Gestul inuman al unui şofer din Cluj. După ce a luat un biciclist pe capotă, a virat şi a accelerat ca să scape de el şi l-a lăsat să zacă pe marginea drumului

Gestul inuman al unui şofer din Cluj. După ce a luat un biciclist pe capotă, a virat şi a accelerat ca să scape de el şi l-a lăsat să zacă pe marginea drumului

Un biciclist din comuna bistriţeană Braniştea s-a ales cu răni serioase, după ce a fost lovit de o maşină. Şoferul, văzându-se cu biciclistul prins de capotă, a virat şi a accelerat pentru a scăpa de el şi l-a lăsat să zacă pe marginea drumului. Acesta a fost prins o oră mai târziu, în apropiere de Gherla.

Un adolescent a abuzat sexual un copil de 9 ani şi a fugit în Marea Britanie. Poliţiştii englezi l-au găsit cu ajutorul populaţiei

Un adolescent a abuzat sexual un copil de 9 ani şi a fugit în Marea Britanie. Poliţiştii englezi l-au găsit cu ajutorul populaţiei

În urmă cu mai bine de un an, un adolescent de 17 ani din localitatea bistriţeană Suplai abuza sexual un băiat de 9 ani din acelaşi sat. Adolescentul a fost condamnat la doi ani şi jumătate de detenţie într-un centru pentru minori. Înainte de a-şi primi pedeapsa, adolescentul a plecat în Marea Britanie, fiind identificat de către poliţiştii englezi, cu ajutorul populaţiei.

Declaraţia şocantă a unui bărbat care-şi abuza de cinci ani fiica adolescentă: „Nu e viol, eu mă urc peste ea şi ea stă“

Declaraţia şocantă a unui bărbat care-şi abuza de cinci ani fiica adolescentă: „Nu e viol, eu mă urc peste ea şi ea stă“

Un bărbat de 40 de ani din comuna bistriţeană Dumitra a fost arestat vineri pentru 30 de zile, după ce s-a aflat că acesta îşi viola cu regularitate fiica adolescentă de 14 ani. Adolescenta îndura abuzurile sexuale ale părintelui încă de când avea 9 ani. Cea care a alertat poliţia a fost mama fetei, care a fost anunţată de cele întâmplate printr-un SMS.

Din Parlament în şomaj. Un fost senator se plimbă cu un bolid de lux, dar primeşte indemnizaţie de şomaj | pnl

Din Parlament în şomaj. Un fost senator se plimbă cu un bolid de lux, dar primeşte indemnizaţie de şomaj

Un fost senator şi fost prefect de Bistriţa-Năsăud a solicitat indemnizaţie de şomaj după finalizarea mandatului. El recunoaşte că nu şi-a găsit un loc de muncă după ce şi-a încheiat mandatul de senator. Cristian Florian conduce un BMW şi este acţionar la o firmă care, în urmă cu câţiva ani, a încheiat mai multe contracte cu instituţiile statului.

Un ardelean a pus la punct prima bază de date cu amprentele palmelor din ţară

Un ardelean a pus la punct prima bază de date cu amprentele palmelor din ţară

Până ca tehnologia să ajute serios criminaliştii din întreaga ţară, bazele de date cu amprentele infractorilor erau ţinute sub cheia unor cutii cu fişe. La Bistriţa s-a regăsit singura „bază de date“ din ţară cu amprentele palmelor. Nu mai puţin de doi ani a muncit Ioan Iudean, un dactiloscop din Bistriţa, pentru a simplifica şi a alcătui o asemenea bază de date. Fiica i-a călcat pe urme şi îi continuă munca, în era digitală.

Cât de greu era să vopseşti ţesături acum 150 de ani. Condiţiile de respectat pentru a obţine 100% natural o anumită nuanţă

Cât de greu era să vopseşti ţesături acum 150 de ani. Condiţiile de respectat pentru a obţine 100% natural o anumită nuanţă

Coji de nucă, flori, scoarţă răzuită de pe crengi, pieliţa de la prune erau ingrediente folosite acum 150 de ani de femei pentru a da culoare ţesăturilor. Procesul era extrem de anevoios, nu doar pentru că necesita recoltarea unei cantităţi însemnate de flori, de exemplu, ci şi pentru că ingredientele pentru fiecare culoare trebuia procurate în anumite perioade ale anului.

Drum de ţară e o expresie odihnitoare, dar o rostesc aici cu înţelesul de „brand de ţară”, adică acea etichetă prin care căutăm, uneori cu destulă patimă, să surprindem o trăsătură esenţială a stirpei din care ne tragem, cu spaima probabil de a nu ne dilua de tot printre străini. Aşadar, am străbătut ţara de la est la vest.

acum 2 zile · comentarii (8)

Referendumul pentru familie arată ca o boală de laborator. Un savant nebun s-a uitat la noi, ne-a analizat şi a decis că nu merită să ne radieze la rinichi, la ficaţi sau la plămâni. Subtil, ne-a dat o mâncărime pe care unii o consideră marginală sau prea lipsită de sens ca să o bage în seamă. „Trece de la sine“ e formula naivului care ajunge la doctor prea târziu şi care nu va înţelege niciodată cum ar putea să moară de la o banală iritaţie.

acum 2 zile · comentarii (60)

Comisia de control trimisă aşa, de ochii şi de gura lumii, de ministrul Educaţiei Naţionale, dl. Liviu Pop, la Universitatea “Al.I. Cuza” din Iaşi spre a verifica legalitatea concursului prin care odrasla ministrului Justiţiei, dl. prof.univ.dr. Tudorel Toader, şi-a văzut îndeplinită pohta de a fi asistent universitar la o facultate cu tradiţie, nu la o particulară care, oricum, are zilele numărate, a făcut ceea ce trebuia să facă. Adică nimic.

acum 2 zile · comentarii (35)

Am făcut la începutul verii o listă cu cele mai interesante cărţi pe care le citisem anul acesta, până la momentul respectiv, şi pe care le recomandam. Acum, că ne-au mai rămas doar două săptămâni de vară calendaristică (şi încă mai există posibilitatea unui concediu), cred că ar fi OK dacă v-aş spune şi ce mi-a plăcut mie din ce am citit vara asta.

acum 3 zile · comentarii (11)

Nu mai departe de acum o săptămînă Antena 3 rula în prime time o emisiune în care lua partea proiectului de la Roşia Montană, chibiţa că statul român va pierde procesul de parcă ei ar avea de cîştigat din asta, cita greşit persoane şi surse media, uita să pună surse şi date pe arhivele folosite în mod selectiv şi făcea, pe scurt, o demonstraţie de ce se poate face în ţara jurnalismului sponsorizat.

acum 3 zile · comentarii (0)

Acolo unde se varsă Dunărea-n mare se încăpăţânează să existe, la vârsta buletinului, un festival de FILM. Şi nu întâmplător am pus majuscule, pentru că indiferent despre ce ar mai fi vorba la „Anonimul”, Filmul (cu F mare) este tot ce contează, iar oamenii străbat adevărate drumuri iniţiatice pentru a vedea la capătul lumii o mulţime de filme bune.

acum 3 zile · comentarii (4)

La peste şase luni de la trecerea sa la cârmă, nu e bine nimic din ce spune sau face Trump. A omis să condamne explicit rasismul? E rău. Îl condamnă după 48 de ore dur? Pare tardiv. Ar fi fost bine, desigur, ca preşedintele să se delimiteze clar, din capul locului, de orice formă de rasism, neonazism şi extremism de dreapta după asasinatul atroce de la Charlottesville.

acum 3 zile · comentarii (2)

Context: Membrii şi fondatorii Coaliţiei pentru familie au decis într-o zi că familia tradiţională este sub asediul şi presiunea unor pericole intolerabile, care se manifestă în principal în comunitatea LGBT, în sensul că membrii acesteia şi-au pus în minte să se căsătorească neapărat între ei, iar acest fapt ar distruge familia tradiţională.

acum 3 zile · comentarii (79)

Unul dintre cei mai longevivi supravieţuitori ai ororilor naziste a venit în Tabăra Internaţională de Studiu şi Prietenie (10-24 iulie 2017, ediţia cu numărul 62) organizată de Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, la care au luat parte elevi din 24 de state. Reprezentantul delegaţiei noastre a fost Marian Cloşca, elev al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" din Slobozia.

acum 3 zile · comentarii (3)

Încă o dovadă că ministrul Toader este „prizonierul” coaliţiei de guvernare. Acceptă să-şi terfelească numele şi renumele doar pentru a face pe plac premierului şi şefilor coaliţiei PSD-ALDE. Văzând că pe Codruţa Kovesi nu au cum s-o mazilească, şefii coaliţiei au decis să-l execute pe Procurorul General, Augustin Lazăr, care, în mintea lor, nu se bucură de o susţinere internă şi externă comparabilă cu a dnei Kovesi.

acum 3 zile · comentarii (29)

Luna august, în ciuda aparenţelor, este o lună a pregătirilor pentru o nouă toamnă politică fierbinte la nivel european. În cadrul discuţiilor pregătitoare pentru definirea viitorului Uniunii Europene post-Brexit se remarcă turneul central-european al preşedintelui Franţei Emmanuel Macron derulat în perioada 23-25 august a.c. în Austria, România şi Bulgaria.

acum 3 zile · comentarii (0)

Geografia politică văzută de la Bruxelles e una aparte. Există o Vecinătate estică şi una sudică. Nordul şi Vestul n-au loc pe hartă*. La Est sunt şase ţări, iar la Sud – nouă, plus Autoritatea palestiniană**. E suficient să aruncăm o privire asupra actualităţii din cele două Vecinătăţi, ca să realizăm cât de complicată e viaţa din afara Europei. Iată cele mai importante noutăţi din ţările respective, ordonate alfabetic:

acum 3 zile · comentarii (9)

La ora asta, justiţia americană începe să desfacă iţele profunde ale marşului de la Charlottesville, cea mai nouă manifestare, violentă şi tragică, a ideologiei şi acţiunii grupurilor de extremă dreaptă ale „supremaţiei albe“ şi neo-naziste din SUA.

acum 3 zile · comentarii (77)

Dacă teza expusă de Michael Elleman şi publicată ieri pe site-ul Institutului Internaţional de Studii Strategice se va confirma (şi la asta lucrează acum experţi din mai multe servicii de informaţii), atunci se poate declanşa cu siguranţă un scandal uriaş care va tensiona şi mai mult relaţii pe scena internaţională.

acum 4 zile · comentarii (79)

Da, cetăţeni, l-am descoperit pe dumnezeul Miliţiei Române! Gata, el e! E tătuca tuturor miliţienilor aroganţi şi parveniţi ajunşi, naiba ştie cum!, să conducă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud. De fapt, ştiu cum a ajuns tovarăşul Jurcan Claudiu Petru să se cocoaţe pe scaunul de şefuleţ de Miliţie, plătit din banii munciţi de noi şi aruncaţi aiurea în buzunarele unor funcţionăraşi ca el.

acum 10 luni · comentarii (39)
Postari Recente