Masă festivă de Paşte pentru 44 de persoane fără adăpost din Alba Iulia

Persoanele fără adăpost, ocrotite în cadrul Aşezământului Social Filantropia Ortodoxă din Gara CFR din Alba Iulia, vor avea parte şi în acest an de o masă festivă cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti. 44 de persoane fără adăpost (9 femei şi 35 bărbaţi) din Alba Iulia vor beneficia, duminică, 20 aprilie, de o masă festivă, oferită de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Comisarul Berbeceanu, întâlnire emoţionantă după cinci luni cu un coleg din BCCO Alba: „Solidaritatea noastră se bazează pe satisfacţii deosebite”

Povestea demnă de un scenariu de film a comisarului şef Traian Berbeceanu continuă cu noi episoade cu ”happy end”. Decizia definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia prin care i s-a anulat măsura controlului judiciar i-a permis poliţistului să se întâlnească că unul dintre prietenii şi oamenii săi de încredere din BCCO Alba Iulia: subcomisarul Cristian Link, şeful Serviciului Antidrog din cadrul structurii de poliţie.

Bărbat din Cluj condamnat definitiv la închisoare cu executare după ce a lovit o maşină a IPJ Alba

Un bărbat din Cluj care a furat un autoturism Mercedes şi a lovit o maşină a IPJ Alba a fost condamnat definitive la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu executare. Daniel Iuga (34 de ani) a fost judecat pentru furt calificat, distrugere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.

VIDEO Comisarul Traian Berbeceanu la Curtea de Apel Alba Iulia: „Dosarul DIICOT este fals de la un capăt la altul. Sunt nevinovat“

„Sunt total nevinovat. Este un dosar fals de la un capăt la altul“, a spus comisarul şef Traian Berbeceanu, fost comandant al BCCO Alba Iulia, joi, în faţa judecătorului de la Curtea de Apel în susţinerea acţiunii privind anularea măsurilor restrictive impuse de DIICOT. Instanţa se va pronunţa vineri, iar decizia va fi definitivă.

Percheziţii la persoane şi firme din Alba Iulia şi Sebeş care colectează ilegal fier vechi. Prejudiciul depăşeşte 600.000 lei

Poliţişti din cadrul IPJ Alba aeu efectuat marţi, 15 aprilie, percheziţii domiciliare la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile a nouă persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani,  fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Persoanele şi firmele vizate desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor reciclabile.

Premierul Ponta are un noroc formidabil. Nici unul dintre jurnaliştii care i se tot întâmplă prin preajmă nu i-a adresat vreodată o întrebare crucială: care e, totuşi, treaba cu cele 2.800 de hectare pe care le-a transferat de la Academia Agricolă la Consiliul Judeţean Brăila? Bun, că Băsescu e tiran, e beţiv, e chior – dar unde am ajunge dacă am face nazuri la profilul denunţătorilor?

acum 4 zile · comentarii (24)

Preşedintele repetă insistent că România nu va interveni militar în favoarea Republicii Moldova. Unora li se pare o abandonare a fraţilor de dincolo de Prut, alţii mai lucizi văd lucrurile aşa cum ele sunt, parcă o invitaţie la reflecţie: uşa este deschisă, vreţi securitate? Haideţi acasă.

acum 4 zile · comentarii (6)

Cică odată, foarte demult, au descălecat prin părţile Maramureşului nişte pui de români, alungaţi de năvălirile barbare. Căutau o vatră de sat într-o zonă ferită, cu munţi şi, mai ales, cu ape în jur. S-au împărţit în mai multe cete şi strigau unii la alţii peste dealuri şi văi. După ceasuri bune de căutare, unul dintre ei a urlat: IEUD! (Nu, nu „E ud“, ci „Eu aud“, „aud“ susurul apei.) Un altul, de peste un deal, i-a răspuns: ŞIEU.

acum 4 zile · comentarii (0)

Revista Capital a făcut un studiu şi a reieşit extrem de clar: dacă România s-ar Uni cu Republica Moldova cheltuielile statului ar creşte cu 10 miliarde de lei anual. Ca o firmă serioasă ce suntem, punem alături de cheltuieli şi veniturile suplimentare şi iată ce descoperim: România iese pe profit dacă se uneşte cu Republica Moldova.

acum 4 zile · comentarii (15)

Eram în primii ani de facultate când, despre hepatita C, încă se vorbea ca fiind “hepatita non-A, non-B”. Virusul hepatitic C fusese descoperit în 1989, dar informaţia medicală persista în forma sa iniţială, chiar la 10 ani de la momentul care avea să se constituie în declanşatorul revoluţiei despre care discutăm acum, în relaţie cu hepatita C.

acum 5 zile · comentarii (2)

În contextul remodelării frontierelor stabilite în clipa destrămării URSS (25 decembrie 1991), chiar şi prin forţă generată de dreptul la autodeterminare al popoarelor sau grupurilor minoritare, repetata cerere de recunoaştere a independenţei Transnistriei de către Republica Moldova şi Kremlin îngrijorează cancelariile diplomatice.

acum 5 zile · comentarii (2)

De teama unei înscenări, Ponta a comunicat naţiunii decizia de a-şi strămuta biroul de la Palatul Victoria direct într-o unitate militară. Mai precis, la Ministerul Apărării. O înscenare nu este, însă, unicul pericol care planează asupra unui lider politic. Mai sunt cutremurele, pandemiile, atacurile nucleare sau informatice, dar şi asteroizii. Există, totuşi, o veste bună: sunt cel puţin cinci locuri în lume mai sigure ca Ministerul Apărării.

acum 5 zile · comentarii (30)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 3 luni · comentarii (14)