Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Strigăt de ajutor al unei mame, pentru salvarea micuţului ei diagnosticat cu tumoră de trunchi cerebral VIDEO

Strigăt de ajutor al unei mame, pentru salvarea micuţului ei diagnosticat cu tumoră de trunchi cerebral VIDEO

Viaţa unui băieţel de nici patru ani, din Buzău, depinde de semenii săi, cărora părinţii micuţului le cer ajutorul. David s-a născut în vara anului 2011, fiind un copil mult aşteptat de familie. A venit pe lume mai devreme şi, în primele săptămâni de viaţă, a trăit într-un incubator, sub privirile neputincioase ale părinţilor.

Eroii martiri ai Revoluţiei din 1989, omagiaţi în Piaţa Dacia

Eroii martiri ai Revoluţiei din 1989, omagiaţi în Piaţa Dacia

„Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii” va fi marcată şi la Buzău, pe 22 decembrie, printr-o serie de acţiuni organizate de Instituţia Prefectului, atât la ,,Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989” – Piaţa Dacia, începând cu ora 10.30, cât şi la ,,Bustul Generalului Ştefan Guşă” din localitatea Spătaru, de la ora 12.

Peste 8000 de petarde şi artificii, confiscate de poliţiştii buzoieni în ultima săptămână

Peste 8000 de petarde şi artificii, confiscate de poliţiştii buzoieni în ultima săptămână

Mare atenţie de unde şi ce fel de artificii cumpăraţi! Este sfatul dat de politiştii buzoieni într-o perioadă în care efectele pirotehnice sunt la mare căutare. Controalele efectuate până acum s-au soldat cu amenzi usturătoare însă oamenii legii atenţionează că de abia acum vor intensifica verificările pentru depistarea persoanelor care vând articole pirotehnice deşi nu sunt autorizaţi.

VIDEO Parada colindătorilor a străbătut bulevardele Buzăului

VIDEO Parada colindătorilor a străbătut bulevardele Buzăului

Atmosferă de sărbătoare, miercuri, pe străzile Buzăului. Alaiul colindătorilor din mai multe provincii ale României şi din Republica Moldova a prezentat buzoienilor datini vechi de sute de ani, care se mai păstrează doar în satele îndepărtate. Dansuri precum „Ursul şi Ţiganul”, „Moşul şi Baba”, ”Căiuţii” ori „Alaiul Cerbului” au încântat privirile buzoienilor care nu au văzut decât la televizor astfel de obiceiuri.

Fiu de avocat, arestat pentru trafic de droguri

Fiu de avocat, arestat pentru trafic de droguri

Fiul unei avocate din Buzău a ajuns în arest după ce a fost reţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, de procurorii DIICOT Brăila, împreună cu cinci prieteni, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată. Unul dintre ei este acuzat de trafic de droguri de mare risc.

Preşedintele Klaus Iohannis nu va fi într-o situaţie uşoară la începutul mandatului său. Va avea de gestionat conflictul între două realităţi de sens contrar: aşteptările de la public vs limitele puterii unui preşedinte în sistem semiprezidenţial, ales la jumătatea mandatului Parlamentului în funcţie.

acum 2 zile · comentarii (3)

Cu cinci ani în urmă, predicţiile privind preţul petrolului erau îngrijorătoare, preţul crescând la peste 115 USD/baril. O altă paradigmă a apărut acum: producţia de petrol s-a schimbat, de la producătorii tradiţionali din Orientul Mijlociu la producători precum Australia, Brazilia, Mexic, Africa şi cei din Marea Mediterană.

acum 2 zile · comentarii (8)

În cadrul evenimentului sportiv prilejuit de meciul din Grupa I a Campionatului European de Handbal Feminin, desfăşurat pe data de 13 decembrie 2014 în localitatea Debrecen din Ungaria, suporterii ţării gazdă, Ungaria, s-au manifestat într-un mod total nesportiv şi jignitor la adresa echipei ţării adverse, întorcându-se cu spatele şi arătând semne obscene în timpul intonării imnului naţional al României.

acum 5 zile · comentarii (8)

Se tot caută premizele care au dus la îngreunarea votului cetăţenilor din diaspora. Cea mai sigură şi simplă pistă este aceea a depistării schimbărilor intervenite între alegerile prezidenţiale din 2009 şi cele din 2014. Studierea deciziilor ce au dus la modificarea numărului secţiilor de votare de peste hotare i-ar identifica pe semnatarii acestora şi ar da un semnal clar românilor din străinătate, că vocea lor chiar se vrea a fi luată în seamă.

acum 5 zile · comentarii (2)

Se pare că, la Opera Naţională Bucureşti, tot ce înseamnă tradiţie trebuie... reconsiderat, dovadă elocventă fiind (şi) înlocuirea (înlăturarea) îndrăgitei operete Liliacul de Johann Strauss, aplaudată, de Anul Nou, şi la Viena şi la Paris şi la Londra şi la Timişoara şi, până de curând, la Bucureşti, într-o superbă producţie preluată de la Covent Garden,

acum 5 zile · comentarii (0)

Jurnaliştii specializaţi în Servicii Secrete şi nu numai se bazează pe surse bine plasate din interior. Dacă ar fi să-l credem pe Thomas Gordon, autorul eseului Secrets and Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare, apărut la William Associates Inc. în 2007, sursa sa în CIA era ofiţerul William Buckley, trimis peste tot în lume sub acoperirea de secretar politic al Ambasadei SUA.

acum 6 zile · comentarii (3)

2014 va rămâne în istoria Europei drept anul celei mai grave crize de securitate după încheierea Războiului Rece. Relansarea expansionismului  rusesc, cu încălcarea fără reţineri a normelor internaţionale, ne-a arătat cât de fragilă este pacea pe continent. De aceea, avem o singură opţiune: relansarea proiectului european, ca răspuns la provocările privind apărarea comună.

acum 9 zile · comentarii (3)

În pofida validării rezultatelor alegerilor din 30 noiembrie, Republica Moldova rămâne a fi un stat invalid, adică inapt să combată corupţia care l-a schilodit. Pe 9 decembrie s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Anticorupţiei şi în aceeaşi zi au fost validate mandatele parlamentare, deşi pe numele unor indivizi ar trebui emise mandate de arest.

acum 9 zile · comentarii (0)

Încă n-a ajuns oficial la Cotroceni, dar agenda i-a fost deja pregătită. De cînd s-a aflat rezultatul alegerilor, s-au umplut ziarele, site-urile, blogurile cu opinii despre ce trebuie să facă şi să nu facă preşedintele. S-ar părea că cea mai mare dificultate a începutului de mandat prezidenţial va fi să facă faţă enormelor aşteptări ale societăţii.

acum 10 zile · comentarii (46)

Gorbaciov intră oare în jocul complicat al lui Putin? Sau ştie o altă poveste şi e cu adevărat disperat? Doar aceste două variante pot justifica transmiterea unui mesaj deosebit de interesant în care, cu o panică reală şi parcă presat de o constrângere temporală numai de el ştiută, cere demararea de urgenţă a unor convorbiri diplomatice pentru detensionarea situaţiei existente între SUA şi Federaţia Rusă.

acum 10 zile · comentarii (22)

În urmă cu aproape doi ani, atunci când scriam cronica spectacolului cu piesa Hedda Gabler, montat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, îmi începeam comentariul cu o observaţie a regretatului poet Marius Robescu. Un poet ce a practicat într-o vreme critica de teatru, relevant în acest sens fiind volumul Autori şi spectacole, publicat la editura Eminescu.

acum 12 zile · comentarii (0)

Uneori, mi-e ruşine de hărniciile mele săptămînale. Mă las absorbit prea uşor de „urgenţe” gazetăreşti, de imediatul politic, de isprăvile unor inşi de mîna a doua şi a treia, despre care mîine nu se va mai vorbi şi de a căror „românitate” nu sunt deloc mîndru. E o boală generală de altfel. Suntem asfixiaţi cu toţii de contingenţe, de pasiuni provinciale, de dezbateri meschine.

acum 13 zile · comentarii (125)