Grupare infracţională de traficanţi de fier vechi condamnată la 65 de ani de închisoare după 8 ani de judecată 0

După opt ani de judecată un dosar de criminalitate organizată instrumentat de DIICOT şi BCCO Alba Iulia, privind o grupare specializată în furt de fier vechi care a acţionat în judeţele Alba, Hunedoara şi Mehedinţi, a primit o primă sentinţă. Tribunalul Harghita a condamnat 20 de inculpaţi la un total de 65 de ani de închisoare

Grupare infracţională de traficanţi de fier vechi condamnată la 65 de ani de închisoare după 8 ani de judecată Vezi comentarii 0

Dispută cu miză de 3 milioane de euro: Consiliul Judeţean Alba a pierdut prima etapă a procesului cu doi foşti consilieri

Dispută cu miză de 3 milioane de euro: Consiliul Judeţean Alba a pierdut prima etapă a procesului cu doi foşti consilieri

Consiliul Judeţean Alba a a pierdut prima etapă a procesului cu doi foşti consilieri judeţeni care au votat, în cunoştinţă de cauză, un proiect de hotărâre în 2008 deşi ştiau că sunt în conflict de interese. Este vorba despre foştii consilieri Gheorghe Iviniş şi Eugen Popa, iar hotărârea vizează atribuirea unor trasee de transport călători.

Cazare în condiţii ca acum 100 de ani într-o locuinţă tradiţională din Apuseni. Experimentul realizat de o familie din Bucureşti în satul Cheia din Alba

Cazare în condiţii ca acum 100 de ani într-o locuinţă tradiţională din Apuseni. Experimentul realizat de o familie din Bucureşti în satul Cheia din Alba

O familie din Bucureşti a construit şi amenajat o locuinţă tradiţională într-un sat părăsit din Munţii Trascău, în care se va putea locui la fel cum se trăia aici în urmă cu 100 de ani. Proiectul a fost denumit de iniţiatori situl de conservare etnografică ”Satul Cheia”, după numele localităţii ce aparţine de communa Râmeţ.

Crimele din Castelul Martinuzzi. Legenda despre împărăteasa Maria Tereza care-şi omora în chinuri iubiţii după amor

Crimele din Castelul Martinuzzi. Legenda despre împărăteasa Maria Tereza care-şi omora în chinuri iubiţii după amor

Castelul Martinuzzi din comuna Vinţu de Jos, reprezintă una dintre cele mai celebre ruine din Transilvania. Trecutul monumentului se întrepătrunde cu istoria conducătorilor imperiului Austro-Ungar şi cu personalitatea împărătesei Maria Tereza. Despre celebra împărăteasă s-au ţesut legende, una mai şocantă decât cealaltă, pe care la ceas de seară, bătrânii din zonă încă le povestesc.

Interlopul Ion Clămparu, transferat la Penitenciarul Aiud după ce ar fi instigat la proteste violente în puşcăria din Iaşi

Interlopul Ion Clămparu, transferat la Penitenciarul Aiud după ce ar fi instigat la proteste violente în puşcăria din Iaşi

Ion Clămparu, unul dintre cei mai periculoşi infractori români, condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare în ţară şi la 20 de ani după gratii în Spania, a fost transferat recent de la Penitenciarul Iaşi, la Penitenciarul Aiud. Clămparu ar fi fost unul dintre instigatorii protestului care a avut loc în luna iulie, la închisoarea din Iaşi.

Am văzut doi candidaţi: unul pregătit să devină preşedinte, iar celălalt nepregătit şi prea emoţional. Dar singurul învins al acestei prime dezbateri între candidatul democrat şi cel republican este electoratul american care nu s-a decis încă. Şi nici nu pare să aibă prea multe coordonate pe baza cărora să ia o decizie în urma acestei dezbateri.

acum 3 zile · comentarii (13)

După prima ediţie derulată, în 1958, în cadrul Festivalului „George Enescu”, beneficiind de un impact şi un nivel internaţional cu totul aparte, Concursul „Enescu” a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, cu jurii în care se regăseau personalităţi adesea „de legendă” şi laureaţi care, în mare parte, au devenit, la rândul lor, celebrităţi mondiale, câştigători ai secţiunilor pian, vioară, canto.

acum 4 zile · comentarii (0)

Preocupaţi cu imaginea unui proiect de ţară (iluzoriu şi derizoriu în acest format), intelectualii români se luptă pentru a intra în graţiile unui preşedinte anost, Klaus Iohannis, uitând chiar că rolul unui intelectual este acela de a cugeta, atrage atenţia, explica, analiza, sintetiza şi cel mai important de a-şi aduce  substanţial contribuţia în domeniul în care s-a specializat.

acum 4 zile · comentarii (11)

În emisiunea de la Digi24 difuzată duminică, Doamna Andronescu, rector 8 ani şi ministru al Educaţie în vreo 3 guverne, încă din 2000 şi chiar în 2012, a dovedit încă odată că are cea mai bună abilitate de a evita răspunsurile la fiecare întrebare cheie. O abilitate pe care rar am întâlnit-o la vreun profesor în schimb mai des la politicienii de azi.

acum 4 zile · comentarii (8)

Pe C o cunosc de o viaţă, ea ţine la mine dintotdeauna, eu ţin şi mai mult la ea, aşa o să murim, ţinând unul la altul. C a citit tot ce s-a scris pe lumea asta, ştie gramatică la perfecţie şi toate subtilităţile şi dedesubturile limbii române, ştie matematică şi fizică cuantică mai bine decât toată lumea, pentru că a făcut facultatea de matematică şi era mai deşteaptă decât mulţi de acolo, şi mai ştie şi o mulţime de alte lucruri.

acum 4 zile · comentarii (1)

Mira Christopol Dragalina nu a apucat să-şi cunoască bunicul după mamă, pe generalul Ioan Dragalina, dar i-a simţit prezenţa atât în povestirile mamei sale, cât şi în familie, pe care Tata Mare Dragalina a ţinut-o întotdeauna unită. Iar numele acesta le-a mai adus şi necazuri

acum 4 zile · comentarii (25)

România are nevoie de o conversaţie internă serioasă privind aderarea la zona euro (ZE), care să ajute decizii politice responsabile. Judec textul profesorului Silviu Cerna (Ziarul Financiar, 23 sept. a.c) în acest context şi salut demersul fiindcă vine din partea unui om cu cunoaştere teoretică şi experienţă în practici monetare.

acum 4 zile · comentarii (26)

În principiu, raportul dat publicităţii de Parlamentul European - Direcţia generală pentru politici interne, departamentul de politici interne, probleme bugetare - ar trebui să stârnească o reacţie dură nu numai din partea europarlamentarilor, ci şi la nivelul şefilor de state şi guverne, acum că se adună la un Summit în octombrie pentru a mai discuta ce-i de făcut cu Europa asta care pârâie din toate încheieturile.

acum 4 zile · comentarii (11)

În România care este... La munte şi la mare. La mare înghesuială de probleme, confuzie şi alertă. Pe multiple planuri. Fără scopuri, resurse, determinare. Într-o ţară cu lideri chemaţi la nivel de masă la DNA, printr-o comunicare publică pe cât de zgomotoasă pe atât de parşivă. Cu multiple infiltrări locale, regionale şi globale dintre cele mai străine de interesul public.

acum 4 zile · comentarii (2)

În dimineaţa de după alegerile parlamentare din Rusia, o altă veste a ajuns în presa rusă. Autorităţile pregătesc o profundă reformă a sectorului instituţiilor de forţă. Ziarul „Kommersant” a fost unica instituţie de presă care a relatat despre aceste noi planuri ale guvernării ruse. Ca orizont temporal, reforma urmează să se finalizeze până la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

acum 5 zile · comentarii (59)

Într-un text publicat la data de 24 septembrie 2016 pe platforma contributors.ro, dl. Gabriel Liiceanu, intelectual rasat şi prosper om de afaceri, ne înştiinţează pe toţi cei care îl preţuim şi îl citim că nu îl mai miră nimic. Nimic din ceea ce se întâmplă zi de zi în România contemporană.

acum 5 zile · comentarii (73)

E complicat să fii Daniel Barbu. Fără să îi contest biografia intelectuală, cred că domnul Barbu nu înţelege cât de grav e să fie el însuşi. Să ai tot timpul o morgă serioasă, chiar şi atunci când emiţi panseuri care te-ar stânjeni şi pe tine însuţi. Să manifeşti o preocupare înaltă, dar septică pentru lume, cât să îţi practici retoric peste tot Weltanschauung (un cuvânt care ar putea fi pe placul domnului Barbu).

acum 5 zile · comentarii (44)

Întrebarea din titlu a fost generată de preocuparea celor ce văd în clătinarea pasageră, a unor structuri multinaţionale, doar necesitatea de a fi obligaţi să alegem între partenerul strategic de peste Ocean şi alinierea noastră, se pare necondiţionată, la exigenţele berlineze pentru comunitatea europeană, chiar dacă la ultimul summit al UE, în fotografia de familie, şeful statului român era în primul rând, iar cancelarul german pe cel secund.

acum 5 zile · comentarii (21)

Nu vedem nicio pregătire specială orchestrată şi condusă de autorităţi pentru un cutremur puternic, care poate interveni oricând. Nu avem o listă a instituţiilor publice cu grad ridicat de pericol la seism: şcoli, grădiniţe, spitale, unităţi militate, clădiri aflate în proprietatea statului, a primăriilor etc.

acum 6 zile · comentarii (9)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 3 ani · comentarii (14)
Postari Recente