Un moment în care ardelenii au scris istorie: 16 noiembrie 1918. „Naţiunea română din Transilvania este hotărâtă a pieri decât a suferi sclavia şi atârnarea“ 0

Manifestul din 16 noiembrie 1918 sublinia hotărât că „naţiunea română din Ungaria şi Transilvania va fi una de aici înainte în veci, cu întreg neamul românesc”. Documentul,  publicat în limbile germană şi franceză, a avut  o puternică rezonanţă şi în conştiinţa opiniei publice europene.

Un moment în care ardelenii au scris istorie: 16 noiembrie 1918. „Naţiunea română din Transilvania este hotărâtă a pieri decât a suferi sclavia şi atârnarea“ Vezi comentarii 0

De ce bat clopotele bisericilor catolice în fiecare zi la ora 12. Legătura cu momentul în care Iancu de Hunedoara a salvat lumea creştină de otomani

De ce bat clopotele bisericilor catolice în fiecare zi la ora 12. Legătura cu momentul în care Iancu de Hunedoara a salvat lumea creştină de otomani

În fiecare zi, la ora 12.00, clopotele din bisericile catolice bat în întreaga lume. Acest lucru se întâmplă neîntrerupt de peste cinci sute de ani şi are o legătură directă cu Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei. Victoria acestuia la Belgrad, împotriva armatei turce condusă de Mahomed al II-lea în anul 1456, i-a adus recunoştinţa întregii lumi catolice.

Cascadoria care i-a impresionat pe americani, realizată cu o Dacia 1300, în 1995, la Alba Iulia. Cum a zburat Lae Dreghici 63 de metri peste două TIR-uri

Cascadoria care i-a impresionat pe americani, realizată cu o Dacia 1300, în 1995, la Alba Iulia. Cum a zburat Lae Dreghici 63 de metri peste două TIR-uri

O cascadorie celebră realizată în anul 1995 de Lae Dreghici, la Alba Iulia, a ajuns până pe posturile TV din SUA. Cascadorul „a zburat“ cu o Dacia 1300, modificată, de pe o trambulină cu o înălţime de patru metri, peste două TIR-uri aşezate unul după celălalt. A fost cea mai spectaculoasă cascadorie a momentului, la care au fost martori peste 40.000 de spectactori.

„Dorel“ a dat lovitura la Aiud: cum se asfaltează o parcare în care a mai rămas o maşină? Ce a ieşit este ireal: „Suntem mai rău ca la Caracal”

„Dorel“ a dat lovitura la Aiud: cum se asfaltează o parcare în care a mai rămas o maşină? Ce a ieşit este ireal: „Suntem mai rău ca la Caracal”

Situaţie ireală şi comică la Aiud. O firmă care asfalta o parcare a finalizat lucrarea fără a mişca o maşină de pe loc. S-a ajuns astfel în situaţia halucinantă ca întreaga parcare să fie asfalaltă cu excepţia locului unde se află parcată maşina respectivă. Fotografiile au fost publicate pe internet şi au provocat sute de comentarii. Un locuitor spune că ”suntem mai rău ca ăia la Caracal”

Luminile de sărbători vor costa 275.000 de euro la Alba Iulia. Pavilion în Piaţa Cetăţii şi tunel pe traseul porţilor

Luminile de sărbători vor costa 275.000 de euro la Alba Iulia. Pavilion în Piaţa Cetăţii şi tunel pe traseul porţilor

Alba Iulia va arăta cu totul altfel în acest an din punct de vedere a iluminatului de sărbători. Primăria a alocat un buget pe măsură, cifrat la 275.000 de euro. Podurile de la Porţile Cetăţii au fost deja decorate cu luminiţe şi pentru prima dată, între primele două porţi a fost amenajat un „tunel de lumini”. O parte din lumini se va aprinde cu ocazia Zilei Naţionale a României, iar restul vor fi funcţionale în data de 5 decembrie.

Cinci interlopi din Alba implicaţi într-o bătaie pe stradă în 2009, condamnaţi definitiv la închisoare

Cinci interlopi din Alba implicaţi într-o bătaie pe stradă în 2009, condamnaţi definitiv la închisoare

Cinci interlopi din Alba Iulia au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea pentru o încăierare din anul 2009. Printre aceştia se află fraţii Claudiu şi Cozmin Sibişean, dar şi foştii boxeri Andrei Dărămuş şi Iulian Cibu. Decizia a fost pronunţată la Curtea de Apel, instanţă care a decis rejudecarea procesului pentru un al şaselea inculpat implicat în bătaie

Festivalul de Folk ”Ziua de Mâine” la Alba Iulia: 10 concurenţi şi recitaluri cu cei mai mari interpreţi din ţară

Festivalul de Folk ”Ziua de Mâine” la Alba Iulia: 10 concurenţi şi recitaluri cu cei mai mari interpreţi din ţară

Ediţia cu numărul 12 a Festivalului-concurs de muzică folk „Ziua de Mâine”, debutează vineri la Alba Iulia. Zece concurenţi au fost aleşi pentru a cânta în cele două zile de „competiţie muzicală”. Festivalul, care se va desfăşura în perioada 20-22 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor, aduce pe scenă şi în acest an nume mari ale genului, printre care Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Mircea Vintilă.

Prima platformă online de evaluare a spitalelor şi a serviciilor medicale din România, lansată la Alba Iulia

Prima platformă online de evaluare a spitalelor şi a serviciilor medicale din România, lansată la Alba Iulia

O firmă specializată de consultanţă şi optimizare în managementul medical, formată dintr-un grup de experţi în sănătate, a lansat la Alba Iulia un instrument util atât pacienţilor, publicului, cât şi a decidenţilor. Este vorba de o platformă online privind evaluarea serviciilor de sănătate şi susţinerea unui management medical performant în spitalele din România.

În cadrul unui seminar la Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale şeful CIA, John Brennan, spunea: Parisul nu este singura opţiune a ISIS. Mă gândesc că şi noi în SUA trebuie să fim vigilenţi. Este clar că organizaţia teroristă are o agendă externă gata să o ducă la îndeplinire, agendă pregătită cu mult timp înainte. Acest lucru a oferit ISIS  răgazul să-şi pregătească operativii şi logistica (arme şi centuri cu explozibil).

acum 8 zile · comentarii (23)

Ce poate fi mai fain într-o sîmbătă pe la doişpe, cînd stai relaxat la umbra tomnatică  a unei terase, cu o «nefiltrată» în faţă, deja goală pînă pe la jumate, cotrobăind printr-un meniu, nehotărît în alegerea a ceva uşor de ronţăit dintre atîtea oferte apetisante, decît să captezi, total involuntar, o reclamă care se strecoară pe FM spre tine, din boxa de la fix doi metri:

acum 8 zile · comentarii (2)

Parcul a ars acum două săptămâni. Au început incendiile de toamnă - iarnă. O suprafaraţă de aprox 10 ha este compromisă. 10 arbori au fost distruşi. Pompierii au intervenit imediat. Mare lucru nu pot face. Vegetaţia este uscată, se aprinde foarte repede, riscul pentru zonă este considerabil.

acum 9 zile · comentarii (5)

Nu cred în corectitudinea politică a suferinţei sau a lacrimilor. Moartea se simte diferit de la om la om şi, de multe ori, reţeaua socială Facebook ajunge să dicteze emoţiile oamenilor. Lovim cu ciocanul judecătoresc să ne fabricăm propria dreptate, care este automat şi cea absolută. Între vii, nu mai există cale de mijloc, trebuie să plângi morţii din Paris, ba nu, morţii din Beirut, ba nu, morţii din Nigeria, ba nu, morţii din Colectiv.

acum 9 zile · comentarii (15)

Instituţia numită „Gaudeamus-carte de învăţătură” a fost înfiinţată în anul 1994, de către predecesorul meu, Eugen Preda, care, după evenimentele din 1989, a fost Directorul „Societăţii Române de Radiodifuziune” (SRR).  În anul 1995 am fost ales şi numit, de către Parlamentul României, pe postul de Preşedinte-Director-General (P-DG) al SRR.

acum 9 zile · comentarii (4)

Sandra şi Danny, respectiv Margrette şi Albert sunt două cupluri de octogenari. Au fiecare la activ peste 50 de ani de căsnicie. 50 de ani de iubire, de respect şi de înţelegere. Între cele două cupluri au existat solide relaţii de prietenie. Au existat şi vizite, şi concedii petrecute împreună. Până mai ieri, între cei patru totul a fost perfect. Totul a fost impecabil.

acum 9 zile · comentarii (0)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 9 zile · comentarii (5)

Sigur că, cel puţin în această etapă, au învins. Au arătat eficienţa unei metode foarte demult anunţate, încă din manualul de gherilă urbană al lui Carlos Marighella din 1969: cum se poate, cu un consum minimal de resurse umane şi materiale, organizând un număr extrem de restrâns de lovituri, se poate obţine un rezultat extraordinar de important în sensul îndeplinirii obiectivului esenţial: provocarea terorii.

acum 9 zile · comentarii (41)

Europa (re)trăieşte momente tulburi şi riscă să repete greşelile trecutului. Valul imigranţilor musulmani, secondat de iluzia vinovăţiei pentru sistemul colonialist de cândva, creează o stare de incertitudine printre decidenţii occidentali. Aceştia nici nu pot abandona politica duplicitară a multiculturalismului, nici nu mai pot perpetua tactica deficitară a combaterii terorismului prin metode pacifiste.

acum 9 zile · comentarii (7)

Neînţelegerile dintre PDM şi PLDM în privinţa reconstrucţiei unei majorităţi politice alături de  PL şi PPEM,  care să asigure continuitate şi determinare în continuarea parcursului pro-european al Republicii Moldova, riscă să îndepărteze tot mai mult Chişinăul de Bruxelles, pentru a-i face jocurile oligarhului Vlad Plahotniuc.

acum 9 zile · comentarii (8)

De 25 de ani încoace, de câte ori se numeşte un nou guvern, apar speranţele. “Să sperăm că se va schimba ceva”. De 25 de ani, foarte mulţi oameni aşteaptă de la un nou guvern nu să continue ce-a făcut celălalt, nu să meargă mai departe şi – cum sună o tipică întrebare din sondaje – să “ducă ţara într-o direcţie bună”, ci să schimbe. Şi să ne pună, în sfârşit, pe şine.

acum 10 zile · comentarii (18)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 2 ani · comentarii (14)
Postari Recente