Test Drive Hyundai i20 Active 1.0 T-GDi

Test Drive Hyundai i20 Active 1.0 T-GDi

Dacă îţi arunci privirea peste ultimii 15 ani ai grupului coreean, rişti să sfârşeşti într-o eternă perplexitate. Mai ceva decât Prâslea cel Voinic acest grup. Probabil nimeni nu ar fi pariat că modelele coreene vor ajunge la nivelul de astăzi, iar eu în mod cert nu mi-aş fi imaginat un model Hyundai în Campionatul Mondial de Raliuri.

FOTO Cele mai bune maşini de lux din 2016: Lamborghini Huracan Spyder, Bentley Flying Spur S şi McLaren 570GT

FOTO Cele mai bune maşini de lux din 2016: Lamborghini Huracan Spyder, Bentley Flying Spur S şi McLaren 570GT

Într-o piaţă în care vânzările ar putea ajunge la un nivel record, producătorii auto ridică din ce în ce mai mult ştacheta pentru gama de lux, astfel cele mai bune maşini de lux din 2016 devin din ce în ce mai sofisticate. Potrivit unui clasament realizat de jurnaliştii de la Bloomberg, cele mai bune maşini de lux din 2016 sunt Lamborghini Huracan Spyder, Bentley Flying Spur S şi McLaren 570GT.

Noul Opel Insignia Grand Sport

Noul Opel Insignia Grand Sport

Un cadou frumos de sărbători de la Opel – primele imagini oficiale şi detalii tehnice ale noii generaţii Opel Insignia. Un model extrem de important pentru constructorul german, sau mai exact pentru gigantul General Motors. Un model global, unul care va defila cu sigla Buick în America, cu sigla Vauxhall în regatul unit sau Holden în Australia.

Test în premieră cu Dacia Sandero 1.0 SCe 75 CP

Test în premieră cu Dacia Sandero 1.0 SCe 75 CP

Am venit în Croaţia să facem cunoştinţă cu noua gamă Dacia. Adică cu Sandero, Logan, Logan MCV şi Sandero Stepway. Plus... Duster 1.5 dCi de 109 CP şi cutie automată EDC cu dublu ambreiaj. Din tot cocktailul de noutăţi, am fost interesat de noul propulsor aspirat de 1 litru cu trei cilindri care dezvoltă 75 CP şi de Dacia Duster cu EDC. În acest material despre noul propulsor al alianţei care a debutat pe gama Dacia.

Fie că eşti apropiat de fenomenul auto sau nu, este imposibil să nu fi auzit de ce ne pregătesc constructorii... maşina autonomă. În teorie totul este extrem de frumos zugrăvit. Maşina va fi capabilă să meargă singură, te va lăsa la muncă şi apoi îşi va căuta singură loc de parcare. Va şti să îşi facă singură programare la service, în funcţie şi de programările din agenda ta. Dar care sunt şi părţile mai puţin roz ale viitorului autonom?

acum 4 luni · comentarii (0)

Câte guverne, atâtea variante discriminatorii de a lua banii din buzunarele celor care vor să-şi cumpere o maşină. Iar Cabinetul tehnocrat al Premierului Dacian Cioloş se pare că nu vrea să facă notă discordantă, ministrul Mediului, Cristiana Palmer, anunţând că Guvernul lucrează la o nouă versiune a timbrului de mediu pentru autovehicule, după ce Curtea de Justiţie a UE l-a declarat ilegal pe cel actual.

acum 8 luni · comentarii (1)

Competiţia pentru DJ “Mazda Drives: The Sound Of Tomorrow” a ales 20 de finalişti care vor performa pe 11 iunie în cadrul #MazdaSounds Live Showdown în Barcelona. Cei mai buni 6 artişti îşi vor asigura posibilitatea de a cânta live pentru 60 de minute pe scena de pe insula Mazda Sound Of Tomorrow la festivalul Tomorrowland 2016.

acum 9 luni · comentarii (0)

Ştim, nu avem autostrăzi. În cei 26 de ani de după Revoluţie, România nu a reuşit să construiască decât circa 600 kilometri de autostradă, la sfârşitul lui 2015, reţeaua naţionala ajungând la fabuloasa lungime de 747 kilometri, deşi, aproape fără excepţie, toţi guvernantii s-au bătut cu proiectele de infrastructură în piept. Iar anul trecut s-a lucrat cu o cadenţă ieşită din comun: 175 metri/zi.

acum 9 luni · comentarii (0)

Ideea maşinilor fără şofer este la modă şi agită multe forţe. Fiat s-a înţeles, de exemplu, cu Google pentru dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor autonome, iar Volvo a anunţat recent că, în 2017, va lansa cel mai mare şi mai ambiţios program de testare a maşinilor autonome.

acum 9 luni · comentarii (0)

Plouă, plouă şi, iar, plouă. Pentru agricultură şi campania electorală, o fi bine. Apa feritilizează şi maschează. Dar pentru maşini şi soferi, nu. Iluştrii noştri aleşi locali şi oamenii de la drumuri şi poduri nu îşi dau prea mult interes să astupe gropile sau să dea pante corespunzătoare căilor de rulare, aşa că majoritatea bulevardelor, străzilor şi soselelor se transforma în adevărate capcane.

acum 10 luni · comentarii (0)

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Dacă eşti fericitul posesor al unui Rolls-Royce Wraith, nu poţi pleca cu maşina în concediu fără valizele potrivite. Prin urmare, designerul Michale Bryden, de la Studioul Rolls-Royce Bespoke, a creionat Wraith Luggage Collection, un set exclusivist de şase valize care intră perfect in portbagajul coupe-ului de lux şi costa mai mult decât trei modele de top Dacia Logan Prestige: 28.984 euro.

acum 10 luni · comentarii (0)

Nu, nu s-a dat startul Rabla 2016, dar, în sfârşit, ghidul de finanţare a fost lansat în dezbatere publică, iar începând de la jumătatea lunii mai sau, cel mai probabil, din iunie, cei care vor să scape de o vechitura şi să-şi ia o maşină nouă vor putea beneficia de noua ediţie a programului de reînnoire a parcului auto.

acum 10 luni · comentarii (0)

La lansarea lui F10, actualul BMW Seria 5, nici cele mai frumoase vise bavareze nu anticipau că, în 6 ani, vânzările urmau să crească cu peste 42%, faţă de cele ale predecesorului său, E60. În 2016, modelul a depăşit însă pragul psihologic de doua milioane de unităţi, fiind de şase ori consecutiv bestseller-ul clasei. Prin urmare, maşina poate fi considerată, fără urme de îndoiala, drept cel mai apreciat model premium business din lume.

acum 10 luni · comentarii (0)

Cutii de viteze automate, clasice, cu convertizor de cuplu hidrodinamic, cu dublu-ambreiaj, robotizate, cu variaţie continuă sau secvenţiale. Eliminarea „crâncenei” pedale de ambreiaj, confortul în traficul bară la bară şi progresele tehnologice au transformat şi transformă cutiile automate din opţiune în dotare esenţială. Chiar şi puriştii au început să se înmoaie, iar multe maşini şi supercar-uri nici nu mai oferă, din păcate, cutii manuale.

acum 11 luni · comentarii (0)

Adresându-se unei pieţe în continuă creştere, chiar dacă ne referim în particular şi la România unde anul trecut s-au achiziţionat 495 de automobile noi hibrid sau electrice 100%, punctele de încărcare vor putea face posibilă o deplasare Constanţa-Arad şi cu o maşină electricăKaufland a inaugurat astăzi prima reţea publică de staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice din România.

acum 11 luni · comentarii (0)