Iulian Bunila Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Excursie pe bicicletă, printre dealurile Buzăului. Popasuri: fântâna lui Mihai Viteazul şi poiana cu sculpturi

Excursie pe bicicletă, printre dealurile Buzăului. Popasuri: fântâna lui Mihai Viteazul şi poiana cu sculpturi

Un circuit de cicloturism extrem de tentant, care poate fi parcurs într-o singură zi, este propus amatorilor de excursii pe două roţi de către membrii clubului XC Riders Buzău, în cadrul celei mai frumoase campanii „Adevărul“ „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“. Este vorba despre un traseu lejer, de aproximativ 60 de kilometri, al cărui punct de plecare este staţiunea buzoiană Sărata Monteoru.

Aurora Mall şi-a schimbat proprietarul. Acesta promite investiţii în modernizare

Aurora Mall şi-a schimbat proprietarul. Acesta promite investiţii în modernizare

Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, a vândut complexul Aurora Shopping Mall unui fond de investiţii sud-african, NEPI. Fostul proprietar a investit, prin intermediul diviziei imobiliare Cometex, în jur de 25 mil. euro în mallul din Buzău care a fost deschis în 2008, dar a decis acum să cedeze proiectul şi să accepte statutul de chiriaş. Noul proprietar va redezvolta centrul comercial buzoian.

VIDEO Primele animale omorâte de boala limbii albastre. Maladia s-a extins în 49 de gospodării din judeţul Buzău

VIDEO Primele animale omorâte de boala limbii albastre. Maladia s-a extins în 49 de gospodării din judeţul Buzău

Joi dimineaţă au fost înregistrate primele cazuri de mortalitate provocate de boala limbii albastre, o maladie semnalată pentru prima oară în ţara noastră şi care afectează numai rumegătoarele. Boala a ucis o oaie de la o stână din comuna Siriu şi o vacă, din gospodăria unui sătean din CA Rosetti, care susţine că animalul său avea simptomele bolii.

Depozit de furaje din Amaru, mistuit de un incendiu violent

Depozit de furaje din Amaru, mistuit de un incendiu violent

Toată noaptea s-au luptat pompierii din Buzău şi Mizil să stingă un incendiu violent, izbucnit la baza furajeră a unei ferme de pe raza comunei Amaru, judeţul Buzău. Au intervenit şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, patru de la Detaşamentul de Pompieri Mizil şi două de la Detaşamentul de Pompieri Buzău.

Cupa „Carpaţi” la fotbal, la prima ediţie

Cupa „Carpaţi” la fotbal, la prima ediţie

Zece echipe de juniori din cinci judeţe vor participa, în acest week-end, la un puternic turneu de fotbal. Cupa „Carpaţi” este organizată de Clubul Sportiv „Carpaţi” Nehoiu, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău.

VIDEO Boala limbii albastre: Filtre de poliţie şi... cam atât!

VIDEO Boala limbii albastre: Filtre de poliţie şi... cam atât!

Planul de măsuri în epidemia bolii limbii albastre pare că nu există pe teren. De luni, judeţul Buzău a intrat în atenţia Uniunii Euroepene după ce au fost confirmate primele cazuri de boala limbii albastre. Bilanţul a ajuns după două zile la 29 de focare active cu un număr de 44 de animale bolnave şi alte 33 suspectate de maladie.

Schimbare în conducerea DGASPC Buzău

Schimbare în conducerea DGASPC Buzău

La începutul lunii august, a fost instalat un nou director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, în persoana lui Adrian Vintilescu. La o lună după această numire, Consiliul Judeţean va schimba şi adjunctul intituţiei.

VIDEO Bacalaureat de toamnă 2014: Doi elevi buzoieni au fost excluşi din examen, pentru că au copiat

VIDEO Bacalaureat de toamnă 2014: Doi elevi buzoieni au fost excluşi din examen, pentru că au copiat

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba obligatorie de profil. Un număr de 1.077 de candidaţi buzoieni s-au înscris pentru examenul la matematică sau istorie, însă 202 nu s-au mai prezentat. Alţi doi elevi, care au susţinut examenul în licee din Râmnicu Sărat, au fost eliminaţi din sălile de clasă, după ce au fost prinşi când copiau.

După ce peninsula Crimeea fusese efectiv „luată cu japca” de statul rus de la o Ucraină timorată, slabă şi profund zguduită de schimbarea neprevăzută a puterii politice, ca efect al mişcării Maidanului, se părea că în Estul şi Sudul Ucrainei, Rusia nu mai avea interesul de a interveni direct, ci doar sprijinea subtil o insurecţie locală pro-rusă care cerea separarea de Ucraina şi alipirea la Rusia.

acum 2 zile · comentarii (24)

România trebuie să sprijine în mod direct şi pe toate căile statul vecin ucrainian în războiul său de independenţă. Nu ar fi pentru prima oară când statul nostru ar acorda un astfel de sprijin în faţa unui inamic aparent mult mai puternic. E nevoie de o decizie fermă şi de resurse materiale, financiare, militare, logistice şi umane, fără a exista vreun moment frica ca am putea în acest fel să supărăm Rusia.

acum 2 zile · comentarii (8)

Cum arată acest capăt de Europă astăzi? Întâlnire de gradul III la Minsk între Vladimir Putin şi Petru Poroşenko! Rezultatul 0-0. În schimb, la Sofia, ministrul de Externe Lavrov bate cu pumnul în masa bulgarilor pentru avansarea proiectului South Stream. Armata ucraineană continuă luptele cu insurgenţii cu rezultate modeste.

acum 2 zile · comentarii (26)

Naţionala de Baschet(masculină) a României se află la un pas de o calificare istorică la Campionatul European din 2015, după o pauză de 27 de ani. Aflată pe al doilea loc în grupă, aceasta îşi poate asigura participarea printr-o victorie împotriva Letoniei în meciul ce se va desfăşura miercuri începând cu ora 19.00 la Sibiu.

acum 5 zile · comentarii (1)

Confiscaţi-le drujbele, blocaţi-le peridocul, ieşiţi în calea lor, ieşiţi în stradă! „Gândeşte precum un munte", scria Aldo Leopold, unul dintre fondatorii ecologiei profunde. Identificându-te cu pădurea sălbăticia, devii parte a pădurii. Ecocentrismul nu a prins prea mult în România contemporană, deşi moştenirea pastorală face practic identitatea valahă.

acum 5 zile · comentarii (33)

Ne apropiem de începutul unui nou an şcolar şi cu siguranţă cei care sunteţi părinţi aţi început deja să vă gândiţi la acest lucru. În afară de rechizite, manuale, lista poate fi completată cu diverse activităţi extra-şcolare, de la cursuri de balet, la diferite sporturi, lecţii de pian şi aşa mai departe. Cum rămâne însă cu aprofundarea unei limbi străine?

acum 5 zile · comentarii (0)

„Cred că voi avea un suport considerabil din partea femeilor“, s-a pronunţat Elena Udrea, în primul discurs din calitatea oficială de candidat la prezidenţiale. Ignoranţii ar spune că reînvie tema feminismului, pentru simplul motiv că e femeie. În realitate, românii ar vota un extraterestru hermafrodit cu dragă inimă, dacă le-ar îndeplini aşteptările. Elena Udrea nu este un candidat exotic pentru că este femeie, ci din cu totul alte motive.

acum 9 zile · comentarii (48)

Mi-am dat demisia din PSD, un gest de conştiinţă şi de consecvenţă pe care îl voi continua printr-o angajare şi mai puternică în lupta pentru apărarea demnităţii româneşti. Această demisie este dovada că nu am renunţat la principiile pentru care lupt de 4 ani şi jumătate, iar cei care au sperat că îmi vor închide gura într-un fel sau altul vor avea o mare surpriză: de acum înainte voi vorbi şi mai tare!

acum 9 zile · comentarii (54)

Cică există ONG-uri care îi reprezinta pe romi. Cică aceste ONG-uri fac minuni în ceea ce priveşte integrarea romilor şi accesul lor la educaţie. De când activează în România au înregistrat succes după succes în ceea ce priveşte combaterea discriminării, pe de-o parte, şi oprirea abuzurilor comise de autorităţile locale şi centrale asupra membrilor etniei rome, pe de altă parte.

acum 9 zile · comentarii (4)

Nu-i frumos să vorbeşti urît. Aşa ştiam fiindcă aşa ni se spusese – acasă, la şcoală, pe scară sau în spatele blocului, oriunde aveam parte de-un pedagog cumsecade. Mai tîrziu am aflat că e firesc şi chiar practic să bobinăm sudălmi şi vorbe grele; oameni cu doctorat ne-au adus la cunoştinţă că facem un lucru util, că ne detoxificăm mintea, că măscarea spusă la vreme te ajută să rezişti presiunilor din jur.

acum 10 zile · comentarii (8)

În seara zilei de 20 august 2014, actualul preşedinte al României - stat membru al NATO şi al UE, ţară latină pe care SUA o consideră egala Poloniei, ca al doilea pilon de sprijin al defensivei euroatlantice disuasive, la graniţa de est a NATO - a declarat că românii s-ar putea să voteze surprinzător la viitoarele alegeri. O afirmaţie care merită o corectură. Surpriza ar putea să fie pentru toţi actualii candidaţi la funcţia supremă în stat...

acum 10 zile · comentarii (10)

Acum un an şi ceva, Statele Unite au evitat, la limită, un faliment tehnic; de fapt, pericolul persisită, falimentarea economică fiind doar amânată, prin votul politic al autorităţilor. Multă lume a fost surprinsă să constate cât de vulnerabilă în plan economic s-a dovedit a fi SUA. La fel de multă lume este astăzi surprinsă să audă cât de vulnerabilă este SUA în plan identitar.

acum 12 zile · comentarii (83)

Printre momentele cu adevărat importante ale zilei de 10 august 2014 nu vom număra diferitele acţiuni ale pisicilor contra bucăţilor de carne de pe farfuriile nesupravegheate, care au cucerit de mult reţelele sociale, nici diferite proteste ale manipulaţilor nespalaţi pe creier, asa cum ne arată un interviu postat pe Facebook de curând, în sprijinul infractorilor cu bani.

acum 12 zile · comentarii (3)

Acest film le-a adus Oscarul pentru scenariu tinerilor Ben Affleck şi Matt Damon, o onoare meritată pentru portretul profesorului, jucat de Robin Williams, care şi el a fost onorat cu premiul Oscar. Acet rol este modelul pentru toate şcolile unde tinerii suferă din cauza individualismului care ne micşorează sufletele.

acum 12 zile · comentarii (1)

Ne bucurăm că primim bani de la UE, dar dacă aceştia sunt investiţi prost, nu ai cum crea fluxul economic care să contribuie la dezvoltarea economică a României în viitoarea perioadă. Cum poţi reduce disparitatea economică, diferenţele rural-urban, Est-Vest?  În nici un caz oferind de 3 ori mai mult pe programul de resurse umane decât pe programul de competitivitate.

acum 13 zile · comentarii (1)
Postari Recente