FOTO Campanie umanitară în Apuseni: 11 porci cumpăraţi din donaţii, împărţiţi la peste 100 de familii din Abrud 0

O mână de oameni inimoşi din zona oraşului Abrud, judeţul Alba, o parte plecaţi în străinătate, a organizat pentru a patra oară consecutiv o campanie umanitară cu totul deosebită. Acţiunea ”Întinde o mână de ajutor” înseamnă 11 porci cumpăraţi din donaţii de peste 11.000 de lei şi mai mult de 100 de familii nevoiaşe ajutate în preajma sărbătorilor de iarnă.

FOTO Campanie umanitară în Apuseni: 11 porci cumpăraţi din donaţii, împărţiţi la peste 100 de familii din Abrud Vezi comentarii 0

ÎCCJ a admis peste 90 de martori în dosarul ”Berbeceanu”: procurori, poliţişti, angajaţi SRI şi SIPI, oameni de afaceri, interlopi

ÎCCJ a admis peste 90 de martori în dosarul ”Berbeceanu”: procurori, poliţişti, angajaţi SRI şi SIPI, oameni de afaceri, interlopi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis 93 de martori în dosarul penal în care fostul procuror şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, este judecat pentru că ar fi fabricat dosarul împotriva comisarului Traian Berbeceanu. Printre martori se află angajaţi ai BCCO Alba Iulia, procurori DIICOT din Alba şi Hunedoara, procurorul şef al DNA Alba Iulia, angajaţi SRI, oameni de afaceri şi interlopi.

Distincţie la Gala Fondurilor Structurale pentru proiectul Primăriei Alba Iulia de revitalizare a laturii de vest a Cetăţii Vauban

Distincţie la Gala Fondurilor Structurale pentru proiectul Primăriei Alba Iulia de revitalizare a laturii de vest a Cetăţii Vauban

Primăria Alba Iulia a obţinut locul I la secţiunea ”Bucuroşi de oaspeţi”, din cadrul Galei Fondurilor Structurale. În cadrul evenimentului, la care au fost prezenţi vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, au fost premiate cele mai bune proiecte finanţate din fonduri europene în perioada 2007 – 2013.

Evenimente de sfârşit de an la Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Evenimente de sfârşit de an la Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia

La Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, se vor desfăşura, în ultima săptămână de şcoală dinaintea vacanţei, în apropierea sărbătorilor de Crăciun, câteva evenimente cu un deosebit impact educativ asupra elevilor şi comunităţii locale: ”Clubul Jurnaliştilor”, ”Măştile tradiţiei” şi acţiuni caritabile sub genericul ”Dăruieşte un zâmbet”.

Viaţă de părinţi, în România: cum să creşti cu mai nimic trei copii, muncind pe unde apuci: „Avem lunar 700 de lei, dar educaţia celor mici e cea mai importantă”

Viaţă de părinţi, în România: cum să creşti cu mai nimic trei copii, muncind pe unde apuci: „Avem lunar 700 de lei, dar educaţia celor mici e cea mai importantă”

O familie de tineri din Alba Iulia se străduieşte din răsputeri să le asigure un viitor celor trei copii. Silaghi Tibor (34 de ani) a crescut în orfelinat, în timp ce soţia lui, Maria (24 ani), provine dintr-o familie dezavantajată. Cei doi încearcă cu disperare să îşi crească cei trei copii şi abia reuşesc să supravieţuiască cu 700 de lei pe lună.

Parc de relaxare şi agrement la marginea oraşului Alba Iulia cu terenuri de sport, pistă de biciclete şi locuri de joacă

Parc de relaxare şi agrement la marginea oraşului Alba Iulia cu terenuri de sport, pistă de biciclete şi locuri de joacă

În zona Schit a oraşului Alba Iulia va fi amenajat un parc dotat cu toate utilităţile care vor permite vizitatorilor să petreacă ore de relaxare în aer liber. Iniţiativa a fost anunţată încă de acum trei ani, însă a fost abandonată din lipsa resurselor financiare. Acum va fi aprobată de Consiliul local, iar costul este estimat la câteva milioane de euro.

Jurnaliştii specializaţi în Servicii Secrete şi nu numai se bazează pe surse bine plasate din interior. Dacă ar fi să-l credem pe Thomas Gordon, autorul eseului Secrets and Lies: A History of CIA Mind Control and Germ Warfare, apărut la William Associates Inc. în 2007, sursa sa în CIA era ofiţerul William Buckley, trimis peste tot în lume sub acoperirea de secretar politic al Ambasadei SUA.

acum 5 zile · comentarii (3)

Se pare că, la Opera Naţională Bucureşti, tot ce înseamnă tradiţie trebuie... reconsiderat, dovadă elocventă fiind (şi) înlocuirea (înlăturarea) îndrăgitei operete Liliacul de Johann Strauss, aplaudată, de Anul Nou, şi la Viena şi la Paris şi la Londra şi la Timişoara şi, până de curând, la Bucureşti, într-o superbă producţie preluată de la Covent Garden,

acum 4 zile · comentarii (0)

Raportul de 6000 de pagini al Senatului american despre metodele de interogare ale CIA, respectiv aplicarea torturii la închisorile unde au fost (şi mai sunt deţinuţi) terorişti răspunzători de atacul din 11 septembrie 2001 împotriva „Turnurilor Gemene” şi împotriva celorlalte obiective americane, precum şi participanţii activi

acum 4 zile · comentarii (7)

O constituţie stabileşte raporturile dintre stat şi cetăţeni, nu şi între state, a căror relaţii se reglementează prin tratate, acorduri, convenţii. Astfel, neutralitatea Republicii Moldova este una declarativă, fiind inserată unilateral în legea supremă, nu şi efectivă, sub forma unei clauze într-un act internaţional. De aici reiese că suntem neutri doar faţă de noi înşine.

acum 4 zile · comentarii (6)

MaghiaRomânia a primit multe comentarii pe Facebook, şi e imposibil să  publicăm toate care ne-au plăcut. O colegă a făcut, totuşi, o selecţie de comentarii, la care am adăugat şi eu două impresii de la un eveniment MaghiaRomânia. Dacă vă place postarea, îi puteţi da un share, dând înapoi Facebook-ului aceste comentarii. :)

acum 4 zile · comentarii (4)

Aparatul de radio Estonia semăna cu o noptieră pe patru picioare. Poate şi de aceea, mama îl decorase cu un mileu frumos care avea marele dezavantaj că trebuia înlăturat ori de câte ori doream să ridic capacul pick-upului. Marfă rusească, dar prindea bine Europa Liberă. Avea şi ochi magic, de un verde intens, care mă ajuta să-mi dau seama când mă apropii de post.

acum 5 zile · comentarii (6)

Există câteva asemenea scenarii studiate acum de analiştii pe probleme de securitate globală şi previziune pe termen lung. Interesante deoarece nu pleacă doar de la presupuneri, ci integrează logicile inerente ale unor jocuri deja petrecute sau în curs de desfăşurare şi le plasează în ipoteza de lucru cea mai credibilă a momentului:

acum 5 zile · comentarii (50)

Că religiile (în multitudinea lor) sunt un mixt şi uneori ajung în amuzanta situaţie de a se contrazice singure nu-i o surpriză şi nu mă miră. Probabil erau scribii obosiţi şi au greşit. Cu toate astea nu pot să nu mă gândesc şi să nu întorc Biblia pe toate părţile pentru a căuta pasajul ăla în care Fecioara Maria îi spunea lui Iosif „abia aştept s-ajungem în Bethleem şi să-mpodobim bradul”. Sau smochinul.

acum 5 zile · comentarii (35)

Contextul intern. În opinia mea, Ponta nu mai vrea să guverneze. Pentru că vine după o înfrângere umilitoare, pentru că ar fi vrut toată puterea, pentru că şi-a dat seama că românii nu mai pot fi îmbrobodiţi cu abureli la Gâdea în emisiune. Şi atunci, cu ce să-i mai îmbrobodească, că locuri de muncă nu, creşteri de salarii nu…

acum 5 zile · comentarii (11)

Sâmbătă, în oraşul meu a fost un eveniment de lansare a unei cărţi interesante. Nu se întâmplă prea des asemenea evenimente, adică nu atât de des cum se întâmplă în Bucureşti sau la Târgurile de carte, dar avem şi noi scriitorii şi publiciştii noştri şi ne bucurăm pentru ei şi, poate mai mult decât în capitală, absorbim mai intens evenimentele culturale, tocmai pentru că nu se întâmplă zilnic.

acum 5 zile · comentarii (95)

Candidatura Consiliului Naţional al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, de a deveni membru cu drepturi depline al OBESSU a fost respinsă la sfârşitul lunii trecute din cauza unor probleme pe care actualii reprezentanţi ai elevilor din România refuză să le admită.

acum 6 zile · comentarii (0)

A venit, Luminăţia Ta, luna lui dechemvrie, iar în a douăzeci şi una zi ar trebui să-l ungă pe bürgermeister domn peste ghiaurii de la Gurile Dunării. Iar mai apoi se-mplinesc ani douăzeci şi cinci de când l-au fugărit oamenii pe cârmuitorul cel nebun, ca mai apoi să-l puşte chiar de sărbătoarea naşterii profetului lor. Toată lumea aşteaptă să vadă cum o să fie de-acum încolo şi numără clipele până la venirea neamţului.

acum 6 zile · comentarii (19)

„Vai de mama ei de ţară“, „Aşa merităm dacă nu am votat pe cine trebuia“, „Să-şi dea toţi demisia“, „Vinovaţii să plătească“, „Să ne fie ruşine“, „Să vă fie ruşine“, „Să le fie ruşine guvernanţilor“, „Adevăraţii vinovaţi sunt lăcomia şi prostia“, „Plecaţi la vaci, acolo unde vă e locul“, „Cinste lor, urmaşii lui Iancu cel Mare“, „Felicitări celor care au mişcat piciorul şi mâna, nu şi gura“, „La puşcărie cu toţi neaveniţii şi parveniţii“.

acum 11 luni · comentarii (14)
Postari Recente