Festivalul ”Dilema veche” în Cetatea Alba Carolina: trei zile de dezbateri, lecturi de carte, concerte şi expoziţii

Festivalul ”Dilema veche” în Cetatea Alba Carolina: trei zile de dezbateri, lecturi de carte, concerte şi expoziţii

Programul celui mai aşteptat eveniment cultural al anului la Alba Iulia oferă participanţilor momente deosebite şi la această ediţie. Festivalul „Dilema Veche” 2016 îi aduce în Cealaltă Capitală, în perioada 26-28 august, pe cei de la Budapest Gipsy Simphony Orchestra – 100 Gypsy Violins, un concert unplugged cu Holograf, trupa Mahalai Rai Banda, dar şi conferinţe, ambasadori şi invitaţi de seamă.

Filmul operaţiunii de salvare din Apuseni. 11 persoane, blocate de o viitură puternică în peştera Huda lui Papară FOTO VIDEO

Filmul operaţiunii de salvare din Apuseni. 11 persoane, blocate de o viitură puternică în peştera Huda lui Papară FOTO VIDEO

Una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase peşteri din Munţii Apuseni a devenit luni, 22 august, o capcană pentru un grup de 11 persoane care au dorit să o viziteze. Huda lui Papară din cătunul Sub Piatră, comuna Sălciua, a fost blocată timp de mai multe ore de o viitură formată în urma unei furtuni puternice. Turiştii au reuşit să se adăpostească în interior şi au fost salvaţi în cursul serii.

Cum racola securitatea informatori. Oribilul episod al „trădării de la Obreja“ care a condus la moartea a doi partizani

Cum racola securitatea informatori. Oribilul episod al „trădării de la Obreja“ care a condus la moartea a doi partizani

Una dintre cele mai mari grupări de partizani anticomunişti s-a format şi a acţionat în Munţii Făgăraşului. Fosta Securitate a încercat ani de zile să-i prindă pe membrii grupării, iar atunci când a reuşit aceştia au fost ucişi fără milă. Doi dintre aceşti eroi au căzut la marginea unui lan de porumb din satul Obreja, judeţul Alba.

Ştiu, n-ai niciun chef de halucinaţiile lui Ponta. Nici eu. Dar hai să-ţi spun o chestie nu prea mişto. În timp ce eu şi cu tine muncim în ţara asta, în timp ce eu şi cu tine visăm ca ultimii naivi că vom trăi frumos în România noastră, în timp ce eu şi cu tine ne creştem copiii după valori, ne împărţim nopţile între gândul la ziua de mâine, la rata la bancă, la ghişeul cu taxe, viaţa noastră e dirijată de o adunătură de golani.

acum 6 zile · comentarii (116)

Surprinzător, revoltător, dar şi descalificant din punct de vedere moral şi ştiinţific pentru componenţii Comisiei de etică de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” anunţul potrivit căruia, în viziunea instituţiei de învăţământ superior cu pricina şi a iluştrilor săi profesori, teza de doctorat elaborată de actualul ministru de Interne, chestorul Petre Tobă, ar fi ok şi ar îndeplini mulţumitor standardele academice în vigoare

acum 4 zile · comentarii (11)

După votul în favoarea Brexit, îngrijorarea referitoare la viitorul UE era firească. Cum cuplul franco-german are reputaţia de a fi fost „motorul” construcţiei europene, mulţi ochi s-au îndreptat spre Paris şi Berlin. La patru zile după votul din Marea Britanie, Angela Merkel şi François Hollande se întâlneau ca să vadă ce ar putea face. Li s-a alăturat italianul Matteo Renzi.

acum 4 zile · comentarii (29)

La finalul stagiunilor teatrelor de operă importante, unul dintre cele mai aşteptate anunţuri este cel al programului sezonului următor. La Paris, la New York, la Londra sau la Viena, publicul dezbate acest program şi începe să-şi facă planuri: ce producţii noi vor avea premiera? ce staruri vor veni să cânte? care sunt datele celor mai interesante spectacole? când se vor pune în vânzare biletele?

acum 5 zile · comentarii (0)

Nimeni nu ştie precis. Poate scriitorii vizionari (Asimov şi Clarke au întrezărit ceva), poate guvernele secrete, poate extratereştrii. Tocmai experienţa noastră istorică spune că evoluţia poate fi întârziată şi o mie de ani, dar nu oprită. Că existenţa umană are nişte date imuabile de la începuturi până acum.

acum 5 zile · comentarii (30)

Anul viitor se arată extrem de îngrijorător din punct de vedere economic, politic, intern şi intenaţional. România se află înaintea alegerilor care vor da viitorul guverrn şi, deocamdată, nu se vede preocuparea vreunei formaţiuni semnificative pentru a oferi o echipă competentă capabilă să facă faţă unor provocări fără precedent. Care ar fi acestea?

acum 5 zile · comentarii (33)

Catastrofa olimpică de la Rio este un turnesol pentru eşecul statului român de a-şi îndeplini rolul. Vedem efectul absenţei unor politici publice pe termen lung, rezultatul dispreţului pentru valoarea umană şi lipsa unui sistem meritocratic de selecţie, risipirea fondurilor şi incoerenţa administrativă, incompetenţa şi delăsarea generalizate, caracteristici ale administraţiei publice româneşti în general.

acum 5 zile · comentarii (19)

Nu-i încurajez pe cei care se lamentează că noi am fi trădat Germania în acel 23 august. Îi rog pe cei care cred aceasta să citească mai multă istorie: eventual, să vadă pe câţi aliaţi a trădat şi câte alianţe a schimbat în plan extern Otto von Bismark în cariera lui de cancelar. SINGURA MIZĂ REALĂ A POLITICII EXTERNE E INTERESUL NAŢIONAL - restul e retorică.

acum 5 zile · comentarii (285)

Chiar dacă nu ştiu să mai existe în lume un teatru de operă care să organizeze o competiţie adresată vocilor, din anii '90 am asistat la Concursul „Magda Ianculescu”, doar găzduit de Opera din Bucureşti, cu participarea orchestrei, dar finanţat de fundaţia creată de soţul reputatei soprane tocmai pentru a omagia memoria uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din cea de a doua jumătate a veacului trecut, cu o carieră importantă pe acea scenă.

acum 6 zile · comentarii (0)

Nume: Ahmad Al Faqi Al Mahdi. Învinuiri: Mandatul de arestare a fost emis pe 18 septembrie 2015. Se afirmă că Al Mahdi ar fi persoana responsabilă pentru atacurile executate în mod premeditat împotriva unor clădiri dedicate cultului religios sau monumentelor istorice, inclusiv nouă mausolee şi o moschee între 30 iunie şi 11 iulie 2012 la Tombuctu (Mali).

acum 6 zile · comentarii (6)

Personajul Gheorghiu-Dej m-a preocupat mai demult ca scriitor şi nu ca gazetar de istorie sau analist politic. Pentru mine, conştient că lupta pentru putere de pe parcursul istoriei a luat forme aberante, derapaje incredibile de la minimul omenesc, metodele folosite de Gheorghiu-Dej împotriva adversarilor săi din partid, n-au fost prilej nici de surpriză, nici de uimire, nici de plesnet din palme a indignare.

acum 6 zile · comentarii (12)

Suntem într-o perioadă de turbulenţe majore, de impredictibilitate, de incertitudine a evoluţiilor, iar tectonicitatea crescută la nivel internaţional sperie pieţele, investitorii şi consumatorii. Cu atât mai mult după ce a fost chestionată însăşi ideea de leadership global, de guvernanţă, de capacitate a politicienilor de pe toate meridianele de a conduce şi planifica globalizarea.

acum 6 zile · comentarii (20)

Brazilia a organizat Jocurile Olimpice de Vară, prima olimpiadă găzduită de America de sud. În acelaşi timp cu entuziasmul pentru întâlnirile sportive, spectatori din întreaga lume au urmărit şi imagini cu defilarea torţei olimpice acompaniată fiind de protestele cetăţenilor care strigau deja binecunoscutul „Fora Temer!” (Jos Temer!)

acum 6 zile · comentarii (0)

Andrew W. este psihiatru şi lector universitar în Marea Britanie. Aşa ne-am cunoscut. În ciuda diferenţelor dintre noi, s-a dovedit a fi un bun prieten. Mai râdem unul de altul, de etichetele pe care noi, românii, le acordăm englezilor (şi invers), dar îmi amintesc că el a fost cel care s-a bucurat cel mai mult când a auzit că vreau să sărbătoresc Ziua Naţională.

acum 16 zile · comentarii (59)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 3 ani · comentarii (14)
Postari Recente