VIDEO Valerie Cioloş a cântat la Alba Iulia pentru „Cuminţenia Pământului”: „Nu sunt profesionistă, aţi văzut că am mai şi greşit, dar am făcut ce am putut” 0

Soţia premierului Dacian Cioloş, Valérie Villemin, alături de alţi artişti, a susţinut, joi seara, un concert de muzică sacră la Catedrala ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia, în prezenţa a peste 100 de persoane, care au fost îndemnate să doneze pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului” de Constantin Brâncuşi.

VIDEO Valerie Cioloş a cântat la Alba Iulia pentru „Cuminţenia Pământului”: „Nu sunt profesionistă, aţi văzut că am mai şi greşit, dar am făcut ce am putut” Vezi comentarii 0

Valerie Cioloş, soţia premierului, susţine un concert de muzică sacră la Alba Iulia pentru ”Cuminţenia Pământului”

Valerie Cioloş, soţia premierului, susţine un concert de muzică sacră la Alba Iulia pentru ”Cuminţenia Pământului”

Valérie Cioloş-Villemin, soţia premierului României, revine la Alba Iulia, într-un concert de muzică sacră. Evenimentul are loc joi, de la ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia şi se înscrie în iniţiativa de implicare a comunităţii locale în susţinerea achiziţionării de către Ministerul Culturii a operei lui Constantin Brâncuşi, ”Cuminţenia Pământului”.

Dosarul ”pensiilor ilegale”: 35 de falsificatori de acte şi beneficiari au primit 74 de ani de închisoare şi plata unor daune de peste 1,5 milioane de lei

Dosarul ”pensiilor ilegale”: 35 de falsificatori de acte şi beneficiari au primit 74 de ani de închisoare şi plata unor daune de peste 1,5 milioane de lei

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat în 26 aprilie 2016 sentinţa definitivă în dosarul ”pensiile ilegale” în care au fost judecaţi 35 de inculpaţi, membri ai unei grupări care se ocupa cu falsificare de dosare de pensie şi documente de studii şi beneficiari ai acestora. Patru inculpaţi, printre care şi o fostă angajată a Casei de Pensii Alba au fost condamnaţi la pedepse cu executare.

Un candidat plânge în faţa Primăriei Alba Iulia pentru că nu a reuşit să se înscrie în cursa electorală VIDEO

Un candidat plânge în faţa Primăriei Alba Iulia pentru că nu a reuşit să se înscrie în cursa electorală VIDEO

Un candidat la Primăria Alba Iulia a plâns pe scările din faţa instituţiei pentru că nu a reuşit să îşi înregistreze oficial candidatura. Interpretul de muzică rock Dan Tudor a acuzat reprezentanţii Biroului Electoral Municipal că l-au dezinformat în legătură cu numărul semnăturilor de care are nevoie. El a adunat 600 şi avea nevoie de cel puţin 1.000 pentru a putea candida.

Delicioasele mâncăruri tradiţionale din Ţara Moţilor. Când au apărut în bucătăria locală păsatul, chisăliţa şi balmoşul

Delicioasele mâncăruri tradiţionale din Ţara Moţilor. Când au apărut în bucătăria locală păsatul, chisăliţa şi balmoşul

Ţara Moţilor a fost, în trecut, o zonă în care sărăcia era întâlnită la tot pasul. Acest lucru s-a răsfrânt şi asupra alimentaţiei locuitorilor de aici. Moţii mâncau în special produse oferite de agricultura şi zootehnia locală. De-a lungul timpului, s-au remarcat câteva mâncăruri specifice cum ar fi chisăliţa, păsatul, cirul şi balmoşul.

Cum s-au dezvoltat moţii în Apuseni. Dovezi extraordinare despre vechimea plutăritului pe râul Arieş

Cum s-au dezvoltat moţii în Apuseni. Dovezi extraordinare despre vechimea plutăritului pe râul Arieş

Râul Arieş a avut, de mii de ani, un rol determinant în viaţa locuitorilor din Munţii Apuseni. Pe lângă faptul că a fost o sursă importantă de extracţie a aurului, râul a reprezentant şi o modalitate rapidă de transport. Plutăritul pe Arieş datează oficial din anul 1424, dar există opinii care susţin că se practica încă din vremea dacilor şi a daco-romanilor.

„Adică România e bolnavă? Vîndutule! Trădător de neam şi ţară ce eşti! Unealtă a străinilor şi masonilor! Elitist nenorocit!“ – asta e reacţia la care mă aştept din partea unei bune părţi a cititorilor, acei cititori care îmi aşteaptă textele ca pe un purgativ, ca pe o bună ocazie de defulare, ca pe un pretext să mă împacheteze în dejecţii, să-şi facă o „imagine“ băţoasă, dominînd, suveran, forumurile. Ei bine, da! Eu cred că România e bolnavă.

acum 4 zile · comentarii (313)

În urmă cu ani- patru la număr- atunci când Thomas Ostermeier şi Teatrul „Schaubühne” din Berlin aduceau la ediţia a opta a Festivalului Internaţional „Shakespeare” din Craiova un magnific Hamlet, unul dintre spectacolele pe care sunt sigur că nu le voi uita vreodată, au fost voci care au acuzat o anume impuritate a montării.

acum 4 zile · comentarii (0)

Ultima ştire politică este demisia ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, la cererea premierului Cioloş, pentru lipsa de performanţă în gestionarea sarcinilor ministerului. După pierderea a 7 miliarde de euro în exerciţiul financiar anterior, în perioada 2014-2016 România n-a tras de la UE nici măcar un euro!

acum 4 zile · comentarii (3)

„Preţul cerut de proprietari este extrem de mare pentru România“, afirmă, la Paris, Doina Lemny, specialist al operei lui Brâncuşi. Cu toate acestea, românii din Paris se mobilizează pentru ca opera lui Brâncuşi, unică între creaţiile sale, să rămână în ţară.

acum 4 zile · comentarii (6)

De câteva minute citesc cu stupoare blogul lui Tolo şi stau cu o ureche pe Realitatea. Sunt stupefiat! Nu pot descrie altfel starea mea de spirit. Am vizitat în urmă cu 3 zile un spital care arăta la fel ca în occident şi cu performanţe similare. Am sesizat dispersoarele cu dezinfectante existente în terapie chiar şi la uşa liftului. I-am felicitat pe însoţitori şi i-am întrebat de ce nu există dispozitive similare şi în secţii.

acum 4 zile · comentarii (20)

Imaginaţi-vă că luaţi maşina şi ieşiţi din oraş şi opriţi într-un sat, luaţi oricare la întâmplare. Parcaţi în faţa unui birt. Intraţi. E seară, a fost o zi frumoasă. Trec puţine maşini, câte un sătean cu biţigla, vacile alene se întorc de la păscut. Înăuntrul birtului miros de închis, de podele umede, de băutură proastă. Pe la mese, sătenii ling o bere sau o tărie, după preferinţă. Un câine se plimbă printre mese. Nimeni nu îl bagă în seamă.

acum 4 zile · comentarii (48)

Atîţia savanţi şi savante, alături de copiii lor savanţi, turuie după colţ, în lift, prin ambasade şi la coafor, în servere, peste dealuri, pe canalul şi în judeţul următor. Să nu ne plîngem! Sîntem împreună şi timpul trece. În fiecare clipă e vorba de orice şi nimic nu e greşit, deşi vorbitorii cu cap abia urmează la cuvînt. Atît viitor reuşit nu s-a pomenit de la aprinderea primului bec.

acum 4 zile · comentarii (31)

Delahoya, cel mai longeviv festival de muzică electronică din România, aniversează în 2016 douăzeci de ani de existenţă, festivalul fiind un deschizător de drumuri pentru artiştii noi. Primul eveniment de acest gen a fost organizat în 23 august 1997, în aer liber, în Cluj-Napoca -  RAVE FAMILY OPEN AIR, festivalul având ca model conceptul LOVE PARADE din Berlin.

acum 4 zile · comentarii (0)

După sfârşitul zilei de duminică, 24 aprilie, se poate spune că temerile referitoare la degenerarea manifestaţiilor antiguvernamentale de la Chişinău în violenţe s-au adeverit cu prisosinţă. Ciocnirile protestatarilor cu forţele de ordine au avut loc în două puncte – pe strada Bulgară şi pe strada Dimitrie Cantemir.

acum 4 zile · comentarii (13)

Un personaj până ieri mai curând demi-monden, marcat de vane aspiraţii de a fi peste decenii o palidă replică a lui Leonard Bernstein explicându-ne cum să înţelegem muzica, un om în a cărui carte de identitate scrie că se numeşte Soare şi care ne era mai tuturor cunoscut  printr-o condiţie profesională comună, cu apariţii preponderent la concertele din aer liber, puternic parfumate politic s-a metamorfozat de câteva zile încoace în Luceafăr.

acum 5 zile · comentarii (30)

Restartarea Consiliului NATO-Rusia, înainte de aniversarea Zilei Victoriei tuturor celor care au contribuit la înfrângerea regimului nazist, în anul 1945, reprezintă nu doar un act de diplomaţie inteligentă, în vremuri greu previzibile, ci şi o invitaţie la reflecţie, pentru cei care iau decizii strategice în România, pentru că a venit timpul să fie normalizate relaţiile dintre statul român şi cel rus.

acum 5 zile · comentarii (32)

Tradiţia nu moare niciodată. Cum nu dispar nici reflexele puterii, ale unui anume fel de putere, într-un anume fel de lume. Proba cea mai interesantă este decizia de vineri a Parlamentului Federaţiei Ruse privind numirea unui fost înalt responsabil din Ministerul de Interne din perioada sovietică, acum pensionară, în funcţia de Ombudsman prezidenţial pentru drepturile omului.

acum 5 zile · comentarii (69)

Formal, manifestaţiile de protest ale Platformei „Demnitate şi Adevăr” reîncep astăzi, 24 aprilie, deoarece Comisia Electorală Centrală de la Chişinău nu a aprobat desfăşurarea unui referendum în care alegătorii urmau să se pronunţe în privinţa alegerii preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct, a reducerii numărului de parlamentari de la 101 la 71, şi a eliminării imunităţii parlamentare.

acum 5 zile · comentarii (7)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 2 ani · comentarii (14)
Postari Recente