Autostrada Sebeş - Turda, construită fără autorizaţie: pe 66 din cei 70 de kilometri nu au fost eliberate documentele legale 4

Pentru mai bine de 66 de km din cei 70 ai autostrăzii A10, Sebeş - Turda, nu au fost emise până în prezent autorizaţiile de construire. Deşi Compania de Autostrăzi recunoaşte că autorizaţiile de construire sunt obligatorii pentru a se putea lucra, constructorii şi-au primit o parte din bani pe lucrarile deja executate.

Autostrada Sebeş - Turda, construită fără autorizaţie: pe 66 din cei 70 de kilometri nu au fost eliberate documentele legale Vezi comentarii 4

Averea deputatului Cornel Comşa a „explodat“ după nuntă: 200.000 de euro în bani şi proprietăţi plus zestrea miresei

Averea deputatului Cornel Comşa a „explodat“ după nuntă: 200.000 de euro în bani şi proprietăţi plus zestrea miresei

Averea parlamentarului independent (fost PP-DD) de Aiud Cornel Comşa a „explodat”, după nunta pe care a avut-o în iunie 2014. Aproape 200.000 euro în bani şi bijuterii au îngroşat conturile parlamentarului, potrivit declaraţiei de avere publicată în urmă cu două luni. La aceasta se adaugă şi „zestrea” miresei, care a venit cu numeroase proprietăţi.

Cinci dintre partizanii grupului Dabija, ucişi de securişti la Groşi în Apuseni, în anul 1949, căutaţi de arheologi şi istorici

Cinci dintre partizanii grupului Dabija, ucişi de securişti la Groşi în Apuseni, în anul 1949, căutaţi de arheologi şi istorici

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT), organizează începând de luni, 31 august 2015, o acţiune de investigaţii arheologice pe teritoriul comunei Bistra. Acţiunea are drept obiectiv căutarea şi deshumarea rămăşiţelor pământeşti a cinci persoane care au fost ucise la 4 martie 1949 de agenţi ai Securităţii.

Alba-Iulia, fortăreaţa-simbol a României niciodată cucerită. Povestea celei mai mari cumpene din istoria cetăţii: 8.000 de soldaţi unguri au asediat-o fără succes

Alba-Iulia, fortăreaţa-simbol a României niciodată cucerită. Povestea celei mai mari cumpene din istoria cetăţii: 8.000 de soldaţi unguri au asediat-o fără succes

Puternica cetate din Alba Iulia a fost asediată o singură dată în existenţa ei ca bastion militar habsburgic şi austro-ungar. Episodul a avut loc în primăvara-vara anului 1849. În ziua de 26 martie, cetatea era împresurată de armata revoluţionară comandată de generalul polonez Iosif Bem. În interiorul fortificaţiei se aflau circa 2.500 de soldaţi.

UPDATE Criminalul de 17 ani din Alba care şi-a ucis un vecin cu cuţitul, arestat preventiv

UPDATE Criminalul de 17 ani din Alba care şi-a ucis un vecin cu cuţitul, arestat preventiv

Tânărul din comuna Fărău, judeţul Alba, care şi-a omorât vecinul cu patru lovituri de cuţit a fost reţinut, joi, de procurorii Tribunalului Alba. Vineri a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, acuzaţiile fiind de omor şi violare de domiciliu. I-a aplicat victimei lovituri de cuţit în zona toracelui, abdomenului şi gâtului, după o discuţie contradictorie.

Royal Crown Trophy 2015: peste 900 de câini din toată Europa, la competiţia din Cetatea Alba Iulia

Royal Crown Trophy 2015: peste 900 de câini din toată Europa, la competiţia din Cetatea Alba Iulia

Peste 900 de câini de pe tot continentul european au fost înscrişi la competiţia Royal Crown Trophy 2015 ce se va desfăşura în perioada 15 - 16 august în Cetatea Alba Carolina. Ajuns la a VI-a ediţie, evenimentul oferă şansa proprietarilor de câini de rasă, de orice dimensiune şi de orice vârstă, să-şi evalueze cei mai buni prieteni şi să se distreze într-o atmosferă inedită.

Este destul de complicat astăzi să le explicăm tinerilor semnificaţia zilei de 23 August şi ce a însemnat această răsturnare de situaţie în istoria noastră, chiar dacă istorici, mai zeloşi şi cu pana ceva mai vioaie, insistă pe anumite nuanţe şi prezintă în termeni pragmatici destinul nostru frânt de atunci, consideră istoricul şi fostul diplomat Neagu Djuvara.

acum 6 zile · comentarii (27)

Se legalizează şpaga. Incredibil. Guvernul a găsit o metoda de a ţine evidenţa ciubucului şi de a-şi lua partea prin impozit. Ca un exerciţiu al minţii, hai să analizăm condiţiile puse. „Contribuţia suplimentară” din partea pacientului trebuie să îndeplinească trei condiţii: „să nu fie condiţionată de medic, să fie după încheierea actului medical şi să fie declarate, aşa încât să fie şi fiscalizate.“

acum 6 zile · comentarii (15)

Violurile au fost utilizate ca armă psihologică de intimidare a duşmanilor şi în cadrul opresiunilor ideologice. De exemplu, se cunoaşte că NKVD-ul sovietic (securitatea stalinistă) aplica împotriva disidenţilor, culacilor şi a altor „duşmani ai poporului” practici abominabile de teroare, prin organizarea violurilor în grup a soţiilor, surorilor şi fiicelor acestora.

acum 6 zile · comentarii (13)

Asta a adus la rampă, în cea de a treia ediţie a sa, recenta competiţie organizată de Opera bucureşteană! Diversitate timbrală, caractere vocale diferite, şcoli diferite în ce priveşte arta cântului, entuziasm cuceritor, stângăcii ale tinereţii, talent şi dăruire în adresare. Asta a adus pe scenna Operei bucureştene, cea de a treia ediţie a competiţiei.

acum 6 zile · comentarii (0)

Dacă eu ca părinte sunt în general un părinte bun şi implicat, dar uneori mai ţip la copilul meu, cum repar după aceea situaţia aşa încât el să simtă mereu că îl iubesc? Este în regulă să greşim faţă de copil! Fiindcă avem instrumente pentru a repara şi fiindcă după o durere care e vindecată, relaţia devine şi mai puternică. Iar iubirea şi mai mare. Eu sunt cel mai bun părinte pentru copilul meu – aşa aş vrea să începem să simţim.

acum 6 zile · comentarii (0)

Nu mi se întâmplă prea des să plec de la spectacole, oricât de nedătătoare de satisfacţii ar fi ele. Iar atunci când am luat decizia să plec, aceasta a fost urmată, firesc, de interdicţia autoimpusă de a nu mă pronunţa în scris despre ceea ce am văzut doar parţial. Cu toate că ştiu foarte bine că rare sunt situaţiile în teatru în care ceva ce începe prost se redresează radical pe parcurs şi ajunge să se termine chiar bine.

acum 6 zile · comentarii (0)

Citind câteva cercetări mai noi, care analizează încercarea de inventare a unei naţiuni şi a unei literaturi „moldoveneşti”, distincte de cea română, nu te poţi opri să nu exclami: câtă risipă! Ce inutilă cheltuială de timp, de bani, de vieţi omeneşti! Ce gogoaşă umflată, rostogolită atâta amar de ani peste minţile bieţilor oameni!

acum 6 zile · comentarii (4)

La 20 de kilometri de Paris, în inima vastei păduri de la Écouen, străluceşte una dintre cele mai impresionante bijuterii ale arhitecturii franceze renascentiste, un castel maiestuos care prin dorinţa celebrului scriitor André Malraux (Ministru al Culturii în timpul preşedenţiei generalului de Gaulle) a fost transformat în Muzeul Naţional al Renaşterii. Unicul muzeu francez de artă consacrat acestei perioade.

acum 6 zile · comentarii (0)

În titlul acestui text nu s-a strecurat nicio eroare. Termenii nu sunt inversaţi, deci topica nu a suferit schimbări. Deşi ne-am obişnuit cu repetarea la infinit a sintagmelor „integrare europeană” şi „independenţa R. Moldova”, ambele reprezintă clişee propagandistice, menite să distragă. Nu vom putea adera la UE decât dacă vom deveni realmente independenţi.

acum 6 zile · comentarii (2)

Două lucruri ştim sigur despre români: că sunt născuţi poeţi şi că sunt inteligenţi! În general, îmi sună prost suficienţa patriotică, în numele căreia ne auto-proclamăm ca „elită” a lumii. Îmi sună la fel de prost şi filosofia defetistă de tipul „ca la noi la nimenea”. Oricum, nu cred că este prudent să practicăm cuantificarea unor calităţi care, prin definiţie, nu sunt cuantificabile.

acum 6 zile · comentarii (147)

A mai auzit cineva despre planoristul plecat şi negăsit pentru care s-au mobilizat resurse materiale şi umane uriaşe? A mai apărut doctorul Arafat pe toate posturile pentru a gestiona acest eşec ce trebuia să acopere liniştea estivală a guvernării? Oare ce or fi făcând localnicii din zonă? Cum se explică slabele lor rezultate în slavarea imaginii marelui slavator?

acum 7 zile · comentarii (4)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 2 ani · comentarii (14)
Postari Recente