Bărbat din Iaşi reţinut de poliţişti din Alba pentru şantaj. A cerut bani de la o firmă pentru că ar fi găsit o larvă într-0 cutie cu lapte

Bărbat din Iaşi reţinut de poliţişti din Alba pentru şantaj. A cerut bani de la o firmă pentru că ar fi găsit o larvă într-0 cutie cu lapte

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost reţinut de Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba pentru şantaj. Acesta a cerut bani unei societăţi comerciale producătoare de lactate, ameninţând că va da publicităţii faptul că, într-o cutie de lapte, a găsit o larvă.

Concursul pentru 11 posturi de grefier în Alba, Sibiu şi Hunedoara, suspendat din cauza lipsei fondurilor pentru salarii

Concursul pentru 11 posturi de grefier în Alba, Sibiu şi Hunedoara, suspendat din cauza lipsei fondurilor pentru salarii

Concursul pentru ocuparea a 11 posturi de grefier la Curtea de Apel Alba Iulia şi instanţele arondate, programat iniţial pentru data de 28 septembrie 2014, a fost suspendat ca urmare a unei decizii a Ministerului Justiţiei, care motiveză decizia prin lipsa de fonduri. Situaţia este similară la toate instanţele din ţară care aveau programate angajări de personal.

N-am înţeles, şi nu numai eu, dacă a început sau nu campania electorală sau campaniile electorale, fiindcă bătăliile prezidenţiale şi parlamentare sunt amestecate, nu numai par, iar bieţii cetăţeni români, despre  care, de asemenea, nimeni nu ştie, fireşte nici ei, câţi sunt sau mai sunt, în ţară şi pretutindeni, stau cruciţi şi se întreabă, exact, dar exact ca eroul celebru din O Scrisoare pierdută: NOI CU CINE VOTĂM?!

acum 10 ore · comentarii (2)

După ce peninsula Crimeea fusese efectiv „luată cu japca” de statul rus de la o Ucraină timorată, slabă şi profund zguduită de schimbarea neprevăzută a puterii politice, ca efect al mişcării Maidanului, se părea că în Estul şi Sudul Ucrainei, Rusia nu mai avea interesul de a interveni direct, ci doar sprijinea subtil o insurecţie locală pro-rusă care cerea separarea de Ucraina şi alipirea la Rusia.

România trebuie să sprijine în mod direct şi pe toate căile statul vecin ucrainian în războiul său de independenţă. Nu ar fi pentru prima oară când statul nostru ar acorda un astfel de sprijin în faţa unui inamic aparent mult mai puternic. E nevoie de o decizie fermă şi de resurse materiale, financiare, militare, logistice şi umane, fără a exista vreun moment frica ca am putea în acest fel să supărăm Rusia.

Cum arată acest capăt de Europă astăzi? Întâlnire de gradul III la Minsk între Vladimir Putin şi Petru Poroşenko! Rezultatul 0-0. În schimb, la Sofia, ministrul de Externe Lavrov bate cu pumnul în masa bulgarilor pentru avansarea proiectului South Stream. Armata ucraineană continuă luptele cu insurgenţii cu rezultate modeste.

Nu este puntea dintre Rai şi Iad sau dintre cer şi pământ, Aomori este oraşul şi spaţiul de legătură dintre „zgomot” şi „tăcere”, dintre „urban” şi „rural”, dintre „antropic” şi „natural”, dintre „modern” şi „sălbatic”. Este oraşul unde soseşti dinspre sud şi de unde pleci spre nord. Este oraşul care face legătura dintre Honshu şi Hokkaido, cele două insule mari ale Japoniei.

Iată doctrina naţional-democrată care stă la baza Partidului România Unită. Acest curent a fost explicat şi întrupat în mod magistral în perioada interbelică de marele om de cultură Nicolae Iorga. Partidul România Unită îşi asumă însă această doctrină într-o variantă modernă, adaptată provocărilor din timpurile noastre. Apărarea teritoriului naţional şi reunificarea cu Basarabia sunt principii constituente.

Referendumul scoţian deschide oare Cutia Pandorei în Europa? Să vedem, deoarece deja a început votul pentru corespondenţă premergător zilei de 18 septembrie, atunci când se va decide dacă Scoţia va rămâne sau nu în componen'a Regatului Unit al Mariii Britanii şi Irlandei de Nord.

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 7 luni · comentarii (14)
Postari Recente