VIDEO Un muncitor de la Electrica Buzău a murit într-un accident stupid. S-a rupt stâlpul pe care era căţărat

VIDEO Un muncitor de la Electrica Buzău a murit într-un accident stupid. S-a rupt stâlpul pe care era căţărat

Un angajat al societăţii Electrica a murit astăzi după ce a căzut cu tot cu stâlpul pe care se urcase pentru o intervenţie. Tragedia s-a produs în comuna buzoiană Tisău, la orele prânzului. Victima avea 34 de ani şi era din municipiul Buzăul. Atât Poliţia cât şi inspectorii ITM au început anchete pentru a afla împrejurările în care şi-a pierdut viaţa bărbatul.

O femeie de afaceri din Buzău s-ar fi sinucis după ce a luat o amendă de la ANAF. Un cunoscut: „Era terorizată de controale. Astea au terminat-o psihic“

O femeie de afaceri din Buzău s-ar fi sinucis după ce a luat o amendă de la ANAF. Un cunoscut: „Era terorizată de controale. Astea au terminat-o psihic“

Sinucidere cu semne de întrebare la Buzău: patroana mai multor magazine şi-a pus capăt zilelor după ce, spun cunoscuţii, femeia ar fi fost amendată de inspectorii de la fisc. Dispariţia ei a fost anunţată de fiu, care a găsit maşina pe care o conducea femeia la marginea canalului unei microhidrocentrale de pe râul Buzău. Dupa zeci de ore de căutări, trupul femeii a fost găsit astăzi de scafandri.

Patroana unui en-gros din Buzău, dispărută duminică, este căutată de scafandri într-un canal hidrotehnic

Patroana unui en-gros din Buzău, dispărută duminică, este căutată de scafandri într-un canal hidrotehnic

Proprietara unui depozit en-gros din Buzău a dispărut duminică de acasă şi sunt indicii că şi-ar fi pus capăt zilelor. O dubiţă cu care se deplasa femeia de 54 de ani a fost descoperită lângă canalul hidrotehnic din Cândeşti, iar mai mulţi oameni au semnalat prezenţa unui cadavru în apă. O grupă de scafandri a început căutări, însă ele au fost amânate până luni dimineaţă.

Tunelurile secrete ale României: cum au apărut „Triunghiul de aur” al Daciei - reţeaua dintre Bucegi şi Egipt, tunelul şi piramida paranormală din Ceahlău

Tunelurile secrete ale României: cum au apărut „Triunghiul de aur” al Daciei - reţeaua dintre Bucegi şi Egipt, tunelul şi piramida paranormală din Ceahlău

Subteranul României ar fi străbătut de aproximativ 500 de kilometri de tuneluri şi catacombe săpate încă din timpuri străvechi, conform autorilor unui volum intitulat “Secretele României subterane”. Numeroase legende s-au păstrat până astăzi despre galeriile săpate în munţi sau sub cetăţi, cu rol de cale de refugiu a populaţiei din calea cotropitorilor.

Buzoienii vor putea circula gratuit cu autobuzele de pe liniile urbane

Buzoienii vor putea circula gratuit cu autobuzele de pe liniile urbane

Transportul în comun va fi gratuit în Buzău, dar numai cu mijloacele societăţii Trans Bus. Este promisiunea edilului-şef al municipiului Buzău, care spune că decizia s-ar putea lua în perioada imediat următoare. După ce scapă de o rată pe investiţii, municipalitatea va putea majora subvenţia la transportul local, astfel încât să nu mai fie nevoie de vânzarea biletelor.

Asasinarea lui Boris Nemţov, oponent al puterii de la Kremlin, a stârnit, cum era de aşteptat, numeroase reacţii şi controverse. La o extremă, convingerea imediată şi fermă a mainstream-ului occidental că actul criminal este imputabil puterii de la Moscova şi, în special, „ţarului” „KGB-ist” aflat în fruntea sa.

Se spune că amatorii vorbesc despre strategie în timp ce adevăraţii experţi se interesează de logistică. Dacă prima defineşte „Ce anume trebuie făcut”, cea de-a două detaliază „Cum trebuie făcut”. În cel de-al doilea termen trebuie căutate adesea motivele unui succes sau, dimpotrivă, ale unui eşec.

Accept critica, ba chiar o încurajez, dar nu pot să nu mă deranjez când mi se reproşează că nu împărtăşesc naivitatea pe care alţii o afişează. A mai trecut un 27 martie, s-au mai fluturat nişte drapele tricolore, s-au mai dezmorţit unii în hore, dar Unirea nu trebuie doar sărbătorită, ci şi înfăptuită.

Iohannis se simte bine la Cotroceni de 100 de zile. România se simte din ce în ce mai rău însă cu un preşedinte figurant care a transformat mandatul într-un soi de pontificat misterios, întrerupt în sacralitatea sa doar de câte o bulă iohannică emisă pe Facebook, şi aceea din când în când. Iohannis cere credinţă oarbă în sine şi pe ea se şi bazează. Vinovaţi sunt cei care cer dovezi.

Înainte de a fi osândit pentru blasfemie, vă descriu cadrul acestei discuţii: în limba greacă „Hristos” înseamnă „uns”. Pornind de la această definiţie, în calitate de psiholog şi consultant politic, răspund provocării lansate ieri de un blogger Adevărul pe contul său de facebook:

acum 5 zile · comentarii (47)

Finalizarea de către Guvern a Codului fiscal şi trimiterea acestuia către Parlament pentru dezbateri marchează tranziţia de la o etapa iniţială a dezbaterilor de principiu spre cea a consultărilor extinse, avalanşei de propuneri de modificare şi a negocierilor politice. Dar potenţialul este uriaş - restartul ritmului de creare de locuri de muncă şi continuarea creşterii economice.

acum 5 zile · comentarii (0)

Am scris de curând despre Boondock saints, un film neobişnuit, care a eşuat spectaculos în 1999. Eu îl recomand tinerilor băbaţi cu încredere. Este un film foarte violent, doi tineri neobişnuiţi ne învaţă că ceea ce simţim, ca bărbaţi, este că trebuie să îngenunchem în faţa lui Dumnezeu şi să exterminăm oamenii răi. Este Fight club pentru oameni care nu mai au 14 ani.

acum 8 zile · comentarii (15)

„În timp ce citiţi această carte, ea e deja depăşită. Pentru mine, este un exerciţiu acum încremenit în pagină. Dar, spre deosebire de o carte, teatrul nu are trăsături speciale. El poate oricând s-o ia de la capăt. În viaţă, asta este un mit. Nu putem niciodată să refacem drumul înapoi. Paginile noi nu pot fi date înapoi, ceasurile niciodată nu merg în urmă, nu avem niciodată o a doua şansă. În teatru însă tabla se şterge de fiecare dată”.

acum 8 zile · comentarii (0)

Turcia, ţară membră NATO, a făcut finalmente anunţul atât de mult aşteptat şi controversat: a cumpărat de la China un număr neprecizat de sisteme de apărare antirachetă în valoare de aproximativ 4 miliarde dolari, conform declaraţiei oficiale făcute acum câteva zile de reprezentantul companiei producâtoare chineze, China Precision Machinery Import and Export Corporation (CPIMEC).

acum 8 zile · comentarii (9)

Am fost foarte mîndru cînd mi s-au înmînat însemnele „Legiunii de Onoare”. Sunt mîndru şi acum, deşi ştiu că pînă şi această prestigioasă distincţie, ca de altfel multe alte distincţii şi premii internaţionale (nu în ultimul rînd Premiul Nobel) implică, uneori, un stingheritor coeficient de arbitrar, strategie politică, formalism de protocol sau modă ideologică.

acum 8 zile · comentarii (138)

Ghinion pentru pesedişti, bineînţeles. Aşa cum am mai afirmat, pentru noi PSD-ul va rămâne pentru totdeauna identificat cu Partidul Comunist, spre stupoarea năimiţilor de la anumite televiziuni. Deloc paradoxal, principalul artizan al victoriei lui Klaus Johannis a fost tocmai Victor Ponta şi PSD-ul, prin cantitatea incredibilă de dejecţii aruncate asupra unui singur om de către televiziunile de casă.

acum 8 zile · comentarii (0)

Politica nu poate exista fără duşmani. Dacă la un moment dat un duşman dispare sau este înlăturat, politicienii şi tot alaiul lor propagandistic imediat vor căuta sau vor inventa un alt duşman. În lipsa unui duşman, procesele politice trenează, iar construcţiile politce adeseori se dezintegrează. Însă nu doar în sfera politică, ci şi în sfera socială există o „cerere pentru duşman”.

acum 12 zile · comentarii (1)

Anul 2015 trebuie să fie anul acţiunii, anul în care ar trebui să restartăm felul cum sunt tratate politicile publice şi felul în care ar trebui să se ia măsuri serioase privind economia ţării, educaţia şi sănătatea. Din punctul meu de vedere, cele menţionate anterior, sunt trei domenii cheie care trebuie să funcţioneze “sănătos”, deoarece ele pot fi motoarele ţării.

acum 12 zile · comentarii (2)

Deşi săptămana aceasta Ministerul Fondurilor Europene a publicat calendarul lansărilor de proiecte din perioada următoare, deşi Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, vine des în Romania şi încurajează politicile d-lui Teodorovici, situaţia fondurilor europene e dificilă.

acum 12 zile · comentarii (1)

Sunteţi într-un tren internaţional, controlorul vrea să vă amendeze şi nu aveţi nicio limbă în comun. Cred că vă este foarte familiară situaţia, iar dacă nu vi s-a întâmplat, măcar aţi auzit de la alţii. Cititorul nostru Alexandru Cazacu, din Olteniţa, ne povesteşte cum, confruntat cu această problemă, a fost ajutat de un compatriot bilingv, de altă etnie. Sau, cum spune el, de un „înger păzitor”.

acum 12 zile · comentarii (103)