Auto
Articol publicitar

Continental promite o vară de neuitat alături de noile sale anvelope

Continental promite o
vară de neuitat alături de noile sale anvelope

De acum ştim cu toţii! Verile nu mai ţin cont de data din calendar. Pur şi simplu, ne iau cu asalt după bunul lor plac încă din prima lună tradiţională de primăvară şi nu ne rămâne decât să constatăm cum gradele Celsius urcă apăsat în termometre cu fiecare zi. Şi mai bine de jumătate de an rămânem sub imperiul lor.

Porsche îşi face debutul în Formula E

Porsche îşi face debutul în Formula E

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a dat undă verde constructorului german de automobile pentru intrarea în Formula E. Acest lucru înseamnă că echipa mărcii din Weissach poate continua dezvoltarea propriului motor electric, care urmează să fie omologat în 2019.

Auto
Articol publicitar

Noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere

Noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere

În anul 2018 au intrat în vigoare o serie de modificări la Codul Rutier şi în ceea ce priveşte procedura de eliberare a permisului de conducere. Acest lucru a fost stabilit de Ministerul de Interne şi apare în Codul Rutier 2018. Şoferii care vor să-şi schimbe permisul de conducere (pentru că acesta a expirat) sau să obţină un permis de conducere nou, trebuie să cunoască aceste modificări.

Şoferul care a murit într-o maşină Tesla era pe pilot automat şi ar fi primit mai multe avertismente înainte de accidentul fatal. Explicaţia companiei

Şoferul care a murit într-o maşină Tesla era pe pilot automat şi ar fi primit mai multe avertismente înainte de accidentul fatal. Explicaţia companiei

Tesla a fost implicată într-un nou accident mortal ca urmare a sistemului său semi-autonom de conducere. Compania a dezvăluit că funcţia de pilot automat era activată când un SUV Model X a intrat într-un parapet de beton de pe o autostradă din SUA şi a izbucnit în flăcări în dimineaţa zilei de vineri, 23 martie. Şoferul, Wei Huang, a murit la scurt timp după impact, la spital.

Turbomotoare, adică, mai neaoş, turbine cu gaze? Parcă voiam propulsie electrică! Dacă respectiva nu ar avea şi probleme greu de ignorat, cum sunt capacitatea limitată, masa şi volumul bateriilor, dar, mai ales, producerea curentului electric îndeosebi pe bază de cărbune sau gaz natural, aşa cum descrisesem în articolul Automobilul electric.

acum 23 zile · comentarii (16)

Doamne, iar spre birou cu noaptea în cap? Din gazon emană iar nişte izuri pipipisiceşti, aerul pute dinspre termocentrală, au băgat din nou turbă cu sulf, şefa, cu nervii ei de veşnic nedormită sau nenuştiuce îmi va cere iar bilanţul ăla fără sens, genunchiul tot mă mai doare, de pastilele de inimă nu mai am chef, de coniac am, dar uite, după ce mă trezesc din somn iar mă împunge ceva în ţeastă... hai, apucă volanu´, ca să treacă anu´...

luna trecuta · comentarii (0)

Soarele radiază spre angelica făptură, care, la rândul ei, radiază şi ea, râzând spre soare. Poate să radieze ea spre soare, care e atât de mare? Energia pe care i-o trimite el ei în fiecare moment, cu o vibraţie inimaginabilă, e imensă. Bine, dar şi ea are energie care poate fi exteriorizată, chiar dacă vibraţiile ei se transmit pe unde mai molcome decât cele ale soarelui.

acum 2 luni · comentarii (2)

Creatorul a fericit Terra cu Apa şi cu Aerul, părinţii Florei şi ai Faunei. Luna nu a primit nici apă, nici aer. Marte, poate vom afla. Venus? Se pare că Venus a trecut deja prin ce ar putea trece în viitor şi Terra noastră: o atmosferă pare să aibă, dar la 400 de grade Celsius şi la o presiune cât într-un motor în timpul arderii, cauzate, probabil, de un efect de seră nenatural.

acum 2 luni · comentarii (4)

Automobilele viitorului, în contracurent cu ideile despre un vehicul universal, vor fi combinaţii de mobilitate reală şi virtuală, vor avea în multe cazuri propulsie electrică, alimentată de baterii, pile de combustie sau maşini termice lucrând la punct fix. În alte cazuri, propulsia va fi combinată sau combinabila între motoare termice şi electrice cuplabile pe punţi sau pe roţi.

acum 3 luni · comentarii (1)

Lache, consultant DC, Mache, manager IT  (mai pe româneşte DC – Data Communication; IT – Information Technology), coboară din zgârie-norul în care îşi au office-urile cu vedere de foarte sus spre gârla strămoşilor, trecând pe lângă nişte zgârie brânză care se tot zgâriau pe ochi zgâindu-se la limuzinele respectabililor sus puşi, parcate pe Calea Victoriei, drept în faţa Palatului CEC.

acum 5 luni · comentarii (3)