Şase persoane, între care doi notari, arestate preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul fraudei cu fonduri europene din Sibiu şi Prahova 0

Procurorii DNA Alba Iulia au reţinut cinci persoane în dosarul fraudei din fonduri europene privind investiţia de reabilitare a staţiei de epurare de la Ocna Sibiului. Printre reţinuţi sunt doi notari şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale care au derulat investiţia ce nu a fost recepţionată. Marţi, 3 martie, cei cinci sunt propuşi pentru arestare preventivă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Şase persoane, între care doi notari, arestate preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul fraudei cu fonduri europene din Sibiu şi Prahova Vezi comentarii 0

Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, sub control judiciar. Mircea Moloţ scapă de arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, sub control judiciar. Mircea Moloţ scapă de arest la domiciliu

Tribunalul Alba a decis marţi, 3 martie, cercetarea sub control judiciar a preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, aflat în arest la domiciliu. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Aceeaşi hotărâre a fost luată şi în cazul altor trei inculpaţi. Ginerele lui Moloţ, Robertto Patrick Venter, a obţinut definitiv, marţi, statutul de inculpat sub control judiciar.

Carierea infracţională a unui tânăr din Alba Iulia specialist în înşelăciuni: 10 ani de închisoare în trei dosare penale

Carierea infracţională a unui tânăr din Alba Iulia specialist în înşelăciuni: 10 ani de închisoare în trei dosare penale

Funcţionar APIA, intermediar de locuri de muncă în strinătate şi patron de firmă de construcţii sunt ocupaţiile false pe care şi le-a atribuit un tânăr din Alba Iulia specializat în infracţiuni de înţelăciune. Groza Adrian Petru a înşelat sute de persoane cu o sumă totală ce depăşeşte 100.000 de lei. În ultimul dosar a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În total a primit 10 ani de închisoare.

Fostul viceprimar PPDD din Alba Iulia, supărat că îl boicotează ziariştii: ”am fost persiflat în fel şi chip, ciufulit”

Fostul viceprimar PPDD din Alba Iulia, supărat că îl boicotează ziariştii: ”am fost persiflat în fel şi chip, ciufulit”

Fostul viceprimar din Alba Iulia, Dorin Şerdean (PPDD), schimbat din funcţie de majoritatea consilierilor PNL, se plânge pe facebook că a fost boicotat de ziarişti şi se întreabă apoi ”de ce a fost nevoie să moară atâţia oameni în decembrie 1989”. Şerdean s-a supărat după ce presa a scris despre ”escapada” acestuia în Dubai, chiar în perioada când urma să fie demis de consilieri.

Patru tineri din Alba Iulia, suspecţi într-un dosar de jaf şi tâlhărie la o sală de jocuri, reţinuţi de poliţişti

Patru tineri din Alba Iulia, suspecţi într-un dosar de jaf şi tâlhărie la o sală de jocuri, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Alba Iulia au identificat patru bărbaţi bănuiţi de comiterea unei tâlhării la o sală de jocuri din oraş. Pentru obţinerea de probe în cauză, marţi dimineaţă, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare ocazie cu care cele patru persoane bănuite de comiterea faptei au fost reţinute.

Grofii maghiari şi evreii, cei mai bogaţi oameni din Alba în urmă cu 100 de ani. Ce maşini conduceau avuţii vremurilor

Grofii maghiari şi evreii, cei mai bogaţi oameni din Alba în urmă cu 100 de ani. Ce maşini conduceau avuţii vremurilor

Zona judeţului Alba nu era una foarte bogată în perioada interbelică. Alba Iulia intrase în istorie prin Marea Unire de la 1918 şi era din punct de vedere administrativ un oraş de mărime mică. Existau însă proprietari de castele, fabrici şi comercianţi care ieşeau în evidenţă. Cei mai mulţi erau fie de origine maghiară, fie evrei.

Parcul industrial Ocna Mureş prinde contur. Activităţile ce vor fi derulate pe fosta platformă UPSOM

Parcul industrial Ocna Mureş prinde contur. Activităţile ce vor fi derulate pe fosta platformă UPSOM

Proprietarii platformei industriale din Ocna Mureş, unde a funcţionat combinatul UPSOM SA - cel mai mare producător de sodă calcinată din România, au demarat oficial procedurile legale privind înfiinţarea unui parc industrial. Acesta se va întinde pe o suprafaţă de peste 3 hectare şi va deservi activităţi din industria uşoară, chimică şi de construcţii.

FOTO Micul Canion al României - hăurile de la Râpa Roşie: turnuri şi piramide unice în ţară, formate din roci roşii vechi de 60 de milioane de ani

FOTO Micul Canion al României - hăurile de la Râpa Roşie: turnuri şi piramide unice în ţară, formate din roci roşii vechi de 60 de milioane de ani

O rezervaţie naturală unică în ţară, denumită popular şi ”micul canion al României” se află la doi paşi de oraşul Sebeş, în judeţul Alba. Râpa Roşie este o rezervaţie naturală, geologică, formată în argilă roşie, veche de 60 de milioane de ani. În arealul acesteia au fost descoperite fosle ale unor dinozauri.

O spun de la bun început: nu pretind că am competenţe şi îndreptăţiri majore. Admit că mă pot înşela şi îmi cer iertare cu anticipaţie pentru eventuale erori, neînţelegeri, excese de spirit critic. Pe de altă parte, nu vreau să fiu ipocrit, nu pot să gîndesc una şi să spun alta, sau să gîndesc lucruri pe care, dintr-un motiv sau altul, să le ţin sub lacăt, doar pentru mine.

acum 2 zile · comentarii (183)

Puţină lume ştie, dar centrul Yad Vashem din Israel, care acordă titlul de „drept între popoare“, a admis recent că Elemér Gyárfás, senator al României în perioada interbelică, a ajutat activ populaţia evreiască din Ardealul de Nord, ocupat la acea vreme de horthyşti, să supravieţuiască Holocaustului. Iniţiatorul acestui demers, istoricul Andrea Varga, se află acum într-o cursă contracronometru pentru a strânge mărturiile necesare.

acum 2 zile · comentarii (12)

Asasinatul lui Boris Nemţov a stupefiat lumea civilizată, deşi eliminarea sa fizică părea iminentă, cu atât mai mult cu cât respectivul avea o poziţie prea vehementă faţă de agresiunea rusească din Ucraina. Dar această crimă nu este singulară şi se înscrie într-o serie de omoruri la comandă, de care Kremlinul nu se poate debarasa şi din care cauză Rusia a devenit fieful criminalilor.

acum 2 zile · comentarii (4)

De cele mai multe ori, cele mai importante cuvinte, cele mai grave situaţii nu sunt cele rostite, vizibile, ci cele pe care doar le presupunem sau simţim. Cele pe care nu îndrăznim nici măcar să le numim. Este cazul, de exemplu, al schimbării frontierelor noastre. Este cazul acelor gesturi unilaterale comise de alţii dar ale căror consecinţe incomensurabile ne afectează profund, direct.

acum 3 zile · comentarii (3)

Dintr-o epocă în care fiecare fura ce voia şi de la cine voia iar a fura era o virtute ne îndreptăm astăzi spre perioadă a pocăinţei sociale în care atât oamenii politici cât şi afaceriştii de carton din spatele lor merg încolonaţi către arest cântând în cor „noi nu comentăm deciziile instanţei” iar procurorii dinamitează toate instituţiile statului, aşa cum le-am cunoscut noi în 25 de ani.

acum 3 zile · comentarii (5)

Neconstituţionalitatea articolului privind numărul de semnături necesare înregistrării unui partid politic cu distribuirea lor teritorială obligă Parlamentul la revizuirea legii partidelor politice în favoarea dreptului cetăţenilor la asociere. Indiferent de calculele lor de putere, partidele actuale trebuie să renunţe la monopolul asupra politicii. Astfel, se pune punct unei inginerii politice care a dus la vicierea acestui câmp timp de 12 ani.

acum 3 zile · comentarii (7)

Graţie prieteniei pe Facebook cu simpaticul şi talentatul jurnalist Viorel Ilişoi, mutat temporar la Galaţi, am avut „privilegiul” să fiu conectat la zbaterile sociale prin care au trecut în ultima perioadă o bună parte a locuitorilor din oraşul de pe malul Dunării. Viorel Ilişoi a scris în repetate rânduri, e adevărat cu umor, despre o situaţie inimaginabilă în mileniul III, mai ales într-o ţară din Uniunea Europeană.

acum 3 zile · comentarii (1)

Liberalizarea pieţei de gaze naturale convenită de Guvernul României în anul 2012, cu Banca Mondială, UE şi FMI, stabilea obligaţia realizării unui set de măsuri de ANRE şi furnizori de gaze, anterior liberalizării pieţii clienţilor non-casnici. Nerealizarea acestor obligaţii nu permite clienţiilor non-casnici să profite de oportunităţile unei pieţe libere.

acum 3 zile · comentarii (0)

1 martie are o semnificaţie aparte. Primăvara ia locul iernii. Doar capricioasele ”Babe”, ele însăşi, izvorâte din legendă, mai amintesc de anotimpul alb. Din negura timpului însă, 1 martie este asociat cu un simbol: mărţişorul, un obiect de podoabă al cărui semn distinctiv îl reprezintă două fire, unul alb şi altul roşu.

acum 3 zile · comentarii (0)

Cum nu îţi poţi alege rudele sau vecinii de scară, nu îţi poţi alege nici vecinii de blog. Şi, până la urmă, atâta vreme cât socoteşti democratică, aşa cum este de fapt, decizia conducerii editoriale a cotidianului Adevărul de a pune la dispoziţie platforma de bloguri a ziarului unui cât mai mare de persoane care se presupune că s-ar fi ilustrat cu ceva în profesia lor de bază şi care au ceva de

acum 3 zile · comentarii (3)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 1 an · comentarii (14)
Postari Recente