Mani Gyenes termină pe locul 23 cel mai dur Dakar din America de Sud

Mani Gyenes termină pe locul 23 cel mai dur
Dakar din America de Sud

Cea de-a 40-a ediţie a Raliului Dakar a fost cea mai dură din ultimii 10 ani. De-a lungul celor două săptămâni, raliul a trecut de la dunele înalte şi cu nisip fin din Peru, la înălţimile extreme din Anzii Bolivieni, apoi la canioanele şi rios-urile din Argentina. Emanuel Gyenes a ajuns pentru a şaptea oară în carieră la finiş, trecându-şi în palmares locul 23 la general şi locul 13 la clasa Super Producţie.

Dacia a vândut peste 655.000 de vehicule în 2017

Dacia a vândut peste 655.000 de vehicule în 2017

Cu 43 262 vehicule comercializate (+ 11,3% faţă de nivelul înregistrat în 2016) şi o cotă de 29 % din vânzările de vehicule noi*, Dacia s-a impus şi în 2017 drept lider detaşat pe piaţa din România.Vânzările Dacia s-au ridicat în 2017 la 655 235 unităţi, cu 12,2 % mai mult faţă de nivelul atins în 2016.

Test Drive Volkswagen Multivan 2.0 TDI DSG

Test Drive Volkswagen Multivan 2.0 TDI DSG

Dacă vrei un MPV mare pentru familie, dar care să nu aibă parfum de vehicul comercial, de ”dubă”... nu prea ai multe opţiuni. Practic, în opinia noastră, sunt doar două modele care ajung în finală, iar unul dintre ele este VW Multivan.

Ford îşi extinde implicarea în WRC sprijinind prin divizia Ford Performance echipa M-Sport Ford World Rally Team în 2018

Ford
îşi extinde implicarea în WRC sprijinind prin divizia Ford Performance echipa
M-Sport Ford World Rally Team în 2018

Ford Motor Company a anunţat astăzi încheierea unui nou acord prin care compania îşi extinde sprijinul tehnic şi financiar pentru tradiţionalul partener din motorsport M-Sport - câştigător al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) la Piloţi şi Constructori în 2017 cu ajutorul unei maşini animate de un motor din familia EcoBoost: Ford Fiesta WRC.

VIDEO Tehnologia BMW echipează boburile Germaniei la Jocurile Olimpice

VIDEO Tehnologia BMW echipează boburile Germaniei la Jocurile Olimpice

Sportivii Federaţiei Germane de Bob şi Sanie (BSD) au un obiectiv clar pentru Jocurile Olimpice de la Pyeongchang (Coreea de Sud), care au loc în luna februarie.Partener tehnologic al BSD, BMW a fost implicat şi în dezvoltarea echipamentului sportiv. Competenţa unei întregi serii de ingineri BMW este încorporată în boburi: aerodinamică, ergonomie şi analiză structurală.

Automobilele viitorului, în contracurent cu ideile despre un vehicul universal, vor fi combinaţii de mobilitate reală şi virtuală, vor avea în multe cazuri propulsie electrică, alimentată de baterii, pile de combustie sau maşini termice lucrând la punct fix. În alte cazuri, propulsia va fi combinată sau combinabila între motoare termice şi electrice cuplabile pe punţi sau pe roţi.

acum 8 zile · comentarii (1)

Lache, consultant DC, Mache, manager IT  (mai pe româneşte DC – Data Communication; IT – Information Technology), coboară din zgârie-norul în care îşi au office-urile cu vedere de foarte sus spre gârla strămoşilor, trecând pe lângă nişte zgârie brânză care se tot zgâriau pe ochi zgâindu-se la limuzinele respectabililor sus puşi, parcate pe Calea Victoriei, drept în faţa Palatului CEC.

acum 2 luni · comentarii (3)

Acum exact douăzeci de ani, atunci când a doua fază de evoluţie a automobilelor electrice atinsese punctul dintre exuberanţă şi disperare, se prezentară la biroul meu din Zwickau, în Germania, într-o dimineaţă frumoasă de primăvară, doi domni eleganţi, care se anunţaseră telefonic cu o zi înainte, din Paris.

acum 2 luni · comentarii (30)

La Roma? Nu, acolo duce automobilul însuşi, pe toate drumurile clasice, pe Via Aurelia, pe Cassia, Flaminia, Solaria sau Appia, sau pe cele moderne, ca Autostrada del Sole. La roata duc drumurile mai clasice sau mai moderne care transporta într-acolo cuplul – generat cu benzină, cu baterie, cu energia vântului sau a soarelui, într-o maşinărie care trebuie să învârtă pe această bază un ax sau un arbore.

acum 2 luni · comentarii (5)

Băieţii deştepţi pot rezolva orice problemă, nu-i aşa? Există chiar şi băieţi deştepţi cinstiţi, ba chiar şi altruişti! Bill Gates a donat din averea lui de 90 de miliarde de dolari, numai până acum, 28 de miliarde pentru proiecte caritabile şi onorabile şi îşi face gânduri nu numai despre evoluţia Microsoft-ului său, ci şi despre energia lumii: „o minune energetică va schimba lumea!“

acum 3 luni · comentarii (1)

Haina îl face pe om? Ce vremuri! În frac şi cu cilindru pe cap, prin Cişmigiu, pe două roţi care erau mai eficiente decât propriile picioare, ce oameni supli şi bine dispuşi, fără griji, fără zece SMS-uri pe suta de metri, savurând trilurile ciripitoarelor în loc de răgetele difuzoarelor şi ale motoarelor.

acum 3 luni · comentarii (3)

Maşinile noastre devin dintr-o dată, vrem, nu vrem, absolut electrice, de la propulsie, până la comenzi şi comunicare, aşa vor nenumăraţi experţi de toate felurile, politicieni înainte de alegeri, ziarişti în goană după senzaţii, apărători de diverse interese de tagma, dar şi foarte mulţi oameni normali bombardaţi, impacientaţi, intoxicaţi cu atâta high-tech greu de digerat.

acum 3 luni · comentarii (12)

Du-m´ acasă, măi Hyundai, cu grămada ta de cai, adăpaţi cu hidrogen sau de-un grup electrogen. Conducerea autonomă este, într-adevăr, o invenţie genială, dar nu că să te feisbucăreşti, uaţapeşti sau, mai rău, să te iutubezi, alea sunt pentru pubertăreii noştri cu blugii ferfeniţă prin jurul genunchilor.

acum 3 luni · comentarii (5)

Un circuit pe bază de apă între maşină şi natură, ca suport al schimburilor energetice respective, apare ca un scenariu ideal pentru propulsia oricărui tip de vehicul, fie el acvatic, terestru său spaţial. Automobilul propulsat electric, folosind energia provenită de la o pilă de combustibil, acţionată la rândul ei cu hidrogen şi oxigen, a devenit mai nou laitmotivul scenariilor referitoare la mobilitatea viitorului.

acum 3 luni · comentarii (4)

Ce viitor electrizant şi palpitant ni se prezice pe căile noastre, străzi alb-transparente pe mai multe niveluri, susţinute pe aer, vehicule sferice, complet transparente, că baloanele de săpun, alunecând uşor, dar repede pe acele străzi, cu oameni fericiţi înăuntru, cer albastru cu norişori cumulus pe fundal, Salvador Dali redivivus.

acum 4 luni · comentarii (11)
Postari Recente