Adevarul Auto Nr. 7

Adevarul Auto Nr. 7

Să vorbim puţin despre acest număr. Nu ştim dacă numărul 7 este echivalent cu ”cei 7 ani de acasă”, dar un lucru este cert, am fost destul de harnici în această lună.

Test Drive Ford Fiesta 1.0 EcoBoost AT

Test Drive Ford Fiesta 1.0 EcoBoost AT

Fiesta a crescut, a ajuns la a şaptea generaţie şi îşi doreşte să fie un jucător greu din segmentul subcompact... asta dacă aruncăm o privire peste declinările pregătite de constructorul american pentru acest model.

BMW M3 CS

BMW M3 CS

După deputul BMW M4 CS în aprilie, care a deschis acest nou segment de modele M, BMW M3 CS este al doilea model care poartă acest indicativ. Este o ediţie specială exclusivă, care vine cu un plus de putere şi performanţă, dar nu sacrifică caracterul practic pentru care modelele BMW M sunt recunoscute.

Cinci premii pentru divizia Daimler Buses în cadrul Bus World din Kortrijk, Belgia

Cinci premii pentru divizia Daimler Buses în cadrul Bus
World din Kortrijk, Belgia

Divizia Daimler Buses a obţinut 5 premii la expoziţia internaţională BusWorld desfăşurată în Kortrijk, Belgia, între 20 şi 25 octombrie 2017. Membrii juriului BusWorld au acordat câte două premii autobuzelor Mercedes-Benz Tourismo M şi Citaro hibrid. Autocarul Setra S 516 HD, din categoria ComfortClass, a primit premiul „Autocarul Sustenabil al Anului 2018” din partea juriului internaţional al competiţiei.

Mihai Leu revine la volan şi va concura în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă pe un Ferrari 458 Challenge

Mihai Leu revine la volan şi va concura în
Campionatul Naţional de Viteză în Coastă pe un Ferrari 458 Challenge

Deţinător al centurii WBO la box şi campion naţional la raliuri, Mihai Leu a găsit o nouă provocare. Sportivul a anunţat astăzi la Salonul Auto Bucureşti că ţinteşte în 2018 titlul în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Leu, care anul trecut a fost Manager Tehnic al UniCredit Leasing Motorsport Team, revine astfel la volan, iar bolidul pe care îl va pilota este un Ferrari 458 Challenge.

O nouă generaţie Jeep Wrangler

O nouă generaţie Jeep Wrangler

Deşi vânăm progresul, avem nevoie de nişte ”ancore” pe care să ne sprijinim în această vânătoare. Jeep Wrangler este una dintre aceste ancore. Constructorul american a făcut publice primele detalii ale noii generaţii odată cu sărbătoarea de Halloween.

Acum exact douăzeci de ani, atunci când a doua fază de evoluţie a automobilelor electrice atinsese punctul dintre exuberanţă şi disperare, se prezentară la biroul meu din Zwickau, în Germania, într-o dimineaţă frumoasă de primăvară, doi domni eleganţi, care se anunţaseră telefonic cu o zi înainte, din Paris.

acum 2 zile · comentarii (30)

La Roma? Nu, acolo duce automobilul însuşi, pe toate drumurile clasice, pe Via Aurelia, pe Cassia, Flaminia, Solaria sau Appia, sau pe cele moderne, ca Autostrada del Sole. La roata duc drumurile mai clasice sau mai moderne care transporta într-acolo cuplul – generat cu benzină, cu baterie, cu energia vântului sau a soarelui, într-o maşinărie care trebuie să învârtă pe această bază un ax sau un arbore.

acum 4 zile · comentarii (5)

Băieţii deştepţi pot rezolva orice problemă, nu-i aşa? Există chiar şi băieţi deştepţi cinstiţi, ba chiar şi altruişti! Bill Gates a donat din averea lui de 90 de miliarde de dolari, numai până acum, 28 de miliarde pentru proiecte caritabile şi onorabile şi îşi face gânduri nu numai despre evoluţia Microsoft-ului său, ci şi despre energia lumii: „o minune energetică va schimba lumea!“

acum 13 zile · comentarii (1)

Haina îl face pe om? Ce vremuri! În frac şi cu cilindru pe cap, prin Cişmigiu, pe două roţi care erau mai eficiente decât propriile picioare, ce oameni supli şi bine dispuşi, fără griji, fără zece SMS-uri pe suta de metri, savurând trilurile ciripitoarelor în loc de răgetele difuzoarelor şi ale motoarelor.

acum 19 zile · comentarii (3)

Maşinile noastre devin dintr-o dată, vrem, nu vrem, absolut electrice, de la propulsie, până la comenzi şi comunicare, aşa vor nenumăraţi experţi de toate felurile, politicieni înainte de alegeri, ziarişti în goană după senzaţii, apărători de diverse interese de tagma, dar şi foarte mulţi oameni normali bombardaţi, impacientaţi, intoxicaţi cu atâta high-tech greu de digerat.

acum 26 zile · comentarii (12)

Du-m´ acasă, măi Hyundai, cu grămada ta de cai, adăpaţi cu hidrogen sau de-un grup electrogen. Conducerea autonomă este, într-adevăr, o invenţie genială, dar nu că să te feisbucăreşti, uaţapeşti sau, mai rău, să te iutubezi, alea sunt pentru pubertăreii noştri cu blugii ferfeniţă prin jurul genunchilor.

luna trecuta · comentarii (5)

Un circuit pe bază de apă între maşină şi natură, ca suport al schimburilor energetice respective, apare ca un scenariu ideal pentru propulsia oricărui tip de vehicul, fie el acvatic, terestru său spaţial. Automobilul propulsat electric, folosind energia provenită de la o pilă de combustibil, acţionată la rândul ei cu hidrogen şi oxigen, a devenit mai nou laitmotivul scenariilor referitoare la mobilitatea viitorului.

luna trecuta · comentarii (4)

Ce viitor electrizant şi palpitant ni se prezice pe căile noastre, străzi alb-transparente pe mai multe niveluri, susţinute pe aer, vehicule sferice, complet transparente, că baloanele de săpun, alunecând uşor, dar repede pe acele străzi, cu oameni fericiţi înăuntru, cer albastru cu norişori cumulus pe fundal, Salvador Dali redivivus.

acum 2 luni · comentarii (11)

Fie că eşti apropiat de fenomenul auto sau nu, este imposibil să nu fi auzit de ce ne pregătesc constructorii... maşina autonomă. În teorie totul este extrem de frumos zugrăvit. Maşina va fi capabilă să meargă singură, te va lăsa la muncă şi apoi îşi va căuta singură loc de parcare. Va şti să îşi facă singură programare la service, în funcţie şi de programările din agenda ta. Dar care sunt şi părţile mai puţin roz ale viitorului autonom?

acum 1 an · comentarii (0)

Câte guverne, atâtea variante discriminatorii de a lua banii din buzunarele celor care vor să-şi cumpere o maşină. Iar Cabinetul tehnocrat al Premierului Dacian Cioloş se pare că nu vrea să facă notă discordantă, ministrul Mediului, Cristiana Palmer, anunţând că Guvernul lucrează la o nouă versiune a timbrului de mediu pentru autovehicule, după ce Curtea de Justiţie a UE l-a declarat ilegal pe cel actual.

acum 1 an · comentarii (1)

Competiţia pentru DJ “Mazda Drives: The Sound Of Tomorrow” a ales 20 de finalişti care vor performa pe 11 iunie în cadrul #MazdaSounds Live Showdown în Barcelona. Cei mai buni 6 artişti îşi vor asigura posibilitatea de a cânta live pentru 60 de minute pe scena de pe insula Mazda Sound Of Tomorrow la festivalul Tomorrowland 2016.

acum 2 ani · comentarii (0)

Ştim, nu avem autostrăzi. În cei 26 de ani de după Revoluţie, România nu a reuşit să construiască decât circa 600 kilometri de autostradă, la sfârşitul lui 2015, reţeaua naţionala ajungând la fabuloasa lungime de 747 kilometri, deşi, aproape fără excepţie, toţi guvernantii s-au bătut cu proiectele de infrastructură în piept. Iar anul trecut s-a lucrat cu o cadenţă ieşită din comun: 175 metri/zi.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente