Mândria României. Are 103 ani, a fost printre cei mai curajoşi soldaţi în cel de-al Doilea Război Mondial, statul l-a decorat şi i-a dat o pensie de 350 de lei

Mândria României. Are 103 ani, a fost printre cei mai curajoşi soldaţi în cel de-al Doilea Război Mondial, statul l-a decorat şi i-a dat o pensie de 350 de lei

Pentru un veteran de război din satul Draşov, comuna Şpring, Ziua Armatei are dublă semnificaţie. Pe lângă faptul că sărbătoreşte alături de ceilalţi colegi ai săi care au luptat pe front, plt.adj.p. (rtr) Ştefan Ioan Istrate îşi sărbătoreşte şi ziua de naştere. Veteranul de război împlineşte vârsta de 103 ani.

Un an de la arestarea comisarului Traian Berbeceanu. Ce mesaje transmit colegii fostului comandant de la BCCO Alba | facebook

Un an de la arestarea comisarului Traian Berbeceanu. Ce mesaje transmit colegii fostului comandant de la BCCO Alba

În 23 octombrie 2014 se împlineşte un an de la una dintre cele mai mari erori judiciare din România ultimilor 25 de ani. În urmă cu exact un an de zile, aveau loc percheziţii la domiciliul comisarului şef Traian Berbeceanu urmate de reţinerea şi apoi arestarea preventivă a poliţistului. Cei care au orchestrat întreaga operaţiune se află, astăzi, în boxa acuzaţilor.

FOTO S-a turnat asfaltul pe autostrada Orăştie - Sibiu, în zona viaductului de la Aciliu. Termenul de finalizare ar putea fi respectat

FOTO S-a turnat asfaltul pe autostrada Orăştie - Sibiu, în zona viaductului de la Aciliu. Termenul de finalizare ar putea fi respectat

Lotul 3 din Autostrada Orăştie – Sebeş – Sibiu are toate şansele să fie finalizat în 15 noiembrie, ultimul termen menţionat de către autorităţi. Constructorul a demarat activitatea de asfaltare în zona viaductului de la Aciliu. Singurul impediment ar putea fi vremea, însă este de aşteptat ca antreprenorul să îşi respecte angajamentul.

Eleva Mălina Roşca din Alba Iulia, medaliată pentru a doua oară la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Eleva Mălina Roşca din Alba Iulia, medaliată pentru a doua oară la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Mălina Roşca, elevă la Colegiul Naţional ”Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie desfăşurată în Kîrghizstan. Anul trecut, în calitate de elevă a Şcolii Generale „Mihai Eminescu”, Mălina a obţinut medalia de argint tot la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care a avut loc în Lituania.

Transporturi ilegale de lemn identificate în Alba prin ”radarul pădurii”

Transporturi ilegale de lemn identificate în Alba prin ”radarul pădurii”

De la începutul lunii octombrie, de când a fost implementat programul „Radarul pădurilor” în toate judeţele din ţară, în Alba au fost depistate 11 transporturi ilegale de lemn. Potrivit ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, prezentă marţi în Alba Iulia, judeţul Alba se află pe locul trei în România din punctul de vedere al tăierilor ilegale de pădure.

În urmă cu mai bine de o lună, mai exact pe 18 septembrie, în miezul scandalului Cornel Nistorescu-Sorin Avram, creat artificial de dl. Stelian Tănase cu scopul autovictimizării, preşedintele-director general al SRTV acorda un interviu ziarului Gândul. Mustind de minciuni, de falsuri, de auto-laudaţii, de iluzii bolnave, de fantasme şi dezinformări.

acum 5 zile · comentarii (0)

În cenuşa rozalie a destrămării mitului personal al celui care ar fi trebuit să îi supravieţuiască lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi chiar Victor Ponta, se poate citi istoria ultimilor 25 de ani. Efectele pseudo-sinuciderii lui Adrian Năstase sunt infinitezimale pe lângă posibila arestare a lui Viorel Hrebenciuc. Imaginea cu el în celulă, dotat cu un pix şi o coală de hârtie e suficientă încât să tremure tot PSD-ul.

acum 5 zile · comentarii (40)

“Vino în Los Angeles! Soarele străluceşte luminos, plajele sunt late şi îmbietoare, iar păduricea de portocali se întinde cât vezi cu ochii. Slujbele sunt din belşug, iar pământul este ieftin. Orice om lucrător poate avea propria casă, iar în fiecare casă, o familie pur americană, fericită.

acum 5 zile · comentarii (0)

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, a fost lansat la Constanţa, cu ocazia celei de-a XXIV-a ediţii a Salonului Internaţional al Benzii Desenate, romanul grafic „Bărăgan 1917“ (autori- artiştii plastici Robert Obert şi Diana Necşulescu, după scenariul lui Felix Tzele). Prefaţa cărţii este semnată de către istoricul Adrian Cioroianu.

acum 6 zile · comentarii (34)

Cu ocazia alegerilor parlamentare din data de 30 noiembrie, în Republica Moldova a reînceput să fie avansată tema schimbării, printr-un referendum, a modalităţii de alegere a preşedintelui prin modificarea articolului 78 din constituţie. O parte a clasei politice îşi doreşte revenirea la alegerea preşedintelui prin vot direct, asta după ce un referendum organizat pe 5 septembrie 2010 nu a întrunit o treime din alegătorii înscrişi pe liste.

acum 6 zile · comentarii (2)

Aceste alegeri prezidenţiale 2014 mai au o mână de zile până vor ajunge la primele voturi. Candidaţii grăbesc ritmul, ies prin oraşe şi suie pe Facebook poze cu duiumul, care mai filtrate artistic, care mai naturale şi aduse din mesaj.

acum 6 zile · comentarii (13)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSDul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elveţian „Berner Zeitung“.

acum 6 zile · comentarii (20)

Acum câteva luni, nu foarte multe, Vladimir Putin se lăuda că dacă asta îşi doreşte în câteva zile va fi la Bucureşti. Dincolo de ameninţări însă, se pare că Rusia nu este capabilă să ajungă nici măcar până la Kiev, conflictul din Estul Ucrainei fiind unul restrâns.

acum 6 zile · comentarii (8)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

acum 6 zile · comentarii (2)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

acum 6 zile · comentarii (0)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

acum 6 zile · comentarii (1)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

acum 6 zile · comentarii (22)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

acum 6 zile · comentarii (1)

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

acum 6 zile · comentarii (289)

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

acum 7 zile · comentarii (13)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 9 luni · comentarii (14)
Postari Recente