Când te inspiră natura

Când te inspiră natura

Haine de protecţie mai uşoare, căşti mai rezistente, materialele noi, cu proprietăţi de protecţie mai bună cu până la 20%, acestea sunt rezultatul proiectului de cercetare BISS condus de BMW Group. Ceea ce este unic este faptul că toate evoluţiile se bazează pe design inspirat de natură - BISS înseamnă Bio-Inspired Safety Systems (Sisteme de Siguranţă de Inspiraţie Bio).

Test Drive Alfa Romeo Stelvio

Test Drive Alfa Romeo Stelvio

Ok, Alfa Romeo se laudă cu Stelvio, primul SUV din istoria mărcii. Dacă eşti un client tradiţional, unul care priveşte doar spre Germania... s-ar putea să regreţi că nu ţi-a dat o întâlnire cu Stelvio...

Din 19 iulie, un nou număr Adevărul Auto

Din 19
iulie, un nou număr Adevărul Auto

Din 19 iulie, doar împreună cu ziarul Adevarul, numărul patru al suplimentului Adevarul Auto. 48 de pagini de adrenalină, off-road, eleganţa zilelor de ieri admirată în cadrul Concursului de Eleganţă de la Sinaia, istorie... şi o singură vedetă – automobilul.

Concursul de Eleganţă Sinaia, unul dintre cele mai speciale evenimente din regiune dedicate automobilelor de epocă

Concursul de
Eleganţă Sinaia, unul dintre cele mai speciale evenimente din regiune dedicate
automobilelor de epocă

Mâine, 24 iunie, are loc Concursul de Eleganţă Sinaia, unul din cele mai speciale evenimente din Europa de Est dedicate automobilelor de epocă. Evenimentul, organizat sub Înaltul Patronaj al M.S. Regelui Mihai I al României, beneficiază de un cadrul de excepţie: Domeniul Regal Peleş şi castelul pentru prezentarea şi parada concurenţilor şi Casionul Sinaia pentru festivitatea de premiere.

Fie că eşti apropiat de fenomenul auto sau nu, este imposibil să nu fi auzit de ce ne pregătesc constructorii... maşina autonomă. În teorie totul este extrem de frumos zugrăvit. Maşina va fi capabilă să meargă singură, te va lăsa la muncă şi apoi îşi va căuta singură loc de parcare. Va şti să îşi facă singură programare la service, în funcţie şi de programările din agenda ta. Dar care sunt şi părţile mai puţin roz ale viitorului autonom?

acum 9 luni · comentarii (0)

Câte guverne, atâtea variante discriminatorii de a lua banii din buzunarele celor care vor să-şi cumpere o maşină. Iar Cabinetul tehnocrat al Premierului Dacian Cioloş se pare că nu vrea să facă notă discordantă, ministrul Mediului, Cristiana Palmer, anunţând că Guvernul lucrează la o nouă versiune a timbrului de mediu pentru autovehicule, după ce Curtea de Justiţie a UE l-a declarat ilegal pe cel actual.

acum 1 an · comentarii (1)

Competiţia pentru DJ “Mazda Drives: The Sound Of Tomorrow” a ales 20 de finalişti care vor performa pe 11 iunie în cadrul #MazdaSounds Live Showdown în Barcelona. Cei mai buni 6 artişti îşi vor asigura posibilitatea de a cânta live pentru 60 de minute pe scena de pe insula Mazda Sound Of Tomorrow la festivalul Tomorrowland 2016.

acum 1 an · comentarii (0)

Ştim, nu avem autostrăzi. În cei 26 de ani de după Revoluţie, România nu a reuşit să construiască decât circa 600 kilometri de autostradă, la sfârşitul lui 2015, reţeaua naţionala ajungând la fabuloasa lungime de 747 kilometri, deşi, aproape fără excepţie, toţi guvernantii s-au bătut cu proiectele de infrastructură în piept. Iar anul trecut s-a lucrat cu o cadenţă ieşită din comun: 175 metri/zi.

acum 1 an · comentarii (0)

Ideea maşinilor fără şofer este la modă şi agită multe forţe. Fiat s-a înţeles, de exemplu, cu Google pentru dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor autonome, iar Volvo a anunţat recent că, în 2017, va lansa cel mai mare şi mai ambiţios program de testare a maşinilor autonome.

acum 1 an · comentarii (0)

Plouă, plouă şi, iar, plouă. Pentru agricultură şi campania electorală, o fi bine. Apa feritilizează şi maschează. Dar pentru maşini şi soferi, nu. Iluştrii noştri aleşi locali şi oamenii de la drumuri şi poduri nu îşi dau prea mult interes să astupe gropile sau să dea pante corespunzătoare căilor de rulare, aşa că majoritatea bulevardelor, străzilor şi soselelor se transforma în adevărate capcane.

acum 1 an · comentarii (0)

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Dacă eşti fericitul posesor al unui Rolls-Royce Wraith, nu poţi pleca cu maşina în concediu fără valizele potrivite. Prin urmare, designerul Michale Bryden, de la Studioul Rolls-Royce Bespoke, a creionat Wraith Luggage Collection, un set exclusivist de şase valize care intră perfect in portbagajul coupe-ului de lux şi costa mai mult decât trei modele de top Dacia Logan Prestige: 28.984 euro.

acum 1 an · comentarii (0)

Nu, nu s-a dat startul Rabla 2016, dar, în sfârşit, ghidul de finanţare a fost lansat în dezbatere publică, iar începând de la jumătatea lunii mai sau, cel mai probabil, din iunie, cei care vor să scape de o vechitura şi să-şi ia o maşină nouă vor putea beneficia de noua ediţie a programului de reînnoire a parcului auto.

acum 1 an · comentarii (0)

La lansarea lui F10, actualul BMW Seria 5, nici cele mai frumoase vise bavareze nu anticipau că, în 6 ani, vânzările urmau să crească cu peste 42%, faţă de cele ale predecesorului său, E60. În 2016, modelul a depăşit însă pragul psihologic de doua milioane de unităţi, fiind de şase ori consecutiv bestseller-ul clasei. Prin urmare, maşina poate fi considerată, fără urme de îndoiala, drept cel mai apreciat model premium business din lume.

acum 1 an · comentarii (0)

Cutii de viteze automate, clasice, cu convertizor de cuplu hidrodinamic, cu dublu-ambreiaj, robotizate, cu variaţie continuă sau secvenţiale. Eliminarea „crâncenei” pedale de ambreiaj, confortul în traficul bară la bară şi progresele tehnologice au transformat şi transformă cutiile automate din opţiune în dotare esenţială. Chiar şi puriştii au început să se înmoaie, iar multe maşini şi supercar-uri nici nu mai oferă, din păcate, cutii manuale.

acum 1 an · comentarii (0)

Adresându-se unei pieţe în continuă creştere, chiar dacă ne referim în particular şi la România unde anul trecut s-au achiziţionat 495 de automobile noi hibrid sau electrice 100%, punctele de încărcare vor putea face posibilă o deplasare Constanţa-Arad şi cu o maşină electricăKaufland a inaugurat astăzi prima reţea publică de staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice din România.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente