DOCUMENT Programul zilei de 1 Decembrie 1918 pentru cei 100.000 de români veniţi la Alba Iulia: „Fără banchete şi mese comune“ 9

Responsabilitatea întocmirii programului zilei de 1 Decembrie 1918,  la Alba Iulia, a căzut în sarcina unui „comitet aranjator“ . Organizatorii au acordat o atenţie sporită traseului pe care trebuiau să-l urmeze miile de români sosiţi în oraş, pentru a ajunge pe  aşa numitul „câmp al lui Horea“, actualul platou din faţa Catedralei Încoronării.

DOCUMENT Programul zilei de 1 Decembrie 1918 pentru cei 100.000 de români veniţi la Alba Iulia: „Fără banchete şi mese comune“ Vezi comentarii 9

Trafic feroviar întrerupt în Alba, lângă Sebeş, după ce un TIR a fost lovit de tren şi s-a răsturnat pe calea ferată

Trafic feroviar întrerupt în Alba, lângă Sebeş, după ce un TIR a fost lovit de tren şi s-a răsturnat pe calea ferată

Traficul feroviar a fost blocat vineri după-amiaza între Vinţu de Jos şi Sebeş, după ce un TIR care transporta utilaje de construcţii pentru firma care execută lucrări la calea ferată a fost surprins şi lovit de un tren. Din primele informaţii, nu sunt victime în urma acestui accident. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi ISU.

„VINo să încălzeşti un suflet”, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Eveniment caritabil pentru un copil de 11 ani

„VINo să încălzeşti un suflet”, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Eveniment caritabil pentru un copil de 11 ani

De Ziua Naţională a României, clubul de voluntariat non-guvernamental Leo Fortress Alba Iulia este alături de Gabriel Murariu, un  băiat de 11 ani cu probleme de auz, care are nevoie de un nou aparat auditiv. Membrii clubului pun la dispoziţie un stand cu vin fiert, cafea, ceai cald, produse tradiţionale şi accesorii handmade pentru această cauză nobilă, ce va fi amenajat în Cetatea Alba Carolina, în 1 Decembrie.

Paradă cu tehnică militară la Alba Iulia de Ziua Naţională a României. Programul final al manifestărilor | klaus iohannis

Paradă cu tehnică militară la Alba Iulia de Ziua Naţională a României. Programul final al manifestărilor

Parada militară de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia, va cuprinde 860 de militari şi 41 de echipamente, aparţinând structurilor Ministerului Apărării Naţionale, a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a Serviciului Român de Informaţii. Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, va participa la evenimentul care se va desfăşura începând cu ora 12:30 la Alba Iulia.

Administratorii unei societăţi din Apuseni arestaţi pentru spălare de bani şi evaziune fiscală de 2,3 milioane de lei

Administratorii unei societăţi din Apuseni arestaţi pentru spălare de bani şi evaziune fiscală de 2,3 milioane de lei

Patronul unei societăţi comerciale din comuna Sălciua judeţul Alba a fost arestat preventiv la Tribunalul Alba pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Fonoage Nicolae Eugen este acuzat că, împreună cu alte şapte persoane printre care şi soţia sa Fonoage Elena, a produs un prejudiciu a la bugetul de stat în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

În dimineaţa zilei de 17 noiembrie, Victor Ponta s-a trezit în cea mai proastă dintre lumile posibile: pierduse Cotrocenii, era contestat în propriul partid şi avea perspectiva de a se întoarce la muncă, la munca aia grea de la Palatul Victoria. A încercat s-o facă pe struţul, vârându-şi câteva zile capul în nisipul Emiratelor, dar i-a folosit tot atât cât struţului: deloc.

acum 3 zile · comentarii (23)

Poate că metroul, aşa cum este, este o şcoală de viaţă, dacă nu de maniere. Indivizii învaţă nu să calce pe alţii în picioare, ci să le găsească compania insuportabilă. Şi să înrăutăţească lucrurile din nerăbdare. Treptat, oamenii trec de la precauţia naturală în faţa străinilor la neruşinarea mai mult sau mai puţin la fel de naturală. Este un psihiatru pentru cei care nu îşi permit un profesionist.

acum 2 zile · comentarii (0)

Sâmbătă, în încheierea Consiliului Naţional al Tinerilor din România, de faţă cu vreo 300 de tineri, am avut ocazia să-i pun domnului Mircea Geoană o întrebare care se potriveşte ca o mănuşă cu discursurile sale doldora de termeni precum „reforma clasei politice“, de citate inspiraţionale şi de cuvinte împrumutate de la partenerii noştri de peste Ocean.

acum 2 zile · comentarii (6)

La Chişinău s-a derulat o inedită conferinţă de comunicări ştiinţifice, în sala Centrului de Cultură şi Istorie Militară al Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Tema pusă în discuţie a fost "Istoria militară şi intelligence", perioada vizată fiind aceea a metamorfozelor petrecute în anul 1944, în sud-estul Europei. Istoria ca istoria, dar lupa pusă pe...intelligence a fost o opţiune inteligentă, având în vedere... viscolul răsăritean.

acum 3 zile · comentarii (0)

O mulţime de întrebări justificate s-au ivit odată cu terminarea circului electoral: Cine plăteşte facturile promisiunilor guvernamentale electorale? Cine? Şi ce se va alege de  acele promisiuni ale Guvernului menite să-i determine pe cetăţeni să voteze într-un anumit fel? Că promisiuni au fost gârlă, câte-n lună şi stele. Nenumărate.

acum 3 zile · comentarii (0)

Einstein spunea: „Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim“. Cu doi ani în urmă, am primit o moştenire: manuscrisele bunicului meu - poezii, însemnări, piese de teatru - din perioada petrecută în lagărele ruseşti. Coincidenţa face că, în anul acela, se împlineau 70 de ani de la bătălia de la Cotul Donului (1942), moment istoric important ce a marcat începutul anilor de prizonierat ai bunicului meu, Mircea Pavel.

acum 3 zile · comentarii (1)

Efectul urnelor se multiplică în cele două tabere. Singurătatea primului tur e o amintire estompată de înghesuiala inerentă victoriei. Bizantinismul trăieşte intens speranţa întâlnirii cu Klaus Iohannis. Preşedintele ales se află în faţa primelor încercări post-electorale, în vreme ce lumea politică românească se reaşază febril. În acest context, pot spune cu toată certitudinea un lucru: nimic nu va mai fi ca înainte.

acum 3 zile · comentarii (2)

Săptămâna trecută, am asistat la o conferinţă în care un reputat jurnalist şi profesor, specialist în „comunicare”, analiza diversele imagini şi sloganuri utilizate în campania pentru alegerile prezidenţiale: cu ce îmbrăcăminte s-au afişat candidaţii, în ce anturaj, cât de adecvate le sunt (în fapt, le erau) lozincile, cât de persuasivă - ţinuta, cât de elocvente - gesturile, cât de penetrant - discursul.

acum 3 zile · comentarii (3)

În urmă cu mai mult de un an la editura Humanitas condusă de filosoful Gabriel Liiceanu, nimeni altul decât semnatarul volumului de „texte civile” asupra căruia aş dori să mă opresc în însemnările mele de astăzi, apărea o carte cu titlul „De ce este România altfel”. Scrisă de istoricul Lucian Boia, autor de bestselleruri garantate.

acum 3 zile · comentarii (1)

Maria Ciobanu pentru România la ONU: „As you know the, the Roma people is a-a nomad peep... (Aparte cuiva lânga ea Cum se zice? Tipu': Nu mai vorbiţi, gata.) We have to cooperate with other other countries in Europe (Aparte tipului: nu avem suficiente materiale ca să umplem) ....”. Aşa prezintă reprezentanta noastră un raport incomplet şi predat cu 20 de ani întârziere la Comitetul ONU pentru Drepturi Economice, Sociale şi Culturale.

acum 3 zile · comentarii (1)

Vedeţi cum se reaşază scaunele pentru a se pregăti noua masă a puterilor lumii. Sesizaţi, deja fără prea mare efort, cum se repoziţionează marii actori şi cum, foarte grăbiţi, aproape cu disperare împinse de la spate de dorinţa propriei supravieţuiri, încep să se alinieze micile puteri sau cele care nici măcar nu contează, undeva în limita de cuprindere a umbrelei protectoare a supraputerilor ce se pregătesc de conflict.

acum 3 zile · comentarii (19)

Analistul German de origine română,Anneli Ute Gabanyi, a declarat în cadrul unei dezbateri din Parlamentul României că alegerea lui Klaus Johannis ca şi preşedinte este de bun augur deoarece poate consolida poziţia României în problematica Reunirii celor două state româneşti.

acum 3 zile · comentarii (8)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 10 luni · comentarii (14)
Postari Recente