Pensionarul care vrea să revoluţioneze piaţa jucăriilor din lemn

Pensionarul care vrea să revoluţioneze piaţa jucăriilor din lemn

La vârsta la care majoritatea vârstnicilor ar prefera să îşi petreacă timpul cu nepoţii, bistriţeanul Ioan Zaharia şi-a pus în cap să revoluţioneze piaţa jucăriilor din lemn lucrate manual. A început timid, cu maşinuţe din lemn, la târguri de meşteşugari şi intenţionează să le dea o tentă „modernă“, pentru a putea rivaliza cu cele produse în serie.

FOTO Pârtia de 5,5 milioane de euro de la Bistriţa, deschisă după două sezoane în care nu a fost folosită din cauza temperaturii

FOTO Pârtia de 5,5 milioane de euro de la Bistriţa, deschisă după două sezoane în care nu a fost folosită din cauza temperaturii

Vineri a fost inaugurată pârtia de 5,5 milioane de euro amenajată în apropiere de municipiul Bistriţa, pe Dealul Cocoş. Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a fost primul care a testat-o, după ce în ultimele zile cei care îndrăzneau să coboare pe pârtie erau amendaţi de către Poliţia Locală. Pârtia este gata de la finalul anului 2016, însă n-a fost deschisă până acum.

Cum s-a trezit un român luat pe sus şi dus la închisoare pentru tentativă de omor. Ipoteza suprinzătoare a familiei bărbatului

Cum s-a trezit un român luat pe sus şi dus la închisoare pentru tentativă de omor. Ipoteza suprinzătoare a familiei bărbatului

Un bistriţean de 45 de ani s-a trezit zilele trecute luat pe sus de către poliţişti şi înştiinţat că a fost condamnat de un tribunal din Belgia la 4 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Potrivit familiei acestuia, bărbatul ar fi fost atacat de doi moldoveni acum doi ani în Belgia şi s-ar fi apărat cu un cuţit.

Două românce care locuiesc în Italia au anunţat că se căsătoresc: „Suntem împreună de 15 ani“

Două românce care locuiesc în Italia au anunţat că se căsătoresc: „Suntem împreună de 15 ani“

Liliana Crăciun şi Ramona Dinescu formează primul cuplu gay de românce care-şi oficializează relaţia în Italia. Se va întâmpla într-o localitate din Sardinina. Cele două spun că sunt împreună de 15 ani, iar până acum şi-au ţinut relaţia secretă. Primarul oraşului în care cele două locuiesc a precizat pentru mass-media italiană că orice persoană, indiferent de orientarea sexuală, se poate căsători în oraşul pe care-l administrează.

Disperare mare la PSD-ALDE. Ultimele atacuri la adresa DNA şi a dnei Koveşi n-au avut rezultatul scontat. Inclusiv datorită intervenţiei preşedintelui Iohannis şi a conferinţei de presa a dnei Koveşi. România este pe muchie de cuţit. Au adversarii independenţei justiţiei forţa s-o întoarcă  în jugul politic? Sau am trecut de punctul de inflexiune de la  care restauraţia  nu mai este posibilă?

acum 3 zile · comentarii (11)

Comisia de anchetă a ANRE a finalizat draful raportului privind activitatea acestei instituţii, urmând a fi supus dezbaterii în comisie săptămâna aceasta. La capătul a patru luni de evaluare, parlamentarii care au redactat acest document au promovat mai multe concluzii privitoare la funcţionarea pieţei de energie şi la modul în care a funcţionat ANRE.

acum 3 zile · comentarii (4)

Dorinţa de a deveni potenţialul cumpărător al producţiei de gaze Româneşti, trebuie pusă în contextul dorinţei Ungariei de a şi asigura gazele până la finalizarea South Stream (în situaţia eliminării livrării gazelor prin Ucraina) şi de a-şi pregăti dezvoltarea HUNGARHUB-ului.

acum 4 zile · comentarii (1)

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 4 zile · comentarii (25)

O scurtă privire asupra hărţii Uniunii Europene ne înfăţişează regiunea Balcanilor de Vest sub forma unei mari enclave rămase în afara politicii de integrare. În cadrul acestei regiuni, Kosovo rămâne un punct febril, fiind marcat, pe de o parte, de prezenţa unor forţe străine şi, pe de altă parte, de instabilitate politică şi economică.

acum 4 zile · comentarii (26)

Consorţiul format din spaniolii de la Regasificadora del Noroeste, BERD şi Transgaz a depus, astăzi, în ultima zi, oferta pentru participarea în cea de-a doua rundă a procesului de privatizare a 66% din compania DESFA, operatorul elen al reţelei de gaze naturale.

acum 5 zile · comentarii (4)

Mulţi români trăiesc cu sindromul „tătucului” în vene. Aşteaptă de la un om, cum aşteptau odata de la domnitori sau de la dictatorii comunişti, să le rezolve toate problemele. Iar lor să „li se dea” cam totul. De la salarii la bunăstare, la educaţie, clasă politică de calitatea, drepturi dar fără obligaţii.  Uitând că nu asta înseamna democraţie.

acum 5 zile · comentarii (47)

Pe 5 februarie s-au împlinit 130 de ani de la naşterea lui Constantin Titel Petrescu. Eveniment consumat într-un total anonimat. Un anonimat tragic, şi nemeritat, Titel Petrescu fiind unul dintre liderii interbelici ai social democraţiei româneşti, o direcţie politică şi ideologică mult mai puternică şi mai influentă decât au prezentat-o atât cei din epocă, dar şi comuniştii, după ei.

acum 5 zile · comentarii (2)

Acesta este, sau ar trebui să fie – corolarul fundamental al unei societăţi cu o cultură civică amplă, în care cetăţenii implicaţi contribuie, prin participarea lor, la consolidarea unei societăţi democratice şi puternice. Prin urmare, acesta ar trebui să fie idealul către care trebuie să aspirăm – indiferent de agendele proprii, indiferent de modelele diferite de cultură politică din jur.

acum 5 zile · comentarii (7)

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) ia în calcul pregătirea unui proiect de lege care ar putea conduce la comasarea instituţiilor aflate în subordinea sa, iniţiativă însă care ar putea arunca în aer, printre altele, Serviciul Public de Ocupare (SPO) concomitent cu pierderea a sute de milioane de euro destinate ţării noastre din fonduri europene.

acum 6 zile · comentarii (0)

În 2015, un antrenor a fost acuzat că în timpul cantonamentelor a avut relaţii sexuale cu 7 fete cu vârste între 11 şi 14 ani. În 2017 este condamnat definitiv la 19 ani de închisoare. Pe cele 7 fetiţe cine le-a protejat? Cine le-a învăţat despre propriul corp, atingeri interzise, viaţa privată, abilităţi de refuz? Cine le-a învăţat cum să se apere?

acum 6 zile · comentarii (13)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 1 an · comentarii (39)
Postari Recente