Premieră: Dacia lansează în România o versiune Duster cu cutie de viteze automată 1

Producătorul auto Dacia, deţinut de grupul francez Renault, introduce de vineri în România prima versiune a modelului Duster o cutie automată cu dublu ambreiaj şi şase trepte de viteză, la preţuri care încep de la 16.500 euro, cu TVA inclus, a anunţat joi compania. Dacia lansează şi o nouă serie limitată transversală, intitulată „Explorer”, disponibilă pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy şi Duster.

Premieră: Dacia lansează în România o versiune Duster cu cutie de viteze automată Vezi comentarii 1

Test Drive Alfa Romeo Quadrifoglio

Test Drive Alfa Romeo Quadrifoglio

Fără false pudori, să fim cinstiţi... dacă Alfa Romeo nu venea cu un produs care să atragă în mod pozitiv atenţia asupra sa... în mod cert, acum, ne pregăteam să citim pomelnicul unei mărci cu o istorie fabuloasă.

ACAROM va fi condus în următorii trei ani de Gabriel Sicoe

ACAROM
va fi condus în următorii trei ani de Gabriel Sicoe

ACAROM şi-a desfăşurat azi 22 martie 2017, adunarea generală anuală în prezenţa reprezentanţilor celor 156 de membri: cei doi constructori de autoturisme, Renault-Dacia şi Ford România, fabricanţi de componente auto, companii de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice şi alţi furnizori de servicii auto din toată ţară. Au participat de asemenea invitaţi reprezentand autoritati cu care ACAROM interacţionează şi de la organizaţii partenere.

Supliment auto în „Adevărul“, joi, 23 martie. 48 de pagini cu şi despre automobile

Supliment auto în „Adevărul“, joi,
23 martie. 48 de pagini cu şi despre automobile

#părereamea? Nu rata ediţia de joi a ziarului. Doar aşa poţi afla ce am descoperit noi în cei 5.000 km rulaţi la volanul modelelor din secţiunea #testdrive. Sau care este selecţia noastră de supercar-uri de la Geneva Motorshow 2017, o selecţie de peste 9.000 CP. Şi toate acestea pălesc în faţa celui care e #mandruca-sroman. Are obiceiul ca la începutul anului să se urce în şaua motocicletei pentru o aventură de peste 8.000 km.

Test Drive Hyundai i20 Active 1.0 T-GDi

Test Drive Hyundai i20 Active 1.0 T-GDi

Dacă îţi arunci privirea peste ultimii 15 ani ai grupului coreean, rişti să sfârşeşti într-o eternă perplexitate. Mai ceva decât Prâslea cel Voinic acest grup. Probabil nimeni nu ar fi pariat că modelele coreene vor ajunge la nivelul de astăzi, iar eu în mod cert nu mi-aş fi imaginat un model Hyundai în Campionatul Mondial de Raliuri.

Fie că eşti apropiat de fenomenul auto sau nu, este imposibil să nu fi auzit de ce ne pregătesc constructorii... maşina autonomă. În teorie totul este extrem de frumos zugrăvit. Maşina va fi capabilă să meargă singură, te va lăsa la muncă şi apoi îşi va căuta singură loc de parcare. Va şti să îşi facă singură programare la service, în funcţie şi de programările din agenda ta. Dar care sunt şi părţile mai puţin roz ale viitorului autonom?

acum 7 luni · comentarii (0)

Câte guverne, atâtea variante discriminatorii de a lua banii din buzunarele celor care vor să-şi cumpere o maşină. Iar Cabinetul tehnocrat al Premierului Dacian Cioloş se pare că nu vrea să facă notă discordantă, ministrul Mediului, Cristiana Palmer, anunţând că Guvernul lucrează la o nouă versiune a timbrului de mediu pentru autovehicule, după ce Curtea de Justiţie a UE l-a declarat ilegal pe cel actual.

acum 11 luni · comentarii (1)

Competiţia pentru DJ “Mazda Drives: The Sound Of Tomorrow” a ales 20 de finalişti care vor performa pe 11 iunie în cadrul #MazdaSounds Live Showdown în Barcelona. Cei mai buni 6 artişti îşi vor asigura posibilitatea de a cânta live pentru 60 de minute pe scena de pe insula Mazda Sound Of Tomorrow la festivalul Tomorrowland 2016.

acum 1 an · comentarii (0)

Ştim, nu avem autostrăzi. În cei 26 de ani de după Revoluţie, România nu a reuşit să construiască decât circa 600 kilometri de autostradă, la sfârşitul lui 2015, reţeaua naţionala ajungând la fabuloasa lungime de 747 kilometri, deşi, aproape fără excepţie, toţi guvernantii s-au bătut cu proiectele de infrastructură în piept. Iar anul trecut s-a lucrat cu o cadenţă ieşită din comun: 175 metri/zi.

acum 1 an · comentarii (0)

Ideea maşinilor fără şofer este la modă şi agită multe forţe. Fiat s-a înţeles, de exemplu, cu Google pentru dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor autonome, iar Volvo a anunţat recent că, în 2017, va lansa cel mai mare şi mai ambiţios program de testare a maşinilor autonome.

acum 1 an · comentarii (0)

Plouă, plouă şi, iar, plouă. Pentru agricultură şi campania electorală, o fi bine. Apa feritilizează şi maschează. Dar pentru maşini şi soferi, nu. Iluştrii noştri aleşi locali şi oamenii de la drumuri şi poduri nu îşi dau prea mult interes să astupe gropile sau să dea pante corespunzătoare căilor de rulare, aşa că majoritatea bulevardelor, străzilor şi soselelor se transforma în adevărate capcane.

acum 1 an · comentarii (0)

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Dacă eşti fericitul posesor al unui Rolls-Royce Wraith, nu poţi pleca cu maşina în concediu fără valizele potrivite. Prin urmare, designerul Michale Bryden, de la Studioul Rolls-Royce Bespoke, a creionat Wraith Luggage Collection, un set exclusivist de şase valize care intră perfect in portbagajul coupe-ului de lux şi costa mai mult decât trei modele de top Dacia Logan Prestige: 28.984 euro.

acum 1 an · comentarii (0)

Nu, nu s-a dat startul Rabla 2016, dar, în sfârşit, ghidul de finanţare a fost lansat în dezbatere publică, iar începând de la jumătatea lunii mai sau, cel mai probabil, din iunie, cei care vor să scape de o vechitura şi să-şi ia o maşină nouă vor putea beneficia de noua ediţie a programului de reînnoire a parcului auto.

acum 1 an · comentarii (0)

La lansarea lui F10, actualul BMW Seria 5, nici cele mai frumoase vise bavareze nu anticipau că, în 6 ani, vânzările urmau să crească cu peste 42%, faţă de cele ale predecesorului său, E60. În 2016, modelul a depăşit însă pragul psihologic de doua milioane de unităţi, fiind de şase ori consecutiv bestseller-ul clasei. Prin urmare, maşina poate fi considerată, fără urme de îndoiala, drept cel mai apreciat model premium business din lume.

acum 1 an · comentarii (0)

Cutii de viteze automate, clasice, cu convertizor de cuplu hidrodinamic, cu dublu-ambreiaj, robotizate, cu variaţie continuă sau secvenţiale. Eliminarea „crâncenei” pedale de ambreiaj, confortul în traficul bară la bară şi progresele tehnologice au transformat şi transformă cutiile automate din opţiune în dotare esenţială. Chiar şi puriştii au început să se înmoaie, iar multe maşini şi supercar-uri nici nu mai oferă, din păcate, cutii manuale.

acum 1 an · comentarii (0)

Adresându-se unei pieţe în continuă creştere, chiar dacă ne referim în particular şi la România unde anul trecut s-au achiziţionat 495 de automobile noi hibrid sau electrice 100%, punctele de încărcare vor putea face posibilă o deplasare Constanţa-Arad şi cu o maşină electricăKaufland a inaugurat astăzi prima reţea publică de staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice din România.

acum 1 an · comentarii (0)