Cine sunt martorii cu identitate protejată din dosarul fabricat comisarului Berbeceanu: un procuror, concubina unui interlop şi un fost şef din Poliţia Deva 2

Procurorul Ioan Mureşan s-a folosit în ancheta iniţiată împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu şi de declaraţii date de patru martori sub identitate protejată. Numele acestora sunt dezvăluite în rechizitoriul prin care procurorul a fost trimis în judecată pentru falsificarea probelor împotriva fostului şef al BCCO Alba.

Cine sunt martorii cu identitate protejată din dosarul fabricat comisarului Berbeceanu: un procuror, concubina unui interlop şi un fost şef din Poliţia Deva Vezi comentarii 2

Depozitul de deşeuri din Alba Iulia, disputat în instanţă. Salprest a câştigat pe fond procesul cu Consiliul local

Depozitul de deşeuri din Alba Iulia, disputat în instanţă. Salprest a câştigat pe fond procesul cu Consiliul local

Societatea Salprest SRL a câştigat în primă instanţă procesul cu Primăria şi Consiliul local Alba Iulia privind administrarea depozitului de gunoi al municipiului. Consiliul local a decis, în noiembrie 2013, încetarea contractului cu firma privată pe motiv că societatea nu mai deţine licenţă vabilă în domeniul depozitării deşeurilor.

Gruparea „Sibişean“ din Alba Iulia, condamnată definitiv la 45 de ani de închisoare. Liderul interlopilor a primit 7 ani după gratii

Gruparea „Sibişean“ din Alba Iulia, condamnată definitiv la 45 de ani de închisoare. Liderul interlopilor a primit 7 ani după gratii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat joi, 16 octombrie 2014, sentinţa definitivă într-un dosar de criminalitate organizată în care au fost judecaţi 12 inculpaţi din Alba. Este vorba despre aşa-zisa grupare Sibişean, implicată înainte de anul 2005 în activităţi infracţionale săvârşite cu violenţă în Alba Iulia.

Administratori chinezi ai unei firme din Alba, cercetaţi pentru evaziune fiscală şi înşelăciune de aproape 1 milion de lei

Administratori chinezi ai unei firme din Alba, cercetaţi pentru evaziune fiscală şi înşelăciune de aproape 1 milion de lei

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţională a reprezentanţilor chinezi a unei societăţi comerciale din Zlatna care în perioada 2007 – 2014 au creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 700.000 mii lei. Aceeaşi administratori sunt cercetaţi pentru înşelăciune în dauna angajaţilor societăţii pe care i-ar fi prejudiciat cu peste 240.000 lei.

Cea mai mare fabrică de cărămizi refractare din Europa de Est a ajuns o grămadă de moloz. Falimentul Resial Alba Iulia

Cea mai mare fabrică de cărămizi refractare din Europa de Est a ajuns o grămadă de moloz. Falimentul Resial Alba Iulia

Cea mai importantă fabrică de cărămizi refractare din ţară şi una dintre cele mai mari din Europa înainte de anii `90, “Resial”, fosta “Refractara” din Alba Iulia este pusă la pământ şi vândută pe bucăţi. Lichidatorul judiciar caută investitori interesaţi să preia terenul de aproximativ 17 hectare, liber de construcţii, dar şi staţia de betoane şi sediul administrativ.

FOTO Portrete ale Regelui Ferdinand şi Reginei Maria, descoperite după 65 de ani, restaurate şi expuse la Alba Iulia

FOTO Portrete ale Regelui Ferdinand şi Reginei Maria, descoperite după 65 de ani, restaurate şi expuse la Alba Iulia

Şapte portrete reprezentându-i pe suveranii României Mari, Regele Ferdinand şi Regina Maria, sunt expuse la Sala Unirii din Alba Iulia în cadrul unei expoziţii cu ocazia Sărbătorii Regalităţii. Ascunse în perioada postbelică într-unul din depozitele muzeului, tablourile au fost redescoperite în 2013, şi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, restaurate, pentru a putea fi redate publicului larg.

În urmă cu mai bine de o lună, mai exact pe 18 septembrie, în miezul scandalului Cornel Nistorescu-Sorin Avram, creat artificial de dl. Stelian Tănase cu scopul autovictimizării, preşedintele-director general al SRTV acorda un interviu ziarului Gândul. Mustind de minciuni, de falsuri, de auto-laudaţii, de iluzii bolnave, de fantasme şi dezinformări.

acum 5 ore · comentarii (0)

În cenuşa rozalie a destrămării mitului personal al celui care ar fi trebuit să îi supravieţuiască lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi chiar Victor Ponta, se poate citi istoria ultimilor 25 de ani. Efectele pseudo-sinuciderii lui Adrian Năstase sunt infinitezimale pe lângă posibila arestare a lui Viorel Hrebenciuc. Imaginea cu el în celulă, dotat cu un pix şi o coală de hârtie e suficientă încât să tremure tot PSD-ul.

acum 5 ore · comentarii (16)

“Vino în Los Angeles! Soarele străluceşte luminos, plajele sunt late şi îmbietoare, iar păduricea de portocali se întinde cât vezi cu ochii. Slujbele sunt din belşug, iar pământul este ieftin. Orice om lucrător poate avea propria casă, iar în fiecare casă, o familie pur americană, fericită.

acum 16 ore · comentarii (0)

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, a fost lansat la Constanţa, cu ocazia celei de-a XXIV-a ediţii a Salonului Internaţional al Benzii Desenate, romanul grafic „Bărăgan 1917“ (autori- artiştii plastici Robert Obert şi Diana Necşulescu, după scenariul lui Felix Tzele). Prefaţa cărţii este semnată de către istoricul Adrian Cioroianu.

acum 17 ore · comentarii (1)

Cu ocazia alegerilor parlamentare din data de 30 noiembrie, în Republica Moldova a reînceput să fie avansată tema schimbării, printr-un referendum, a modalităţii de alegere a preşedintelui prin modificarea articolului 78 din constituţie. O parte a clasei politice îşi doreşte revenirea la alegerea preşedintelui prin vot direct, asta după ce un referendum organizat pe 5 septembrie 2010 nu a întrunit o treime din alegătorii înscrişi pe liste.

acum 17 ore · comentarii (1)

Aceste alegeri prezidenţiale 2014 mai au o mână de zile până vor ajunge la primele voturi. Candidaţii grăbesc ritmul, ies prin oraşe şi suie pe Facebook poze cu duiumul, care mai filtrate artistic, care mai naturale şi aduse din mesaj.

acum 18 ore · comentarii (12)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSDul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elveţian „Berner Zeitung“.

acum 20 ore · comentarii (15)

Acum câteva luni, nu foarte multe, Vladimir Putin se lăuda că dacă asta îşi doreşte în câteva zile va fi la Bucureşti. Dincolo de ameninţări însă, se pare că Rusia nu este capabilă să ajungă nici măcar până la Kiev, conflictul din Estul Ucrainei fiind unul restrâns.

acum 22 ore · comentarii (7)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

Mi se spune, mereu, pe multiple glasuri, că trebuie să fiu mîndru că sunt român. Încerc. Sunt unii români pentru care am o sinceră şi statornică preţuire. Sunt alţii care mă fac să roşesc. Şi oricum - am mai spus-o - nu mă pot mobiliza să fiu mîndru pentru o „calificare“ venită asupra mea din senin, fără merit, fără opţiune personală.

„Principalul motiv pentru care România nu se poate dezvolta este educaţia. Românii au cea mai proastă educaţie din Europa. Educaţia trage economia în jos”, a spus recent economistul-şef al BNR, la lansarea proiectului ZF „România 5%”. Apoi a punctat sec: „Românii sunt plătiţi mai prost decât nemţii sau cehii pentru că avem o productivitate mai slabă din cauza educaţiei mizerabile”.

acum 2 zile · comentarii (10)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 9 luni · comentarii (14)