Monopost Formula Student, creat de studenţi din Braşov, expus la Târgul de echipamente ALEA Alba Iulia

Monopost Formula Student, creat de studenţi din Braşov, expus la Târgul de echipamente ALEA Alba Iulia

La Alba Iulia s-a deschis vineri, 19 septembrie 2014, Târgul de echipamente şi soluţii complete – ALEA 2014. La cea de-a şaptea ediţie evenimentului de la Alba Mall, pe lângă expoziţia de echipamente, este prezetat şi un monopost Formula Student, creat de studenţii de la Universitatea Transilvania Braşov, cu care au participat la competiţii în Anglia şi Spania.

Rămăşiţele partizanului Alexandru Macavei, ucis în 1949 într-o pădure din Apuseni, nu au fost găsite nici la a patra încercare

Rămăşiţele partizanului Alexandru Macavei, ucis în 1949 într-o pădure din Apuseni, nu au fost găsite nici la a patra încercare

Osemintele luptătorului anticomunist Alexandru Macavei, decedat în 1949 în urma unui schimb de focuri cu miliţieni şi securişti în Apuseni, nu au fost găsite nici la a patra încercare. Timp de trezi zile, în satul Muşca din comuna Lupşa, au avut loc săpături în locul unde se ştie că a fost îngropat partizanul. Acţiunea a fost organizată de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Muzeul Unirii din Alba Iulia.

VIDEO Activitate economică blocată la Fabrica de Arme Cugir. Partenerul extern tradiţional nu mai poate onora contractul

VIDEO Activitate economică blocată la Fabrica de Arme Cugir. Partenerul extern tradiţional nu mai poate onora contractul

Fabrica de Arme Cugir, una dintre cele două societăţi de stat cu producţie de armament şi muniţie din oraş, trece printr-o perioadă dificilă după ce partenerul din cadrul celui mai important contract de export nu îşi mai poate onora obligaţiile. Situaţia durează de câteva luni, perioadă în care s-a acumulat o importantă cantitate de marfă pe stoc, care nu poate fi vândută în altă parte.

Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în situaţie critică. Datoriile pot determina închiderea instituţiei

Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în situaţie critică. Datoriile pot determina închiderea instituţiei

Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia se află într-o situaţie critică privind funcţionarea, figurând cu restanţe mari la gaz, curent, apă, telefon, salubritate. Datorită acestor restanţe, Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu luna mai a fost limitată, în ceea ce priveşte dreptul de a efectua plăţi prin Trezoreria Alba Iulia, acesta fiind restrâns doar la achitarea salariilor angajaţilor.

Şofer din Alba condamnat la închisoare cu suspendare după ce a încercat să mituiască un poliţist

Şofer din Alba condamnat la închisoare cu suspendare după ce a încercat să mituiască un poliţist

Un bărbat a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare de Tribunalul Alba, după ce şi-a recunoscut vinovăţia legată de o infracţiune de dare de mită. Acesta a fost prins în flagrant, în iulie, în timp ce oferea 150 de lei unui poliţist din Teiuş, pentru a-şi păstra permisul de conducere, după ce a depăşit într-o zonă interzisă.

S-au stabilit firmele care construiesc primele două loturi din autostrada Sebeş - Turda. CNSC a respins contestaţiile

S-au stabilit firmele care construiesc primele două loturi din autostrada Sebeş - Turda. CNSC a respins contestaţiile

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a stabilit câştigătorii pentru lucrările de pe Loturile I şi II ale autostrăzii Sebeş - Turda. Instituţia a respins contestaţiile depuse şi a menţinut deciziile anterioare privind câştigătorii licitaţiilor. Lucrările mai pot fi întârziate de posibile acţiuni în instanţă.

FOTO Incidentele congresului PSD de la Alba Iulia. Prezidenţiabilul Victor Ponta şi anul 2018 | psd

FOTO Incidentele congresului PSD de la Alba Iulia. Prezidenţiabilul Victor Ponta şi anul 2018

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a venit vineri, 12 septembrie 2014, la Alba Iulia pentru a ”căuta” cele peste 5 milioane de voturi care îl despart de funcţia de preşedinte al României. Cel puţin aşa a afirmat mâna sa dreaptă din partid şi de la Guvern, vicepremierul Liviu Dragnea. PSD a încercat să arate prin Congresul Naţional de la Alba Iulia că este un partid ”mamut” care nu ar avea cum să piardă cea mai importantă funcţe din stat.

17 septembrie. Ajun de referendum în Scoţia. Locuitorii capitalei, Edinburgh, s-au închis cu toţii, în casele lor atât de specifice: câteva etaje, foarte rare perdele, scări la intrare, lampadare, sunt cu toţii în faţa televizoarelor: Alex Salmond, primul lor ministru, rosteşte ultimul său discurs dintr-o campanie pasională şi pasionată care, foarte sincer vorbind, durează de mai mult de 30 de ani.

„Mă c*c în şcoala voastră!”. Aşa strigă tânărul prin geamul deschis al portierei, după care îşi forjă BMW-ul şi dispăru cu o admirabilă probă de demaraj-viteză. Cel puţin asta a consemnat reporterul trimis la faţa locului. S-a întâmplat acum câteva zile, la un liceu bucureştean, acolo unde s-au adunat să dea Bacalaureatul de toamnă cei care îl picaseră în vară.

Iniţiativa Guvernului Ponta de a reduce TVA-ul la pâine s-a dovedit un succes de proporţii! Rezultatele sunt încurajatoare nu doar pentru aplicarea reducerii TVA în cazul altor alimente, dar şi pentru scăderea CAS-ului pe piaţa forţei de muncă, acolo unde, la fel ca şi înaintea de aplicarea TVA-ului redus la pâine, cârcotaşii ar dori să perpetueze inactivitatea.

acum 2 zile · comentarii (0)

Marea întrebare a alegerilor ţinute duminică în Suedia a fost: se întorc sau nu social-democraţii? Interogaţia e legitimă, câtă vreme stânga a lipsit de la guvernare, în ultimul secol, doar 18 ani. După ce Fredrik Reinfeldt a condus guverne de centru-dreapta, din 2006 încoace, Partidul Social - Democrat Suedez al Muncitorilor va reveni la putere. Problema e cu cine va guverna acum.

acum 2 zile · comentarii (1)

Nu trebuie să înlocuiţi toată mobila din casă atunci când vă vine cheful de o schimbare de decor! Nu e eficient din punct de vedere costuri şi nici bătaia de cap nu face sens. Până dăm piesele vechi, până le luăm pe cele noi, riscăm să ne piară pofta de reamenajare, să ne oprim chiar în mijlocul procesului şi să rămânem cu casa neterminată. Şi asta chiar nu cred că ne dorim!

acum 2 zile · comentarii (1)

La ora la care scriu, media ultimelor trei sondaje de opinie referitoare la votul de joi pentru independenţa Scoţiei este de 52% pentru „nu", faţă de 48% pentru „da", conform bbc.com. Prognoze extrem de strânse şi un trend îngrijorător, de creştere substanţială a opţiunilor în favoarea „partidei naţionaliste" (aflate, de altfel, la guvernare în Scoţia cea autonomă).

acum 2 zile · comentarii (23)

Apropierea alegerilor prezidenţiale, din România, invită la reflecţie pe compatrioţii interesaţi de consolidarea instituţiilor fundamentale ale statului naţional unitar român. Din această perspectivă, o tribună de exprimare a unor opinii distincte, complementare sau parţial opuse, care să vizeze modalităţile prin care şeful statului poate şi trebuie să fie preşedintele tuturor românilor este un necesar exerciţiu democratic.

acum 2 zile · comentarii (8)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 8 luni · comentarii (14)