VIDEO Benone Sinulescu a cedat Primăriei Buzău drepturile pentru folosirea melodiei ”Cât e Siriul de mare” la orologiul Palatului Comunal 0

La împlinirea vârstei de 80 de ani, solistul de muzică populară, Benone Sinulescu, a primit în dar de la autorităţile Buzăului un festival de muzică populară. Pentru a nu rămâne dator, celebrul cântăreţ a cedat primăriei dreptul de a folosi la orologiul din Palatul Comunal o melodie din repertoriul său. Este vorba despre cântecul ”Cât e Siriul de mare”, în jurul căruia pe vremuri au fost dispute între cânăreţ şi municipalitatea buzoiană.

VIDEO Benone Sinulescu a cedat Primăriei Buzău drepturile pentru folosirea melodiei ”Cât e Siriul de mare” la orologiul Palatului Comunal Vezi comentarii 0
Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

VIDEO Cum se plantează răsadurile pe câmp. Lecţia filmată a unui reputat specialist în grădinărit din România

VIDEO Cum se plantează răsadurile pe câmp. Lecţia filmată a unui reputat specialist în grădinărit din România

Pentru a avea o recoltă bogată şi sănătoasă, grădinarii trebuie să fie atenţi la fiecare dintre etapele producţiei de legume. Acum este perioada plantării răsadurilor pe câmp, operaţiune care, dacă nu este făcută corespunzător, ar putea cauza deprecierea culturii. Costel Vânătoru, cercetător la Staţiunea Legumicolă Buzău, ne oferă sfaturi despre plantarea răsadurilor pe câmp.

Doliu în cultura buzoiană. A încetat din viaţă scriitorul Alexandru Oproescu, fost director al Bibliotecii Judeţene

Doliu în cultura buzoiană. A încetat din viaţă scriitorul Alexandru Oproescu, fost director al Bibliotecii Judeţene

În această seară a încetat din viaţă Alexandru Oproescu, personalitate emblematică a culturii buzoiene ce a condus destinele Bibliotecii Judeţene ”V. Voiculescu” timp de 33 de ani. Îi vom păstra vie memoria! Aceasta este informaţia postată cu puţin timp în urmă pe Facebook de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene "V. Voiculescu" Buzău.

VIDEO Un om de afaceri taiwanez, un fotograf, un cercetător şi doi militari, noii Cetăţeni de Onoare

VIDEO Un om de afaceri taiwanez, un fotograf, un cercetător şi doi militari, noii Cetăţeni de Onoare

Şedinţa Consiliului Local Municipal a început cu festivitatea de conferire a titlului de Cetăţean de Onoare pentru cinci personalităţi considerate elite ale urbei noastre. Este vorba despre cercetătorul Costel Vânătoru, generalul Achim Alstani, omul de afaceri Clement Hung, fotograful Ion Tabacaru şi militarul Eugen Mănăilă. Tos astăzi Benone Sinulescu a fost desemnat omul anului 2017 la Buzău.

VIDEO Ruptură între primarul Toma şi consilierul Constantin Florescu: ”V-aţi făcut avocatul domnului Tescaru”

VIDEO Ruptură între primarul Toma şi consilierul Constantin Florescu: ”V-aţi făcut avocatul domnului Tescaru”

Războiul primarului Constantin Toma cu Compania de Apă nu mai are întreaga susţinere a consilierilor PSD. Mulţi s-au împotrivit astăzi proiectului prin care edilul doreşte schimbarea actului constitutiv al operatorului regional de apă. Spiritele s-au încins, iar primarul a schimbat replici dure cu consilierul PSD, Constantin Florescu, fost judecător.

Primăria Buzău va avea city-manager. Postul va fi ocupat prin concurs

Primăria Buzău va avea city-manager. Postul va
fi ocupat prin concurs

Consilierii locali buzoieni vor lua în discuţie proiectul de hotărâre care instituie funcţia de city-manager, un administrator tehnic al oraşului. Proiectul conţine şi criteriile, procedurile şi atribuţiile specifice pe care le presupune noul post. Printre obligaţiile contractuale ale administratorului tehnic al oraşului se numără îndeplinirea atribuţiilor delegate de primarul municipiului, în limitele impuse de acesta.

FOTO Manifestări în tot judeţul, dedicate Zilei Eroilor. A fost dezvelit monumentul din localitatea Dealul Viei

FOTO Manifestări în tot judeţul, dedicate Zilei Eroilor. A fost dezvelit monumentul din localitatea Dealul Viei

De Înălţarea Domnului, dată la care România sărbătoreşte Ziua Eroilor, mai multe ceremonii militare şi religioase au fost organizate în Buzău. Militarii Garnizoanei au organizat o ceremonie cu depunere de coroane, jerbe şi flori la Monumentul „Regimentului 48 Infanterie” din Parcul Eroilor. Manifestări au mai fost în comuna Spătaru la bustul generalului Ştefan Guşă şi în comuna Merei, unde a fost dezvelit un monument.

Patru instituţii de asistenţă socială din subordinea municipalităţii vor fi comasate, de la 1 iulie

Patru instituţii de asistenţă socială din subordinea municipalităţii vor fi comasate, de la 1 iulie

Patru instituţii din subordinea municipalităţii îşi vor pierde personalitatea juridică, iar conducătorii lor vor deveni, din directori, şefi de centre aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială. Este vorba despre Centrul de Urgenţă de Zi şi de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost, Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Alexandru Marghiloman“, Cantina de Ajutor Social şi Centrul de Recuperare şi Reabilitare „Speranţa“.

Eşec pentru HM Buzău în primul meci de baraj

Eşec pentru HM Buzău în primul meci de baraj

Handbal Municipal Buzău a pierdut primul meci al turneului de baraj pentru promovarea în Liga Naţională. Buzoiencele au fost învinse cu scorul de 25-35 de către Minaur Baia Mare. Jucătoarele şi staff-ul au ajuns la meci cu o oră înainte de startul partidei. Vineri, urmează  cel de-al doilea meci al grupei, împotriva formaţiei Danubius Galaţi.

Italianul care l-a ucis pe cameramanul Laurenţiu Păun, condamnat la doi ani de închisoare

Italianul care l-a ucis pe cameramanul Laurenţiu Păun, condamnat la doi ani de închisoare

Gianni Magaletto, italianul care în urmă cu trei ani a pus capăt zilelor cameramanului TV Buzău Laurenţiu Păun, va merge la închisoare. Magaletto este cel care a provocat accidentul rutier în urma căruia Laurenţiu a decedat, iar la mai bine de trei ani de la producerea evenimentului, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti l-au condamnat definitiv pe italian la executarea a doi ani de detenţie, decizie dată în primă instanţă şi de Judecătoria Buzău.

VIDEO Protest la DSV Buzău, faţă de legea salarizării unitare

VIDEO Protest la DSV Buzău, faţă de legea salarizării unitare

Mult aşteptata lege a salarizării unitare i-a scos în stradă si pe angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău. Acestia sunt nemulţumiţi că salariile lor vor scădea cu 20 la sută, odată cu intrarea în vigoare a actului normativ. Activitatea cu publicul a angajaţilor Direcţiei Sanitare- Veterinare Buzău a fost întreruptă timp de oră.

VIDEO Cum a reuşit un elev de la Colegiul Tehnic din codaş să devină fruntaş

VIDEO Cum a reuşit un elev de la Colegiul Tehnic din codaş să devină fruntaş

Colegiul Tehnic aplică de ani buni proiecte europene cu ajutorul cărora elevii beneficiază de stagii de practică în Portugalia dar şi de bani de buzunar. Nimeni nu s-ar fi gândit că în urma implementării acestor proiecte vor fi schimbate radical destine ale unor copii care nu aveau curajul să spere la mai mult de absolvirea unei şcoli profesionale. Exemplul ni-l oferă Cătălin Nae.

În care încercăm să găsim un numitor comun între Brexit, alegerea preşedintelui Trump, condamnarea lui Liviu Dragnea şi tentativa sa de anulare a sentinţei, ordonanţa 13 şi legea graţierii, Dan Andronic, comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 şi arhiva SIPA. Iar acest numitor comun sunt ştirile false.

acum 2 zile · comentarii (45)

Alegerile din Iran şi vizita preşedintelui american Donald Trump în Orientul Mijlociu au marcat reaşezarea şi stabilizarea unei coaliţii anti-iraniene cu componente definite împotriva aliaţilor axei pro-şiite Rusia-regimul Al Assad-Iran, miliţiile pro-iraniene irakiene şi libaneze-Hezbollah.

acum 4 zile · comentarii (40)

Ca s-o pomenesc pe inspirata şi îndrăgita noastră Agatha Christie, al cărei roman a fost tradus chiar de Domnul Cinema, D.I. Suchianu! Deja în Cannes a apărut anunţul, foarte tentant, al noului remake după Crimă în Orient Express, care va ieşi în noiembrie şi are o distribuţie de-ţi lasă gura apă: Dame Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer şi Sir Derek Jacobi (care vine la TIFF).

acum 5 zile · comentarii (1)

Spre finalul stagiunii Operei Naţionale Bucureşti, se conturează, retrospectiv, o structură aparte în concepţia repertorială, primele luni aducând o avalanşă de evenimente cu totul speciale, în care s-au regăsit şi oaspeţi din galeria „celor mari” pe plan internaţional - fie în gale fastuoase, de operă sau de balet -, fie în premiere ce s-au succedat lunar, alternând,

acum 5 zile · comentarii (0)

Pe 19 aprilie, pe pagina de facebook a Ambasadei Federaţiei Ruse în România a fost postată pentru scurt timp, o apreciere subiectivă asupra perioadei 1918-1940, în care frontiera româno-sovietică s-a aflat pe râul Nistru. Din păcate, analiza diplomaţilor ruşi a fost ştearsă în scurt timp. Un răspuns oficial, pe cale diplomatică, este greu de conceput, întrucât identitatea diplomatului care a scris nota nu este cunoscută, textul nefiind semnat.

acum 5 zile · comentarii (29)

Tensiunile apărute în ultima vreme în USR - iar „ultima vreme”, în cazul acestui partid abia născut, ar putea însemna dintotdeauna - erau anticipate de toţi cei care nu s-au lăsat toropiţi de entuziasmul acestei noi întreprinderi politice, ci au rămas îndeajuns de lucizi încât să îşi amintească faptul că idealurile comune nu anulează resentimentele, antipatiile, ura.

acum 9 zile · comentarii (13)

L-am cunoscut, cred, prin 2008. Era student la Central European University (CEU) unde-şi făcea o teză de doctorat. Venise să facă cercetare în Bucureşti. I-am dat un interviu. Era un tînăr vioi, cu un zîmbet plăcut, vesel, cu un simţ al umorului acut, dar mereu dornic să pună întrebări şi să discute. Am început să-l urmăresc şi să-l descopăr tot mai mult.

acum 9 zile · comentarii (7)

Cu unele opoziţii minoritare, deschiderii cutiei Pandorei, majoritatea opiniilor publice susţin necesitatea desecretizării. În ce măsură şi cum se va face, dacă se va face desecretizarea dosarelor SIPA încă nu ştim. Poate nu se va face, poate va fi o repliere a factorilor decizionali în favoarea deschiderii arhivei. Dacă această arhivă se va deschide, vor exista consecinţe importante.

acum 9 zile · comentarii (2)

Ucraina revine din nou în prim planul agendei de securitate globale. După ce Directorul National Intelligence de la Casa Albă, Dan Coats, a făcut o depoziţie incendiară în faţa Comitetului Select pentru Intelligence al Senatului American, au fost date publicităţii presiunile, subminarea generală şi strategia Rusiei pentru a bloca Ucraina de a se alătura Occidentului.

acum 11 zile · comentarii (89)

M-am întrebat zilele acestea, alături de alţi prieteni, cu ce drept unii cetăţeni români, fie ei şi 3 milioane (deşi numărul este colectat suspect şi folosit forţat, ca în politică cu voturile cetăţenilor, poporul, dom'le!), doresc să orânduiască viaţa şi să interzică libertatea şi drepturile umane, constituţionale ale altor cetăţeni?

acum 11 zile · comentarii (227)

La naiba cu protocolul şi bunele maniere! Trebuie spus: am văzut trecutul adunat grămadă şi ştiu de ce nu avem fir de viitor. Vizionarea a avut loc joia trecută, în Parlament. Pe podium: hora strigoilor. Junker, corifeul Europei, gratulîndu-se, într-un cerc de veselie decrepită, cu ştabii României: Tăriceanu, Năstase, Ciorbea, Dragnea, Băsescu, Ponta şi anexa Corina. Sinistru.

acum 12 zile · comentarii (38)

Într-un punct de vedere referitor la propunerea legislativă intitulată LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, guvernul Grindeanu aduce critici şi nu mai puţin de 40 de propuneri şi observaţii punctuale, justificând astfel motivele pentru care guvernul nu şi-a asumat acest proiect important.

acum 12 zile · comentarii (3)