Trei ani de la accidentul aviatic din Apuseni. Anchetele penale nu sunt nici acum finalizate, iar multe întrebări nu şi-au găsit încă răspuns

Trei ani de la accidentul aviatic din Apuseni. Anchetele penale nu sunt nici acum finalizate, iar multe întrebări nu şi-au găsit încă răspuns

La trei ani de la tragedia aviatică din Apuseni, autorităţile din România nu sunt capabile să ofere un răspuns exact referitor la ceea ce s-a întâmplat. Există un singur vinovat, neoficial, pilotul Adrian Iovan. Autorităţile n-au găsit sau n-au vrut să găsească nicio altă persoană care ar fi avut o vină, cel puţin în bâlbâiala de peste cinci ore de căutare a victimelor. Au existat doar câteva demisii de faţadă la nivel înalt.

Tainele alchimiei, pseudoştiinţa care caută elixirul suprem şi piatra filosofală. Istoria lui Paracelsus, cel mai cunoscut personaj în domeniu din istorie

Tainele alchimiei, pseudoştiinţa care caută elixirul suprem şi piatra filosofală. Istoria lui Paracelsus, cel mai cunoscut personaj în domeniu din istorie

Alchima a fost timp de mii de ani o artă ocultă care a servit intereselor şi aşteptărilor omenirii în diferitele sale etape de evoluţie. În cea mai simplă definiţie, alchimia era ştiinţa care ar fi permis obţinerea aurului din alte metale şi crearea unei „poţiuni magice” care să vindece omul de toate bolile.

Patroni şi angajaţi de la două firme din Apuseni, trimişi în judecată pentru înşelăciune de peste 130.000 de lei

Patroni şi angajaţi de la două firme din Apuseni, trimişi în judecată pentru înşelăciune de peste 130.000 de lei

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au trimis în jduecată nouă inculpaţi, administratori şi angajaţi ai unor societăţi comerciale din comuna Avram Iancu pentru înşelăciune cu un prejudiciu de peste 130.000 de lei în dauna Agenţiei Judeţene de Şomaj. Doi dintre inculpaţi sunt recidivişti, fiind condamnaţi în 2012 la închisoare cu suspendare.

Jaf ca-n filme la un magazin de scule electrice din Alba Iulia. Doi suspecţi, reţinuţi de poliţie

Jaf ca-n filme la un magazin de scule electrice din Alba Iulia. Doi suspecţi, reţinuţi de poliţie

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat, cu operativitate, trei bărbaţi din municipiu suspecţi în comiterea unui furt dintr-o societate comercială. Aceştia ar fi sustras scule electrice în valoare de 30.000 de lei. Întregul prejudiciu a fost recuperat, iar faţă de doi dintre bărbaţi a fost luată măsura reţinerii. Cel de-al treilea se sustrage cercetărilor şi este căutat de poliţişti.

Nu mă socotesc competent să analizez, să sistematizez şi să judec ceea ce se întîmplă, de la o vreme, în patria noastră. Poate că dl Ciorbea are dreptate: ce suntem noi, ăştia care l-am bombănit pentru obiecţiile d-sale la legea 90/2001? Nişte „bieţi oameni” care habar n-au despre ce e vorba. Trebuie să fii expert în drept ca să pricepi că nu e corect ca unui ins cu probleme penale să i se ia şansa de a guverna.

acum 4 zile · comentarii (173)

Pentru cei care nu au aflat încă: post-adevărul este noua denumire, politically corectă, a minciunii. Ar trebui să ştie asta toţi cei care vor să fie imuni la depresie în următoarea perioadă, încă nedeterminată, de timp. Şi pentru că în ultimele luni au tot apărut post-adevăruri care nu doar că inundă (şi imundă) spaţiul public, dar încep să ne croiască şi vieţile, găzduiesc aici un text care le face un prim inventar.

acum 4 zile · comentarii (26)

Cercetătorii i-au spus broscuţei: sari! Şi ea a sărit. Apoi, i-au tăiat picioarele din spate şi i-au spus din nou să sară. Broscuţa a rămas pe loc. Cercetătorii s-au panicat: o fi surzit sau e amnezică? Asta e, acum, dilema apărătorilor democraţiei. Între timp, broscuţa, în strădania ei, l-a născut pe Trump. Cu ce efect asupra democraţiei?

acum 4 zile · comentarii (12)

Partidele politice din România s-au confruntat la ultimele alegeri din nou cu valul celor care au solicitat „o altfel de politică”, „alţi politicieni”, „alt sistem”. Fapt care a adus un scor destul de bun celor care şi-au organizat campania pe ideea că ei reprezintă altceva. Astfel, USR obţine un meritabil scor de 8 procente.

acum 4 zile · comentarii (9)

Nu ştiu în ce măsură a fost în intenţia regizorului Victor Ioan Frunză ca prin spectacolul cu Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, montat la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, să arate cât de îndreptăţit era Constantin Noica să afirme că basmul omonim exprimă sentimentul românesc al fiinţei.

acum 4 zile · comentarii (0)

Sunt tot mai multe semne că în creuzetele puterii se coace de-o amnistie şi o graţiere. Şi nu oricum, ci în forma cea mai perfidă cu putinţă, prin OUG. Perfidă, pentru că se aplică imediat după apariţia în Monitorul Oficial, scoate din joc parlamentul, preşedintele, CCR, dezbaterea publică, opiniile specialiştilor din justiţie, fără ca Avocatul Poporului să intervină.

acum 5 zile · comentarii (19)

„China Unică” este principiul inalienabil promovat de statul asiatic şi prin care se prezintă politica de re-integrare (unificare) a Taiwan-ului. Teritoriu Chinez, locuit majoritar de Chinezi şi desprins ca urmare a ingerinţelor străine în politica internă, Taiwan-ul nu a fost niciodată recunoscut la nivel internaţional nici de către SUA.

acum 5 zile · comentarii (6)

De formaţie matematician, unul strălucit, apreciat de academicienii Octav Onicescu şi Gheorghe Mihoc, specializat, iar mai apoi doctor în Teoria probabilităţilor şi statistică matematică, un titlu ştiinţific obţinut la doar 24 de ani, convertit ceva mai încolo la studiul viitorologiei, Mihai Botez are deopotrivă meritul de a fi fost unul dintre cei mai proeminenţi disidenţi români anticomunişti

acum 5 zile · comentarii (10)

Andrei Şerban are o istorie lungă cu Lucia di Lammermoor, încă din Noiembrie 1990, când a regizat opera lui Donizetti pentru Chicago Lyric Opera, reluată apoi în Martie 1993 la Los Angeles, o producţie care a fost radical schimbată pentru Opera Bastille în 1995, unde a funcţionat fără întrerupere ca vehicol al sopranelor de coloratură până în Octombrie 2016, urmând a fi înlocuită din sezonul viitor.

acum 5 zile · comentarii (1)

În România care este, a fi în opoziţie pare a fi doar o ambiţie de cartier... Care ar fi diferenţa între iluzie, scandal şi prezenţă efectivă? Minoră. Influenţă pentru viaţa publică în contexte din ce în ce mai confuze şi păguboase. Pe măsură. De aici întrebarea, posibil formală în 2017, avem democraţie fără opoziţie?! De ce nu?! În lumea „liberă”, orice e posibil. (Mă refer la iubita noastră ţară...).

acum 6 zile · comentarii (5)

Aceste rânduri-gânduri pornesc de la o realitate tristă, confirmată de „punerea la dispoziţie”, o sintagmă ridicolă, a unui înalt personaj din societatea românească. Însă nu condiţia celui ce părea a fi noul Tipătescu, în România de azi, ne interesează, ci protecţia cetăţeanului, uluit de ce i se poate întâmpla, fără să îl apere nimeni.

acum 6 zile · comentarii (14)

Ieri, la Moscova, Saëb Erakat, al doilea ca rang în ierarhia Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov pentru a-i transmite un mesaj urgent pentru preşedintele Putin, „mesaj plin de gravitate din partea preşedintelui Mahmoud Abbas“.

acum 6 zile · comentarii (48)

Nimic mai uşor decât să te joci cu miliardele de lei. Când e vorba de proiecţii bugetare multianuale, aşa cum le avem pe cele din programul de guvernare al PSD, lucrurile capătă o importanţă şi gravitate maximă, pentru că este în joc soarta poporului român. Analiza ce urmează nu vine de la un economist, doar de la un om obişnuit cu cifrele şi logica.

acum 7 zile · comentarii (23)

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşă cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

acum 7 zile · comentarii (11)
Postari Recente