O bunicuţă expertă în croşetat îşi trimite „produsele“ peste graniţe. Botoşeii din lână au ajuns la Bruxelles şi sunt aşteptaţi în Finlanda 0

Botoşeii din lână croşetaţi de o bunicuţă în vârstă de 71 de ani din satul Vălişoara, judeţul Alba, au ajuns până la Bruxelles şi sunt aşteptaţi şi în Finlanda. Elisabeta Crai croşetează de la vârsta de 12 ani şi a făcut toată viaţa articole de îmbrăcăminte pentru membrii familiei sale.

O bunicuţă expertă în croşetat îşi trimite „produsele“ peste graniţe. Botoşeii din lână au ajuns la Bruxelles şi sunt aşteptaţi în Finlanda Vezi comentarii 0

Un bărbat şi-a tăiat cumnata la o mână cu cuţitul. A fost condamant la 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Un bărbat şi-a tăiat cumnata la o mână cu cuţitul. A fost condamant la 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Un bărbat de 45 de ani din comuna Livezile, judeţul Alba, a fost condamnat definitiv la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Inculpatul a înjunghiat cu cuţitul o femeie de 71 de ani, soţia fratelui său. Comparativ, un alt bătbat din Roşia Montană care a omorât o persoană a primit doar 7 ani de închisoare.

Inginerul Cristian Covaciu din Alba Iulia, desemnat Antreprenorul anului 2016 în România

Inginerul Cristian Covaciu din Alba Iulia, desemnat Antreprenorul anului 2016 în România

Un inginer din Alba Iulia a fost ales antreprenorul anului 2016 în Romania, la gala competiţiei organizate de EY Romania. Cristian Covaciu, directorul companiei IPEC Alba Iulia, va intra în finala mondială pentru titlul World Entrepreneur of the Year, „Oscarul Antreprenorilor”. Gala va avea loc în iunie 2017 la Monte Carlo şi va avea în competiţie antreprenori din alte 59 de ţări.

Comuna din Alba campioană la fonduri europene a mai câştigat un proiect: 1,7 milioane euro pentru investiţii în piscicultură

Comuna din Alba campioană la fonduri europene a mai câştigat un proiect: 1,7 milioane euro pentru investiţii în piscicultură

Grupul de Acţiune Locală pentru Pescuit din bazinul Mureşului şi Secaşelor, coordonat de comuna Ciugud, a câştigat o finanţare de 1,7 milioane euro, bani ce vor fi folosiţi pentru a dezvolta zona din punct de vedere economic, prin investiţii în producţia piscicolă şi de acvacultură, respectiv prin dezvoltarea infrastructurii de comercializare a peştelui. Vor fi create aproape 30 de locuri de muncă.

1. Cutare deputat (PSD) e revoltat, după discursul din Parlament al preşedintelui Iohannis: „Nu se face, cînd vii la mine în casă, să te apuci să-mi dai lecţii!” Carevasăzică dl deputat crede că Parlamentul României e „la el acasă”. Cultura lui politică nu include informaţia elementară că locul de muncă unde l-a trimis electoratul aparţine electoratului şi nu lui, care a ajuns acolo ca simplu reprezentant.

acum 8 zile · comentarii (218)

În ajun de alegeri, locale sau parlamentare, o mare frenezie pune stăpânire pe parlamentarii patriei: cu nouă luni înainte de scrutinul pentru Senat şi deputăţie, se umple ţara de proiecte de legi, una mai năstruşnică decât alta. Scopurile sunt două – pe de o parte, impresionarea electoratului, pe de altă parte, îngroşarea CV-ului parlamentarilor (acuzaţi destul de des de lipsă de activitate).

acum 7 zile · comentarii (3)

Este foarte iubită datorită personajul „Knitbone Pepper”, în traducere „Tătănuş Pipăruş”, câinele fantomă, personajul principal al unei serii de volume care a cucerit Anglia. Din decembrie anul trecut, Tătănuş este şi prietenul copiilor din România. Faceţi cunoştinţă cu autoarea britanică ale cărei poveşti amuză şi stimulează copiii de pretutindeni: Claire Barker!

acum 8 zile · comentarii (0)

Anul acesta, Orchestra Naţională Radio a prezentat în concert Simon Boccanegra, una dintre cele mai frumoase compoziţii ale lui Verdi, în ciuda unei popularităţi destul de reduse până recent. Readucerea în atenţie a lui Simon i se datorează lui Plácido Domingo, care şi-a început cariera de bariton cu acest rol, după 40 de ani de tenorat.

acum 8 zile · comentarii (0)

Într-o lună în care războiul româno-român continuă, cu vizibile scântei publice, preşedinţii Donald Trump, Vladimir Putin şi Xi Jinping, dincolo de amabilităţile exprimate public, în dialoguri bilaterale, se studiază reciproc, imprevizibilitatea şefului statului american fiind cea care pune sub semnul întrebării toate scenariile geopolitice din 2017. Motiv pentru care am invitat să le decripteze pe generalul (r.) dr. ing. Alexandru Grumaz.

acum 8 zile · comentarii (32)

Un eveniment de semnificaţie s-a dovedit a fi fost recentul concert bucureştean al cvartetului de coarde Ad Libitum, concert susţinut în cadrul stagiunii camerale a Formaţiilor Muzicale Radio. Un eveniment... pentru că recitalul s-a constituit într-un debut al unei noi integrale a cvartetelor beethoveniene; ...anunţată de Alexandru Tomescu, primul violonist al formaţiei; ...o integrală care se va desfăşura pe durata a trei stagiuni.

acum 8 zile · comentarii (0)

Capitolul 1. După ce părea că n-am să mai plec nicicând de la Bucureşti la Berlin, (deşi aveam şi sponsor, pe Rompetrol, fără de care n-aş putea trimite nicio corespondenţă), din pricina vremii, zăpadă ca-n poveşti – de coşmar, de astă dată, racord cu Shining, probabil, care e în program, la ediţia 67-a, crezând iniţial că de asta se anulase zborul AirBerlin,

acum 8 zile · comentarii (0)

World Against Corruption este o iniţiativă creată de o mână de tineri care-şi doresc o mişcare internaţională paşnică împotriva corupţiei. S-a născut din „furie, speranţă, pasiune şi dragoste”, ne-a spus unul dintre oamenii din spatele paginii de Facebook. Principala lor armă - şi cea mai puternică, spun ei - este vocea poporului.

acum 8 zile · comentarii (1)

Ceea ce nu se percepe la protestele din aceste zile, lucru pe care nici demonstranţii poate nu-l înţeleg foarte bine, este că vremea nu contează, atunci când prezenţa ta este guvernată de internet. Iar ceea ce vedem, şi nu numai în Bucureşti, ci în toate societăţile sau zonele cu o mare pătrundere a internetului, este naşterea unei noi forme de cetăţenie.

acum 9 zile · comentarii (25)

Printre prostii ale Guvernului Grindeanu şi proteste cum n-a mai văzut această ţară, unele lucruri merg mai departe, la adăpost de luminile rampei. Zilele acestea, Parlamentul României (deocamdată, Senatul) decide dacă aprobă sau respinge modificările adoptate de Guvernul Cioloş (prin Ordonanţa de urgenţă 91/2016) la Legea Cinematografiei din 2005.

acum 9 zile · comentarii (6)

Că „politica e o curvă” s-a mai tot spus. Dar cînd este vorba de interesul naţional cred că aprecierea pozitivă la adresa acelei „duamne” trebuie să fie una unanimă. „Viktor Orban a avut şapte întrevederi cu Putin din 2010 încoace”, citeam deunăzi foarte surprins într-un analiză „profi” dintr-un cotidian.

acum 9 zile · comentarii (48)

Acum că guvernul doar cu numele condus de un domn pe nume Sorin Grindeanu ot Caransebeş şi-a văzut îndeplinită pohta cea pohtit, adică întocmirea şi votarea unui buget de stat pe care mai toţi economiştii l-au calificat a fi drept nerealist, putem spune că l-am mai prins pe preşedintele principalului partid de guvernământ, dl. Liviu Dragnea, o dată cu minciuna.

acum 10 zile · comentarii (4)

La conducerea celor două instituţii (DNA şi SRI) s-au instalat nişte oameni profund corupţi, care urmăresc să deturneze votul corect al cetăţenilor şi care nu fac decât să acumuleze tot mai multă putere. Cum lucrează? Şi-au pus un preşedinte-marionetă şi, prin intermediul fostelor guverne, cu ajutorul unor miniştri corupţi, manevrează totul în ţară. De unde ştim? De la al doilea om în stat: preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

acum 10 zile · comentarii (61)