Zece spaţii din Cetatea Alba Iulia concesionate pe 25 de ani pentru activităţi comerciale, turistice şi culturale

Zece spaţii din Cetatea Alba Iulia concesionate pe 25 de ani pentru activităţi comerciale, turistice şi culturale

Consiliul local Alba Iulia a aprobat în şedinţa din 28 aprilie 2015 concesionarea pe o perioadă de 25 de ani a unui număr de 10 spaţii libere din incinta Cetăţii. Iniţial, administraţia locală a intenţionat să investească peste 4 milioane de euro în modernizarea acestora, dar a renunţat din lipsă de bani. Lucrările de reabilitare ar urmă să revină câştigătorilor licitaţiilor de concesionare.

„Alba sub lumini de Oscar“, festival de fotografie şi film la Alba Iulia cu premii de 6.500 de euro

„Alba sub lumini de Oscar“, festival de fotografie şi film la Alba Iulia cu premii de 6.500 de euro

„Alba sub lumini de Oscar” este şi în 2015 provocarea lansată iubitorilor de fotografie şi film din România de a descoperi potenţialul turistic al judeţului Alba şi de a-l surprinde în instantanee sau scurtmetraje care vor fi premiate. Valoarea premiilor este de 6.500 de euro, iar premiile vor fi acordate pentru cele mai bune fotografii şi cele mai inspirate producţii de film scurt în care vor fi prezentate zone sau obiective turistice din Alba.

A fost Carol I un mare conducător? Cum l-au acceptat românii pe germanul „greoi la minte“ şi bănuitor care ne-a civilizat - însemnări din jurnalul regelui

A fost Carol I un mare conducător? Cum l-au acceptat românii pe germanul „greoi la minte“ şi bănuitor care ne-a civilizat - însemnări din jurnalul regelui

Personalitatea regelui Carol I a dominat aproape întreaga istorie modernă a României. Imaginea sa în mentalitatea colectivă a cunoscut schimbări radicale de la o epocă la alta: de la omul care a adus „europenizarea“ ţării, la monarhul exponent al unui regim reacţionar, a regelui străin care i-a exploatat pe români.

Hitler sau Stalin, cine a fost cel mai mare criminal din istorie. Psihopatul ucigaş şi paranoicul cu un „complex mesianic” - controversa înfiorătoare lăsată în urmă

Hitler sau Stalin, cine a fost cel mai mare criminal din istorie. Psihopatul ucigaş şi paranoicul cu un „complex mesianic” - controversa înfiorătoare lăsată în urmă

Părerile istoricilor sunt împărţite, având în vedere că amândoi sunt vinovaţi de moartea a zeci de milioane de oameni. Perioada mai lungă în care s-a aflat la conducerea Uniunii Sovietice îl indică pe Stalin ca fiind mai ”sângeros” decât Hitler, deşi metodele aplicate nu par atât de dure în raport cu Germania nazistă.

De curînd, reprezentanta unei firme de PR mi-a transmis un mesaj, prin care mă ruga să scriu un mic text care să fie distribuit angajaţilor de la Piraeus Bank, cu ocazia „rebrenduirii“ (ah!) instituţiei. „Comanda“ era cît se poate de clară. Ai fi zis că, în mintea doamnei care mă solicita, textul era deja scris. Trebuia doar să-i adaug semnătura mea (electronică). Ce aveam de făcut?

acum 6 zile · comentarii (109)

Domnul prim-ministru Victor Ponta serbează trei ani de la ocuparea Guvernului, festiv, printr-o ceremonie-şopârlă la care îi invită şi pe actualii şefi ai opoziţiei care au votat împotriva cabinetului MRU. Ca să arate că i-au crescut şi dinţii la împlinirea celor trei anişori în funcţie, domnul Ponta face şi o listuţă cu invitaţi surpriză.

acum 7 zile · comentarii (27)

Linia de telefoane Samsung Galaxy a fost pentru consumatori  mereu  o alternativa  a iPhone-ului, doar că de plastic. De la boom-ul lui Galaxy S3, unde lumea fugea din rândurile Apple Store-urilor ca cei scăpaţi pentru a cumpăra un S3,  cu toţii am aşteptat ca Samsung să scoale fundul de pe scaun şi să rupă din nou gura târgului, Calitate, sticlă, aluminiu, putere şi nu o să-mi fie frică de cuvântul ăsta - Design.

acum 6 zile · comentarii (2)

La Zburd-Educaţie prin coaching am demonstrat că „Ba se poate!” în educaţie, acolo unde alţii ar fi renunţat. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem exemple în acest sens. Iată că, acum, pentru ca vocea lor să fie ascultată în şcoli, tinerii merg şi mai departe, reuşind să modifice Legea Educaţiei, aratându-ne că „da, se poate”!

acum 6 zile · comentarii (3)

Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, a lansat un proiect de lege privind revenirea la denumirea de „ţigan”, în detrimentul variantei „rom”. Ca să fac o scurtă introducere-n viaţa politică a domnului Diaconu, este preşedintele unui partid care are ca siglă chipul (încruntat) al lui Vlad Ţepeş peste o Românie ce include şi Basarabia. Dacă mai punea-n siglă şi un PET de bere îl iubeau toţi românii.

acum 6 zile · comentarii (86)

S-au promis mari proiecte. Uite că şi vin. Nu ştiu dacă este exact la ceea ce vă aşteptaţi dar, cu siguranţă, ne-am făcut datoria de a vă spune, de cel puţin un an de zile, că asta se construia, asta va urma şi este inevitabil ca o asemenea structură să-şi urmeze drumul logic devenind prima formulă integrată de securitate internă a Europei Unite.

acum 6 zile · comentarii (11)

Politicienii noştri sunt îndrăgostiţi de traficul de influenţă. Cel mai bun exemplu pentru incapacitatea lor de a face diferenţa dintre negocierea politică şi traficul de influenţă este alegerea primarului din primul tur. Oarecum forţaţi de alegerile din noiembrie, parlamentarii au ales să schimbe ceva în legea electorală, dar în aşa fel încât să nu îşi distrugă pârghiile de control.

acum 6 zile · comentarii (9)

Astăzi se împlinesc 25 de ani de la oficializarea tricolorului ca drapel al Republicii Moldova. Deşi s-a scurs un sfert de veac de la redobândirea acestui element indispensabil atât pentru conştiinţa naţională, cât şi pentru existenţa statală, mai sunt inşi care văd doar boi pe stemă (probabil, propria lor reflecţie) şi doar stema de pe drapel.

acum 6 zile · comentarii (11)

Modalitatea  prin care companiile de transport aerian angajează piloţi de linie este în continuă schimbare. Evident, companiile importante au un număr foarte mare de aplicanţi şi îşi permit să fie cât mai selective. Aceste companii nu duc lipsă de piloţi calificaţi, practic pot alege cu ochii închişi un CV din sutele primite şi au mari şanse de a alege un candidat calificat.

acum 7 zile · comentarii (5)

Tot felul de analişti care fac bilanţuri pentru mandatele lui Traian Băsescu, simpli comentatori sau postaci versaţi, au grave probleme de înţelegere a rolului şi prerogativelor preşedintelui în perioada în care Băsescu a fost preşedinte. Uită că Băsescu n-a fost un dictator, a funcţionat într-un stat de drept, cât de cât acceptabil, dacă România a fost primită în Uniunea Europeană.

acum 7 zile · comentarii (116)

Pericolul pe care îl prezintă asteroizii este subestimat de publicul larg, din cauza lipsei de informaţii din spaţiul public. Oamenii de ştiinţă şi astronauţii fac eforturi de identificare, inventariere şi concepere de metode ştiinţifice pentru devierea lor. Ei atrag atenţia că aceste obiecte naturale pot distruge Pământul dacă au diametrul mai mare de 400 de metri şi cad pe planeta noastră.

acum 7 zile · comentarii (4)

Am lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind revenirea la denumirea oficială de „ţigani” a persoanelor intitulate „de etnie romă”. Sunt conştient că acest proiect va naşte multe controverse, dar trebuie să ţinem cont de felul în care românii din străinătate au de suferit în urma confuziei dintre romi şi români. Am primit mii de solicitări să pun capăt acestei confuzii care ne-a afectat teribil în ultimii ani.

acum 7 zile · comentarii (181)

La doar o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu liderii principalelor partide parlamentare şi nu prea a ştiut cum să răspundă unei întrebări, altminteri deplasate şi tendenţioase referitoare la constituţionalitatea acestora, inspirată Evenimentului zilei de sponsorul său moral, Traian Băsescu, d-na Tatiana Niculescu-Bran, purtătoare de cuvânt a Instituţiei prezidenţiale, şi-a prezentat demisia din funcţie.

acum 7 zile · comentarii (20)

Am lipsit ceva timp din patrie şi mai, mai să mă sting de dor; când eşti departe, România îţi apare ca o gură de rai pe un picior de plai, cu peisaje magnifice şi oameni ospitalieri, săritori si plini de umor, încingând veseli micii şi fleicile pe grătare şi făcând haz de necaz. Sigur că începi să te gândeşti că memoria ta e idilică încă de la coada de îmbarcare pentru Bucureşti, care are aer de low cost indiferent cu ce companie zbori.

acum 7 zile · comentarii (2)

Osama bin Laden a fost timp de un deceniu cel mai căutat terorist al lumii. Port stindardul jihadismului global, acesta a intrat cu adevărat în atenţia opiniei publice internaţionale abia începând cu anul 2001, atunci când al-Qaeda reuşea un atentat răsunător, distrugând cele două turnuri WTC şi lovind Pentagonul.

acum 8 zile · comentarii (7)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 1 an · comentarii (14)
Postari Recente