TITULARIZARE 2014 BUZĂU Doar 41,94 % dintre candidaţii la un post în învăţământ au obţinut medii peste 5

Astăzi, la avizierele centrelor de examen s-au afişat rezultatele consursului de titularizare, la care au participat 484 de concurenţi buzoieni. Doar 41,94% dintre aceştia au reuşit să obţină medii peste 5.00, care le pot asigura un post de profesor suplinitor, în timp ce 203 dascăli au obţinut note de titularizare, respectiv peste media 7.00. Anul trecut, rata de promovare în judeţul Buzău a fost de 51,49 %.

VIDEO Gospodării inundate, în zona de deal a judeţului Buzău

Mai multe comune din zona de deal a judeţului Buzău au fost afectate de precipitaţii abundente şi vijelii. La Cernăteşti şi Săpoca, mai multe uliţe, gospodării, dar şi şoseaua judeţeană 203 K au fost inundate. La Lipia, un copac de pe marginea drumului naţional 1B a fost doborât de rafale iar la Zărneşti a căzut grindină.

VIDEO Femeie căzută în beciul casei, salvată de pompierii buzoieni

O buzoiancă de 40 de ani, care a căzut în beci după ce s-a dezechilibrat pe scări, a fost salvată de pompieri. S-a întâmplat marţi seară, în satul Căpăţâneşti, comuna Mărăcineni, când femeia a vrut să coboare în beci pentru a aduce nişte alimente. Pacienta a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cu leziuni pe mai multe porţiuni ale corpului.

VIDEO Un drum judeţean din Buzău, utilizat de turişti, arată ca după bombardament

Capcană pentru turiştii care ajung la Focurile Vii din Lopătari. Aşa poate fi catalogat un drum judeţean din zonă care, deşi arată mai degrabă a drum forestier, este indicat de GPS ca rută de acces spre Braşov. În urma ploilor, pe unele porţiuni stratul de balast a fost spălat de şuvoaie ori s-au format şanţuri adânci din cauza camioanelor încărcate cu lemne. Mai grav e că un sat cu peste 700 de suflete riscă să rămână izolat.

Ca reducerea CAS s-a transformat dintr-o batalie cu argumente economice intr-una politica nu avantajeaza pe nimeni. Nu –mi convine ca nu pot pune piese din puzzle ul ce reprezinta viziunea de guvernare stabilita in 2012. Sau ca va trebui sa le pun mai tarziu. Apar defazarea, decalajele temporale in implementarea politicilor, secventialitatea nu mai este optima, parte din efecte incep sa se estompeze.

Este o problemă reală? Este cu mult mai mult decât atât: este (o altă) componentă a ameninţărilor grave la securitatea naţională, în sensul ei larg, cel care vizează condiţia actuală a unei naţiuni şi modul în care ştie şi vrea să-şi proiecteze corect şi înţelept supravieţuirea în lumea de mâine.

Desfăşurate simultan, renovările sălilor Olimpia şi Dunărea au scos în evidenţă incapacittea actualelor administraţii de a conserva edificiile construite de comunişti, în vremuri în care ne-am aştepta la construirea unora noi. Cu proiectanţii originali alături, la Ploieşti s-a renovat în sărăcie. Fără aceştia, la Galaţi s-a ajuns la un dezastru.

acum 4 zile · comentarii (0)

Zilele acestea lumea stă pe numeroase butoaie cu pulbere. Personal, e prima oară când asist (neputincioasă… ohhh! Ce sentiment frustrant!) la baia de sânge şi la ploaia de cadavre care cade din cer pe pământ şi de pe pământ în pământ. Copii, tineri, bătrâni, albi sau negri, creştini, musulmani, evrei, malaxorul morţii s-a pus în mişcare şi înghite tot ce-i iese în cale. Undeva din pustie, se aude glasul Botezătorului…

acum 4 zile · comentarii (9)

„Germania a câştigat Campionatul Mondial de Fotbal. Iar selecţionata naţională a Germaniei a meritat această victorie din plin! Dar atât! Mai mult nu este de văzut şi nici de interpretat în acest succes”, notează un cunoscut jurnalist german. Un Gigi-frână al euforiei germane post-Brazilia? Nicidecum!

acum 7 zile · comentarii (107)

În amfiteatrul de la etajul doi, al Facultăţii de Litere, Ioan Alexandru ţinea seara, în 1977, un curs insolit. Poetul tocmai tradusese în versuri „Cântarea cântărilor”, apărută în acel an, şi era cufundat în sublimul erotism biblic. Tema de bază era Biblia, firească la un poet creştin, dar într-unul din comentarii, Ioan Alexandru s-a aplecat însă şi asupra celei mai filozoficeşte ziceri de ocară, prea românescul „du-te în p… mă-tii!”.

acum 7 zile · comentarii (54)

Noua lege antitutun, document ce urmează a fi aprobat zilele acestea de legiuitorii moldoveni, vine să impună reguli drastice pentru producătorii şi importatorii de produse din tutun. Publicitatea şi fumatul în spaţiile publice vor fi interzise în totalitate, iar pachetele de ţigări vor conţine mesaje privind riscurile fumatului pe cel puţin 75% din suprafaţă.

acum 8 zile · comentarii (0)

Scriam săptămâna trecută că nu pot anticipa dacă magistraţii care îl judecă pe Dan Voiculescu vor admite solicitarea de a i se schimba încadrarea juridică a faptei din „spălare de bani” în „tăinuire”, avantajul imediat fiind acela că tăinuirea e deja prescrisă. Între timp, am citit ceva lucrări de-ale judecătoarei care conduce completul de judecată şi pot încerca măcar un ghici.

acum 9 zile · comentarii (37)

Aproape nu e săptămână ori lună să nu văd o ştire pe undeva, despre copiii de nota 10 la te-miri-ce olimpiade internaţionale. Bravo lor! Bravo părinţilor lor care îi susţin şi se cheltuie ca timp şi bani cu aceşti copii de excepţie. Dar noi toţi ceilalţi de ce, mă rog, ne băgăm în seamă cu mândria? Noi cu ce-am contribuit? Mândria că avem "copii de 10" nu acoperă mizeriile pe care ni le facem unii altora, inclusiv acestor copii, în fiecare zi.

acum 11 zile · comentarii (42)

Pe vremea cînd ne străduiam să obţinem integrarea în Uniunea Europeană, în toate celelalte ţări candidate aveau loc intense dezbateri publice despre benficiile şi riscurile integrării, despre „europenitate” în genere, despre balansul complicat dintre suveranitate naţională şi destin comunitar. Încă de pe atunci, existau pro-europeni radicali, eurosceptici şi anti-europeni.

acum 12 zile · comentarii (163)

Deputatul român Aurelian Mihai, membru al Comisiei pentru Comunităţile de Români din afara graniţelor, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care felicită activitatea unionistă din Republica Moldova şi crede că în curând se va deschide şi un dialog politic pe această problemă.

acum 12 zile · comentarii (8)

Ori de câte ori îi aud sau îi citesc pe oamenii noştri de cultură,  presupuşi membri ai unei elite, denunţând vulgul, plebea, pentru patimile stârnite de întrecerile sportive, de idolatrizarea fotbaliştilor, a piloţilor de Formula unu, a maneliştilor şi acrobaţilor pe sârmă, mă amuză credinţa că-i vorba de un nărav al zilelor noastre, prăbuşit mai ales peste România postdecembristă net diferite de ale elitei, şi împotriva acesteia.

acum 12 zile · comentarii (2)

O plecare şi o vulnerabilitate. Anunţul ieşirii din România a grupului italian de energie Enel readuce în prim plan discuţia despre cât de vulnerabilă e România pe fondul dependenţei de capitalurile străine. O alternativă şi două modele. Economiile Poloniei şi Turciei ne arată că se poate (mai bine) prin forţe proprii.

acum 12 zile · comentarii (14)
Postari Recente