Cinci luni de arest pentru managerul Zen Gym Alba Iulia. Dragoş Feisan este acuzat de constituire grup infracţional organizat 0

Managerul centrului de fitness Zen Gym din Alba Iulia, afaceristul Dragoş Ionuţ Feisan, este cercetat de procurori DNA, în continuare, în arest preventiv. Ultima preluginre a măsurii arestului a fost dispusă în 11 mai de Curtea de Apel Bucureşti. Dragoş Feisan a fost arestat în 17 decembrie 2014, cea mai gravă acuzaţie fiind cea de constituire grup infracţional organizat.

Cinci luni de arest pentru managerul Zen Gym Alba Iulia. Dragoş Feisan este acuzat de constituire grup infracţional organizat Vezi comentarii 0

Povestea luptătorului anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu. Cum a fentat miliţia şi securitatea timp de 26 de ani

Povestea luptătorului anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu. Cum a fentat miliţia şi securitatea timp de 26 de ani

Unul dintre cei mai cunoscuţi luptători anticomunişti români, Ion Gavrilă Ogoranu, a primit joi, 21 mai 2015, un moment special de respect şi apreciere pentru cele câteva decenii din viaţa sa pe care le-a dedicat în totalitate rezistenţei împotriva regimului comunist. La Sala Unirii a avut loc o nouă ediţie a simpozionului ”In memoriam Ion Gavrilă Ogoranu 1923 – 2006”.

Alba Iulia devine pentru trei zile capitala muzicii jazz: peste 40 de artişti vor urca pe scena din Cetate

Alba Iulia devine pentru trei zile capitala muzicii jazz: peste 40 de artişti vor urca pe scena din Cetate

Peste 40 de artişti, membri ai unor trupe profesioniste din Israel, SUA, Europa şi România participă de vineri până duminică la Alba Iulia, la a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz. Unul dintre cele mai importante momente ale evenimentul este reprezentat de concertul Shai Maestro Trio care va avea loc duminică, de la ora 21.30, pe scena din Piaţa Muzeului.

FOTO Vinul Fetească Albă al producătorului Papp Peter din Aiud, desemnat cel mai bun din judeţul Alba

FOTO Vinul Fetească Albă al producătorului Papp Peter din Aiud, desemnat cel mai bun din judeţul Alba

Cel mai bun vin din Alba la categoria mici producători aparţine pentru al doilea an consecutiv unui fermier din Aiud. Papp Peter a câştigat competiţia organizată la sfârşitul săptămânii cu soiul Fetească Albă, demisec. În cadrul Galei Vinurilor organizată de Consiliul Judeţean Alba au fost desemnate  cele mai bune vinuri şi la categoriilor producători mari şi medii.

Minciunile din filmele istorice româneşti, din comunism: „neînvinsul“ Mircea, „unificatorul“ Mihai Viteazul, „prietenia“ dintre Ţepeş şi Ştefan cel Mare

Minciunile din filmele istorice româneşti, din comunism: „neînvinsul“ Mircea, „unificatorul“ Mihai Viteazul, „prietenia“ dintre Ţepeş şi Ştefan cel Mare

Încărcătura propagandistică a filmelor istorice din perioada regimului comunist din România a devenit covârşitoare, întrucât miza lor era chiar „fabricarea“ unor falsuri istorice. Orice intrigă cinematografică corespunzătoare trebuia să răspundă imperativelor ideologice ale momentului, trasate de activiştii comunişti.

Curg valuri de cerneală (mă rog, de megabiţi), prin care se comentează, într-un fel sau altul, dublarea alocaţiilor pentru copii. De la păreri că banii se vor duce în băutură părinţilor, că vor beneficia de ei şi cei care nu au nevoie, că se va prăbuşi bugetul de stat, că măsură e populistă şi câte şi mai câte, până la opinii care susţin avantajele acestei dublări, un sprijin material binevenit în majoritatea familiilor românilor.

acum 5 ore · comentarii (8)

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi există de vreo doi ani într-un spaţiu expoziţional „inedit“. Inedit pentru muzeu, căci pentru noi e cât se poate de obişnuit: este vorba despre parterul şi primul etaj al unui bloc banal situat în Piaţa Centrală a Galaţiului.

Dincolo de încurajările primite de Republica Moldova de oficialii europeni la Summitul Partneriatului Estic de la Vilnius, drumul european rămâne pentru moment un obiectiv îndepărtat pentru coaliţia care asigură guvernarea minoritară a lui Chiril Gaburici întrucât combaterea corupţiei şi reformarea Justiţiei lipsesc din agenda de priorităţi a politicienilor moldavi.

acum 6 ore · comentarii (0)

La Cannes, Festivalul de Film care a început pe 13 mai şi se termină duminică, 24 mai, Radu Muntean, în vârstă de 44 de ani, a venit cu toată familia. Câinele l-a lăsat acasă. A venit la festival cu maşina, conducând de la Milano până la Cannes. Ne-am întâlnit pentru interviu în hotelul Majestic de pe Croazetă.

acum 7 ore · comentarii (0)

Interviul acordat de preşedintele Klaus Iohannis Televiziunii publice din Germania a provocat o seamă de controverse în mediile jurnalistice şi politice de la Bucureşti. Aceasta nu fiindcă dl. Iohannis ar fi făcut în decursul celor 37 de minute ale discuţiei cu jurnalista de la ARD afirmaţii necugetate, senzaţionale ori, şi mai rău, senzaţionaliste.

acum 7 ore · comentarii (14)

Pentru prima oară în scurta istorie a summiturilor Partenariatului Estic (primul summit a avut loc în 7 mai 2009, la Praga), liderii celor 28 de state membre au opinii contrare în ceea ce priveşte rolul acestui instrument politic, geopolitic, definiţia sa, atitudinea de adoptat, declaraţia comună care urmează să fie dată publicităţii astăzi.

acum 8 ore · comentarii (2)

Universitatea Bucureşti a acordat titlul „Doctor Honoris Causa” profesorului de (non)bioetică şi filosofului australian Peter Singer. Reputaţia acestuia este că a stârnit controverse în spaţiul academic internaţional, prin ideile sale. El susţine că omul nu este o fiinţă sacrosanctă, prin urmare nou născuţii pot fi ucişi sau supuşi experimentelor, iar zoofilia este firească, derivând din drepturile animalelor. Şi unde e Honoris Causa în asta?

acum 9 ore · comentarii (16)

BRUTAL Una dintre cele mai importante serii de filme din istorie, „Mad Max“, este continuată într-un mod strălucit de acelaşi regizor George Miller, dar de data aceasta cu englezul Tom Hardy în rolul titular. Ca şi celelalte filme de până acum, „Mad Max: Fury Road“ vorbeşte de fapt despre natura umană, aşa cum – din păcate – este ea.

acum 9 ore · comentarii (0)

Suntem în acea perioadă a anului în care revine Eurovisionul. Lumea se emoţionează, iar sperăm să câştigăm şi poate, îmi zic cu exasperare, că o să se întâmple să scăpăm odată pentru totdeauna de o obsesie nebună şi interminabilă. După care îmi dau seama ce tragedie adevărată ar fi dacă am şi câştiga. Păi ce pregătiri, ce bugete ar mai vrea TVR să cheltuiască, iar creşte taxa TV, că mde, să nu ne facem de ruşine şi tot aşa.

acum 10 ore · comentarii (1)

Alocaţia unică pentru copii ascunde sub aparenţa uniformităţii ei o situaţie inechitabilă.  Problema alocaţiei pentru copii atinge numeroase puncte sensibile. Din acest motiv dezbaterea este blocată, căci prea puţini şi-au asumat riscul de a pune la îndoială valabilitatea măsurii. Miercuri, în Camera Deputaţilor a fost, la finele votului, un fel de sărbătoare naţională.

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 1 an · comentarii (14)