Cum funcţionau cele 4 case de toleranţă din Alba Iulia în urmă cu 140 de ani. Hangiu amendat pentru că a pus o prostituată să-şi amuze clienţii

Cum funcţionau cele 4 case de toleranţă din Alba Iulia în urmă cu 140 de ani. Hangiu amendat pentru că a pus o prostituată să-şi amuze clienţii

Reglementarea prostituţiei în Ungaria, în a doua jumătate a secolului al XVIII- lea, a influenţat evoluţia celei mai vechi meserii din lume şi în Transilvania. Astfel, în 1880, Alba Iulia (apoi Aiud, 1888, Abrud, 1905, şi Sebeş, 1913) intrau treptat în rândul oraşelor Imperiului care s-au dotat cu un regulament al prostituţiei.

Cum au scăpat definitiv de închisoare 23 de inculpaţi anchetaţi pentru o fraudă de peste 11 milioane de euro. Consecinţele dezincrimării abuzului în serviciu la CCR

Cum au scăpat definitiv de închisoare 23 de inculpaţi anchetaţi pentru o fraudă de peste 11 milioane de euro. Consecinţele dezincrimării abuzului în serviciu la CCR

23 de inculpaţi au fost achitaţi definitiv joi, 19 octombrie, la Curtea de Apel Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi complicitate la această infracţiune într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Alba Iulia. Parte vătămată este BCR, ai căror reprezentanţi reclamă un prejudiciu de peste 11 milioane de euro. Achitarea este urmare a deciziei Curţii Constituţionale a României din iunie 2016.

Martori în procesul crimei de la Lunca Mureşului confirmă concluzii ale anchetatorilor. Mărturii din sala de judecată

Martori în procesul crimei de la Lunca Mureşului confirmă concluzii ale anchetatorilor. Mărturii din sala de judecată

Cea mai detaliată declaraţie a fost dată de o nepoată a bărbatului trimis în judecată pentru omor, Barsony Gligor, care a relatat evenimente ce au avut loc imediat după producerea crimei. Femeia a povestit cum a ajuns unchiul său în locuinţa ei, adus de soţul acesteia pentru a fi pansat la mână şi cum a recunoscut obiecte de îmbrăcăminte ale inculpatului, pe care le spăla în mod obişnuit.

Cum vrea afaceristul Alin Simota să scape de o condamnare definitivă la închisoare, după ce a instigat doi poliţişti la abuz în serviciu

Cum vrea afaceristul Alin Simota să scape de o condamnare definitivă la închisoare, după ce a instigat doi poliţişti la abuz în serviciu

Afaceristul Alin Simota, poreclit în trecut ”baronul Văii Jiului”, condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, vrea să scape de pedepeapsă pe motiv că infracţiunea ar fi fost dezincriminată prin hotărârea Curţii Constituţionale din 2016. Afaceristul a iniţiat o contestaţie la executare, respinsă iniţial la Judecătoria Alba Iulia. Procesul este acum pe rolul Tribunalului Alba.

Cinci proiecte din Alba, selectate pentru finanţări de peste 70 de milioane de lei în cadrul apelului ”Start Up Plus”

Cinci proiecte din Alba, selectate pentru finanţări de peste 70 de milioane de lei în cadrul apelului ”Start Up Plus”

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a publicat lista intermediară a cererilor de finanţare care au fost aprobate în etapa de evaluare tehnică şi financiară pentru apelul de proiecte “România Start Up Plus”.

Mai e încă destul de mult bine pe străzi. Se vede cu ochiul liber între orele 18.00 şi 18.30, atunci când lumina e ciudată, iar soarele se scurge după lacul Tei. Noi suntem în interiorul unei gutui în ziua asta de toamnă caldă, suntem nişte lucruşoare teleghidate care mereu trebuie să ajungă undeva, iar fructul acesta ne înconjoară şi ne strânge sub pieliţa de realitate.

acum 2 zile · comentarii (12)

A fost mai întâi scotocirea incalificabilă a biografiei şi punerea în faţă a unor secundare detalii de viaţă zbuciumată. Ce nu i-au marcat nici un moment la vedere cariera şi nici celelalte înfăţişări publice. Cu împărtăşirea cărora în piaţă şi pe taraba tabloidă nu cred că Marea Actriţă ar fi fost de acord nici măcar o singură clipă dacă ar mai fi avut puterea, forţa, posibilitatea să reacţioneze.

acum 3 zile · comentarii (0)

Oare care sunt valorile unui popor care validează, prin vot, tot felul de infractori, analfabeţi şi impostori? Oare nu ne-am săturat să tot spunem că România este o „ţară de rahat“ şi că politicienii sunt aşijderea când noi înşine îi validăm şi le cream impresia că sunt mici dumnezei cărora nimic nu li se poate întâmpla?

acum 3 zile · comentarii (32)

Legea pensiilor, un punct esenţial din programul PSD care a dus la obţinerea a numeroase voturi la alegerile trecute, nu va intra în vigoare în 2018, după ultimele declaraţii ale liderilor partidului. Este încă una dintre promisiunile majore trecute la capitolul „discutate şi uitate“. Dar ce se întâmplă cu restul economiei? Care sunt rezultatele guvernării în cifre?

acum 3 zile · comentarii (39)

Acest text este radiografia unei manipulări de presă lansată de dincolo de Prut şi devenită deja iritantă prin persistenţă şi intensitate. Se încearcă acreditarea ideii că acolo ar exista un război fără rest şi fără prizonieri între guvern şi preşedinţie de tipul confruntării între Vest şi Est, Bine şi Rău, „cei buni“ şi „cei răi“.

acum 3 zile · comentarii (23)

Sub umbrela hashtag-ului „metoo“/„şi eu“, femei din întreaga lume au început să povestească experienţele personale legate de hărţuire. De la forme pe care cinic şi imprecis le-am califica drept soft până la forma cea mai gravă de violenţă sexuală, violul, s-au rostogolit, cu un ritm galopant, înspăimântător de multe mărturii.

acum 3 zile · comentarii (56)

Zilele acestea avem: „Les Films de Cannes a Bucarest“. În program este şi filmul „Ne liubovi/Loveless“ (Premiul Juriului, Cannes 2017) al unui regizor rus la care ţin mult: Andrei Zviaghinţev. Îmi şopteşte Cristi Mungiu că şi regizorul va fi prezent. Îl putem vedea azi, 18 octombrie, ora 21.00, la cinema Union, în prezenţa regizorului Andrei Zviaghinţev.

acum 3 zile · comentarii (3)

Întrebarea este în care direcţie anume va privilegia China politica sa de expansiune economică internaţională, din ce în ce mai activă şi preluând din ce în ce mai multe dintre punctele strategice considerate definitorii pentru anterioarele etape de supremaţie exercitate mai întâi de puterile colonialiste de tip imperial, apoi de SUA şi, într-o oarecare măsură, cât le-a dus puterea, de unele ţări membre UE.

acum 3 zile · comentarii (6)

Degeaba figurează în Constituţia României un articol cu numărul 16 care prevede că nimeni nu ar fi mai presus de lege. Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, dl Eugen Nicolicea, este de cu totul altă părere. Şi face ce face respectivul bătrân şi dezgustător traseist politic spre a dovedi că lui i se îngăduie orice. Că poate debita şi pune în practică, nestingherit, orice minunăţie.

acum 3 zile · comentarii (5)

Imaginează-ţi cum decurgeau întâlnirile periodice ale Asociaţiei Consiliilor Judeţene. Veneau oamenii la Centru, cei porecliţi baroni locali, şi dezbăteau oficial ce era de dezbătut oficial, iar seara, care pe unde unde erau cazaţi, în team-buildinguri informale, încingeau beute cumplite şi discuţii crâncene despre adevăratele lor probleme.

acum 4 zile · comentarii (41)

Du-m´ acasă, măi Hyundai, cu grămada ta de cai, adăpaţi cu hidrogen sau de-un grup electrogen. Conducerea autonomă este, într-adevăr, o invenţie genială, dar nu că să te feisbucăreşti, uaţapeşti sau, mai rău, să te iutubezi, alea sunt pentru pubertăreii noştri cu blugii ferfeniţă prin jurul genunchilor.

acum 4 zile · comentarii (5)

Săptămâna trecută a fost ocazia pentru relansarea unor conflicte locale, unele mai vechi, altele proaspăt apărute, care ameninţă să relanseze dispute puternice şi escaladări globale cu impact major asupra Europei. Iar toate aceste seminţe de zâzanie apar din rivalităţi mărunte sau din ambiţii mari, din motive simbolice, cu profund impact emoţional sau din raţiuni înguste, materiale şi gânduri de mărire ale unor actori mai mari sau mai mici.

acum 4 zile · comentarii (10)

Procedura de „impeachment“, demiterea Preşedintelui este prevăzută în Constituţia SUA, pentru cazuri de „trădare, mită, sau alte infracţiuni şi delicte grave“ ( „...Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanors.“ — U.S. Constitution, Article II, section 4) şi se desfăşoară în două etape principale.

acum 4 zile · comentarii (31)
Postari Recente