Dosarul „Berbeceanu“: rolul interlopului Pera şi SMS-urile inventate pentru discreditarea fostului comandant al BCCO Alba Iulia

Dosarul „Berbeceanu“: rolul interlopului Pera şi SMS-urile inventate pentru discreditarea fostului comandant al BCCO Alba Iulia

Rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată foştii procurori DIICOT Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean, respectiv ofiţerul de poliţie BCCO Alin Muntean dezvăluie situaţii şi lucruri greu de imaginat pentru justiţia din România. Cei trei sunt acuzaţi că au fabricat probe împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu. Unul din martorii-cheie folosiţi împotriva acestuia a fost interlopul Ovidiu Ioiescu, zis Pera, cercetat în trecut de Berbeceanu.

Deschiderea anului universitar la Alba Iulia. 4.500 de studenţi învaţă la Universitatea ”1 Decembrie 1918”

Deschiderea anului universitar la Alba Iulia. 4.500 de studenţi învaţă la Universitatea ”1 Decembrie 1918”

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a deschis oficial anul universitar 2014-2015, în cadrul unei festivităţi organizate la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a conducerii UAB şi autorităţilor judeţene şi locale. Zece studenţi de la UAB, cu rezultate excelente în anii de studiu, au fost răsplătiţi de primarul Mircea Hava cu premii în bani.

Lacrimi, durere şi un drum presărat cu petale de trandafir pentru Iulia, tânăra de 16 ani din Alba care a murit subit acasă

Lacrimi, durere şi un drum presărat cu petale de trandafir pentru Iulia, tânăra de 16 ani din Alba care a murit subit acasă

Tânăra de 16 ani din comuna Sîncel, judeţul Alba, moarta în condiţii neelucidate încă, în propria locuinţă, a fost condusă joi pe ultimul drum de sute de persoane, membri ai familiei, colegi, prieteni şi locuitori din comună. Colegii şi prietenii au presărat petale de trandafiri de la casa unde a copilărit şi până la cimitir.

Consiliul Judeţean Alba doreşte administrare publică pentru noul depozit de deşeuri de la Galda de Jos

Consiliul Judeţean Alba doreşte administrare publică pentru noul depozit de deşeuri de la Galda de Jos

Consiliul Judeţean Alba a adoptat o hotărîre prin care solicită Ministerului Mediului schimbare a modalităţii de gestiune a Centrului de management integrat al deşeurilor ce va fi construit la Galda de Jos, din gestiune delegată în gestiune directă. Aceasta presupune înfiinţarea unui operator de drept public, care ar urma să preia administrarea Centrului.

Dosarul DIICOT cu acuzaţiile la adresa comisarului Berbeceanu, restituit la Parchet. Cum a „lucrat“ Ioan Mureşan la dosar după preluarea cauzei la Bucureşti

Dosarul DIICOT cu acuzaţiile la adresa comisarului Berbeceanu, restituit la Parchet. Cum a „lucrat“ Ioan Mureşan la dosar după preluarea cauzei la Bucureşti

Instanţa de cameră preliminară a Tribunalului Buucreşti a decis retrimiterea la DIICOT a materialului de urmărire penală prin care a fost trimis în judecată fostul comandant al BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu. Judecătorul a constatat neregularităţi în actul de sesizare şi a solicitat refecerea dosarului.

INTERCEPTĂRI Fabricarea dosarului „Berbeceanu“: răzbunarea mafiotă a procurorilor

INTERCEPTĂRI Fabricarea dosarului „Berbeceanu“: răzbunarea mafiotă a procurorilor

Rechizitoriul prin care anchetatorii comisarului-şef Traian Berbeceanu au fost deferiţi justiţiei dezvăluie o realitate greu de închipuit în România secolului XXI. Trei persoane plătite să apere interesele cetăţenilor – procurorii Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean de la DIICOT Alba Iulia şi ofiţerul Alin Muntean de la BCCO Alba Iulia, au fabricat un dosar pentru a înlătura un poliţist ce devenise incomod pentru interesele lor.

1. Colegii lui de la B1. Sorina, Andreea, Silviu, Laurenţiu, Sabin, dacă omit pe cineva îmi cer scuze, au fost folosiţi cu cinism de Robert Turcescu pe post de carne de tun în marea mascaradă a auto-demascării. Şocaţi de ceea ce auzeau, ei au devenit o masa de manevră uşor de stăpânit de „ofiţerul acoperit“ în plin proces de „mărturisire“.

acum 6 zile · comentarii (104)

La 27 septembrie se împlinesc 100 de ani de la trecerea Styxului de către regele Carol I, monarhul care a condus cel mai mult timp România, din anul 1866, până în 1914. Nu oricum. Ci cu un devotament aparte, faţă de ţara pe care o conducea. Unul mai presus de interesele personale. Carol I având o rigoare şi o determinare, în acţiunile sale, exemplare şi pentru viitorul preşedinte al tuturor românilor, eligibil la finele acestui an.

acum 5 zile · comentarii (23)

Campania electorală debutează într-o atmosferă tensionată, trăieşti cu senzaţia că nişte clanuri ţigăneşti se tatonează, mârâind şi rânjind către adversari, înaintea scandalului în care se vor tăia cu săbiile în faţa cortului.

acum 5 zile · comentarii (30)

Teoria jocurilor, reţele, criza financiară, big data... Iată noţiuni care intră în forţă în limbajul de zi cu zi. Complexitatea fenomenelor economice, sociale şi politice la scară globală, pe fondul unor interacţiuni şi interdependenţe din ce în ce mai complicate, necesită noi modele teoretice de înţelegere în care matematica joacă un rol esenţial.

acum 5 zile · comentarii (3)

Vă scriu pentru a vă recomanda un nou show, the Cosmopolitans. Probabil că lucrurile importante în viaţă, de care avem nevoie cu adevărat, sunt poveşti despre burghezi romantici care nu ştiu cum să se îndrăgostească în ziua de astăzi. Din fericire, acum poate va fi făcut un serial despre acest subiect, cu americani care trăiesc în Paris.

acum 5 zile · comentarii (0)

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a lansat în lupta de a deveni preşedintele României de pe o poziţie privilegiată din punct de vedere comunicaţional. După mai mulţi ani de mandat în fruntea oraşului cu cel mai bun renume atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, a venit să-şi încerce şansa în politica centrală, din nou, aflându-se în topul încrederii în personalităţile politice şi având o notorietate însemnată.

acum 5 zile · comentarii (31)

Markus Person, creatorul jocului Minecraft, a trecut, se pare, printr-o perioadă foarte dificilă în ultimele luni, înainte de vânzarea jocului către Microsoft - din cauza presiunii pe care o presupunea conducerea unei companii de asemenea importanţă.

acum 5 zile · comentarii (0)

Pe 12 octombrie va avea loc la Bucureşti ediţia a III-a a Marşului pentru Basarabia. Ca de fiecare dată traseul va fi pe Calea Victoriei, cu plecare de pe şoş. Kiseleff, din faţa Muzeului Ţăranului Român- ora 14.00. La eveniment vor fi prezenţi şi 1000 de tineri din Republica Moldova şi care îşi vor vizita capitala pe parcursul a două zile.

acum 6 zile · comentarii (0)

România se găsea, în toamna lui 2008, când a lovit-o criza globală, în faţa a două mari sfidări: resursele de creditare ale băncilor se împuţinau deja; în schimb, dorinţele şi visurile românilor privind creditele, mai ales creditele imobiliare, erau încă mari. Mai târziu, pe măsură ce criza a avansat, cererea de credite s-a restrâns dramatic.

acum 6 zile · comentarii (3)

Pentru că CEZ Vânzare doreşte să fie un partener de încredere pentru clienţii săi, având mereu în vedere oferirea serviciilor la cele mai înalte standarde calitative şi respectarea exigenţelor pieţei energetice din România, începand cu luna noiembrie a anului curent, vine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor şi implementează sistemul de autocitire.

acum 6 zile · comentarii (0)

Aflat în pragul unei a doua ediţii, după cea desfăşurată anul trecut, Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi reprezintă deja un excelent exemplu pentru cum ar trebui să arate o campanie de diplomaţie publică. După numai o primă ediţie, FILIT nu mai este doar al Iaşului, nici doar al României, ci s-a impus ca fiind reprezentativ în spaţiul central-est european

acum 6 zile · comentarii (0)

Fiecare candidat pentru Cotroceni trebuie să se remarce prin ceva. Monica Macovei, de pildă, a vrut să se remarce prin scoaterea religiei din şcoli şi înlocuirea ei cu istoria religiilor. Copiii ar putea astfel să-şi aleagă singuri religia, este de părere candidatul. Cum ar fi dacă elevii şi-ar alege islamul ca religie, ar fi Macovei fericită? Sau intenţia ei este ca românii să nu mai aibă nicio religie şi să devină o populaţie fără identitate?

acum 6 zile · comentarii (76)

Odată cu apropierea campaniei spiritele se încing, poziţionările devin din ce în ce mai ferme, ba chiar radicale. Adversarul politic, contracandidatul, este descris în culori sumbre, se aruncă cu suspiciuni sau cu adevăruri nuanţate, se amintesc greşelile trecutului şi fiecare grup de interese încearcă să polarizeze opinia publică în jurul propriei platforme.

acum 6 zile · comentarii (0)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 8 luni · comentarii (14)
Postari Recente