De ce nu este incompatibil Klaus Iohannis. Motivarea magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia 5

Dosarul de incompatibilitate al candidatului ACL la funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, reprezintă una dintre principalele teme de campanie electorală. Primarul municipiului Sibiu este acuzat de ANI că a reprezentat ilegal autoritatea locală în adunările generale ale acţionarilor de la două societăţi comerciale. Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI şi a dat câştig de cauză primarului Johannis.

De ce nu este incompatibil Klaus Iohannis. Motivarea magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia Vezi comentarii 5

Peste 100 de 0i ucise de lupi în două comune din Alba. Animalele sălbatice atacă în haită şi provoacă pagube mari

Peste 100 de 0i ucise de lupi în două comune din Alba. Animalele sălbatice atacă în haită şi provoacă pagube mari

Lupii fac ravagii printre turmele de oi din Alba. În ultima perioadă, lupii au ucis peste 100 de oi în zonele Meteş şi Săsciori. Primarii şi cetăţenii acestora localităţi au sesizat prefectul de Alba şi au cerut sprijin. Reprezentanţii prefecturii susţin că se vor efectua vânători în aceste zone, pentru combaterea prădătorilor, iar păgubiţii pot solicita despăgubiri.

Şeful postului de poliţie Şibot din Alba, achitat penal şi amendat administrativ pentru fapte de corupţie

Şeful postului de poliţie Şibot din Alba, achitat penal şi amendat administrativ pentru fapte de corupţie

Şeful postului de poliţie din comuna Şibot, judeţul Alba, a fost achitat definitiv din punct de vedere penal într-un proces în care a fost judecat pentru fapte de corupţie. Agentul şef Traian Neagu a fost trimis în judecată pentru că a şters din registrul de lucrări o plângere a unui cetăţean care a reclamat un furt. Judecătorii i-au aplicat o amendă administrativă.

Kronospan Sebeş a început construirea instalaţiei de formaldehidă de 60.000 de tone pe an, investiţie contestată la nivel local

Kronospan Sebeş a început construirea instalaţiei de formaldehidă de 60.000 de tone pe an, investiţie contestată la nivel local

SC Kronospan Sebeş SA, unul dintre cei mai mari producători de plăci stratificate din Europa, a început construcţia unei noi fabrici de formaldehidă în Sebeş cu o capacitate de 60.000 de tone pe an. La Sebeş deja funcţionează o fabrică de formaldehidă cu o capacitate de 30.000 de tone pe an. Noul proiect este contestat de mai mulţi ani de locuitori ai oraşului.

Mâine intrăm în ultima săptămână de campanie electorală. Nu ştim ce torpile de campanie vor lansa candidaţii pe ultima sută de metri, dar bănuim că nu va fi linişte. Astăzi, în schimb, a fost o zi de campanie la fel de fadă ca restul zilelor.

acum 4 zile · comentarii (25)

Deunăzi, m-am contrazis puţin pe tema coeziunii unei comunităţi, la o dezbatere privind păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor. În viziunea unora, lipsa de coeziune se datorează progresului şi a  goanei după bunăstarea familiei şi a individului, dar încă mai consider că altruismul şi coeziunea unei comunităţi depinde mai ales de mentalităţi, educaţie, spirit civic.

acum 4 zile · comentarii (30)

Suntem în ultima săptămână dinaintea alegerilor prezidenţiale 2014 şi observăm lucruri stranii care ar putea să aibă drept efect îmbucurător descurajarea furtului la vot. Ritmul de lucru al DNA – care cere arestări de baroni locali şi parlamentari pe bandă - dar şi grăbirea procesului de justiţie în Dosarul Referendumul pot face ca alegerea preşedintelui să nu stea sub semnul fraudei.

acum 4 zile · comentarii (18)

Înainte de aceste alegeri prezidenţiale 2014 s-a aşezat un strat neîngrijit de zăpadă peste Bucureşti şi alte oraşe din ţară. Pe „pereţii“ de Facebook ai candidaţilor s-au aşezat însă poze cu Sfântul Dumitru, Simona Halep şi promisiuni.

acum 4 zile · comentarii (0)

În SUA, în anii când au loc alegeri pentru Congres , guvernul american nu adoptă niciodată o lege sau o hotărâre guvernamentală cu caracter electoral. Această cutumă este respectată cu sfinţenie  atât de Partidul Democrat  (considerat a fi liberal de stânga), cât şi de Partidul Republican (conservator de dreapta). Asemenea măsuri se iau, de obicei, cam la un an sau doi după încheierea scrutinului electoral.

acum 4 zile · comentarii (4)

Trei oameni pot construi o casă, pot forma o asociaţie, pot realiza un spectacol,  dar, în România, nu pot face un partid politic. Constituirea unui partid politic a devenit apanajul clasei de sus, a cetăţenilor cu resurse simbolice sau materiale, nu şi al celor obişnuiţi, care au în comun doar valori şi o idee despre societate. Chiar şi noile partide, cum sunt PP-DD sau Mişcarea Populară, s-au constituit de la vârf spre bază.

acum 4 zile · comentarii (5)

Simona Halep a reuşit mai mult decât dacă ar fi obţinut victoria finală la Turneul Campioanelor, a reuşit să-i redea ideii de competiţie demnitatea şi să rămână consecventă cu ea însăşi. Ar fi putut să o scoată pe Serena uşor din competiţie prin meciul anterior cu Ana Ivanovic, dar nu a vrut să trişeze. Astfel, ne-a demonstrat tuturor că onestitatea este mai valoroasă decât victoria şi că nu trofeul e important, ci felul în care ajungi la el.

acum 4 zile · comentarii (15)

Faţă de campania de aplicare a legii în România, cea electorală pentru alegerile prezidenţiale este un joc secund. Dacă în ultimile două campanii electorale similare în centru a fost discursul ce propunea combaterea corupţiei şi realizarea unei justiţii independente, în cea de anul acesta un singur candidat mai are discursul centrat pe acest mesaj, însă evenimentele menţin în spaţiul public tema relaţiei dintre justiţie şi politică.

acum 4 zile · comentarii (6)

Răstimpul rămas până la turul I va fi marcat de o vânătoare de gafe şi apoi de o vânătoare de vrăjitoare, în încercarea demonizării adversarului. Ultima săptămână de campanie va fi una de setare a aşteptărilor pentru rezultatul de duminica viitoare. Până acum, cu excepţia liniei legate de câştigarea alegerilor, niciun candidat nu a făcut vreo referire la o ţintă electorală precisă.

acum 4 zile · comentarii (5)

Autorul cărţii „Francmasoneria. Relaţiile dintre cultele religioase – masonerie şi alte conspecte”, apărută la editura clujeană Grinta, se defineşte ca fiind un „ucenic tradiţionalist”, care „a cioplit piatra în ateliere”, cu „uneltele artei regale”, timp de „peste două decenii”. Un autor cu o cultură masonică de excepţie, vastă şi foarte bine structurată, pe care nu foarte mulţi dintre confraţii săi ar putea, în momentul de faţă, să o egaleze.

acum 5 zile · comentarii (5)

Sasha Mereţ este unul dintre cei mai apreciaţi artişti plastici din America la ora actuală. În ciuda adversităţilor, artistul născut la Petroşani a reuşit să îşi construiasca o carieră de succes, bazată pe un stil cu totul aparte, care reflectă explorările sale spirituale. Am stat de vorba cu Sasha chiar in atelierul său din Queens.

acum 5 zile · comentarii (6)

În prag de alegeri, Petro Poroşenko a surprins audienţa în timpul unei adunări ţinute vineri la Cernăuţi, în care a vorbit aproape un minut în limba română. Va reuşi noul Parlament rezultat în urma alegerilor din statul vecin să respecte drepturile comunităţii româneşti, supusă unui proces crunt de deznaţionalizare, sau gestul este doar unul electoral?

acum 5 zile · comentarii (41)

Astăzi este Ziua Armatei Române, zi care de 25 de ani parcă nu a mai fost de auzit. Alături de Biserica Ortodoxă Română, Armata Română reprezintă unul din cei doi piloni de stabilitate şi securitate a poporului român, a cărei putere a fost demonstrată în timp. Unul asigură stabilitatea spirituală, celălalt pe cea fizică.

acum 5 zile · comentarii (14)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 9 luni · comentarii (14)