Satul ecologic din Apuseni, un stil de viaţă în armonie cu oameni şi natură 0

Lângă localitatea Nădăştia, în comuna Almaşu Mare din Munţii Apuseni, se construieşte de aproximativ trei ani primul sat ecologic din ţară. Voluntarii unei asociaţii participă şi îi instruiesc pe cei interesaţi în ridicarea locuinţelor folosind doar materiale nepoluante, cum sunt piatra, lemnul, pământul, nisipul şi tencuiala naturală şi încălzite cu energie solară şi biogaz.

Vezi comentarii 0

Şoferul microbuzului implicat în accidentul cu 8 morţi din Spania este din Alba. Probe ADN prelevate de la bunică pentru identificare

Şoferul microbuzului implicat în accidentul care a produs opt victime, marţi după-amiaza, în Spania, este localitatea Războieni, oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba. Este vorba despre Aurelian P. (23 de ani). Autovehiculul pe care îl conducea a fost lovit de un camion şi a luat foc, iar pasagerii n-au mai apucat să iasă din el şi au ars de vii. Pentru a fi identificat, au fost prelevate probe de ADN de la bunica băiatului, din Războieni.

Aventură în sălbăticia Apusenilor. Spectacolul naturii de la Cheile Rîmeţului la Detunate

În campania „Adevărul“ „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, vă prezentăm astăzi o zonă sălbatică de o rară frumuseţe din Munţii Apuseni, în centrul judeţului Alba: ramura sudică a Munţilor Trascău. Aici civilizaţia dăinuieşte de mii de ani la altitudini de peste 1.000 de metri. Infrastructura rutieră este deficitară, însă traseele turistice din zonă sunt aventuri ce nu vor fi uitate niciodată.

Anchetatorii comisarului Berbeceanu rămân sub control judiciar. Cine sunt cei 57 de martori din dosar

Cei trei inculpaţi trimişi în judecată de Serviciul Teritorial DNA Bucureşti în dosarul probelor fabricate împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu rămân cu măsurile preventive stabilite iniţial de procurori. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit în 18 iulie că procurorul supendat Ioan Mureşan, de la DIICOT Alba Iulia, fostul procuror Nicolaie Cean şi ofiţerul de poliţie Alin Muntean vor fi judecaţi sub control judiciar.

Colaborarea PDL - PNL, fără probleme în Alba: conducere bicefală şi birouri politice comune până la fuziune | pnl

Liderii PDL şi PNL Alba au făcut precizări vineri, 18 iulie, în legătură cu colaborarea dintre cele două partide ce va fi finalizată printr-un proiect de fuziune. La nivel judeţean cele două partide vor funcţiona pentru început cu o conducere bicefală. Fuziunea ”dreptei” în Alba este relativ simplă, ambele partide colaborând în administraţie încă din anul 2012.

Plângere penală pentru constructorul unui bloc în aria protejată a Cetăţii Alba Iulia

Construcţia unui bloc cu trei etaje în aria protejată a Cetăţii Alba Carolina, din apropierea hotelului „Cetate” se desfăşoară în ilegalitate, fără autorizaţie leagală susţine primarul Mircea Hava. Potrivit edilului, primăria a făcut deja o plângere penală şi a trimis şi o amendă pe numele firmei care execută lucrările de construcţie, iar în cazul în care aceştia vor continua construcţia se va ajunge în instanţă.

Comisarul şef Traian Berbeceanu, audiat la DNA Bucureşti. Poliţistul a declarat că a venit „cu probleme“

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu, s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, acesta declarând că a venit “cu probleme”. Potrivit Mediafax, Traian Berbeceanu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.15 şi nu a dorit să precizeze motivul pentru care s-a prezentat în faţa anchetatorilor anticorupţie.

Este esenţial pentru România să-şi susţină ferm, în perioada imediat următoare, propunerea pentru postul de comisar european. Orice controversă internă în procesul de nominalizare oficială ori ezitare în negocieri poate afecta grav şansele de a ne menţine poziţia importantă deţinută, prin Dacian Cioloş, în Comisia Europeană.

acum 2 zile · comentarii (3)

Nimeni nu se mai îndoieşte acum că lumea se află, din nou, la o mare „răscruce de vânturi”. Evenimentele cumplite din Fâşia Gaza, catastrofa aviatică petrecută lângă Gabrovo, hărţuielile sângeroase din estul Ucrainei, tendinţele expansioniste ale „ marelui urs” dar, mai ales, „podul de flori” dintre Moscova şi Berlin, la care pare că lucrează Merkel şi Putin.

acum 2 zile · comentarii (9)

Îmi amintesc şi acum când am văzut prima dată filmul „Planeta maimuţelor”. Primul film din serie, cel din anii `60-`70. Eram copil, eram la  ţară la mamaia, în Argeş. Mamaia avea un televizor mic sport, alb-negru, bineînţeles. Copii în pijamale, în vârful patului, eu, sora mea Mihaela, verişorii noştri Mugurel şi Gabi, toţi cu ochii zgâiţi la ecranul mic alb-negru.

acum 2 zile · comentarii (4)

Vreau să vă povestesc astăzi despre oportunităţi. Despre acele momente când se întâmplă lucruri care te pot duce mai departe, care îţi deschid uşi nebănuite atât în carieră, cât şi în viaţa personală. Oportunităţile vin când te aştepţi mai puţin, de multe ori când nu le cauţi, dar le găseşti şi le primeşti cu bucurie în viaţa ta.

acum 2 zile · comentarii (0)

La sfârşitul acestei săptămâni, Viktor Orban ne va ”onora” cu prezenţa la Şcoala de Vară de la Băile Tuşnad unde, alături de alţi nostalgici după Horthy, ne va vorbi din nou despre autonomia maghiară. De la întrunirea pentru dezmembrarea României va lipsi doar Vladimir Putin, altfel foarte fericit că Ungaria bombardează câteva state limitrofe cu separatism soft, diferit ca mijloace de separatismul rusofon din Ucraina, dar nu şi ca intenţii.

acum 2 zile · comentarii (15)

Am fost trimis de Biserică să slujesc în Spitalul Judeţean din Craiova în anul 2009. Lăsam în urma mea aproximativ opt ani de slujire în administraţia bisericească, ani încărcaţi de frumoase realizări, dar şi de mari dezamăgiri. Cunoşteam mecanismele administrative bisericeşti, dar nu eram defel pregătit să mă confrunt cu suferinţa manifestată în cele mai cumplite, umilitoare şi dureroase forme, aşa cum am aflat în spital.

acum 2 zile · comentarii (5)

Reacţiile preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, după prăbuşirea aeronavei Malaysia Airlines în Ucraina, nu pot fi descrise altfel decât cinice sau ipocrite. Putin nu sfidează pentru prima dată regulile morale ale politicii internaţionale (sau atât cât a mai rămas din ele). De data aceasta el sfidează totdodată victimele acestui incident tragic, pe cei implicaţi direct în conflictul din estul Ucrainei, precum şi propriul popor.

acum 2 zile · comentarii (25)

În aprilie 2014, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a avut două sedinte „de îndată”. Adică, după sedinţa obişnuită, s-au convocat altele, în „condiţii de urgenţă”. Bucureştenii s-au întrebat „care a fost urgenţa?”. Ehhh... Pentru cine a uitat, pe 10 mai 2014, era anunţat „protestul bicicliştilor”.  Iar primarul Oprescu trebuia să anunţe că „facem piste”, la fel ca în fiecare an înainte de fiecare protest al bicicliştilor*.

acum 2 zile · comentarii (1)

Pentru antreprenorii care şi-au format o echipă şi au o idee pe care deja au testat-o în piaţă, următorul pas pentru a-şi dezvolta în continuare afacerea la nivel global poate fi participarea la un program de accelerare. Beneficiile celor care aleg un astfel de program sunt creşterea numărului de utilizatori, acces la reţelele de mentori şi profesionişti, sau testarea performanţei echipei.

acum 2 zile · comentarii (0)

Desfăşurate simultan, renovările sălilor Olimpia şi Dunărea au scos în evidenţă incapacittea actualelor administraţii de a conserva edificiile construite de comunişti, în vremuri în care ne-am aştepta la construirea unora noi. Cu proiectanţii originali alături, la Ploieşti s-a renovat în sărăcie. Fără aceştia, la Galaţi s-a ajuns la un dezastru.

acum 3 zile · comentarii (0)

Zilele acestea lumea stă pe numeroase butoaie cu pulbere. Personal, e prima oară când asist (neputincioasă… ohhh! Ce sentiment frustrant!) la baia de sânge şi la ploaia de cadavre care cade din cer pe pământ şi de pe pământ în pământ. Copii, tineri, bătrâni, albi sau negri, creştini, musulmani, evrei, malaxorul morţii s-a pus în mişcare şi înghite tot ce-i iese în cale. Undeva din pustie, se aude glasul Botezătorului…

acum 3 zile · comentarii (9)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 6 luni · comentarii (14)
Postari Recente