuat, în weekend, opt percheziţii domiciliare în municipiul Buzău la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de proxenetism, complicitate la proxenetism şi prostituţie pe teritoriul Belgiei şi Elveţiei.

VIDEO Revoltă a localnicilor de pe o stradă din Buzău, din cauza gunoaielor care îi sufocă

VIDEO Revoltă a localnicilor de pe o stradă din Buzău, din cauza gunoaielor care îi sufocă

Focar de infecţie pe o stradă din municipiul Buzău, transformată în groapă de gunoi. Localnicii sunt sufocaţi la propriu, zilele acestea, de deşeurile care ard mocnit şi emană un fum înecăcios. După ce angajaţii societăţii de salubrizare RER Buzău au refuzat vineri să ridice hoiturile şi resturile menajere, oamenii s-au revoltat şi au ieşit în stradă, cerând să li se respecte dreptul la sănătate.

VIDEO Zeci de animale arse de vii, în două incendii din judeţul Buzău

VIDEO Zeci de animale arse de vii, în două incendii din judeţul Buzău

Incendii devastatoare, în două localităţi din judeţul Buzău, în urma cărora zeci de animale au murit arse de vii. La Brădeanu au ars doi porci şi zeci de găini iar în satul Lucieni, comuna Smeeni, dezastrul s-a abătut asupra unei gospodării. Până la venirea pompierilor, sătenii din ambele localităţi, aflate la 15 kilometri distanţă, au sărit cu găleţi pentru a limita proporţiile dezastrului.

VIDEO Negocieri zadarnice între şomeri şi angajatori. Niciun buzoian nu şi-a găsit de lucru, la bursa locurilor de muncă

VIDEO Negocieri zadarnice între şomeri şi angajatori. Niciun buzoian nu şi-a găsit de lucru, la bursa locurilor de muncă

O mie de buzoieni au mers astăzi la standurile angajatorilor prezenţi la bursa locurilor de muncă. Jumătate dintre ei au fost selectaţi pentru interviu însă niciunul nu a fost angajat pe loc. La nivelul judeţului, bursa s-a organizat în cinci puncte, în municipiul Buzău la Galeria Mall şi la sediile AJOFM din Râmnicu Sărat, Pogoanele, Pătârlagele şi Nehoiu.

VIDEO Elevii din Hasdeu au mărşăluit pe străzile Buzăului, ”îmbrăcaţi” în coperţi de carte

VIDEO Elevii din Hasdeu au mărşăluit pe străzile Buzăului, ”îmbrăcaţi” în coperţi de carte

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, sărbătorită în toată lumea pe 23 aprilie, a fost marcată anul acesta într-un mod inedit de către liceenii buzoieni de la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Aproximativ 100 de elevi, costumaţi în cărţi, au organizat un marş pe străzile din oraş cu scopul de a promova lectura în rândul buzoienilor.

La Zburd-Educaţie prin coaching am demonstrat că „Ba se poate!” în educaţie, acolo unde alţii ar fi renunţat. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem exemple în acest sens. Iată că, acum, pentru ca vocea lor să fie ascultată în şcoli, tinerii merg şi mai departe, reuşind să modifice Legea Educaţiei, aratându-ne că „da, se poate”!

S-au promis mari proiecte. Uite că şi vin. Nu ştiu dacă este exact la ceea ce vă aşteptaţi dar, cu siguranţă, ne-am făcut datoria de a vă spune, de cel puţin un an de zile, că asta se construia, asta va urma şi este inevitabil ca o asemenea structură să-şi urmeze drumul logic devenind prima formulă integrată de securitate internă a Europei Unite.

Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, a lansat un proiect de lege privind revenirea la denumirea de „ţigan”, în detrimentul variantei „rom”. Ca să fac o scurtă introducere-n viaţa politică a domnului Diaconu, este preşedintele unui partid care are ca siglă chipul (încruntat) al lui Vlad Ţepeş peste o Românie ce include şi Basarabia. Dacă mai punea-n siglă şi un PET de bere îl iubeau toţi românii.

Politicienii noştri sunt îndrăgostiţi de traficul de influenţă. Cel mai bun exemplu pentru incapacitatea lor de a face diferenţa dintre negocierea politică şi traficul de influenţă este alegerea primarului din primul tur. Oarecum forţaţi de alegerile din noiembrie, parlamentarii au ales să schimbe ceva în legea electorală, dar în aşa fel încât să nu îşi distrugă pârghiile de control.

acum 2 zile · comentarii (4)

Tot felul de analişti care fac bilanţuri pentru mandatele lui Traian Băsescu, simpli comentatori sau postaci versaţi, au grave probleme de înţelegere a rolului şi prerogativelor preşedintelui în perioada în care Băsescu a fost preşedinte. Uită că Băsescu n-a fost un dictator, a funcţionat într-un stat de drept, cât de cât acceptabil, dacă România a fost primită în Uniunea Europeană.

acum 2 zile · comentarii (113)

Fisiunea nucleară explicată simplu înseamnă că nişte neutroni liberi eliberaţi la fiecare eveniment de fisiune vor declanşa în continuare alte evenimente care, la rândul lor eliberează mai mulţi neutroni şi pot determina mai multe fisiuni ca într-un joc de biliard scăpat de sub control. Aşa şi cu şpaga, se pare că sunt politicieni care au inventat fisiunea şpăgii: o şpagă dată determină mai multe şpăgi luate şi tot aşa.

acum 5 zile · comentarii (1)

Publicam o parte din viziunea implementarii reducerii TVA la 9% mai devreme decat era programat. Principii simple: guvernare centrata pe cresterea bunastarii populatiei; acord cu recomandările CE si FMI; reducerea inegalitatii sociale; balans intre temperarea presiunii sociale si impactul macroeconomic favorabil; incurajarea productiei interne si micsorarea evaziunii fiscale.

acum 8 zile · comentarii (2)

Am norocul să fac bani din ce-mi place şi asta să implice şi cunoaşterea de oameni noi în mod constant. Şi aşa, să pot verifica anumite percepţii, trenduri pe care le observ în jurul meu. Unul dintre ele este că sunt mulţi oameni (prea mulţi) care nu sunt ok cu ei şi cu viaţa lor şi, cu toate astea, continuă pe aceeaşi linie.

acum 8 zile · comentarii (3)

Filosoful german Friedrich Nietzsche vorbea despre existenţa la oameni a unei “voinţe către dominare”. Iar în psihologia socială este cunoscut termenul “necesitatea de putere”, pentru a descrie dorinţa accentuată a unor persoane de a deţine controlul asupra proceselor politice, de a conduce mulţimea într-o direcţie anume. Pentru aceşti oameni, puterea este un loc care trebuie ocupat.

acum 8 zile · comentarii (141)

Îţi trebuie un tupeu formidabil să vorbeşti de corupţii altora, când ai tăi cad ca spicele, sub coasa DNA! Asta face Victor Ponta, când enumeră şi ameninţă cu sesizări la DNA, uitând să menţioneze proprii corupţi, în număr mult mai mare, comparativ cu cei din alte partide Radu Popa, senator PSD, despre care se presupune că ştie ce vorbeşte, a declarat la un post tv ca 80% din conducerea centrală şi locală a PSD are probleme cu legea.

acum 11 zile · comentarii (43)
Postari Recente